Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#22276 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Sta je ovo bilo na Bistricaku?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#22277 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Norm wrote: ...de prepricaj za nas stare sto nismo na fejsbuku...sta je 'varenjak' sad uradio? :D
Ono se ne može prepričati jarane, ali može se citirati.

"Boriću se protiv svih snaga, neću imenovati nikoga, koje su Zenici pomutile pamet, oduzele i oduzimaju razum i dostojanstvo, a nama, i danas ovdje pričaju o našim greškama, a ne o drugima, a jedna je od tih grešaka je da u ime nas ali i u ime vas, našu državu, naše fondove, naša ministarstva, naše carine i naše parlamente počesto vode ljudi po 20 godina i sutra kažu da nikad nisu bili u SDA i da im SDA nikad nije dala nikakvo povjerenje i nastavljuju sad dalje svoj politički put. Prvo su 20 godina konzumirali vlast i sve blagodati vlasti, ali oni kaži nisu bili političari ali evo mi jesmo i mi prihvatamo i ono što je dobro i što je loše i prihvatamo taj teret. Nastavljaju dalje svoj put i ne samo što lažu i obmanjuju da nisu bili stranka, politika i vlast, a jesu jer ne bi mogli biti to oni i dalje svoj put nastavljaju da oni neće biti politika, ali imaće neke svoje blokove ali neće bit politika samo će vlast obnašat. Znači pazite molim vas, koje je to ludilo i koja je to zamlaćivanje naroda da se kaže ja hoću da sam vlast ali nisam politika i ja hoću da depolitiziram politiku. Kako ćete depolizirati politiku? Politika je politika sa svim svojim manama i vrlinama, dobrim i lošim političarima. Ja vas sad molim dakle da nam pomognete da u ovom kolektivnom ludilu i u bezrazumnom prostoru i vremenu koje se dešava u Zenici zadnjih 10 mjeseci da mi prikupimo sad dovoljno, što kažu general i predsjednik, da prikupimo dovoljno snage, motiva i elana i da SDA vraćamo na stare staze slave, uspjeha i pobjeda".

Ali vjeruj da vrijedi pogledat video, sa kojim žarom priča i maše rukama :)
Norm

#22278 Re: Zeničani

Post by Norm »

Jimmy McNulty wrote:
Norm wrote: ...de prepricaj za nas stare sto nismo na fejsbuku...sta je 'varenjak' sad uradio? :D
Ono se ne može prepričati jarane, ali može se citirati.

"Boriću se protiv svih snaga, neću imenovati nikoga, koje su Zenici pomutile pamet, oduzele i oduzimaju razum i dostojanstvo, a nama, i danas ovdje pričaju o našim greškama, a ne o drugima, a jedna je od tih grešaka je da u ime nas ali i u ime vas, našu državu, naše fondove, naša ministarstva, naše carine i naše parlamente počesto vode ljudi po 20 godina i sutra kažu da nikad nisu bili u SDA i da im SDA nikad nije dala nikakvo povjerenje i nastavljuju sad dalje svoj politički put. Prvo su 20 godina konzumirali vlast i sve blagodati vlasti, ali oni kaži nisu bili političari ali evo mi jesmo i mi prihvatamo i ono što je dobro i što je loše i prihvatamo taj teret. Nastavljaju dalje svoj put i ne samo što lažu i obmanjuju da nisu bili stranka, politika i vlast, a jesu jer ne bi mogli biti to oni i dalje svoj put nastavljaju da oni neće biti politika, ali imaće neke svoje blokove ali neće bit politika samo će vlast obnašat. Znači pazite molim vas, koje je to ludilo i koja je to zamlaćivanje naroda da se kaže ja hoću da sam vlast ali nisam politika i ja hoću da depolitiziram politiku. Kako ćete depolizirati politiku? Politika je politika sa svim svojim manama i vrlinama, dobrim i lošim političarima. Ja vas sad molim dakle da nam pomognete da u ovom kolektivnom ludilu i u bezrazumnom prostoru i vremenu koje se dešava u Zenici zadnjih 10 mjeseci da mi prikupimo sad dovoljno, što kažu general i predsjednik, da prikupimo dovoljno snage, motiva i elana i da SDA vraćamo na stare staze slave, uspjeha i pobjeda".

Ali vjeruj da vrijedi pogledat video, sa kojim žarom priča i maše rukama :)
...ma dobro, od njega i nije ocekivati nista smisleno...nego, zaista, sto rece uvazeni kolega Kameni, dok je ovakve konkurencije i vijecnika GuRu se ne traba plaho sikirati...jbt postadosmo Grad a u vijecu sve gospoda iz Plahovica, Arnauta, Puhovca, Pojska...halalite ako sam koga izostavio... :D
Norm

#22279 Re: Zeničani

Post by Norm »

...jel to ovo?? od 7 min. :D
Casual's

#22280 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Sanja opet prati ovaj Mujkićev lažnjak. :D :D

Čujem danas da Spahija i Pivić vrbuju mlađu snagu po pravnom. :D :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#22281 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Casual's wrote:Sanja opet prati ovaj Mujkićev lažnjak. :D :D

Heh, pa zna se kako neke studentice i SDA jugend dobro prolaze na PRF. Pa onaj fakultet je vise SDA nego sama SDA :lol:

Najbolja odluka u životu je što sam se ispisao sa tog fakulteta.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22282 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Zguze li oni sta tako?
Norm

#22283 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:Zguze li oni sta tako?
...mislis osim nas? ;-)
Casual's

#22284 Re: Zeničani

Post by Casual's »

_BataZiv_0809 wrote:Zguze li oni sta tako?
Guzi jedino onaj Skelić
clio_dci120

#22285 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Pa onaj doktor sto pise knjige o Sijoux indijancima navodno dobio crveni karton...valjda htio da samostalno radi, da mu ovi akcije ne odobravaju :D :D
Hoce omladinu koja ce sutiti i "svrsavati" na njihove poteze. I cujem da im je sada svima naredjeno da pricaju da je omladina kriva sto nema posla , da je omladine ljena, da nece da radi u privatnim firmama, da hoce pate ni manje ni vise nego 1000KM (ispada da je po njima ok da se radi za 300KM na crno). Generalno, SDA ce imati sve slabiji rezultat i iz razloga sto stalno glasacko tijelo lagano izumire, a mladi ne "puse" te ublehe...
Norm

#22286 Re: Zeničani

Post by Norm »

clio_dci120 wrote:

Pa onaj doktor sto pise knjige o Sijoux indijancima navodno dobio crveni karton...valjda htio da samostalno radi, da mu ovi akcije ne odobravaju :D :D
Hoce omladinu koja ce sutiti i "svrsavati" na njihove poteze. I cujem da im je sada svima naredjeno da pricaju da je omladina kriva sto nema posla , da je omladine ljena, da nece da radi u privatnim firmama, da hoce pate ni manje ni vise nego 1000KM (ispada da je po njima ok da se radi za 300KM na crno). Generalno, SDA ce imati sve slabiji rezultat i iz razloga sto stalno glasacko tijelo lagano izumire, a mladi ne "puse" te ublehe...
...logicno, imas pos'o vrati platu... :D
kamen spoticanja

#22287 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Norm

#22288 Re: Zeničani

Post by Norm »

...neko u komentarima upita..a grijanje? :D
clio_dci120

#22289 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Na Zenicablogu izgleda cenzura...kada je Fudo krenuo da kaze gdje je "uhljebljen" sin od vijecnika - profesora sa pravnog faksa, prekinuse video...Pa je li neko cuo, gdje je uhljebljen, posta ili...?

Odose mi usi cijelo jutro slusam na slusalice, ali fakat ih Dofu sviju isprosipa...hahahah...odavno nije bila tako dobra sjednica.
kamen spoticanja

#22290 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

clio_dci120 wrote:Na Zenicablogu izgleda cenzura...kada je Fudo krenuo da kaze gdje je "uhljebljen" sin od vijecnika - profesora sa pravnog faksa, prekinuse video...Pa je li neko cuo, gdje je uhljebljen, posta ili...?

Odose mi usi cijelo jutro slusam na slusalice, ali fakat ih Dofu sviju isprosipa...hahahah...odavno nije bila tako dobra sjednica.
u ministarstvo pravde rece fudson
clio_dci120

#22291 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Ma da, u Sarajevu, zna se koja linija...a narode neka glasa sa kilu kahve i litar soka...
slavemaster

#22292 Re: Zeničani

Post by slavemaster »

koji sin, kojeg vijecnika?
avenija

#22293 Re: Zeničani

Post by avenija »

slavemaster wrote:koji sin, kojeg vijecnika?
Ja mislim da nema nijedan sin od bilo kojeg SDA vijecnika da nije uhljebljen.
Norm

#22294 Re: Zeničani

Post by Norm »

avenija wrote:
...nemoj tako...ima...oni sto jos idu u skolu... :D
avenija

#22295 Re: Zeničani

Post by avenija »

Norm wrote:
avenija wrote:
...nemoj tako...ima...oni sto jos idu u skolu... :D
Pa sta ces narod im je omogucio da rade sta hoce ili naivni glupani poput mene i jos par forumasa(Jimmy :mrgreen:) koji smo dali glasove stranci carsije vidjevsi alternativu SDA a oni nam se fino oduzise koalicijom :mrgreen:
Norm

#22296 Re: Zeničani

Post by Norm »

avenija wrote:
Norm wrote:
avenija wrote: ...nemoj tako...ima...oni sto jos idu u skolu... :D
Pa sta ces narod im je omogucio da rade sta hoce ili naivni glupani poput mene i jos par forumasa(Jimmy :mrgreen:) koji smo dali glasove stranci carsije vidjevsi alternativu SDA a oni nam se fino oduzise koalicijom :mrgreen:
...nemoj tako, niste vi glupani, vi ste ipak skontali (bolje ikad nego nikad) ko je lik koji stoji iza 'stranke carsije', vi ste samo mladi i neiskusni...drugi put slusajte ove malo starije i iskusnije a nemojte ih odmah prozivat hejterima i negativcima... ;-)
avenija

#22297 Re: Zeničani

Post by avenija »

Norm wrote: ...nemoj tako, niste vi glupani, vi ste ipak skontali (bolje ikad nego nikad) ko je lik koji stoji iza 'stranke carsije', vi ste samo mladi i neiskusni...drugi put slusajte ove malo starije i iskusnije a nemojte ih odmah prozivat hejterima i negativcima... ;-)
;-)
Casual's

#22298 Re: Zeničani

Post by Casual's »

"Nakon glasanja, gradonačelnik Fuad Kasumović je obavijestio da povlači preostale tačke sa dnevnog reda čiji je predlagač Gradska uprava te da zajedno sa saradnicima napušta sjednicu. Sjednicu je napustilo i deset vijećnika koji su glasali za prijedlog."

Ovi pokovaše sanduk Zenici..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#22299 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Sta ovo rade Sejmenskoj dzamiji :shock:
clio_dci120

#22300 Re: Zeničani

Post by clio_dci120 »

Spahije.
Post Reply