sdp i druge stranke imaju svoje teme, ovdje se govori o sda kao primarno bosnjackoj stranci i njihovoj podrsci cetnickom vojvodi. nema potrebe da druge mijesas u ovo niti da vlastite promasaje i pogreske relativizirate greskama drugih. jedinstvo na koje se pozivate imali ste na izborima 1996 i 2000 pa sta ste napravili? uhljebili rodbinu i prijatelje, sto nije valjalo badava privatizirali a sto je vrijedilo ostavili i poklopili svojim uhljebima...i da ne idemo dalje u ovom smjeruHM 2011 wrote:
Genijalna logika je baš upravo suprotna - za prigovore takvim imenovanjima, SDP i komplet opozicija su stigmatizirali SDA kao nekoga ko puše u tikvu podjela, guranja u torove i slično.
Hop dobili izbore, izbacili SDA iz vlasti i ništa nisu promijenili - a to je jedna prokleto neoboriva činjenica..... Koju ti upravo iznosiš na vidjelo. Pošto je komplet opozicijska ekipa ostala bez tih asova u rukavu sada bi i malo uloge da zamjene - ali zaista nema više vrmena - jer bitno je biti bošnjak, u jedinstvu je snaga....
primjer generalizacije koji si naveo je totalna fula. znam da postoje ljudi iz rs-a koji imaju umjeren stav o koje bih i ja licno podrzao za clanstvo u takvom tijelu. medjutim, poplasen nije taj i nikad ne moze biti, po mom misljenju. vi ste mislili drugacije i to je vasa stvar ali nemojte narodu prodavati patriotizam i kobajagi se predstavljati kao zastitnici nacionalnih interesa kad i ptice na grani znaju za ciji interes radite.HM 2011 wrote: U spočitavanju generalizacija pokazuješ pravo lice - jer tim stavom tvrdiš da su sarajlije sa trebevića snajperima lupali po lukavici, kad ono činjenice tvrde da nisu.... samo u tom slučaju bi odbrambeno u odbrambeno otadžbinski bilo imalo istinito.
Kao takvo, akademski kredibilitet, ugled, svakog profesora koji to mora potvrditi, ne samo da je upitan nego o tome nema rasprave, a to je posljedica prekrajanja historije. (Horde alijinih plaćenika i fanatika su tu da ti to potvrde).
Koji god da ti dođe i zastupa taj stav dobijaš potpuno istu stvar te kao konačan rezultat imaš 0, odnosno na planu Jedinstva bošnjaka bošnjaci su u minusu - a to ti je vjerovatno i cilj koji svjesno ili nesvjesno zastupaš (ostaje da se procijeni). Kao što vidimo izvinjenje je došlo i od člana SDA, igrajući baš na plasiranu kartu patriotizma, međutim,
prema mom shvatanju u današnjoj konstelaciji odnosa, patriotizam je danas upravo suprotno,
odgovornost za etički pogrešna imenovanja prebaci na predlagača i narod koji je predložio,
a pobrini se da vlastiti kandidat bude najbolji, pa da vidimo ko je od čega napravljen.
glede mene osobno i zastupanja nekakvih ciljeva moram te u startu sikterisat'. svoj sam patriotizam dokazao onda kad je najvise trebalo i to na prvim linijama a ne po istanbulu, minhenu ili nekakvim podrumima i sklonistima.
opet fula. niko ne pravi nikakve spletke niti skuplja glasove (ja nisam stranacki covjek) vec samo komentarisemo ubleharenje zastitnika 'bosne i svih bosnjaka'. no, ljudi su priznali gresku, i umjesto da se izvuku pouke i nastavi dalje ti kao papagaj ponavljas nekakve fraze i branis nesto sto su i drugi priznali kao gresku, tako da cijela ova tvoja tirada zaista nema nikakvog smisla...HM 2011 wrote: Mlad, nadošao čak i školu pohađao a tematika o kojoj raspravljamo je etička podobnost kandidata za funkciju, u situaciji kada jedna sintagma pokazuje o kakvoj se etici radi. Tužno čovječe na čemu se pravi spletka i šta je materijal za glasove.
Samo SDA - na svim nivoima - u jedinstvu je snaga.