SDA-All about

Post Reply
hizo ramidovic

#22276 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

HM 2011 wrote:
Genijalna logika je baš upravo suprotna - za prigovore takvim imenovanjima, SDP i komplet opozicija su stigmatizirali SDA kao nekoga ko puše u tikvu podjela, guranja u torove i slično.

Hop dobili izbore, izbacili SDA iz vlasti i ništa nisu promijenili - a to je jedna prokleto neoboriva činjenica..... Koju ti upravo iznosiš na vidjelo. Pošto je komplet opozicijska ekipa ostala bez tih asova u rukavu sada bi i malo uloge da zamjene - ali zaista nema više vrmena - jer bitno je biti bošnjak, u jedinstvu je snaga....
sdp i druge stranke imaju svoje teme, ovdje se govori o sda kao primarno bosnjackoj stranci i njihovoj podrsci cetnickom vojvodi. nema potrebe da druge mijesas u ovo niti da vlastite promasaje i pogreske relativizirate greskama drugih. jedinstvo na koje se pozivate imali ste na izborima 1996 i 2000 pa sta ste napravili? uhljebili rodbinu i prijatelje, sto nije valjalo badava privatizirali a sto je vrijedilo ostavili i poklopili svojim uhljebima...i da ne idemo dalje u ovom smjeru
HM 2011 wrote: U spočitavanju generalizacija pokazuješ pravo lice - jer tim stavom tvrdiš da su sarajlije sa trebevića snajperima lupali po lukavici, kad ono činjenice tvrde da nisu.... samo u tom slučaju bi odbrambeno u odbrambeno otadžbinski bilo imalo istinito.
Kao takvo, akademski kredibilitet, ugled, svakog profesora koji to mora potvrditi, ne samo da je upitan nego o tome nema rasprave, a to je posljedica prekrajanja historije. (Horde alijinih plaćenika i fanatika su tu da ti to potvrde).
Koji god da ti dođe i zastupa taj stav dobijaš potpuno istu stvar te kao konačan rezultat imaš 0, odnosno na planu Jedinstva bošnjaka bošnjaci su u minusu - a to ti je vjerovatno i cilj koji svjesno ili nesvjesno zastupaš (ostaje da se procijeni). Kao što vidimo izvinjenje je došlo i od člana SDA, igrajući baš na plasiranu kartu patriotizma, međutim,
prema mom shvatanju u današnjoj konstelaciji odnosa, patriotizam je danas upravo suprotno,
odgovornost za etički pogrešna imenovanja prebaci na predlagača i narod koji je predložio,
a pobrini se da vlastiti kandidat bude najbolji, pa da vidimo ko je od čega napravljen.
primjer generalizacije koji si naveo je totalna fula. znam da postoje ljudi iz rs-a koji imaju umjeren stav o koje bih i ja licno podrzao za clanstvo u takvom tijelu. medjutim, poplasen nije taj i nikad ne moze biti, po mom misljenju. vi ste mislili drugacije i to je vasa stvar ali nemojte narodu prodavati patriotizam i kobajagi se predstavljati kao zastitnici nacionalnih interesa kad i ptice na grani znaju za ciji interes radite.
glede mene osobno i zastupanja nekakvih ciljeva moram te u startu sikterisat'. svoj sam patriotizam dokazao onda kad je najvise trebalo i to na prvim linijama a ne po istanbulu, minhenu ili nekakvim podrumima i sklonistima.
HM 2011 wrote: Mlad, nadošao čak i školu pohađao a tematika o kojoj raspravljamo je etička podobnost kandidata za funkciju, u situaciji kada jedna sintagma pokazuje o kakvoj se etici radi. Tužno čovječe na čemu se pravi spletka i šta je materijal za glasove.

Samo SDA - na svim nivoima - u jedinstvu je snaga.
opet fula. niko ne pravi nikakve spletke niti skuplja glasove (ja nisam stranacki covjek) vec samo komentarisemo ubleharenje zastitnika 'bosne i svih bosnjaka'. no, ljudi su priznali gresku, i umjesto da se izvuku pouke i nastavi dalje ti kao papagaj ponavljas nekakve fraze i branis nesto sto su i drugi priznali kao gresku, tako da cijela ova tvoja tirada zaista nema nikakvog smisla...
mg

#22277 Re: SDA-All about

Post by mg »

HM 2011 je plaćenik kojeg treba ignorisati. Čovjek nema ni samopoštovanja, ni obraza. Kao ni stranka za koju se zalaže. Da klix ima kakve administracije ovu plačenićku hulju bi banovao.

Ali SDA bi sa Karadžićem vladu pravila i digla ruke u to ime, jer njima ništa sveto nije.

Bakiru materin mezar svet nije, šta drugi trebaju očekivati?

Isti je i HM, obraza i časti to nema. Beskičmenjaštvo je SDA izum!
HM 2011

#22278 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

mg wrote:HM 2011 je plaćenik kojeg treba ignorisati. Čovjek nema ni samopoštovanja, ni obraza. Kao ni stranka za koju se zalaže. Da klix ima kakve administracije ovu plačenićku hulju bi banovao.

Ali SDA bi sa Karadžićem vladu pravila i digla ruke u to ime, jer njima ništa sveto nije.

Bakiru materin mezar svet nije, šta drugi trebaju očekivati?

Isti je i HM, obraza i časti to nema. Beskičmenjaštvo je SDA izum!
Nisam plaćenik niti hulja, moje samopoštovanje se ogleda u vlastitom stavu, a ne u stavu koji se pokušava plasirati.

Stranku je potrebno izostaviti iz svega ovoga jer ovo o čemu se sporimo je moj lični stav.

O tome da bi sa ratnim zločincem (još nema pravosnažne presude ali ista se očekuje) pravila vladu SDA, SBB ili DF, ili SDP sa SDS-om čiji je isti osnivač o tom plićaku u plasmanu ideja je suvišno govoriti,
kao i o svetosti mezara majke u današnjoj politici a sve u cilju ostvarivanju interesa svoga naroda.

I dalje stojim pri stavu, suprotnome od stava Hize Ramidovića - da je potpuno nebitno ko je čovjek kojega predlaže neki narod, dok god taj čovjek ispunjava zakonom predviđene uslove - jer taj čovjek je predstavnik tog NARODA, te da sve prigovore na tu temu treba uložiti predlagaču a ne drugim narodima.

Ponavljam da stav temeljim na javno propagiranim stavovima unutar RS-a o tome kako je srpska zauvjek a BiH dok mora, i o tome da sve što su isti počinili u proteklom ratu se karakteriše kao djelatnost u odbrambeno otadžbinskom ratu.

Moje mišljenje baziram na činjenicama -
da sada u PS BiH sjede kandidati iz SDS-a čiji je osnivač Radovan Karadžić i koji je kao stranka vodio sve ili većinu aktivnosti na području BiH pod kontrolom Srba,
a da je isti sada MEHLEM na ljutu ranu,
u poređenju sa funkcijom državnog aparata za vrijeme vladavine SNSD-a,
uz napomenu da isti mora nastaviti sa propagiranjem ideja plasiranih za vrijeme mandata SNSD-a jer su u toiku optužbe ko je veći srbin među srbima.

Činjenica je da će umjesto poplašena doći zaplašen ili preplašen jeste jednaka tvrdnji da će doći čovjek koji mora zastupati poptuno iste stavove kao i poplašen,
a to što Hizo Ramidović tvrdi da zna masu ljudi iz reda Srpskog naroda, koji su moralnim kvalitetama daleko nadmašili i Papu Franju, je beznačajna kada se uzme u obzir koje stavove ti ljudi moraju zastupati.

Takođe je činjenica da smo svi mi toga svjesni, te samim time potpuno je nebitno ima li slikicu ili nema,

Ali je bitno da se pljuje po SDA.......

Međutim, a to je već svima jesno, što bi rekli: Neće proći ubleha, jer bitno je biti bošnjak i u jedinstvu je snaga.
HM 2011

#22279 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

hizo ramidovic wrote:
HM 2011 wrote:
Genijalna logika je baš upravo suprotna - za prigovore takvim imenovanjima, SDP i komplet opozicija su stigmatizirali SDA kao nekoga ko puše u tikvu podjela, guranja u torove i slično.

Hop dobili izbore, izbacili SDA iz vlasti i ništa nisu promijenili - a to je jedna prokleto neoboriva činjenica..... Koju ti upravo iznosiš na vidjelo. Pošto je komplet opozicijska ekipa ostala bez tih asova u rukavu sada bi i malo uloge da zamjene - ali zaista nema više vrmena - jer bitno je biti bošnjak, u jedinstvu je snaga....
sdp i druge stranke imaju svoje teme, ovdje se govori o sda kao primarno bosnjackoj stranci i njihovoj podrsci cetnickom vojvodi. nema potrebe da druge mijesas u ovo niti da vlastite promasaje i pogreske relativizirate greskama drugih. jedinstvo na koje se pozivate imali ste na izborima 1996 i 2000 pa sta ste napravili? uhljebili rodbinu i prijatelje, sto nije valjalo badava privatizirali a sto je vrijedilo ostavili i poklopili svojim uhljebima...i da ne idemo dalje u ovom smjeru
HM 2011 wrote: U spočitavanju generalizacija pokazuješ pravo lice - jer tim stavom tvrdiš da su sarajlije sa trebevića snajperima lupali po lukavici, kad ono činjenice tvrde da nisu.... samo u tom slučaju bi odbrambeno u odbrambeno otadžbinski bilo imalo istinito.
Kao takvo, akademski kredibilitet, ugled, svakog profesora koji to mora potvrditi, ne samo da je upitan nego o tome nema rasprave, a to je posljedica prekrajanja historije. (Horde alijinih plaćenika i fanatika su tu da ti to potvrde).
Koji god da ti dođe i zastupa taj stav dobijaš potpuno istu stvar te kao konačan rezultat imaš 0, odnosno na planu Jedinstva bošnjaka bošnjaci su u minusu - a to ti je vjerovatno i cilj koji svjesno ili nesvjesno zastupaš (ostaje da se procijeni). Kao što vidimo izvinjenje je došlo i od člana SDA, igrajući baš na plasiranu kartu patriotizma, međutim,
prema mom shvatanju u današnjoj konstelaciji odnosa, patriotizam je danas upravo suprotno,
odgovornost za etički pogrešna imenovanja prebaci na predlagača i narod koji je predložio,
a pobrini se da vlastiti kandidat bude najbolji, pa da vidimo ko je od čega napravljen.
primjer generalizacije koji si naveo je totalna fula. znam da postoje ljudi iz rs-a koji imaju umjeren stav o koje bih i ja licno podrzao za clanstvo u takvom tijelu. medjutim, poplasen nije taj i nikad ne moze biti, po mom misljenju. vi ste mislili drugacije i to je vasa stvar ali nemojte narodu prodavati patriotizam i kobajagi se predstavljati kao zastitnici nacionalnih interesa kad i ptice na grani znaju za ciji interes radite.
glede mene osobno i zastupanja nekakvih ciljeva moram te u startu sikterisat'. svoj sam patriotizam dokazao onda kad je najvise trebalo i to na prvim linijama a ne po istanbulu, minhenu ili nekakvim podrumima i sklonistima.
HM 2011 wrote: Mlad, nadošao čak i školu pohađao a tematika o kojoj raspravljamo je etička podobnost kandidata za funkciju, u situaciji kada jedna sintagma pokazuje o kakvoj se etici radi. Tužno čovječe na čemu se pravi spletka i šta je materijal za glasove.

Samo SDA - na svim nivoima - u jedinstvu je snaga.
opet fula. niko ne pravi nikakve spletke niti skuplja glasove (ja nisam stranacki covjek) vec samo komentarisemo ubleharenje zastitnika 'bosne i svih bosnjaka'. no, ljudi su priznali gresku, i umjesto da se izvuku pouke i nastavi dalje ti kao papagaj ponavljas nekakve fraze i branis nesto sto su i drugi priznali kao gresku, tako da cijela ova tvoja tirada zaista nema nikakvog smisla...
SDP i DF kao i druge stranke imaju svoje teme - ali napadi su plasirani baš iz te orbite. Relativiziranje greški uopšte nije tema rasprave, nego koliko vidimo raspravlja se o mom vlastitom stavu, koji ne odgovara stavu političke stranke koju ja poštujem, cijenim i čiji sam supporter.

Jednostavno je - suprotstavljam se ublehi da član SDA koji je galsao za poplašena nije patriota ili da je njegov patriotizam i mrvu manji od patriotizma Sifeta Podžića ili Fahrudina Radončića koji nije ni prisustvovao glasanju. Ogorčen sam što se kaje za glasanje za predstavnika drugog naroda umjesto da svu odgovornost za kandidovanje i izbor - prebaci na taj narod koji ga je kandidovao.

Svoj stav sam detaljno obrazložio, kao i svoje tvrdnje, a skretanje na nastavak ublehe kako je samo SDA odgovorna za sve ružno što se desilo a svi ostali cvjećke i njih nije potrebno niti spominjati, te da su alternativci rješenje u ovom vremenu - to je ubleha na koju stvarno nema potrebe osvratati se - a jahali ste na toj ublehi 5 godina i planirate jahati ovaj narod još sljedećih 100, međutim ne ide....

Osvrt o generalizaciji ti je divan, međutim nišđtavan je zbog činjenica koje sam naveo u predhodnom postu - ipak je to organ državne vlasti, ili kako ono rekoše ZAJEDNIČKIH INSTITUCIJA.

I na posljednji osvrt dajem tripliku - nije fula - rezultat ovih subverzivnih aktivnosti je samo i jedino razjedinjavanje bošnjaka na što je više stranki, te njihovo onesposobljavanje čak i za osnovne funkcije i razvoj.

Prilikom popisa stanovništva tome smo rekli STOP -

Bitno je biti BOŠNJAK

U JEDINSTVU JE SNAGA !
XXS

#22280 Re: SDA-All about

Post by XXS »

HM 2011 wrote: Nisam plaćenik niti hulja.....
Placenik i hulja i lazov sa dna SDA kace.
hizo ramidovic

#22281 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

HM 2011 wrote: SDP i DF kao i druge stranke imaju svoje teme - ali napadi su plasirani baš iz te orbite. Relativiziranje greški uopšte nije tema rasprave, nego koliko vidimo raspravlja se o mom vlastitom stavu, koji ne odgovara stavu političke stranke koju ja poštujem, cijenim i čiji sam supporter.
naravno da relativiziranje nije tema ali kad ti prvi svoje i greske svoje stranke pravdas time da su i drugi grijesili onda ti se mora ukazati na to.
HM 2011 wrote: Jednostavno je - suprotstavljam se ublehi da član SDA koji je galsao za poplašena nije patriota ili da je njegov patriotizam i mrvu manji od patriotizma Sifeta Podžića ili Fahrudina Radončića koji nije ni prisustvovao glasanju. Ogorčen sam što se kaje za glasanje za predstavnika drugog naroda umjesto da svu odgovornost za kandidovanje i izbor - prebaci na taj narod koji ga je kandidovao.
opet spominjes druge u nastojanju da opravdas svog clana...da te podsjetim, relativiziranje nije tema.
kad se glasa za nekog kandidata postoje 3 opcije: za, protiv, suzdrzan. jedan clan tvoje stranke je glasao 'za' iako je znao ko je kandidat. pametnom sasvim dosta. svaki pokusaj opravdavanja je cisto prodavanje magle.
HM 2011 wrote: Svoj stav sam detaljno obrazložio, kao i svoje tvrdnje, a skretanje na nastavak ublehe kako je samo SDA odgovorna za sve ružno što se desilo a svi ostali cvjećke i njih nije potrebno niti spominjati, te da su alternativci rješenje u ovom vremenu - to je ubleha na koju stvarno nema potrebe osvratati se - a jahali ste na toj ublehi 5 godina i planirate jahati ovaj narod još sljedećih 100, međutim ne ide....
sda nije jedina odgovorna, ali kao stranka koja je 25 godina neprekidno u vlasti, u manjoj ili vecoj mjeri, jasno da snosi najvecu odgovornost. ne vidim sta ovdje nije jasno. i nemoj to relativizirati sa nekakvom drugom ublehom ili alternativom jer relativiziranje nije tema.
HM 2011 wrote: Osvrt o generalizaciji ti je divan, međutim nišđtavan je zbog činjenica koje sam naveo u predhodnom postu - ipak je to organ državne vlasti, ili kako ono rekoše ZAJEDNIČKIH INSTITUCIJA.
ne znam sta ti tu nije jasno. spomenuo si javne funkcije, ja ti naveo primjer. i ne shvataj sve bukvalno
HM 2011 wrote: I na posljednji osvrt dajem tripliku - nije fula - rezultat ovih subverzivnih aktivnosti je samo i jedino razjedinjavanje bošnjaka na što je više stranki, te njihovo onesposobljavanje čak i za osnovne funkcije i razvoj.

Bitno je biti BOŠNJAK

U JEDINSTVU JE SNAGA !
opet fula. kad je vlast svrha sama sebi a fotelje iznad nacionalnog interesa onda je prica o nekakvim subverzijama ili razjedinjenosti naroda suplja k'o reseto...
HM 2011

#22282 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

hizo ramidovic wrote:
HM 2011 wrote: SDP i DF kao i druge stranke imaju svoje teme - ali napadi su plasirani baš iz te orbite. Relativiziranje greški uopšte nije tema rasprave, nego koliko vidimo raspravlja se o mom vlastitom stavu, koji ne odgovara stavu političke stranke koju ja poštujem, cijenim i čiji sam supporter.
naravno da relativiziranje nije tema ali kad ti prvi svoje i greske svoje stranke pravdas time da su i drugi grijesili onda ti se mora ukazati na to.
HM 2011 wrote: Jednostavno je - suprotstavljam se ublehi da član SDA koji je galsao za poplašena nije patriota ili da je njegov patriotizam i mrvu manji od patriotizma Sifeta Podžića ili Fahrudina Radončića koji nije ni prisustvovao glasanju. Ogorčen sam što se kaje za glasanje za predstavnika drugog naroda umjesto da svu odgovornost za kandidovanje i izbor - prebaci na taj narod koji ga je kandidovao.
opet spominjes druge u nastojanju da opravdas svog clana...da te podsjetim, relativiziranje nije tema.
kad se glasa za nekog kandidata postoje 3 opcije: za, protiv, suzdrzan. jedan clan tvoje stranke je glasao 'za' iako je znao ko je kandidat. pametnom sasvim dosta. svaki pokusaj opravdavanja je cisto prodavanje magle.
HM 2011 wrote: Svoj stav sam detaljno obrazložio, kao i svoje tvrdnje, a skretanje na nastavak ublehe kako je samo SDA odgovorna za sve ružno što se desilo a svi ostali cvjećke i njih nije potrebno niti spominjati, te da su alternativci rješenje u ovom vremenu - to je ubleha na koju stvarno nema potrebe osvratati se - a jahali ste na toj ublehi 5 godina i planirate jahati ovaj narod još sljedećih 100, međutim ne ide....
sda nije jedina odgovorna, ali kao stranka koja je 25 godina neprekidno u vlasti, u manjoj ili vecoj mjeri, jasno da snosi najvecu odgovornost. ne vidim sta ovdje nije jasno. i nemoj to relativizirati sa nekakvom drugom ublehom ili alternativom jer relativiziranje nije tema.
HM 2011 wrote: Osvrt o generalizaciji ti je divan, međutim nišđtavan je zbog činjenica koje sam naveo u predhodnom postu - ipak je to organ državne vlasti, ili kako ono rekoše ZAJEDNIČKIH INSTITUCIJA.
ne znam sta ti tu nije jasno. spomenuo si javne funkcije, ja ti naveo primjer. i ne shvataj sve bukvalno
HM 2011 wrote: I na posljednji osvrt dajem tripliku - nije fula - rezultat ovih subverzivnih aktivnosti je samo i jedino razjedinjavanje bošnjaka na što je više stranki, te njihovo onesposobljavanje čak i za osnovne funkcije i razvoj.

Bitno je biti BOŠNJAK

U JEDINSTVU JE SNAGA !
opet fula. kad je vlast svrha sama sebi a fotelje iznad nacionalnog interesa onda je prica o nekakvim subverzijama ili razjedinjenosti naroda suplja k'o reseto...
quadriplika -

Prvi komentar - Ne samo da ne raltiviziramm nego ukazujem na pokušaje destabilizacije i ovog sadašnjeg sistema od strane opozicije, u smislu trovanja odnosa unutar PS BiH.

Za drugi komentar - ja tvrdim da bih glasao za i na zahtjev za odgovornost bih uputio prema predstanicima naroda koji je istoga predložio. I opet i opet i opet. Ovo sada što imamo je obično trovanje stanja u PS BiH. i To je ono na što ukazujem. Obična spletketina.

Za treći komentar: Samo SDA u jedinstvu je snaga, jer ne postoji manje i više odgovoran, dajmo da bude odgovorna ili da bude neodgovorna, stop ovakvom obliku multipartizma. Samo SDA na svim nivoima u jedinstvu je snaga.

ZA 4 komentar - Moralne kvalitete Pape Franje u korelaciji sa zvaničnim stavovima RS-a bi dovele ili do toga da Papa Franjo ne želi javnu funkciju u RS-u ili ne bi više bio Papa Franjo - e to je to.

A 5 komentar - vjeruj mi nije fula - hoćeš napredak - predaj odgovrnost - boom or bust, jer ovo što propagiraš je dugoročni bust.
HM 2011

#22283 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

XXS wrote:
HM 2011 wrote: Nisam plaćenik niti hulja.....
Placenik i hulja i lazov sa dna SDA kace.
Kmeeeeeeeëêéėèęěĕə....
napalhame

#22284 Re: SDA-All about

Post by napalhame »

NE DAJ BOŽE BOLESTI: Smjenom Upravnog odbora Sebija Izetbegović dolazi za direktoricu UKCS-a?

Smjenom članova UO i imenovanjem novih bit će trasiran put za smjenu sadašnjeg direktora UKCS prof.dr. Rusmira Mesihovića koji je na tu poziciju putem konkursa imenovan 14. januara 2015. godine.

Svim članovima UO nije istekao mandat, ali to nije spriječilo ministre SDA, HDZ BiH i SBB-a da glasaju za odluku koju im je servirao premijer Fadil Novalić, a po direktivi predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije Izetbegović, aktuelne direktorice Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu.
XXS

#22285 Re: SDA-All about

Post by XXS »

napalhame wrote:NE DAJ BOŽE BOLESTI: Smjenom Upravnog odbora Sebija Izetbegović dolazi za direktoricu UKCS-a?

Smjenom članova UO i imenovanjem novih bit će trasiran put za smjenu sadašnjeg direktora UKCS prof.dr. Rusmira Mesihovića koji je na tu poziciju putem konkursa imenovan 14. januara 2015. godine.

Svim članovima UO nije istekao mandat, ali to nije spriječilo ministre SDA, HDZ BiH i SBB-a da glasaju za odluku koju im je servirao premijer Fadil Novalić, a po direktivi predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i njegove supruge Sebije Izetbegović, aktuelne direktorice Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu.
Dok je bila direktorica u Nakasu Bakir na operaciju ociju u Sloveniju.
Ako postane direktorica UKCS-a,Bakir ce za Sloveniju i svaki put kad nokte treba rezati.
bumerangss

#22286 Re: SDA-All about

Post by bumerangss »

A sta imate protiv Sebije? Zena je profesionalac a to u njenom fahu je itekako dobra osobina jer se radi o vasem zdravlju! Ne vidim razlog da je neko kritikuje jer je u Opstoj bolnici uvela red, rad i disciplinu i to se pozitivno odrazilo na "finalni proizvod" a to je lijecenje. Zna se hijerarhija i ko sta smije i ko sta ne smije i ko sta mora. U UKCS-u je sve prilicno zapusteno i previse opusteno pa zato malo-malo neka mrsa, neka afera... mislim da se zna i u Opstoj bolnici ima mita iz friskog iskustva znam :D ali eto....
The BEN10

#22287 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

bumerangss wrote:A sta imate protiv Sebije? Zena je profesionalac a to u njenom fahu je itekako dobra osobina jer se radi o vasem zdravlju! Ne vidim razlog da je neko kritikuje jer je u Opstoj bolnici uvela red, rad i disciplinu i to se pozitivno odrazilo na "finalni proizvod" a to je lijecenje. Zna se hijerarhija i ko sta smije i ko sta ne smije i ko sta mora. U UKCS-u je sve prilicno zapusteno i previse opusteno pa zato malo-malo neka mrsa, neka afera... mislim da se zna i u Opstoj bolnici ima mita iz friskog iskustva znam :D ali eto....
Red se može uvesti i bez dovođenja supruge na poziciju, što je naravno u normalnom, civilizovanom i anti-nepotističkom okruženju nepojmljivo.
Banksy

#22288 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Nakon što je nepovratno uništila Opću bolnicu koja je kvalitet, ugled i status gradila decenijama, red je da razvali i ono što je ostalo od Kliničkog centra.
bumerangss

#22289 Re: SDA-All about

Post by bumerangss »

Banksy wrote:Nakon što je nepovratno uništila Opću bolnicu koja je kvalitet, ugled i status gradila decenijama, red je da razvali i ono što je ostalo od Kliničkog centra.
Daj argumente kako je unistila Opstu bolnicu
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#22290 Re: SDA-All about

Post by -LIBERO- »

The BEN10 wrote:
bumerangss wrote:A sta imate protiv Sebije? Zena je profesionalac a to u njenom fahu je itekako dobra osobina jer se radi o vasem zdravlju! Ne vidim razlog da je neko kritikuje jer je u Opstoj bolnici uvela red, rad i disciplinu i to se pozitivno odrazilo na "finalni proizvod" a to je lijecenje. Zna se hijerarhija i ko sta smije i ko sta ne smije i ko sta mora. U UKCS-u je sve prilicno zapusteno i previse opusteno pa zato malo-malo neka mrsa, neka afera... mislim da se zna i u Opstoj bolnici ima mita iz friskog iskustva znam :D ali eto....
Red se može uvesti i bez dovođenja supruge na poziciju, što je naravno u normalnom, civilizovanom i anti-nepotističkom okruženju nepojmljivo.
Feudalizam kojeg je SDA ustrojila, nasljedna primo-predaja funkcija, vjecno istih porodica, likova, bez obzira na ucinak..je nesto sto je sasvim prihvatljivo njihovim glasacima. Jer NEucinak, i dubioza u koju zemlja nezaustavljivo upada, njima ne smeta.
Njima je bitno samo jedno. A to je da su njihovi na bitnim pozicijama, valjda vodeci se logikom, i za nas ce biti 'mrvica', privilegija, radnih mjesta.

Ovo sto SDA radi za kadrovina, i koje poostavlja na bitne pozicije u drzavi i drustvu, zapravo je osnovna kocnica porosperiteta ove drzave. Stranka, i licni interesi clanova, daleeekooooo iznad interesa drzave. I to je njihova matrica desetljecima.
Nije ni cudo sto oni prosto ne vide u cemu je problem. Njihovi mozgovi su kodirani po toj matrici. ;-)
ultima_palabra

#22291 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Banksy wrote:Nakon što je nepovratno uništila Opću bolnicu koja je kvalitet, ugled i status gradila decenijama, red je da razvali i ono što je ostalo od Kliničkog centra.
Klinički je dosta gori trenutno. Ne vjerujem da će biti ni bolje ni gore ako ona zasjedne tamo, isto kao u i Općoj. Ako se to desi, to je više da se pokaže ko je gazda i ko upravlja ovim fildžanom.
Banksy

#22292 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Znam da je u Općoj veliki broj ljekara pobjegao ili otjeran u prijevremene mirovine, da ih je dosta otišlo u privatnu praksu, da su mnogi na višemjesečnim ''bolovanjima'', a da su na njihova mjesta dovedeni mladi, neiskusni, ali po rođačkim linijama podobni kadrovi. Ona šačica starih koji su blizu mirovine, ne zamjera se, šuti i čeka. Uglavnom, po pitanju kvalitete stručne usluge, Opća je, od vrha, stigla do dna.

U pravu si, šefovanje Kliničkim je pitanje prestiža, da se zna koje glavni u selu. Vjerujem da će, ako je to zacrtala, to i ostvariti.
Better Man

#22293 Re: SDA-All about

Post by Better Man »

Zar nije nedavno Avaz pisao hvalospjeve za sadašnjeg direktora UKCS Mesihovića i poroglasio ga ličnošću dana.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22294 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Banksy wrote:Znam da je u Općoj veliki broj ljekara pobjegao ili otjeran u prijevremene mirovine, da ih je dosta otišlo u privatnu praksu, da su mnogi na višemjesečnim ''bolovanjima'', a da su na njihova mjesta dovedeni mladi, neiskusni, ali po rođačkim linijama podobni kadrovi. Ona šačica starih koji su blizu mirovine, ne zamjera se, šuti i čeka. Uglavnom, po pitanju kvalitete stručne usluge, Opća je, od vrha, stigla do dna.

U pravu si, šefovanje Kliničkim je pitanje prestiža, da se zna koje glavni u selu. Vjerujem da će, ako je to zacrtala, to i ostvariti.
al se zato ušemila u Ganićev univerzitet ;-)

sad kad se poćmu doturi štancat jadna nam majka :roll:
VjecitiStudent

#22295 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Muž u školi bio dvojkaš, supruga iz ginekologije, koju će poslije specijalizirati, imala sedmicu.

Da, i jedno i drugo su sada profesionalci, plaćeni uništavači ove zemlje.
VjecitiStudent

#22296 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

Better Man wrote:Zar nije nedavno Avaz pisao hvalospjeve za sadašnjeg direktora UKCS Mesihovića i poroglasio ga ličnošću dana.
"Ono pas, ovo mu brat", veli stara, dobra poslovica.
The Realist

#22297 Re: SDA-All about

Post by The Realist »

VjecitiStudent wrote: Muž u školi bio dvojkaš, supruga iz ginekologije, koju će poslije specijalizirati, imala sedmicu.
Čisto sa stručne strane, šta je ona dobila kao ocjenu iz predmeta koji je kasnije specijalizirala stvarno nije bitno. Ovo bez ulaženja u njen moral, moral njenog muža, pa ni stručnost njenu.....
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#22298 Re: SDA-All about

Post by pici »

VjecitiStudent wrote:
Muž u školi bio dvojkaš, supruga iz ginekologije, koju će poslije specijalizirati, imala sedmicu.

genetska predispozicija za uspjesne... i anstajn je biJo trojkasH pa doguro do misliJoca vijeka... sabini se omakla sedmica mora da je kuHala po vazdan za gladne i bolesne... u Qurcu je snaga, na svim nivoima :bih:
The BEN10

#22299 Re: SDA-All about

Post by The BEN10 »

Better Man wrote:Zar nije nedavno Avaz pisao hvalospjeve za sadašnjeg direktora UKCS Mesihovića i poroglasio ga ličnošću dana.
Ovo je pretpostavljam bilo retoričko pitanje. :-D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22300 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:

lako je bilo specjalizirat, magistrirat i doktorirat kad ti svekar mentora postavi za ambasadora :skoljka:

a i mentor provjereni plagijator :run:

znaći razumi se mlada u ginekologiju kolko i Rocco Siffredi
Post Reply