BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

#22276 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by cyprus »

Velkoski wrote:Obrnuto je. Zahirović nije pokazao ništa, dok Stevanović igra pra'o dobro.
cyprus wrote:Ja se ne slažem da u reprezentaciji treba forsirati isključivo mlade igrače iz domaće lige... Ja ne vidim nikakav problem da neko od 26, 27, 28 ili 29 godina bude pri reprezentaciji, a iz domaće je lige... Ne mislim ni da strateški cilj treba biti rasporat mlade igrače sa potencijalom što prije vani...
Ako ima 27+, a igra ovdje, onda nešto nije u redu s njim, uglavnom :mrgreen:
Da Benko može igrat za nas, na Mešinom mjestu bih ga zvao u reprezentaciju glat, bez ikakvog dvoumljenja :mrgreen:
mist

#22277 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by mist »

Tamo 93 jbg. pogan vakat,pod ruku mi dosao Tempo i kao danas da ga citam navijaci oni tamo preko Drine jebu Svabi sve sto je Papeta pozvao za Italiju 90.
Kao ima mladih boljih,doduse i nije bio u cvijetu mladosti.
A upravo Pape bijase jedan od najboljih :thumbup: .
Treba zvati one koji mogu doprinjeti bez obzira na godine,jebes vise vjecite talente.
jeza u ledja

#22278 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

cyprus wrote:
Velkoski wrote:Obrnuto je. Zahirović nije pokazao ništa, dok Stevanović igra pra'o dobro.
cyprus wrote:Ja se ne slažem da u reprezentaciji treba forsirati isključivo mlade igrače iz domaće lige... Ja ne vidim nikakav problem da neko od 26, 27, 28 ili 29 godina bude pri reprezentaciji, a iz domaće je lige... Ne mislim ni da strateški cilj treba biti rasporat mlade igrače sa potencijalom što prije vani...
Da Benko može igrat za nas, na Mešinom mjestu bih ga zvao u reprezentaciju glat, bez ikakvog dvoumljenja :mrgreen:
Benko je jedan na hiljadu.
Slican ne postoji u ligi.
medvjed23

#22279 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by medvjed23 »

svaki put kad onako djetinjasto maštam o tome šta bih i kako bih ja, da sam selektor, padne mi na pamet blaž slišković i pobjeda protiv danske, na gostujućem terenu, rezultatom 2:0.. u toj utakmici su priliku dobili berberović, grujić i hrgović, tada igrači sarajeva, borca i širokog, ako se dobro sjećam.. i taj spoj njihove borbenosti i kvaliteta "stranaca" pokazao se kao jako dobar.. volio bih takvu reprezentaciju malo češće gledati, jer kakva je da je ova naša liga, mogu se iz nje vazda probrati makar dva solidna igrača, željna dokazivanja..
Tyke

#22280 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Veselinovic je trenutno cak u boljoj formi i od Duljevica i po meni medju 2 najbolje krilna igraca lige, a ravnopravno konkurise za obje krilne strane. Mogao bi se i on pozvati, tek toliko da se ima u opticaju ako zadrzi formu i predje u neki bolji klub te jos uznapreduje, a i samom igracu bi bila satisfakcija da se i dalje bori i nada.
luckylaka

#22281 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by luckylaka »

cyprus wrote:
Jasta bi ...pored Dzeke,Vede,Hodzica,Djurica Benko bi bio pravo pojacanje
Stroj-2

#22282 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Stroj-2 »

Tyke wrote: Veselinovic je trenutno cak u boljoj formi i od Duljevica
Pričamo ozbiljno. Ne šupljiramo.
Logovan

#22283 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

jeza u ledja wrote:To sam i ja identicno htio napisati, ali mi se nije dalo zapocinjat novu klupsku raspravu.

Kosoric (29) i Soldo (28)? Pa dajte molim vas. :-)

Almir Bekic ima 26, Elvis Saric 25, nista ni to.
Nijedan od ove četvorice nije trebao biti pozvan. Šta imamo od njih? Ništa.

Iz naših redova bezveze je izostavljen Rustemović.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#22284 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Slo Burner »

Stroj-2 wrote:
Imali su direktan okrsaj nedavno. Na Kosevu :izet:
Tyke

#22285 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Slo Burner wrote:
Stroj-2 wrote:
Pored bolje statistike Veselinovica, vidjeli smo vala i trpanje na Kosevu.

Ja nisam napisao kako je Veseli bolji igrac od Duljevica, ali ako nije u boljoj formi onda nije ni u goroj i ne vidim razlog za nepozivanje, a forsiranje Duljevica na svakom koraku (a samo je godinu dana Veselinovic stariji).
Stroj-2

#22286 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Stroj-2 »

Tyke wrote:
Slo Burner wrote:

Pored bolje statistike Veselinovica, vidjeli smo vala i trpanje na Kosevu.

Ja nisam napisao kako je Veseli bolji igrac od Duljevica, ali ako nije u boljoj formi onda nije ni u goroj i ne vidim razlog za nepozivanje, a forsiranje Duljevica na svakom koraku (a samo je godinu dana Veselinovic stariji).
Duljević ima 22 godine, i za našu ligu odigro nekoliko nekoliko jačih utakmica u evropi, plus jedan je od zaslužnijih igrača za titulu prošle godine, bivši član mlade repke, još je veliki potencijal.
Veselinović ima 24 godine i odigro je jednu polusezonu u našoj ligi i jednu sezonu u češkoj drugoj, neumanjujući njegov kvalitet, al to je tipično euforijsko mišljenje i donošenje suda na osnovu forme i kvalitete jednog igrača koji je pružio dobre partije iz dvije utakmice protv Sarajeva !? :shock:
Tyke

#22287 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Ne, nego na osnovu trenutne forme govorim o pozivanju na navedeno okupljanje, tek toliko da se i taj igrac ima u vidu u buducnosti.

Jebote, kad prije uspjede slagati, Dulja i Veseli isto godiste, samo sto je Veseli vec proslavio svoj 23. rodjendan, a Dulja ce to pri kraju godine. :lol:
jeza u ledja

#22288 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Treba i njega poznati, bez pogovora. On, Ordagic i Piric.
Na ovo okupljanje PL igraca naravno.
Korisničkoime

#22289 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Korisničkoime »

Neki zastupaju misljenje da u biti nije bitno u kojoj ligi i klubu koji igrac igra, po meni je to pogresno.
Nadalje nije trebao zvati ni jednog igraca iz PL, ne nuzno. Ok o Duljevicu i njegovom talentu se predu price i price pa hajd onda valja ga probati i nije los momak, ima materijala vidit cemo jedan uvijek moze proci. Medutim price kako se MORA u reprezentaciju zvati neko iz PL i kako to treba da bude 3-4-5 igraca su glupost i to kolosalna. Reprezentacija nije agencija za prodaju igrava to sto su nasi klubovi kokuzni pa ne znaju napraviti igraca je njihov problem a bice i problem repke kada presusi izvor iz dijaspore. Mozda se onda nekoni zauzme da malo ozbiljnije uredi sport opcenito pa s time i fudbal u ovoj drzavi.
Reprezentacija nije i nesmije biti agencija za prodaju igraca prije svega podvala od igraca sto je na zalost veciba nasih iz PL.
Tyke

#22290 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Tyke »

Stroj vrli znalac :lol:
Na spisku Baždarevića se nalaze:

Zvonimir Kožulj (Široki Brijeg), Samir Radovac (Sarajevo), Haris Duljević (Sarajevo), Almir Bekić (Sarajevo), Adnan Kovačević (Sarajevo), Jasmin Mešanović (Zrinjski), Filip Arežina (Zrinjski), Benjamin Čolić (Zrinjski), Daniel Graovac (Zrinjski), Tomislav Tomić (Zrinjski), Ognjen Todorović (Zrinjski), Kerim Memija (Željezničar), Miroslav Stevanović (Željezničar), Aleksandar Kosorić (Željezničar), Nermin Zolotić (Željezničar), Srđan Stanić (Željezničar), Adnan Zahirovič (Željezničar), Amer Ordagić (Sloboda), Mladen Veselinović (Sloboda), Elvis Sarić (Sloboda), Dino Beširević (Radnik), Samir Memišević (Radnik), Ajdin Redžić (Borac), Mahir Karić (Čelik), Marin Popović (Čelik), Antonio Soldo (Široki Brijeg), Vedran Kjosevski (Željezničar), Kenan Pirić (Sloboda) i Goran Karačić (Zrinjski).

reprezentacija .ba
Sto se tice Slobode, po mom objektivnom misljenju, pozvao je ono sto se i trebalo pozvati. Ovi momci su u odlicnoj formi (jer Zebu i Ahmetovica tu ne ubrajam zbog godina, dok Kostic cak i nema nase drzavljanstvo iako igra u odlicnoj formi) i sigurno ce im znaciti i sama cinjenica da se povezuju sa reprezentacijom i da su na radaru selektora, kao i svi ostali pozvani mladici. :thumbup:
jeza u ledja

#22291 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Korisničkoime wrote: Neki zastupaju misljenje da u biti nije bitno u kojoj ligi i klubu koji igrac igra, po meni je to pogresno.
Nadalje nije trebao zvati ni jednog igraca iz PL, ne nuzno. Ok o Duljevicu i njegovom talentu se predu price i price pa hajd onda valja ga probati i nije los momak, ima materijala vidit cemo jedan uvijek moze proci. Medutim price kako se MORA u reprezentaciju zvati neko iz PL i kako to treba da bude 3-4-5 igraca su glupost i to kolosalna. Reprezentacija nije agencija za prodaju igrava to sto su nasi klubovi kokuzni pa ne znaju napraviti igraca je njihov problem a bice i problem repke kada presusi izvor iz dijaspore. Mozda se onda nekoni zauzme da malo ozbiljnije uredi sport opcenito pa s time i fudbal u ovoj drzavi.
Reprezentacija nije i nesmije biti agencija za prodaju igraca prije svega podvala od igraca sto je na zalost veciba nasih iz PL.
Ne, glupost kolosalna je to sto si ti napisao.

Moze i MORAJU se zvati igraci iz PLBiH, i to UVIJEK. TO MORA BITI osnovna stvar koju SVAKI selektor mora da postuje.
Da nema Duljevica, trebao bi biti pozvan neko drugi. Znaci nekoliko igraca iz lige uvijek treba biti pozivano.

Ovo je reprezentacija BiH, a ne reprezentacija b-h dijaspore. Reprezentacija treba da predstavlja nasu zemlju, a ne ljude porijeklom iz BiH. Ovo treba da vazi za svaku zemlju. Ovo samo, s te "filozofske" strane.

Sa prakticne strane, vec je objasnjeno mnogo puta. Pocevsi od razvoja nase lige, do buducnosti u kojoj ce presusiti igraci iz dijaspore.
jeza u ledja

#22292 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Tyke wrote:Stroj vrli znalac :lol:

Zvonimir Kožulj (Široki Brijeg), Samir Radovac (Sarajevo), Haris Duljević (Sarajevo), Almir Bekić (Sarajevo), Adnan Kovačević (Sarajevo), Jasmin Mešanović (Zrinjski), Filip Arežina (Zrinjski), Benjamin Čolić (Zrinjski), Daniel Graovac (Zrinjski), Tomislav Tomić (Zrinjski), Ognjen Todorović (Zrinjski), Kerim Memija (Željezničar), Miroslav Stevanović (Željezničar), Aleksandar Kosorić (Željezničar), Nermin Zolotić (Željezničar), Srđan Stanić (Željezničar), Adnan Zahirovič (Željezničar), Amer Ordagić (Sloboda), Mladen Veselinović (Sloboda), Elvis Sarić (Sloboda), Dino Beširević (Radnik), Samir Memišević (Radnik), Ajdin Redžić (Borac), Mahir Karić (Čelik), Marin Popović (Čelik), Antonio Soldo (Široki Brijeg), Vedran Kjosevski (Željezničar), Kenan Pirić (Sloboda) i Goran Karačić (Zrinjski).

reprezentacija .ba
Sto se tice Slobode, po mom objektivnom misljenju, pozvao je ono sto se i trebalo pozvati. Ovi momci su u odlicnoj formi (jer Zebu i Ahmetovica tu ne ubrajam zbog godina, dok Kostic cak i nema nase drzavljanstvo iako igra u odlicnoj formi) i sigurno ce im znaciti i sama cinjenica da se povezuju sa reprezentacijom i da su na radaru selektora, kao i svi ostali pozvani mladici. :thumbup:
Dobar je spisak. Mozda par igraca da stavis prst na celo (Mahir Karic :-) ) ostalo ok.
Logovan

#22293 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Logovan »

Tyke wrote:Stroj vrli znalac :lol:

reprezentacija .ba
Bekić, Todorović, Kosorić, Stanić, Karić, Soldo. :roll: :lol: :lol:

Mogao mu je vala i bolji spisak biti, ali eto jebi ga.
jeza u ledja

#22294 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Todorovic hajd jos i nekako, jer frajer bas razvaljuje u zadnje vrijeme.

Ovi ostali. :-? Mislim Bekic, ok, meni je dosta dobar igrac, ali ja bih radije ipak pozvao njegovog mladjeg rodjaka. Npr prije njega nego Mahira Karica. :-)
Stanic cim se vratio nakon povrede preuzeo je vodecu ulogu kod Gracica. Ne znam kakav je sad, nisam ga imao nesto previse priliku gledati osim protiv Slobode. Soldo... :-? ...nista specijalno golman. Vec je u godinama. Bezze.
Kosoric, da nije malo star mozda? :-)
Sta je sa ovim silnim stoperima Slobode sto se spominju, Kostic, pa onaj iz Veleza, Mehmedagic? Brekalo iz Sirokog? Sta je sa ovom mladjarijom iz Borca?

Al dobro. Ovo su u sustini sitne zamjerke. Svi koji su trebali biti pozvani, manje-vise, su pozvani. Koliko vidim u pitanju su uglavnom najbolji igraci iz najboljih klubova, ne racunajuci starohane. :thumbup: O ovim temama se moze u nedogled raspravljat.

Ah da, i zamjerka za Rustemovica, al eto.
Point.

#22295 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

jeza u ledja wrote:
Korisničkoime wrote: Neki zastupaju misljenje da u biti nije bitno u kojoj ligi i klubu koji igrac igra, po meni je to pogresno.
Ne, glupost kolosalna je to sto si ti napisao.

Moze i MORAJU se zvati igraci iz PLBiH, i to UVIJEK. TO MORA BITI osnovna stvar koju SVAKI selektor mora da postuje.
Da nema Duljevica, trebao bi biti pozvan neko drugi. Znaci nekoliko igraca iz lige uvijek treba biti pozivano.

Ovo je reprezentacija BiH, a ne reprezentacija b-h dijaspore. Reprezentacija treba da predstavlja nasu zemlju, a ne ljude porijeklom iz BiH. Ovo treba da vazi za svaku zemlju. Ovo samo, s te "filozofske" strane.

Sa prakticne strane, vec je objasnjeno mnogo puta. Pocevsi od razvoja nase lige, do buducnosti u kojoj ce presusiti igraci iz dijaspore.
Sta ce zvati ako nema kvalitete iz PL BiH? Ne moze se nazor. Dobro rece covjek, nije reprezentacija izlog za prodavanje igraca nesposobnih klubova.
jeza u ledja

#22296 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

Reprezentacija i treba da predstavlja Bosnu i Hercegovinu i njene igrace koji poticu u njenim klubovima, ne Bosnu i Hercegovinu i njenu dijasporu. Ti igraci treba da budu izuzetak, a ne pravilo.

I naravno da reprezentacija treba da bude izlog za domace igrace.
Problem je u vama sto ste davno digli ruke od domace lige i domaceg fudbala i samo pratite Lige Petice i kroz tu prizmu i gledate i nase igrace koji igraju vani. To se odrazava i u ponasanju saveza kojeg apsolutno nije briga za razvoj domaceg fudbala, i upravo je takvo ponasanje, dugogodisnje zapustanje svega dovelo do toga da se dobri igraci iz BiH mogu izbrojati na prste.
Samo primjeri terena, izgradnje stadiona, uspostavljanja kampova za domace igrace, skracenja lige, popravljanja kvaliteta sudjenja, borba protiv korupcije - za sve je to zasluzan savez.
I ponavljam - naravno da reprezentacija svake zemlje izmedju ostalog treba biti i izlog za domacu ligu. Svrha reprezentacije nije iskljucivo i uvijek samo rezultatski uspjeh. Ako kome ovo nije jasno, to je vec problem.
I ovome doprinose i mediji. Najpoznatiji novinari idu pratiti prijateljsku reprezentacije, a o ligi pisu haman pa volonteri. Baho u prijenosu neki dan (iz Luksa) kaze eto da nam je da vidimo malo Dzeku, Pjanica, i te :zid: . Neki ovdje sto pisu toliko o reprezentaciji ne znaju ni kako se zovu pojedini igraci. A fakat je CIM TI IGRACI ODU VANI ONI CE IH STAVLJATI U PRVU EKIPU. (primjeri Hodzic i Cimirot).

Ne postoji zemlja koja ima toliki disparitet izmedju domacih i stranih igraca u Evropi, osim Irske i tako tih.
Stroj-2

#22297 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Stroj-2 »

:lol: Najjači su mi ovi što pričaju ''nema kvaliteta u PL'' a 14 do 16 igrača trenutno čini repku koji su došli upravo iz te ''nekvalitetne'' PL :lol:
Kakvo nepoznavanje materije i manjak informacija. :-?
jeza u ledja

#22298 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by jeza u ledja »

oni su postali kvalitetni tek kad su otisli vani. dok su bili kod nas, bili su klocevi. :oops:
Stroj-2

#22299 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Stroj-2 »

Al su iz PL-a. Kako god okreneš. :oops:
Point.

#22300 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Post by Point. »

jeza u ledja wrote:Reprezentacija i treba da predstavlja Bosnu i Hercegovinu i njene igrace koji poticu u njenim klubovima, ne Bosnu i Hercegovinu i njenu dijasporu. Ti igraci treba da budu izuzetak, a ne pravilo.

I naravno da reprezentacija treba da bude izlog za domace igrace.
Problem je u vama sto ste davno digli ruke od domace lige i domaceg fudbala i samo pratite Lige Petice i kroz tu prizmu i gledate i nase igrace koji igraju vani. To se odrazava i u ponasanju saveza kojeg apsolutno nije briga za razvoj domaceg fudbala, i upravo je takvo ponasanje, dugogodisnje zapustanje svega dovelo do toga da se dobri igraci iz BiH mogu izbrojati na prste.
Samo primjeri terena, izgradnje stadiona, uspostavljanja kampova za domace igrace, skracenja lige, popravljanja kvaliteta sudjenja, borba protiv korupcije - za sve je to zasluzan savez.
I ponavljam - naravno da reprezentacija svake zemlje izmedju ostalog treba biti i izlog za domacu ligu. Svrha reprezentacije nije iskljucivo i uvijek samo rezultatski uspjeh. Ako kome ovo nije jasno, to je vec problem.
I ovome doprinose i mediji. Najpoznatiji novinari idu pratiti prijateljsku reprezentacije, a o ligi pisu haman pa volonteri. Baho u prijenosu neki dan (iz Luksa) kaze eto da nam je da vidimo malo Dzeku, Pjanica, i te :zid: . Neki ovdje sto pisu toliko o reprezentaciji ne znaju ni kako se zovu pojedini igraci. A fakat je CIM TI IGRACI ODU VANI ONI CE IH STAVLJATI U PRVU EKIPU. (primjeri Hodzic i Cimirot).

Ne postoji zemlja koja ima toliki disparitet izmedju domacih i stranih igraca u Evropi, osim Irske i tako tih.
Eno, opet prica o dijaspori. Pa 98% od reprezentativaca su rodjeni u BiH, znaci da su bosanci i hercegovci a ne dijasporci. Cinjenica je da bi bili na nivou Luxemburga, Estonije i slicnih da nam reprezentaciju cine iskljucivo igraci iz domace lige. Na zalost. Dok se nasi klubovi ne uozbilje pa ne smatraju Dzeku klocem kojeg prodaju za 20.000 eura i smatraju to dobrim dilom ili Zukanovica neperspektivnog, nasu reprezentaciju ce ciniti uglavnom igraci koji igraju vani.
Post Reply