Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Edin H.

#22276 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Edin H. »

Kolasinac in, Osim, Pape out :oops:

Cuj treba nam Kolasinac za naredne kvalifikacije, a sta cemo sa Svjetskim prvenstvom Ivice.
Dali gol na srecu :-)
and

#22277 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by and »

papeta samo treba ostaviti na miru i pustiti ga da posao privede kraju.
teško je njegove izjave analizirati,a vjerovatno on zna bolje situaciju sa kolašincem iz njihovih kontakata,a isto tako su mu poznati njegovi fudbalski kvaliteti.
pa dovoljno je samo uporediti njegove izjave pred grčku i situaciju na terenu.spominjao je da je bod odličan....,a naš tim je u utakmici ličio na sve osim ne tim koji je zadovoljan bodom.
njegove su izjave suprotne od stvarnog stanja.baš kao i kod ćire.samo što je ćiro bio moćan na jeziku,a stanje na terenu ga nije baš pratilo.dok je pape tanak na jeziku,ali fala bogu stanje na terenu skoro da ne može bolje.
meni je bolja ova druga varijanta.
ne mogu da vjerujem da je euforija zahvatila i ivicu osima,a pape još uvijek čvrsto stoji na zemlji
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22278 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

ma Ćiro je udatio temelje, a Pape digao sve u visine...naravno dva totalno različita lika i mislim da od Papeta ne bi Čuli euforicne izjave ni kad bi šampioni svijeta postali...al po meni je to dobro ...navijači su tu da se furaju i loze dok trener mora biti uvijek prizemljen, a mi imamo takvog

samo ga treba ganjati da sto vise gura mlade u prijateljskim, i držati dalje od mikrofona
MOSALJOZE

#22279 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by MOSALJOZE »

JoseMujica wrote:ma Ćiro je udatio temelje, a Pape digao sve u visine...naravno dva totalno različita lika i mislim da od Papeta ne bi Čuli euforicne izjave ni kad bi šampioni svijeta postali...al po meni je to dobro ...navijači su tu da se furaju i loze dok trener mora biti uvijek prizemljen, a mi imamo takvog

samo ga treba ganjati da sto vise gura mlade u prijateljskim, i držati dalje od mikrofona
:thumbup:
USAblues

#22280 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by USAblues »

MOSALJOZE wrote:
JoseMujica wrote:ma Ćiro je udatio temelje, a Pape digao sve u visine...naravno dva totalno različita lika i mislim da od Papeta ne bi Čuli euforicne izjave ni kad bi šampioni svijeta postali...al po meni je to dobro ...navijači su tu da se furaju i loze dok trener mora biti uvijek prizemljen, a mi imamo takvog

[b]samo ga treba ganjati da sto vise gura mlade u prijateljskim, i držati dalje od mikrofona[/b]

Tacno tako..a upustva o taktici i kako postaviti formaciju tima svakako dobija od Gosp. Ivice
KPNCTNJAH

#22281 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by KPNCTNJAH »

De ba ljudi, ako ovako nastavite fakat necu imati sta (koga) citati na ovom forumu :mrgreen:
Dead Man Walking

#22282 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Dead Man Walking »

KPNCTNJAH wrote:De ba ljudi, ako ovako nastavite fakat necu imati sta (koga) citati na ovom forumu :mrgreen:
:lol:

Infaze Studio

#22283 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Infaze Studio »

USAblues wrote:
MOSALJOZE wrote:

[b]samo ga treba ganjati da sto vise gura mlade u prijateljskim, i držati dalje od mikrofona[/b]

Tacno tako..a upustva o taktici i kako postaviti formaciju tima svakako dobija od Gosp. Ivice
Kako necete imati sta citati..Evo trudi se ovaj kolega po tom pitanju :oops:
luckylaka

#22284 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by luckylaka »

jeza u ledja wrote:Mislim da bi i Osim zajedno sa Susicem trebao pripaziti kako se izjasnjava u vezi Kolasinca, da se ovaj ne predomisli jer mu nije zagarantovano mjesto u prvih 11. :oops:
Jes,jes ko i za Halilovica,razapinjali selektora ovdje,hoce ga odmah u prvih 11.Je li ko sta cuo jos za Halilovoca,igra li,trenira li,racuna li Stimac na njega.
JoseMujica

#22285 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

USAblues wrote:
MOSALJOZE wrote:

mislim da je nefer prema Sušiću pomisliti, a kamoli napisati nešto tako...a isto tako nepoštovanje prema Osimu jer se švabo ne miješa Amaru u posao a kamoli Sušiću.

Naravno, sigurno da sjednu pa muhabete i to ne samo Švabo i Pape, već i sa Bajevićem i ostalim legendama, jer se ti ljudi znaju decenijama i radili su skupa, al nije to taj nivo odnosa da neko nekome određuje šta će da radi
Logovan

#22286 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Logovan »

USAblues wrote: Tacno tako..a upustva o taktici i kako postaviti formaciju tima svakako dobija od Gosp. Ivice
Već postaješ polako iritantan sa ovakvim glupim postovima, tačniji da budem ideš meni a vjerujem i ostalima na neku stvar. Ne znam zašto čovjeka toliko mrziš, ne znam uopšte odakle ti to da njemu Osim govori taktiku i formaciju, ne znam koji klinac mu ne daješ podršku kao sav normalan narod, itd, itd.

SAFET SUŠIĆ PAPE! :bih:
novi.dan.nova.nafaka

#22287 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by novi.dan.nova.nafaka »

JoseMujica wrote:ma Ćiro je udatio temelje
Koje temelje je udario Ćiro ?
JoseMujica

#22288 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

pobjednički duh , što je moje subjektivno viđenje i objektivno prvi selektor s kojim smo imali rezultatski iskorak: baraž.

Ćiro nas je naučio sine da pobjeđujemo...pa makar da bez po muke, drčno i fakinski, deremo one manje reprezentacije

sad njegov osebujan stil , zahebancija i travnički šanerluk na drugu stranu
Muhamed Đakmić

#22289 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Manje - više okupio ekipu. On je bio najbolje moguće rješenje nakon što je ispalo sranje sa Kodrom da koliko - toliko popravi stvari. Pape je definitivno napredak u odnosu na njeg, ali teško bi se bilo koji trener u onoj situaciji snašao kako se Ćiro snašao.
novi.dan.nova.nafaka

#22290 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

JoseMujica wrote:pobjednički duh , što je moje subjektivno viđenje i objektivno prvi selektor s kojim smo imali rezultatski iskorak: baraž.
Ćiro je tada imao, prema formi igrača, ubjedljivo najbolju ekipu. Džeko dvostruki najbolji strijelac lige (u puno boljoj formi nego sad), Miske ubjedljivo najbolji asistent, Vedo bio solidan, Salihović isto igrao vrhunski, Pjanić tek stasao...
E sad, mogu se složiti da se solidno snašao u onoj glupoj situaciji gdje smo imali Munju, Dominkovića i ostalu bagru koji umalo da su upropastili savez. To mu je možda najbolje od svega..
Muhamed Đakmić

#22291 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Ma praktično je gradio od nule, jer je bio bojkot, ''potpisnici'' se tek vratili i odigrali utakmicu sa Makedonijom nakon bojkota, i već najavili novi bojkot nakon belaja sa Kodrom.

Mislim da bi se normalan čovjek izgubio u onom okruženju, a vjerovatno bi mu i mnogi igrači okrenuli leđa.
JoseMujica

#22292 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

da da da...to sam i zaboravio da su tada harali Munja & Co :skoljka:

hebote....na reprezentaciji se vidi koliko znači kad sistem funkcionira po meritumu stvari, kad izbiješ korupciju i nepotizam, koliko možemo.... i onda skontaš koliko smo sami sebe hendikepirali u svim drugim oblastima života gdje jos uvijek mahalsko-rodjačko minderanje dominira
novi.dan.nova.nafaka

#22293 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

JoseMujica wrote:da da da...to sam i zaboravio da su tada harali Munja & Co
hebote....na reprezentaciji se vidi koliko znači kad sistem funkcionira po meritumu stvari, kad izbiješ korupciju i nepotizam, koliko možemo.... i onda skontaš koliko smo sami sebe hendikepirali u svim drugim oblastima života gdje jos uvijek mahalsko-rodjačko minderanje dominira
Ma ja, to je to...
E sad zamisli da Pape ima još bolju podršku, nego je ima, pa da ti lezihljebovići u Savezu obilaze vascijelu Evropu tragajući za talentima sa BH korijenima. A onda, kada nanjuše nekoga, obilaziti mu familiju, tekte, strine i sve one koji na bilo koji način mogu uticati na to da igra za zemlju gdje su rođeni nj. roditelji. Kad se samo sjetim gungule u Hr oko nekog tipa koji je igrao u Fr ligi, a argentinac je inače Hr porijekla. Digla se kuka i motika, što bi Fatmir Alispahić rekao. Pape čini mi se nije dorastao diplomatiji, nevješt je na jeziku i počesto zna biti trapav sa tim svojim izjavama...
DonVito

#22294 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by DonVito »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
JoseMujica wrote:da da da...to sam i zaboravio da su tada harali Munja & Co
Ma ja, to je to...
E sad zamisli da Pape ima još bolju podršku, nego je ima, pa da ti lezihljebovići u Savezu obilaze vascijelu Evropu tragajući za talentima sa BH korijenima. A onda, kada nanjuše nekoga, obilaziti mu familiju, tekte, strine i sve one koji na bilo koji način mogu uticati na to da igra za zemlju gdje su rođeni nj. roditelji. Kad se samo sjetim gungule u Hr oko nekog tipa koji je igrao u Fr ligi, a argentinac je inače Hr porijekla. Digla se kuka i motika, što bi Fatmir Alispahić rekao. Pape čini mi se nije dorastao diplomatiji, nevješt je na jeziku i počesto zna biti trapav sa tim svojim izjavama...
Neka su diplomatiji dorasli nasi politicari i ljudi u savezu.
Pape je nevjest na jeziku i bolje da se javnosti obraca na francuskom bilo bi cool francuz ha ja.. :roll:
leki hz

#22295 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by leki hz »

_terminaš_ wrote:
USAblues wrote: Tacno tako..a upustva o taktici i kako postaviti formaciju tima svakako dobija od Gosp. Ivice
Već postaješ polako iritantan sa ovakvim glupim postovima, tačniji da budem ideš meni a vjerujem i ostalima na neku stvar. Ne znam zašto čovjeka toliko mrziš, ne znam uopšte odakle ti to da njemu Osim govori taktiku i formaciju, ne znam koji klinac mu ne daješ podršku kao sav normalan narod, itd, itd.

SAFET SUŠIĆ PAPE! :bih:
Ovo je jedan od onih koji jedva čekaju kiks Papeta pa da počnu s pljuvanjem, prvo brani Baku, a sad kao Osim sastavlja ekipu Papetu, niđe veze, ovakve samo na ignore
JoseMujica

#22296 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

sa Komitetom za normalizaciju i ulaskom Švabe i ostalih legendi pokrenut je jedan proces ozdravljenja BH fudbala i ja se nadam da ce se nastaviti ići u pozitivnom pravcu i sada kada nema Komiteta.

mi u budućnosti, cak i da samo ovisimo od igrackog kadra, od ovih momaka iz dijaspore koji ne budu dovoljno dobri za matične zemlje, uvijek ćemo imati barem pristojnu ekipu. a za iskorak vise nam je potrebno sredjeno stanje u savezu i i posten trener.
cindrlimindrli

#22297 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

JoseMujica wrote:mi u budućnosti, cak i da samo ovisimo od igrackog kadra, od ovih momaka iz dijaspore koji ne budu dovoljno dobri za matične zemlje, uvijek ćemo imati barem pristojnu ekipu. a za iskorak vise nam je potrebno sredjeno stanje u savezu i i posten trener.
Ne treba se zanositi iluzijama da cemo u buducnosti moci racunati na, kako ih ovdje nazvase, dijasporcad.
Ovi klinci sto ih ja srecem sve manje imaju osjecaja za BiH, sto uopste ne iznenadjuje, jbg, nekako mi je
prirodan proces da se identifikujes sa onim gdje odrastas.

Treba iskoristiti ovu dobru atmosferu oko reprezentaciji i ako se moze kako navuci para koje bi se ulozile u
djecu koja zive u Bosni, a talenta i volje medju njima ima.
JoseMujica

#22298 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

teško dok nam je liga ovakva i klubovi nevladine organizacije, odnosno udružen gradjana.

pa ima i nasa megalomanija....očit primjer npr. projekt Grbavica... po meni bi normalno i racionalno bilo da se ova 2-3 kluba u Sarajevo udruže i zajedno sebi naprave stadion kapaciteta do 15.000 da vrišti, uz prateće objekte...al odosmo u OT u odnosu na ovu temu
cindrlimindrli

#22299 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by cindrlimindrli »

JoseMujica wrote:teško dok nam je liga ovakva i klubovi nevladine organizacije, odnosno udružen gradjana.
Ako se sta po tom pitanju ne promijeni onda mozemo ocekivati sudbinu Litvanije i slicnih ekipa.
JoseMujica

#22300 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by JoseMujica »

imamo mi i treću vadionu...igrači iz BiH koji veoma mladi napuste zemlju...u tom slučaju Češka, Slovačka, Rumunija, Poljska, njemačka druga liga, skandinavske zemlje , Belgija, Austrija nam odgajaju igrače.

tu je veoma bitno da igrač ode sto ranije vani, da dodje u normalno radno okruženje i stekne radne navike i gdje ima priliku napredovati...naši igrači obično imaju talenta i radni su ako vide da ih cijene. Koji ne ode prije 23 godine sve da je potencijal da bude Messi NASA liga ce ga unistiti.

već sada nam okosnicu repke Čini dijaspora, a po tome vidiš samo koliki su nerad, amaterizam i korupcija u našoj ligi :(
Locked