iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
kokikol

#22276 Re: iPhone - All about

Post by kokikol »

skafiskafsnjak wrote:Sha kazu, platis 2500 milje, i nece da puni :skoljka:
vala baš... eno kod mene punjač se zagrijava iz nekog nepoznatog razloga
skafiskafsnjak

#22277 Re: iPhone - All about

Post by skafiskafsnjak »

kokikol wrote:
skafiskafsnjak wrote:Sha kazu, platis 2500 milje, i nece da puni :skoljka:
vala baš... eno kod mene punjač se zagrijava iz nekog nepoznatog razloga
U mene ladan ko led...jos brzo punjenje. Dobio u paketu, nisam dodatno platio
djama

#22278 Re: iPhone - All about

Post by djama »

brzi punjac od apple nisi mogao dobiti nema teoretske sanse a da ga ne doplatis...
basicm

#22279 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Stvarno ste dosadni sa vasom pricom. Idite na android temu vise, pa se sepurite. Punjac mu hladan, jasta je.
diablobih

#22280 Re: iPhone - All about

Post by diablobih »

Ne valja ako je punjac hladan, znaci da ti ide u mobitel sve :D

Nego eto, chargegate nastupio kod iPhonea:

exampLe.

#22281 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Neka Apple moli Boga da se ovo moze popraviti sa updateom, odnosno da je u pitanju softverski bug.

Ako to ne bude slucaj, ovo ce biti veci fail nego sto je to bio kod Samsunga sa Note 7 serijom.
skafiskafsnjak

#22282 Re: iPhone - All about

Post by skafiskafsnjak »

exampLe. wrote:Neka Apple moli Boga da se ovo moze popraviti sa updateom, odnosno da je u pitanju softverski bug.

Ako to ne bude slucaj, ovo ce biti veci fail nego sto je to bio kod Samsunga sa Note 7 serijom.
Ne moze biti veci fail od note7 brate...
Pa notara palila auta ljudima ahhaah.

Ovo je sw bug 100%... da je hw ne bi punilo ni kada ga probudi.
Svejedno je blam... toliko hvale taj iOS...plus tel od 2500milje :-)
Sarah24

#22283 Re: iPhone - All about

Post by Sarah24 »

Radar71 wrote:iphone 8 plus jednostavno prestao davati obavjesti za zvono, poruke, viber, whatsapp
namještanje glasnoće zvona radi uredno, youtube uredno, pozivi uredno
resetovao sam da mi sačuva podatke i ništa
šta mi je činiti?

edit: jebo ga silent dugme :lol:
:lol: :lol: Ima neko gori od mene

On topic : update uradila nakon 2,3 dana na jednoj od poznatih wi fi mreza i ovaj put je htio, kod mene sve ok, ne znam o cemu pricate nista se ne grije nista se ne trosi brze :roll: :mrgreen:
spreca

#22284 Re: iPhone - All about

Post by spreca »

Sarah24 wrote:
On topic : update uradila nakon 2,3 dana na jednoj od poznatih wi fi mreza i ovaj put je htio, kod mene sve ok, ne znam o cemu pricate nista se ne grije nista se ne trosi brze :roll: :mrgreen:
pa upali ga :oops: ponekad ba :lol:
djama

#22285 Re: iPhone - All about

Post by djama »

:D
skafiskafsnjak wrote:
exampLe. wrote:Neka Apple moli Boga da se ovo moze popraviti sa updateom, odnosno da je u pitanju softverski bug.

Ne moze biti veci fail od note7 brate...
Pa notara palila auta ljudima ahhaah.

Ovo je sw bug 100%... da je hw ne bi punilo ni kada ga probudi.
Svejedno je blam... toliko hvale taj iOS...plus tel od 2500milje :-)
Kod nekih ne puni ni kad se probudi. Evo imas primjer kod Lua , telefon se probudi i dalje ne puni.
Al sad ce apple ponuditi rjesenje punjac od 1449$ :D :D :D
skafiskafsnjak

#22286 Re: iPhone - All about

Post by skafiskafsnjak »

Samo kazem, blam je..pa 2500km i zajebava te nesto.
Sarah24

#22287 Re: iPhone - All about

Post by Sarah24 »

spreca wrote:
Sarah24 wrote:
:lol: spreca :mrgreen:
spreca

#22288 Re: iPhone - All about

Post by spreca »

Sarah24 wrote:
spreca wrote:
Sarah24 wrote:
:lol: spreca :mrgreen:
:D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#22289 Re: iPhone - All about

Post by Velkoski »

i koji je razlog cijene od skoro 4.000 KM za xs max?
kokikol

#22290 Re: iPhone - All about

Post by kokikol »

Velkoski wrote:i koji je razlog cijene od skoro 4.000 KM za xs max?
nema nikakvog razloga, uzmi ili ostavi,samo Je problem što i drugi proizvođači uzimaju to za primjer pa vidimo iz godine u godinu da su mobiteli sve skuplji
LeonardoAC

#22291 Re: iPhone - All about

Post by LeonardoAC »

dudlov wrote:
LeonardoAC wrote:ne znam za vas, ali na 7ici nakon novog ios-a, baterija jedva izdrži do 20:00 :-?
I kod mene baterija brže se prazni nakon instalacije ios 12. sa ios 9 sam prešao na ios 12, iphone 6s je u pitanju
Ovo je u pravilu tako cim se pojavi novi model... sad ce krenuti sa usporenim radom samo da te natjera na kupovini tog novlg modela...
kokikol wrote:
Velkoski wrote:i koji je razlog cijene od skoro 4.000 KM za xs max?
nema nikakvog razloga, uzmi ili ostavi,samo Je problem što i drugi proizvođači uzimaju to za primjer pa vidimo iz godine u godinu da su mobiteli sve skuplji
Nekad je max cifra koja se smatrala realnom i podnosljivom bila 350-400 za mobitel :-D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#22292 Re: iPhone - All about

Post by Velkoski »

Za telefon ne dam više od milje i po, pa toliko je svaki flagship košt'o do X-a jbt. Još im je failala prodaja koliko sam čitao negdje i opet nabiše cijene :-?

Mislio sam uzeti S10, al' i oni će garant' nabiti preko 2.5k. Što je najgore nema ništa inovativno i vrijedno tih para.
soha96

#22293 Re: iPhone - All about

Post by soha96 »

Al fakat, da su to neke revolucionarne inovacije, neki tehnoloski bum pa hajd 2,5-3 milje, pa ove inovacije su smijesne i skoro nikakve. :-)
Saka

#22294 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Usraše dobro s ovim Xs-om, punjenje, antena, beauty mode, ekran.
Dobar rant:
ado-šampion

#22295 Re: iPhone - All about

Post by ado-šampion »

Ljudima nikad ugoditi. Prica da X ne donosi nista novo ne stoji. Druga stvar je treba li to nekome. Slicno stoji i za modele ostalih proizvodjaca, naravno da cijena ide gore. Veci ekrani u skoro jednako malom pakovanju, bolje kamere, Face ID, AR, bolji zvuk. cipovi s koji rade stvari koje su prije par godina bile nezamislive, uz neznatno vecu potrosnju energije, itd. Ljudi to traze i oni im daju, vrlo jednostavno.

S druge strane kome nista od toga ne treba, ima sedmica koja sad kosta 500 eura. Ja je imam skoro 2 godine i postoji velika sansa da cu je i dalje zadrzati, jer mi osim veceg ekrana nista to novo ne treba, a ona i dalje radi ko doksa. Ali onda ljudi kazu, e jarane 2 godine star telefon 500 eura. Kao sto napisah, nikad ugoditi.

Isto i kod drugih proizvodjaca. Mislio uzeti S10 a ne vidi kakve su inovacije, pa sta ce ti onda?! :-) S8 je vec 400 eura (sve cijene koje navodnim su kod nasih pijacara manje) ako ti je OK to sto on ima. Sorry na OT, ali poenta posta je da ako ne vidis sta to dobivas za puno para, imas starije telefone koji daleko od toga da su losi (a i dalje se mogu kupiti novi) za manje od pola para.
ado_sar

#22296 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Koliko para toliko muzike. iOS iako je navodno besplatan se itekako placa. Ako neces da dodas koju stoju na iOS imas besplatni spyware android. Besplatno je naravno pod navodnicima, jer ste u tom slucaju vi proizvod a ne musterija
kokikol

#22297 Re: iPhone - All about

Post by kokikol »

ado-šampion wrote:Ljudima nikad ugoditi. Prica da X ne donosi nista novo ne stoji. Druga stvar je treba li to nekome. Slicno stoji i za modele ostalih proizvodjaca, naravno da cijena ide gore. Veci ekrani u skoro jednako malom pakovanju, bolje kamere, Face ID, AR, bolji zvuk. cipovi s koji rade stvari koje su prije par godina bile nezamislive, uz neznatno vecu potrosnju energije, itd. Ljudi to traze i oni im daju, vrlo jednostavno.

S druge strane kome nista od toga ne treba, ima sedmica koja sad kosta 500 eura. Ja je imam skoro 2 godine i postoji velika sansa da cu je i dalje zadrzati, jer mi osim veceg ekrana nista to novo ne treba, a ona i dalje radi ko doksa. Ali onda ljudi kazu, e jarane 2 godine star telefon 500 eura. Kao sto napisah, nikad ugoditi.

Isto i kod drugih proizvodjaca. Mislio uzeti S10 a ne vidi kakve su inovacije, pa sta ce ti onda?! :-) S8 je vec 400 eura (sve cijene koje navodnim su kod nasih pijacara manje) ako ti je OK to sto on ima. Sorry na OT, ali poenta posta je da ako ne vidis sta to dobivas za puno para, imas starije telefone koji daleko od toga da su losi (a i dalje se mogu kupiti novi) za manje od pola para.
uopšte ne vrijede tih para imam i samsunge i 3 iphone-a 6,7,8 ja ih nisam platio što jest jest i nikada i nebi
ado-šampion

#22299 Re: iPhone - All about

Post by ado-šampion »

kokikol wrote:
ado-šampion wrote:Ljudima nikad ugoditi. Prica da X ne donosi nista novo ne stoji. Druga stvar je treba li to nekome. Slicno stoji i za modele ostalih proizvodjaca, naravno da cijena ide gore. Veci ekrani u skoro jednako malom pakovanju, bolje kamere, Face ID, AR, bolji zvuk. cipovi s koji rade stvari koje su prije par godina bile nezamislive, uz neznatno vecu potrosnju energije, itd. Ljudi to traze i oni im daju, vrlo jednostavno.

uopšte ne vrijede tih para imam i samsunge i 3 iphone-a 6,7,8 ja ih nisam platio što jest jest i nikada i nebi
Fulio si poentu. Pitanje je bilo velikog "neopravdanog" skoka cijena. Nista nikog ne sprijecava da kupi stare modele ako ne vidi value u ovim novim. Cak stavise, ti modeli koji "imaju sve sto treba" su pali na pola originalne cijene.

Vrijedi ili ne vrijedi jer drugo pitanje, tebi ne vrijedi, ocigledno jer nisi kupio, nekom drugom ko jest vrijedi.

Nevezano za ovo, vezano za temu, interesantan pogled na stvari: https://www.cnbc.com/2018/08/30/warren- ... ently.html

"I have a plane that costs me a lot, a million dollars a year or something of the sort. If I used the iPhone -- I use an iPad a lot -- if I used the iPhone like all my friends do, I would rather give up the plane."
azdralovic

#22300 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

wow predobro, treba mi samo neciji mobitel, jedno 2 sata vremena i voila, usao sam u galeriju
Post Reply