Moguce da su sad nesto i.promjenili. Ali znam da prije ljudi su ganjali skole koje imaju produzeno da bih djeca ostajal jer jednostavno nemaju kome djecu ostaviti.Haris.ba wrote: ↑31/01/2026 21:27Ja kad sam upisivao djecu trazili su mi potvrdu o prebivalistu. Haj fino da drugima ne traze.ReymondReddington wrote: ↑31/01/2026 21:03 Ali koja je bit.imati.skolu pored stana kad roditelji svakako voze djecu na kraj grada u skolu koja im.je blizu posla. Ili placaju produzeno pa kupe djecu.
Ja sam onda za to da se ukine izgradnja osnovnih skola. Jer, ocito nema potrebe.
A, prica sa skolom je prica o tome da drzava jednostavno nece rijesiti infrastrukturu u novim naseljima. Barem u razumnijim periodima. Ono, ako ti za sve treba auto, pa mozes onda i u Ilijasu zivjeti.
Za infrastrukturu zavisi sta podrazumijevas pod tim. Nije realno da svako naselje ima skolu. A i broj djece koji se rodi svake godine to pokazuje.
Mnoge se stvari mogu uraditi bez auta ali su sa autom lakse. Cinjenica da svake godine imamo vise auta na cesti ovo pokazuje.
Banalan primjer je granap u naselju. Sto ce mi ako svaki dan na putu za posao prodjem 20 granapa? Mogu u bilo koji svratiti i kupiti sta mi treba taj dan. Lijepo je imati ga u naselju ali da mi je presudno nije.