šajze šajzeAnestezija wrote:šta će vam past šalova i majica u subotu niste svjesni![]()
![]()
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- BlueBlood
#22276 Re: Sarajevski derbi
-
tcz
#22277 Re: Sarajevski derbi
on je napisao upravo ono sto vecina vasih prizeljkujeganjeta wrote:
Pa bolan ovaj je vaš što ovo podržava.
- leškarenje
#22278 Re: Sarajevski derbi
Nindza,sad su ponudili 700,pa onda 1090.....
- avetinja
#22279 Re: Sarajevski derbi
Možda zvuči čudno, ali je tako. Vođa kaže pjevaj, masa pjeva. Vođa kaže pali baklje, masa pali baklje. Možda ti nećeš slušati vođu, možda neću ni ja, ali veliki broj navijača hoće. Da su kojim slučajem vođe rekle da se ne čupaju stolice, siguran sam da Grbavica ne bi onako izgledala nakon derbija.hrasno38 wrote:hahahha cuj VODJE!!! Pa ovim automatski pokazujes da su navijacke grupe krda i ako im vodja kaze cupaj oni cupaju a ako kaze ne cupaj oni koa nece cupati. To tako izgleda maoumno da nije normalno! Doduse u kakvom drustvu zivimo to je u stvari klasicno preslikavanje. To isto kao da ti u ratu komandant kaze kolji i ti slijepo pocnes to da radis. Pa bolan nema tog vodje na svijetu koji bi mi mogao narediti da gadjam necim nekog navijaca Sarajeva a jos manje da zveknem baklju tamo gdje sjede mala djeca. Cuj VODJEavetinja wrote:Jedini način da se riješi ova situacije je da predstavnici obje navijačke skupine sjednu za stol na press konferenciji i da kažu da neće biti belaja. Onda neka se da veći broj karata i neka MUP smanji/ukine neka sigurnosna pravila. Ako neko može kontralisati masu, onda su to vođe. Neće niko iščupati stolicu, ako vođa kaže da se ne divlja.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#22280 Re: Sarajevski derbi
Generalisanje nam je u krvi.leškarenje wrote:Ne može bolan....pa mene na Otoci pogode limenkom u vrata kad su vidjeli sal,a u autu haveri strumfovimali_milojica wrote:Svi trebamo pokazati da na derbiju tampon zone nisu potrebne,ovako samo dajemo MUPu argument da radi ovo da bi sebe ogradili od eventualnih belaja.
Zbog 10-20-100 debila,sa obje strane,zbog nekakve glupe furke koja nikada nije bila dio mentaliteta ovog grada imamo ovo sto imamo. Qrac od ovce.šta dalje da ti pričam. Uvijek će neko napraviti sranje,ali ovo generalizovanje je najgore....ako je jedan,svi su.
Zato trebamo prvo krenuti od sebe. Ocistiti svoje redove.
Neko baci baklju na protivnicku tribinu,nalemaju ga njegovi.
Odvali stolicu,nalemaju ga njegovi.
Malo vise postovanja jednih prema drugima bi uveliko popravilo stvari.
-
il dottore
#22281 Re: Sarajevski derbi
Laz je da MUP kantona odredjuje da li ce navijaci FKS dobiti 1100 ili 1500 karata
Utakmica je rizicna sama po sebi, dodatno zbog radova oko stadiona
Znaci supljak uprave zeljeznicara
- Logovan
#22282 Re: Sarajevski derbi
Ugledali se na vas.agnostic_front wrote:Šteta je što uprava fks kvari derbi.
Znači nikad.vryzas wrote: Ovo za personifikaciju kada se steknu uslovi i uredi zakon.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#22283 Re: Sarajevski derbi
E upravo zato zbog tih koji hoce se karte uzimaju uz licnu kartu!! Jer bez obzira koliko se prepucavamo ni @lesko ni @ganjeta ni @toma pa ni @filozof, ni ja ne slusaju te vodje i ne prave sigurno sranja po utakmicama. Prave upravo ti sto je vrlo upitno da li imaju L.K i sto su im idoli i vodje obino polupismeni kreteni.avetinja wrote:Možda zvuči čudno, ali je tako. Vođa kaže pjevaj, masa pjeva. Vođa kaže pali baklje, masa pali baklje. Možda ti nećeš slušati vođu, možda neću ni ja, ali veliki broj navijača hoće. Da su kojim slučajem vođe rekle da se ne čupaju stolice, siguran sam da Grbavica ne bi onako izgledala nakon derbija.hrasno38 wrote:hahahha cuj VODJE!!! Pa ovim automatski pokazujes da su navijacke grupe krda i ako im vodja kaze cupaj oni cupaju a ako kaze ne cupaj oni koa nece cupati. To tako izgleda maoumno da nije normalno! Doduse u kakvom drustvu zivimo to je u stvari klasicno preslikavanje. To isto kao da ti u ratu komandant kaze kolji i ti slijepo pocnes to da radis. Pa bolan nema tog vodje na svijetu koji bi mi mogao narediti da gadjam necim nekog navijaca Sarajeva a jos manje da zveknem baklju tamo gdje sjede mala djeca. Cuj VODJEavetinja wrote:Jedini način da se riješi ova situacije je da predstavnici obje navijačke skupine sjednu za stol na press konferenciji i da kažu da neće biti belaja. Onda neka se da veći broj karata i neka MUP smanji/ukine neka sigurnosna pravila. Ako neko može kontralisati masu, onda su to vođe. Neće niko iščupati stolicu, ako vođa kaže da se ne divlja.
- ganjeta
#22284 Re: Sarajevski derbi
il dottore wrote:Laz je da MUP kantona odredjuje da li ce navijaci FKS dobiti 1100 ili 1500 karata
Jeste, sve uprava Željezničara određuje. Broj krati, tampon zone, lične karte
Samo lezbača govori istinu.
- leškarenje
#22285 Re: Sarajevski derbi
Vidi,idem na utakmice od '95....nikad nisam bacio petardu,nikad nisam zapalio baklju na stadionumali_milojica wrote:Generalisanje nam je u krvi.leškarenje wrote:Ne može bolan....pa mene na Otoci pogode limenkom u vrata kad su vidjeli sal,a u autu haveri strumfovimali_milojica wrote:Svi trebamo pokazati da na derbiju tampon zone nisu potrebne,ovako samo dajemo MUPu argument da radi ovo da bi sebe ogradili od eventualnih belaja.
Zbog 10-20-100 debila,sa obje strane,zbog nekakve glupe furke koja nikada nije bila dio mentaliteta ovog grada imamo ovo sto imamo. Qrac od ovce.šta dalje da ti pričam. Uvijek će neko napraviti sranje,ali ovo generalizovanje je najgore....ako je jedan,svi su.
![]()
Zato trebamo prvo krenuti od sebe. Ocistiti svoje redove.
Neko baci baklju na protivnicku tribinu,nalemaju ga njegovi.
Odvali stolicu,nalemaju ga njegovi.
Malo vise postovanja jednih prema drugima bi uveliko popravilo stvari.
- mali_milojica
#22286 Re: Sarajevski derbi
Mogao je Zeljeznicar dati jos 650 karata koliki je sektor gdje je slovo O.il dottore wrote:Laz je da MUP kantona odredjuje da li ce navijaci FKS dobiti 1100 ili 1500 karata
MUP onda zahtjeva da se tampon zona pomjeri na slova E i LJ. Dakle,Zeljo treba uzeti od svojih navijaca jedan sektor da bi dao navijacima Sarajeva.
Zamisli sad situaciju.
Istok na Kosevu,treba dati jedan sektor navijacima Zelje i dva tampon zona,bi li pristali na to u FKS?
Bi ali u qrcu da se ne lazemo.
-
DonaldDuck
#22287 Re: Sarajevski derbi
Nije laž, klub je odredio prostor za goste a MUP je prevelikim tampon zonama smanjio taj prostor. Sad možeš gledati iz vašeg ugla i reći da Željo nije dao u svoju avliju pa se smanjila vaša avlija. Logično je da klub neće smanjiti prostor svojim navijačima i broj karata da bi ga ustupio gostujućim. Tražite od MUP-a neka smanji tampon zone i dobićete sigurno bar milju još, Željo će pristati na to.il dottore wrote:Laz je da MUP kantona odredjuje da li ce navijaci FKS dobiti 1100 ili 1500 karata
- Charuga
- Globalni moderator
#22288 Re: Sarajevski derbi
Nisi ti leško, nisam ni ja, nije večina navijača, ali uvijek ima onih koji jesu i hoće kad mogu.
Napisah već ranije, dva reda na zapadu Koševa su tampon zona, zbog bacanja baklje na ložu, i jedan red na jugu, opet zbog bacanja baklje na istok. Isto tako i sjever Grbavice sada ima dva reda kao tampon zonu, zbog bacača baklji.
Napisah već ranije, dva reda na zapadu Koševa su tampon zona, zbog bacanja baklje na ložu, i jedan red na jugu, opet zbog bacanja baklje na istok. Isto tako i sjever Grbavice sada ima dva reda kao tampon zonu, zbog bacača baklji.
- avetinja
#22289 Re: Sarajevski derbi
Ne pravim ni ja belaje, a siguran sam da je većima foruma regularna. Gledaj, postoji problem sa legitimisanjem prilikom kupovine ulaznice. Recimo, bude belaj, policija proizvoljno odabere par osoba sa spiska i kazni ih. Možeš ti biti nedužan koliko god hoćeš, ali ćeš da platiš. U prijevodu, ti i ja odemo na utakmcu, neki navijači polome stolice, gađaju se bakljama. Nakon utakmice, policija napamet izdvoji 10 osoba da plate štetu od 500 KM, recimo, a ti i ja na spisku ni krivi ni dužni. U tome je problem. Najbolje rješenje je da se postave kamere i da se na taj način kažnjava.hrasno38 wrote:E upravo zato zbog tih koji hoce se karte uzimaju uz licnu kartu!! Jer bez obzira koliko se prepucavamo ni @lesko ni @ganjeta ni @toma pa ni @filozof, ni ja ne slusaju te vodje i ne prave sigurno sranja po utakmicama. Prave upravo ti sto je vrlo upitno da li imaju L.K i sto su im idoli i vodje obino polupismeni kreteni.
- mali_milojica
#22290 Re: Sarajevski derbi
Neces je baciti,necu ja.leškarenje wrote: Vidi,idem na utakmice od '95....nikad nisam bacio petardu,nikad nisam zapalio baklju na stadionuali ovakvi čvrsti stavovi vaše uprave koja traje godinama izaziva revolt....jbg,ali je tako.
Ja nikad nisam zapalio baklju ili bacio petardu na utakmici,znaci nikad.
Danas pogotovo kad vodim sina od 5 god na utakmicu,u buducnosti i jos jednog,mladjeg. Pozelio sam derbi gdje sjedimo jedni pored drugih,uz zajebanciju. Pa isao sam i na neke utakmice Sarajeva u Evropi (Besiktas i Cluj mi padaju prvi na pamet). Danas,iskreno nemam volje
Misljenja sam da normalni navijaci moraju uzeti stvar u svoje ruke. Bilo sta. Poslati jasnu poruku. Dosta nam je ovoga,vratite nam derbi kakav je nekad bio.
Last edited by mali_milojica on 12/04/2017 12:30, edited 1 time in total.
- KPNCTNJAH
#22291 Re: Sarajevski derbi
Pa vec se ranije desavalo da tampon zona bude na istoku Koseva, slovo O, da bi vi mogli dobiti cijeli jug... pa se opet redovno s juga bacaju baklje prema istoku... ali nema vise.. zato ovaj put tampon zona na dijelu juga prema istoku, vi u cosku prema zapadu, a dio zapada koji inace dobijate druga tampon zona... sve po pravilima...
Jebes derbi, tekma kao i svaka druga...
- SpecialOffer
#22292 Re: Sarajevski derbi
Koji ba predstavnici, i sta treba da im se vjeruje na rijec? Ne treba ni policija, dati im palice pa neki onda zavode redavetinja wrote:Jedini način da se riješi ova situacije je da predstavnici obje navijačke skupine sjednu za stol na press konferenciji i da kažu da neće biti belaja. Onda neka se da veći broj karata i neka MUP smanji/ukine neka sigurnosna pravila. Ako neko može kontralisati masu, onda su to vođe. Neće niko iščupati stolicu, ako vođa kaže da se ne divlja.
- avetinja
#22293 Re: Sarajevski derbi
Sve se može organizovati bez nereda. Heroji koji se huliganstvom kriju iza grupe slušaju onoga ko je načelu. Kad bolje pogledaš, to su mahom mladi ljudi koji moraju nekoga u životu slušati, jal roditelje, jal te vođe, jer im je to u prirodi.SpecialOffer wrote:Koji ba predstavnici, i sta treba da im se vjeruje na rijec? Ne treba ni policija, dati im palice pa neki onda zavode redavetinja wrote:Jedini način da se riješi ova situacije je da predstavnici obje navijačke skupine sjednu za stol na press konferenciji i da kažu da neće biti belaja. Onda neka se da veći broj karata i neka MUP smanji/ukine neka sigurnosna pravila. Ako neko može kontralisati masu, onda su to vođe. Neće niko iščupati stolicu, ako vođa kaže da se ne divlja.
- leškarenje
#22294 Re: Sarajevski derbi
Evo,oglasite se vi kao navijači i recite to sto govorite ovdje jasno ovima koji odlučuju.Pokrenite se ....mali_milojica wrote:Neces je baciti,necu ja.leškarenje wrote: Vidi,idem na utakmice od '95....nikad nisam bacio petardu,nikad nisam zapalio baklju na stadionuali ovakvi čvrsti stavovi vaše uprave koja traje godinama izaziva revolt....jbg,ali je tako.
Ja nikad nisam zapalio baklju ili bacio petardu na utakmici,znaci nikad.
Danas pogotovo kad vodim sina od 5 god na utakmicu,u buducnosti i jos jednog,mladjeg. Pozelio sam derbi gdje sjedimo jedni pored drugih,uz zajebanciju. Pa isao sam i na neke utakmice Sarajeva u Evropi (Besiktas i Cluj mi padaju prvi na pamet). Danas,iskreno nemam volje
Misljenja sam da normalni navijaci moraju uzeti stvar u svoje ruke. Bilo sta. Poslati jasnu poruku. Dosta nam je ovoga,vratite nam derbi kakav je nekad bio.
-
Obi Wan Bosnian
#22295 Re: Sarajevski derbi
mali_milojica wrote: Ja da se pitam ja bi im dao cijeli sjever. Sektore sa slovima,ostalo tampon zona. To je cca 3000 mjesta. Ali brojati 3000 ljudi,kad udje 3000,nema vise nikome zatvoriti kapije. To naplatiti kao 5377 stolica koliki je kapacitet Sjevera i cao.
Navijace Zelje sa godisnjim sa sjevera bih pustio na Istok.
- leškarenje
#22296 Re: Sarajevski derbi
Sad kad im se to uradi,nećemo imati problema dole....vidjeces.KPNCTNJAH wrote:Pa vec se ranije desavalo da tampon zona bude na istoku Koseva, slovo O, da bi vi mogli dobiti cijeli jug... pa se opet redovno s juga bacaju baklje prema istoku... ali nema vise.. zato ovaj put tampon zona na dijelu juga prema istoku, vi u cosku prema zapadu, a dio zapada koji inace dobijate druga tampon zona... sve po pravilima...
-
Qoom
#22297 Re: Sarajevski derbi
Gerijatrija pravi belaje!
Mi smo uvijek za belaje!
Stanite na crtu pičke, da vas ugazamo stalcima za infuziju.
Mi smo uvijek za belaje!
Stanite na crtu pičke, da vas ugazamo stalcima za infuziju.
-
Bambino Blu
#22298 Re: Sarajevski derbi
I joge vas imsijava hahaha

-
Rilkoni
#22299 Re: Sarajevski derbi
Pa imamo video nadzor. Da nemamo i ja bih isto tako mislio da bi neko neduzan mogao nastradati. Ovako sad se ne mozes kriti iza grupe a raditi ono sto si radio, to sad tim satro huliganima ne odgovara. Da smo prije imali ovaj video nadzor ne bi se desavalo ono sto se desavalo na proslom derbiju na Grbavici..ganjeta wrote:Nije to kod nas uredu. Kad budemo imali uslove kao u evropi, brojačanike, video nadzor i šta sve ne što ide uz to, onda ok.vryzas wrote:Zaboravih dodati da je personifikacija ulaznica sasvim normalna stvar u Evropi.Meni ne smeta da me neko "evidentira" na ulazu bilo kojeg stadiona jer idem da gledam tekmu i da navijam za svoj klub.
Ovako npr. dođe Toma znaš da je ok dečko, neki balavac počne lomiti stolice i murija po defoultu iz baze uzme Tomu i popije kaznu 5 glava.
Nije to ok, i apsolutno sam protiv toga.
ACAB
-
vryzas
#22300 Re: Sarajevski derbi
Dati 5 milja gostima, a kapacitet stadiona 13.Obi Wan Bosnian wrote:mali_milojica wrote: Ja da se pitam ja bi im dao cijeli sjever. Sektore sa slovima,ostalo tampon zona. To je cca 3000 mjesta. Ali brojati 3000 ljudi,kad udje 3000,nema vise nikome zatvoriti kapije. To naplatiti kao 5377 stolica koliki je kapacitet Sjevera i cao.
Navijace Zelje sa godisnjim sa sjevera bih pustio na Istok.Ovo je najbolje moguće rješenje. Atmosfera bi bila prava, stadion pun, ne bi bilo belaja, i svi sretni.