Ne grijesis i ja nikada u zivotu nisam generalizovao stvari. Svugdje ima smeca i dobrih ljudi, svugdje ima dobrih i losih radnika. Zastitari su uglavnom neizivljeni momci sa ulice koji pomalo imaju sadisticke porive u sebi da nekoga istuku a da ne fasuju. Tercius odlicno zna da je ovdje prepuno prekoracenja ovlasti, gresaka njegovog kolege ali jednostavno nece da prizna mada mu to nije dobra osobina i ne cini ga casnim zastitnikom zakona. Ako je ono udaranje nogom u glavu zastitara opravdano onda nek se ne cude februarskom izivljavanju narodnih masa.Latte wrote:Ocekuj odgovor,dobit ces falus![]()
Ti kao da drota nisi u zivotu sreo.
Vjerovatno se kaze nesto desilo sto se ne vidi.
Lik prelazi cestu dok ganjaju skroz desetog i vadi telefon,pocne snimat i drot tek u povratku prema stadionu primjecuje momka sa telefonom,vodi ga do zastitara,predaje i ode.
I ovi ga pocnu udarat.
Lik nicim izazvano dobija batine,znaci nisu to strucni potezi za onesposobljavanje opasne osobe nego ga drze tri debila a jedan ga nogom udara u glavu.
Nek se sada zapitaju kako ce se provoditi na narednim utakmicama kada budu kao tabla za pikado na tartan stazi
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#22276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- Tercius
#22277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kazem ti opet, necu i ne zelim da nesto komentarisem sto je postavljeno u fragmentima i najvjerovatnije izvuceno iz konteksta, na ovom snimku nije on jedini, ima tu jos nekih sto bjeze oko Lorisove zgrade sto je meni dovoljno da zakljucim da ni njegovo ( op.a-ovaj u crvenom ) maslo nije za Ramazana.Ti kad se dovedes u situaciju da te 20 ljudi ganja a od tih 20, 10 te nabije nogom onda se trebas zapitati o svom ponasanju.Da su trebali ovako postupati sa njim, moje misljenje bi bilo da nisu, jer sam nacelno protiv svakog oblika polovicnosti i nepravovremenosti.hrasno38 wrote: Hm vrlo mudro izbjegavanje odgovora u cilju solidarnosti i zastite svojih kolega sto donekle i mogu shvatiti. Medjutim pitanje se bar od mene ne odnosi najdirektnije na tvoje kolege nego na zastitare koji su lesili ovog momka. Dakle po kojem to zakonu policija nekoga privodi i predaje zastitarima na obradjivanje?????? Pitanje je jasno da ne moze biti jasnije pa ocekujem takav i odgovor. Ovaj snimak sto si postavio je ama bas totalno druga prica gdje sam ja milion posto bio na vasoj strani bez ikakve dileme i sasvim jasno bio na suprotnoj strano ovih delikvenata i huligana. Samo ne znam od kada je huliganstvo snimanje telefonom?????
-
Latte
#22278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Onakva primjena sile nije opravdana,lik je sam,ne pruza nikakav otpor niti je opasnost za policiju i zastitare.
Njih je 15 ili koliko vec,ako je vec nesto uradio onda bi ga policija zadrzala kod sebe a ne predala zastitarima.
Klasicno izivljavanje i nista drugo.
Dug zivot i tesku bolest!
Njih je 15 ili koliko vec,ako je vec nesto uradio onda bi ga policija zadrzala kod sebe a ne predala zastitarima.
Klasicno izivljavanje i nista drugo.
Dug zivot i tesku bolest!
- Haris.ba
#22279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
A šta mislite šta se sve dešava, a nije snimljeno?
Pa momak prije nekoliko godina popio kaznu što je slikao službeno auto jednoga sudije na trotoaru. Greška ustvari bila što je slikao vozača kako ulazi u auto.
Pisao sam nekad davno o tome. Momak dobio po leđima pendrekom dok je šetao niz ulicu. U odjelu se vraćao sa posla. "Zamjenio" ga specijalac za huligana.
Veliki je problem i u društvu. A policija je frustrirana zato što ne zna da radi svoj posao, a i kad joj se omakne da počne da radi - idu pozivi nemoj njega.
Mada, i opet tvrdim. Neka i ovakve policije. Da je nema, ne bi smio na cestu izaći. Mada kako je krenulo, uskoro ni ovakva policija neće moći ništa. I osim ostalih svih, i sama je kriva. Svaki i jedan policajac kojega znam ne može da trpi kritiku. Opterećen je filozofijom mi i oni.
Vrijeme je da se polahko uvode kamere ko u LA. Ideš na službu - kamera snima konstantno. Nema isključivanja. Ali, ništa od toga. Nije im u interesu da naprave video sistem kako treba - malo sutra bi bilo toliko "neotkrrivenih" krađa automobila.
Pa momak prije nekoliko godina popio kaznu što je slikao službeno auto jednoga sudije na trotoaru. Greška ustvari bila što je slikao vozača kako ulazi u auto.
Pisao sam nekad davno o tome. Momak dobio po leđima pendrekom dok je šetao niz ulicu. U odjelu se vraćao sa posla. "Zamjenio" ga specijalac za huligana.
Veliki je problem i u društvu. A policija je frustrirana zato što ne zna da radi svoj posao, a i kad joj se omakne da počne da radi - idu pozivi nemoj njega.
Mada, i opet tvrdim. Neka i ovakve policije. Da je nema, ne bi smio na cestu izaći. Mada kako je krenulo, uskoro ni ovakva policija neće moći ništa. I osim ostalih svih, i sama je kriva. Svaki i jedan policajac kojega znam ne može da trpi kritiku. Opterećen je filozofijom mi i oni.
Vrijeme je da se polahko uvode kamere ko u LA. Ideš na službu - kamera snima konstantno. Nema isključivanja. Ali, ništa od toga. Nije im u interesu da naprave video sistem kako treba - malo sutra bi bilo toliko "neotkrrivenih" krađa automobila.
-
mg
#22280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tuku covjeka bez razloga, jasno se vidi kako jedan policajac okrece glavu a drugi je krenuo da sprijeci dalje nasilje, al ga vratise.
Sto bi nekom subjektivno misljenje drota bilo vazno?
Drotovi, inspektori i ostala OSL su prva stepenica u krsenju i ignorisanju krsenja zakona!
Al svi jedu sa budzeta, nista ne zarade, sistem im to onogucuje!
Sto bi nekom subjektivno misljenje drota bilo vazno?
Drotovi, inspektori i ostala OSL su prva stepenica u krsenju i ignorisanju krsenja zakona!
Al svi jedu sa budzeta, nista ne zarade, sistem im to onogucuje!
-
dezurni_ucenik
#22281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Skupina iskompleksiranih cobana, propalih diplomaca i studenata kriminalistike, klosarcica sa dva razreda osnovne i jednim velikim odmorom iz treceg razreda, naslo se izivljavati.
- Freamon Lester
#22282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zanimljivo drotovsko razmisljanje. Nije ni cudo da ste najnesposobnija policija u Evropi, a vjerovatno ste po efikasnosti i pri dnu Afrike. O kakvim ti perspektivama pricas? Kad jedan drot lisi slobode osobu na cesti i preda je hordi zastitara da se izivljavaj nad njom? U kojem to udzbeniku ili pravilniku pise? Tragedijo policijska. Kako te sramota nije pravdati ovakvo ponasanje. Pa zatim na 1:50 policajac pendrekom preko ledja iz cista mira udara momcica koji prelazi cestu. I to da mi pokazes u kojem pravilniku je odobreno pa da pricamo o perspektivama.Tercius wrote:
Poslije recimo ovakvih stvari na i oko stadiona, pravda koju dijele zastitari,policija a i navijaci je postala poprilicno ili crna ili bijela.Mada ja mislim da je ovo jedan od onih kratkih klipova koji prikazuje djelimicno situaciju pa stoga ne bi komentarisao, jer vjerovatno se tu nesto izdesavalo sto mi iz ove perspektive ne mozemo znati.Medjutim bilo koga na ovom snimku porediti i gurati u kontekst najvece tragedije koja je zadesila narod ove nam drzave ili cak bukvalno opravdavati smrt bilo koga ne samo da prevazilazi forumsku disciplinu i norme ponasanja, vec ulazi i u sferu psiho-patologije, pa bi ovom prilikom pozvao moderatore ove teme da iscitaju pojedine postove i reaguju u skladu sa pravilnikom...
vješalica wrote: poslije ovoga mi nimalo nije žao ako ih kogod ucmeka po bankama i sl.
gamad sve je to ista nesortaZnaci uvazeni forumasi sa nickovima @Vjesalica, i @julisiz es grant mozete se smatrati prijavljenima.S postovanjem.julisiz es grant wrote: K'o UN u Srebrenici '95.
Realno ste jedna obicna ugojena horda besposlicara koja nema koristi, korumpirana od vrha do dna i koja svoje komplekse lijeci na najslabijim. Heroji zna se ko su huligani na svakoj tribini. Znate cim se bave i kako se ponasaju. E takvim trebate pendrek od ledja lomiti. Ali realno nemate muda. Zato i jest ovako kako jest i takvi blago receno monstrumi koji ovakve scene opravdavaju mogu raditi u policiji.
I jos da dodam. Evo prilike da se novi zakon o radu iskoristi. Pronaci sve koji su ovdje na snimku i lagano uruciti otkaz. Pa onda neka sjede kod kuce gladni i razmisljaju zasto im se to desilo. A takvim kao sto si ti neka bude opomena.
- hrasno38
#22283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ha i to nakon ovakvog odgovara ocekujes da vjerujem i dalje policiji????????? Ja te pitam da li je po zakonu da pripadnici policije koji su duzni po zakonu i ustavu odrzavati red predati momka nekakvoj privatnoj zastitarskoj agenciji i gledati kako ga oni lese od batina a ti totalno skreces na drugi teren. Evo upravo to i jeste razlog sto ste postali bezmudi, sto vas svaki malo veci siledzija moze isamarati na ulici dok pisete kazne zenama i mirnim gradjanima, sto ste u februarskim protestima bez vez dobili batine stiteci najobicnije kriminalce koji se kriju iza politickih funkcija, sto vam je plata ista 15 godina itd itd.....jer nemate muda da se borite protiv uhljupa u vlastitim redovima a vi trebali da budete primjer ovoga drustva neko u koga gradjani imaju bezgranicno povjerenje. Da i odlicno vam je covhjek napisao....predali ste momka privatnoj vojsci sto je van svakog zakona i ako budemo slozni i pametni treba poslati 10.000 tuzbi na adresu policije radi ovog gnusnog djela.Tercius wrote:Kazem ti opet, necu i ne zelim da nesto komentarisem sto je postavljeno u fragmentima i najvjerovatnije izvuceno iz konteksta, na ovom snimku nije on jedini, ima tu jos nekih sto bjeze oko Lorisove zgrade sto je meni dovoljno da zakljucim da ni njegovo ( op.a-ovaj u crvenom ) maslo nije za Ramazana.Ti kad se dovedes u situaciju da te 20 ljudi ganja a od tih 20, 10 te nabije nogom onda se trebas zapitati o svom ponasanju.Da su trebali ovako postupati sa njim, moje misljenje bi bilo da nisu, jer sam nacelno protiv svakog oblika polovicnosti i nepravovremenosti.hrasno38 wrote: Hm vrlo mudro izbjegavanje odgovora u cilju solidarnosti i zastite svojih kolega sto donekle i mogu shvatiti. Medjutim pitanje se bar od mene ne odnosi najdirektnije na tvoje kolege nego na zastitare koji su lesili ovog momka. Dakle po kojem to zakonu policija nekoga privodi i predaje zastitarima na obradjivanje?????? Pitanje je jasno da ne moze biti jasnije pa ocekujem takav i odgovor. Ovaj snimak sto si postavio je ama bas totalno druga prica gdje sam ja milion posto bio na vasoj strani bez ikakve dileme i sasvim jasno bio na suprotnoj strano ovih delikvenata i huligana. Samo ne znam od kada je huliganstvo snimanje telefonom?????
Vidis nekoga ko vam je uvijek vjerovao 100% sto se moze provjeriti kroz moje komentare ovdje od 2004 godine dobili ste nekoga koga ste okrenuli protiv sebe samo zato jer necete da ocistite uhljupe, papke i kriminalce u vlastitm redovima. Najgore od svega sto vam se moze desiti je to da okrenete ljude koji jos uvijek imaju povjerenja protiv sebe jer u februaru ste vidjeli da u principu i u globalu niste ama bas nikakva sila kada je sa druge strane ljuti narod i to vrlo mala skupina bijesnog naroda. Ovaj decko je vidi se iz aviona bio kolateralna steta i neko nad kim se izlio sav bijes nemogucnosti obracuna sa pravim huliganima jer tu ste uvijek donji, na zalost, ali je tako i upravo je ovaj snimak sto si postavio sa Koseva dokaz tome. Da je ono sinoc bio slucajno moj sin onog sto ga je udario nogom bi sigurno odlezao ali bi se potrudio da odlezim i onoga sto ga je i predao u ruke bijesnim psima!!!!
- Tercius
#22284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nakiti ti mene lijepim epitetima bez ikakvog valjanog razloga, nivo i kultura nema sta.Sve dok potpuni neznanci budu oslovljavali jedni druge na takav nacin a zbog nekakvih razlicitosti ili nekih drugih poriva, bicemo u prilici da citamo svakakve vijesti na ovom portalu.Za tebe konkretno vjerujem da su roditelji jako ponosni na tebe.Kako god ziv ti meni bio.Freamon Lester wrote: Zanimljivo drotovsko razmisljanje. Nije ni cudo da ste najnesposobnija policija u Evropi, a vjerovatno ste po efikasnosti i pri dnu Afrike. O kakvim ti perspektivama pricas? Kad jedan drot lisi slobode osobu na cesti i preda je hordi zastitara da se izivljavaj nad njom? U kojem to udzbeniku ili pravilniku pise? Tragedijo policijska. Kako te sramota nije pravdati ovakvo ponasanje. Pa zatim na 1:50 policajac pendrekom preko ledja iz cista mira udara momcica koji prelazi cestu. I to da mi pokazes u kojem pravilniku je odobreno pa da pricamo o perspektivama.
Realno ste jedna obicna ugojena horda besposlicara koja nema koristi, korumpirana od vrha do dna i koja svoje komplekse lijeci na najslabijim. Heroji zna se ko su huligani na svakoj tribini. Znate cim se bave i kako se ponasaju. E takvim trebate pendrek od ledja lomiti. Ali realno nemate muda. Zato i jest ovako kako jest i takvi blago receno monstrumi koji ovakve scene opravdavaju mogu raditi u policiji.
I jos da dodam. Evo prilike da se novi zakon o radu iskoristi. Pronaci sve koji su ovdje na snimku i lagano uruciti otkaz. Pa onda neka sjede kod kuce gladni i razmisljaju zasto im se to desilo. A takvim kao sto si ti neka bude opomena.
-
BadBoy
#22285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Koliko vidim momak je nosio i naočale i kad ga je onaj sivonja spucao nogom u glavu polomile se u hiljadu komadića. Moglo mu je u oči staklo uletiti samo tako. Obavezno skinuti ovaj klip sa youtube-a, i krivičnu prijavu složiti ko kuću. Krivičnu može podnijeti svako od nas ovdje sa foruma, ali nećemo jer smo pičke i navikli smo da ne talasamo.
Sa druge strane, zaista ne vidim ni ovo nagomilavanje na Terciusa, nije on Ministar unutrašnjih poslova i odgovoran za svakog pojedinačnog policajca i za svaku grešku koju policajac naprave. Njegova najveća greška je što je rekao da je policajac na forumu. Da policija ne valja - to znamo svi, pa ne valja nam cijela država, ali nije Tercius jedini i odgovorni krivac za to.
Sa druge strane, zaista ne vidim ni ovo nagomilavanje na Terciusa, nije on Ministar unutrašnjih poslova i odgovoran za svakog pojedinačnog policajca i za svaku grešku koju policajac naprave. Njegova najveća greška je što je rekao da je policajac na forumu. Da policija ne valja - to znamo svi, pa ne valja nam cijela država, ali nije Tercius jedini i odgovorni krivac za to.
- Freamon Lester
#22286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne. Ovako nam je trenutno jer bagra kao ti radi u policiji. Niste sposobni nista uraditi osim besplatnog bureka pojesti. A nakon toga imate obraza i kulture doci ovakvo ponasanje sluzbenih lica pravdati i gledati "perspektive". Strasno. Tebi je korisnije da das otkaz i odmah se pocnes baviti kriminalom jer ces prije ili kasnije sigurno u njemu zavrsiti. Ako vec nisi i sad. Nista vama nije strano. Od parkiranja po trotoaru, reketiranja buregdzinica i prosijakinja do protupravnog lisavanja slobode. Pa sramoto policijska kako te nije stid ovakve stvari pokusati opravdati. Zar te nije ni malo stid sto ti profesiju gadi neka budala? Normalno da te nije stid jer ga opravdavas, a samim tim i svoje postupke opravdavas...Tercius wrote:Nakiti ti mene lijepim epitetima bez ikakvog valjanog razloga, nivo i kultura nema sta.Sve dok potpuni neznanci budu oslovljavali jedni druge na takav nacin a zbog nekakvih razlicitosti ili nekih drugih poriva, bicemo u prilici da citamo svakakve vijesti na ovom portalu.Za tebe konkretno vjerujem da su roditelji jako ponosni na tebe.Kako god ziv ti meni bio.Freamon Lester wrote: Zanimljivo drotovsko razmisljanje. Nije ni cudo da ste najnesposobnija policija u Evropi, a vjerovatno ste po efikasnosti i pri dnu Afrike. O kakvim ti perspektivama pricas? Kad jedan drot lisi slobode osobu na cesti i preda je hordi zastitara da se izivljavaj nad njom? U kojem to udzbeniku ili pravilniku pise? Tragedijo policijska. Kako te sramota nije pravdati ovakvo ponasanje. Pa zatim na 1:50 policajac pendrekom preko ledja iz cista mira udara momcica koji prelazi cestu. I to da mi pokazes u kojem pravilniku je odobreno pa da pricamo o perspektivama.
- vješalica
#22287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ja stvarno ne razumijem što je moj post prijavljen
šta fali ako sam napisala ako mi nije žao ako ih neko ucmeka po bankama (zaštitari napuhani)
i što je sve to nesorta i gamad?
ja ne vidim u čemu je problem,isto tako kao što pomenuti prijavljivač ne vidi u čemu je problem da policija okolo provodi nekakva pravila koja veze s mozgom nemaju
ne može se dobititi certifikat zaštitarski osim da ne prođete proceduru u mup-a,a činjenica je da se dobar dio kriminalaca zaposšljava upravo na tim poslovima
ovdje je glavno nezadovoljstvo sviju što je dotični goljo proveden do grupe jalovih mesoždera da ga tuku bez ikakvog razloga
i glavni je problem što danas svako ima telefon i može sve da dokumentuje i pokaže kako se postupa sa pojedincima
od tone snimaka incidenta kad je ubijen npr. vedran,dođosmo do toga ko je opalio iz pištolja i ko ga je ubio
činjenica je da je bio neki problem,koji je mogo izmaći kontroli i lik je snimao,i zbog toga mu treba glavu otkinuti?
zato je bilo božije davanje da postoji još neko ko ovaj momak,pa snimao sa stadiona šta se radi i pokazao javnosti
šta fali ako sam napisala ako mi nije žao ako ih neko ucmeka po bankama (zaštitari napuhani)
i što je sve to nesorta i gamad?
ja ne vidim u čemu je problem,isto tako kao što pomenuti prijavljivač ne vidi u čemu je problem da policija okolo provodi nekakva pravila koja veze s mozgom nemaju
ne može se dobititi certifikat zaštitarski osim da ne prođete proceduru u mup-a,a činjenica je da se dobar dio kriminalaca zaposšljava upravo na tim poslovima
ovdje je glavno nezadovoljstvo sviju što je dotični goljo proveden do grupe jalovih mesoždera da ga tuku bez ikakvog razloga
i glavni je problem što danas svako ima telefon i može sve da dokumentuje i pokaže kako se postupa sa pojedincima
od tone snimaka incidenta kad je ubijen npr. vedran,dođosmo do toga ko je opalio iz pištolja i ko ga je ubio
činjenica je da je bio neki problem,koji je mogo izmaći kontroli i lik je snimao,i zbog toga mu treba glavu otkinuti?
zato je bilo božije davanje da postoji još neko ko ovaj momak,pa snimao sa stadiona šta se radi i pokazao javnosti
- medjutim
#22288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
BadBoy wrote:Koliko vidim momak je nosio i naočale i kad ga je onaj sivonja spucao nogom u glavu polomile se u hiljadu komadića. Moglo mu je u oči staklo uletiti samo tako. Obavezno skinuti ovaj klip sa youtube-a, i krivičnu prijavu složiti ko kuću. Krivičnu može podnijeti svako od nas ovdje sa foruma, ali nećemo jer smo pičke i navikli smo da ne talasamo.
Pratim zadnjih par stranica, kako su se pojedinci okomili na covjeka, sto ti kazes kao da je on iskljucivi krivac, a svi nekakve traze odgovore od njega. Gospodo, izadjite na ulicu pa se pobunite protiv rada policije, prijavljujte redovno nepravilnosti i budite uporni, pisite novinama, saljite mejlove itd. , ali jok, imamo jednog drota na forumu, sad cemo mu pokazat mi kako oni su budzetlije koje nista ne rade, kako ovo, kako ono, nama niko ne moze ugodit, ako rade svoj posao, sto ga tako rade, tuku ljude, prebijaju, izbijaju bubrege, ako ne rade, onda sto ga ne rade, jedu cevape i burek i popunjavaju kladionicarske listice i bla bla bla bla bla. Zbog ovakvih forumskih drekavaca i jesmo tu gdje jesmo, okrece se glava na nepravdu, ako se belaj (bilo kakve vrste) vidi, samo se preskoci i zaobidje, nemoj da se ja petljam, nemam ja nista s tim... Forum je bas idealno mjesto za lijecenje kompleksa i frustracija, dok admin ne dodje
- vješalica
#22289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ma ovdje realno neko je od forumaša njega prozvao da dadne komentarFreamon Lester wrote:
Ne. Ovako nam je trenutno jer bagra kao ti radi u policiji. Niste sposobni nista uraditi osim besplatnog bureka pojesti. A nakon toga imate obraza i kulture doci ovakvo ponasanje sluzbenih lica pravdati i gledati "perspektive". Strasno. Tebi je korisnije da das otkaz i odmah se pocnes baviti kriminalom jer ces prije ili kasnije sigurno u njemu zavrsiti. Ako vec nisi i sad. Nista vama nije strano. Od parkiranja po trotoaru, reketiranja buregdzinica i prosijakinja do protupravnog lisavanja slobode. Pa sramoto policijska kako te nije stid ovakve stvari pokusati opravdati. Zar te nije ni malo stid sto ti profesiju gadi neka budala? Normalno da te nije stid jer ga opravdavas, a samim tim i svoje postupke opravdavas...
pa je on dao i nastala je rasprava
niste ga trebali prozivati,da se njegova mentalna struktura ne osjeća krivom i kraj priče,drugo nije on ni odgovoran za to da se razumijemo
on ima svoje mišljenje,a mi imamo svoje i tu je kraj
liku je mogla policija uljudno prići i opomenuti ili kaznit što možda snima i što će se vidjeti na snimku,ako je to problem,
ali da ga provdeu do zaštitara i dadnu na lupanje,kakva je to novina u zakonu i neko novo ovlaštenje to ne razumijem
i stvarno mi više kako vrijeme odmiče nikoga nije žao,osim možda nekog djeteta koje zaplati ni krivo ni dužno
sita sam više da čitam neke dubokoserske komentare koji podržavaju i opravdavaju nezakonje u ovoj državi i budem dio istih pa i na ovaj način
seljačka posla.
- Tercius
#22290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nije uopste u pitanju ko je ko na ovom forumu, cime se bavi, sta radi, sta voli ili ne voli ili kakve sklonosti ima.Ako se vec opozivamo na demokratiju i vladavinu prava a samim tim i slobodu misljenja i izrazavanja kratko receno ako se opozivamo na civilizovani odnos i dijalog, onda bi trebali biti toliko svjesni da cemo nekada se suociti i sa drugacijim misljenjima od onoga sto mi smatramo da je ispravno.Ja nikada i nigdje nisam naglasio niti spomenuo da sam policajac, mozda jesam bio ili sam jako blizak tim krugovima pa mi je materija jako poznata a na kraju krajeva i da jesam ne mjenja nista, i sa tog polazista imam svoja misljenja i stavove u konkretnim slucajevima te mi ne pada na pamet niti je ispravno da branim postupke i stavove drugi ljudi, osim svojih.Pojedinci na ovom forumu svojim pisanjem nesvjesno odobravaju i podrzavaju ovakve snimke gdje je neko nasilje na sceni, tako sto u isto vrijeme dizu glas protiv nasilja a ujedno i u isti mah proispaju drugo nasilje, mislim ono apsurd su sami od sebe.Nasilje radja nasilje pa bilo ono fizicko,verbalno ili kakvo god drugo...BadBoy wrote:Koliko vidim momak je nosio i naočale i kad ga je onaj sivonja spucao nogom u glavu polomile se u hiljadu komadića. Moglo mu je u oči staklo uletiti samo tako. Obavezno skinuti ovaj klip sa youtube-a, i krivičnu prijavu složiti ko kuću. Krivičnu može podnijeti svako od nas ovdje sa foruma, ali nećemo jer smo pičke i navikli smo da ne talasamo.
- hrasno38
#22291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja sam trazio pojasnjenje od Terciusa ali u nekoj normalnoj ljudskoj konverzaciji bez licnih uvreda i nekog suvise zucnog pisanja. Potrefio se tu kao predstavnik policije ili neko ko ima veze sa njima i ne vidim razloga pogotovo jer je anonimno zasto ne bi mogli uljudno razgovarati i rjesavati neke nedoumice. Ja cu opet ponoviti da nikako i u nicemu se ne trebaju stvari generalizirati i da svugdje ima dobrih i losih ljudi pa tako i u policiji ali i ovdje medju nama samima. Ovo sto smo gledali ispred stadiona Grbavice je gnusno i u nasim okvirima posto ne postoji ipak rasna diskriminacija priblizno jednako onome sto smo u zadnje vrijeme gledali iza USA gdje njihova policija maltretira crnce i kad su krivi i kad nisu i sto je najgore i ubija ih bez nekih prevelikih posljedica sve dok ne skoce gradjani. Tada ti policiajsci zavrsavaju svoje karijere i otvaraju se postupci protiv njih a javnost prati vrlo pomno te procese i tesko da sudija moze biti korumpiran kao sto su ovi nasi i osloboditi nekoga ko je ubio pa makar i na sluzbenoj duznosti nevinog gradjanina.
Dakle ako zelimo da kriminalci budu u zatvrorima sasvim sigurno ja prvi to zelim da se prije desi korumpiranim policajcima kao i onima koji jedva cekaju svoju duznost da bi mogli prosipati silu.
Medjutim ovdje nije odgovornost policije u udaranju vec u totalno pogreskonoj i protivzakonitoj primjeni pravila policijske sluzbe gdje se privedeno lice predaje u ruke neke pribatne agencije koja opet pred ocima te policije udara i izvrsava nasilno djelovanje prema nekome tko ne pruza otpor a pored toga bez ikakvog zakonskog uporista da imaju to pravo da rade kad je tu zvanicna policija.
O tome zelim da komuniciram sa Terciusom ako je to moguce.
Dakle ako zelimo da kriminalci budu u zatvrorima sasvim sigurno ja prvi to zelim da se prije desi korumpiranim policajcima kao i onima koji jedva cekaju svoju duznost da bi mogli prosipati silu.
Medjutim ovdje nije odgovornost policije u udaranju vec u totalno pogreskonoj i protivzakonitoj primjeni pravila policijske sluzbe gdje se privedeno lice predaje u ruke neke pribatne agencije koja opet pred ocima te policije udara i izvrsava nasilno djelovanje prema nekome tko ne pruza otpor a pored toga bez ikakvog zakonskog uporista da imaju to pravo da rade kad je tu zvanicna policija.
O tome zelim da komuniciram sa Terciusom ako je to moguce.
- pepeljara
#22292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ako nije bilo, evo izjava za ** No links ** direktora gama sigurnosti 
hahahaha oplako sam, samo cu izdvojiti dio:
Vi ne znate ni sta ste vidjeli, to nije to
http://goo.gl/9lMlqM
Vi ne znate ni sta ste vidjeli, to nije to
- hrasno38
#22293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ovo je stvarno dno dna i potvrdjuje svaku moju napisanu rijec ovdje i potvrdjuje jos jednu zalosnu cinjenicu koja kaze da su te agnecije donekle pocele da provode zakon po gradu i da sve to nece izaci na dobro. Nakon ovoga snimka ta agencija bi u EU dobila zabranu daljnjeg rada a direktor bi zavrsio na sudu jer bi sasvim sigurno da je upitanju recimo neki svabo i kozu sa kurca im oderao u potrazi za pravdom.pepeljara wrote:Ako nije bilo, evo izjava za ** No links ** direktora gama sigurnosti
Vi ne znate ni sta ste vidjeli, to nije to![]()
![]()
-
calculator
#22294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Tamo oko Lorisa, kad je Željina utakmica, je li teritorijalna nadležnost policije ili Željinih zaštitara?Tercius wrote:... na ovom snimku nije on jedini, ima tu jos nekih sto bjeze oko Lorisove zgrade sto je meni dovoljno da zakljucim da ni njegovo ( op.a-ovaj u crvenom ) maslo nije za Ramazana.Ti kad se dovedes u situaciju da te 20 ljudi ganja a od tih 20, 10 te nabije nogom onda se trebas zapitati o svom ponasanju..
-
calculator
#22295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ne znam, nek' napiše ko zna - Imaju li zaštitari zakonsko pravo da nose oružje u izvršenjuu službe?hrasno38 wrote:Ovo je stvarno dno dna i potvrdjuje svaku moju napisanu rijec ovdje i potvrdjuje jos jednu zalosnu cinjenicu koja kaze da su te agnecije donekle pocele da provode zakon po gradu i da sve to nece izaci na dobro...
- JThomas
#22296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
pa evo ti živog dokaza, frajer ne zna i kaže da zna, ali nagađa da ima neki (k'o biva opravdan) razlog što 20 ljudi leši jednog. a koji bi to bio opravdan razlog za tako nešto? ne dvojica, trojica, četvorica, nego brat bratu 20 njih.Haris.ba wrote:Svaki i jedan policajac kojega znam ne može da trpi kritiku.
a da je nešto stvarno napravio, policija bi ga privela a ne predala u "nadležnost" (navodnici su namjerni) zaštitara, to je svakome jasno. ovo je otprilike i limit njihove sposobnosti i hrabrosti. samo valja koliko za dvije-tri sedmice opet stati licem prema navijačkim tribinama. ako tu dvadesetorica krenu mlatiti jednog, baš me zanima hoće li redarstvenik to racionalizirati na način k'o karađoz iz proklete avlije, ono, nešto je sigurno kriv.
-
Latte
#22297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Zastitari kao nedavno taksisti kad su fol ljude zaustavljali sa autima i da legitimisu narod u potrazi za lopovom 
- hrasno38
#22298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /33hrv.htm
sve pise i odmah ih Clan 5 sjebe dibidus i u ovom slucaju kaze da su prekrsili zakon.
sve pise i odmah ih Clan 5 sjebe dibidus i u ovom slucaju kaze da su prekrsili zakon.
- JThomas
#22299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
u ratnom stanju je ratni zločin mučiti nekoga ko ne pruža otpor ili ko je savladan. a ne jebeni zaštitari, niko i ništa, i manje od toga, da ono rade. u nas je zaštitar onaj ko ne može biti ni konobar, jer konobari imaju bakšiš, a manje rade.
nemaš šta gledati zakone, zdrav razum je u ovom slučaju dovoljan.
nemaš šta gledati zakone, zdrav razum je u ovom slučaju dovoljan.
-
saabsa
#22300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Da smo normalna drzava ovaj DROT koji je momka predao zastitarima bi od jutro vec bio na birou , a ovi debili iskompleksirani bi zavrsili u plavoj sobi na Marin Dvoru.
Slijedece je za ocekivat od policije da nakon hapsenja navijaca njega isporuci drugoj navijackog grupi .
Slijedece je za ocekivat od policije da nakon hapsenja navijaca njega isporuci drugoj navijackog grupi .