Utakmice.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
emigrazione

#22276 Re: Utakmice.

Post by emigrazione »

Ocito nema znanja o taktikama sto i najveci laik vidi, nema ni o strategijama
Pa jebiga valjda je ocito da nesto zna cim je u finalu kupa i sa dobrim sansama da uzme titulu...ovo ko ono sa Papetom, ne zna pricati, obuci se, ne zna taktiku, ne zna strategiju, ne zna nista pao sa Marsa, glup ko kurac, a odveo nas frajer u Brazil :-)
omega369

#22277 Re: Utakmice.

Post by omega369 »

ima tu dosta indikatora koji potvrdjuju moju tvrdnju od postavljanja taktike spram protivnika i njegovih igraca, markiranja igraca, zamjena... da ne nabrajam i ne navodim primjere. Ali covjek i bez toga ima rezultate i to treba cijeniti. Opet kazem preko mojih ocekivanja je sve ovo
vegass

#22278 Re: Utakmice.

Post by vegass »

emigrazione wrote:
Pa jebiga valjda je ocito da nesto zna cim je u finalu kupa i sa dobrim sansama da uzme titulu...ovo ko ono sa Papetom, ne zna pricati, obuci se, ne zna taktiku, ne zna strategiju, ne zna nista pao sa Marsa, glup ko kurac, a odveo nas frajer u Brazil :-)
U Brazil se otišlo uprkos Papetu ba :)
Kakav on...
Muhamed Đakmić

#22279 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

omega369 wrote:Cala je po meni vec premasio i objektivno svoje znanje a i ciljeve koje su mu postavili. tako da, ako osvoji trofej neki to ce biti, opet kazem po meni, veliko iznenadjenje.

Ocito nema znanja o taktikama sto i najveci laik vidi, nema ni o strategijama, ali igraci igraju preko svog maksimuma, trce i bore se sto nije bio slucaj ranijih godina, tako da sam zadovoljan njegovim radom. A bio sam skeptik
Gledajuci formu i zalaganje mozda smo i najveci kandidati za trofeje.
Kako nema, pa zahvaljujući taktičkoj promjeni smo dobili Slobodu u Tuzli dvije sedmice nakon što smo fasovali 3-0.

Zahvaljujući promjeni u taktici uspio je dobiti maksimum od Duljevića, Hebibovića i Crnkića.

Pa je l' stvarno mislite da je dovoljno ložiti ih i da će oni igrati dobro? To može tri utakmice, četvrtu ćeš fasovati sigurno.
Grean

#22280 Re: Utakmice.

Post by Grean »

Da se nadovezem ovo za Papeta, vadio mi je zivce nekim odlukama kao i svima nama ali niko mu ne moze uzeti to da smo igrali najljepsi fudbal sto smo ikad a bojim se i sto cemo ikad igrati i to od prve utakmice, vec od Koseva i prijateljske sa Ganom.

To je meni veci domet i od Brazila a to ne moze napraviti neznalica. Eh da je jos znao povuci rucnu, pa neku rezervnu varijantu u jacim utakmicama kad su nas razbijali, gdje bi mu bio kraj. Ali onda to ne bi bio on, koji umire u ljepoti i igri od noge do noge.
Grean

#22281 Re: Utakmice.

Post by Grean »

A onda dodje @hrasno 38 i kaze ti da je to sve do Misimovica, covjek igro' tiki-taku sam sa sobom, niko mu nije trebo' ni za dodavanje.
emigrazione

#22282 Re: Utakmice.

Post by emigrazione »

vegass wrote:
emigrazione wrote:
Kakav on...
Ma ja ba, a da nije njega bilo dobacili bi bar do polufinala...tako ce se i za Calu pricati ako sta osvoji, a velike su mu sanse realno...liku gol trebao za grupnu fazu, ali nema muda ziheras klasicni, a Meho Kodro nakon tri utakmice i nevidjenog poteza na jednoj utakmici da stupera metne u spic, postade ikona koja ce se sad godinama prizivati ko nekad Hota...bjez ba :zjev:
Raigor Stonehoof

#22283 Re: Utakmice.

Post by Raigor Stonehoof »

vegass wrote:
emigrazione wrote:
Kakav on...
sto se nije otislo na prvenstva usprkos drugim selektorima... sto ne mogu suplje

EDIT: ne mogu vala ni price o kodri kao nekakvom spasitelju. lik je imao lose rezultate i zasluzio je da ode, da je ostao mi bi imali trofej manje. khaj phice :D
jeza u ledja

#22284 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

Muhamed Đakmić wrote:
omega369 wrote:Cala je po meni vec premasio i objektivno svoje znanje a i ciljeve koje su mu postavili. tako da, ako osvoji trofej neki to ce biti, opet kazem po meni, veliko iznenadjenje.

Ocito nema znanja o taktikama sto i najveci laik vidi, nema ni o strategijama, ali igraci igraju preko svog maksimuma, trce i bore se sto nije bio slucaj ranijih godina, tako da sam zadovoljan njegovim radom. A bio sam skeptik
Gledajuci formu i zalaganje mozda smo i najveci kandidati za trofeje.
Kako nema, pa zahvaljujući taktičkoj promjeni smo dobili Slobodu u Tuzli dvije sedmice nakon što smo fasovali 3-0.

Zahvaljujući promjeni u taktici uspio je dobiti maksimum od Duljevića, Hebibovića i Crnkića.

Pa je l' stvarno mislite da je dovoljno ložiti ih i da će oni igrati dobro? To može tri utakmice, četvrtu ćeš fasovati sigurno.
Ja mislim da se "taktika" trenera u fudbalu generalno precjenjuje kao odlucujuci faktor, pogotovo u takmicenjima slabije kvalitete.
todd_smith

#22285 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Vi niste svjesni koje smo mi budale ispale oko Kodre. Ono je mogao biti nas SAF, pogotovo sa Akademijom.
Raigor Stonehoof

#22286 Re: Utakmice.

Mogo je i Dzeno. Osvoji dva trofeja, za razliku od Kodre.

Mani se suplje.
jeza u ledja

#22287 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

To za Kodru nikad necemo znati.

Ja mislim da za razlicite kvalitete igraca postoje razliciti treneri koji bi bili idealni. Ja sam duboko uvjeren da nijedan od ovih trenera koji se vrte po vrhunskim klubovima kod nas ne bi napravio uspjeh, bar ne inicijalno. Da na ljeto kojim slucajem pocnemo ponovo dovoditi neka skupa pojacanja, opet bi se trazio "skup trener", a nisam siguran da li bi Janjos s njima nesto postigao.

Helem, taktika vazi za igrace koji su isli u pravu fudbalsku skolu, naucili prave osnovne elemente fudbalske igre i uopste stava koji trebas imati kao sportista. Za ove nase....rekao bih da je bitnija psiha, voljni momenat i odabir pravih igraca.
vegass

#22288 Re: Utakmice.

Post by vegass »

emigrazione wrote:
vegass wrote:
emigrazione wrote: Pa jebiga valjda je ocito da nesto zna cim je u finalu kupa i sa dobrim sansama da uzme titulu...ovo ko ono sa Papetom, ne zna pricati, obuci se, ne zna taktiku, ne zna strategiju, ne zna nista pao sa Marsa, glup ko kurac, a odveo nas frajer u Brazil :-)
Kakav on...
Ma ja ba, a da nije njega bilo dobacili bi bar do polufinala...tako ce se i za Calu pricati ako sta osvoji, a velike su mu sanse realno...liku gol trebao za grupnu fazu, ali nema muda ziheras klasicni, a Meho Kodro nakon tri utakmice i nevidjenog poteza na jednoj utakmici da stupera metne u spic, postade ikona koja ce se sad godinama prizivati ko nekad Hota...bjez ba :zjev:
Sto se mene tiče Cala je za Papeta Klopp.
Muhamed Đakmić

#22289 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Ne stigoh ranije replicirati na ovo oko trenera.

Interesantno je pitanje, a mislim da se može posmatrati kroz trenersku strategiju i filozofiju te kroz samu taktiku. Pisao je nedavno Mihovil Topić na telesportu interesantan i dosta smislen tekst o tome.

Čala možda nije vrhunski taktičar, ali zna šta hoće od svoje ekipe. Ima dakle jasnu filozofiju igre. Inače, svi treneri se mogu dijeliti grubo na filozofe i taktičare.

Mislim da ćemo se složiti da Guardiola nije vrhunski taktičar, ali je fudbalski filozof koji od svog stila fudbala ne odustaje ni po kojoj cijeni. Taktičke finese su da li igra 3-4-4, 4-3-3 ili 4-2-3-1 sa lažnom devetkom, ali unaprijed znaš da od njegovih ekipa očekuješ napadački fudbal od početka do kraja utakmice.

Dobar primjer taktičara je Ancelotti ili npr Mourinho. To su treneri koji nemaju toliko definisanu filozofiju, prilagođavaju se od protivnika do protivnika i najčešće iza sebe ne ostavljaju izgrađen definisan sistem.

Recimo da se Pape, pa i Čala, uklapaju u ove prve trenere. Razlika između pravih, vrhunskih trenera, i onih lošijih, jeste koliko imaju nedostataka u ovom svom drugom segmentu. Pape je stvarno katastrofalan procjenjivač konkretnih, izolovanih situacija, a s druge strane ne može mu se osporiti da je reprezentacija bolje izgledala pod njegovim vodstvom nego pod Mešinim.

Mislim da Čala zasad radi stvarno dobar posao, jer Sarajevo prije svega zna šta hoće, pokušava napasti svakoga i radi to na onaj način na koji je to moguće. Kad ne ide, pokušava taktičkim promjenama dobiti prednost u odnosu na protivnika, zato je Duljević otišao iza Ahmetovića, Pero Ivetić u sredinu da bi se dobilo više čvrstine, Hebibović i Crnkić su pretvoreni u krilne napadače koji imaju zadatak da poentiraju a ne da kreiraju i slično...

Zamjerke su premalo korišteni mladi igrači, mada će se konkretnija ocjena o tome moći dati tek naredne sezone, kad vidimo s kakvim kadrom Čala planira igrati.
vegass

#22290 Re: Utakmice.

Post by vegass »

Šta je sa Čatakovićem? Na Transfermarktu piše da je on posuđen Česima, ja sam mislio da je on raskinuo ugovor...
Logovan

#22291 Re: Utakmice.

Post by Logovan »

vegass wrote:Šta je sa Čatakovićem? Na Transfermarktu piše da je on posuđen Česima, ja sam mislio da je on raskinuo ugovor...
Posuđen je, ali koliko znam ne igra zbog povrede.
todd_smith

#22292 Re: Utakmice.

Post by todd_smith »

Raigor Stonehoof wrote:Mogo je i Dzeno. Osvoji dva trofeja, za razliku od Kodre.

Mani se suplje.
razlika u tome je sto je dzeno sa njima isao da cuga, pa mi uzimali 1-0

dok je kodro uvodio disciplinu i davao im zadace, ali jok taaa ceeee onnnn

helem nejse bilo proslo, nije ni prvi niti zadnji put da smo sami sebe zajebali
Raigor Stonehoof

#22293 Re: Utakmice.

todd_smith wrote:
Raigor Stonehoof wrote:Mogo je i Dzeno. Osvoji dva trofeja, za razliku od Kodre.

Mani se suplje.
razlika u tome je sto je dzeno sa njima isao da cuga, pa mi uzimali 1-0

dok je kodro uvodio disciplinu i davao im zadace, ali jok taaa ceeee onnnn

helem nejse bilo proslo, nije ni prvi niti zadnji put da smo sami sebe zajebali
Ne znam za tebe, al ja bih uvijek odabrao trenera i igrace koji cugaju i pobjedjuju 1-0, nego onog koji uvodi disciplinu i nema nikakve rezultate.
Muhamed Đakmić

#22294 Re: Utakmice.

Post by Muhamed Đakmić »

Pa Dženo je dobro rješenje za 8 utakmica, to smo apsolvirali, jer je oba puta u igri za trofeje Sarajevo vodio u ukupno osam utakmica.

Nakon tih osam, odnosno kad nastupi nova sezona, oba puta je pokazao da nije adekvatno rješenje.

Hvala mu na tim trofejima, ali reći da je bolji trener od Kodre je smiješno.

Inače mi je čudan taj put naših trenera, nema nikakvih kriterija ni reputacije. Husref je prošle sezone držao mrtvu Slobodu u igri za dva trofeja, sad vodi Mladost.

Vinko vodi U-21 koja je odskočna daska ni za šta, Janjoš je nekad vodio Jedinstvo, Branko Karačić i Slaven Musa skaču po klubovima sa H predznakom, čas su u borbi za trofeje, čas u borbi za opstanak... nema apsolutno nikakvih kriterija.

Dženo ne može naći klub u ligi sve i da ima licencu, a ima dva trofeja u dvije sezone.
jeza u ledja

#22295 Re: Utakmice.

Post by jeza u ledja »

imal ko link?
Torpedista071

#22296 Re: Utakmice.

Post by Torpedista071 »

Almir Bekić zvani katastrofa :-) frajer je očajan danas
Koshpa

#22297 Re: Utakmice.

Post by Koshpa »

Xomor :kiss: :bih:
PriNc_ba

#22298 Re: Utakmice.

Post by PriNc_ba »

Kakvi bogalji nose dres Sarajeva :roll:

Joj Merse brata. Svaka mu cast kad je uspio ovo pormasiti... :lol:
last mohicans

#22299 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Ova Krupa jedan centarsut uputi, odmah gol sansa. Mi 342..i svaki bezopasan. Mirise opet na x. Ne mozemo nikoga na ovom Kosevu pobijediti. Sta promasi Ahmetovic.
last mohicans

#22300 Re: Utakmice.

Post by last mohicans »

Primanje lopte kod Ahmetovica kao kod parmaka. Parmak bi je bolje uštopao. A i ovi igraju kao da im zivot ovisi, na sve ili ništa. Grčevito se brane ko Zepa 92'.
Post Reply