Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- drug_profi
#22251 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Na 100 metara od baze saobracajne policije KS.
-
zdruzdjo
#22252 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
alibaba_i_30_godina wrote:I ja sam isto tako, ali dobih mah ruke. I šta ćeš. Još najgore što se sve dešava u blizini jedne škole. Doduše raspust je, al' svejedno.
Ja otkad trazim neku sirenu sa "tisuce" decibela bas zbog ovakvih. bio bih u stanju se prisunjati na metar I onda leci na sirenu.
Kad mu svirnem da odmah mora stravu saljevati I hodzu traziti da mu sta zapise.
Najsladje mi je u ovim situacijama kad se priblizavas I krene neko mladji (brzi, jaci...) pretrcavati a onda za njim krene krdo ubogih, starih, zena sa djecom da ko I oni pretrce. a ne bi mogli potrcati brze od 0.5 km/h kad bi gatlingom pucao oko njih.
- skafiskafsnjak
#22253 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da za zmigavce samo kaznjavaju,mogu zaraditi svoje plate... za ostala sranja da ne govorim
-
nebogori
#22254 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
da ostalo kaznjavaju mi bi pare davali mmf-u ne oni nama
- Dope_Man
#22255 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Onda nemoj ni slucajno vozit Zagrebackom. Jucer situacija na Otoci, bukvalno 30 metara prije desne izlivne trake idiot je stao, u spici, da mu trebica izadje i onda nastavio. Nije mogao docekati ni izlivnu bar gdje bi iole imalo smisla i gdje ne ometa desetine auta iza sebe. I nije to bilo istrcavanje, vec ono lagani izlazak, dugi pozdrav sa vrata itd..mk ultra wrote:Meni je u zadnje vrijeme pravo pocelo da smeta sto vozaci sto se zaustave na sred ceste radi cigara, dopune da pokupe nekoga i sl., ne gledaju skoro nikad kako se opet ukljucuju
Sve cesce mi se desi da ja obilazim i da on krene tad, pa se nađem gdje ne smijem i kad ne smijem, a po obicaju opale po gasu![]()
Koji je to đavo, prva lekcija u vožnji
-
kakaljin
#22256 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da kaznjavaju po clanu 39. zobsa, nebi trebali vise nista kaznjavati dok se narod ne dozove pameti.skafiskafsnjak wrote:Da za zmigavce samo kaznjavaju,mogu zaraditi svoje plate... za ostala sranja da ne govorim
- alibaba_i_30_godina
#22258 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ovo me tako nervira. Stane gdje ko hoće i kad mu se prohtije. Najviše mrzim kada se poredaju na glavnoj pored BBI radi bankomata. Kao da je zaustavna traka za to tu namijenjena, a ne proširena cesta za još jednu traku za umanjenje gužve.Dope_Man wrote:Onda nemoj ni slucajno vozit Zagrebackom. Jucer situacija na Otoci, bukvalno 30 metara prije desne izlivne trake idiot je stao, u spici, da mu trebica izadje i onda nastavio. Nije mogao docekati ni izlivnu bar gdje bi iole imalo smisla i gdje ne ometa desetine auta iza sebe. I nije to bilo istrcavanje, vec ono lagani izlazak, dugi pozdrav sa vrata itd..mk ultra wrote:Meni je u zadnje vrijeme pravo pocelo da smeta sto vozaci sto se zaustave na sred ceste radi cigara, dopune da pokupe nekoga i sl., ne gledaju skoro nikad kako se opet ukljucuju
Sve cesce mi se desi da ja obilazim i da on krene tad, pa se nađem gdje ne smijem i kad ne smijem, a po obicaju opale po gasu![]()
Koji je to đavo, prva lekcija u vožnji
- Logovan
#22259 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Joj sve ludo u ovoj državi.shandrprcSA wrote:
Vidi ovog zadnjeg.
- Dope_Man
#22260 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kad bi policija kaznjavala onda bi mozda i naucili, ali milion puta sam vidio tako da ljudi stanu, posebno u Zagrebackoj dok sam tamo svaki dan nakon posla isao do auta, i policija prodje pored parkiranih u saobracajnoj traci, ni ne pocesu se.alibaba_i_30_godina wrote: I ovo me tako nervira. Stane gdje ko hoće i kad mu se prohtije. Najviše mrzim kada se poredaju na glavnoj pored BBI radi bankomata. Kao da je zaustavna traka za to tu namijenjena, a ne proširena cesta za još jednu traku za umanjenje gužve.
- alibaba_i_30_godina
#22261 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A to je vec postalo uobičajeno. Neki dan prelazim na pješačkom kod Alte jer sam krenuo I do SCC-a i bilo mi mrsko preparkirati auto, na mom zelenom lik proleti, zamole ne zgazi neku curicu s slušalicama u ušima. Ja se derem, dig'o ruke, policija ondje stoji kao da ništa nije bilo. Idioti.Dope_Man wrote:Kad bi policija kaznjavala onda bi mozda i naucili, ali milion puta sam vidio tako da ljudi stanu, posebno u Zagrebackoj dok sam tamo svaki dan nakon posla isao do auta, i policija prodje pored parkiranih u saobracajnoj traci, ni ne pocesu se.alibaba_i_30_godina wrote: I ovo me tako nervira. Stane gdje ko hoće i kad mu se prohtije. Najviše mrzim kada se poredaju na glavnoj pored BBI radi bankomata. Kao da je zaustavna traka za to tu namijenjena, a ne proširena cesta za još jednu traku za umanjenje gužve.
-
shandrprcSA
#22262 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
u Zagrebackoj samo ogradu treba staviti i qrac bi vise iko staoDope_Man wrote:Kad bi policija kaznjavala onda bi mozda i naucili, ali milion puta sam vidio tako da ljudi stanu, posebno u Zagrebackoj dok sam tamo svaki dan nakon posla isao do auta, i policija prodje pored parkiranih u saobracajnoj traci, ni ne pocesu se.alibaba_i_30_godina wrote: I ovo me tako nervira. Stane gdje ko hoće i kad mu se prohtije. Najviše mrzim kada se poredaju na glavnoj pored BBI radi bankomata. Kao da je zaustavna traka za to tu namijenjena, a ne proširena cesta za još jednu traku za umanjenje gužve.
- Dope_Man
#22263 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I to.. ali nikome ne pada na pamet da je stave.
-
tabija
#22264 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vozim ja Skenderijom prema OHR-u, ona ulica gdje je 40 ogranicenje zbog skole, a ima i kamera, ili bar kutija ne znam jel aktivna.
S obzirom da je sestrino auto na njemu je slovo P.
U ljevoj sam traci, jer trebam dole kod OHR-a ljevo skrenuti, vozim cca 44-45 na sat.Cesto sam tu i uvijek pogledam na sat da ne pretjeram ali i da ne budem najsporiji.
Gledam u retrovizor kad zaljepio mi se noviji megan za karambolku.Nema 30 cm od mene debil vozi
Blica, svira, mase mi rukom da predjem desno.
Ja mu odmahujem i govorim da necu(a i ne mogu jer je auto pored mene desno).Nakon par sekundi on se prebaci desno i usporimo obojica kad lola otvara prozor, usporavamo obojica i dere se on meni govoreci mi da li sam svjestan sta sam sad uradio, jesam li ja normalan isl.
Pitam ga sta sam uradio on se samo dere kako je ovaj prekrsaj 3 mjeseca vozacke.Ja idalje zbunjeno gledam.Kaze on kako imam P na autu i kako ne smijem vozit ljevom trakom i kako usporavam saobracaj.
Ja mu govorim prvo reko majstore to P veze sa mnom nema, drugo ovo je ulica sa 40 kmh ogranicenjem, skola,plus kamera.Ne postoji nikakva logika o brzoj/sporoj traci isl a i svakako je ogranicenje, ne vozim ispod njega tako da...
Tu se malo sjebo ali idalje se dere kako mi treba 3 mj uzet vozacku i govori kako je "kamera tu samo reda radi, ne radi" i kako ja njega ne smijem usporavat.
Naravno nisam mu se sklonio, ceko je da skrenem.
Eto, zamislite debila.
Nervira me samo sto se prabi pametan.Da je zamolio fino, reko da mu se zuri pa hajde...
Kud mu ne zakocih na pocetku da se zabije u mene debil.
U ljevoj sam traci, jer trebam dole kod OHR-a ljevo skrenuti, vozim cca 44-45 na sat.Cesto sam tu i uvijek pogledam na sat da ne pretjeram ali i da ne budem najsporiji.
Gledam u retrovizor kad zaljepio mi se noviji megan za karambolku.Nema 30 cm od mene debil vozi
Ja mu odmahujem i govorim da necu(a i ne mogu jer je auto pored mene desno).Nakon par sekundi on se prebaci desno i usporimo obojica kad lola otvara prozor, usporavamo obojica i dere se on meni govoreci mi da li sam svjestan sta sam sad uradio, jesam li ja normalan isl.
Pitam ga sta sam uradio on se samo dere kako je ovaj prekrsaj 3 mjeseca vozacke.Ja idalje zbunjeno gledam.Kaze on kako imam P na autu i kako ne smijem vozit ljevom trakom i kako usporavam saobracaj.
Tu se malo sjebo ali idalje se dere kako mi treba 3 mj uzet vozacku i govori kako je "kamera tu samo reda radi, ne radi" i kako ja njega ne smijem usporavat.
Eto, zamislite debila.
Nervira me samo sto se prabi pametan.Da je zamolio fino, reko da mu se zuri pa hajde...
-
kakaljin
#22265 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tu je ogranicenje od 7:00 do 16:00 radnim danom 40 km/h, a poslije 16:00 60 km/h i vikendom jer je tako znakom napisano. Zavisi u kojem se vremenu to desilo, a vrlo vjerovatno iza 16:00 h, a i kada je ogranicenje 40 km/h, slobodno se moze ici 50 km/h jer kamera snima tek na 51 km/htabija wrote:Vozim ja Skenderijom prema OHR-u, ona ulica gdje je 40 ogranicenje zbog skole, a ima i kamera, ili bar kutija ne znam jel aktivna.
Pitam ga sta sam uradio on se samo dere kako je ovaj prekrsaj 3 mjeseca vozacke.Ja idalje zbunjeno gledam.Kaze on kako imam P na autu i kako ne smijem vozit ljevom trakom i kako usporavam saobracaj.![]()
Ja mu govorim prvo reko majstore to P veze sa mnom nema, drugo ovo je ulica sa 40 kmh ogranicenjem, skola,plus kamera.Ne postoji nikakva logika o brzoj/sporoj traci isl a i svakako je ogranicenje, ne vozim ispod njega tako da...
Eto, zamislite debila.
A član 39. zobsa u stavu 3 govori da mozes lijevom trakom voziti samo ako ne ometas one iza sebe.
Vjerovatno se tom zurilo a ti vozio 40 lijevom a imas P na autu gdje mu govori da si polozio u zadnje dvije godine gdje bi po logici stvari znati zakon bolje nego neki vozaci jer si svjeze polozio, niko ne zna da si posudio auto jer postoji P na autu. Ako ne potpadas u kategoriju vozaca kojima treba P na autu, onda moras skinuti tu naljepnicu. A ako se prestrojavas kod OHR-a ne moras odmah kod skenderije se prestrojiti u lijevu traku. Isto tako neki na glavnoj rade izlaze na Stupu lijevo , ali se on prebaci u lijevu kod predsjednistva.
Ja ako sam u lijevoj traci i neko mi se priblizava iza mene ja ako ne mogu da se sklonim u desno, ubrzam da se mogu sigurno skloniti u desnu traku da propustim ovoga iza mene, jer ne znam sta je u pitanju da li je kakav hitan slucaj ili ne. bolje je propustiti nego usporavati.
Gresku ste obojica napravili, ti sto si ga usporavao, a on sto se raspravljao sa tobom.
A po zakonu da je bila policija ti bi vecu kaznu dobio po članu 39. nego on da je vozio 11 preko ogranicenja.
- drug_profi
#22266 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kakav ba clan 39 u gradu? Necemo valjda opet poceti?
-
kakaljin
#22267 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
drug_profi wrote:kakav ba clan 39 u gradu? Necemo valjda opet poceti?
Pa jeli pise da se to ne primjenjuje u gradu, ako gdje pise onda OK, dok pise u zakonu, tako je kako je i treba se i toga pridrzavati, kao i ostalih pravila u saobracaju i propisa i zakona. Ja sam prisutvovao kada je policija pisala kazne po ovom clanu, u gradu. Samo sto na zalost to ne primjenjuju cesce. Saobracaj u gradu bi se ubrzao.
- drug_profi
#22268 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Bogati, znači svi u desnu traku. I ako jedan vozi 50. onda mozes u lijevu voziti 60 da ga obiđeš.
I ako neko iza hoce 65 - ti si kriv sto mu smetas? A kako da ti znas da onaj iza hoce 65 kad ti vec vozis maksimalno dozvoljenom brzinom, a ovaj iza nema ni blinkere ni rotacije?
I onda hoćeš nekad lijevo da skreneš, pa se počneš prestrojavati, kad ono BUM policija, član 39, đes pošo lijevom trakom...!
I ako neko iza hoce 65 - ti si kriv sto mu smetas? A kako da ti znas da onaj iza hoce 65 kad ti vec vozis maksimalno dozvoljenom brzinom, a ovaj iza nema ni blinkere ni rotacije?
I onda hoćeš nekad lijevo da skreneš, pa se počneš prestrojavati, kad ono BUM policija, član 39, đes pošo lijevom trakom...!
-
kakaljin
#22269 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mjesas kruske i jabuke.drug_profi wrote:Bogati, znači svi u desnu traku. I ako jedan vozi 50. onda mozes u lijevu voziti 60 da ga obiđeš.
Sklonis se ako ti neko blicne jer ti pokaze da zuri, a ako ti nista ne govori onda se ne sklanjas. Niko od nas ne zna zasto se nekome zuri, radije pusti, sklonise nego ometaj. Niko od nas nije tu da nekome govori koliko ko vozi, ja uvijek se sklonim i propustim svakoga ko je brzi od mene,a tu su radari i policija koja je duzna da sankcionise preksaje, a sto ih ne primjenjuje prema svima i stalno to je za drugu pricu.
A kada lijevo skreces, sve po propisu uradis, a ne izkljucujes se u Hrasnom, ti se prestrojis u lijevu traku kod predsjednistva, pa vozis tako lijevom do Hrasnog.
- drug_profi
#22270 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne bih da raspravljam.
- basicm
#22271 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
On ide lijevom na granici ogranicenja, ovaj iza blica, i treba da se skloni?
- Travnički Noćni Šetač
#22272 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U nekim državama je blicanje vozilu ispred kažnjivo...
-
tabija
#22273 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Upravo, na granici ogranicenja koje je 40, tj malo i preko.basicm wrote:On ide lijevom na granici ogranicenja, ovaj iza blica, i treba da se skloni?
Cak i da ne vrijedi ogranicenje iza 16h (nisam vidio znak iskreno) ondje moze biti maximalno 50 jer je naseljeno podrucje sa cca 3 pjesacka u 300m i skolom.
Tako da ga ne usporavam sigurno nego on hoce 80 da vozi...
A i nisam se mogo odma prestrojit jer je bilo auto do mene...on je od mene trazio da je presrignem auto u desnoj, uvalim mu se i njemu ocistim ljevu, samim time bi i ja prekoracio brzinu ili bio blizu toga.how yes nou.
Razlog zasto sam ja isao ljevom je zato sto sam bio medji brzim sa 45 na sat, oni u desnoj su isli 40ak.
On kad me proso kod OHR-a je ubrzo na 80+...
- hopi
#22274 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to toooooo tooooo raja,
ide još jedna runda teme vožnja lijevom trakom u gradu, volume broj...
travnički, u njemačkoj nije sigurno kažnjivo blicanje vozilu ispred, tamo koliko god da ga gasaš na autoputu uvijek ima neko brži
ide još jedna runda teme vožnja lijevom trakom u gradu, volume broj...
travnički, u njemačkoj nije sigurno kažnjivo blicanje vozilu ispred, tamo koliko god da ga gasaš na autoputu uvijek ima neko brži
- Travnički Noćni Šetač
#22275 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne bih baš bio siguran za Njemačku... ali nisam spominjao koje su države...
...
...