SDA-All about

Post Reply
HM 2011

#22251 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

hizo ramidovic wrote:
HM 2011 wrote:
hizo lex maiori derogat legi minori.

civilizacijska sramota je sto je covjek cetnicki vojvoda to je tvrdnja.

koliko tvrdnja da je imenovanje imenovanog civilizacijska sramota - ima efekta na rs - ogleda se u cinjenici da je covjek clan senata rs, odlikovan od strane predsjednika rs i redovni prof na pravnom fakultetu univerziteta u bl....
vrtis se u krug i branis nesto za sto su cak i oni koji su glasali kazali da je pogresno. procitaj ponovo sta sam napisao u prethodnom postu i pokusaj da razumijes. da pomognem: za tebe i tvoju stranku odlikovanja koja dodjeljuje rs kao i clanstvo u tzv senatu rs imaju veliku vrijednost. za mene, ta priznanja ne znace nista jer ih dodjeljuje tvorevina koja je nastala na nacin za koji ja smatrama da je civilizacijska sramota. elem, evidentno je da imamo razlicite sisteme vrijednosti.
mislim, cinjenica da je vise suzdrzanih bilo iz rs nego medju bosnjackim clanovima govori dovoljno sama za sebe, al' haj' ti to nekome objasni...
HM 2011 wrote:
javljas se na temu hajde sad momcino ustanovi - u cemu je problem - jel u bajanju i uspavanci da je sve ok - jer ako je ok nema prepreka imenovanju - a ako nije ok odkud mu onda tolike titule u rs ?
pasa moj solidni,
opet se vracamo na pocetak i na razlicite sisteme vrijednosti: ja smatram da cetnicki vojvoda ne bi trebao biti u tom tijelu a pogotovo za njegovo imenovanje ne bi trebali glasati pripadnici naroda za cija su najveca stradanja krivi upravo pripadnici vojske ciju titulu nosi pomenuti profesor. ovo nije, dakle, pitanje formalno-pravnog postavljenja vec moralnosti, dostojanstva, obraza, ljudskosti itd.
HM 2011 wrote:
bil ti bilo lakse da imenuju njegovog asistenta sa fakulteta ? ako bi - onda ni ti ni masa vas nije dosla pameti.

U jedinstvu je snaga Hizo.
sta reci, koju posluku porati?
poslije cetnickog vojvode gora opcija su jos samo osudjeni ili osumnjiceni ratni zlocinci...
i naravno, pozivati na jedinstvo naroda a u isto vrijeme podrzavati cetnicke vojvode nije samo licemjerno vec, narodski receno, supacki i bezobrazno. jer cisto sumnjam da ces naci i jednog cestitog i postenog covjeka (osobito nekog bosnjaka izvan krugova koji razmisljaju poput tebe i slicnih) koji ce se sloziti s tima da mu o stvarima vezanim za visoko obrazovanje njegove djece odlucuje cetnicki vojvoda...
opet moje je licno misljenje da je umjesto izvinjenja nakon glasanja za istoga - trebalo postupiti na ovaj nacib koji sam prezentirao - tj. podrzan je kandidat naroda koji ga je predlozio za sve prepreke i problene javite se narodu koji ga je predlozio.....

taj covjek je i dalje profesor na pf un bl i dalje clan senata rs te i dalje nosilac odlikovanja dodjeljenog od strane dodika.

efekt koji smo kao narod postigli je 0, jer taj isti je i edukovao educira te ce i dalje educirati i provjeravati znanja studenata na pravnom fakultetu univerziteta u banja luci koja god da mu je katedra....

i dalje stojim pri svom stagu i smatram da ovakav stav dobosi bolje rezultate sveukupno za sve nas - ali izvinjenja su pobjedila....

hajde nije on biti ce njegov kolega iz senatskih klupa - on se nije slikao.....

treba javno obznaniti i raspravu na zastupnickom domu pa da vidimo kompletnu plitkost patriota u svom patriotskom zanosu..

u jedinstvu je snaga...
XXS

#22252 Re: SDA-All about

Post by XXS »

Ja mislim da je krajnje vrijeme da Republika Srpska dodjeli svoje najvece odlicije stranci demokratske akcije za zasluge u osnivanju i odrzavanju Republike Srpske.

Cuj, SDA placenik promovise orden RS-a kao nesto pozitivno.
HM 2011

#22253 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

XXS wrote:Ja mislim da je krajnje vrijeme da Republika Srpska dodjeli svoje najvece odlicije stranci demokratske akcije za zasluge u osnivanju i odrzavanju Republike Srpske.
bezispjesni pokusaji zamjene teza - ako nije taj biti ce njegov kolega iz senatskih klupa - u svakom slucaju mora biti neko ko zastupa interese rs -

SDA se ne bavi kreiranjem iluzija

iz tog razloga cemo podrzati samo SDA na svim nivoima - jer u jedinstvu je snaga.....

sto bi rekao madner - par jednostavnih recenica kazu vise....
XXS

#22254 Re: SDA-All about

Post by XXS »

Pitao bih te imas li stida ali posto znam da se po toj osnovi oduzima SDA clanska karta nema potrebe, znam da stida nemas kao i niko iz SDA.
HM 2011

#22255 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

XXS wrote:Pitao bih te imas li stida ali posto znam da se po toj osnovi oduzima SDA clanska karta nema potrebe, znam da stida nemas kao i niko iz SDA.
Kao prvo član SDA koji je glasao za - se izvinuo.....

ovo je moje lično mišljenje pa da ti ponovim, ne stidim ga se ni mrvice, smatram da svi koji me napadate radi stava trebate da se stidite, i trebalo bi da Vas bude stid:

Podrzan je kandidat naroda koji ga je predlozio za sve prepreke i probleme javite se narodu koji ga je predlozio.....

na kraju krajeva - taj covjek je i dalje profesor na pf un bl i dalje clan senata rs te i dalje nosilac odlikovanja dodjeljenog od strane dodika.

efekt koji smo kao narod postigli je 0, jer taj isti je i edukovao educira te ce i dalje educirati i provjeravati znanja studenata na pravnom fakultetu univerziteta u banja luci koja god da mu je katedra....

Umjesto njega dobiti ćemo čovjeka koji je kolega istog iz senatskih klupa, ali koji nema slikica - jer vama nije bitan sveukupni konačan rezultat - vama je najbitniji dojam koji ćete ostaviti - jer smatrate da dojam, a ne rezultat donosi glasove....

Samim time Vama nije potreban društveni napredak nego individualni napredak kao rezultat glasova.

Sad opet postavljam pitanje - u konstelaciji odnosa, u situaciji kada se član SDA izvinjava nakon člana DF-a od kojeg nema ništa - ja lično ostajem pri stavu da mjesta za izvinjenja od strane SDA nema - da je sve urađeno u interesu funkcionisanja sistema, a da sve prigovore trebate uputiti na adresu naroda koji je predložio imenovanog, ako smatrate da će prigovori uroditi plodom (pošto znamo da nema efekta bespotrebno je napisan red teksta).

Stidite se trebate i morate Vi što mene napadate - jer ovo je moj stav.....

Kao rezultat ništa promjenili niste, Nikolić i dalje predsjednik Srbije (tnikče), Vučić premijer (tnikče) i jurišaju da postanu lokomotiva regiona... poplašen na drugu stranu je i dalje profesor na pf un bl i dalje clan senata rs te i dalje nosilac odlikovanja dodjeljenog od strane dodika.

U konstelaciji odnosa kada SDS i SNSD vode spor oko toga ko je veći srbin, sumnjam da ćete dobiti imalo manjeg srbina od ovoga koji je ponuđen, dobiti ćete isto ako ne i gore, uz plebiscitarnu podršku, ali bez slikica na koje se možete pozivati, uz dizanje prašine većeg intenziteta koja šteti samo i isključivo bošnjacima i bošnjačkom jedinstvu.

I mene pitate jel me stid.

NE - nije me stid - stidite se Vi, jer i dalje ubleharite na štetu bošnjačkog jedinstva.
Last edited by HM 2011 on 16/11/2015 17:39, edited 1 time in total.
hizo ramidovic

#22256 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

HM 2011 wrote:
opet moje je licno misljenje da je umjesto izvinjenja nakon glasanja za istoga - trebalo postupiti na ovaj nacib koji sam prezentirao - tj. podrzan je kandidat naroda koji ga je predlozio za sve prepreke i problene javite se narodu koji ga je predlozio.....
genijalna logika...
poznato je da veliki procenat u tom narodu podrzava i radovana karradzica i ratka mladica. tvojom logikom, ako bi ih taj narod sutra predlozio za ovakve funkcije, mi ih trebamo podrzati. opcenito, koga god oni predloze bosnjaci trebaju podrzati...genijalno, nema dalje
HM 2011 wrote: taj covjek je i dalje profesor na pf un bl i dalje clan senata rs te i dalje nosilac odlikovanja dodjeljenog od strane dodika.
kazu da arne livne, kao veoma uticajan senator, lobira kod mileta da obama dobije neko odlikovanje rs-a ali guardian nece ni da cuje...cak mu je porucio da se jebe i da dok je mileta zivog precednika to odlikovanje moze samo da sanja...
HM 2011 wrote:
i dalje stojim pri svom stagu i smatram da ovakav stav dobosi bolje rezultate sveukupno za sve nas - ali izvinjenja su pobjedila....
treba javno obznaniti i raspravu na zastupnickom domu pa da vidimo kompletnu plitkost patriota u svom patriotskom zanosu..
u jedinstvu je snaga...
jes, jes, educira ih nidzo da im je bejha jedina domovina, da su im najprece njihove komsije potur...pardon bosnjaci, da je bilja malo kakila o nekakvoj genetici i da to jeste tako ali ne bas toliko...itd. uglavnom, veoma poucna edukacija velikog covjeka i humaniste. i dapace, imati takvog covjeka u jednom tako bitnom tijelu za bosnjake ima neprocjenjivu vrijednost.

u jedinstvu je moc, jer samo jedinstveni mozemo sacuvati sve fotelje!
HM 2011

#22257 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

hizo ramidovic wrote:
HM 2011 wrote:
genijalna logika...
poznato je da veliki procenat u tom narodu podrzava i radovana karradzica i ratka mladica. tvojom logikom, ako bi ih taj narod sutra predlozio za ovakve funkcije, mi ih trebamo podrzati. opcenito, koga god oni predloze bosnjaci trebaju podrzati...genijalno, nema dalje
HM 2011 wrote: taj covjek je i dalje profesor na pf un bl i dalje clan senata rs te i dalje nosilac odlikovanja dodjeljenog od strane dodika.
kazu da arne livne, kao veoma uticajan senator, lobira kod mileta da obama dobije neko odlikovanje rs-a ali guardian nece ni da cuje...cak mu je porucio da se jebe i da dok je mileta zivog precednika to odlikovanje moze samo da sanja...
HM 2011 wrote:
u jedinstvu je snaga...
jes, jes, educira ih nidzo da im je bejha jedina domovina, da su im najprece njihove komsije potur...pardon bosnjaci, da je bilja malo kakila o nekakvoj genetici i da to jeste tako ali ne bas toliko...itd. uglavnom, veoma poucna edukacija velikog covjeka i humaniste. i dapace, imati takvog covjeka u jednom tako bitnom tijelu za bosnjake ima neprocjenjivu vrijednost.

u jedinstvu je moc, jer samo jedinstveni mozemo sacuvati sve fotelje!
Logika za karadžića i mladića kaže - prema ustavu ne mogu biti kandidati za javne funkcije - imputiraš mi pogrešnu logiku - jer to što predlažeš je protivustavno.

A ovo o čemu će ih educirati nidžo - to je potpuno nebitno jer eto umjesto nidže neki drugi nidžo, bez slikica, a u međuvremenu se broje poeni, 1:0 protiv bošnjaka i bošnjačkog jedinstva - uz jedno jedino javno izdvojeno mišljenje.

U jedinstvu je i snaga i moć i rukovođenje i uprava i svašta nešto - a definitivno ne u razjedinjenosti po ublehaškim osnovama - pa ti vidi.

Dobar mi je onaj maloprije - jel te stid..... Nit sam glasao za njega niti sam se izvinjavao - kad budem onda mi se javi, do tada stidi se svoje plitkosti.
XXS

#22258 Re: SDA-All about

Post by XXS »

Zbog zasluga u stvaranju i ocuvanju Republike Srpske predlazem SDA za orden Republike Srpske sa ogrlicom.
Image

Nadam se da ce neko iz RS-s primjetiti rad i zasluge HM 2011 u promociji, priznanju i promoviranju Republike Srpske kao i njenih najvisih odlicija i priznanja.

Samo SDA Republiku Srpsku spasava.
HM 2011

#22259 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

XXS wrote:Zbog zasluga u stvaranju i ocuvanju Republike Srpske predlazem SDA za orden Republike Srpske sa ogrlicom.
Image

Nadam se da ce neko iz RS-s primjetiti rad i zasluge HM 2011 u promociji, priznanju i promoviranju Republike Srpske kao i njenih najvisih odlicija i priznanja.

Može meni orden da ga pretopim, prodam i doniram fukari da se proveseli.....

ali i dalje stoji da je sve običan pokušaj zamjene teza.....

U jedinstvu je snaga ....
hizo ramidovic

#22260 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

HM 2011 wrote: Logika za karadžića i mladića kaže - prema ustavu ne mogu biti kandidati za javne funkcije - imputiraš mi pogrešnu logiku - jer to što predlažeš je protivustavno.
ajde?
evo ti maloprije covjek navede primjer sime zarica: osudjeni ratni zlocinac a obnasa javnu funkciju?
HM 2011 wrote: A ovo o čemu će ih educirati nidžo - to je potpuno nebitno jer eto umjesto nidže neki drugi nidžo, bez slikica, a u međuvremenu se broje poeni, 1:0 protiv bošnjaka i bošnjačkog jedinstva - uz jedno jedino javno izdvojeno mišljenje.
U jedinstvu je i snaga i moć i rukovođenje i uprava i svašta nešto - a definitivno ne u razjedinjenosti po ublehaškim osnovama - pa ti vidi.
ako smatras da nije bitno cemu ih educira onda ti pojma nemas koliko je bitna uloga obrazovanja.
osim toga, i u rs-u imas kvalitetnih i uglednih profesora a da ipak nisu cetnicke vojvode, tako da nidzo nije trebao biti podrzan ni u kom slucaju pa ti sad vidi...
XXS

#22261 Re: SDA-All about

Post by XXS »

HM 2011 wrote: Može meni orden da ga pretopim, prodam i doniram fukari da se proveseli.....
Evo kako jedan prosjecan SDA feudalac razmislja o vlastitom narodu.
Feudalci su iznad, a fukari se doniraju mrvice sa stola. Posebno pred izbore.

HM 2011

#22262 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

hizo ramidovic wrote:
HM 2011 wrote: Logika za karadžića i mladića kaže - prema ustavu ne mogu biti kandidati za javne funkcije - imputiraš mi pogrešnu logiku - jer to što predlažeš je protivustavno.
ajde?
evo ti maloprije covjek navede primjer sime zarica: osudjeni ratni zlocinac a obnasa javnu funkciju?
HM 2011 wrote: A ovo o čemu će ih educirati nidžo - to je potpuno nebitno jer eto umjesto nidže neki drugi nidžo, bez slikica, a u međuvremenu se broje poeni, 1:0 protiv bošnjaka i bošnjačkog jedinstva - uz jedno jedino javno izdvojeno mišljenje.
ako smatras da nije bitno cemu ih educira onda ti pojma nemas koliko je bitna uloga obrazovanja.
osim toga, i u rs-u imas kvalitetnih i uglednih profesora a da ipak nisu cetnicke vojvode, tako da nidzo nije trebao biti podrzan ni u kom slucaju pa ti sad vidi...
za prvo - u policiji i sigurnosnim organima masa je ljudi koji su osumnjičeni za ratne zločine - niti je SDP niti bilo ko to mijenjao (a bilo je bezbroj prilika) - pa sad izvoli ti protumači - valjda se čeka da odu u penziju - ima onaj iz SIPE - zvani četniks - nema prigovora.

Čovjek direktno uključen u proces edukacije - profesor na pravnom fakultetu - educira ljude u RS-u..... Meni je recimo bilo bitno ko je bošnjački kandidat od samoga početka.

Koliko god da su svi profesori u RS-u ugledni, njihov stav, koji moraju zastupati, je: srpska zauvek bih dok mora, i šta ono još - ah, da, srbi su vodili odbrambeno otadžbinski rat - eto ti i akademskog i bilo kojeg ugleda koji spominješ.

Ovakvi postovi meni nisu jasni - jesi li ti srbin (već prije tri dana sam iznjeo sve ove argumente na uvid, vidim da ih nisi shvatio ozbiljno pa te pitam - u čemu je problem) ?
Last edited by HM 2011 on 16/11/2015 18:16, edited 3 times in total.
HM 2011

#22263 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

XXS wrote:
HM 2011 wrote: Može meni orden da ga pretopim, prodam i doniram fukari da se proveseli.....
Evo kako jedan prosjecan SDA feudalac razmislja o vlastitom narodu.
Feudalci su iznad, a fukari se doniraju mrvice sa stola. Posebno pred izbore.

Prosječan feudalac i to posebno SDP-ov ili slično bi zadržao orden.

ja bih ga pretopio, prodao i donirao novac opet fukari da se rpoveseli - jer bogatima ne trebaju donacije.

Još jedna od bezuspješnih pokušaja zamjene teza, ali, bezuspješan,

jer u jedinstvu je snaga.
hizo ramidovic

#22264 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

HM 2011 wrote:
za prvo - u policiji i sigurnosnim organima masa je ljudi koji su osumnjičeni za ratne zločine - niti je SDP niti bilo ko to mijenjao (a bilo je bezbroj prilika) - pa sad izvoli ti protumači - valjda se čeka da odu u penziju - ima onaj iz SIPE - zvani četniks - nema prigovora.

Čovjek direktno uključen u proces edukacije - profesor na pravnom fakultetu - educira ljude u RS-u..... Meni je recimo bilo bitno ko je bošnjački kandidat od samoga početka.
opet genijalna logika na djelu: ako su ih drugi trpili, trpit cemo i mi. nema glasa protiv, ako ih drugi nisu mijenjali sto bi se mi s nekim zamjerali...gdje ne mozemo uticati-to prihvatamo a gdje mozemo-to podrzavamo, ma ko bio predlozen...sjajna strategija, nema dalje...
HM 2011 wrote: Koliko god da su svi profesori u RS-u ugledni, njihov stav, koji moraju zastupati, je: srpska zauvek bih dok mora, i šta ono još - ah, da, srbi su vodili odbrambeno otadžbinski rat - eto ti i akademskog i bilo kojeg ugleda koji spominješ.
generalizacija ne stoji, no nebitno.
nikako da shvatis da se za cetnickog vojvodu nije moralo glasati ali su iz tvoje stranke (i iz df-a) glasali. mogli su biti protiv ili suzdrzani, i nema racionalnog objasnjenja zasto su bili 'za' taman da se na glavu nasadis. shvatili su to i sami 'glasaci', priznali gresku, al' ti opet guslas li guslas...
HM 2011 wrote: Ovakvi postovi meni nisu jasni - jesi li ti srbin (već prije tri dana sam iznjeo sve ove argumente na uvid, vidim da ih nisi shvatio ozbiljno pa te pitam - u čemu je problem) ?
jedini koji ovdje ne shvata o cemu se radi si upravo ti...al' hajd', mlad si, nadoci ces u voznji...
salik79

#22265 Re: SDA-All about

Post by salik79 »

hizo ramidovic wrote:
HM 2011 wrote:

opet genijalna logika na djelu: ako su ih drugi trpili, trpit cemo i mi. nema glasa protiv, ako ih drugi nisu mijenjali sto bi se mi s nekim zamjerali...gdje ne mozemo uticati-to prihvatamo a gdje mozemo-to podrzavamo, ma ko bio predlozen...sjajna strategija, nema dalje...
HM 2011 wrote: Koliko god da su svi profesori u RS-u ugledni, njihov stav, koji moraju zastupati, je: srpska zauvek bih dok mora, i šta ono još - ah, da, srbi su vodili odbrambeno otadžbinski rat - eto ti i akademskog i bilo kojeg ugleda koji spominješ.
nikako da shvatis da se za cetnickog vojvodu nije moralo glasati ali su iz tvoje stranke (i iz df-a) glasali. mogli su biti protiv ili suzdrzani, i nema racionalnog objasnjenja zasto su bili 'za' taman da se na glavu nasadis. shvatili su to i sami 'glasaci', priznali gresku, al' ti opet guslas li guslas...
HM 2011 wrote: Ovakvi postovi meni nisu jasni - jesi li ti srbin (već prije tri dana sam iznjeo sve ove argumente na uvid, vidim da ih nisi shvatio ozbiljno pa te pitam - u čemu je problem) ?
jedini koji ovdje ne shvata o cemu se radi si upravo ti...al' hajd', mlad si, nadoci ces u voznji...
Ugledah nick i Sunce me obasja u ovom danu tuge, kad ono prc Milojko...Hizo, vraaatiii seee!!! :D
HM 2011

#22266 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

hizo ramidovic wrote:
HM 2011 wrote:

Genijalna logika je baš upravo suprotna - za prigovore takvim imenovanjima, SDP i komplet opozicija su stigmatizirali SDA kao nekoga ko puše u tikvu podjela, guranja u torove i slično.

Hop dobili izbore, izbacili SDA iz vlasti i ništa nisu promijenili - a to je jedna prokleto neoboriva činjenica..... Koju ti upravo iznosiš na vidjelo. Pošto je komplet opozicijska ekipa ostala bez tih asova u rukavu sada bi i malo uloge da zamjene - ali zaista nema više vrmena - jer bitno je biti bošnjak, u jedinstvu je snaga....

U spočitavanju generalizacija pokazuješ pravo lice - jer tim stavom tvrdiš da su sarajlije sa trebevića snajperima lupali po lukavici, kad ono činjenice tvrde da nisu.... samo u tom slučaju bi odbrambeno u odbrambeno otadžbinski bilo imalo istinito.
Kao takvo, akademski kredibilitet, ugled, svakog profesora koji to mora potvrditi, ne samo da je upitan nego o tome nema rasprave, a to je posljedica prekrajanja historije. (Horde alijinih plaćenika i fanatika su tu da ti to potvrde).
Koji god da ti dođe i zastupa taj stav dobijaš potpuno istu stvar te kao konačan rezultat imaš 0, odnosno na planu Jedinstva bošnjaka bošnjaci su u minusu - a to ti je vjerovatno i cilj koji svjesno ili nesvjesno zastupaš (ostaje da se procijeni). Kao što vidimo izvinjenje je došlo i od člana SDA, igrajući baš na plasiranu kartu patriotizma, međutim,
prema mom shvatanju u današnjoj konstelaciji odnosa, patriotizam je danas upravo suprotno,
odgovornost za etički pogrešna imenovanja prebaci na predlagača i narod koji je predložio,
a pobrini se da vlastiti kandidat bude najbolji, pa da vidimo ko je od čega napravljen.

Mlad, nadošao čak i školu pohađao a tematika o kojoj raspravljamo je etička podobnost kandidata za funkciju, u situaciji kada jedna sintagma pokazuje o kakvoj se etici radi. Tužno čovječe na čemu se pravi spletka i šta je materijal za glasove.

Samo SDA - na svim nivoima - u jedinstvu je snaga.
Cherry-Cherry

#22267 Re: SDA-All about

Post by Cherry-Cherry »

Imaju li u SDA nekog drugog poslati, da ih promoviše na klixu? Ovaj HM 2011 ih zakopava još dublje u mulj i kaljužu. :mrgreen: Ili im je ovo vrh pameti? :mrgreen:
napalhame

#22268 Re: SDA-All about

Post by napalhame »

Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović danas je u Mostaru podržao inicijativu Kantonalnog odbora SDA HNK-a da grad na Neretvi bude grad u kojem će biti sjedište Vlade Federacije BiH.

„Iduće sedmice ćemo raditi na tome, ja ću imati susret sa predsjednikom Draganom Čovićem, zatim ponovno sa Mostarcima i Hercegovcima iz SDA i pokušat ćemo da damo jedan dodatni impuls i da se krene u konačno rješavanje pitanja izbornog zakona i Mostara unutar toga“, pojasnio je Izetbegović.
Najzanimljivija mu je kako kaže ideja da se konačno realizira stari naum da Mostar bude glavni grad Federacije BiH ili da se barem Vlada Federacije smjesti u Mostar. „Time bi Mostar dobio novo gravitaciono polje i time bi se fokus stavio na Mostar, te bi se pomoglo i zapošljavanjem. Više od stotinu ljudi bi se zaposlilo samo u toj zgradi Vlade koja bi bila napravljena u Mostaru“, pojasnio je Izetbegović.
HM 2011

#22269 Re: SDA-All about

Post by HM 2011 »

Cherry-Cherry wrote:Imaju li u SDA nekog drugog poslati, da ih promoviše na klixu? Ovaj HM 2011 ih zakopava još dublje u mulj i kaljužu. :mrgreen: Ili im je ovo vrh pameti? :mrgreen:
cekam da cujemo raspravu na zastupnickom ako je uopste bidemo mogli cuti i ako je uopste bude..... da vidimo zakljucke do kojih ce doci...

zanimljivo ce biti posmatrati kako to pojedinci vide kriterije odabira kandidata i sami sistem izjednačavanja svih vrsta mogucih krivica....

zanimljivo ce biti gledati i rezultate dosadasnjeg rada svih aktera politike u BiH.....

samo SDA - na svim nivoima - u jedinstvu je snaga....
jao_situacije

#22270 Re: SDA-All about

Post by jao_situacije »

hm jel istina da će šćepo biti ministar saobraćaja i komunikacija ?
Banksy

#22271 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

napalhame wrote: Predsjednik SDA BiH Bakir Izetbegović danas je u Mostaru podržao inicijativu Kantonalnog odbora SDA HNK-a da grad na Neretvi bude grad u kojem će biti sjedište Vlade Federacije BiH.

„Iduće sedmice ćemo raditi na tome, ja ću imati susret sa predsjednikom Draganom Čovićem, zatim ponovno sa Mostarcima i Hercegovcima iz SDA i pokušat ćemo da damo jedan dodatni impuls i da se krene u konačno rješavanje pitanja izbornog zakona i Mostara unutar toga“, pojasnio je Izetbegović.
Najzanimljivija mu je kako kaže ideja da se konačno realizira stari naum da Mostar bude glavni grad Federacije BiH ili da se barem Vlada Federacije smjesti u Mostar.

Time bi Mostar dobio novo gravitaciono polje i time bi se fokus stavio na Mostar, te bi se pomoglo i zapošljavanjem. Više od stotinu ljudi bi se zaposlilo samo u toj zgradi Vlade koja bi bila napravljena u Mostaru“, pojasnio je Izetbegović.
To je taj genijalni plan zapošljavanja, stotinu novih uhljeba besposličara.
dustaban

#22272 Re: SDA-All about

Post by dustaban »

Koja glupa ideja!

Ja u Mostaru ne mogu zamisliti nijednu kvalitetnu instituciju od stotinjak ljudi, dole jednostavno nema kadra. To i ako naprave bice cirkus svi ce dolaziti iz Sarajeva. Doduse i sad ih dolazi u Sarajevo iz Mostara (i drugih gradova) ali znatno manje nego sto bi bilo da se cijela vlada prebaci dole.
I inace je to problem sa Hrvatima. "Pripada" im pola federalnih pozicija ali nemaju dovoljno kadra (i ljudi opcenito). PA onda svako malo zakukaju kako im neko uzima pozicije a problem je sasvim druge vrste.

A zapravo treba samo malo ukljuciti mozak i izvrsiti novu logicnu preraspodjelu ministarstava po Federaciji. Energetika u Tuzlu (umjesto u Mostar gdje je sad), Turizam u Mostar (sad je u Sarajevu)... i tako dalje.

Kuku nama dok se ovakve stvari dogovaraju na partijskim sijelima...
Marko Zarko

#22273 Re: SDA-All about

Post by Marko Zarko »

Sad Zvizdić (čitaj: Čampara) treba svom dželatu Radončiću da potpiše ulazak u njedra. Zvizdiću samo naprijed, pobijte se međusobno i ne dirajte narod.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#22274 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Marko Zarko wrote:Sad Zvizdić (čitaj: Čampara) treba svom dželatu Radončiću da potpiše ulazak u njedra. Zvizdiću samo naprijed, pobijte se međusobno i ne dirajte narod.
ihhh to mi samo mislimo da je tako oštro medžu njima.....novine su samo dio teatra, predstave za narod

bola oni sjede i muhabete ko najrodženiji samo kad se dogovore oko tala
Innovation

#22275 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

JoseMujica wrote: ihhh to mi samo mislimo da je tako oštro medžu njima.....novine su samo dio teatra, predstave za narod
:thumbup:
Post Reply