opet moje je licno misljenje da je umjesto izvinjenja nakon glasanja za istoga - trebalo postupiti na ovaj nacib koji sam prezentirao - tj. podrzan je kandidat naroda koji ga je predlozio za sve prepreke i problene javite se narodu koji ga je predlozio.....hizo ramidovic wrote:vrtis se u krug i branis nesto za sto su cak i oni koji su glasali kazali da je pogresno. procitaj ponovo sta sam napisao u prethodnom postu i pokusaj da razumijes. da pomognem: za tebe i tvoju stranku odlikovanja koja dodjeljuje rs kao i clanstvo u tzv senatu rs imaju veliku vrijednost. za mene, ta priznanja ne znace nista jer ih dodjeljuje tvorevina koja je nastala na nacin za koji ja smatrama da je civilizacijska sramota. elem, evidentno je da imamo razlicite sisteme vrijednosti.HM 2011 wrote:
hizo lex maiori derogat legi minori.
civilizacijska sramota je sto je covjek cetnicki vojvoda to je tvrdnja.
koliko tvrdnja da je imenovanje imenovanog civilizacijska sramota - ima efekta na rs - ogleda se u cinjenici da je covjek clan senata rs, odlikovan od strane predsjednika rs i redovni prof na pravnom fakultetu univerziteta u bl....
mislim, cinjenica da je vise suzdrzanih bilo iz rs nego medju bosnjackim clanovima govori dovoljno sama za sebe, al' haj' ti to nekome objasni...pasa moj solidni,HM 2011 wrote:
javljas se na temu hajde sad momcino ustanovi - u cemu je problem - jel u bajanju i uspavanci da je sve ok - jer ako je ok nema prepreka imenovanju - a ako nije ok odkud mu onda tolike titule u rs ?
opet se vracamo na pocetak i na razlicite sisteme vrijednosti: ja smatram da cetnicki vojvoda ne bi trebao biti u tom tijelu a pogotovo za njegovo imenovanje ne bi trebali glasati pripadnici naroda za cija su najveca stradanja krivi upravo pripadnici vojske ciju titulu nosi pomenuti profesor. ovo nije, dakle, pitanje formalno-pravnog postavljenja vec moralnosti, dostojanstva, obraza, ljudskosti itd.
sta reci, koju posluku porati?HM 2011 wrote:
bil ti bilo lakse da imenuju njegovog asistenta sa fakulteta ? ako bi - onda ni ti ni masa vas nije dosla pameti.
U jedinstvu je snaga Hizo.
poslije cetnickog vojvode gora opcija su jos samo osudjeni ili osumnjiceni ratni zlocinci...
i naravno, pozivati na jedinstvo naroda a u isto vrijeme podrzavati cetnicke vojvode nije samo licemjerno vec, narodski receno, supacki i bezobrazno. jer cisto sumnjam da ces naci i jednog cestitog i postenog covjeka (osobito nekog bosnjaka izvan krugova koji razmisljaju poput tebe i slicnih) koji ce se sloziti s tima da mu o stvarima vezanim za visoko obrazovanje njegove djece odlucuje cetnicki vojvoda...
taj covjek je i dalje profesor na pf un bl i dalje clan senata rs te i dalje nosilac odlikovanja dodjeljenog od strane dodika.
efekt koji smo kao narod postigli je 0, jer taj isti je i edukovao educira te ce i dalje educirati i provjeravati znanja studenata na pravnom fakultetu univerziteta u banja luci koja god da mu je katedra....
i dalje stojim pri svom stagu i smatram da ovakav stav dobosi bolje rezultate sveukupno za sve nas - ali izvinjenja su pobjedila....
hajde nije on biti ce njegov kolega iz senatskih klupa - on se nije slikao.....
treba javno obznaniti i raspravu na zastupnickom domu pa da vidimo kompletnu plitkost patriota u svom patriotskom zanosu..
u jedinstvu je snaga...