TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ultima_palabra

#22252 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Zverev baš levatski izgubi... fol bi bio da Sock ode do kraja, a prije Pariza nije bio ni u 20.
Leopold_IV

#22253 Re: TENIS

Post by Leopold_IV »

Ovoji li Federer WTF za Nadalom će zaostajati 140 bodova.
Dakle odluči li odigrati Doha/Brisbane može na #1 prije AO.
shake69

#22254 Re: TENIS

Post by shake69 »

Leopold_IV wrote:Ovoji li Federer WTF za Nadalom će zaostajati 140 bodova.
Da, a to bi najkasnije moglo i na AO. Ako Matador izvuce u cetvrtom kolu Djovaka, Stakora ili Stanoja, sto je vrlo moguce, i ovi ga izbace, Rogeru je dovoljno i finale da ga pretekne.
Better Man

#22255 Re: TENIS

Post by Better Man »

Leopold_IV wrote:Ovoji li Federer WTF za Nadalom će zaostajati 140 bodova.
Neće on ništa više igrati nakon Londona sve do Australie. Australian open će mu biti prvi turnir u novoj sezoni. Ipak ima godina i mora se čuvati i ne može više izdržati tolike napore. Pogledajte samo ovu sezonu i šta je sve preskočio od turnira da bi mogao igrati njemu najvažnije.
Nadzorna_ploca

#22256 Re: TENIS

Post by Nadzorna_ploca »

Sta je preskocio? Zemlju?
Igrao je 14-15 turnira ove godine. Rafa je odigrao 2-3 turnira vise. Znaci igrao je sve vaznije turnire osim zemlje, suplja je to prica.
ultima_palabra

#22257 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Pa zemlja je 30% sezone :D Preskocio je i Cincy i Pariz, znaci 5/9 mastersa.

Nikad nije zabiljezeno da odigras sezonu sa samo 4 poraza i ne budes broj 1.
Nadzorna_ploca

#22258 Re: TENIS

Post by Nadzorna_ploca »

Ocigledno mu Mastersi vise nisu zanimljivi. :D
ultima_palabra

#22259 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Pa sigurno da nisu, ali ne mozes biti broj 1 bez njih.
moneta

#22260 Re: TENIS

Post by moneta »

shake69 wrote:
Blek Stena wrote:Velika steta za ATG igraca kao sto je Nadal da nijednom ne osvoji zavrsni masters.
Ovo mu je vjerovatno bio zadnji voz.
Hajde da mu povjerujemo da je do koljena, iako su ''u strahu velike oči''! :wink: Zamisli da je Čarobnjaku izašao na megdan?
Pa ne bi ostali ni dugmići, a on No.1! :mrgreen:
O cem pricas? Rafa izlazi svima uvijek i svagdje.
I kad je puuuno losiji. Rogeru ove godine, Djokovicu dva puta po 7 puta zaredom.
A sta oni kad nanjuse poraz? Federer prskace cijelu zemlju,a Djoko pola sezone. :-)

Sjetimo se samo kao Fed nije ni dosao na finale Djoki 2014. Ne valja cijeli svijet mjerit svojim metrom.

Treba danas ova porcija Rogeru da se malo primirite. ;-)
smijesni_ste

#22261 Re: TENIS

Post by smijesni_ste »

Uvijek jaki David Goffin !
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#22262 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Babuka se vraća u januaru da počisti ovu smiješnu konkurenciju
smijesni_ste

#22263 Re: TENIS

Post by smijesni_ste »

Vidim nove forumske metode...brisanje postova umjesto banovanja :D :sax: :run:
Blek Stena

#22264 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

Kakve postove? jel bilo sta sega?

Bravo Davide srbine :D
cevapcinica

#22265 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

Blek Stena wrote:Velika steta za ATG igraca kao sto je Nadal da nijednom ne osvoji zavrsni masters.
Ovo mu je vjerovatno bio zadnji voz.
Stvarno steta ali sa njegovim nacinom igranja i problemima sa brzim podlogama pogotovo u zatvorenom imam osjecaj da nikada nije ni dosao na zavrsni turnir sa velikim ocekivanjima i nadom da bi mogao do pobjede. Sve u svemu nedostatak pobjede na zavrsnom turniru je jedina ozbiljna mrlja na njegovom teniskom rezimeu.
shake69

#22266 Re: TENIS

Post by shake69 »

Covjek koji Grishi uzme jedva dva gema prekjuce da odigra na onakvom nivou danas, ne znam ko je mogao ocekivati. :shock: Dabome, druga bi pjesma bila da je Roger bio i na 60% mogucnosti u drugom i trecem setu, ali opet to ne umanjuje sjajan nastup malog Belgijanca.
Nema veze, neka jedan zavrsni masters ode i na Crno more braci Bugarima.
Odlicna Fedex godina pa nije ni frka zbog bolnog danasnjeg poraza. Ko je mogao i pomisliti na dva GS i tri masters titule u januaru? Nema toga.
Vise me nis' ne zanima, osim malo ch u Andriji next week gdje bi Mirza i Aldin mogli otici daleko.
Citamo se nekad u januaru! :kakoste:
Tomahawk11
Globalni moderator

#22267 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Pih, zijan. Otišao sam na Koševo pri 5-1 u prvom :skoljka:
commendatore

#22268 Re: TENIS

Post by commendatore »

šta mu bi jbte
commendatore

#22269 Re: TENIS

Post by commendatore »

shake69 wrote:Ode i Radek. Bivsi Top 10, a i kazu vrhunski ljubavnik sto su rado provjerile Hingis, Vaidisova i koliko jos krasotica iz bijelog cirkusa. :-)
Image
gledam - zegno ih je kamaru, cibulkovu, hingisku, kvitovu itd itd
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#22270 Re: TENIS

Post by Velkoski »

Joj Dimitrova degena :fp:
Better Man

#22271 Re: TENIS

Post by Better Man »

commendatore wrote:šta mu bi jbte
Godine. Ne možeš svaki meč igrati u tri seta i očekivati da dobiješ. Naišao je na lika koji ga se nije prepao i znao iskoristiti svoju šansu. Mislim da iduće godine neće ni blizu imati dobre rezultate kao ove godine. Ne zato što je loš, već zato što ga godine stižu i sve manje može igrati u vrhunskoj formi. Vrijeme mu je da se časno oprosti i da ostane upamčen kao jedna od najvećih, ako ne i najveći. Šteta bi bilo da prokocka slavu i ugled na način da još igra, a da pri tom ga svako pobjeđuje. Isto kao Scuhmaher u F1. Završio karijeru kao jedan od najvećih i onda se ponovo aktivirao i počeo srozavati svoju slavu i ugled. Zato cijenim Petea Samprasa. Lik je otišao zaista u velikom stilu. Odigrao Finale US Opena protiv svog možda i najvećeg rivala Agassia i po ko zna koji put ga dobio i tako se oprostio na spektakularan način.
Last edited by Better Man on 19/11/2017 01:51, edited 1 time in total.
commendatore

#22272 Re: TENIS

Post by commendatore »

Better Man wrote:
Godine. Ne možeš svaki meč igrati u tri seta i očekivati da dobiješ. Naišao je na lika koji ga se nije prepao i znao iskoristiti svoju šansu. Mislim da iduće godine neće ni blizu imati dobre rezultate kao ove godine. Ne zato što je loš, već zato što ga godine stižu i sve manje može igrati u vrhunskoj formi. Vrijeme mu je da se časno oprosti i da ostane upamčen kao jedna od najvećih, ako ne i najveći. Šteta bi bilo da prokocka slavu i ugled na način da još igra, a da pri tom ga svako pobjeđuje. Isto kao Scuhmaher u F1. Završio karijeru kao jedan od najvećih i onda se ponovo aktivirao i počro srozavati svoju slavu i ugled. Zato cijenim Petea Samprasa. Lik je otišao zaista u velikom stilu. Odigrao Finale US Opena protiv svog možda i najvećeg rivala Agassia i po ko zna koji put ga dobio i tako se oprostio na spektakularan način.
otprilike se slazem sa svim recenim.... ali eto licno bi mi bilo zao ne gledati Rudjera jos neko vrijeme premda sam slicnog misljenja da je otprilike babuki dosao kraj sto se tice velikih uspjeha....

s druge strane ja sam znao jos prije 5 godina da ce Goffin biti top 15 igrac i stvarno mi je drago sto je jedan primjer gospodskog i sportskog ponasanja dosao tu gdje jeste....

ne znam je li jos ko primijetio - kada je pobijedio htio je da skoci od dragosti pa se naglo obuzdao..... da je samo ispustio reket - jer je znao da je pobijedio najveceg ikad.... :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#22273 Re: TENIS

Post by Tomahawk11 »

Ne slažem se.
Imaće Roger i iduću sezonu odličnu, biće favorit na AO, W i USO.
Ne zbog toga što će on biti bolji nego što nadolazeće generacije nisu na nivou da mogu ozbiljno zaprijetiti.
cevapcinica

#22274 Re: TENIS

Post by cevapcinica »

Better Man wrote:
Godine. Ne možeš svaki meč igrati u tri seta i očekivati da dobiješ. Naišao je na lika koji ga se nije prepao i znao iskoristiti svoju šansu. Mislim da iduće godine neće ni blizu imati dobre rezultate kao ove godine. Ne zato što je loš, već zato što ga godine stižu i sve manje može igrati u vrhunskoj formi. Vrijeme mu je da se časno oprosti i da ostane upamčen kao jedna od najvećih, ako ne i najveći. Šteta bi bilo da prokocka slavu i ugled na način da još igra, a da pri tom ga svako pobjeđuje. Isto kao Scuhmaher u F1. Završio karijeru kao jedan od najvećih i onda se ponovo aktivirao i počeo srozavati svoju slavu i ugled. Zato cijenim Petea Samprasa. Lik je otišao zaista u velikom stilu. Odigrao Finale US Opena protiv svog možda i najvećeg rivala Agassia i po ko zna koji put ga dobio i tako se oprostio na spektakularan način.
Problem sa tvojom teorijom je u tome da su Samprasa u penziju poslale povrede koje nije mogao sanirati a ne nakakav proracun da se povuce kada se povukao. Zbog povreda se spremao samo za taj jedan turnir gdje je pobijedio Agassi:ja. Zar ti stvarno mislis da neko ko ima zelju i fizicke sposobnosti da se uspjesno takmici na vrhunskom nivou onako reda radi odluci da se povuce?! Ako tako razmisljas onda se najvjerovatnije nikada nisi ozbiljnije bavio sportom.
ultima_palabra

#22275 Re: TENIS

Post by ultima_palabra »

Ako bude ok sa povredama, nema razloga da ne bude imao dobru sezonu. Mada je to veliko 'ako'.

Vjerovatno ce imati vise oscilacija jer je jos godinu stariji, a i konkurencija ce biti jaca nego ove godine.
Post Reply