"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
JavierBosnia

#22251 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JavierBosnia »

drug_profi wrote:Bogati jel ovo trostruki red auta ili je dvostruki?
Trostruki
drug_profi

#22252 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

JavierBosnia wrote:
Trostruki
Onda je očigledno ko je kriv za ovo parkiranje.
Policija koja do sad nije kaznjavala ili je to sporadicno radila.
Koliko je daleko stanica? 50 metara?
newklear

#22253 Re: "Majstori" parkiranja

Post by newklear »

Trostruki red kretena
Better Man

#22254 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Better Man »

drug_profi wrote:
JavierBosnia wrote:
Trostruki
Onda je očigledno ko je kriv za ovo parkiranje.
Policija koja do sad nije kaznjavala ili je to sporadicno radila.
Koliko je daleko stanica? 50 metara?
Kad god sam prošao tom lokacijom uvijek su auta bila tako parkirana i pristup trotoaru je bio blokiran. Ista situacija je i kod Fisa. Direktna odgovornost je na policiji koja neradi svoj posao kako treba. Trotoar treba ograditi stubićima kako bi se spriječilo bahato parkiranje i isto tako fizički onemogučiti da se parkiraju na cesti do trotoara
drug_profi

#22255 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Da se razumijemo. Ovo je samo radi toga da se dozvoli onima koji rade u centru da dolaze svojim automobilima. A to su uglavnom budzetski poslovi. Skole, opstine, agencije...
Ja kad idem poslom u grad parkiram na javni parking i platim parkiranje.
Kad bi se sankcionisalo svako nepropsino parkiranje u gradu stvorio bi bunu budzetara... ali i za to nas generalno zaboli q. Reda mora biti.
JavierBosnia

#22256 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JavierBosnia »

Prolazim tu često kako sam na faksu i bezbroj puta sam vidio kako ovi iz doma armije redaju auta tu, pa se cak i medjusobno znaju i odatle su svi, cim si ti spreman ugurati auto, a iza tebe je jos 10 njih i znaci ne izlazis dok svi ne izadju.

Malo i konfuzna ulica koja ne vodi nigdje, cak je i taj trotoar nepotreban jer i da se sve oslobodi raja bi sredinom isla kao neki mini trg se uvijek koristilo ovo. Al eto ne znam kako je prije bilo, dal su sa obje strane bila auta, vidim lijevo imaju ove saksije, bar bi ljepse bilo da oslobode ovaj jedan red. Al eto zali se raja nema gdje parkirati, standardna prica i izgovor, kad nema gdje onda parkiraj gdje je zabranjeno
drug_profi

#22257 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Moze se ovo urediti da budu parking mjesta, ali bi se onda i placalo, sto im naravno ne odgovara, a opstina se kao ne moze sjetiti.
Dapace mislim da su ovi drotovi dolsi jer je neko bitan ostao blokiran, a ne zato sto bi trebali biti tu svaki dan.
Last edited by drug_profi on 21/02/2019 11:06, edited 1 time in total.
azdralovic

#22258 Re: "Majstori" parkiranja

Post by azdralovic »

JavierBosnia wrote:Prolazim tu često kako sam na faksu i bezbroj puta sam vidio kako ovi iz doma armije redaju auta tu, pa se cak i medjusobno znaju i odatle su svi, cim si ti spreman ugurati auto, a iza tebe je jos 10 njih i znaci ne izlazis dok svi ne izadju.

Malo i konfuzna ulica koja ne vodi nigdje, cak je i taj trotoar nepotreban jer i da se sve oslobodi raja bi sredinom isla kao neki mini trg se uvijek koristilo ovo. Al eto ne znam kako je prije bilo, dal su sa obje strane bila auta, vidim lijevo imaju ove saksije, bar bi ljepse bilo da oslobode ovaj jedan red. Al eto zali se raja nema gdje parkirati, standardna prica i izgovor, kad nema gdje onda parkiraj gdje je zabranjeno
zar nije ovaj trotoar ogradjen nekim lancem samo za ove iz doma armije?
JavierBosnia

#22259 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JavierBosnia »

drug_profi wrote:Moze se ovo urediti da budu parking mjesta, ali bi se onda i placalo, sto im naravno ne odgovara, a opstina se kao ne moze sjetiti.
Ne da moze, nego treba i mora. Bar na neki pristojniji nacin to odraditi i regulisati
azdralovic wrote:
zar nije ovaj trotoar ogradjen nekim lancem samo za ove iz doma armije?
Ima lanac izmedju ove "ceste" i trotoara, sad nisam vidio na ulazu u improvizovani parking jel ima lanac, mozda imaju cunjevi
kakavdanakneiskustvu

#22260 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

JavierBosnia wrote:
Trostruki

kako ljudi izadju vozilima?
JavierBosnia

#22261 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JavierBosnia »

kakavdanakneiskustvu wrote: kako ljudi izadju vozilima?
A kao sto rekoh, znaju se ocito svi, pa im je i radno vrijeme valjda isto i kad izlaze izlaze svi u 10ak minuta
maxell_sarajevo

#22262 Re: "Majstori" parkiranja

Post by maxell_sarajevo »

mk ultra wrote:Izgleda da je zabranjeno, samo je debilno sto ne vide sumu od drveta... :-)

Nedavno su prijatelja zaustavili na narednoj raskrsnici na skenderiji, gdje je uradio polukruzno, znaka zabrane nema a oni tvrde da ne smije... kaznu nije dobio samo opomenu :?

Mene su na Cengic Vili zaustavili, prešao preko bosmalovog mosta, preko šina i skrenuo lijevo u Džemala Bijedica.
Oni stajali kod merkatora i gledali, kazu horizontalna iscrtana lijevo na glavnu i pravo u ul.Fetaha B.,a da se ne smije skretati iz tog pravca u Džemala Bijedica.
Ja se pravio fin, naivan, govorio i ovo mi je lijevo i prosao sa opomenom. :D
Optimist

#22263 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Optimist »

drug_profi wrote:Moze se ovo urediti da budu parking mjesta, ali bi se onda i placalo, sto im naravno ne odgovara, a opstina se kao ne moze sjetiti.
Dapace mislim da su ovi drotovi dolsi jer je neko bitan ostao blokiran, a ne zato sto bi trebali biti tu svaki dan.
Slazem se. Ovdje uglavnom parkiraju oni sto rade u domu armije, opstini SG i sl. Svaki dan je ista prica i svi se znaju. Da se uvede placanje, nikome to ne bi odgovaralo. Ovako naidje sluzbenik jednom mjesecno i zakaci kazne, opet svi zadovoljni i sretni jer im je jeftinije platiti kaznu neko mjesecni parking.
kakavdanakneiskustvu

#22264 Re: "Majstori" parkiranja

JavierBosnia wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: kako ljudi izadju vozilima?
A kao sto rekoh, znaju se ocito svi, pa im je i radno vrijeme valjda isto i kad izlaze izlaze svi u 10ak minuta

svasta
azdralovic

#22265 Re: "Majstori" parkiranja

Post by azdralovic »

maxell_sarajevo wrote:
mk ultra wrote:Izgleda da je zabranjeno, samo je debilno sto ne vide sumu od drveta... :-)

Nedavno su prijatelja zaustavili na narednoj raskrsnici na skenderiji, gdje je uradio polukruzno, znaka zabrane nema a oni tvrde da ne smije... kaznu nije dobio samo opomenu :?

Mene su na Cengic Vili zaustavili, prešao preko bosmalovog mosta, preko šina i skrenuo lijevo u Džemala Bijedica.
Oni stajali kod merkatora i gledali, kazu horizontalna iscrtana lijevo na glavnu i pravo u ul.Fetaha B.,a da se ne smije skretati iz tog pravca u Džemala Bijedica.
Ja se pravio fin, naivan, govorio i ovo mi je lijevo i prosao sa opomenom. :D
ondje se linije ne vide ima godina dana za pocetak... a kao drugo nema tabla (mada ne znam ni kakvu tablu staviti). I uostalom lijevo je i jedno i drugo ali eto ...

Image
tempuser

#22266 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

vauvau wrote:Ako nije zabranjeno, onda je dozvoljeno. Samo se ne treba praviti mangup bez pokrića. Priča mi prijatelj kako su neku budalu kaznili za oduzimanje prednosti i izazivanje saobraćajne nesreće, oduzimanje vozačke bilo u pitanju pa im lik probao spucati neku levatsku priču da su kolege. :lol:
Valjda lik umislio da je radio u policiji nekad u prošlom životu, otkrivao drogu u K9 jedinici. :run:
Pa sto se taj prijatelj nije javio budali ako je mangup nego pizda kriomice slika ljude? Ako te interesuje prosli zivot imas PP ili i za tebe vazi isto kao za prijatelja?
vauvau

#22267 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vauvau »

Ma ko će se javljati budalama. :P
Nego zezali ga valjda da je u prošlom životu bio pas za otkrivanje droge, pa ovome bilo krivo. :lol:

Edit
A čekaj, kakve veze s tobom ovo ima?
Edit2
Zašto si tako nervozan, opusti se malo, prošetaj, provozaj se do Trebevića žičarom.
Last edited by vauvau on 21/02/2019 12:39, edited 2 times in total.
muz66

#22268 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muz66 »

JavierBosnia wrote:Image

Legle cestitke
Ne vidim problem u parkiranju ovdje. Kome smetaju? Kakav kurcev prilaz trotoaru, citava ulica slobodna za hodanje a ima i trotoar uz skolu.
vauvau

#22269 Re: "Majstori" parkiranja

Post by vauvau »

Fakat nejasno kome smetaju, možda je neko parkirao u prvi red a ne zna se s ovima iz trećeg reda?
Ili je neka osveta nekog milicionera, zapamtio nekome tablice i sad da ne bude ofirno polijepio svima čestitke. :lol:
Edit
Zamisli zapamti ti murija tablice i kad god te vide peglanje. Rutinska kontrola. :run:
azdralovic

#22270 Re: "Majstori" parkiranja

Post by azdralovic »

vauvau wrote:Fakat nejasno kome smetaju, možda je neko parkirao u prvi red a ne zna se s ovima iz trećeg reda?
Ili je neka osveta nekog milicionera, zapamtio nekome tablice i sad da ne bude ofirno polijepio svima čestitke. :lol:
Edit
Zamisli zapamti ti murija tablice i kad god te vide peglanje. Rutinska kontrola. :run:
Pa imas takve... znas kako kazu na slucajevi X "njima interesantna lica"
JavierBosnia

#22271 Re: "Majstori" parkiranja

Post by JavierBosnia »

Meni licno ovi ne smetaju, ima papaka drugih sto smetaju
Ali to je kod nas izgovor za sve, ako ne smeta parkiraj gdje stignes, i ako smeta, haj bgt mozes ga zaobici

E pa probaj tako u nekim uredjenijim drzavama, moraju se parking papci nekako nauciti gdje ce auto ostaviti
Control panel

#22272 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

Koshpa wrote:Image
400 KM je kazna za parkiranje na pjesackom.
Control panel

#22273 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Control panel »

славянин wrote:
tempuser wrote:
славянин wrote:Naplatise mi kaznu za prelazak preko pune linije kod OHR-a (spustao se sa tranzita i direktno presao prema mostu suade i olge.) Gledam posle isprekidana linija da mozes se ukljuciti lijevo preko mosta tj. ne moras na skenderiju ici. PU :oops:
Da bi se odozgo spustio na most moras skrenuti u Trnovsku pa na Grbavicku i tek onda lijevo na most jer je izmedju desne i srednje trake imas punu koju si presao.
Evo ovo sam uradio - posle prolazim ima jedno 3 metra vjerovatno namjerno isprekidane da mozes preci....
Image
Zbog takvih kao ti ujutro ne mogu sa vrbanje skrenuti lijevo prema skenderiji jer vi silazite sa brda i krsite propise, a kao ja te moram pustiti jer mi dolazis sa desne strane a meni uveliko ukljceno zeleno. Nekad zbog vas sa brda prodje samo jedan auto jer vi dolazite sa desne strane.
Tu sa brda ne mozes preko mosta i tacka. Idi okolo ili placaj kazne.
tempuser

#22274 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tempuser »

vauvau wrote:Ma ko će se javljati budalama. :P
Nego zezali ga valjda da je u prošlom životu bio pas za otkrivanje droge, pa ovome bilo krivo. :lol:

Edit
A čekaj, kakve veze s tobom ovo ima?
Edit2
Zašto si tako nervozan, opusti se malo, prošetaj, provozaj se do Trebevića žičarom.
U pravi si, treba imati muda da glumis mangupa pred budalom. Puno je sigurnije i lakse biti pizda pa krisom slikati i gledati u pod kad budala prolazi pred tebe!
Kad smo vec kod tih milicionarskih folova o K9 i kerovima koji otkrivaju drogu, svaki put kad vidim tvoj nick me podsjeti na onaj vic kad organi i cuke zajedno rade test.
Fala na savjetu, Ja vala evo sad sa planine, jbga takav je zivot, neko drlja nocne smjene, a neko skija! :thumbup: Topla preporuka!
kakavdanakneiskustvu

#22275 Re: "Majstori" parkiranja

muz66 wrote:
JavierBosnia wrote:Image

Legle cestitke
Ne vidim problem u parkiranju ovdje. Kome smetaju? Kakav kurcev prilaz trotoaru, citava ulica slobodna za hodanje a ima i trotoar uz skolu.

smetaju jedni drugima,kako izaci ako trebas negdje ici,cekati da se dvadeset ljudi odjednom pojavi?
Locked