Pošteno. Neznam ni ja zato pitam, možda neko zna?!Piaty wrote: ↑05/09/2022 12:08Ja ne znam zasto je neko kapiten u bilo kojoj ekipi svijeta (osim ono kada omatori). Nikada nisam dobio informaciju zasto je neko kapiten, pa ni vezano za Halilovica. To valjda samo klubovi znaju.El_comadante wrote: ↑05/09/2022 12:03
Znam to nego što baš Halilović? Znam da nemira najbolji igrač biti kapiten.
A svidja mi se Halil pa i nema veze
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
El_comadante
#22251 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
- _Reds_
#22252 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ne radi se o utakmici protiv CG, nego generalno u zadnje 2-3 godine.El_comadante wrote: ↑05/09/2022 12:09
Evo ja ću reći opet u svoje ima. Kad neki igrač dobro odigra treba pohvaliti, isto tako kad odigra slabo treba to reći šta je problem? Musa je protiv CG je odigrao slabo. Musa kad ulazi pod koš ponekad negleda gdje ide i zabije se u protivničkog igrača i izgubi loptu, to je bilo par puta i to je greška njegova. Šta je problem ukazati na pogreške? Šta je problem reći da je protiv CG odigrao slabiju utakmicu? Vidiš da može mnogo bolje od onog učinka protiv CG.
- Altsa
#22253 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Pa uglavnom se gleda ko ima najvise odigranih utakmica ko je osoba koja drzi momke na okupu i kojega svi vole u ekipi i ima najvise kako kazu pozitivne energije. Cesto se desi da sami igraci biraju kapitena.Piaty wrote: ↑05/09/2022 12:08Ja ne znam zasto je neko kapiten u bilo kojoj ekipi svijeta (osim ono kada omatori). Nikada nisam dobio informaciju zasto je neko kapiten, pa ni vezano za Halilovica. To valjda samo klubovi znaju.El_comadante wrote: ↑05/09/2022 12:03
Znam to nego što baš Halilović? Znam da nemira najbolji igrač biti kapiten.
A svidja mi se Halil pa i nema veze
- Logovan
-
izbjeglica_iz_besmisla
#22255 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Znaju oni medju sobom sto. Al onako izvana - rekao bih da je kapiten jer je na svakom okupljanju tu (a ne u nba/euroligi), djeluje kao lider prirodni, drži ekipu kao grupu, najstariji je i zna pričati s novinarima.
Tako da - zašto bi neko drugi bio?
Tako da - zašto bi neko drugi bio?
-
swanfilter
#22256 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ko slusa Halilovica, nije tesko skontati zasto je kapiten ...
- canvra888
#22257 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
19 poena (43%) 6 skokova i 2 asistencije. Daleko je to od slabog, naprotiv, bio je drugi najbolji na utakmici odmah iza Robersona.El_comadante wrote: ↑05/09/2022 12:09
Evo ja ću reći opet u svoje ima. Kad neki igrač dobro odigra treba pohvaliti, isto tako kad odigra slabo treba to reći šta je problem? Musa je protiv CG je odigrao slabo. Musa kad ulazi pod koš ponekad negleda gdje ide i zabije se u protivničkog igrača i izgubi loptu, to je bilo par puta i to je greška njegova. Šta je problem ukazati na pogreške? Šta je problem reći da je protiv CG odigrao slabiju utakmicu? Vidiš da može mnogo bolje od onog učinka protiv CG.
- canvra888
#22258 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ma bilo je i ovdje po forumu hejbet pljuvača Muse i posebno Nurkića pa sada šute. Najjači mi je onaj što je garantovao da Nurkić neće ni ovaj EuroBasket igrat pa kad je zaigrao (i to kako), muk 
- Altsa
#22259 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kada lose igraju treba ih kritikovati. Kad dobro igraju hvaliti ali ne i velicati. I u tome je sva prica.
- omega369
#22260 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
I mene takodjer, miram priznati. Bas je sazreo. Nije vise simpaticni glupko sa nekontrolisanim potezimaNespin wrote: ↑05/09/2022 11:01Mene je Juka oduševio nesebičnim pristupom. Jebeš efikasnost pod košem ako izgubiš utakmicu. Robertson je zabio 7 trica, uglavnom zahvaljujući Jukinim blokovima. I generalno činjenica da je toliko sazreo i kao igrač i kao čovjek me oduševljava. Bravo Nurkspree wrote: ↑05/09/2022 08:32
apsolutno, mada mogli su ne svirati.
btw sve nurkic loš ovo ono, a da nije bilo njegovih blokova koliko bi roberson imao otvorenih trica? slovenci ga gurali na lijevu stranu koja njemu ne odgovara, pa je bilo onoliko promasaja. isto tako pravo je umoran bio. bez obzira dao je doprinos. jos uvijek se ova pobjeda cini nerealnom. graditi na njoj i podizat se ako se moze, ne se isprazniti od silnog slavlja. jos uvijek nije osiguran prolaz!![]()
![]()
Zreo, odmjeren...brat
- canvra888
#22261 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Nurkić i Musa samim svojim prisustvom na terenu čak i sa lošim šuterskim utakmicama navlače toliko pažnje protivničkih odbrana pa i samim tim olakšavaju život svim ostalim igračima i stvaraju im dobre prilike. Koliko smo često vidjeli u ovim utakmicama da ih udvajaju, to je odmah jedan čovjek viška. Još spomenuše forumaši iznad, Nurkić je svojim blokovima uveliko dao svoj doprinos u Robersonovim tricama, mada da se razumijemo, Roberson je jedini (uz pomalo Musu) koji je iz onakvih trkova u stanju da digne i pogodi tricu. Ne treba mu previše prostora niti čistine.
-
kakavdanakneiskustvu
- East_side
#22263 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Obavljena građanska dužnost
Košarka je sport u kojem smo kroz historiju postigli svoje najveće domete (kada govorimo o poznatim timskim sportovima). Da imamo pameti, postigli bi i još više od toga, barem na reprezentativnom nivou. Ponovna titula evropskog klupskog prvaka je ipak nešto nedokučivo. Ali dodatnim medijskim (i svakim drugim) dizanjem popularnosti ovog sporta za kojeg realno imamo bolje predispozicije i mnogo više prostora za neke domete nego za fudbal, jačanjem domaćih klubova, škola košarke, i mnogo većim finansijskim učešćem vlasti u cijeloj ovoj priči, mi bismo se vrlo lako mogli boriti za medalje na Evropskim reprezentativnim smotrama.
-
giovanni008
#22264 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Ako budemo cetvrti u grupi onda igramo u subotu poslijepodne u Berlinu vjerovatno ili protiv Spanije ili Turske.
A ako budemo treci onda isto sve samo poslije ove prethodne tekme se igra.
Ako budemo drugi onda vjerovatno u subotu prvu tekmu oko popodne protiv mozda Crne gore ili Belgije.
A ako budemo prvi onda igramo trecu po redu tekmu protiv mozda Belgije ili C gore predvece.
-
Zux
#22265 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Umjesto nekog napretka u košarci imamo nazadak i to katastrofalan. Kako da populariziraš sport kad nemaš utakmice da dijete odvedeš. Bosna propala, propali maltene svi klubovi u ovim sredinama gdje se daje gro igrača za repku. Jer ako neko odskoči u RS ili zapadnoj Hercegovini, zna se se za koju će repku igrati. Najsvježiji primjer Matković. Dovoljno je vidjeti basket terene po Sarajevu, gdje nema djece ni blizu kao nekad. Prije se čekalo po dva sata da zaigraš, ako zijaniš bolje idi kući. Na neke terene, tipa Breke, Ciglana nisi mogao "prismrditi" kakav se basket igrao. Iz toga se rađaju novi igrači i potencijali. Možda ako na ovom Eurobasketu nešto napravimo i pomakne se s mrtve tačke...East_side wrote: ↑05/09/2022 15:12Obavljena građanska dužnost![]()
![]()
Košarka je sport u kojem smo kroz historiju postigli svoje najveće domete (kada govorimo o poznatim timskim sportovima). Da imamo pameti, postigli bi i još više od toga, barem na reprezentativnom nivou. Ponovna titula evropskog klupskog prvaka je ipak nešto nedokučivo. Ali dodatnim medijskim (i svakim drugim) dizanjem popularnosti ovog sporta za kojeg realno imamo bolje predispozicije i mnogo više prostora za neke domete nego za fudbal, jačanjem domaćih klubova, škola košarke, i mnogo većim finansijskim učešćem vlasti u cijeloj ovoj priči, mi bismo se vrlo lako mogli boriti za medalje na Evropskim reprezentativnim smotrama.
- Logovan
- Logovan
- Altsa
#22268 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Sarajevo je puno kosarkaskih klubova gdje je bitan kvantitet a ne kvalitet. Gdje je bitna masovnost jer se tako uzimaju pare od clanarine i vlasnici klubova zive ko hadzije kao i uposleni. Djecu treniraju nekompetentne osobe i neznalice. I onda se pitamo kako se ne izbaci pokoji kvalitetni igrac. Sve dok je ovakva situacija u sportu svaka pobjeda je uspjeh.
Mozda pobjede BiH ponukaju djecu da se ufate lopte. Mozda...
Mozda pobjede BiH ponukaju djecu da se ufate lopte. Mozda...
Last edited by Altsa on 05/09/2022 16:16, edited 1 time in total.
-
Bangalore_
#22269 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
KOŠARKAŠI BiH na skandalozan način su proslavili trijumf nad Slovenijom (97:93) u trećem kolu Evrobasketa.
Naime, oni su nakon meča u Keln Areni razvili zastavu tzv. Armije BiH.
Takođe, istu stvar, samo na tribinama su uradili i bh. navijači.
Auuu što ih boli. I još na to činjenica da Genocidna nema reprezentaciju. Dušmanima je muka.Tegeltija: Isticanje ratnih zastava BiH na utakmici kopija politike Sarajeva
- canvra888
#22270 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Čim se oglašavaju, znači da ih boliBangalore_ wrote: ↑05/09/2022 16:16KOŠARKAŠI BiH na skandalozan način su proslavili trijumf nad Slovenijom (97:93) u trećem kolu Evrobasketa.Naime, oni su nakon meča u Keln Areni razvili zastavu tzv. Armije BiH.
Takođe, istu stvar, samo na tribinama su uradili i bh. navijači.Auuu što ih boli. I još na to činjenica da Genocidna nema reprezentaciju. Dušmanima je muka.Tegeltija: Isticanje ratnih zastava BiH na utakmici kopija politike Sarajeva![]()
- kokakolas
-
90minut
#22272 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Najjaca je jedna trica ne znam da li je Roberson ili neko drugi, al' Juka digao ruke u zrak i samo stoji dok se slovenac bori da izleti na šut i lik nakon 2 sekunde bukvalno odustao jer je vidio da je ovom ostavio mnogo prostora i pogodimo tricu tad.spree wrote: ↑05/09/2022 08:32apsolutno, mada mogli su ne svirati.
btw sve nurkic loš ovo ono, a da nije bilo njegovih blokova koliko bi roberson imao otvorenih trica? slovenci ga gurali na lijevu stranu koja njemu ne odgovara, pa je bilo onoliko promasaja. isto tako pravo je umoran bio. bez obzira dao je doprinos. jos uvijek se ova pobjeda cini nerealnom. graditi na njoj i podizat se ako se moze, ne se isprazniti od silnog slavlja. jos uvijek nije osiguran prolaz!
Da ne pricam o drugim otvorenim šutevima.
Sve u svemu ako si ga gledao u Portlandu kad on ima od 12 do 15 poena tad tim i pobjeđuje dakle skoro uvijek je to pravilo.
A gluho i daleko bilo da je bio beskoristan, a vidio sam takvih komentara bruku samo košarkaška neznalica može tvrditi takvo nešto.
Od blokova do asistencija.
I meni najvažnije sigurnost u reketu pa plakali smo godinama jebote što nemamo sigurnost i skok sad imamo i defanzivni i ofanzivni..
Sta reci nego da je lijepo gledati košarku zadnjih 10tak dana.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#22273 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Iako sam se borio pod ovom zastavom mislim da joj nije mjesto na sportskim takmicenjima pogotovo ovakvog ranga. Ovo je ratna zastava Armije i ne treba da bute tu ali zastave sa ljiljanima svakako. Za sve postoji mjesto i vrijeme. Recimo na svakoj utakmici naseg prvenstva gdje se igra protiv nekoga iz RS-a treba da bude upravo ova zastava kao odgovor na njihov fasizam.
-
Zoooka
#22274 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Svaka čast. Komentar na mjestu. Baš takvi kao ti koji su se borili imaju zdrav stav oko toga, za razliku od internet dječurlije.hrasno38 wrote: ↑05/09/2022 17:06Iako sam se borio pod ovom zastavom mislim da joj nije mjesto na sportskim takmicenjima pogotovo ovakvog ranga. Ovo je ratna zastava Armije i ne treba da bute tu ali zastave sa ljiljanima svakako. Za sve postoji mjesto i vrijeme. Recimo na svakoj utakmici naseg prvenstva gdje se igra protiv nekoga iz RS-a treba da bude upravo ova zastava kao odgovor na njihov fasizam.
- Haris.ba
#22275 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH
Kakva je to neratna zastava Armije?
Ja mislim da zastavama armija, vojnim zastavama nije mjesto na sportskim predstavama. Ali, u sustini sve zastave su ratne, pa.i zvanicne zastave drzava.