DDrzavni udar u Turskoj je bio dokaz koliko su Gulenisti bili infiltrirali i uspostavili paralelnu drzavu iz pomoc CIA i UAE. To je narod spijecio. Erdogan je imao srecu da nisu bili totalno preuzeli specijalnu policiju. Danas je Turska vojska ociscena od tog.
Republika Turska
-
Frankfurt05
#22251 Re: Republika Turska
Turska je tek odnedavno postala nezavisna drzava u pravom smislu te rijeci. Nezavisnih drzava koje nisu infiltrirane CIA i drugim tajnim sluzabama mzoes na prste jedne ruke nabrojati. To su Rusija, SAD, Kina i Turska te Velike Britanija i Francuska. Njemacka je produzena ruka USA i samu Merkel je CIA saslusavao sto su otkrili. 
DDrzavni udar u Turskoj je bio dokaz koliko su Gulenisti bili infiltrirali i uspostavili paralelnu drzavu iz pomoc CIA i UAE. To je narod spijecio. Erdogan je imao srecu da nisu bili totalno preuzeli specijalnu policiju. Danas je Turska vojska ociscena od tog.
- Kikibombona
#22252 Re: Republika Turska
Turci su pobili nemjerljivo vise Kurda nego Izraelci Palestinaca.The 51st State wrote: ↑16/06/2020 12:44 erdogan i akp su pruzili ruku pomirenja no pkk nije odstupio ni metar od svojih pozicija i sve je otislo u nepovrat. jedina povracena prava oduzeta od kemalista kurdima je upravo erdogan vratio, no ocigledno to ne zadovoljava apetite kurdskih separatista.
licemjerno i ogavno je porediti tursku drzavu sa izraelskim aparthejdom i nacizom,
Turci su izmijenili sve nazive gradova, sela, rijeka, planina...
Palestinci mogu govoriti slobodno, iznijeti misljenje, dok Kurdi radi misljenja zavrsavaju u zatvoru.
...
Mozemo iznijeti dokaze taksativno, veoma lako cu dokazati da je Turska gora od Izraela. Al turski fasizam je za tebe sladak kao med.
-
The 51st State
#22253 Re: Republika Turska
jesi li ti lud? palestinci ne mogu hodati po svojoj zemlji uopste, a kamo li sta drugo, dok kurdi uredno zive i funkcionisu po turskoj.Kikibombona wrote: ↑16/06/2020 12:49Turci su pobili nemjerljivo vise Kurda nego Izraelci Palestinaca.The 51st State wrote: ↑16/06/2020 12:44 erdogan i akp su pruzili ruku pomirenja no pkk nije odstupio ni metar od svojih pozicija i sve je otislo u nepovrat. jedina povracena prava oduzeta od kemalista kurdima je upravo erdogan vratio, no ocigledno to ne zadovoljava apetite kurdskih separatista.
licemjerno i ogavno je porediti tursku drzavu sa izraelskim aparthejdom i nacizom,
Turci su izmijenili sve nazive gradova, sela, rijeka, planina...
Palestinci mogu govoriti slobodno, iznijeti misljenje, dok Kurdi radi misljenja zavrsavaju u zatvoru.
...
Mozemo iznijeti dokaze taksativno, veoma lako cu dokazati da je Turska gora od Izraela. Al turski fasizam je za tebe sladak kao med.Ti si jako vjerski obojen lik, potpuno nesposoban realno razmisljati.
to sta sam ja je nebitno za ovu diskusiju i obicno kada se takav argument na licnom nivou potegne je u stvari projekcija sopstvenog narativa u skladu sa iznesenom projekcijom.
-
Ramo98
#22254 Re: Republika Turska
Iran?Frankfurt05 wrote: ↑16/06/2020 12:44 . Nezavisnih drzava koje nisu infiltrirane CIA i drugim tajnim sluzabama mzoes na prste jedne ruke nabrojati. To su Rusija, SAD, Kina i Turska te Velike Britanija i Francuska.
-
Lopez1981
#22255 Re: Republika Turska
Ne trci pred rudu legendo.Kikibombona wrote: ↑16/06/2020 12:19Eto, sam si sebi dohakao.Lopez1981 wrote: ↑16/06/2020 11:50Godinama pises kako Turci nisu mogli nista djeci sa lovackim puskama u Kurdskim gradovima da im je trebalo 3 mjeseca da ih oslobode i da su izgubili 900 vojnika u tim sukobima.
Ustvari istina je drugacija. Velika vecina poginulih nemaju veze sa tom borbom u tim kvartovima gdje su se zabarikadirali teroristi. To su bili klasicni teroristicki napadi od Istanbula,Ankare,Kayserija,Dijarbakira i istalih gradova na policijske stanice, autobombe na autobuse, miniranje ceste prilikom prolaska konvoja i slicno. Ono sto jedino i mogu raditi uspjesno je to. Postavi eksloziv i bjezi, mozemo i ja i ti to uraditi bilo kome. Tu nema biti kraja, dok se glupani ne opamete. Postave bombu ubiju desetak policajaca, ovi dignu avione i ubiju 10x vise njih i tako u krug.
Napisao si jos jednu neistinu, ali ni ona ti nece proci a to je da svake godine pkk jaca i ubija sve vise vojnika. Da vidimo sta je tu stvarna istina.
Broj poginulih Turskih snaga sigurnosti(vojska,zandarmerija,policija, cuvari sela)
2016 je ubijeno 654 Turskih snaga sigurnosti
2017 je ubijeno 164 Turskih snaga sigurnosti
2018 je ubijeno 123 Turskih snaga sigurnosti
2019 do septembra je ubijeno 77 Turskih snaga sigurnosti.
...Najvise je poginulo u godini kada su djeca zauzela nekoliko gradova u Turskoj, sto pokazuje koliko je Turska nesposobna drzava. 2016. je poginulo ubjedljivo najvise vojnika.
Zamisli da neko zauzme Filadelfiju, Detroit ili neke druge americke gradove, bez da to ne uprate FBI, CIA, Pentagon, silne druge vojne i policijske sluzbe. To se moze desiti samo u banana drzavama da djeca sa pistoljima, prackama i molovtoljevim koktelima preuzmu nekoliko gradova. Mi smo nesposobna drzava, ali bi jebeni Osmica skontao da neko planira zauzeti Travnik ili Kakanj.
Koliko moras biti mutav da ne upratis da se organizuje 100-500 momaka sa namjerom da preuzmu grad od vojske i policije.
![]()
![]()
![]()
I sto je smjesnije, Turci su morali sravniti gradove sa zemljom da bi slomili otpor djece. Cetnici su milovali Vukovar u odnosu na ono sto su Turci uradili u Nusajbinu i Sirnaku.
Broj je najveci naravno onda kada je primirje prekinuto i kad se nastavio sukob a to je 2015/2016. Imali su priliku pripremati se dugo vremena.
A da vidimo kako je to bilo po mjesecima. Turcima trebalo 3 mjeseca da poraze teroriste zabarikadirane kazes i sam. Evo ti podatke po mjesecima po broju ubijenih snaga sigurnosti Turske
koja 3 mjeseca su mladi pkk pruzali otpor? da jos jednom pokopamo laz o 900+ bijenih u tim borbama. Eto uzmi da su svi ti poginuli u tim borbama a naravno istina je da je vecina opet ubijena od bombaskih napada i eksloziva sirom Turske. - Kikibombona
#22256 Re: Republika Turska
Kako ne mogu?The 51st State wrote: ↑16/06/2020 12:54jesi li ti lud? palestinci ne mogu hodati po svojoj zemlji uopste, a kamo li sta drugo, dok kurdi uredno zive i funkcionisu po turskoj.
U Izraelu zivi i radi veliki broj Palestinaca. Evo ti lista arapskih politicara u Knesetu:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_A ... he_Knesset
Naravno, Izrael je fasisticka drzava jednako kao Turska.
...
Izraelski i turski fasizam imaju odredjene razlike i specificnosti, ali je mentalitet identican - unistiti Palestince i Kruda.
...
Pa jebeni predsjednik Turske kurdsku novorodjencad oznacava kao teroriste. Pa to ni Hitler ne bi rekao.
...
Salahetin Demirtas i Fidan Juksedag, kao i mnogi drugi demokratski izabrani kurdski politicari, su u zatvoru radi izgovorene rijeci. To recimo Izraelci ne rade. Svaka drzava svijeta, iole normalna, je osudila hapsenje Demirtasa. Sve organizacije za ljudska prava osudjuju progon Kurda. Imas par stranica izvjestaj UN-a na 26 strana o sistemskom ugnjetavanju Kurda u proteklih 5 godina.
Sve to je tebi slatko i srcu milo. Na cast.
-
The 51st State
#22257 Re: Republika Turska
ima nesto sto se zove nerijeseni status palestine i okupacija zapadne obale, to sto arapi imaju odredjena prava u uzem izraelu ne mijenja cinjenicua da ovi na okupiranim teritorijama su uskraceni za sva moguca prava.Kikibombona wrote: ↑16/06/2020 13:03Kako ne mogu?The 51st State wrote: ↑16/06/2020 12:54jesi li ti lud? palestinci ne mogu hodati po svojoj zemlji uopste, a kamo li sta drugo, dok kurdi uredno zive i funkcionisu po turskoj.
U Izraelu zivi i radi veliki broj Palestinaca. Evo ti lista arapskih politicara u Knesetu:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_A ... he_Knesset
Naravno, Izrael je fasisticka drzava jednako kao Turska.
...
Izraelski i turski fasizam imaju odredjene razlike i specificnosti, ali je mentalitet identican - unistiti Palestince i Kruda.
...
Pa jebeni predsjednik Turske kurdsku novorodjencad oznacava kao teroriste. Pa to ni Hitler ne bi rekao.
...
Salahetin Demirtas i Fidan Juksedag, kao i mnogi drugi demokratski izabrani kurdski politicari, su u zatvoru radi izgovorene rijeci. To recimo Izraelci ne rade. Svaka drzava svijeta, iole normalna, je osudila hapsenje Demirtasa. Sve organizacije za ljudska prava osudjuju progon Kurda. Imas par stranica izvjestaj UN-a na 26 strana o sistemskom ugnjetavanju Kurda u proteklih 5 godina.
Sve to je tebi slatko i srcu milo. Na cast.
nece ti proci usporedba sa turskom, turska ne drzi nijedan geto na svojoj teritoriji lisen osnovnih potrepstina, tako da tebi na cast sto to poredis.
turci i kurdi su braca, jedinu ambiciju koju turksa ima je da unisti pkk kao ideoloski i politicki subjekt koji predstavlja direktnu prijetnju turskoj drzavi.
taj dvojac je direktno srao protiv vojnih operacija, a sa tim nema zajebancije.
da, isto ko sto je tebi milo svaki ubijeni tursko dijete, civil, sluzbenik, policajac od strane kurdskih terorista, sto tebi sluzi na cast.
dugo sam simpatizirao sa kurdskim pitanjem, no sami su se pokazali kao nepouzdan partner i megalomani i dozvolili su sebi da budu obican instrument svjetskih imperijalizama, zbog toga im je danas kako jeste.
Last edited by The 51st State on 16/06/2020 13:11, edited 1 time in total.
- Kikibombona
-
Frankfurt05
#22259 Re: Republika Turska
A je li se ti osjecas manje vrijedan zato sto si Sandzaklija? Ili drugim rijecima zato sto su ti preci bili Srbi? I onda zelis da budes drugaciji od svoje brace sandzaklija pa dokazujes kako si sekularan, Tvrtko, mrzitelj Turaka i muslimana?Kikibombona wrote: ↑16/06/2020 13:11Ovo su samo podaci za provinciju Tunceli, ako se ne varam. Ne pise ni godina, nista.
I ovdje je puno manje poginulih od 600. Totalno nejsan dokument.
To sve moze biti ali opet ostajes Sandzaklija; to jeste Srbin po etnosu. Kolko god ti pljuvao po Turskoj.
- Kikibombona
#22260 Re: Republika Turska
Ja zalim svakog mladog vojnika i narocito policajca koji pogine obavljajuci svoj posao. Za to najvecu krivicu snosi drzava koja je stvorila preduslove za sukobe.The 51st State wrote: ↑16/06/2020 13:10ima nesto sto se zove nerijeseni status palestine i okupacija zapadne obale, to sto arapi imaju odredjena prava u uzem izraelu ne mijenja cinjenicua da ovi na okupiranim teritorijama su uskraceni za sva moguca prava.
nece ti proci usporedba sa turskom, turska ne drzi nijedan geto na svojoj teritoriji lisen osnovnih potrepstina, tako da tebi na cast sto to poredis.
turci i kurdi su braca, jedinu ambiciju koju turksa ima je da unisti pkk kao ideoloski i politicki subjekt koji predstavlja direktnu prijetnju turskoj drzavi.
da, isto ko sto je tebi milo svaki ubijeni tursko dijete, civil, sluzbenik, policajac od strane kurdskih terorista, sto tebi sluzi na cast.
...
Nerjeseno je i kurdsko pitanje. Zasto bi Palestinci imali drzavu a Kurdi ne mogu imati makar autonomiju?
Kurdima je zabranjeno da se bave politikom, svaka kurdska stranka na kraju bude proglasena teroristickom organizacijom. Da li je moguce da je priroda Kurda teroristicka? Ja mislim da nije. Mogu razumjeti da su SDA recimo teroristi. Ali nemoguce da su SDA, SBB, SDP, SzBiH, BPS, NS i sve moguce stranke teroristicke. To zdrav um ne moze prihvatiti. Turci su svaku kurdsku stranku etiketirali kao teroristicku.
Erdogan kurdsku novorodjencad etiketira kao teroriste. To je veoma ozbiljna bolest druze moj.
-
Lopez1981
#22261 Re: Republika Turska
Ne, to su podaci o svim ubijenim Turskim vojnicima/policajcima u Turskoj od pkk od prekida primirja 2015 do juna 2016. Poslije toga nije bilo vise teroristickih celika u gradovima ali su naravno nastavili sa bombaskim napadima, postavljsnjem eksloziva i slicno. Npr u Istanbulu i Ankari imamo stotinjak ubijenih policajaca/vojnika.Kikibombona wrote: ↑16/06/2020 13:11Ovo su samo podaci za provinciju Tunceli, ako se ne varam. Ne pise ni godina, nista.
- Kikibombona
#22262 Re: Republika Turska
Na onoj listi je puno manje od 600 ljudi, tacnije 654.Lopez1981 wrote: ↑16/06/2020 13:24Ne, to su podaci o svim ubijenim Turskim vojnicima/policajcima u Turskoj od pkk od prekida primirja 2015 do juna 2016. Poslije toga nije bilo vise teroristickih celika u gradovima ali su naravno nastavili sa bombaskim napadima, postavljsnjem eksloziva i slicno. Npr u Istanbulu i Ankari imamo stotinjak ubijenih policajaca/vojnika.Kikibombona wrote: ↑16/06/2020 13:11Ovo su samo podaci za provinciju Tunceli, ako se ne varam. Ne pise ni godina, nista.
- MorningStar
#22263 Re: Republika Turska
Ne zna se ko je gori , ovi wannabe turci ili ovi osvijesteni kurdi na temi 
-
Lopez1981
#22264 Re: Republika Turska
Naravno jer se radi o prvih 6 mjeseci u 2016 pise ti. Do kraja godine je naravno bilo jos gerilskih, bombaskih napada, na policiju vojsku.Kikibombona wrote: ↑16/06/2020 13:41Na onoj listi je puno manje od 600 ljudi, tacnije 654.Lopez1981 wrote: ↑16/06/2020 13:24Ne, to su podaci o svim ubijenim Turskim vojnicima/policajcima u Turskoj od pkk od prekida primirja 2015 do juna 2016. Poslije toga nije bilo vise teroristickih celika u gradovima ali su naravno nastavili sa bombaskim napadima, postavljsnjem eksloziva i slicno. Npr u Istanbulu i Ankari imamo stotinjak ubijenih policajaca/vojnika.Kikibombona wrote: ↑16/06/2020 13:11
Ovo su samo podaci za provinciju Tunceli, ako se ne varam. Ne pise ni godina, nista.
-
Frankfurt05
#22265 Re: Republika Turska
Najgori su Srbi koji se predstavljaju kao Bosnjaci.MorningStar wrote: ↑16/06/2020 13:45 Ne zna se ko je gori , ovi wannabe turci ili ovi osvijesteni kurdi na temi![]()
-
Frankfurt05
#22266 Re: Republika Turska
Your ancestor is your grandfather, your lineage is your father
Always heroic, the Turkish nation
Your armies, for a very long time
Basked in glory around the globe
The Turkish nation, the Turkish nation
Love nationalism with passion
Destroy O nation, your enemy
Let them suffer in their cursed disgrace
Evo jso jedna za Tvrtka. Pjesma o Vehabisjkim Ihvanijama i teroristima i to...
-
The 51st State
#22267 Re: Republika Turska
Da zalis ne bi apologetiziro non stop pkk ovjde. Znaci kriva drzava, a ne onaj koji je izvrsio taj cin.Kikibombona wrote: ↑16/06/2020 13:21Ja zalim svakog mladog vojnika i narocito policajca koji pogine obavljajuci svoj posao. Za to najvecu krivicu snosi drzava koja je stvorila preduslove za sukobe.The 51st State wrote: ↑16/06/2020 13:10ima nesto sto se zove nerijeseni status palestine i okupacija zapadne obale, to sto arapi imaju odredjena prava u uzem izraelu ne mijenja cinjenicua da ovi na okupiranim teritorijama su uskraceni za sva moguca prava.
...
Nerjeseno je i kurdsko pitanje. Zasto bi Palestinci imali drzavu a Kurdi ne mogu imati makar autonomiju?
Kurdima je zabranjeno da se bave politikom, svaka kurdska stranka na kraju bude proglasena teroristickom organizacijom. Da li je moguce da je priroda Kurda teroristicka? Ja mislim da nije. Mogu razumjeti da su SDA recimo teroristi. Ali nemoguce da su SDA, SBB, SDP, SzBiH, BPS, NS i sve moguce stranke teroristicke. To zdrav um ne moze prihvatiti. Turci su svaku kurdsku stranku etiketirali kao teroristicku.
Erdogan kurdsku novorodjencad etiketira kao teroriste. To je veoma ozbiljna bolest druze moj.
A ne zapitas se zasto budu proglaseni teroristickom, da nije zato sto na kranu svaka na kranu se ispostavi kao postovoac i promotor pkk agende. Inace nebrojeno mnogo kurda su generali, admirali, piloti politicari i sta vec nisu dostigli kroz karijere.
Palestici imaju po un sporazumu drzavu, nemam nista protiv ni da kirdi dobiju svoju uz takav vid svjetskog kosenzusa, samo ne znam bi li se kurdi zadovoljili sa recimo irackim kurdistanom kao drzavom kao palestinci sada sa granicama 1967.
Ta erdagovana izjava je za svaku osudu i vjerujem da je sustinski bila za potrebe neke predizborne kampanje i nelog drugog konteksta.
Najveci problem kurda je sto polazu prava na teritorije cetiri suverene drzave na strateski najbitnijem dijelu svijeta, to je beskrajan prostor za manipulaciju istima i cinjenje njihovih zivota mizerijom.
- ANamelessGhoul
#22268 Re: Republika Turska
Može li mi neko objasniti odakle kod Bošnjaka svršavanje toliko na erdogana i Tursku ? I ja sam Bošnjak pa mi nije jasno
-
The 51st State
#22269 Re: Republika Turska
Najprostije recno najmanji zajednicki sadrzilac iako ne vidim da je neko veliko "svrsavanje" nego onako malo pazljivije pracenje politike i desavanja u toj drzavi.ANamelessGhoul wrote: ↑16/06/2020 14:26 Može li mi neko objasniti odakle kod Bošnjaka svršavanje toliko na erdogana i Tursku ? I ja sam Bošnjak pa mi nije jasno
- MorningStar
#22270 Re: Republika Turska
Nije kod svih - pretezno ovih po zapadu sto se nit sjecaju bosne a vide je mozda jednom godisnje i onih sto kad asfalt vide skinu opanke da ne prljaju istiANamelessGhoul wrote: ↑16/06/2020 14:26 Može li mi neko objasniti odakle kod Bošnjaka svršavanje toliko na erdogana i Tursku ? I ja sam Bošnjak pa mi nije jasno
Zelja za pripadnosti grupi.. pretezno neki kompleksi pa onda se fataju za nogavicu turaka kako bi se osjecali veliki i jaki - nesto kao srbi i rusa 200 miliona
-
The 51st State
#22271 Re: Republika Turska
Pa posto nas je kralj prodo drugoj vanjskoj sili, znas kako ide, odma ti je drazi onaj sto je istog smaknuo, jos im to treba zamjeriti?MorningStar wrote: ↑16/06/2020 15:16Nije kod svih - pretezno ovih po zapadu sto se nit sjecaju bosne a vide je mozda jednom godisnje i onih sto kad asfalt vide skinu opanke da ne prljaju istiANamelessGhoul wrote: ↑16/06/2020 14:26 Može li mi neko objasniti odakle kod Bošnjaka svršavanje toliko na erdogana i Tursku ? I ja sam Bošnjak pa mi nije jasno![]()
Zelja za pripadnosti grupi.. pretezno neki kompleksi pa onda se fataju za nogavicu turaka kako bi se osjecali veliki i jaki - nesto kao srbi i rusa 200 milionadoduse srbe makar rusi nisu napadali i pogubili im kralja i vlastelu takorec zatrli kraljevinu.
Last edited by The 51st State on 16/06/2020 15:52, edited 1 time in total.
-
Frankfurt05
#22272 Re: Republika Turska
A mozes li nam objasniti zelju Srbina da se predstavlja kao Bosnjak. Nego hajde nam jos jednom objasni kako je Bosna bila srpska zemlja.MorningStar wrote: ↑16/06/2020 15:16Nije kod svih - pretezno ovih po zapadu sto se nit sjecaju bosne a vide je mozda jednom godisnje i onih sto kad asfalt vide skinu opanke da ne prljaju istiANamelessGhoul wrote: ↑16/06/2020 14:26 Može li mi neko objasniti odakle kod Bošnjaka svršavanje toliko na erdogana i Tursku ? I ja sam Bošnjak pa mi nije jasno![]()
Zelja za pripadnosti grupi.. pretezno neki kompleksi pa onda se fataju za nogavicu turaka kako bi se osjecali veliki i jaki - nesto kao srbi i rusa 200 milionadoduse srbe makar rusi nisu napadali i pogubili im kralja i vlastelu takorec zatrli kraljevinu.
- MorningStar
#22273 Re: Republika Turska
Pa ja drazi ti onaj koji dodje,zauzme ti zemlju i smakne vladara - i onda jopet proda za koliko ono ? Dvoja kola dukata ?The 51st State wrote: ↑16/06/2020 15:51Pa posto nas je kralprodo drugoj vanjskoj sili, znas kako ide, odma ti je drazi onaj sto je istog smaknuo.MorningStar wrote: ↑16/06/2020 15:16Nije kod svih - pretezno ovih po zapadu sto se nit sjecaju bosne a vide je mozda jednom godisnje i onih sto kad asfalt vide skinu opanke da ne prljaju istiANamelessGhoul wrote: ↑16/06/2020 14:26 Može li mi neko objasniti odakle kod Bošnjaka svršavanje toliko na erdogana i Tursku ? I ja sam Bošnjak pa mi nije jasno![]()
Last edited by MorningStar on 16/06/2020 15:56, edited 1 time in total.
- MorningStar
#22274 Re: Republika Turska
Que ? No habla ingles.Frankfurt05 wrote: ↑16/06/2020 15:52A mozes li nam objasniti zelju Srbina da se predstavlja kao Bosnjak. Nego hajde nam jos jednom objasni kako je Bosna bila srpska zemlja.MorningStar wrote: ↑16/06/2020 15:16Nije kod svih - pretezno ovih po zapadu sto se nit sjecaju bosne a vide je mozda jednom godisnje i onih sto kad asfalt vide skinu opanke da ne prljaju istiANamelessGhoul wrote: ↑16/06/2020 14:26 Može li mi neko objasniti odakle kod Bošnjaka svršavanje toliko na erdogana i Tursku ? I ja sam Bošnjak pa mi nije jasno![]()
![]()
-
The 51st State
#22275 Re: Republika Turska
Normala da je drazi, a do prodajeproslo 400 godina, nameces beze srpski istorijski narativ u svakoj upadici, a nije smijesno iako se trudis iz petnih zila. Kakvi god da su bili turci su zadrzali neki subjektivitet bosne, srbi cim su osvojili odma je ukidanje bilo, tako da...MorningStar wrote: ↑16/06/2020 15:53Pa ja drazi ti onaj koji dodje,zauzme ti zemlju i smalne vladara - i onda jopet proda za koliko ono ? Dvoja kola dukata ?The 51st State wrote: ↑16/06/2020 15:51Pa posto nas je kralprodo drugoj vanjskoj sili, znas kako ide, odma ti je drazi onaj sto je istog smaknuo.MorningStar wrote: ↑16/06/2020 15:16
Nije kod svih - pretezno ovih po zapadu sto se nit sjecaju bosne a vide je mozda jednom godisnje i onih sto kad asfalt vide skinu opanke da ne prljaju isti![]()
![]()