Korektnovryzas wrote:Ne znam sta bih ti rekao...bice lijepo pogledati derbi na stadionu Grbavica za desetak godina. Nadam se da ce za desetak godina Grbavica imati kapacitet min. 20 milja. Sjever u tom slucaju treba dati gostujucim navijacima sa tampon zonama na SI i SZ. To bi bilo nekih 3-4 milje cca.Tomahawk11 wrote:Pitanje na koje treba dati odgovor je: jesmo li za korektan odnos ili za furanje jedne strane?
Prica se o korektnosti, prica se o 700 ulaznica koje se naknadno poveca na 1090....i o jugu i pola zapada Koseva?
Pa je li to korektno? Eto, je li?
Znam, ide prica kako nama to odgovara, to da je Kosevo puno veci kapacitet i onda moze se....ali hajmo realno.
Odgovara i navijacima Zelje da mogu u punom broju doci na Kosevo.
Jasno je da navijaci Sarajeva ne mogu doci u punom broju na Grbavicu, kapacitet to ne dozvoljava.
Ali, zar ne bi jedino korektno bilo da, ako se da tribina i pol na Kosevu, da se da tribina na Grbavici?
Pa ako treba praviti tampon zonu, ok, pravi je od te tribine, a ne das dio tribine, pa je onda izmasakriras sa tampon zonom.
I ta prica kako je na Kosevu odvojena tribina, pa moze...pa eto zapad nije odvojen, pa se opet da.
Dakle, ili 5% ili korektno....ovo sto se radi posljednjih godina, sve je samo nije korektno.
Do tada, a mozda i do povratka u neka dobra stara vremena kada su ljudi/prijatelji/rodjaci pratili utakmicu jedan do drugog sa razlicitim salovima, ostaje nam da gledamo sranje, kako na terenu, tako i na tribinama.
Realno, problem je i u MUP-u KS, problem su debili koji unistavaju imovinu, problem su i uprave klubova koje u vecini slucajeva nisu spremne argumentovanu raspravu i pronalazak rjesenja uz kompromis.
Da se ja pitam,isao bih sa 5% sve dok ne budemo u situaciji da gostujuci navijaci dobiju jednu tribinu.
Sarajevski derbi
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#22251 Re: Sarajevski derbi
-
kudrilo
#22252 Re: Sarajevski derbi
Ponovio bih, u svakoj grupi postoje idioti, bez izuzetka. Razlika je kada ti idioti urade nešto na svoju ruku i kada grupa simbolično demolira tribinu jer rivali lično plaćaju za obnovu stadiona. Demoliranje tribine je počelo pri ulasku na stadion, dakle nisu se ni majke stigle opsovati.
- ganjeta
#22253 Re: Sarajevski derbi
Eto toma nisi ti reko i prvi si koji to kaže. Ostali su ubjeđeni da je Miske naredio sve to.
Kad murija određuje kad ćeš ući na gostovanje i izaći sa istog je ok, tad je do njih. E kad pravila određuju na derbiju, tad logično nije do njih. Tad je do Misketa i Šiljka.
To je ta logika
.
Kad murija određuje kad ćeš ući na gostovanje i izaći sa istog je ok, tad je do njih. E kad pravila određuju na derbiju, tad logično nije do njih. Tad je do Misketa i Šiljka.
To je ta logika
- SpecialOffer
#22254 Re: Sarajevski derbi
Puna podrska MUP-u, treba razdvojiti tu rulju i dovesti pod punu kontolu, ne prezati od upotrebe pendreka ako dodju pa bude nekih problema, bolje sprijeciti nego lijeciti 
Last edited by SpecialOffer on 12/04/2017 12:00, edited 1 time in total.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#22255 Re: Sarajevski derbi
Svi trebamo pokazati da na derbiju tampon zone nisu potrebne,ovako samo dajemo MUPu argument da radi ovo da bi sebe ogradili od eventualnih belaja.
Zbog 10-20-100 debila,sa obje strane,zbog nekakve glupe furke koja nikada nije bila dio mentaliteta ovog grada imamo ovo sto imamo. Qrac od ovce.
Zbog 10-20-100 debila,sa obje strane,zbog nekakve glupe furke koja nikada nije bila dio mentaliteta ovog grada imamo ovo sto imamo. Qrac od ovce.
-
vryzas
#22256 Re: Sarajevski derbi
Zaboravih dodati da je personifikacija ulaznica sasvim normalna stvar u Evropi.
Meni ne smeta da me neko "evidentira" na ulazu bilo kojeg stadiona jer idem da gledam tekmu i da navijam za svoj klub. 
- ganjeta
#22257 Re: Sarajevski derbi
Nije to kod nas uredu. Kad budemo imali uslove kao u evropi, brojačanike, video nadzor i šta sve ne što ide uz to, onda ok.vryzas wrote:Zaboravih dodati da je personifikacija ulaznica sasvim normalna stvar u Evropi.Meni ne smeta da me neko "evidentira" na ulazu bilo kojeg stadiona jer idem da gledam tekmu i da navijam za svoj klub.
Ovako npr. dođe Toma znaš da je ok dečko, neki balavac počne lomiti stolice i murija po defoultu iz baze uzme Tomu i popije kaznu 5 glava.
Nije to ok, i apsolutno sam protiv toga.
ACAB
- Logovan
#22258 Re: Sarajevski derbi
Ma neka bude uvijek 5% i ćao. Ionako je derbi na niskim granama.vryzas wrote: Da se ja pitam,isao bih sa 5% sve dok ne budemo u situaciji da gostujuci navijaci dobiju jednu tribinu.
Nemamo uslova za takvo nešto, a i pošto znam našu policiju, znam kako je kod nas sve naopako....vryzas wrote:Zaboravih dodati da je personifikacija ulaznica sasvim normalna stvar u Evropi.Meni ne smeta da me neko "evidentira" na ulazu bilo kojeg stadiona jer idem da gledam tekmu i da navijam za svoj klub.
- leškarenje
#22259 Re: Sarajevski derbi
Ne može bolan....pa mene na Otoci pogode limenkom u vrata kad su vidjeli sal,a u autu haveri strumfovimali_milojica wrote:Svi trebamo pokazati da na derbiju tampon zone nisu potrebne,ovako samo dajemo MUPu argument da radi ovo da bi sebe ogradili od eventualnih belaja.
-
hostapler
#22260 Re: Sarajevski derbi
Mirso je Bog
- omega369
#22261 Re: Sarajevski derbi
Zanimljivo je da NIKAD, ali bas NIKAD nije do uprave zeljeznicara
Pa ni kad se dizu karte na 15, kad hoce da ti nicim izazvan jedne godine da 900, sad evo 700 ulaznica... i nema toga sto klasicni strumf nece opravdati
cast izuzecima, naravno
cast izuzecima, naravno
-
vryzas
#22262 Re: Sarajevski derbi
Naravnoganjeta wrote:Nije to kod nas uredu. Kad budemo imali uslove kao u evropi, brojačanike, video nadzor i šta sve ne što ide uz to, onda ok.vryzas wrote:Zaboravih dodati da je personifikacija ulaznica sasvim normalna stvar u Evropi.Meni ne smeta da me neko "evidentira" na ulazu bilo kojeg stadiona jer idem da gledam tekmu i da navijam za svoj klub.
Ovako npr. dođe Toma znaš da je ok dečko, neki balavac počne lomiti stolice i murija po defoultu iz baze uzme Tomu i popije kaznu 5 glava.
Nije to ok, i apsolutno sam protiv toga.
ACAB
- agnostic_front
#22263 Re: Sarajevski derbi
Šteta je što uprava fks kvari derbi.
-
tcz
#22264 Re: Sarajevski derbi
meni je najveca tuga kad vidim koliko vasi podrzavaju ovu odluku.ganjeta wrote:Eto toma nisi ti reko i prvi si koji to kaže. Ostali su ubjeđeni da je Miske naredio sve to.
To je ta logika.
SpecialOffer wrote:Puna podrska MUP-u, treba razdvojiti tu rulju i dovesti pod punu kontolu, ne prezati od upotrebe pendreka ako dodju pa bude nekih problema, bolje sprijeciti nego lijeciti
- avetinja
#22265 Re: Sarajevski derbi
Jedini način da se riješi ova situacije je da predstavnici obje navijačke skupine sjednu za stol na press konferenciji i da kažu da neće biti belaja. Onda neka se da veći broj karata i neka MUP smanji/ukine neka sigurnosna pravila. Ako neko može kontralisati masu, onda su to vođe. Neće niko iščupati stolicu, ako vođa kaže da se ne divlja.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#22266 Re: Sarajevski derbi
Odakle 700omega369 wrote:Zanimljivo je da NIKAD, ali bas NIKAD nije do uprave zeljeznicara![]()
Pa ni kad se dizu karte na 15, kad hoce da ti nicim izazvan jedne godine da 900, sad evo 700 ulaznica... i nema toga sto klasicni strumf nece opravdati
![]()
cast izuzecima, naravno
- ganjeta
#22267 Re: Sarajevski derbi
Pa bolan ovaj je vaš što ovo podržavatcz wrote:meni je najveca tuga kad vidim koliko vasi podrzavaju ovu odluku.ganjeta wrote:Eto toma nisi ti reko i prvi si koji to kaže. Ostali su ubjeđeni da je Miske naredio sve to.
To je ta logika.
SpecialOffer wrote:Puna podrska MUP-u, treba razdvojiti tu rulju i dovesti pod punu kontolu, ne prezati od upotrebe pendreka ako dodju pa bude nekih problema, bolje sprijeciti nego lijeciti
-
vryzas
#22268 Re: Sarajevski derbi
Jbg. ispada da ne moze drugacije.Logovan wrote:Ma neka bude uvijek 5% i ćao. Ionako je derbi na niskim granama.vryzas wrote: Da se ja pitam,isao bih sa 5% sve dok ne budemo u situaciji da gostujuci navijaci dobiju jednu tribinu.
Nemamo uslova za takvo nešto, a i pošto znam našu policiju, znam kako je kod nas sve naopako....vryzas wrote:Zaboravih dodati da je personifikacija ulaznica sasvim normalna stvar u Evropi.Meni ne smeta da me neko "evidentira" na ulazu bilo kojeg stadiona jer idem da gledam tekmu i da navijam za svoj klub.
Ovo za personifikaciju kada se steknu uslovi i uredi zakon.
-
hostapler
#22269 Re: Sarajevski derbi
Sa velikom dozom sarkazma rekao bihganjeta wrote:Pa bolan ovaj je vaš što ovo podržavatcz wrote:meni je najveca tuga kad vidim koliko vasi podrzavaju ovu odluku.ganjeta wrote:Eto toma nisi ti reko i prvi si koji to kaže. Ostali su ubjeđeni da je Miske naredio sve to.
To je ta logika.
SpecialOffer wrote:Puna podrska MUP-u, treba razdvojiti tu rulju i dovesti pod punu kontolu, ne prezati od upotrebe pendreka ako dodju pa bude nekih problema, bolje sprijeciti nego lijeciti.
- leškarenje
#22270 Re: Sarajevski derbi
Lazes nindza.hrasno38 wrote:Odakle 700omega369 wrote:Zanimljivo je da NIKAD, ali bas NIKAD nije do uprave zeljeznicara![]()
![]()
cast izuzecima, naravno![]()
Opet mitomanija na djelu......1090 = 8%
Prvi put ponudjeno 700,pa nakon toga 1090
Pocece te zvati pinokio oca mi,starijeg cojka da hoće ovoliko lagati moje oči nisu vidjele
- hrasno38
#22271 Re: Sarajevski derbi
hahahha cuj VODJE!!! Pa ovim automatski pokazujes da su navijacke grupe krda i ako im vodja kaze cupaj oni cupaju a ako kaze ne cupaj oni koa nece cupati. To tako izgleda maoumno da nije normalno! Doduse u kakvom drustvu zivimo to je u stvari klasicno preslikavanje. To isto kao da ti u ratu komandant kaze kolji i ti slijepo pocnes to da radis. Pa bolan nema tog vodje na svijetu koji bi mi mogao narediti da gadjam necim nekog navijaca Sarajeva a jos manje da zveknem baklju tamo gdje sjede mala djeca. Cuj VODJEavetinja wrote:Jedini način da se riješi ova situacije je da predstavnici obje navijačke skupine sjednu za stol na press konferenciji i da kažu da neće biti belaja. Onda neka se da veći broj karata i neka MUP smanji/ukine neka sigurnosna pravila. Ako neko može kontralisati masu, onda su to vođe. Neće niko iščupati stolicu, ako vođa kaže da se ne divlja.
-
vryzas
#22272 Re: Sarajevski derbi
Nije ba 8%, vise je...ne racunaj tampon zone u kapacitet.hrasno38 wrote: Odakle 700![]()
- Haris.ba
#22273 Re: Sarajevski derbi
Može li se kako organizovati kod Koldže u dvorani da gledaju prenos?

- leškarenje
#22274 Re: Sarajevski derbi
Neka podjele tih 1090 karti bratiji u MUPU,smjeste ih tamo ko goste i rahatluk 
- hrasno38
#22275 Re: Sarajevski derbi
Prvo kuci pa govori kome hoces da laze....pod drugo ja govorim koliko vam je sad dato....a pod trece svakim vasim novim postom u stvari dajete razloge zasto i jeste tako kako jeste.leškarenje wrote:Lazes nindza.hrasno38 wrote:Odakle 700omega369 wrote:Zanimljivo je da NIKAD, ali bas NIKAD nije do uprave zeljeznicara![]()
![]()
cast izuzecima, naravno![]()
Prvi put ponudjeno 700,pa nakon toga 1090![]()
Pocece te zvati pinokio oca mi,starijeg cojka da hoće ovoliko lagati moje oči nisu vidjele