Pun rokovnik igrača za dovesti.Tomahawk11 wrote: Đe nije, 5 golova, stative precke, promaseni penali
Utakmice.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#22251 Re: Utakmice.
- Cossack
#22252 Re: Utakmice.
Ide remont Arsenala sa igračima iz FKS!Logovan wrote:Pun rokovnik igrača za dovesti.Tomahawk11 wrote: Đe nije, 5 golova, stative precke, promaseni penali
- Grean
#22253 Re: Utakmice.
Dobro, prvo nismo poredili svakog igraca glavu za glavu pa da konstatujemo da imamo najlosji sastav u poredjenju sa konkurentima a uz to poredimo sa ekipama koje su ispred nas na tabeli.bjelave wrote:Tacno. To sto smo jos u igri, na oba fronta, treba zahvaliti Cali i njegovoj sposobnosti da ih nalozi i motivira.Grean wrote:Sto se tice ove price da smo limitirani i stoga da je ovo veliki uspjeh strucnog staba ne znam donosimo li zakljucke na realnom poredjenju sa snagom konkurenata.
Po meni npr tanji smo od oba konkurent na poziciji golmana, defanzivnom veznom, na krilima.
Lendric je najbolji spic dok Mesanovic i nije bolji od Ahmetovica.
Za ostalo ne znam sta bih reko'.
Mene je jucer impresioniralo koliko su se trudili i upirali. Bili su nalozeniji od Mladosti kojima je ovo najveca utakmica ikada. Trebalo je to izvuci samo 3 dana poslije derbija.
Nema dileme da su Cala i strucni stab napavili odlican posao ali da bi rekli da su napravili nemoguce sa ovim kadrom trebalo bi da Radnik, Sloboda ili Krupa imaju bolje igrace a na tabeli su ispod nas.To je vec prica za "napravio nemoguce sa ovim kadrom".
-
todd_smith
#22254 Re: Utakmice.
Pavlovic je nas najbolji golman poslije Delaca, definitivno bolja opcija nego Dejo ili Adilovic. Sad to sto to najbolji treba staviti pod " " to je druga prica.
Vise bih volio Siroki nego Zelju u Kupu, jeste derbi i sve to, ali jebi to daj meni trofej derbi se svakako igra 3-4 puta godisnje. Opasni su preko dvije utakmice, dok je Siroki vec u raspadu.
Vise bih volio Siroki nego Zelju u Kupu, jeste derbi i sve to, ali jebi to daj meni trofej derbi se svakako igra 3-4 puta godisnje. Opasni su preko dvije utakmice, dok je Siroki vec u raspadu.
-
north
#22255 Re: Utakmice.
Jako bitna utakmica jučer, pisao sam ranije da je po meni važnija od derbija čak u nekom rezultatskom smislu...Koliko god neko mislio kako se podrazumijevalo jučer prolazak, nije to baš tako...dosta negativan rezultat iz prve utakmice, svakako dosta istrošeni kao ekipa i bez svježe krvi, još X na poluvremenu bio, moglo je to otići sve u dreugom smjeru i odlično je ispalo..Sa bodom iz derbija i jučerašnjim prolaskom mora se biti zadovoljan..
Treba se dalje krpiti, ostaje činjenica da smo limitirani i dosta istrošeni, nemađš koga ubaciti da prelomi utakmicu kad ne ide i to je ključni problem..Nema potrebe razmišljati šta će biti na kraju, samo se fokusiratiati na Krupu kao da je to finale i dati sve od sebe za pobjedu...redbi i bio nakon to zadnje tri na Koševu nismo dobili, novi kiks bi stvarno bio previše....dakle dobiti u nedjelju i to bi nas stavilo u dosta solidnu situaciju za dalje...
Treba se dalje krpiti, ostaje činjenica da smo limitirani i dosta istrošeni, nemađš koga ubaciti da prelomi utakmicu kad ne ide i to je ključni problem..Nema potrebe razmišljati šta će biti na kraju, samo se fokusiratiati na Krupu kao da je to finale i dati sve od sebe za pobjedu...redbi i bio nakon to zadnje tri na Koševu nismo dobili, novi kiks bi stvarno bio previše....dakle dobiti u nedjelju i to bi nas stavilo u dosta solidnu situaciju za dalje...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#22256 Re: Utakmice.
Temeljeno na nasim dosadasnjim susretima, sto na Kosevu, a pogotovu kod njih, nije ni bilo nekog prostora za optimizam.north wrote:Jako bitna utakmica jučer, pisao sam ranije da je po meni važnija od derbija čak u nekom rezultatskom smislu...Koliko god neko mislio kako se podrazumijevalo jučer prolazak, nije to baš tako...dosta negativan rezultat iz prve utakmice, svakako dosta istrošeni kao ekipa i bez svježe krvi, još X na poluvremenu bio, moglo je to otići sve u dreugom smjeru i odlično je ispalo..Sa bodom iz derbija i jučerašnjim prolaskom mora se biti zadovoljan..
Tako da su nas bas pozitivno juce iznenadili.
Ta Krupu rekoh isto
- Anestezija
#22257 Re: Utakmice.
Dobra tekma jucer ,Ivetic pretrc'o ko Amel Tuka svaka cast ,Mihojević beton,Sariću ne treba davat penale više,Ahmetović i da je taliban bio bi bezopasan ne znam sta je s njim,Dulja dobar trco,Hebibovic po meni najbolji,ne moze ga ni radar uhvatit.Saida stavit na pik. Idemo sad otrest Krupu pa zaganjat i titulu 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#22258 Re: Utakmice.
Mijenjamo staro za novoAnestezija wrote:Dobra tekma jucer ,Ivetic pretrc'o ko Amel Tuka svaka cast ,Mihojević beton,Sariću ne treba davat penale više,Ahmetović i da je taliban bio bi bezopasan ne znam sta je s njim,Dulja dobar trco,Hebibovic po meni najbolji,ne moze ga ni radar uhvatit.Saida stavit na pik. Idemo sad otrest Krupu pa zaganjat i titulu
Moze i keš
- Anestezija
#22259 Re: Utakmice.
I za one koji ne znaju menadzer Arsenala nam je ponudio Wengera za Čalu al nismo zainteresovani
- Anestezija
#22260 Re: Utakmice.
Ubacit koga iz junioraTomahawk11 wrote:Mijenjamo staro za novoAnestezija wrote:Dobra tekma jucer ,Ivetic pretrc'o ko Amel Tuka svaka cast ,Mihojević beton,Sariću ne treba davat penale više,Ahmetović i da je taliban bio bi bezopasan ne znam sta je s njim,Dulja dobar trco,Hebibovic po meni najbolji,ne moze ga ni radar uhvatit.Saida stavit na pik. Idemo sad otrest Krupu pa zaganjat i titulu![]()
Moze i keš
- Logovan
#22261 Re: Utakmice.
Čalu ne dajemo nikome.Anestezija wrote:I za one koji ne znaju menadzer Arsenala nam je ponudio Wengera za Čalu al nismo zainteresovani
Naš je Čala, bolji od Van Gaala!
- ZonFon
#22262 Re: Utakmice.
Logovan wrote:Čalu ne dajemo nikome.Anestezija wrote:I za one koji ne znaju menadzer Arsenala nam je ponudio Wengera za Čalu al nismo zainteresovani
Naš je Čala, bolji od Van Gaala!

-
bjelave
#22263 Re: Utakmice.
Cala nam je izvadio ovu sezonu a bili smo u strmoglavom padu. Da njega nije bilo pitanje je bili i do lige za 6.
I sto je najvaznije nije taldzija, nece nas nikada zavaliti i prodati za sahan pilava.
Treba se toga sjetiti i kad ne ide bas najbolje.
I sto je najvaznije nije taldzija, nece nas nikada zavaliti i prodati za sahan pilava.
- emigrazione
#22264 Re: Utakmice.
Zato sto je pitarcina sa dna kace...FKS ne moze niko trenirati sa strane, to treba da je jasno svima i to je dokazano milion puta do sada...
Ovog visockog dezertera nabiti nogom sto prije, pizda mu materina i njemu i onome ko mu dade nadimak pape...
Ovog visockog dezertera nabiti nogom sto prije, pizda mu materina i njemu i onome ko mu dade nadimak pape...
-
Labirint
#22265 Re: Utakmice.
emigrazione wrote:Zato sto je pitarcina sa dna kace...FKS ne moze niko trenirati sa strane, to treba da je jasno svima i to je dokazano milion puta do sada...
Vidi ti kako se ono samo napuhaloZonFon wrote:Logovan wrote:Čalu ne dajemo nikome.Anestezija wrote:I za one koji ne znaju menadzer Arsenala nam je ponudio Wengera za Čalu al nismo zainteresovani
Naš je Čala, bolji od Van Gaala!![]()
- Maharadza
#22266 Re: Utakmice.
Po čehri mu vidiš da je gnjida plava ona odvratna.emigrazione wrote:Zato sto je pitarcina sa dna kace...FKS ne moze niko trenirati sa strane, to treba da je jasno svima i to je dokazano milion puta do sada...
- wickerman
#22267 Re: Utakmice.
Imaju trojica brace tih Janosa, kazu da su posteni, kulturni i fini uvijek bili. Kazu ko mali bio pozrtvovan. Fina porodica sa carine(Vratnik), a vjerovatno i sad gore zivi. 
-
todd_smith
#22268 Re: Utakmice.
Ko da se sjeti? Mi? Pa mi smo najgora sorta navijaca na dunjaluku, protiv Slobode se vec pripremao linc, a sada skacu jer smo u finalu. Nije ni mjesec dana proslo.bjelave wrote:Cala nam je izvadio ovu sezonu a bili smo u strmoglavom padu. Da njega nije bilo pitanje je bili i do lige za 6.
-
yasaq
#22269 Re: Utakmice.
Vazda će niti takvih izroda. Meni živac izvadio lik protiv Zrinjskog, najebo se majki igračima po brojevima dresa a ne zna ni jednom ime i on najglasniji. Mal' ga s tribine nisam bacio poslije promašenog penala kad je jebo nanu onome s brojem 8. Na vrh jezika mi bilo da mu izbiflam šta ide nakon osam !todd_smith wrote:Ko da se sjeti? Mi? Pa mi smo najgora sorta navijaca na dunjaluku, protiv Slobode se vec pripremao linc, a sada skacu jer smo u finalu. Nije ni mjesec dana proslo.bjelave wrote:Cala nam je izvadio ovu sezonu a bili smo u strmoglavom padu. Da njega nije bilo pitanje je bili i do lige za 6.
-
bjelave
#22270 Re: Utakmice.
Vrati se samo par stranica unazad pa ces vidjet da se poslije zeljA pametovalo kako je Cala kukavica, kako nije napravio prave izmjene, ovo, ono.todd_smith wrote:Ko da se sjeti? Mi? Pa mi smo najgora sorta navijaca na dunjaluku, protiv Slobode se vec pripremao linc, a sada skacu jer smo u finalu. Nije ni mjesec dana proslo.bjelave wrote:Cala nam je izvadio ovu sezonu a bili smo u strmoglavom padu. Da njega nije bilo pitanje je bili i do lige za 6.
Ne kazem ja da je Cala bez greske, genije ali tvrdim da je najbolje sto nam se moglo desiti. Nakon svih prevara konacno imamo pravog covjeka na klupi kojeg treba podrzati i za kojeg moramo stati. Treba ga pustiti da selektira igrace i da odradi sezonu sa onim s cim on misli da treba pa cemo tek onda vidjeti koliko vrijedi.
Samo dabogda, jer i ovo je gore dobrim dijelom tacno.
Nadam se ipak da smo nesto naucili iz prethodnih 4-5 sezona.
- Muhamed Đakmić
#22271 Re: Utakmice.
Faruk Ihtijarević nam je trenutno najmanji problem u klubu poslije stručnog štaba.
Nego, što se tiče Čale, nadam se da će klub od iduće sezone zauzeti drugačiju strategiju. Moramo fakat, Čala će je prihvatiti kao trener.
Razvoj mladih igrača.
Kylian Mbappe je 3 mjeseca stariji od Nedima Hadžića i tu sva priča završava.
Nego, što se tiče Čale, nadam se da će klub od iduće sezone zauzeti drugačiju strategiju. Moramo fakat, Čala će je prihvatiti kao trener.
Razvoj mladih igrača.
Kylian Mbappe je 3 mjeseca stariji od Nedima Hadžića i tu sva priča završava.
- Grean
#22272 Re: Utakmice.
I stoji i dalje pored svih zasluga da je protiv Zelje postupio ziheraski.
Jednostavno na igracu vise gdje protivnik izvodi svoju desetku a ti i dalje drzis istu postavku sa 4231 je neobjasnjivo. Ako nemas nikog, potrosio si sve izmjene posaljes stopera u sesnesterac ako nista drugo.
Sta treba sad, ici u drugu krajnost pa presucivati ono sto nije kako treba jer ide dobro. Ili eto, neka neko argumentovano opravda kakva je uloga bila za nasa dva stopera + dva defanzivna vezna sa usamljenim Lendricem naprijed. Pa nije Messi.
Jednostavno na igracu vise gdje protivnik izvodi svoju desetku a ti i dalje drzis istu postavku sa 4231 je neobjasnjivo. Ako nemas nikog, potrosio si sve izmjene posaljes stopera u sesnesterac ako nista drugo.
Sta treba sad, ici u drugu krajnost pa presucivati ono sto nije kako treba jer ide dobro. Ili eto, neka neko argumentovano opravda kakva je uloga bila za nasa dva stopera + dva defanzivna vezna sa usamljenim Lendricem naprijed. Pa nije Messi.
-
bjelave
#22273 Re: Utakmice.
Napisao sam fino gore da Cala nije bez gresaka niti savrsen. S tim se slazem.Grean wrote:I stoji i dalje pored svih zasluga da je protiv Zelje postupio ziheraski.
Medjutim, ne moze u istu recenicu sa Hurticem, nikako iz hiljadu razloga.
Jos treba imati u vidu da bez Cale ove sezone tesko da bi i do lige 6. Kao i da nam je Cala nesto najbolje sto nam se je zadugo desilo kad je rijec o trenerima.
Ne volim puno pricati o ljubavi prema klubu, odanosti i sl jer uvijek lici na suplju medjutim to je upravo ono sto Cali izdvaja iz mase trenera kojih smo imali prethodnih godina. Otuda mu valjda i sposobnost da igrace jucer onako motivise da oru teren protiv Mladosti. I da vrlo cesto iz njih izvlaci i vise nego sto vrijede.
Sa takvim covjekom nikad ne moras strepiti da ce te zavaliti i prodati radi svojih interesa a to nam se desavalo prethodnih godina.
Takodjer, objektivno on ove sezone mora da radi sa onim sto ga je zapalo a pored toga znamo da atmosfera u klubu i oko njega nije bas nasjajnija. Tako da je Cala vec napravio strasno mnogo, izvukao maksimum, s obzirom na okolnosti.
Bez obzira kako sezona zavrsi.
-
todd_smith
#22274 Re: Utakmice.
A kad je Husref Torlaka u napad slao ismijavali su ga
Stoka smo mi opcenito
Stoka smo mi opcenito
- omega369
#22275 Re: Utakmice.
Cala je po meni vec premasio i objektivno svoje znanje a i ciljeve koje su mu postavili. tako da, ako osvoji trofej neki to ce biti, opet kazem po meni, veliko iznenadjenje.
Ocito nema znanja o taktikama sto i najveci laik vidi, nema ni o strategijama, ali igraci igraju preko svog maksimuma, trce i bore se sto nije bio slucaj ranijih godina, tako da sam zadovoljan njegovim radom. A bio sam skeptik
Gledajuci formu i zalaganje mozda smo i najveci kandidati za trofeje.
Ocito nema znanja o taktikama sto i najveci laik vidi, nema ni o strategijama, ali igraci igraju preko svog maksimuma, trce i bore se sto nije bio slucaj ranijih godina, tako da sam zadovoljan njegovim radom. A bio sam skeptik
Gledajuci formu i zalaganje mozda smo i najveci kandidati za trofeje.