kakaljin wrote:
mjesas kruske i jabuke,
taj koji mi je napravio vrata i prozore, a on mi isporucio vrata i ugradio, nakon par dana treba da mi isporuci prozore, ako smo se dogovorili da mu platim vrata, pa poslije isporuke i prozore on ima legitimno pravo da mi ne isporuci prozore i da trai da mu platim vrata, ili ce me tuziti sudu radi ne placanja isporucene ROBE. A isto tako njegovo je pravo da mi isporuci prozore ako smo se mi dogovorili da mi nakon isporuke sve ROBE da mu platim.
To je njegova stvar da uradi kako hoce, a isto moja stvar ako sam u njegovoj poziciji.
Ali ovdje je drugi princip usluga koja se placaju na osnovu isporucenih usluga mjesecno. i redovno se dobijaju racuni za to.
Zasto meni BHtelecom ne iskljuci moja tv, ako im ne platim racune za mobitele? To nikada nece uraditi iako su racuni na isto ime i istu adresu.
ti mjesas kruske i jabuke prozore i vrata sam uzeo za primjer jer je fizicki opipljivo za razliku od impulsa i signala interneta
nije fazon u dogovoru prije i isporuke
fazon je kad si duzan 3 mjeseca a ja ti citavo vrijeme isporucujem drugu uslugu koju placas al si duzan za prvu
zasto ne iskljucuje moju tv zbog mobitela je taj sto to nije princip firme da to radi ionako su drzavni pa one uposlenike boli neka stvar za bilo sta
zato im i opada promet jer ljudi ostanu duzni a onda se ganjaju po sudovima a to traje i po par godina
mada ni internet ni telefon ni tv nisu bas primarni za zivot tako da je uopsteno glup primjer navoditi to kao usporedbu
kad sam ja na celu firme mog uposlenika itekako boli ako mi ti nisi platio uslugu koju ti isporucujem jer od tebe zavisi i njegova plata i tvoj kvalitet uslugu i unapredjenje istih
ja sam se ovdje ponajvise osvrnuo na to da se plati uslugu i da nema duznika a ponajvise misleci na javna preduzeca tipa vodovod eprivreda toplane i sl