HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
supercali

#2226 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by supercali »

relativno84 wrote:
Niko ovdje ne spori da treba platiti ono sto koristis, ali kojom logikom ti ulazis u pekaru kod privatnika i trazis hljeb a on ti kaze moze ako uzmes i 5 kifli :? kao sto i sam kazes njega ne interesuje imas li ili ne :D

Osoba x je duzna za telefon, ok iskljuci, ali zasto iskljuciti net koji je uredno placen kao i kablovska :? To nije pravilo, to je bahatost.
kriva ti je analogija sa pekarom
zamisli ja udjem u pekaru uzmem hljeb i ne platim a onda dodjem i uzimam kifle i placam al sam jos uvijek duzan onaj hljeb
sto ne bi platio taj hljeb sto si vec pojeo pa onda uzimao te kifle?
jbt dobro neko napisa svi bi dzabaluka a kad se stane u kraj tome onda su krivi svi samo ne ti
bas me zanima kad je tebi neko duzan kako se ponasas?
kakaljin

#2227 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kakaljin »

supercali wrote:
relativno84 wrote:Strucnjak iznad zagovara represivne mjere, ne platis vodu neka ti iskljuce i struju, ne platis odrzavanje zgrade ljudi lijepo dodju i zazidaju ti ulazna vrata :-) koliko gluposti na jednom mjestu :lol:

To sto HS i ostali supci ucjenjuju na ovaj nacin par osoba ne znaci da se svi trebaju voditi tim primjerom. Lagano do Radnicke i od do :angry: pa da vidis kako su usluzni.
alo strucnjak vodovod i elektroprivreda nema nikakvih dodirnih tacaka
dok internet od telemacha i telefon od telemaha itekako ima
u prvom slucaju jednom placa drugom duzan a u drugom slucaju jednom te istom placa polovicno

mada kakvi smo treba bas takve mjere nisi platio racun za struju iskljuci i vodu i grijanje i telefon i da ne moze nista izvaditi od dokumenata osim licne
Dodirnih tacaka ima ako dolazi na jednom racunu, a ako dolazi na dva odvojena racuna onda nemaju dodirnih tacaka iako su od istog isporucioca usluga.
supercali

#2228 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by supercali »

kakaljin wrote:
Dodirnih tacaka ima ako dolazi na jednom racunu, a ako dolazi na dva odvojena racuna onda nemaju dodirnih tacaka iako su od istog isporucioca usluga.
ja kakaljinu napravio vrata i u isto vrijeme napravio prozore i ostao mi duzan za vrata
i ti me opet zoves da ti pravim prozore bez ikakvih posljedica iako si isti covjek samo zato jer nisam radio oba puta prozore?

je li duzan mujo mujic sa tom adresom i tim maticnim? jeste ukidaj sve sto se tice moje firme i to je to sta je tu cudno
relativno84

#2229 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by relativno84 »

supercali wrote: alo strucnjak vodovod i elektroprivreda nema nikakvih dodirnih tacaka
u prvom slucaju jednom placa drugom duzan a u drugom slucaju jednom te istom placa polovicno

mada kakvi smo treba bas takve mjere nisi platio racun za struju iskljuci i vodu i grijanje i telefon i da ne moze nista izvaditi od dokumenata osim licne
Apsolutno svako treba da plati ono sto koristi. Vodovod i elp. nemaju dodirnih tacaka, kao sto ni struja nema sa rtv taksom ali su nekada davno pokusali isto ovako da ucjenjuju, ako ne platis taksu neces ni struju, brzo su odustali jer je totalna glupost :D

hs il telemah u ovom slucaju su napravili isto gresku, ako vec ucjenjuju trebali su i kablovsku iskljuciti, koliko god ih pokusali opravdati ovo nema opravdanja, jer nema tog zakona koji pruza ovu mogucnost ucjenjivanja, tri racuna, tri usluge, sto si duzan neka iskljuci i tuzi ako ne platis u dozvoljenom roku.
supercali

#2230 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by supercali »

relativno84 wrote:
supercali wrote: alo strucnjak vodovod i elektroprivreda nema nikakvih dodirnih tacaka

Apsolutno svako treba da plati ono sto koristi. Vodovod i elp. nemaju dodirnih tacaka, kao sto ni struja nema sa rtv taksom ali su nekada davno pokusali isto ovako da ucjenjuju, ako ne platis taksu neces ni struju, brzo su odustali jer je totalna glupost :D

hs il telemah u ovom slucaju su napravili isto gresku, ako vec ucjenjuju trebali su i kablovsku iskljuciti, koliko god ih pokusali opravdati ovo nema opravdanja, jer nema tog zakona koji pruza ovu mogucnost ucjenjivanja, tri racuna, tri usluge, sto si duzan neka iskljuci i tuzi ako ne platis u dozvoljenom roku.
opet epl i javni tv servis nema nikakvih tacaka pa je i to los primjer
u ovom slucaju jesu li iskljucili samo internet a ostavili tv ne znam al opet to je do njih greska ako su ostavili tv a ugasili internet zbog telefona

ja govorim ono sto ja mislim
nisi platio mojoj firmi racun gasi sve moguce usluge dok mi ne platis ako je vec proslo 3 ili koliko vec mjeseci

moze se svakom desiti da zakasni mjesec al 3 mjeseca kasniti i ne platiti a placati ostalo je bezobrazluk za mene
opet necu da ulazim u konkretan slucaj izgubio posao i sta sve
zar se ne moze odmah odjaviti telefon izmiriti racun a internet preci na najmanji paket jer je danas da se ne lazemo internet potreba veca nego telefon
bar za mene
kakaljin

#2231 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kakaljin »

supercali wrote:
kakaljin wrote:
ja kakaljinu napravio vrata i u isto vrijeme napravio prozore i ostao mi duzan za vrata
i ti me opet zoves da ti pravim prozore bez ikakvih posljedica iako si isti covjek samo zato jer nisam radio oba puta prozore?

je li duzan mujo mujic sa tom adresom i tim maticnim? jeste ukidaj sve sto se tice moje firme i to je to sta je tu cudno
mjesas kruske i jabuke,

taj koji mi je napravio vrata i prozore, a on mi isporucio vrata i ugradio, nakon par dana treba da mi isporuci prozore, ako smo se dogovorili da mu platim vrata, pa poslije isporuke i prozore on ima legitimno pravo da mi ne isporuci prozore i da trai da mu platim vrata, ili ce me tuziti sudu radi ne placanja isporucene ROBE. A isto tako njegovo je pravo da mi isporuci prozore ako smo se mi dogovorili da mi nakon isporuke sve ROBE da mu platim.

To je njegova stvar da uradi kako hoce, a isto moja stvar ako sam u njegovoj poziciji.

Ali ovdje je drugi princip usluga koja se placaju na osnovu isporucenih usluga mjesecno. i redovno se dobijaju racuni za to.

Zasto meni BHtelecom ne iskljuci moja tv, ako im ne platim racune za mobitele? To nikada nece uraditi iako su racuni na isto ime i istu adresu.
supercali

#2232 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by supercali »

kakaljin wrote:
mjesas kruske i jabuke,

taj koji mi je napravio vrata i prozore, a on mi isporucio vrata i ugradio, nakon par dana treba da mi isporuci prozore, ako smo se dogovorili da mu platim vrata, pa poslije isporuke i prozore on ima legitimno pravo da mi ne isporuci prozore i da trai da mu platim vrata, ili ce me tuziti sudu radi ne placanja isporucene ROBE. A isto tako njegovo je pravo da mi isporuci prozore ako smo se mi dogovorili da mi nakon isporuke sve ROBE da mu platim.

To je njegova stvar da uradi kako hoce, a isto moja stvar ako sam u njegovoj poziciji.

Ali ovdje je drugi princip usluga koja se placaju na osnovu isporucenih usluga mjesecno. i redovno se dobijaju racuni za to.

Zasto meni BHtelecom ne iskljuci moja tv, ako im ne platim racune za mobitele? To nikada nece uraditi iako su racuni na isto ime i istu adresu.
ti mjesas kruske i jabuke prozore i vrata sam uzeo za primjer jer je fizicki opipljivo za razliku od impulsa i signala interneta
nije fazon u dogovoru prije i isporuke
fazon je kad si duzan 3 mjeseca a ja ti citavo vrijeme isporucujem drugu uslugu koju placas al si duzan za prvu
zasto ne iskljucuje moju tv zbog mobitela je taj sto to nije princip firme da to radi ionako su drzavni pa one uposlenike boli neka stvar za bilo sta
zato im i opada promet jer ljudi ostanu duzni a onda se ganjaju po sudovima a to traje i po par godina
mada ni internet ni telefon ni tv nisu bas primarni za zivot tako da je uopsteno glup primjer navoditi to kao usporedbu
kad sam ja na celu firme mog uposlenika itekako boli ako mi ti nisi platio uslugu koju ti isporucujem jer od tebe zavisi i njegova plata i tvoj kvalitet uslugu i unapredjenje istih

ja sam se ovdje ponajvise osvrnuo na to da se plati uslugu i da nema duznika a ponajvise misleci na javna preduzeca tipa vodovod eprivreda toplane i sl
kloniran

#2233 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kloniran »

kakaljin wrote:
kloniran wrote:zato sam i rekao holding, i da ako je u skolopu holdinga.
Ono sto ne mozes priustiti nemoji ni koristiti pa tako ni kablovsku.
Kod nas je ostala jebena navika da koristimo ono sto ne mozemo sebi priustiti.
Primjer: toplane, vodovod, sarajevogas, GRAS.....
Koliko su ucestvovali sami radnici i rukovodstvo tih preduzeca u njihovom unistavanju, u istoj ako ne i visoj mjeri su ucestvovali i sami korisnici tih usluga neplacanjem istih od rata na ovamo.
Al jok suti dok se moze dzabaluka, a kad se zavrnu pipe onda kukaj kako je drzava kriva sto se dzabaluka kupalo grijalo i vouzalo.

Samo ste zaboravili da privatnik nije drzava i da njega apsolutno ne interesuje sto nemas da platis.
Znao sam biti i gladan i zedan, al nijednom isporuciocu usluge koju koristim nisam ostajao duzan.
Zato pokrij se koliko je jorgan dug, ako nemas za jorgana pokrij se dekom :wink:
Koliko god i telemach i HS bili bezobrazni, ipak si ti ili ja korisnik njihovih usluga i njih apsolutno ne treba da interesuje imas li ti da platis ili ne.
I ja se slazem da se ne koristi ono sto se ne moze platiti, ali za nesto sto nisi platio ide iskljucenje te usluge, a ako nakon odredjenog roka ne platis ide tuzba na sudu i sud odredjuje kako da se naplati nesto sto se koristilo.

Sve te primjere sto si naveo se moze iskljuciti i zabraniti koristenje ako se ne plati, tako da za sve postoje opcije.

Ali nikako se ne moze iskljucivati usluga koja se redovno placa, bez obzira sto je od istog isporucioca usluge, zato postoje objedinjavanje usluga na jedan racun pa ti na osnovu toga mogu sve usluge iskljuciti, nikako drugacije.

I za taj holding sto ti kazes mora biti potpisan ugovor sa obadvije strane da su saglasne da se moze to raditi.
naravno, zato sam i pomenuo holding, jer bi objedinjavanja svih komunalija u jedan holding napokona natjeralo građane da plaćaju usluge koje koriste, i skinulo teret sa leđa redovnim platišama.

Međutim kod nas je ovdje malo drugacija situacija kod kablovaca, jer svaki kablovski operater ima svoju infrastrukturu i jednostavno moze da radi sta hoce, a uzimas obje usluge od njega i jednostavno moze da zavrne gdje najvise boli dok ne dobije svoje, bila usluga objedinjena ili ne.
relativno84

#2234 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by relativno84 »

hs zrtva a ne zlocinac :D

i kada platis nije sigurno da ces dobiti ono sto si platio, jer ugovor koji potpises je fleksibilna stvar :D da bar ugrade jos u njega ono jeste flat net ali s cestim prekidima, i ne nije do nas, ali nastavite placati :D
kloniran

#2235 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kloniran »

Kapitalizam, ne sviđa ti se usluga promjenis operatora :roll:
Ne branim ja nikoga, al dok ne shvatimo kako trziste funkcionise bice nam ovako.
united bosnae

#2236 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by united bosnae »

kloniran wrote:
naravno, zato sam i pomenuo holding, jer bi objedinjavanja svih komunalija u jedan holding napokona natjeralo građane da plaćaju usluge koje koriste, i skinulo teret sa leđa redovnim platišama.

Međutim kod nas je ovdje malo drugacija situacija kod kablovaca, jer svaki kablovski operater ima svoju infrastrukturu i jednostavno moze da radi sta hoce, a uzimas obje usluge od njega i jednostavno moze da zavrne gdje najvise boli dok ne dobije svoje, bila usluga objedinjena ili ne.
Apsolutno se slazem sa idejom da se objedini naplata svih komunalija, odnosno naplata kompanija koje su u drzavnom vlasnistvu (Gas, Struja, ViK, odvoz smeca, Toplane). Za to ima vise razloga:
1. Smanjio bi se broj zaposlenih u naplatim centrima te samim tim i troskovi kompanija za administraciju
2. Lakse i brze bi se razvile IT aplikacije za online uplatu/naplatu racuna
3. Povecala bi se i ubrzala naplata od korisnika
4. Svijest ljudi o odnosu prema svojim obavezama te drzavnim/zajednickim dobrima bi se poceo (mozda) mijenjati
5. .... i naravno sankcionisanje neplatisa bi bilo lakse i efikasnije
Maharadza

#2237 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Maharadza »

Koliko su ucestvovali sami radnici i rukovodstvo tih preduzeca u njihovom unistavanju, u istoj ako ne i visoj mjeri su ucestvovali i sami korisnici tih usluga neplacanjem istih od rata na ovamo.
Al jok suti dok se moze dzabaluka, a kad se zavrnu pipe onda kukaj kako je drzava kriva sto se dzabaluka kupalo grijalo i vouzalo.

Samo ste zaboravili da privatnik nije drzava i da njega apsolutno ne interesuje sto nemas da platis.
Znao sam biti i gladan i zedan, al nijednom isporuciocu usluge koju koristim nisam ostajao duzan.
Zato pokrij se koliko je jorgan dug, ako nemas za jorgana pokrij se dekom :wink:
Koliko god i telemach i HS bili bezobrazni, ipak si ti ili ja korisnik njihovih usluga i njih apsolutno ne treba da interesuje imas li ti da platis ili ne.
Image
kloniran

#2238 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kloniran »

Maharadza wrote:

Image
:skoljka:
relativno84

#2239 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by relativno84 »

kloniran wrote:Kapitalizam, ne sviđa ti se usluga promjenis operatora :roll:
Ne branim ja nikoga, al dok ne shvatimo kako trziste funkcionise bice nam ovako.
Sreca pa jos imamo veliki izbor :lol:

Trziste djeluje tako da jaci dere slabijeg, u ovom slucaju hs dere osobu x i ucjenjuje, u drugom slucaju osoba x fizicki dere uposlene u radnickoj, hs tuzi ali ubrzo shvati da je tuzio pogresnog i povlaci se. Toliko o trzistu usluga :D
kloniran

#2240 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kloniran »

relativno84 wrote:
kloniran wrote:Kapitalizam, ne sviđa ti se usluga promjenis operatora :roll:
Sreca pa jos imamo veliki izbor :lol:

Trziste djeluje tako da jaci dere slabijeg, u ovom slucaju hs dere osobu x i ucjenjuje, u drugom slucaju osoba x fizicki dere uposlene u radnickoj, hs tuzi ali ubrzo shvati da je tuzio pogresnog i povlaci se. Toliko o trzistu usluga :D
Imas telecom, total tv, telemach mmds ako nema kabla itd itd, znaci da ima izbora, a drugi par opanaka sto se kroz svaku sferu usluga kod nas provlaci prikriveni kartel pa je tako kod svih i usluga i kvalitet iste u par deka :roll:
Al opet HS dere za svoje usluge ne za tuđe, ako nemas da platis kid, digitalnu, internet ili telefon odjavi ono sto ne mozes priustiti i placaj ono sto mozes.
Ja placam samo analogiju i net, jer da placam sve sto imaju zaskripalo bi na nekom drugom mjestu.
relativno84

#2241 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by relativno84 »

kloniran wrote: Imas telecom, total tv, telemach mmds ako nema kabla itd itd, znaci da ima izbora, a drugi par opanaka sto se kroz svaku sferu usluga kod nas provlaci prikriveni kartel pa je tako kod svih i usluga i kvalitet iste u par deka :roll:
Al opet HS dere za svoje usluge ne za tuđe, ako nemas da platis kid, digitalnu, internet ili telefon odjavi ono sto ne mozes priustiti i placaj ono sto mozes.
Ja placam samo analogiju i net, jer da placam sve sto imaju zaskripalo bi na nekom drugom mjestu.
Da ne bude kako samo kudim, zadovoljan sam sa HS uslugama :D nego mi ovaj slucaj iznad malo pokvari raspolozenje.
semirsar

#2242 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by semirsar »

Na forumu rjesenja nejma... tri razlicita ugovora za tri razlicite usluge, bile usluge vezane il' jok ugovori su tu. Znaci, neko se ne drzi ugovora, presaviti tabak i pravac advokat. Bilo kakvo uslovljavanje ovim ili onim, a nije striktno navedeno u ugovoru kao sto oni itekako znaju sebe zastititi znaci nepostivanje ugovora, zato velim, ugovore ponijeti i pravac advokat, pa kom opanci kom obojci. Logicno je da se ukine ono sto se ne placa, al ne i ono sto se placa, ako to nejma u ugovoru.
Benq

#2243 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

semirsar wrote:Na forumu rjesenja nejma... tri razlicita ugovora za tri razlicite usluge, bile usluge vezane il' jok ugovori su tu. Znaci, neko se ne drzi ugovora, presaviti tabak i pravac advokat. Bilo kakvo uslovljavanje ovim ili onim, a nije striktno navedeno u ugovoru kao sto oni itekako znaju sebe zastititi znaci nepostivanje ugovora, zato velim, ugovore ponijeti i pravac advokat, pa kom opanci kom obojci. Logicno je da se ukine ono sto se ne placa, al ne i ono sto se placa, ako to nejma u ugovoru.
To ja citavo vrijeme ovdje avazim ali slaba vajda ... direktno krsenje ugovora od strane providera jer nigdje u ugovorima ne pise da ce internet biti ugasen ako se ne plati telefon.

To sto su razvezali pricu "moze provider sta hoce i kako hoce".. moze ali ako je tako navedeno u ugovoru koji su potpisale obje strane.
made_in_sarajevo

#2244 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by made_in_sarajevo »

sinoc pricam sa drugom iz telekoma i kaze da HS ima pravo to uraditi kao i svi ostali. mogu napraviti da gledaju jednog korisnika,jedan stan i kad vide da jedna usluga nije placena ugase sve. telecom to ne radi i kaze on da nema logike tako raditi ali eto mogu valjda. treba naravno i sa RAK-om provjeriti za ovo. ja koliko se sjecam ugovora od HS koji se potpisani,a kad smo isli prvi put u radnicku, nigdje u ugovoru nije usluga za uslugu bila povezana osim kablovska za internet jer je kablovska i uslov za internet.
Benq

#2245 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

made_in_sarajevo wrote:sinoc pricam sa drugom iz telekoma i kaze da HS ima pravo to uraditi kao i svi ostali. mogu napraviti da gledaju jednog korisnika,jedan stan i kad vide da jedna usluga nije placena ugase sve. telecom to ne radi i kaze on da nema logike tako raditi ali eto mogu valjda. treba naravno i sa RAK-om provjeriti za ovo. ja koliko se sjecam ugovora od HS koji se potpisani,a kad smo isli prvi put u radnicku, nigdje u ugovoru nije usluga za uslugu bila povezana osim kablovska za internet jer je kablovska i uslov za internet.
Sve ja to postujem , mozda oni imaju pravo da ugase sve zbog jedne usluge , ali to nije po zakonu uradjeno ako nema takve stavke u ugovoru. Jesu li te usluge jos uvijek pod ugovorom ili je ugovor istekao ? Ako je istekao onda oni mogu da ugase kad god to zele jer vise nista ne obavezuje ni jednu stranu da usluga ostane aktivna.
made_in_sarajevo

#2246 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by made_in_sarajevo »

Benq wrote:
made_in_sarajevo wrote:sinoc pricam sa drugom iz telekoma i kaze da HS ima pravo to uraditi kao i svi ostali. mogu napraviti da gledaju jednog korisnika,jedan stan i kad vide da jedna usluga nije placena ugase sve. telecom to ne radi i kaze on da nema logike tako raditi ali eto mogu valjda. treba naravno i sa RAK-om provjeriti za ovo. ja koliko se sjecam ugovora od HS koji se potpisani,a kad smo isli prvi put u radnicku, nigdje u ugovoru nije usluga za uslugu bila povezana osim kablovska za internet jer je kablovska i uslov za internet.
Sve ja to postujem , mozda oni imaju pravo da ugase sve zbog jedne usluge , ali to nije po zakonu uradjeno ako nema takve stavke u ugovoru. Jesu li te usluge jos uvijek pod ugovorom ili je ugovor istekao ? Ako je istekao onda oni mogu da ugase kad god to zele jer vise nista ne obavezuje ni jednu stranu da usluga ostane aktivna.
koliko se sjecam u ugovoru nema duzina trajanja. eto nek ima 24 mjeseca, oni nisu ponudili novi ugovor tako da valjda vazi ugovor koji je potpisan. nasli smo nekih stvari u njihovom uslovi poslovanja koje su oni zajebali pa cemo vidjeti, osim ako ne pisu jednu ali tumace kako njima odgovora. ma na kraju krajeva otici i nek pokazu crno na bijelo da smiju tako,a mi cemo crno na bijelu da su oni zajebali neke stvari pa sta bude :mrgreen: . platit ce se na kraju naravno ali supacki odnos zasluzuje da se koljemo do kraja :mrgreen:
kloniran

#2247 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kloniran »

relativno84 wrote:
kloniran wrote: Imas telecom, total tv, telemach mmds ako nema kabla itd itd, znaci da ima izbora, a drugi par opanaka sto se kroz svaku sferu usluga kod nas provlaci prikriveni kartel pa je tako kod svih i usluga i kvalitet iste u par deka :roll:
Da ne bude kako samo kudim, zadovoljan sam sa HS uslugama :D nego mi ovaj slucaj iznad malo pokvari raspolozenje.
I ja sam vala zadovoljan ovim sto koristim, al jbg promjena vlasti donijela i promjenu pravila.
Prije se moglo dogovarati kako hoces, posebno ako imas direktan kontakt do Eneshage :D
Benq

#2248 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Mozete li vi pokrenut speedtest ? Meni je juce nestalo interneta , nije ga bilo 2 sata , nakon toga speedtest je "blank" , ni sa jednog racunara ga ne mogu pokrenut , resetovao modem i ruter , nista :-)

http://pokit.org/get/?3cf9e75fe4978b5fc ... ae58a5.jpg

Nigdje servera :D
kloniran

#2249 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by kloniran »

Benq wrote:Mozete li vi pokrenut speedtest ? Meni je juce nestalo interneta , nije ga bilo 2 sata , nakon toga speedtest je "blank" , ni sa jednog racunara ga ne mogu pokrenut , resetovao modem i ruter , nista :-)

http://pokit.org/get/?3cf9e75fe4978b5fc ... ae58a5.jpg

Nigdje servera :D
kod mene radi, provjeri da nije do flash-a ili sta vec sada koriste.
Meni prije nije htjelo tako da izbaci kad flash player padne
Benq

#2250 Re: HS Internet - ALL ABOUT

Post by Benq »

Sad sam instalirao flash i opet ista stvar, juce instalirao sistem na laptop , pokusao da uradim speedtest , ne moze :)

Pokusao sam i sa mozilom i sa chromom , nista. Odoh restartovat modem i router jos jednom , mozda nadodje :D

EDIT: Solved :D , ispraznio cache memoriju i sad radi :)
Post Reply