Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
- studiorum_tuzlaensis
#2226 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Za ideale ginu budale, vazda bilo. Za svoju porodicu i goli opstanak ginu heroji, vazda bilo. 
- hatemondays
#2227 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Hajmo malo nazad na temu, sutra 21. Oktobra su 23 godine od razmjene zarobljenika na PTT inzinjeringu, razmjenjeni civili sa Grbavice i tijela poginulih sa obje strane, razmjenjena su tijela poginulih sa 11 plavih.Slavim taj dan kao svoj rodjendan broj 2, kompletna porodica se izvukla nakon 6 mjeseci pakla na Grbavici.A kad smo presli na slobodnu teritoriju spektakl, nisam mogao prepoznati grad, totalno cudno iskustvo, radujes se slobodi a na drugoj starni pakao druge vrste, gdje otici kod koga, jeben osjecaj.Kontas sve si rjesio sada a ono borba tek pocinje...., jeben vakat bio.Ako ko ima na ovoj temi da je razmjenjen isti dan volio bih da me kontaktira, isto kao i onih 5 ljudi koji su se ispalili na 11 plavih ukljucujuci mog starog i rodjaka, mislim da ih je bilo 7 ukupno a ispalili su se 9.Oktobra sa tijelima poginulih na 11 plavih...Imena ovih 5 ljudi sam znao bili smo zajedno u radnom vodu kod Gilmara, ali zaboravilo se nakon tolikih godina, pa eto ako su tu na temi javite se.....
- sunceKOtepsija
#2228 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
sretan rodendan, a za ova imena i ostalo nemoj se opterecivat, da ste jedni drugima bili vazni jos bi bili u kontaktuhatemondays wrote:Hajmo malo nazad na temu, sutra 21. Oktobra su 23 godine od razmjene zarobljenika na PTT inzinjeringu, razmjenjeni civili sa Grbavice i tijela poginulih sa obje strane, razmjenjena su tijela poginulih sa 11 plavih.Slavim taj dan kao svoj rodjendan broj 2, kompletna porodica se izvukla nakon 6 mjeseci pakla na Grbavici.A kad smo presli na slobodnu teritoriju spektakl, nisam mogao prepoznati grad, totalno cudno iskustvo, radujes se slobodi a na drugoj starni pakao druge vrste, gdje otici kod koga, jeben osjecaj.Kontas sve si rjesio sada a ono borba tek pocinje...., jeben vakat bio.Ako ko ima na ovoj temi da je razmjenjen isti dan volio bih da me kontaktira, isto kao i onih 5 ljudi koji su se ispalili na 11 plavih ukljucujuci mog starog i rodjaka, mislim da ih je bilo 7 ukupno a ispalili su se 9.Oktobra sa tijelima poginulih na 11 plavih...Imena ovih 5 ljudi sam znao bili smo zajedno u radnom vodu kod Gilmara, ali zaboravilo se nakon tolikih godina, pa eto ako su tu na temi javite se.....
- Mister Yes
#2229 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Evo napokon da pročitam temu do kraja. Jedna od najboljih tema na pdf istorija bez ikakve sumnje a kod mene baš navalio posao pa nikako da stignem pročitati do kraja..
Prije svega par riječi o drugu O'zone. Nisam od juče po pitanju forumanja ali me još niko nije tako uspješno ubacio u svoj svijet kao O'zone kada je pisao o svom životu na okupiranoj teritoriji. Isto kao da gledam neki dobar 3D film u kinu. Lik je tako normalan i tako dobar da je to nevjerovatno. Svaka čast legendo na svemu!
Sljedeći karakter o kojem bih napisao par riječi je drug Dežurni kritičar. I njega sam čitao isto kao da gledam neki ratni film. Fenomenalne mogućnosti opisivanja i dočaravanja situacije. Vidi se da je pisac. I njemu svaka čast na svemu.
Ja sam odrastao na Grbavici ali sam osamdeset i neke preselio. Pola rata sam proveo na jevrejskom groblju a pola na Trgu heroja. Ali nisam nikakav heroj. Dapače. Sam se nikad ne bih prijavio za vojsku. A i kad su me mobilisali izganjao sam vezu da ne budem sa puškom na liniji. Ja sam recimo sušta suprotnost od Dežurnog kritičara kojeg krase izraziti patriotizam i hrabrost. Ja sam pak uvijek gledao kako da sačuvam svoju guzicu i kako da se što manje poturam. Ali eto, bio sam cijeli rat u Sarajevu i živio na prvoj liniji fronta. Kada mi je granatom razvaljena kuća kod Jevrejskog prešao sam u stan na Trgu. Sa jedne prve linije na drugu ali šta ću kad sam tu imao stan.
Vezano za Boška i Admiru svi mi koji živimo u blizini znamo da su ih ubili naši. Ljudi koji su gledali svojim očima se svi slažu u priči. Molilo se Cacu da ih pusti. Ljudi čuli svojim ušima kada Caco naređuje preko veze "imaš naređenje i postupi po istom". Zna se tačno i sa kojeg položaja su ubijeni (lijeva obala-Borak) i koja trojica su tada bili na tom položaju. Uglavnom, slažem se sa onima koji nisu za to da se od to dvoje pravi neka velika priča. Ima puno puno zaslužnijih ljudi od Boška i Admire. Mada i mene rasplače pjesma Zabranjenog pušenja, trebalo bi Sulu zamoliti da napravi koju pjesmu o ljudima poput O'zona koji nisu napustili svoje ni pod okupacijom.
Ipak, najviše me rasplače Tifina Grbavica. Iako sam pitar, čitav moj život je vezan uz Grbavicu ili njenu okolinu. Jedan sam od prvih sigurno koji je ušao na Grbavicu kada je bila reintegracija. I dan danas ako se gdje pije kafa pije se na Grbavici. To je tako i gotovo.
Prije svega par riječi o drugu O'zone. Nisam od juče po pitanju forumanja ali me još niko nije tako uspješno ubacio u svoj svijet kao O'zone kada je pisao o svom životu na okupiranoj teritoriji. Isto kao da gledam neki dobar 3D film u kinu. Lik je tako normalan i tako dobar da je to nevjerovatno. Svaka čast legendo na svemu!
Sljedeći karakter o kojem bih napisao par riječi je drug Dežurni kritičar. I njega sam čitao isto kao da gledam neki ratni film. Fenomenalne mogućnosti opisivanja i dočaravanja situacije. Vidi se da je pisac. I njemu svaka čast na svemu.
Ja sam odrastao na Grbavici ali sam osamdeset i neke preselio. Pola rata sam proveo na jevrejskom groblju a pola na Trgu heroja. Ali nisam nikakav heroj. Dapače. Sam se nikad ne bih prijavio za vojsku. A i kad su me mobilisali izganjao sam vezu da ne budem sa puškom na liniji. Ja sam recimo sušta suprotnost od Dežurnog kritičara kojeg krase izraziti patriotizam i hrabrost. Ja sam pak uvijek gledao kako da sačuvam svoju guzicu i kako da se što manje poturam. Ali eto, bio sam cijeli rat u Sarajevu i živio na prvoj liniji fronta. Kada mi je granatom razvaljena kuća kod Jevrejskog prešao sam u stan na Trgu. Sa jedne prve linije na drugu ali šta ću kad sam tu imao stan.
Vezano za Boška i Admiru svi mi koji živimo u blizini znamo da su ih ubili naši. Ljudi koji su gledali svojim očima se svi slažu u priči. Molilo se Cacu da ih pusti. Ljudi čuli svojim ušima kada Caco naređuje preko veze "imaš naređenje i postupi po istom". Zna se tačno i sa kojeg položaja su ubijeni (lijeva obala-Borak) i koja trojica su tada bili na tom položaju. Uglavnom, slažem se sa onima koji nisu za to da se od to dvoje pravi neka velika priča. Ima puno puno zaslužnijih ljudi od Boška i Admire. Mada i mene rasplače pjesma Zabranjenog pušenja, trebalo bi Sulu zamoliti da napravi koju pjesmu o ljudima poput O'zona koji nisu napustili svoje ni pod okupacijom.
Ipak, najviše me rasplače Tifina Grbavica. Iako sam pitar, čitav moj život je vezan uz Grbavicu ili njenu okolinu. Jedan sam od prvih sigurno koji je ušao na Grbavicu kada je bila reintegracija. I dan danas ako se gdje pije kafa pije se na Grbavici. To je tako i gotovo.
-
quarterback
#2230 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Mister Yes wrote:Evo napokon da pročitam temu do kraja. Jedna od najboljih tema na pdf istorija bez ikakve sumnje a kod mene baš navalio posao pa nikako da stignem pročitati do kraja..
ja sam dosao do strane 20 i procitao sam to maltene iz cuga, jedno jutro do 4 ujutro zaglavio
- johntra
#2231 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
jbga, kad nam je svima Grbavica važna i svi smo u njoj proveli dijelove života...barem oni koji pišu na ovoj temi...što pred rat, dio ili cijeli rat, pa i sada poslije rata...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2232 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Ja nisam živio na Grbavici, ali je nakon ove teme gledam skroz drugim očimajohntra wrote:jbga, kad nam je svima Grbavica važna i svi smo u njoj proveli dijelove života...barem oni koji pišu na ovoj temi...što pred rat, dio ili cijeli rat, pa i sada poslije rata...
- Repetitor
#2233 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Momak(ma nije momak covjek je ali eto) je veci patriota od 99,99% ovih nekih koji pisu po ovome forumu.Dosta smo hljeba pojeli zajedno ja i onstrucnjak_kofol wrote:Gdje onaj kriticar da nam malo isprica kako je ko srbin prezivio kod cace,jel morao dokazivati da je veci papa od pape? kako one jadnike pobise,a kako on i sale ostase?
Ali covjek se bori da prezivi i obezbjedi svojoj porodici zivot dostojan covjeka.I kada ga evo upitas danas,a pitaj ga slobodno,pitaj ga koliko je razocaran i koji mi je dio zivota tezi,onaj kod Cace ili nakon rata borba drugog tipa.
-
Bodkin
#2234 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
trocadero wrote:Ех Паша, има и тих "мојих прсана" пун курац. Кад иду у шехер или на море прво поскидају и сакрију по ауту све што би неког асоцирало да су Срби а гукнути тамо "помоз бог" је виша математика.
Ех да, кад паркирају негдје дуже дневне новине Аваз или Вечерњи лист се обавезно купе и ставе на видно мјесто испод шајбе!![]()
Да се вратимо на тему!
-
KENJAC
#2235 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
A znas one okvirove oko registracije ? One gdje pise Auto Kuca i mjesto ? E pa ovi diverzanti i ratnici svi oni imaju crne te okvirove ko da su u koroti. Nigdje ni naznake odakle dolaze ni ko su ni sta su ! A muzika strogo neutralna. Severina il Dzastin Biber !Bodkin wrote:trocadero wrote:Ех Паша, има и тих "мојих прсана" пун курац. Кад иду у шехер или на море прво поскидају и сакрију по ауту све што би неког асоцирало да су Срби а гукнути тамо "помоз бог" је виша математика.
Ех да, кад паркирају негдје дуже дневне новине Аваз или Вечерњи лист се обавезно купе и ставе на видно мјесто испод шајбе!![]()
Да се вратимо на тему!![]()
e cuj stave avaz na vidno mjesto. E u pm
-
PM72
#2236 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Okvir na tablicama sa oznakom ENERGOPETROL nose "republikanci".Mnogi od njih imaju i ono MAJNEX ali pobrišu PALE...Treći entitet nosi EUROHERC dok Bošnje preferiraju Bosna osiguranje...
- hatemondays
#2237 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Sarajmen wrote:hatemondays wrote:Hajmo malo nazad na temu, sutra 21. Oktobra su 23 godine od razmjene zarobljenika na PTT inzinjeringu, razmjenjeni civili sa Grbavice i tijela poginulih sa obje strane, razmjenjena su tijela poginulih sa 11 plavih.Slavim taj dan kao svoj rodjendan broj 2, kompletna porodica se izvukla nakon 6 mjeseci pakla na Grbavici.A kad smo presli na slobodnu teritoriju spektakl, nisam mogao prepoznati grad, totalno cudno iskustvo, radujes se slobodi a na drugoj starni pakao druge vrste, gdje otici kod koga, jeben osjecaj.Kontas sve si rjesio sada a ono borba tek pocinje...., jeben vakat bio.Ako ko ima na ovoj temi da je razmjenjen isti dan volio bih da me kontaktira, isto kao i onih 5 ljudi koji su se ispalili na 11 plavih ukljucujuci mog starog i rodjaka, mislim da ih je bilo 7 ukupno a ispalili su se 9.Oktobra sa tijelima poginulih na 11 plavih...Imena ovih 5 ljudi sam znao bili smo zajedno u radnom vodu kod Gilmara, ali zaboravilo se nakon tolikih godina, pa eto ako su tu na temi javite se.....
Hajde ako ti nije mrsko napiši koju rečenicu o samom činu razmjene, mjesto, vrijeme, proceduru i sl. Je li riječ o tzv privatnoj razmjeni ili razmjeni preko tzv komisija za razmjenu, pošto pominješ PTT inžinjering na A. polju.[/quote
Ukratko, poslije frke na 11 plavih, trebalo je pokupiti mrtve cetnike sa bojista, pokupe oni ljude iz radnog voda ali one ljude koji imaju familiju na Grbavici da se slucajno nebi ispalili inace ode familiji glava, odaberu grupu od 7 ljudi medju njima moj stari i rodjak Zuti vec spomenut na temi, strpaju ih na kamion i dogovore primirje sa nasima da se tijela pokupe, prvi pokusaj 8.oktobra propao zbog pucnjave na liniji, drugi pokusaj 9.oktobra je uspio,problem je bio da je jedan od poginulih bio brat od jednog vrlo vaznog cetnika, on je obecao ovoj nasoj grupi miran zivot na Grbavici ako uspiju da mu vrate brata na Grbavicu, helenejse oni otisli pokupili tijela, i fino zbrisu sa kamioniom i tijelima na nasu stranu.Mislim da bi nas povalili ove sto smo ostali da nisu odnijeli tijelo i tog cetnikovog brata, uglavnom narednih 12 dana do razmjene zivot za mene i porodicu i porodice ovih sto su se ispalili je bio pakao, stalne prijetnje itd.Negdje oko 19.oktobra vojna policija dosla na vrata mojoj staroj i rekli da se spreme za razmjenu 21.oktobra i da svi budemo na Vracama u 11 sati.Mi tako pokupili ono malo u ruke sto je moglo stati i bus na je cekao na Vracama, mozda jedno 20 ljudi bilo u busu.Poslije toga kasarna Lukavica gdje nas je preuzeo Unprofor i pravac PTT inzinjering.Taj dan su razmjenjena tijela tih cetnika i nekih nasih boraca sa Stupa a za nas zive neki iz Sarajeva su razmjenjeni, ugodno sa korisnim.
Pravi rokenrol je bio da je Zuti ostavio kamion sa tim cetnicima na nasoj liniji kod 11 plavih sve do dana razmjene 21.oktobra, niko nije dirao kamion i tijela,morali su pretovariti tijela na drugi kamion a smrad je bio strahota tijela na otvorenom 2 sedmice, uglavnom moj stari i Zuti su uspjeli nekako dokotrljati taj kamion u 1 sat popodne na PTT i razmjena se obavila.Nikad necu zaboraviti zagrljaj mog oca kod Evrope gdje su nas izbacili iz busa poslije razmjene. Zutom dugujem zivot, bio je bolestan pravo prije 2 godine ali iscupao se mangup stari, nije dao leukemiji da ga povali , nazalost po prelasku na slobodnu teritoriju saznao je da su mu ubili majku, oca i dva brata, poslije prelaska postajemo 5.novembra pripadnici 3.brdske (celovi).Zuti je zaglavio u prvoj bosnjackoj nakon 94-te a ja ostao u 3. sve do 105. do kraja rata.Roman da se napise pogotovo ovaj dio od frke na 11.plavih do 21.oktobra ali ko ce to citati, eto ukratko.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2238 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
hatemondays wrote:Roman da se napise pogotovo ovaj dio od frke na 11.plavih do 21.oktobra ali ko ce to citati, eto ukratko.
Ima ko ce citati, samo pisi
-
quarterback
#2239 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
piši koliko se sjecas_BataZiv_0809 wrote:hatemondays wrote:Roman da se napise pogotovo ovaj dio od frke na 11.plavih do 21.oktobra ali ko ce to citati, eto ukratko.![]()
- Zokipfc
#2240 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
quarterback wrote:piši koliko se sjecas_BataZiv_0809 wrote:hatemondays wrote:Roman da se napise pogotovo ovaj dio od frke na 11.plavih do 21.oktobra ali ko ce to citati, eto ukratko.![]()
Vazi za sve veterane, ako ste voljni. Nama mladjima je cast citati sve vase price.
- karanana
#2241 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
kako su odlucili ipak preci sa tijelima, odnosno zar se stvarno nisu bojali sta ce se desiti sa rodbinom koja je ostala na grbavici?
i to svih 7 da se odluci za isto bez protivljenja barem nekoga.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#2242 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Moj, koji je bio među ovima iz radnog voda pričao mi je da su bukvalno zarobljeni od strane naših. Da su ih par sati držali tamo na našoj liniji dok su oni molili da ih puste da se vrate na Grbavicu strahujući šta će im se desiti sa porodicama. Onda dok su došli bezbjednjaci, pa korpus već je mrak pao. Mislim da su poslije par sati četnici već stupili u kontakt sa našima. I da su naši iskoristili situaciju te razmjenili i porodice. Znam kad su svi izašli (pisao sam već) da su k`o mahniti hodali Sarajevom. Uopšte se ne obazirući na granatiranja i puškaranja, poslije "života" na okupiranoj Grbavici.karanana wrote:kako su odlucili ipak preci sa tijelima, odnosno zar se stvarno nisu bojali sta ce se desiti sa rodbinom koja je ostala na grbavici?
- hatemondays
#2243 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Uh tu je bilo povuci potegni, Zuti je vozio kamion i kad su natovarili tijela vec se bilo pokasno, mrak je padao, Zuti je rekao da nece nazad a vi kako hocete i moj stari se protivio prelasku bojeci se za zivote moje majke, mene i moje sestre, uglavnom bilu je tu ruznih rijeci i eto nisu se vratili nazad.Na kraju sve proslo sretno, nije da nije bilo svadje oko toga na 11.plavih.Koliko ja znam niko nije stradao od familija od ovih ljudi koji su presli.A da smo hodali ko zombiji poslije prelaska jesmo za 6 mjeseci sa 90kg sletio na 55kg tako ako treba nekom The biggest looser takmicenje fino u zarobljenistovo po godine i 40 kila manje.karanana wrote:kako su odlucili ipak preci sa tijelima, odnosno zar se stvarno nisu bojali sta ce se desiti sa rodbinom koja je ostala na grbavici?
Imali smo srece da je ovaj poginuli cetnik bio brat ovom glavnom bradonji inace bila bi livada...Ovaj period izmedju 9.oktobra do 21.oktobra cu posebno opisati moram sjesti pa napisati fino a ne ovako nabrzinu sa posla, ima tu stvari koje treba spomenuti...
-
PM72
#2244 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Bio sam tada...kakvih pedeset pripadnika TO...nije ih bilo ni deset.Mi,pripadnici MUP-a smo to izveli.Pretresi jesu vršeni i nešto se ne sjećam neke gomile oružja ali se sjećam klope i pića.Sarajmen wrote:Naletih na neki članak o raji sa Trga... kažu da je zgrada ''Loris'' zauzeta u dva sata iza ponoći 23 juna 1992., pedesetak ''teritorijalaca'' uz podršku pripadnika MUP-a BiH , zaposjelo je sve ulaze ''Lorisa''. Tamo u zgradi su izvršili pretres stanova i finog naoružanja pronašli u stanovima petokolonaša. Zarobili su pukovnika JNA Jankovića, koji je kasnije suđen i osuđen na pet godina zatvora zbog oružja koje mu je nađeno.PM72 wrote:Шта мислиш колико их преласком ентитетске "границе" постане мањи од макова зрна?
..."
Sljedeća meta im je nakon zauzimanja ''Lorisa'' sada bila na dlanu-Tombola, jer su odatle kontrolisali ''Loris'' ali imali i bazu za prodore u grad. Petog jula 1992 su je roknuli ''zoljom'' ...
-
trocadero
#2245 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
У праву си!
Ево ја ћу се дефинитивно и повући са теме. Ово води ономе већ виђеном неколико пута.Да не би било, гдје си био ,нигдје... шта си радио, ништа,...појео вук магарца, писао без везе.
У ствари немам шта ја ни писати о Грбавици .Био само једном токам рата 1994 јер ми је требао преглед очног љекара да бих могао полагати возачки.Возио се пола дана како бих добио папир да нисам ћорав јер је та једна докторица(офталмолог) била само на Грбавици. Није ми се дало полагати прије рата, уфати ме војска ЈНА, а после одмах и рат. Елем ја то на Илиџи положио из прве.У униформи још затакао утоку за појас па хајд обори ако смијеш!
Частио комисију(пријератне СУП-овце маму им) ценером да попију нешто и воздра. То ми је био паметнији потез током рата уз Правни факултет који сам уписао почетком 1995 на Илиџи који додуше никад нисам успио завршити
.Да је рат потрајао још 4 године можда и бих, него потписаше мир па ме зајебаше!
Гдје сам оно стао ...аха, неопозиво се повлачим!!!
Катаклингер,
За тебе важи исто оно што и за Излију.Узми и ти маркер, шарај мало по новцу ћирилична слова,унеси и мало поетике па нобеловцу нацртај бркове!
Ево ја ћу се дефинитивно и повући са теме. Ово води ономе већ виђеном неколико пута.Да не би било, гдје си био ,нигдје... шта си радио, ништа,...појео вук магарца, писао без везе.
У ствари немам шта ја ни писати о Грбавици .Био само једном токам рата 1994 јер ми је требао преглед очног љекара да бих могао полагати возачки.Возио се пола дана како бих добио папир да нисам ћорав јер је та једна докторица(офталмолог) била само на Грбавици. Није ми се дало полагати прије рата, уфати ме војска ЈНА, а после одмах и рат. Елем ја то на Илиџи положио из прве.У униформи још затакао утоку за појас па хајд обори ако смијеш!
Гдје сам оно стао ...аха, неопозиво се повлачим!!!
Катаклингер,
За тебе важи исто оно што и за Излију.Узми и ти маркер, шарај мало по новцу ћирилична слова,унеси и мало поетике па нобеловцу нацртај бркове!
Last edited by trocadero on 24/10/2015 10:35, edited 1 time in total.
- Repetitor
#2246 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Cirilica je konstitutivno pismo koje se koristi na podrucju BiH. To sto nekoga iritira,je ona cinjenica sto se pretezno srpski narod opredjelio za upotrebu cirilice pa tako i zlocine koje su pocinili tokom agresije na BiH,vezu za cirilicu.Znaci sve sto dolazi od srba,hajmo mrziti
To bas nije ispravno sto se tice pisma, i cirilica je i moja/nasa koliko i njihova samo eto jednostavno navika da koristim/o latinicu.
Ima masa drugih stvari koje bi se mogle svrstati pod provokacije.
Pismo apsolutno ne bi trebalo da bude problem.
To bas nije ispravno sto se tice pisma, i cirilica je i moja/nasa koliko i njihova samo eto jednostavno navika da koristim/o latinicu.
Ima masa drugih stvari koje bi se mogle svrstati pod provokacije.
Pismo apsolutno ne bi trebalo da bude problem.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2247 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
ne idite u off. banovaću 
- Zokipfc
#2248 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Uvijek i zauvijek? Zar ne smatras da ovakav nacin razmisljanja vodi ka 'jednosmjernim' nacinu razmisljanja?Sarajmen wrote:Ma šta činio, uvijek i zauvijek je u pravu onaj kome su na glavu padale granate, a ne onaj ko ih je ispaljivao.
- holowey
#2249 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
a to arbih nije ispaljivala granate na civilne ciljeve okupiranih teritorija? bio sam peh pa me kao civila pogresne etnicke pripadnosti na okupiranoj teritoriji ranio geler "nase" granate, a skolskog druga "prave" etnicke pripadnosti druga "nasa" granata ubila... i kako da onda da tumacim tvoju tvrdnju?Sarajmen wrote:Ma šta činio, uvijek i zauvijek je u pravu onaj kome su na glavu padale granate, a ne onaj ko ih je ispaljivao.
-
PM72
#2250 Re: Grbavica, Vraca i Kovačići pod okupacijom...
Naši artiljerci su obično pogađali iz druge...