Bebe - ALL ABOUT!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
putujucidzindas

#2226 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by putujucidzindas »

kuća ubija čovjeka. bar nas :D
vanad

#2227 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

uh, sto ste se raspisale...ne znam gdje da pocnem :-D

Ojed moze biti i od mokrace - imam osjecaj da je taj i gori, mi radi jednog takvog u hitnoj zavrsili i ostavili pelene. Inace meni je ponovo Bepanthen zakon.

Dvoje djece - moja starija kad se braco rodio je postala moj rep. Do tada nije bila ni slucajno. Nije bilo sanse da ja negdje odem bez nje. Bracu voli, ali mama je postala Nr.1. Isto kao da se prepala da cu joj pobjeci. Sad je vec malo bolja ali prema malom se ponasa kao maceha. Sta god on uzme da se igra, ona mu otme. Ali ponovo mislim da sam jos dobro prosla, srecom nije niko agresivan - osim mene ponekad :D . A prva tri mjeseca sam dojila sa njom na glavi.

Porodicna sreca - sta je to? 8) Salim se, ja i muz smo bili preaktivni dok nismo imali djecu. Isli kuci samo na spavanje. Kad se rodila mala, skontali smo da vise nema toga iako se covjek nauci gdje su neke te granice. Nase pravilo je, idi u kafanu ali kad djeca zaspu. I tako to prakticiramo. On ide jednom-dvaput sedmicno, ja jednom u dvije sedmice. Sportom se bavi jednom sedmicno vikendom, ja planiram poceti trcati cim prva lasta izviri. Bicikl se moze vozati i sa djecom, setnje su nam dosta ceste jer imamo i kolica i nosiljku....A kad je mala bila sama, znali smo ukljuciti toki-voki i otici u najblizu kafanu koja nam je dometu 8) ...
niko_niko_kao_ja

#2228 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by niko_niko_kao_ja »

putujucidzindas wrote:kuća ubija čovjeka. bar nas :D
i nas :lol:

zato smo mi najmanje u kuci. sluzi nam samo da prespavamo. vec polako svi pocinjemo luditi jer par dana nismo izasli iz kuce :-)
putujucidzindas

#2229 Re: Bebe - ALL ABOUT!

niko_niko_kao_ja wrote:

zato smo mi najmanje u kuci. sluzi nam samo da prespavamo. vec polako svi pocinjemo luditi jer par dana nismo izasli iz kuce :-)
zato smo mi izveli bolesno dijete vani :lol:
i on je totalna šizika ako jedan dan ne izađe
niko_niko_kao_ja

#2230 Re: Bebe - ALL ABOUT!

putujucidzindas wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:

zato smo mi izveli bolesno dijete vani :lol:
i on je totalna šizika ako jedan dan ne izađe
evo i ja sve dumam da ga malo izvedem kad se probudi. bili smo jutros malo na balkonu na suncu, ali to se ne pika :D
otherside

#2231 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

znaci, sve je to tu negdje u 5 deka :D
jah...vikend je rucak kod jedne ili druge nane uz obavezno sjedenje od par sati. je li starija jela, treba da spava...djeca imaju neke svoje rasporede i ako ces ih dosljedno postovati, zaboravi na sve svoje planove.
vidim tako je i kod ostalih i to mi fakat sve skupa izgleda pomalo depresivno...
znam da grozno zvucim ali u porodici imam slucajeva gdje se propustaju zaista bitni dogadjaji ( cak i planirani za djecu, tipa rodjendana) jer dijete spava i sl.
nedavno smo muz i ja otisli sa bebom na bjelasnicu, starija bila u obdanistu..
malo se prosetali, sjeli u restoran, s nogu popili caj, sok i trci nazad jer se blizi vakat dojenja :D
ovu mladju fakat mogu ostaviti bilo kome...ona je prava mirnica mashAllah i samo je bitno da je nahranjena i cista.
starija je vec drugacija ali i ona bi rado ostala kod nane, pogotovo one koja ima ipad :D
kontam, ipak bi se to zajednicko vrijeme moglo isplanirati ali realizacija je nula bodova.
iskreno, zelim i ja provesti vrijeme s djecom vani ali cini mi se da cu opet postati kompletan insan tek kad se vratim na posao :D
otherside

#2232 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

uh, vidim ja da vas ovo ipak toliko ne muci :oops:
po jedan komentar i onda jopet o bebecim guzama, pelenama, kakama i sl...
neka, polako... :D
putujucidzindas

#2233 Re: Bebe - ALL ABOUT!

otherside wrote: iskreno, zelim i ja provesti vrijeme s djecom vani ali cini mi se da cu opet postati kompletan insan tek kad se vratim na posao :D
Nego šta nego me muči. Ja sam 100% sigurna da, ako se nas dvoje potpuno i isključivo posvetimo samo djetetu 100%, niko tu neće biti sretan. Za 10-15 godina nas dvoje više nećemo ni znati zašto smo tu. A onda lagano, dijete ode svojim putem i ostadoše dva idiota :D A to ne želimo.

Ja znam da, kad počnem raditi, tek ću onda doći sebi. Sigurna sam da ću biti odmornija, raspoloženija i stići uraditi mnogo više nego sad. Ozbiljno, ovo stanje - buđenje-kaka-dojenje-doručak-igranje-dojenje-kaka-pelena... bez obzira koliko me ispunjavalo, mislim da treba biti vremenski ograničeno, u mom slučaju :D
Alhemicarkaa

#2234 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by Alhemicarkaa »

otherside wrote:uh, vidim ja da vas ovo ipak toliko ne muci :oops:
eh, otherside, da pričam koliko šutim, ni najpatetičnije teme na pdf lj&s mi ne bi bile ravne :D
Ne znam koliko će se promjeniti ni kad počnem raditi jer tek me tad neće biti nigdje.
otherside

#2235 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

e to je to.
a sad...mene kopka kako neki ljudi od pocetka stvari postave na svoje mjesto.
organizuju da sve stima a i dalje imaju "svoj" zivot, vidjaju se i izlaze s prijateljima, mozda ne cesto kao prije ali eto, drzi se kontinuitet. bake/nane/tete cuvalice zaposlene maksimalno...
znam tri para koji su prvo dijete ostavljali baka/nana servisu cijelu radnu sedmicu ukljucujuci i spavanje i preuzimali dijete preko vikenda. jos s posla navrate na rucak.
iz ove perspektive meni to izgleda kao premija na lotu :D
s druge strane, bilo bi mi zao mame da joj jednu veliku obavezu predam na 24h sata 5 dana u sedmici. i jos rucak da mi napravi :roll:
joj, sto se ja istovarih :lol:
otherside

#2236 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

Alhemicarkaa wrote:
otherside wrote:uh, vidim ja da vas ovo ipak toliko ne muci :oops:
eh, otherside, da pričam koliko šutim, ni najpatetičnije teme na pdf lj&s mi ne bi bile ravne :D
Ne znam koliko će se promjeniti ni kad počnem raditi jer tek me tad neće biti nigdje.
pricaj bona ne bila, ako neces ovdje, gdje ces onda?
ovo ti je idealno mjesto za istovar :D
duboka_misao

#2237 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

Image
putujucidzindas

#2238 Re: Bebe - ALL ABOUT!

otherside wrote: s druge strane, bilo bi mi zao mame da joj jednu veliku obavezu predam na 24h sata 5 dana u sedmici. i jos rucak da mi napravi :roll:
joj, sto se ja istovarih :lol:
Neka si, samo ti :)
Moj brat je dobio djecu kad je mama još uvijek mogla dosta toga. Ona i druga baka su na smjenu čuvale starijeg + žena za čuvanje mlađeg, kuhanje i spremanje + žena koja čisti 1x sedmično. I ja sam bila tu za povremena čuvanja. ja sam u to doba imala 20 godina i nikako mi nije bilo jasno - zašto oni uopšte imaju djecu? Je li radi nane, bake, mene ili koga? I dalje isto to mislim. Zašto bih ga dala nekom cijelu sedmicu? Kad krenem raditi, normalno da ćemo i muž i ja biti s njim, povremeno će ga neko i pričuvati da mi izađemo, ali 5 dana u sedmici? Ja to ne mogu shvatiti... Bez obzira može li to nana podnijeti.
niko_niko_kao_ja

#2239 Re: Bebe - ALL ABOUT!

ja bome rodih dijete sebi, a ne da ga odgaja nana. ali ko voli nek' izvoli.
djeca brzo rastu, dok se okrenemo oni vec veliki i nisu tu, ja licno ne zelim da propustim prve rijeci, prve korake, prve simpatije, prve probleme i sve velike stvari u njegovom zivotu. hocu da uzivam sa bebcem i u njemu.
putujucidzindas

#2240 Re: Bebe - ALL ABOUT!

niko_niko_kao_ja wrote:ja bome rodih dijete sebi, a ne da ga odgaja nana. ali ko voli nek' izvoli.
djeca brzo rastu, dok se okrenemo oni vec veliki i nisu tu, ja licno ne zelim da propustim prve rijeci, prve korake, prve simpatije, prve probleme i sve velike stvari u njegovom zivotu. hocu da uzivam sa bebcem i u njemu.
:thumbup:
Ja se zeznuh, pa ovu tvoju prvu rečenicu rekoh pred mamom i svekrvom :lol: :lol:
niko_niko_kao_ja

#2241 Re: Bebe - ALL ABOUT!

putujucidzindas wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:ja bome rodih dijete sebi, a ne da ga odgaja nana. ali ko voli nek' izvoli.
:thumbup:
Ja se zeznuh, pa ovu tvoju prvu rečenicu rekoh pred mamom i svekrvom :lol: :lol:
i ja sam, jos sam dodala imali ste svoju priliku, a ako ste ostale zeljne znate sta vam je ciniti :lol: ne moram ni reci kakva je reakcija bila. :D
otherside

#2242 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

ja se u potpunosti slazem s tobom.
ali to se to sve desi, i mi ostarismo :D
moja poenta je koliko se moze ici s paralelnim procesom?
ono, uzivamo u bebama ali uzivamo i u vremenu kad je dijete/djeca s nanom, bakom, tetkom, tetom i sl...
ma znate sta hocu da kazem...
s jednim djetetom je puno lakse i ja sam bila budala sto je cesce nisam ostavljala nanama ali kao "majka jednog djeteta" :lol: sam bila nepovjerljiva prema svima i mislila sam da je moje dijete jedino sretno i sigurno sa mnom.
e haj' sad dvije nekome uvali :lol:
ne bih ni ja svoje dijete dala na puni pansion ali nemojte mi reci da cete nesto propustiti u odrastanju djeteta ako svake subote izadjete s muzem malo duze ili sa zajednickim prijateljima.
o ovome ja govorim a koliko sam shvatila niko se ne moze pohvaliti da izadje bez djeteta jednom sedmicno na veceru, u pozoriste, kino, koncert, kafic,...
vanad

#2243 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

otherside, bude i prodje...mada to sad izgleda kao citava vjecnost. Zavisi i od prirode covjeka. Imam ja druga i drugaricu sa bas ono cool mamom. Zena je udovica ali ta je sebi zivot sredila bas po svom cejfu. Ima "momka" sa kojim se nadje preko vikenda, ganja sport, putuje... Godina kao i moja mama koja je vala prava penzija.
vanad

#2244 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by vanad »

moja prvi put spavala van kuce bez roditelja kad se braco rodio :run:
duboka_misao

#2245 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by duboka_misao »

otherside wrote: o ovome ja govorim a koliko sam shvatila niko se ne moze pohvaliti da izadje bez djeteta jednom sedmicno na veceru, u pozoriste, kino, koncert, kafic,...
mogu ja ali nam bude mrsko.....to je jos gore djeca isisaju volju za zivotom iz tebe pazi sta ti kazem.
otherside

#2246 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

vanad wrote:moja prvi put spavala van kuce bez roditelja kad se braco rodio :run:
moja nikad nije spavala bez roditelja :D
otherside

#2247 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

duboka_misao wrote:
otherside wrote: o ovome ja govorim a koliko sam shvatila niko se ne moze pohvaliti da izadje bez djeteta jednom sedmicno na veceru, u pozoriste, kino, koncert, kafic,...
mogu ja ali nam bude mrsko.....to je jos gore djeca isisaju volju za zivotom iz tebe pazi sta ti kazem.
znam ja sta ti govoris...ovo mi je jos i najgore od svega, bojim se to i izustiti.
niko_niko_kao_ja

#2248 Re: Bebe - ALL ABOUT!

otherside wrote:
ja se u potpunosti slazem s tobom.
ali to se to sve desi, i mi ostarismo :D
moja poenta je koliko se moze ici s paralelnim procesom?
ono, uzivamo u bebama ali uzivamo i u vremenu kad je dijete/djeca s nanom, bakom, tetkom, tetom i sl...
ma znate sta hocu da kazem...
s jednim djetetom je puno lakse i ja sam bila budala sto je cesce nisam ostavljala nanama ali kao "majka jednog djeteta" :lol: sam bila nepovjerljiva prema svima i mislila sam da je moje dijete jedino sretno i sigurno sa mnom.
e haj' sad dvije nekome uvali :lol:
ne bih ni ja svoje dijete dala na puni pansion ali nemojte mi reci da cete nesto propustiti u odrastanju djeteta ako svake subote izadjete s muzem malo duze ili sa zajednickim prijateljima.
o ovome ja govorim a koliko sam shvatila niko se ne moze pohvaliti da izadje bez djeteta jednom sedmicno na veceru, u pozoriste, kino, koncert, kafic,...
ma uredu je povremeno ostaviti dijete negdje da bi provela vrijeme sa muzem ili sama sa sobom :D , ali citavu sedmicu :-) moj komentar se odnosio upravo na to.

a ti fino jedno dijete mami, predlazem ovo mirnije :D , a drugo svekrvi, a ti malo odmori :-D eto rijesenja gdje ostaviti obje. :)
otherside

#2249 Re: Bebe - ALL ABOUT!

Post by otherside »

e moja ti...mislis da je tako lako nane uskladiti, pogotovo "slatku" :D
niko_niko_kao_ja

#2250 Re: Bebe - ALL ABOUT!

otherside wrote:e moja ti...mislis da je tako lako nane uskladiti, pogotovo "slatku" :D
a pretpostavljam :roll:

hoces da ti ja pricuvam djecu :D
Post Reply