nema komsic veze s tim poslom. to je bio tal dragan vrankic-ljiljanko palac uz malu pomoc nikole spiricakaranana wrote:Ove nove stanbeno poslovne zgrade sto godinama zjape prazne.....kumrovec, volving, grada cacka preko puta skole.....sta mislite jesu one samo paravan pranja para? Jer kako se nekom postenom isplati da mu zgrade zjape? Komsic je sunarodnjaku nastelio kumrovec i nastelio mu par drzavnih institucija da iznajmljuje prostore, ove druge dvije godinama prazne. Ima ih jos vjerovatno.
Novogradnja u Sarajevu?
- Ned071
#2226 Re: Novogradnja u Sarajevu?
- armma
#2227 Re: Novogradnja u Sarajevu?
A kako misliš stambene zgrade ??? Zgrada kumrovec je poslovna zgrada barem ono što ja znam, u tu je svrhu pravljena ..a o isplativosti i da ne pričamo ,kad imaš viška novca itekako se isplati imati nekretninu pa makar i prazna da stoji neko vrijeme.karanana wrote:Ove nove stanbeno poslovne zgrade sto godinama zjape prazne.....kumrovec, volving, grada cacka preko puta skole.....sta mislite jesu one samo paravan pranja para? Jer kako se nekom postenom isplati da mu zgrade zjape? Komsic je sunarodnjaku nastelio kumrovec i nastelio mu par drzavnih institucija da iznajmljuje prostore, ove druge dvije godinama prazne. Ima ih jos vjerovatno.
- Tahta
#2228 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ta zgrada je poslovna nema tu stanova, i na prodaju je odkako je izgrađena invenstitor traži 6000 KM/m2 bez PDVarmma wrote:A kako misliš stambene zgrade ??? Zgrada kumrovec je poslovna zgrada barem ono što ja znam, u tu je svrhu pravljena ..a o isplativosti i da ne pričamo ,kad imaš viška novca itekako se isplati imati nekretninu pa makar i prazna da stoji neko vrijeme.karanana wrote:Ove nove stanbeno poslovne zgrade sto godinama zjape prazne.....kumrovec, volving, grada cacka preko puta skole.....sta mislite jesu one samo paravan pranja para? Jer kako se nekom postenom isplati da mu zgrade zjape? Komsic je sunarodnjaku nastelio kumrovec i nastelio mu par drzavnih institucija da iznajmljuje prostore, ove druge dvije godinama prazne. Ima ih jos vjerovatno.
vjerovatno zbog toga nije ni prodata .Zgrada je prelijepa sva u staklu al jbg slabo kod nas ima biznisa svi kubure i preživljavaju
-
made_in_sarajevo
#2229 Re: Novogradnja u Sarajevu?
jel ima kakve logicnosti da se u 45 do 50 kvadrata zgura trosoban stan? ja trenutno zivim u 55 kvadrata dvosobnom stanu pa ne znam vise kud cu sa sobom i sa stvarima,a ne u toliko kvadrata da se guraju 3 sobe.
- Adriatic
#2230 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jok, samo je bio načelnik opštineNed071 wrote:nema komsic veze s tim poslom. to je bio tal dragan vrankic-ljiljanko palac uz malu pomoc nikole spiricakaranana wrote:Ove nove stanbeno poslovne zgrade sto godinama zjape prazne.....kumrovec, volving, grada cacka preko puta skole.....sta mislite jesu one samo paravan pranja para? Jer kako se nekom postenom isplati da mu zgrade zjape? Komsic je sunarodnjaku nastelio kumrovec i nastelio mu par drzavnih institucija da iznajmljuje prostore, ove druge dvije godinama prazne. Ima ih jos vjerovatno.
Gdje bi on.
Uzgred, u tom lopovluku je ugrađen izgleda i Amir Zukić iz SDA.
- MeanMachine
#2231 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Sve se može kad se hoćemade_in_sarajevo wrote:jel ima kakve logicnosti da se u 45 do 50 kvadrata zgura trosoban stan? ja trenutno zivim u 55 kvadrata dvosobnom stanu pa ne znam vise kud cu sa sobom i sa stvarima,a ne u toliko kvadrata da se guraju 3 sobe.
- OldMayor
#2232 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Pa jbg sad ti napravi kuhinju, trpezariju i dnevni u 12m2.made_in_sarajevo wrote:jel ima kakve logicnosti da se u 45 do 50 kvadrata zgura trosoban stan? ja trenutno zivim u 55 kvadrata dvosobnom stanu pa ne znam vise kud cu sa sobom i sa stvarima,a ne u toliko kvadrata da se guraju 3 sobe.
Predsoblje i kupatilo ti budu oko 8m2. I eto ostane 30m2 za sobe, taman tri sobe.
E sad to sto ti u kupatilo jedva uguras ves masinu, sto nemas kako treba mjesta za plakare je druga stvar. Imas kao tri sobe.
I skontaj sad da ce tu valjda zivjeti minimalno 3-4 ljudi, gdje sa stvarima jbt tito?
-
milojicabrzi
#2233 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ima sada kod novogradnje ponuda i rjesenja prostora, da se u 50 m2, smjesti dnevni boravak i dvije zasebne manje sobe.
Uglavnom, to su solidni stanovi, imaju dnevni boravak i kuhinju od oko 22-23 kvadrata i jos dvije male sobe od cca 8-9 kvadrata, ono bas djecje sobe ili mini spavace.
To se tretira cisto kao dvosoban stan.
Pojam trosobnog stana za mene je 70+ m2.
Imam prijeratni stan od 64 m2, koji se uvijek tretirao kao dvoiposoban.
Znaci, otprilike ide ovako
do 30 m2- garsonjera
oko 40-45 m2- jednosoban stan
od 50-65-dvosoban
preko 65 - trosoban, cetverosoban i sl.
U sarajevskim novogradnjama, najvise je malih stanova, grasonjera i jednosobnih, nesto malo dvosobni, a na cijeloj etazi zgrade mozda samo jedan koji ide preko 65 m2. To je zato sto upravo tako trazi trziste
Uglavnom, to su solidni stanovi, imaju dnevni boravak i kuhinju od oko 22-23 kvadrata i jos dvije male sobe od cca 8-9 kvadrata, ono bas djecje sobe ili mini spavace.
To se tretira cisto kao dvosoban stan.
Pojam trosobnog stana za mene je 70+ m2.
Imam prijeratni stan od 64 m2, koji se uvijek tretirao kao dvoiposoban.
Znaci, otprilike ide ovako
do 30 m2- garsonjera
oko 40-45 m2- jednosoban stan
od 50-65-dvosoban
preko 65 - trosoban, cetverosoban i sl.
U sarajevskim novogradnjama, najvise je malih stanova, grasonjera i jednosobnih, nesto malo dvosobni, a na cijeloj etazi zgrade mozda samo jedan koji ide preko 65 m2. To je zato sto upravo tako trazi trziste
- cpu_fan
#2234 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Evo izgleda da počinje nova gradnja oko Tibre II. Zna li ko gdje će se raditi novi kompleks ?
- supercali
#2235 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Vjerovatno gdje god ima zemljana povrsina
-
StupskaBitanga
#2236 Re: Novogradnja u Sarajevu?
gdje tačnocpu_fan wrote:Evo izgleda da počinje nova gradnja oko Tibre II. Zna li ko gdje će se raditi novi kompleks ?
- cpu_fan
#2237 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Najavili su javnu raspravu tu u MZ Stup II pa čemo da vidimo .
-
StupskaBitanga
#2238 Re: Novogradnja u Sarajevu?
ovdje na Stupu Nina završava još jednu lamelu
Niču zgrade ko gljive poslije kiše
-
L u c i f e r
#2239 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Valjda ce uskoro biti i kakve infrastrukture...StupskaBitanga wrote:ovdje na Stupu Nina završava još jednu lamelu
-
StupskaBitanga
#2240 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ima eno kod džamije se viore SDA zastave
SNAGA JE U JEDINSTVU
SNAGA JE U JEDINSTVU
-
L u c i f e r
#2241 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Maaasala!StupskaBitanga wrote:Ima eno kod džamije se viore SDA zastave
SNAGA JE U JEDINSTVU
- OldMayor
#2242 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ma ajde polako bice, prvo da iskoristimo svaki komadic zemlje...sta ostane to cemo za puteve.L u c i f e r wrote:Valjda ce uskoro biti i kakve infrastrukture...StupskaBitanga wrote:ovdje na Stupu Nina završava još jednu lamelu
Jbt gledam kod Tibre, 100 hiljada ljudi zivi ondje, a put dva malo veca auta se jedva mimoidju.
Je li problem, ako vec kanton i opstina nemaju love, usloviti investitora, hos zgradu, ok ali napravi i normalan pristupni put. Dok ne napravi put ne dat mu upotrebnu dozvolu i uknjizbu stanova.
-
milojicabrzi
#2243 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Jeste, ali u normalnoj zemlji...OldMayor wrote:Ma ajde polako bice, prvo da iskoristimo svaki komadic zemlje...sta ostane to cemo za puteve.
Jbt gledam kod Tibre, 100 hiljada ljudi zivi ondje, a put dva malo veca auta se jedva mimoidju.
Je li problem, ako vec kanton i opstina nemaju love, usloviti investitora, hos zgradu, ok ali napravi i normalan pristupni put. Dok ne napravi put ne dat mu upotrebnu dozvolu i uknjizbu stanova.
-
iceman2010
#2244 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Da je kako treba bila bi prvo skola, put, barem jedno igraliste i park, jedan poveci parking i to sve za ovo sto je vec izgradjeno. Ali posto smo mi takvi kakvi smo bice jos koja zgrada. Mozda dodaju jos koji sprat. Malo je 13.OldMayor wrote: Ma ajde polako bice, prvo da iskoristimo svaki komadic zemlje...sta ostane to cemo za puteve.
Jbt gledam kod Tibre, 100 hiljada ljudi zivi ondje, a put dva malo veca auta se jedva mimoidju.![]()
-
StupskaBitanga
#2245 Re: Novogradnja u Sarajevu?
da je kako treba ne bi Memićbio naačelnik opštine ma ne bi on bio ni predsjednik kućnog savjeta u normalnoj zemlji
- pinokio04
#2246 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Koliko ukupno tibra planira izgraditi faza:
A
B
C
D
....
Koliko je do sada završeno, ima li neko slike iz vazduha kako to izgleda, i na kojim mjestima će tačno teći slijedeća faza zgrada..
A
B
C
D
....
Koliko je do sada završeno, ima li neko slike iz vazduha kako to izgleda, i na kojim mjestima će tačno teći slijedeća faza zgrada..
- cpu_fan
#2247 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Ima u mjesnoj zajednici Stup II regulacioni plan pa svako može dobiti uvid u njega.pinokio04 wrote:Koliko ukupno tibra planira izgraditi faza:
A
B
C
D
....
- OldMayor
#2248 Re: Novogradnja u Sarajevu?
Tibra ce traziti dozvolu za no-fly zone iznad i okolo njegovih zgrada u radijusu od 1,5km.
Pa jbmu nece nekakav aerodrom i avioni ometati njegove oblakodere, izgradnju istih.
Pa jbmu nece nekakav aerodrom i avioni ometati njegove oblakodere, izgradnju istih.
-
frenkoza
#2249 Re: Novogradnja u Sarajevu?
jeli istina da tibra navodno gradi novo naselje kod merkatora "konzuma" na socijalnom ... gdje pijaca bila ili jeste..
-
StupskaBitanga
#2250 Re: Novogradnja u Sarajevu?
jeste onaj plac gdje su bili montažni autosaloni