Protesti u Americi.
-
occupylove
#2226 Re: Protesti u Americi.
posto se istina siri na svim svjetskim jezicima , naravno i vrijeme je promjena
evo pa polako , odgledajte obazno stivo i film za sve probudjene, samo jedan od mnogih ;
evo pa polako , odgledajte obazno stivo i film za sve probudjene, samo jedan od mnogih ;
-
occupylove
#2227 Re: Protesti u Americi.
ups ! dupli ! sorry
- nosara
#2228 Re: Protesti u Americi.
Mislio sam da su ovi proamerikenjci zlocesti placenici, kad ono, samo vrlo bolesni i jadni bivsi ljudi...occupylove wrote:posto se istina siri na svim svjetskim jezicima , naravno i vrijeme je promjena
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#2229 Re: Protesti u Americi.
Sto se mene tice, Occupylove treba da bude u USA jer je najbolje sistem rusiti iznutrajefferson wrote:Jel to praksa u occupy pokretu da se izbjegavaju pitanja ili se nema hrabrosti (sto je inace karakteristika pokreta)?occupylove wrote:Jeffersone
kakve ja imam veze ?![]()
na ovoj planeti zivi 7 milijardi ljudi i imaju razne koncepte i vidjenja a vidimo (jasno sada , nadam se ) ko namece svoju volju i agresiju kao zadnji siledzija
uglavnom evo opet , pa procitaj bar neki od linkova
lijepa , humana i pametna Naomi ,( nas 'ideolog ") raspravljaj sa njom , odgovorit ce ti na email ako ima vremena
naporan si nekad fakat![]()
http://www.naomiklein.org/main
Ti haman ne mislis za sebe, cim sam ti nemas misljenje nego si obicni podanik i pismonosa.
Pricas o masama kako se njima manipulise, a ti jos priznas da se tobom manipulise.
Doduse tvoji postovi nikad nisu sadrzavali misljenja nego pitanja koja ni sam ne znas kome postavljas.
- nosara
#2230 Re: Protesti u Americi.
Ali ti se javis svaki put...jefferson wrote:Jel to praksa u occupy pokretu da se izbjegavaju pitanja ili se nema hrabrosti (sto je inace karakteristika pokreta)?occupylove wrote:Jeffersone
kakve ja imam veze ?![]()
na ovoj planeti zivi 7 milijardi ljudi i imaju razne koncepte i vidjenja a vidimo (jasno sada , nadam se ) ko namece svoju volju i agresiju kao zadnji siledzija
uglavnom evo opet , pa procitaj bar neki od linkova
lijepa , humana i pametna Naomi ,( nas 'ideolog ") raspravljaj sa njom , odgovorit ce ti na email ako ima vremena
naporan si nekad fakat![]()
http://www.naomiklein.org/main
Ti haman ne mislis za sebe, cim sam ti nemas misljenje nego si obicni podanik i pismonosa.
Pricas o masama kako se njima manipulise, a ti jos priznas da se tobom manipulise.
Doduse tvoji postovi nikad nisu sadrzavali misljenja nego pitanja koja ni sam ne znas kome postavljas.
-
occupylove
#2231 Re: Protesti u Americi.
a ovo je sada prava "bomba"
ovaj video se pojavio ( i jos se vrti na YouTube i izazvao je shok , mislim da su neki Amerikanci dozivjeli nervni slom
)
ne zato sto je iz Sjeverne Koreje
vec sto im skoro nista ne mozes odbiti
sve tacno rekli ako odbijemo par nebuloznih parola toga rezima, i par statistickih podataka koje nisu puno slagali ( o broju beskucnika )
eh ! dokle smo dogurali da nam Sjeverna Koreja drzi lekcije
to i jeste poruka genijalne ekipe iz cuvenoga Adbustersa ( za koje pisu textove trenutno najveci mladi mislioci alternativne scene globalno )
shebana je ta Sjeverna Koreja i nesretni narod u tome rezimu ali bogami shebani smo i mi i dobar dio planete sa ovakvim sistemom i manipulacijama , i molim vas argumente, mada ocekujem histericne napade shokiranih ,
hvala genijalci iz Adbusters, uvijek medju prvima sa kontraverznim ali uvijek humanistickim idejama i novim percepcijama ;
https://www.adbusters.org/abtv/another-reality.html
ovaj video se pojavio ( i jos se vrti na YouTube i izazvao je shok , mislim da su neki Amerikanci dozivjeli nervni slom
ne zato sto je iz Sjeverne Koreje
vec sto im skoro nista ne mozes odbiti
sve tacno rekli ako odbijemo par nebuloznih parola toga rezima, i par statistickih podataka koje nisu puno slagali ( o broju beskucnika )
eh ! dokle smo dogurali da nam Sjeverna Koreja drzi lekcije
to i jeste poruka genijalne ekipe iz cuvenoga Adbustersa ( za koje pisu textove trenutno najveci mladi mislioci alternativne scene globalno )
shebana je ta Sjeverna Koreja i nesretni narod u tome rezimu ali bogami shebani smo i mi i dobar dio planete sa ovakvim sistemom i manipulacijama , i molim vas argumente, mada ocekujem histericne napade shokiranih ,
hvala genijalci iz Adbusters, uvijek medju prvima sa kontraverznim ali uvijek humanistickim idejama i novim percepcijama ;
https://www.adbusters.org/abtv/another-reality.html
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#2232 Re: Protesti u Americi.
Propaganda ... odlican
mada autenticnost nije dokazana. Pocetak je super....Nas mudri presvijetli vodja koji raskrinkava svojom genijalnoscu kapitaliste ..hahaha, ali stvarno ono sto je u filmu receno, nisu nista fulili.
-
occupylove
#2233 Re: Protesti u Americi.
u zadnjih desetak dana , samoubistvo (?) mladoga cyber aktiviste i svojevrsnoga genijalca Arona Svartca u Njujorku
je izazvalo i izaziva burne reakcije medju alternativnom scenom i narodnim pokretima
( mada to ne bi nazvao alternativnom scenom , jer u pitanju je ogromna zajednica )
nazivali su ga novim Bil Gatesom i najvecim borcem za nezavisni internet
zbog njegovih akcija i politicke aktivnosti pokrenuta je federalna tuzba u USA
mladi Aron se nasao pod prismotrom i prijetnjom robije i do 25 godina
dali je smrt ovoga mladoga covjeka i aktiviste je momenat poput smrti Mohamed Bouazizija u Tunisu koji je pokrenu Arapsko proljece ?
dok se bura oko okolnosti i uzroka smrti mladoga covjeka tek zakuhava analiza situacije i pocetak jos snaznije pobune ?
ujedno i u toku su snazni cyber napadi , u USA i Evropi , kao znak odmazde
napadnut je i cuveni MIT i jos par uglednih univerziteta i vladinih institucija ;
http://www.sott.net/article/256472-Aaro ... are-you-on
je izazvalo i izaziva burne reakcije medju alternativnom scenom i narodnim pokretima
( mada to ne bi nazvao alternativnom scenom , jer u pitanju je ogromna zajednica )
nazivali su ga novim Bil Gatesom i najvecim borcem za nezavisni internet
zbog njegovih akcija i politicke aktivnosti pokrenuta je federalna tuzba u USA
mladi Aron se nasao pod prismotrom i prijetnjom robije i do 25 godina
dali je smrt ovoga mladoga covjeka i aktiviste je momenat poput smrti Mohamed Bouazizija u Tunisu koji je pokrenu Arapsko proljece ?
dok se bura oko okolnosti i uzroka smrti mladoga covjeka tek zakuhava analiza situacije i pocetak jos snaznije pobune ?
ujedno i u toku su snazni cyber napadi , u USA i Evropi , kao znak odmazde
napadnut je i cuveni MIT i jos par uglednih univerziteta i vladinih institucija ;
http://www.sott.net/article/256472-Aaro ... are-you-on
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#2234 Re: Protesti u Americi.
Koristiš smrt čovjeka za promociju svojih uvjerenja.
-
occupylove
#2235 Re: Protesti u Americi.
nisu to uvjerenja moj HameHame_ wrote:Koristiš smrt čovjeka za promociju svojih uvjerenja.
mi se borimo za opstanak kao ljudska stvorenja , ako je imalo humanosti ostalo, i protiv demona i cudovista ;
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#2236 Re: Protesti u Americi.
Naravno da su tvoja uvjerenja.
Zar ti zaista misliš da si putem Interneta i gledajući klipove iz svoje sobe skonto sve zavjere ovog svijeta? Nema potrebe da se ljutiš, svi mi donosimo neke svoje zaključke ali su nam velikoj većini izvori jako skromni i površni.
Većina u odbrani sovjih uvjerenja da pomaže široj zajednici zapostavi pojedince s kojima diskutuje i jednostavno ih olako ignoriše.
Hoću reći, kada treba pomoći pojedinačno ili nekome lično to se ne radi nego se vrijeđa, a izgovor je neka imaginarna borba u sebi za boljitak svih.
Eto npr. ovo je jedno od mojih uvjerenja
Zar ti zaista misliš da si putem Interneta i gledajući klipove iz svoje sobe skonto sve zavjere ovog svijeta? Nema potrebe da se ljutiš, svi mi donosimo neke svoje zaključke ali su nam velikoj većini izvori jako skromni i površni.
Većina u odbrani sovjih uvjerenja da pomaže široj zajednici zapostavi pojedince s kojima diskutuje i jednostavno ih olako ignoriše.
Hoću reći, kada treba pomoći pojedinačno ili nekome lično to se ne radi nego se vrijeđa, a izgovor je neka imaginarna borba u sebi za boljitak svih.
-
occupylove
#2237 Re: Protesti u Americi.
HameHame_ wrote:Naravno da su tvoja uvjerenja.
vjeruj mi moj jarane , svasta sam prozivio , internet i trkeljanje na forumima , Twiteranje i Facebook i slicno ?
to je samo alat , komunikacija
Aron Svarc je izgubio zivot , zato sto je bio borac za slobodu informacija
nije jedini
ovo nije sala i zezanje
vec realnost
Aron Ruso je rekao ;
"kao pojedinac smo kapljica , a zajedno ? sve te kapljice cine okean i cunami promjena "
nesto u tome smislu ako dobro prevedoh
Hame i Jefferson i ostali sa kojima se svadjam i raspravljam
mi smo samo ljudi
ja sam "aktivista" cijeli zivot
i rat i izbjeglica i svasta , standardna prica za vecinu nas sa Balkana i drzava trecega svijeta
e pa necemo vise tako
moramo biti ljudi i zajedno , nisam savrsen i nikada to nisam tvrdio , lupetam gluposti i samo sam covjek kao i svi mi
moji najbolji prijatelji u USA su Afro-Amerikanci
radim , trudim se , zivim , nisam sebican
i mislis odakle mi informacije ?
jos sam jako blag i nijezan , da vas ne uznemirim previse
dok zivite u bajci
Occupy mi se svidja jer nije partija i stranka , nema ideologije , kako to mnogi imputiraju
to je samo metod i ideja
uglavnom da ne supljiram previse
organizujte se , mi smo zadnja generacija koja moze trkeljati po internetu i palamuditi do besvijesti
mislimo o buducnosti i nasoj djeci
vrijeme istice , sistem se raspada
a sada opet 'pamflet" i "propaganda"
Idle No More & Occupy i naravno moji favoriti iz Oaklanda , pravi borci
- Hame_
#2238 Re: Protesti u Americi.
OK, hvala na odgovoru.
Ako bude kakva većeg koncerta i odjeka u muzici/društvu kao šezdesetih što su hipijevci i sex revolucija imali poštujem
Ako bude kakva većeg koncerta i odjeka u muzici/društvu kao šezdesetih što su hipijevci i sex revolucija imali poštujem
-
occupylove
#2239 Re: Protesti u Americi.
hvala i tebi moj HameHame_ wrote:OK, hvala na odgovoru.
Ako bude kakva većeg koncerta i odjeka u muzici/društvu kao šezdesetih što su hipijevci i sex revolucija imali poštujem![]()
a sada mala misaona bomba
http://hr.wikipedia.org/wiki/Komunizam
ako se strogo drzimo pravila Marksa i njegove teorije , gdje je tvrdio da do prave revolucije moze doci samo u uprosceno objasnjeno , u drustvima koji su dosegli tehnoloski i edukacijski nivo ?
ili stara parola :" Amerika i Engleska bit ce zemlja proleterska "
dakle Francuska burzoarska revolucija ili Oktobarska i slicno sto znamo iz istorije ?
su samo prelazni period i pobune gladnih robova , bez promjene svijesti
Occupy i Spanski M15 ili Idle No More i masu ostalih pokreta , raznih imena a iste ideje su ?
Komunisti
jer je vrijeme doslo
nije slucajno da je Kina zabranila preko njihovoga zloglasnoga Fire wall na internetu pojam ; Occupy i brutalno se obracunala sa i najmanjim pokusajima kopiranja Occupy
( na zalost , vecina ih je munjevito uhapsena i streljana po kratkome postupku kada su pokusali 'okupaciju " u Pekingu )
niste to znali ?
pa oni se najvise boje a kriju se iza teorije i masu zastavama
dakle ? ovo je samo slobodno razmisljanje i ja i vecina pripadnika OWS ce sa bijesom odbaciti imputiranje da smo 'Komunisti " ali ?
mi to jesmo , prvi pravi i nepatvoreni
tako teorija kaze
da Marx i Engels ustanu iz groba ? i vide ovo ?
umrli bi od srece
i jeste parola iz filma V for Vendeta ;
"ideju ne mozes ubiti "
ili osnovna parola narodnih pokreta ;
" ne mozes ubiti ideju cije je vrijeme doslo "
dakle ?
stavljaju nas u kategoriju 'ljevice" ?
to nije tacno ! po teoriji mi smo samo humanisticki pokret osvijescenih ljudi , nema vise podjela , samo ljudi
i da napomenem da su narodni pokreti i agreasivni kada treba , nista 'hasisari i kosa, i ljubav i mir "
jer vremena nemamo
odao sam veliku tajnu
zar ne ?
cijenio bi kada bi se umnije glave forumasa ukljucile bez vrijedjanja i svadje i rekli svoje misljenje
-
occupylove
#2240 Re: Protesti u Americi.
mole za podrsku nasa Braca & Sestre iz Palestine
mirovni kamp Palestinaca , uprkos prijetnjama i Izraelske vrhuske , i takodjer korumpiranih Palestinskih zvanicnika ?
i dalje se drze , nekolicina Izraelskih gradjana kao i Evropskih i Americkih aktivista su takodjer tu
OWS planira hitne akcije i salje donacije u znak podrske
za slobodu , za Palestinu i za mir napokon i pobogu , vrijeme je !
prenos uzivo ;
http://www.ustream.tv/channel/qariat-al ... -beit-iksa
mirovni kamp Palestinaca , uprkos prijetnjama i Izraelske vrhuske , i takodjer korumpiranih Palestinskih zvanicnika ?
i dalje se drze , nekolicina Izraelskih gradjana kao i Evropskih i Americkih aktivista su takodjer tu
OWS planira hitne akcije i salje donacije u znak podrske
za slobodu , za Palestinu i za mir napokon i pobogu , vrijeme je !
prenos uzivo ;
http://www.ustream.tv/channel/qariat-al ... -beit-iksa
-
occupylove
#2241 Re: Protesti u Americi.
Palestinski kamp je upravo dobio zadnje upozorenje od strane Izraelske armade da se povuku ili slijedi akcija
imate video prenos u postu iznad
covjek se stvarno osjeca nemocan , mada podrska stize iz cijeloga svijeta
imate video prenos u postu iznad
covjek se stvarno osjeca nemocan , mada podrska stize iz cijeloga svijeta
-
occupylove
#2242 Re: Protesti u Americi.
Palestinski kamp ponosa , je trenutno pod opsadom , lete vojni helikopteri
aktivisti i iz Izraela i sa Palestinske strane pokusali su se probiti do kampa , zasuti su gumenim mecima i suzavcem
oko desetak ozlijedjenih
dobro se drze nasi heroji , i veze jos rade , znaju da nisu sami , znaju da se istina probija ;
oko pola miliona ljudi trenutno preko mreze narodnih pokreta gleda ovo ( nadam se da ce se veze odrzati );
http://globalrevolution.tv/
aktivisti i iz Izraela i sa Palestinske strane pokusali su se probiti do kampa , zasuti su gumenim mecima i suzavcem
oko desetak ozlijedjenih
dobro se drze nasi heroji , i veze jos rade , znaju da nisu sami , znaju da se istina probija ;
oko pola miliona ljudi trenutno preko mreze narodnih pokreta gleda ovo ( nadam se da ce se veze odrzati );
-
occupylove
#2243 Re: Protesti u Americi.
nema psovanja , nema mrznje , jedva i jako tesko suzdrzavamo emocije
Palestinski i internacionalni kamp za mir i dostojanstvo je unisten
zadnje dvije minute dok se 100 -njak ljudi , jebenih ljudskih i humanih giganata i gromada humanizma stali pred tenkove i mitraljeze
( Jeffersone ? gdje si sada sa svojom Hiper Americkome ekipom i 'bacanju pod tenkove "?)
ajde ba' ? sta je ? sta sutis ?
sada se samo cekaju izvjestaji koliko je mrtvih i ranjenih
zauvijek Palestina , zauvijek otpor !
http://www.ustream.tv/recorded/28682465 ... ght/319221
Palestinski i internacionalni kamp za mir i dostojanstvo je unisten
zadnje dvije minute dok se 100 -njak ljudi , jebenih ljudskih i humanih giganata i gromada humanizma stali pred tenkove i mitraljeze
( Jeffersone ? gdje si sada sa svojom Hiper Americkome ekipom i 'bacanju pod tenkove "?)
ajde ba' ? sta je ? sta sutis ?
sada se samo cekaju izvjestaji koliko je mrtvih i ranjenih
zauvijek Palestina , zauvijek otpor !
http://www.ustream.tv/recorded/28682465 ... ght/319221
-
occupylove
#2244 Re: Protesti u Americi.
ljudi , gromade i sada internacionalni heroji , srecom i nema mrtvih ,
izgleda poslije velikoga internacionalnoga pritiska narodnih pokreta
( naravno ovce nemaju pojma i gledaju turbo-folk i fudbal
)
vec su vecina pusteni na slobodu i idu nazad u kamp poravnat buldozerima
ako treba , spavat ce pod zvijezdama
zvijezdama slobode
ljudski duh je neunistiv , zapamtite to , ne dajte da vas gaze !
trenutno oko 5 miliona ljudi prati ovu gigantsku borbu nekoliko desetina heroja protiv 4-te armije na svijetu
naklon herojima !
https://twitter.com/search?q=%23BabAlKarama
izgleda poslije velikoga internacionalnoga pritiska narodnih pokreta
( naravno ovce nemaju pojma i gledaju turbo-folk i fudbal
vec su vecina pusteni na slobodu i idu nazad u kamp poravnat buldozerima
ako treba , spavat ce pod zvijezdama
zvijezdama slobode
ljudski duh je neunistiv , zapamtite to , ne dajte da vas gaze !
trenutno oko 5 miliona ljudi prati ovu gigantsku borbu nekoliko desetina heroja protiv 4-te armije na svijetu
naklon herojima !
https://twitter.com/search?q=%23BabAlKarama
-
occupylove
#2245 Re: Protesti u Americi.
svi su OK
to je najvaznije
nasi heroji mira i slobode i Palestine i Izraela , su OK
prebijeni , iscrpljeni , ozlijedeni ali su OK
poslije jutarnjega Ezana ( jednoga od najljepsih kojega ikada cuh od lokalnoga Imama )
kamp nije 'osvojen" , drze ga tenkovi Izraelske armije , ne smiju se gubiti zivoti uzalud
idu u sljedecim danima nazad
vise od dva miliona Amerikanaca prati ovo
vrijeme dorucka u Palestini , treba im predah , OWS srcem , dushom i molitvama uz njih ..
divni hrabri ljudi ;
to je najvaznije
nasi heroji mira i slobode i Palestine i Izraela , su OK
prebijeni , iscrpljeni , ozlijedeni ali su OK
poslije jutarnjega Ezana ( jednoga od najljepsih kojega ikada cuh od lokalnoga Imama )
kamp nije 'osvojen" , drze ga tenkovi Izraelske armije , ne smiju se gubiti zivoti uzalud
idu u sljedecim danima nazad
vise od dva miliona Amerikanaca prati ovo
vrijeme dorucka u Palestini , treba im predah , OWS srcem , dushom i molitvama uz njih ..
divni hrabri ljudi ;
- nosara
#2247 Re: Protesti u Americi.
Uz suprugu Michelle te kćeri Maliu i Sashu, novi-stari predsjednik će na pozornici na zapadnom ulazu u Kongres prisegnuti uz podignutu desnu ruku, a lijevu položenu na dvije Biblije, jednu koja je pripadala Abrahamu Lincolnu, a druga Martinu Lutheru Kingu.
Lincolnovu Bibliju koristio je kod prisege prije četiri godine, a Lutherovu je ove godine odlučio dodati jer se datum inauguracije poklapa sa saveznim praznikom kojim se odaje počast tom crnačkom borcu za ljudska prava ubijenom u atentatu 1968. godine.
At a 1999 press conference, Coretta Scott King stated that "there is abundant evidence of a major high level conspiracy in the assassination of my husband, Martin Luther King, Jr. ... the conspiracy of the Mafia, local, state and federal government agencies, were deeply involved in the assassination of my husband.
-
occupylove
#2248 Re: Protesti u Americi.
hehehe !nosara wrote:Uz suprugu Michelle te kćeri Maliu i Sashu, novi-stari predsjednik će na pozornici na zapadnom ulazu u Kongres prisegnuti uz podignutu desnu ruku, a lijevu položenu na dvije Biblije, jednu koja je pripadala Abrahamu Lincolnu, a druga Martinu Lutheru Kingu.
Lincolnovu Bibliju koristio je kod prisege prije četiri godine, a Lutherovu je ove godine odlučio dodati jer se datum inauguracije poklapa sa saveznim praznikom kojim se odaje počast tom crnačkom borcu za ljudska prava ubijenom u atentatu 1968. godine.![]()
At a 1999 press conference, Coretta Scott King stated that "there is abundant evidence of a major high level conspiracy in the assassination of my husband, Martin Luther King, Jr. ... the conspiracy of the Mafia, local, state and federal government agencies, were deeply involved in the assassination of my husband.
Lupe Fiasco je nasa legenda
i ima muda do poda
poslije izvedbe na partiju povodom inaguracije "Obama drona" , izbacen je sa pozornice , posto je sasuo istinu u lice
korumpiranim smradovima
http://www.sott.net/article/256734-Rapp ... erformance
-
occupylove
#2249 Re: Protesti u Americi.
malo statistike , povodom inaguracije Obabombera ili Obama drona
iza svake ove brojke su ubojna sredstva velike razorne moci , bombe , rakete i krstareci projektili od kojih neki imaju explozivno punjenje i do pola tone !
u prosjeku oko sto kila exploziva kada se sve sracuna po ubojnome sredstvu
te bombe i rakete su unistile stotine hiljada ako ne i milione ljudskih zivota
Obabomber je presisao i Busha
'fantastican rekord " gospodine predsjednice
iza svake ove brojke su ubojna sredstva velike razorne moci , bombe , rakete i krstareci projektili od kojih neki imaju explozivno punjenje i do pola tone !
u prosjeku oko sto kila exploziva kada se sve sracuna po ubojnome sredstvu
te bombe i rakete su unistile stotine hiljada ako ne i milione ljudskih zivota
Obabomber je presisao i Busha
'fantastican rekord " gospodine predsjednice
The U.S. dropped 17,500 bombs during its invasion of Afghanistan in 2001. It conducted 29,200 air strikes during the invasion of Iraq in 2003. U.S. air forces conducted at least another 3,900 air strikes in Iraq over the next eight years, before the Iraqi government finally negotiated the withdrawal of U.S. occupation forces. But that pales next to at least 38,100 U.S. air strikes in Afghanistan since 2002, a country already occupied by U.S. and NATO forces, with a government pledged by its U.S. overlords to bring peace and justice to its people.
The Obama administration is responsible for at least 18,274 air strikes in Afghanistan since 2009, including at least 1,160 by pilotless drones. The U.S. conducted at least 116 air strikes in Iraq in 2009 and about 1,460 of NATO's 7,700 strikes in Libya in 2011. While the U.S. military does not publish figures on "secret" air and drone strikes in other countries, press reports detail a five-fold increase over Bush's second term, with at least 303 strikes in Pakistan, 125 in Yemen and 16 in Somalia.
Aside from the initial bombing of Afghanistan in 2001 and the "shock and awe" bombing of Iraq in March and April 2003, the Obama administration has conducted more air strikes day-in day-out than the Bush administration. Bush's roughly 24,000 air strikes in seven years from 2002 to 2008 amounted to an air strike about every 3 hours, while Obama's 20,130 in four years add up to one every 1-3/4 hours.
-
occupylove
#2250 Re: Protesti u Americi.
nas heroj Lupe Fiasco se nasao cak pod verbalnim napadima i 'takozvanih " Afro-Americkih zajednica u USA zbog svoga stava i aktivizma i kao pripadnik OWS ideja i Humanizma , zato sto je sasuo istinu u lice Obami ?
WTF ?
rasizam nema boje , samo mrznju
znamo da to nije stav vecine , vec napad spamera i trolova
i ja znam , kao sto rekoh, imam masu Afro- Americkih brace i sestara kao jarane , te jadne invidue samo provociraju
nek nam ga ?
puse
nema sikiriki Lupe !, snazni i dobri momak i veliki humanista , kada su se 'veliki "revolucionarni "muzicari krili u misjim rupama da ne izgube profit i ugovore ?
on je izletio , ne hebe momak , zestok je on borac
WTF ?
rasizam nema boje , samo mrznju
znamo da to nije stav vecine , vec napad spamera i trolova
i ja znam , kao sto rekoh, imam masu Afro- Americkih brace i sestara kao jarane , te jadne invidue samo provociraju
nek nam ga ?
puse
nema sikiriki Lupe !, snazni i dobri momak i veliki humanista , kada su se 'veliki "revolucionarni "muzicari krili u misjim rupama da ne izgube profit i ugovore ?
on je izletio , ne hebe momak , zestok je on borac