Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
afannedim

#2226 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

HVALAAAA :thumbup:
Sakazulu

#2227 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

harph wrote:
Sakazulu wrote:Eto sve isto kao kod tebe samo je win7 32....
jesi li imao bijeli billion ikako?
Za vrijeme samo dsl-a imao sam bijeli Kasda i mislim da je bio odličan za ono što je trebao da radi. Priključkom na trio paket uvalili su mi plavi i nikako da bude super.

Jutros je opet bio čikac iz LOL-a i zamijenio je pppoe konekciju u onu da sam biram pa ćemo da vidimo da li puca slika, ton, prekida telefon i da li internet radi kako treba kad je sve upaljeno...

Da li neko zna što AP kad je namješten da on bira koneciju, a modem stoji u bridge modu, brzina se ograniči na 3 MBita... a kad se spojim direktno bez AP brzina je 10?
harph

#2228 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

Sakazulu wrote:
harph wrote:
Sakazulu wrote:Eto sve isto kao kod tebe samo je win7 32....
jesi li imao bijeli billion ikako?
Za vrijeme samo dsl-a imao sam bijeli Kasda i mislim da je bio odličan za ono što je trebao da radi. Priključkom na trio paket uvalili su mi plavi i nikako da bude super.

Jutros je opet bio čikac iz LOL-a i zamijenio je pppoe konekciju u onu da sam biram pa ćemo da vidimo da li puca slika, ton, prekida telefon i da li internet radi kako treba kad je sve upaljeno...

Da li neko zna što AP kad je namješten da on bira koneciju, a modem stoji u bridge modu, brzina se ograniči na 3 MBita... a kad se spojim direktno bez AP brzina je 10?
onda je sigurno i kod tebe isti problem
insistiraj da ti donesu bijeli modem, i rijesice se problem
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2229 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Velkoski »

umire li vama konekcija veceras ?
Sakazulu

#2230 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ima ali nešto ton se gubi na tv pa čupam iz struje 110 da se dozove pameti...
harph

#2231 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by harph »

evo ja danas zvao oko 16:00
i kao nesto povecali su broj multicasta, nisam najbolje razumio
i opet oko 21:00 isti problem
valjda neko dodje sutra, tako rekose kad sam zvao
javljala se i ljuska na pp, trazila username da organizuje dolazak tehnicara, ali i od toga nista
Qler

#2232 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

Polako, ako se ljuska javila, stedit ce se to. Ja sam imao par problema na pocetku, jednom je i ona intvenisala i sve je ispalo OK. A generalno sam prezadovoljan teh podrskom. Kakvi su bili u HS-u, i sto znam od raje kavi su telemah, lol je u standardima EU.
afannedim

#2233 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Ima li još neko da mu subtitle ne radi na DISNEYXD I MTVADRIA AIRTIES STB je u pitanju, na AMINO 110 sve mi radi kako treba, Na AIRTIES mi čak nestaje povremeno traka kad prebacujem kanale na dnu kad se pojavi pola je nema. Zna li neko koji je problem ako je imao još neko ili ako ima još uvijek, možda mi nije nova verzija middlevarea ubačena pa ti nedostaci.
@no403

#2234 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

AIRTIES, crni AIRTIES :lol:
Znam kako ti je...Još ova super tv stvar najpouzdanije radi na amino 110 :roll:
coolkid

#2235 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Imam stb AIR TIES Ne radi mi funkcija "PRATI EMISIJU",odnosno neobavještava o početku emisije.iako se obilježi da je nalog izdan.Šta da uradim da profunkcioniše.Ako ko zna neka napiše ili da zovem podršku?
Qler

#2236 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

coolkid wrote:Imam stb AIR TIES Ne radi mi funkcija "PRATI EMISIJU",odnosno neobavještava o početku emisije.iako se obilježi da je nalog izdan.Šta da uradim da profunkcioniše.Ako ko zna neka napiše ili da zovem podršku?
Primjetio sam da imam isti problem. Ima li neko rjesenje?
neki

#2237 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neki »

Je li iko pokusavao gledati tv (iptv generalno) preko kompjutera? Kako to fercera? Da li se mora stb prikljuciti na tv tuner ili graficku ili moze direktno u monitor?
Koliko u Logosoftu kosta kupovina drugog stb.a?
@no403

#2238 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

coolkid wrote:Imam stb AIR TIES Ne radi mi funkcija "PRATI EMISIJU",odnosno neobavještava o početku emisije.iako se obilježi da je nalog izdan.Šta da uradim da profunkcioniše.Ako ko zna neka napiše ili da zovem podršku?
Od podrske u ovom slucaju nema koristi...problem je u tome sto je ovaj logosoftov softver za super tv ili ti midleware napravljen za amino uredjaje i oni konačno treba da zasuću rukave i naprave značajne korekcije ili još bolje naprave novu verziju softvera koja se zove Super tv 3.0 i koja će biti prilagodjena AirTiesu..
@no403

#2239 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by @no403 »

Gdje mi je jastuk :lol:
Image

P.S. Ni ja ne znam sta je ovo - valjda testiraju VDSL2 kod mene ili su nesto pobrkali ali ako su pobrkali nek me puste jos malo da uzivam jer konacno vidim neke koristi od ovog modema - majke mi kontao se vratiti na trio jer nije mi se davalo 20 maraka više zbog 8 mb više...hehe...ali za ovo se vec isplati :-D
coolkid

#2240 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Hoće li od septembra biti i ostali SPORT KLUB kanali u ponudi u sklopu SPORTSKOG PAKETA,zajedno sa ARENA SPORT kanalima,da li ko šta zna o tome.Ljuska,to bi nam ti najbolje znao reći ako ima kakvih najava.
novi.dan.nova.nafaka

#2241 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by novi.dan.nova.nafaka »

coolkid wrote:Hoće li od septembra biti i ostali SPORT KLUB kanali u ponudi u sklopu SPORTSKOG PAKETA,zajedno sa ARENA SPORT kanalima,da li ko šta zna o tome.Ljuska,to bi nam ti najbolje znao reći ako ima kakvih najava.
Ljuska je djevojka... :)
Ljusko, i mene isto interesuje.
Ljuska_u_BaklaFi

#2242 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Nemam tu informaciju jos uvijek, provjerit cu sa kolegama. Rado cu Vas obavijestiti cim budem imala novosti. :)
afannedim

#2243 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

hoće li taj subtitle na DISNEY XD, AIRTIES STB. molim ljuskice ako šta znaš u vezi ovoga.
Last edited by afannedim on 04/06/2012 10:35, edited 1 time in total.
KPNCTNJAH

#2244 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by KPNCTNJAH »

Ovo malo k'o da je usporilo... video na youtube otvara pravo dugo, a vidim i ping je masala :D gdje je bio 35 sad 60, a tamo gdje je bio 60 sad 80 ... ne zale se ostali, pa je mozda do mene :-)

Edit: nije do mene, jer vidim da je sad ping prema BH telecomu 25ms, a ranije je bio preko 50ms... trenutno je samo prema njima ispod 50ms :-)
lider

#2245 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by lider »

Kod mene nije bilo problema.
coolkid

#2246 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by coolkid »

Zna li iko zašto na Eurosportu HD nema srpskog komentatora,nego je na engleskom jeziku.Probao i sa prelaskom sa engleskog na srpski jezik ali bez promjena.U čemu je štos?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#2247 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Velkoski »

Bit ce da uzimaju "signal" od Engleza :mrgreen:
Edukator

#2248 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Edukator »

Evo da malo pohvalim Logosoft. Danas su bili, zamjenili modem i otisli. A ja ostao u cudu :-) :-)
Inace imam paket Trio+ sa rentanjem jos jednog receivera za spavacu. I kad su ljudi otisli, rekoh da testiram taj cudnovati VDSL...i upalim Eurosport HD u dnevnoj (Nadal dusu izvadio Almagru, taman su igrali kad sam testirao), upalim TV u spavacoj i pustim Al Jazeeru (jer njihov signal je pravo dobar i predpostvaljam da vuce prilicno), nazovem sebe na mobitel (da mi i telefon bude u funkciji) i pokrenem SpeedTest i dobijem sljedeci rezultat:
Image
Sta reci...ja zadovoljan :D :D :D
LOL Respect :thumbup: :thumbup:
neo7

#2249 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by neo7 »

a koji ti to paket korsitis interneta pa imas tu brzinu ? Ocito da nemas pojma sta ti speedtest kaze...
Edukator

#2250 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Edukator »

neo7 wrote:a koji ti to paket korsitis interneta pa imas tu brzinu ? Ocito da nemas pojma sta ti speedtest kaze...
Nije mi jasno zasto ljudi uvijek idu predpostavkom da onaj sa druge strane nema pojma....Zasto nikada ne posmisle da je onaj sa druge strane dovoljno educiran i da zna sta pise.... Znam ja i koji paket koristim (btw Trio+ sa Sigma internetom) i sta mi speedtest kaze...i znam ja i da je logosoft u fazi testiranja VDSL-a i da ova brzina nece biti vjecno, ali sam rezultat okacio cisto onako da se vidi.... :)
Ali ako ti kazes da nemam pojma...ja cu se slozit jer su mi komentari poput tvog apsolutno nebitni...
Pozz
Post Reply