Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post Reply
_mufljuz_

#2226 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by _mufljuz_ »

Repetitor wrote:Ma ovaj papak trocadero i njegova raja.

:lol:
trocadero

#2227 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by trocadero »

Ош да те опет испросипам пред рајом?
Repetitor

#2228 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Repetitor »

trocadero wrote:

Nemoj samo ti...papak jedan :lol:

Pa zar niste papci?

Onako lijepo naselje,ste devastirali do neprepoznatljivosti :sad:
Ramzess Veliki

#2229 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

... i onakvih ženskih ... kad se sjetim koja mi sve nije dala dođe mi da zaplačem ... :sad:
trocadero

#2230 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by trocadero »

Уз свестрану помоћ ваших снајпериста који су запаљивом муницијом спалили 1/3 тог насеља!
Repetitor

#2231 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Repetitor »

Naši snajperisti nisu koristili vojne snajpere,već lovačke karabine :)

A ja koliko sam upoznat,ne postoji lovačka zapaljiva municija :)

Tako da ti ta priča ne pije vode o snajperisanju zapaljivom municijom.
A sad što su M-48 bez optike u onim borbama i tokom rata odrađivale fin posao,pa dobro...to je već umjetnost :D

A i ako bi nekoga možda trebao ružiti oko toga,onda ruži Ramzesa.Nemoj mene :D
Ramzess Veliki

#2232 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

To su popalili linijaši sa APovkama i PAPovkama. Sjećam se kad je to smeće od municije došlo.
Valjda da se vidi bolje odakle se javljaš. :roll:
Ramzess Veliki

#2233 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

Repetitor wrote:Naši snajperisti nisu koristili vojne snajpere,već lovačke karabine :)
Čak i bokerice. :lol: :lol: :lol:
Mislim da na Dobrinji nije bilo više od dva PASP-a, ostalo su bile klasične lovare, i hajde ti nađi municiju za 7x57 ??? Ili za 8x64 ... :roll:
Repetitor

#2234 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Repetitor »

Pa upravo na bokericu i mislim. Mi smo dole imali jednu 16/30-06 sa klasičnim lovačkim snajperom.

I mogu ti reći valjala je :D
Ramzess Veliki

#2235 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Ramzess Veliki »

Repetitor wrote:Pa upravo na bokericu i mislim. Mi smo dole imali jednu 16/30-06 sa klasičnim lovačkim snajperom.

I mogu ti reći valjala je :D
Ma valjale su i one vodovodne cijevi ... kad se sjetim onih "bombi" od konzervi sa fitiljima ... :roll:
Repetitor

#2236 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Repetitor »

Ili oni kokteli sa pivskim flašama,koje su umetnute u ona kućišta sa drškom.Za bacanje :-D
Valter79

#2237 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Valter79 »

trocadero wrote:

Što se niste rastalili, auta su se mogla dobro prodati u ratu, a papiri su bili baš jeftini u to doba?
_mufljuz_

#2238 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by _mufljuz_ »

Valter79 wrote:
trocadero wrote:

Što se niste rastalili, auta su se mogla dobro prodati u ratu, a papiri su bili baš jeftini u to doba?
pa mogli su se rastalit - samo u MES...
Valter79

#2239 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Valter79 »

Da su oni bili u 'talovima' nebi danas pisali po forumima nego bi uživali u nekretninama na jadranskoj obali. :?:
trocadero

#2240 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by trocadero »

.
trocadero

#2241 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by trocadero »

Image

За неупућене у првом плану бивша ул.Ернеста Телмана данас Рудолфа Томића. Наша дебела позадина без иједног борбеног положаја. Спржио ваш пироман са Добриње 5. током љета 1993. ;-)
trocadero

#2242 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by trocadero »

Image

Јуни 1992 .
Један ваш "герилац" циља према Аеродромском насељу!
Знам шта је на леђима, а у руци....де Рамзес душо јел ти боље видиш јел то ПАСП или карабин?
Repetitor

#2243 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Repetitor »

To bi bilo za neupućene.
Međutim šta ćemo sa ovim koji su upućeni? Kao ja npr? :)

U prvom planu jeste zgrada u bivšoj ulici Ernesta Telmana,međutim vi u cijelom naselju skoro pa niste imali ''debele pozadine'' onako kako je baš ti nazivaš.Jer iz tih zgrada normalno je da se eventualno moglo dejstvovati u pravcu Dobrinje 5,kao i što se dejstvovalo iz zgrade do nje,koja je razdvajala ulice E.Telmana i Titogradsku.I baš nekako u zgradi u Titogradskoj,do Konzuma ulaz,u potkrovlju i drugom spratu imali ste osmatračka mjesta,odakle ste dejstvovali snajperom i čak čini mi se PAT-om koji je gore bio iznešen.I naravno vi po Dobrinji 5 i tadašnjoj ''barikadi'',ovi sa D5 po vama.Ništa posebno...(osim što ste odatle ubili par civila,i jednog čovjeka ličnog mog poznanika koji veze sa ratom nije imao,krenuo čovjek da nabere maslačka u D2)

Dalje...U toj vašoj pozadini kako je vi nazivate.
Znači privatne kuće koje su bile,do ceste(današnji Bulevar Mimar Sinana),pa bila je neka garaža u tom sklopu.U toj garaži ste imali bunker sa puškarnicama okrenutim ka osnovnoj školi.Da ne bude zabune,taj bunker je udaljen nekih 30-tak metara od ove zgrade koju ti nazivaš ''debela pozadina''.

Pa takođe iz kuće,današnji Adazal,imali ste dejstvo po ''nama''.Sijač redovno se javljao.E jedino to moram priznati da je zapaljeno od ''naših snajperista'',mada ova dva lika koja su je zapalili sa ''pancirke'' veze nisu imali sa snajperistama,ali eto i ćorava koka zrno ubode.

Takođe smatram za bitnim napomenuti,štaviše vidi se na slikama,da zgrade nisu zapaljene,nego devastirane vašim granatiranjem. :)

Aha,još nešto za tu vašu debelu pozadinu.
U kući Močević-a (imena ne mogu da se sjetim),koja se nalazila gdje je današnji FEDEX ili tako nekako kurirska služba,u samom potkrovlju imali ste osmatrački bunker.Da smo htjeli da je zapalimo,mogli smo u svako doba dana.Ta kuća je dočekala reintegraciju sa 80% urednim krovom i crijepom na njemu.

EDIT:
Debela pozadina bi se mogla nazvati ako bi gledali vašu liniju odbrane iz pravca naselja C5.Ali zanemarena jako bitna činjenica je to,što je zgrada koju ti spominješ,druga zgrada na prvoj liniji sa boka.Znači ispred te zgrade imali ste samo još jednu zgradu sa vašim položajima koja je gledala na mahalu,prema džamiji.
Zar ne?

I mogao bih ja mnogo još o tome što znam,da ti ovde nabrajam,ali ne znam imali potrebe.Živjeli ste vi dole,jest zajebano ali živjelo se.Neke debele pozadine niste imali,jer malo je ono naselje da bi neko i u Ernesta Telmana mogao biti siguran.Svugdje je tromblon mogao dokučiti i snajpersko zrno stići.
Šta ćeš,tako vam bilo suđeno :-D

(sjetih se jednog vašeg ''junaka'',vojnika,što se baš jednom sunčao na balkonu u debeloj pozadini.Jedan od ovih Dozerovih ga je fino ispratio u jednom smjeru)

I kod osobe XY na slici karabin je u ruci.Lokacija pored nekadašnje zgrade Danka Mitrova(Pancirka),i nišani otprilike prema današnjem Kedašu...
Last edited by Repetitor on 04/01/2014 12:24, edited 1 time in total.
Red Wolf

#2244 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Red Wolf »

Repetitor wrote:To bi bilo za neupućene.
Međutim šta ćemo sa ovim koji su upućeni? Kao ja npr? :)

U prvom planu jeste zgrada u bivšoj ulici Ernesta Telmana,međutim vi u cijelom naselju skoro pa niste imali ''debele pozadine'' onako kako je baš ti nazivaš.Jer iz tih zgrada normalno je da se eventualno moglo dejstvovati upravcu Dobrinje 5,kao i što se dejstvovalo iz zgrade do nje,koja je razdvajala ulice E.Telmana i Titogradsku.I baš nekako u zgradi u Titogradskoj,do Konzuma ulaz,u potkrovlju i drugom spratu imali ste osmatračka mjesta,odakle se dejstvovali snajperom i čak čini mi se PAT-om koji je gore bio iznešen.I naravno vi po Dobrinji 5 i tadašnjoj ''barikadi'',ovi sa D5 po vama.Ništa posebno...(osim što ste odatle ubili par civila,i jednog čovjeka ličnog mog poznanika koji veze sa ratom nije imao,krenuo čovjek da nabere maslačka u D2)

Dalje...U toj vašoj pozadini kako je vi nazivate.
Znači privatne kuće koje su bile,do ceste(današnji Bulevar Mimar Sinana),pa bila je neka garaža u tom sklopu.U toj garaži ste imali bunker sa puškarnicama okrenutim ka osnovnoj školi.Da ne bude zabune,taj bunker je udaljen nekih 30-tak metara od ove zgrade koju ti nazivaš ''debela pozadina''.

Pa takođe iz kuće,današnji Adazal,imali ste dejstvo po ''nama''.Sijač redovno se javljao.E jedino to moram priznati da je zapaljeno od ''naših snajperista'',mada ova dva lika koja su je zapalili sa ''pancirke'' veze nisu imali sa snajperistama,ali eto i ćorava koka zrno ubode.

Takođe smatram za bitnim napomenuti,štaviše vidi se na slikama,da zgrade nisu zapaljene,nego devastirane vašim granatiranjem. :)

Aha,još nešto za tu vašu debelu pozadinu.
U kući Močević-a (imena ne mogu da se sjetim),koja se nalazila gdje je današnji FEDEX ili tako nekako kurirska služba,u samom potkrovlju imali ste osmatrački bunker.Da smo htjeli da je zapalimo,mogli smo u svako doba dana.Ta kuća je dočekala reintegraciju sa 80% urednim krovom i crijepom na njemu.

I mogao bih ja mnogo još o tome što znam,da ti ovde nabrajam,ali ne znam imali potrebe.Živjeli ste vi dole,jest zajebano ali živjelo se.Neke debele pozadine niste imali,jer malo je ono naselje da bi neko i u Ernesta Telmana mogao biti siguran.Svugdje je tromblon mogao dokučiti i snajpersko zrno stići.
Šta ćeš,tako vam bilo suđeno :-D

(sjetih se jednog vašeg ''junaka'',vojnika,što se baš jednom sunčao na balkonu u debeloj pozadini.Jedan od ovih Dozerovih ga je fino ispratio u jednom smjeru)

I kod osobe XY na slici karabin je u ruci.Lokacija pored nekadašnje zgrade Danka Mitrova(Pancirka),i nišani otprilike prema današnjem Kedašu...
Greska,kuca mocevica je danasnja pekara,a kuca kuline dragana je danasnji fedex,ostalo je uredu
goran16v

#2245 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by goran16v »

Da taj Kulina Dragan nije vlasnik gradj. firme Unigrad (cini mi se) iz Vojkovica?
Repetitor

#2246 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Repetitor »

Može biti da mi se omakla greška,međutim nakon toliko vremena mozak jednostavno ne može sve da popamti.Na mjestu gdje je danas FEDEX bilo je par kuća,koje su nakon rata kupljene,i mislim srušene te izgrađeni novi objekti.U toj kući na koju ja mislim, odmah nakon reintegracije bio je neki lik iz Žepe ili Srebrenice koji je vario auspuhe.
Jednostavno promjenilo se dosta toga,ne isključujem mogućnost moje greške da sam pobrkao kuću Kuline i Močevića(što se tiče vlasništva)
Red Wolf

#2247 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Red Wolf »

goran16v wrote:Da taj Kulina Dragan nije vlasnik gradj. firme Unigrad (cini mi se) iz Vojkovica?
I u predsjednistvu Fud.saveza BiH
agent_zero

#2248 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by agent_zero »

Na slici se jasno vidi da lik drži karabin, nikakav pasp.
mahalas505

#2249 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by mahalas505 »

trocadero wrote:Image

Јуни 1992 .
Знам шта је на леђима, а у руци....де Рамзес душо јел ти боље видиш јел то ПАСП или карабин?
Ti rece nesto da ces isprosipati nekoga, ali ti se bas isprosipa sa ovim posljednjim postovima. Vala ne moze te niko vise provaliti nego sam sebe.
Dozer

#2250 Re: Dobrinja 1992. - 1995. RATNA DEŠAVANJA

Post by Dozer »

trocadero wrote:Image

Јуни 1992 .
Vidio ti ili ne, ovo u rukama je - karabin :D :D

A ovaj je bas pravi gerilac :lol: :lol: :lol: Pa divi mu samo snajperskog "polozaja", matere ti :lol: :lol: O onome na ledjima, sto, valjda, po pravilu svaki snajperista obaveno nosa sa sobom, da i ne pricamo :lol: :lol: :lol:
Bjez' ba,trocadero, ne zajebavaj se :D
Post Reply