Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
-
pakica_
#2226 Re: Mrsanje - nacini ?
'ta ce mi salama, kad imam dimljena pileca prsa koja sam danas mahnula s kupus salatom
omnomnomnom
- pirmin
- Loulou
#2228 Re: Mrsanje - nacini ?
Da posudim fotkicu od @MedenogSrca, s druge teme

I da,

I da,

- MedenoSrce
- htcxone
#2230 Re: Mrsanje - nacini ?
23 DANA 7 KG
krenuo sam sa plivanjem i teretanom, odlicno islo, mjesec dana 3 kg (ali je izgledallo ka 8-9 manje)
a onda obaveze uhvate, posao, faks... fuj
vratim se na kilazu staru 97
i onda lijepo sjednem i kazem " ***** magare malo, jel dosta bilo
"
nema slatkog
nema masnog
doručak šolja zelenog čaja i mala kifla
ručak u 5 h jedem normalno
večera iskljucivo 1-2 jabuke i narandža
i kazem 23 dana 7 kg manje!
idem svako jutro na posao gradskim prevozom sto zahtjeva najmanje pola sata pješačenja
i nastavljam dok ne dodjem do svoje idealne tezine od 83 kg!!!!
krenuo sam sa plivanjem i teretanom, odlicno islo, mjesec dana 3 kg (ali je izgledallo ka 8-9 manje)
i onda lijepo sjednem i kazem " ***** magare malo, jel dosta bilo
nema slatkog
nema masnog
idem svako jutro na posao gradskim prevozom sto zahtjeva najmanje pola sata pješačenja
- skafiskafsnjak
#2231 Re: Mrsanje - nacini ?
Puno je -7 za 23 dana ... i malo je caj i kifla za dorucak ...
- htcxone
#2232 Re: Mrsanje - nacini ?
jer imam do tramvajske oko 25 minuta hoda, a tako i kad se vracam kuci, dakle oko sat vremena pjesacenjaKastanienallee wrote:magare malo (bi bila slađa ideja za avatar), zašto gradski prevoz?htcxone wrote: idem svako jutro na posao gradskim prevozom sto zahtjeva najmanje pola sata pješačenja
meni sasvim dovoljnoskafiskafsnjak wrote:Puno je -7 za 23 dana ... i malo je caj i kifla za dorucak ...
puno je i 97 kg i mnogo opasnije od -7 za 23 dana..
ja se odlicno osjecam i mislim da unosim dovoljno vitamina za organizam...
jes da mi sad sva dojeca spada al lijep osjecaj kad vidis jarana i kaze ti "jarane pola te nema"
-
shin
#2233 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja se više ne zamaram kilama, sada gradim tijelo 
- htcxone
#2234 Re: Mrsanje - nacini ?
i ja bih da imam vremena... glupi fakultet!!!!shin wrote:Ja se više ne zamaram kilama, sada gradim tijelo
-
addy_sa
#2235 Re: Mrsanje - nacini ?
skinuo 8 kila za 6 sedmica, cetiri puta sedmicno teretana uz rezim ishrane pisan prema meni nakon inicijalnih testiranja kada sam tek dosao, ovo sve uz nadzor licnog trenera.. to preporucujem svima koji rade i koji bi odustali nakon nekoliko odlazaka u teretanu..ovako postoji strucno lice koje nadzire cijeli proces i pomaze..ranije sam propustao treninge tipa umoran sam, gdje cu sad ovo ono..od kako imam trenera stvarno je drugacije a sve stizem kao i ranije i puno se bolje osjecam..o izgledu da ne govorim, primjetno je veoma i "golim" okom a o odjeci da ne govorim i muskulatura je svake sedmice sve izrazenija..samo volja, disciplina u ishrani i treninzima
- skafiskafsnjak
#2236 Re: Mrsanje - nacini ?
kakve vjezbe radis u teretani?
Sent from my MT11i using Tapatalk 2
-
addy_sa
#2237 Re: Mrsanje - nacini ?
svaki trening ukljucuje kardio 50 min i to 35 min traka trčanje i 15 stepera, nakon toga odredi da li taj dan radimo ledja, ramena stomak ili kombinaciju ili tegove..sve zavisi sta iskombinuje, ne znam strucne nazive tih vjezbi ali sam zadovoljan i nakon mjesec dana upala sad vec mogu na noge haha .. ishrana mi je bila prvi mjesec bas veliki problem, bio sam navece jako gladan konstantno poslije treninga pa onda pojedem voćni jogurt sa žitaricama ili voće.. sad vec i ishrana ide bolje i nemam tolikih problema kao prije..ali, jedva sam izbacio cevape, pite pice i sve ostalo sto sam jaaaako volio prije da jedem
visok sam 195 i sada imam 100 kila, moj goal je 195/95..polahko... 
- skafiskafsnjak
#2238 Re: Mrsanje - nacini ?
ma znam ja vjezbe u teretani... nego nisam radio kardio.... ubacit cu biciklo pola sata
-
addy_sa
#2239 Re: Mrsanje - nacini ?
eto ja npr ne radim nikad biciklo, izbacio mi je to ali drugima opet ga ukljucuje..sve zavisi..
nisam pomenuo da je mrsanje bilo zasnovano samo na treninzima i ishrani dakle nikakve hemije ili pomocnih preparata za mrsanje kombinovano sa naprijed navedenim..
kada dodjem do zeljene kilaze onda cu raditi na misicima, definicija i to
nisam pomenuo da je mrsanje bilo zasnovano samo na treninzima i ishrani dakle nikakve hemije ili pomocnih preparata za mrsanje kombinovano sa naprijed navedenim..
kada dodjem do zeljene kilaze onda cu raditi na misicima, definicija i to
-
vivace
#2240 Re: Mrsanje - nacini ?
skafiskafsnjak wrote:Puno je -7 za 23 dana ... i malo je caj i kifla za dorucak ...
pa odlicno ...
- desperate housewife
#2241 Re: Mrsanje - nacini ?
leo_ wrote:Hoće li ova tema ikada dobiti katanac?Samo gomilamo postove, uporedo sa kilama.
Kako ko
Ja imam mozda 7-8 kg više od moje idealne težine, a cm idu dole konstantno
- desperate housewife
#2242 Re: Mrsanje - nacini ?
htcxone wrote:23 DANA 7 KG
i onda lijepo sjednem i kazem " ***** magare malo, jel dosta bilo"
nema slatkog
nema masnog
ovo ti nije zdravo, al nikako... jedino se pitam šta ti znači "normalan ručak". Moraš imat uravnoteženu prehranu i unosit dovoljno proteina, uh i vitamina, inače će ti tijelo uzvratiti..jako negativno..doručak je jako bitan, a ti piješ zeleni čaj koji je jedna od rijetkih vrsta "hrane" koji imaju negativne kalorije (-25) i jedna kifla...zamisli nutritivnu vrijednost tvog "doručka"..nigdje veze.. Večeru moraš imat, jabuka i naranča jednostavno nije večera, jabuka i naranča mogu biti užina, ali ne obrok. Ako hoćeš smršati tako da ti se organizam poslije ne sveti, moraš jest kvalitetno , a ne samo da unos kalorija bude jadan..gledaj kakve su to kalorije, ima li šta od nutritivne vrijednosti u toj hrani koju jedeš..
- Pitarrr82
#2243 Re: Mrsanje - nacini ?
vivace, jesi se ti udebljala? Ja jesam, pola kg 
- htcxone
#2244 Re: Mrsanje - nacini ?
sve to je bilo oproobano i NIJE ISLOdesperate housewife wrote:htcxone wrote:23 DANA 7 KG
nema slatkog
nema masnog
ovo ti nije zdravo, al nikako... jedino se pitam šta ti znači "normalan ručak". Moraš imat uravnoteženu prehranu i unosit dovoljno proteina, uh i vitamina, inače će ti tijelo uzvratiti..jako negativno..doručak je jako bitan, a ti piješ zeleni čaj koji je jedna od rijetkih vrsta "hrane" koji imaju negativne kalorije (-25) i jedna kifla...zamisli nutritivnu vrijednost tvog "doručka"..nigdje veze.. Večeru moraš imat, jabuka i naranča jednostavno nije večera, jabuka i naranča mogu biti užina, ali ne obrok. Ako hoćeš smršati tako da ti se organizam poslije ne sveti, moraš jest kvalitetno , a ne samo da unos kalorija bude jadan..gledaj kakve su to kalorije, ima li šta od nutritivne vrijednosti u toj hrani koju jedeš..
a organizam mi je sasvim ok... jutros sam popio mlijeko i krišku namzao
ručak npr. tanjir graha
vecera- voće
slatko- MED
- desperate housewife
#2245 Re: Mrsanje - nacini ?
htcxone wrote:sve to je bilo oproobano i NIJE ISLOdesperate housewife wrote:htcxone wrote:23 DANA 7 KG
nema slatkog
nema masnog
ovo ti nije zdravo, al nikako... jedino se pitam šta ti znači "normalan ručak". Moraš imat uravnoteženu prehranu i unosit dovoljno proteina, uh i vitamina, inače će ti tijelo uzvratiti..jako negativno..doručak je jako bitan, a ti piješ zeleni čaj koji je jedna od rijetkih vrsta "hrane" koji imaju negativne kalorije (-25) i jedna kifla...zamisli nutritivnu vrijednost tvog "doručka"..nigdje veze.. Večeru moraš imat, jabuka i naranča jednostavno nije večera, jabuka i naranča mogu biti užina, ali ne obrok. Ako hoćeš smršati tako da ti se organizam poslije ne sveti, moraš jest kvalitetno , a ne samo da unos kalorija bude jadan..gledaj kakve su to kalorije, ima li šta od nutritivne vrijednosti u toj hrani koju jedeš..ne ide i gotovo...
a organizam mi je sasvim ok... jutros sam popio mlijeko i krišku namzao![]()
ručak npr. tanjir graha![]()
vecera- voće
slatko- MED
ma nemoj se ljutiti, ali ja jednostavno u to ne vjerujem. AKo ti je kalorijski unos manji od potrošnje, čista matematika ti ne dozvoljava da ostaneš na istoj težini, Nešto si od bitnih stvari zanemario, i to ti je to.
- htcxone
#2246 Re: Mrsanje - nacini ?
MA ne ne ljutim se, nego sta sam to propustio ?
) ako se moze znati
Da, unosio sam u rganizam veliku kolicinu slatkisa
(milka, fererro, čoko lips i minjon kocke) i pio sam dosta gaziranog (koka kola vecinom)
Sada sam sve to izbacio, izbacio sam rostiljska jela ... majonezu...
Jedino sto uzimam jeste pavlaka od masne hrane...
jedem zdravo i MALO!
Da, unosio sam u rganizam veliku kolicinu slatkisa
Sada sam sve to izbacio, izbacio sam rostiljska jela ... majonezu...
Jedino sto uzimam jeste pavlaka od masne hrane...
jedem zdravo i MALO!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#2247 Re: Mrsanje - nacini ?
Bice da mi je promaklo ovo negdje...htcxone wrote: jedem zdravo
- htcxone
#2248 Re: Mrsanje - nacini ?
PA VIDIladyblue18 wrote:Bice da mi je promaklo ovo negdje...htcxone wrote: jedem zdravo
ako sam nekada jeo slatkise,bombone, majonezu, hamburgere, pomfrit
A sad nista od toga ne jeem, ako za dorucak pijem caj i pojedem kiflu sa džemom ili neka salata u njoj, umjesto prije nutele
Ili nr kad radim obavezno hambaš sa SVIM i porcija pomfrita uz kolu
Sad vidi jel zdravo il nije...
Obroci su vecinom bijelo meso pileće, riža.makaroni,čorbe,supa, krompiri
uporedi ovo pa ces dobiti razlog zasto sam napisao ZDRAVO
- pirmin
- desperate housewife
#2250 Re: Mrsanje - nacini ?
htcxone wrote:PA VIDIladyblue18 wrote:Bice da mi je promaklo ovo negdje...htcxone wrote: jedem zdravo
ako sam nekada jeo slatkise,bombone, majonezu, hamburgere, pomfriti da ne nabrajam dalje
A sad nista od toga ne jeem, ako za dorucak pijem caj i pojedem kiflu sa džemom ili neka salata u njoj, umjesto prije nutele
Ili nr kad radim obavezno hambaš sa SVIM i porcija pomfrita uz kolupuno majoneze i kečapa ....
Sad vidi jel zdravo il nije...
Obroci su vecinom bijelo meso pileće, riža.makaroni,čorbe,supa, krompiri![]()
uporedi ovo pa ces dobiti razlog zasto sam napisao ZDRAVO
pa kifla i zeleni čaj je za doručak haman bez hranjive vrijednosti, i ..premalo..