Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
mO k3

#2226 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

Thorgerson wrote:Srbi pjene sto su njihovi dobili stotine godina zatvora...

I ono logicki zakljucak, kada vidi da su srbi dobili najvise godina, normalne osobe koja eto ima cjelokoupan mozak bi bio:
Aha, pa dobili su najvise vjerovatno jer je kod njih i bilo najvise zlocinaca. Jer su i cinili najvise zlocina.

Ali neee. Srbijanski mozak tako ne razmislja, oni smatraju da su dobili najvise godina samo zato sto su: srbi.

Umrijecu ali to necu shvatiti. To laganje samoga sebe. Pa koji je to qrac. :roll:

Imali su citav sistem za istrebljenje. Ja sam morao pokopati uginulog psa, crkao jebote dok smo ga prenijeli, pa iskopali rupu, pa zatrpali, malo to uredili.

Ovi su ubijali stotine, hiljade odraslih osoba. Pa su te osobe prevlacili bagerima, kamionima tamo-vamo, trpali ih u grobnice, zatrpavali. I ne samo to. Nego su neke grobnice ponovo otrpavali, pa prevozili u druge grobnice.

Pa jesu li svjesni ovi u Srbiji i RS-u koji nisu diretkni ucesnici rata sta je potrebno za sve to? Kakva organizacija, mehanizacija? Jesu li svjesni kakav necovjek, divljak, moras biti da to radis i u tome ucestvujes?
Napisao sam juce nova fraza je
"kriv je sto je srbin"
Hendrix

#2227 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Hendrix »

I ono logicki zakljucak, kada vidi da su srbi dobili najvise godina, normalne osobe koja eto ima cjelokoupan mozak bi bio:
Aha, pa dobili su najvise vjerovatno jer je kod njih i bilo najvise zlocinaca. Jer su i cinili najvise zlocina.

Ali neee. Srbijanski mozak tako ne razmislja, oni smatraju da su dobili najvise godina samo zato sto su: srbi.

Umrijecu ali to necu shvatiti. To laganje samoga sebe. Pa koji je to qrac. :roll:

Imali su citav sistem za istrebljenje. Ja sam morao pokopati uginulog psa, crkao jebote dok smo ga prenijeli, pa iskopali rupu, pa zatrpali, malo to uredili.

Ovi su ubijali stotine, hiljade odraslih osoba. Pa su te osobe prevlacili bagerima, kamionima tamo-vamo, trpali ih u grobnice, zatrpavali. I ne samo to. Nego su neke grobnice ponovo otrpavali, pa prevozili u druge grobnice.

Pa jesu li svjesni ovi u Srbiji i RS-u koji nisu diretkni ucesnici rata sta je potrebno za sve to? Kakva organizacija, mehanizacija? Jesu li svjesni kakav necovjek, divljak, moras biti da to radis i u tome ucestvujes?
Sve si to ti fino opisao, ali oni uvijek imaju backup pricu kad ih pobijes argumentima a to je...Jasenovac! Uvijek ima opravdanje, ma kakve god argumente ti rekao.

Mene fascinira dvolicnost koja je nesto kao njihov genetski refleks postala...pred kamerama, strancima prica je o stradanju i standardnoj borbi za opstanak...kada se prica sa nama onda je klacemo vas opet, niste vi nista vidjeli jos Balije itd itd. Znaci svaki od njih svjesno laze za neki svoj visi cilj i to je sasvim normalna pojava.
Postpostmoderna

#2228 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Postpostmoderna »

orvel bi rekao
rat je mir, sloboda je ropstvo, neznanje je snaga, a genocidasima je zlocinac heroj
farisovo

#2229 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by farisovo »

duh_sa_sjekirom wrote:
farisovo wrote: Budan sam ja! I napisao sam da ja mislim. Da li sam ambiciozan ili ne - je nevazno, ali je vazno da u novi sukob ne bi usli iz pozicije "ko bi rek'o za komsiju Nikolu, ova mu je kuca bila kao njegova". Sada se odlicno znamo, a to je najvaznije.
Puska - sa njom se nauci rukovati za pola sata, no sikiriki!
Bošnjaci su poznati kao narod koji brzo i lahko zaboravlja. Dovoljno je desetak godina (možda i manje) mirnog i lagodnog života pa da se sva ova tragedija zaboravi.
Glede puške i rukovanja, vidi se da si mlad, da rata nisi ni okusio ni vidio. Rat je puno više od pukog rukovanja puškom

Ne, nisam mlad! Bosnjaci su ustali i protiv JNA, zar stvarno mislis da u danasnjim pozicijama srbadija moze uraditi ista?
mO k3

#2230 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

duh_sa_sjekirom wrote:
farisovo wrote: Budan sam ja! I napisao sam da ja mislim. Da li sam ambiciozan ili ne - je nevazno, ali je vazno da u novi sukob ne bi usli iz pozicije "ko bi rek'o za komsiju Nikolu, ova mu je kuca bila kao njegova". Sada se odlicno znamo, a to je najvaznije.
Puska - sa njom se nauci rukovati za pola sata, no sikiriki!
Bošnjaci su poznati kao narod koji brzo i lahko zaboravlja. Dovoljno je desetak godina (možda i manje) mirnog i lagodnog života pa da se sva ova tragedija zaboravi.
Glede puške i rukovanja, vidi se da si mlad, da rata nisi ni okusio ni vidio. Rat je puno više od pukog rukovanja puškom
zivjeli smo zajedno decenijama , vjekovima bosnjaci,srbi,hrvati , slovenci,makedonci , ali niko nije kao srbi uvijek su oni u ulogi zrtve i za sva njihova zlodjela su drugi krivi
bersK

#2231 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by bersK »

Samo Srbe osuđuju.

Ostali narodi dobili 200 godina zatvora. Yea bro.

Ma rekoh ja. Najveći poraz vidjet Orića, Sefera, Markača, Haradinaja, Gotovinu i ostale koji su se po Hagu provlačili. Opisao sam gore. Srbi nemaju drugog izlaza osim da naprasno seru o tuđim zločinima (koji nisu dokazani) i tuđim grijehovima. Na kraju svega, gluplji smo mi koji se na te priče palimo. Oni u ovoj svojoj borbi protiv svojih grijehova i porazne prošlosti nemaju prijatelja. Mi ih imamo. To je više nego lijep razlog da se osjećamo ponosno.
Last edited by bersK on 23/11/2017 08:54, edited 1 time in total.
skupljac_zeljeza

#2232 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by skupljac_zeljeza »

Iznad Jelena ubijena čekićem, a ispod neki ubio suprugu zbog mleka, a Ratka htio NATO juče da ubije visokim pritiskom.

Image
Alfons Kauders

#2233 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Alfons Kauders »

Srbija je u proteklih 100 godina ratovala sa svim susjedima osim s Crnom Gorom

Mrze sve oko sebe, a ta mrznja je najcesce dvostrana (nije bas da ih vole Albanci, Madjari, Hrvati, a o nama da i ne pricamo)

I sad traze da se mi pitamo da li je problem u nama :D
duh_sa_sjekirom

#2234 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by duh_sa_sjekirom »

farisovo wrote:
Ne, nisam mlad! Bosnjaci su ustali i protiv JNA, zar stvarno mislis da u danasnjim pozicijama srbadija moze uraditi ista?
Zar ti zaista misliš da Bošnjaci u današnjim uslovima mogu uraditi išta od onog što si naveo?
farisovo

#2235 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by farisovo »

skupljac_zeljeza wrote:Iznad Jelena ubijena čekićem, a ispod neki ubio suprugu zbog mleka, a Ratka htio NATO juče da ubije visokim pritiskom.

Image
Najbolji je ovaj Poklon dodatak u gornjem desnom uglu : VREME JE ZA KUPUS
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2236 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote:Srbija je u proteklih 100 godina ratovala sa svim susjedima osim s Crnom Gorom
samo su pokušali državni udar.
duh_sa_sjekirom

#2237 Re: Ratko Mladić u Haagu!

mO k3 wrote: zivjeli smo zajedno decenijama , vjekovima bosnjaci,srbi,hrvati , slovenci,makedonci , ali niko nije kao srbi uvijek su oni u ulogi zrtve i za sva njihova zlodjela su drugi krivi
To je bolesna mitologija.
I ne bi bio problem da je to samo njihova stvar već je problem što drugi narodi, koji žive s njima ili pored njih, ispaštaju zbog toga.
skupljac_zeljeza

#2238 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Ovdje su se malo gađali bombama, a Ratko rekao: "Ženo, sine, ne plačite..."

Image
spreca

#2239 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by spreca »

Ne cude me oni.....ali me cudi svjetska javnost da nista ne ucini tim povodom sto je sve to nagradila prakticno odeljenom drzavom a i sud i sudije u Hagu koji su vjerovatno naj upuceniji u sve te strahote sa dokazima ne dosude genocid u jos 6 opstina iako kazu da su bile genocidne najere.......pamet u glavu i nedozvoliti da se to ukada vise ponovi
farisovo

#2240 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by farisovo »

duh_sa_sjekirom wrote:
farisovo wrote:
Zar ti zaista misliš da Bošnjaci u današnjim uslovima mogu uraditi išta od onog što si naveo?
Kada bi do toga doslo - mislim da mogu!
Da ne bih nadugo analizirao, ukratko:
Nema vise JNA
Nema vise Saveznog budzeta
Nema vise Medjunarodne neodlucenosti ko su Srbi i na sta su spremni...

i sto je najvaznije - itekako Bosnjaci znaju ko su Srbi i na sta su spremni, ako krenu.
skupljac_zeljeza

#2241 Re: Ratko Mladić u Haagu!

farisovo wrote:
Najbolji je ovaj Poklon dodatak u gornjem desnom uglu : VREME JE ZA KUPUS
Jedino je podvarak normalan pa zato, a šta je ovo već drugi dan nema nam Mileta na naslovnicama. Ima da padne prodaja najčitanijim listovima.
Nisrin

#2242 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Nisrin »

HHAHAHAHAHA joj huskaskih medija...cuj "osudili ga bez ijednog cvrstog dokaza"...eto da kazemo da su hiljade ljudi LAGALI i krivo svjedocili, sta je sa svim onim snimcima? I to nisu dokazi...sta je sa materijalnim dokazima, grobnicama- sami sebe Bosanci zakopavali i mucili :S

Ja ne shvatam kakav je to mentalni sklop ljudi da jednostavno nece da prihvate istinu kakva jeste! Cinjenica je da jesu klali, ubijali, mucili, silovali..cinjenica da ni jedna strana nije nevina, jer u ratu nema nevinih...cinjenica je da jesu prvi poceli, i onda ga svejedno velicaju kao narodnog heroja, jer on "brani srpski narod i dostojanstvo"- od cega, ako su ti isti ljudi imali suzivot stotinama godina sa svim drugim narodima?
Ovaj Balkan je toliko zatucan, samo se govori o nekim podjelama, u torove se svrstavaju sami, to odlicno dodje politicarima koji izvuku korist od toga...
A ustvari, najtragicnije od svega sto i dalje svi zive kako zive, i onda omladina cca 20-30god starosti pise takve bedastoce da sam 100% uvjerena da bi me sutra prvi komsija preklao! Koliko moras zatrovan biti da tako razmisljas, cast izuzecima koji otvoreno i realno razumisljaj!
spreca

#2243 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by spreca »

duh_sa_sjekirom wrote:
mO k3 wrote: zivjeli smo zajedno decenijama , vjekovima bosnjaci,srbi,hrvati , slovenci,makedonci , ali niko nije kao srbi uvijek su oni u ulogi zrtve i za sva njihova zlodjela su drugi krivi
To je bolesna mitologija.
I ne bi bio problem da je to samo njihova stvar već je problem što drugi narodi, koji žive s njima ili pored njih, ispaštaju zbog toga.
SANU+SPC su glavno leglo mitologije i problema u Srbiji i Balkanu.....jer kad pogledas malo njihov rad i pricu sve ce ti biti jasno jer oni su punioci glava u srbiji
duh_sa_sjekirom

#2244 Re: Ratko Mladić u Haagu!

farisovo wrote:
Kada bi do toga doslo - mislim da mogu!
Da ne bih nadugo analizirao, ukratko:
Nema vise JNA
Nema vise Saveznog budzeta
Nema vise Medjunarodne neodlucenosti ko su Srbi i na sta su spremni...

i sto je najvaznije - itekako Bosnjaci znaju ko su Srbi i na sta su spremni, ako krenu.
I veliš, manje od dva miliona osrednje naoružanih Bošnjaka može, ako bi do toga došlo, poraziti 1,3 milona isto tako naoružanih Srba u tzv. RS i ukinuti istu, te stjerati 6 miliona dobro naoružanih Srba u Srbiji na bg pašaluk?

:-)
Veća sam ja budala što se upuštam u ovakve rasprave
mO k3

#2245 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

nije bolest sve sto boli ...

ali opet kazem neka se zahvale klintonu, zaku, kohlu neka im dignu spomenike , oni su trebali biti totalno vojno porazeni , banjaluka je trebala da bude sravnjena sa zemljom onda bi tek imali mir na balkanu ...
duh_sa_sjekirom

#2246 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Nisrin wrote:HHAHAHAHAHA joj huskaskih medija...cuj "osudili ga bez ijednog cvrstog dokaza"...eto da kazemo da su hiljade ljudi LAGALI i krivo svjedocili, sta je sa svim onim snimcima? I to nisu dokazi...sta je sa materijalnim dokazima, grobnicama- sami sebe Bosanci zakopavali i mucili :S

Ja ne shvatam kakav je to mentalni sklop ljudi da jednostavno nece da prihvate istinu kakva jeste! Cinjenica je da jesu klali, ubijali, mucili, silovali..cinjenica da ni jedna strana nije nevina, jer u ratu nema nevinih...cinjenica je da jesu prvi poceli, i onda ga svejedno velicaju kao narodnog heroja, jer on "brani srpski narod i dostojanstvo"- od cega, ako su ti isti ljudi imali suzivot stotinama godina sa svim drugim narodima?
Ovaj Balkan je toliko zatucan, samo se govori o nekim podjelama, u torove se svrstavaju sami, to odlicno dodje politicarima koji izvuku korist od toga...
A ustvari, najtragicnije od svega sto i dalje svi zive kako zive, i onda omladina cca 20-30god starosti pise takve bedastoce da sam 100% uvjerena da bi me sutra prvi komsija preklao! Koliko moras zatrovan biti da tako razmisljas, cast izuzecima koji otvoreno i realno razumisljaj!
Pitanje na testu iz historije u 6. razredu osnovne škole u tzv. RS:
"Ko je 1992. godine napao srpski narod na području današnje BiH?"
Nisrin

#2247 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Nisrin »

duh_sa_sjekirom wrote:
Nisrin wrote:HHAHAHAHAHA joj huskaskih medija...cuj "osudili ga bez ijednog cvrstog dokaza"...eto da kazemo da su hiljade ljudi LAGALI i krivo svjedocili, sta je sa svim onim snimcima? I to nisu dokazi...sta je sa materijalnim dokazima, grobnicama- sami sebe Bosanci zakopavali i mucili :S

U svakom zitu ima kukolja, nikad ni 1 strana nece priznati ko je poceo, ko je kriv..OK, ali kako mozes podrzavati zlocin sa bilo koje strane? Meni mamu ubiju pred ocima, pa opet nemam toliku mrznju ko svi ovi "spremni na obracun i drugo poluvrijeme"..zlocin je zlocin i takvim ga treba osuditi!

Zbog svega toga mrzim BiH i isto tako mrzim kada neko pita zasto idem iz BiH?! Jer ovdje su svi "ugrozeni" i sa tom konstatacijom se bogate i imaju sve u zivotu, a ne radom i trudom!
mO k3

#2248 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by mO k3 »

duh_sa_sjekirom wrote:

izvini , mala korektura po njima BiH nije postojala 1992 jer je manji cetnitet po njima u januaru 1992 proglasen
skupljac_zeljeza

#2249 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Naivno je bilo očekivati od Suda kojeg su formirali oni koji su hladno posmatrali 4 godine opsadu Sarajeva i gledali direktan prenos rata na svojim televizorima, a ništa nisu poduzeli, nešto više od ovoga što su dali. Cilj im je očito bio da niko ne bude zadovoljan presudom. Poslije presude Karadžiću vidjeli su da je tako za njih najbezbolnije.
duh_sa_sjekirom

#2250 Re: Ratko Mladić u Haagu!

mO k3 wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: Pitanje na testu iz historije u 6. razredu osnovne škole u tzv. RS:
izvini , mala korektura po njima BiH nije postojala 1992 jer je manji cetnitet po njima u januaru 1992 proglasen
Pa napisao sam na 'području današnje BiH'
Post Reply