SDP

Post Reply
Bosnolog

#2226 Re: SDP

Post by Bosnolog »

Control panel wrote:najpogrdnije uvrede se mogu procitati samo prema predstavnicima SDP-a. primjer je i nedavno napadanje i vrijedjanje ministra suljagica koje je iznio direktor muzicke skole na zvanicnom sasatanku. sta li govori za komunjare kad je sa ''svojim'' drustvom.
na sve moguce nacine se minimizira bilo kakav dobar potez SDPovih ministara i premijera. tih poteza je ruku na srce malo, ali u ovoj blokadi koju imamo svaki potez koji uspiju napraviti treba vise cijeniti.
evidentno je da SDP ov kadar hoce reforme koje se mnogima ne svidjaju a posebno koalicionom partneru (SDA). koji je toliko glup pa ne koristi ovu sansu koju mu je SDP dao da se jednom otklone od stare politike.

ja ove blokade vidim samo kao blokadu da SDP sto manje napravi dobrih poteza kako bi ga glasaci kaznili na sljedecim izborima jer eto nije nista uradio i da se osudi kao glavni krivac ovakvog stanja.
Siljagic i SDP je poranio sa tom glupom odlukom o vjeronauci,to je trebalo rjesavati na mnogo vecem nivou a ne kantonalnom dok dok se na drugim dijelovima BiH pretvaraju skole u bogomolje,te slave krsne slave u opstinama i institucija od mjesne zajednice do skupstinskih sala.Ovim cinom je Suljagiceva odluka legla na volej porazenim i frustriranim klerosektasima etnotorskih stranaka a prie svega u Sarajevu ukljucujuci najvece zlo i SDA koji su tada kao koalicioni partneri prvi put zabili noz SDP o cemu sam upozoravoa jer su se tako i Tihomir ponasao prema Silajdizcu.

Suljagicu je ovom ishitrenom i nepromisljenom odlukom usao u nepotreban rat sa IZ BiH cime su posluzli kao na tacni onima koji ih pokusavaju predstaviti kao crvenu bandu nevjernika i ateista i to na kraju skoske godine sto su bosnajcki etsnotorovski sektasi jedva docekali.Ovdje treba dodati i perfidno ponasanje kvazi bosjackih ili probosanskih intelektualaca poput Kazaza,Filandre,Tunje ali i probosanskih iz drugih naroda koji su me razocarali poput Stjepaan Kljujica koji je potpuno izostavio prozvati Covica u njegovim nakanama paralize federacije sto je bio dio predizbornog dogovora sa Dodikom.

SDP se treba mnogo vise obracati javnosti objasnjavajuci ono sto rade i reci narodu istinu kako su za dvije decenije etno torasa narode odvuklo toliko duboko u blato da nema te sajle i stranke koja ih moze sve izvuci iz njega peko noci.Ali nemaju cime oravdati Yebene pse lutalice po gradu,dati odrijesenije ruke policijskik struktirama te traziti od ministarstva pravosuda strozije presiude za kriminalce koji siju strah ulicama gde imaju vlast i dilere droga.Takode treba preispitat koaliciju sa SDA i uci u koaliciji sa Radoncicem ako je to moguce,koji je mnogo manje zlo od SDA krimosa.

Alternativa SDP-u je nastavak vec videnog etnotorovskog dilanja koje smo imali dvije decenije.Njihov ulazak u koaliciju sa SDA im je kardinalna greska dok je nogiranje dvoglavog velikosrpskog slugarskog HDZ-a odlican potez ali koaliranje sa SDA ce im se obiti o glavu,Nama vecih neprijatelja Bosne i Bosnajka od SDA a posebno njenog vrha,...MIslim da je SBBBiH trebala dobiti prednost u formiranju koalicije jer bi uradili s njima mnogo vise a prije svega na ciscenju dvocenijskih krimosa koji su kamarali smece dvije decenije cime bi imali vecu i iskreniju podrsku od perfidne licnostranacke sekte SDA.

SDP je jedina stranka koja moze okupiti probisanske stranke oko sebe.svaka druga vodi slabljenju ili radikalizaciji stanja u BiH,....Vrijeem ce to pokazati.
rahmanjin

#2227 Re: SDP

Post by rahmanjin »

Azerty wrote:
prljavi Hare wrote:
Azerty wrote:SDP je samo skup zaostalih i izgubljenih jugoslovena. Mlitava bezidejdna masa koja je izgubljena i u vremenu i prostoru.
Copor bez vizije i znanja koji rovito brani vec decenijama utemljenu politiku u Bosni a to je "uvali se i snadi se".

Mozda se stvari promjene za nekih 30 godina kada odumru generacije strucnih foteljasa mada ni to nije sigurno.
Pricajuci sa studentima koji su jos uvjek na studijama ili su nedavno diplomitali na sarajevskom Univerzitetu samo mogu konstatirati da i "nadolazeca elita" nije nista bolja od trenutne.

Jah,đubrad crvena,taman kad su nas "ljudi sa vizijom" i koji se snalaze u vremenu i prostoru bolje od Čavija
i Inieste poveli u bolje sutra,umješa se bezidejna foteljaška kamarila! :D
De uozbilji se malo. Pises kao da ti je 14 godina. U biti pises kao ovi studenti koje sam opisao u prethodnoj poruci. Neozbiljne doskocice i gomila :mrgreen: :o :-D :sad: ...

Bosnjaci uopste nemaju ljude sa vizijom i zato i jesu gdje jesu. Bar ne na odlucnim pozicijama. Uzmimo smece od covjeka kao sto je Tihic ili idiota Izetbegovica, smusenog Silajdzica, jugosrbo-idiota Lagumdziju ili neinteligentnog manipulatora Radoncica. O Boze kako jadan polusvijet.

Jugosloveni u SDP-u su svakako jedna od najgorih mogucih opcija. Kao direktni nasljednici komunisticke "foteljasko uvali se snadi se skole". Koliki je to jad se vidi i nakon ovih izbora gdje se slepaju sa svim felama. Cilj je jasan. Uvaliti svoj tabor. Nes ti prinicipa, nes ti vizije, nes ti znanja, nes ti promjena...

O "sitnim" greskama kao sto je postavljanja ustase Beslica za gradonacelnika nekom drugom prilikom.
Jah, nek su ovi tvoji sposobni. Ti komunisti koje ti kudis su stvorili i napravili drzavu iz nicega, imao si industriju, imao si poljoprivredu, imao si Olimpijadu... Pa bolan imao si Energoinvest, Unioninvest, UNIS, Žicu, Famos, ŽGP, Hidrogradnju, Vranicu, GP Bosnu, GP Hercegovinu... da ne nabrajam dalje. Ovi tvoji sto nekad neko rece ne mogu ofarbati sta su ti komunsiti napravili. Zato malo knjigu u ruke, obrazuj se, procitaj, pa onda kritikuj.
Control panel

#2228 Re: SDP

Post by Control panel »

Bosnolog wrote:
Control panel wrote:najpogrdnije uvrede se mogu procitati samo prema predstavnicima SDP-a. primjer je i nedavno napadanje i vrijedjanje ministra suljagica koje je iznio direktor muzicke skole na zvanicnom sasatanku. sta li govori za komunjare kad je sa ''svojim'' drustvom.
na sve moguce nacine se minimizira bilo kakav dobar potez SDPovih ministara i premijera. tih poteza je ruku na srce malo, ali u ovoj blokadi koju imamo svaki potez koji uspiju napraviti treba vise cijeniti.
evidentno je da SDP ov kadar hoce reforme koje se mnogima ne svidjaju a posebno koalicionom partneru (SDA). koji je toliko glup pa ne koristi ovu sansu koju mu je SDP dao da se jednom otklone od stare politike.

ja ove blokade vidim samo kao blokadu da SDP sto manje napravi dobrih poteza kako bi ga glasaci kaznili na sljedecim izborima jer eto nije nista uradio i da se osudi kao glavni krivac ovakvog stanja.
Siljagic i SDP je poranio sa tom glupom odlukom o vjeronauci,to je trebalo rjesavati na mnogo vecem nivou a ne kantonalnom dok dok se na drugim dijelovima BiH pretvaraju skole u bogomolje,te slave krsne slave u opstinama i institucija od mjesne zajednice do skupstinskih sala.Ovim cinom je Suljagiceva odluka legla na volej porazenim i frustriranim klerosektasima etnotorskih stranaka a prie svega u Sarajevu ukljucujuci najvece zlo i SDA koji su tada kao koalicioni partneri prvi put zabili noz SDP o cemu sam upozoravoa jer su se tako i Tihomir ponasao prema Silajdizcu.

Suljagicu je ovom ishitrenom i nepromisljenom odlukom usao u nepotreban rat sa IZ BiH cime su posluzli kao na tacni onima koji ih pokusavaju predstaviti kao crvenu bandu nevjernika i ateista i to na kraju skoske godine sto su bosnajcki etsnotorovski sektasi jedva docekali.Ovdje treba dodati i perfidno ponasanje kvazi bosjackih ili probosanskih intelektualaca poput Kazaza,Filandre,Tunje ali i probosanskih iz drugih naroda koji su me razocarali poput Stjepaan Kljujica koji je potpuno izostavio prozvati Covica u njegovim nakanama paralize federacije sto je bio dio predizbornog dogovora sa Dodikom.

SDP se treba mnogo vise obracati javnosti objasnjavajuci ono sto rade i reci narodu istinu kako su za dvije decenije etno torasa narode odvuklo toliko duboko u blato da nema te sajle i stranke koja ih moze sve izvuci iz njega peko noci.Ali nemaju cime oravdati Yebene pse lutalice po gradu,dati odrijesenije ruke policijskik struktirama te traziti od ministarstva pravosuda strozije presiude za kriminalce koji siju strah ulicama gde imaju vlast i dilere droga.Takode treba preispitat koaliciju sa SDA i uci u koaliciji sa Radoncicem ako je to moguce,koji je mnogo manje zlo od SDA krimosa.

Alternativa SDP-u je nastavak vec videnog etnotorovskog dilanja koje smo imali dvije decenije.Njihov ulazak u koaliciju sa SDA im je kardinalna greska dok je nogiranje dvoglavog velikosrpskog slugarskog HDZ-a odlican potez ali koaliranje sa SDA ce im se obiti o glavu,Nama vecih neprijatelja Bosne i Bosnajka od SDA a posebno njenog vrha,...MIslim da je SBBBiH trebala dobiti prednost u formiranju koalicije jer bi uradili s njima mnogo vise a prije svega na ciscenju dvocenijskih krimosa koji su kamarali smece dvije decenije cime bi imali vecu i iskreniju podrsku od perfidne licnostranacke sekte SDA.

SDP je jedina stranka koja moze okupiti probisanske stranke oko sebe.svaka druga vodi slabljenju ili radikalizaciji stanja u BiH,....Vrijeem ce to pokazati.
ja sve shvatam i one koji su za vjeronauku i one koji su protiv i one trece koji su izmedju. isto tako mi je sasvim normalno da neko podrzava ovu ili onu opciju ili stranku,
ali mi nikako ne ide u glavu takva zestina u uvredama, mrznja, pogrdni nazivi prema rukovodstvu, clanovima i simpatizerima SDP-a. takvih uvreda smo svjedoci na raznim portalima i forumima pa eto i u javnim istupima.
ja jednostavno ne vidim razlog za to. shvatam i da SDP nije na pravi nacin odgovorio na povjerenje glasaca. ali nije napravio ni jedan katastrofalan potez ni po gradjane ni po drzavu da trpe tako primitivne uvrede i mrznju. mrznju kakva se ne osjeca ni prema onima sto su u ratu bili na suprotnim stranama.

moze li mi neko reci sta je to SDP uradio da ga svi toliko mrze.
rahmanjin

#2229 Re: SDP

Post by rahmanjin »

Control panel wrote:
Bosnolog wrote:

ja sve shvatam i one koji su za vjeronauku i one koji su protiv i one trece koji su izmedju. isto tako mi je sasvim normalno da neko podrzava ovu ili onu opciju ili stranku,
ali mi nikako ne ide u glavu takva zestina u uvredama, mrznja, pogrdni nazivi prema rukovodstvu, clanovima i simpatizerima SDP-a. takvih uvreda smo svjedoci na raznim portalima i forumima pa eto i u javnim istupima.
ja jednostavno ne vidim razlog za to. shvatam i da SDP nije na pravi nacin odgovorio na povjerenje glasaca. ali nije napravio ni jedan katastrofalan potez ni po gradjane ni po drzavu da trpe tako primitivne uvrede i mrznju. mrznju kakva se ne osjeca ni prema onima sto su u ratu bili na suprotnim stranama.

SDP nije uradio skoro nista i u tome je problem. Pricali su price, ma nema kakva Svicarska i Njemacka, sta ce BiH biti. Doduse, onda su spominjali poslije izbora zapadnu Njemacku :). E sad, nakon sto nisu uradili skoro nista doslo je do razocarenja glasaca SDP-a. Glasaci SDP-a su vise zahtjevni od glasaca ostalih stranaka tipa SDA. Ipak se za SDP vise glasa u urbanim sredinama gdje su ljudi obrazovaniji, skolovaniji, i samim tim ocekivanja su im veca.
nosara

#2230 Re: SDP

Post by nosara »

rahmanjin wrote: SDP nije uradio skoro nista i u tome je problem. Pricali su price, ma nema kakva Svicarska i Njemacka, sta ce BiH biti. Doduse, onda su spominjali poslije izbora zapadnu Njemacku :). E sad, nakon sto nisu uradili skoro nista doslo je do razocarenja glasaca SDP-a. Glasaci SDP-a su vise zahtjevni od glasaca ostalih stranaka tipa SDA. Ipak se za SDP vise glasa u urbanim sredinama gdje su ljudi obrazovaniji, skolovaniji, i samim tim ocekivanja su im veca.
Svaka cast, i na ovom i na onom iznad... :thumbup:
ultima_palabra

#2231 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

SDP je u zadnje vrijeme poprilično smanjio taj "jugoslovensko-komunistički imidž" što je dobro, bez obzira na moj pozitivan stav o toj državi... jednostavno, treba prestati živjeti u prošlosti.

Ostalo što zamjeraš članstvu SDP-a su manje-više osobine svih naroda na ovim prostorima... 50 godina planske ekonomije + 20 godina nekakve poluplanske, polutajkunske privrede ubije svaki oblik inicijative bilo za biznisom ili daljim obrazovanjem. Teško će ijedna stranka ili pojedinac promijeniti to.
rahmanjin

#2232 Re: SDP

Post by rahmanjin »

nosara wrote:
rahmanjin wrote: SDP nije uradio skoro nista i u tome je problem. Pricali su price, ma nema kakva Svicarska i Njemacka, sta ce BiH biti. Doduse, onda su spominjali poslije izbora zapadnu Njemacku :). E sad, nakon sto nisu uradili skoro nista doslo je do razocarenja glasaca SDP-a. Glasaci SDP-a su vise zahtjevni od glasaca ostalih stranaka tipa SDA. Ipak se za SDP vise glasa u urbanim sredinama gdje su ljudi obrazovaniji, skolovaniji, i samim tim ocekivanja su im veca.
Dokel je doslo da se nas dvojica slazemo :). Prije smo se prepucavali, a sad kada citam tvoje postove u 99% stvari se slazem. Problem je kod nas sto imas ljude koji su dali svoj glas nekoj stranci i nakon izbora ocekuju da te stranke rade na onome sto su obecali prije izbora. I kada kazes da nisu skoro nista uradili, onda ne valjas i samo je pitanje da li si HDZ-ovac ( nije bitno koji od ona dva ) ili SNSD-ovac, drugo ne mozes nista da budes.
quasar

#2233 Re: SDP

Post by quasar »

rahmanjin wrote:
nosara wrote:
Dokel je doslo da se nas dvojica slazemo :). Prije smo se prepucavali, a sad kada citam tvoje postove u 99% stvari se slazem. Problem je kod nas sto imas ljude koji su dali svoj glas nekoj stranci i nakon izbora ocekuju da te stranke rade na onome sto su obecali prije izbora. I kada kazes da nisu skoro nista uradili, onda ne valjas i samo je pitanje da li si HDZ-ovac ( nije bitno koji od ona dva ) ili SNSD-ovac, drugo ne mozes nista da budes.
Bas tako. Iz tog razloga ja u svakom postu na ovoj temi stavljam do znanja da sam SDP-ov glasac i ako ih kritikujem to je zato sto mislim da "imam pravo" obzirom da sam im dao ono sto su od mene trazili, a sad ocekujem da pokazu sta mogu.
Naravno da treba biti realan i znati u kakvoj je banani ova zemlja i sta se sve mora poraditi da se samo zauzstavi propadanje prije nego se krene gore. Medjutim, imaju gresaka i na to treba ukazati. Dobronamjerna kritika je uvijek efikasnija od one druge. Kriminal je nesto cime su se morali pozabaviti odavno, ali na operativnom nivou, a ne na nivou radnih grupa i komisija. Poznato je da kad nesto ne zelis da rijesis - oformis komisiju. Promijenite zakon o izboru komesara, sudija i tuzilaca. Neka se vrh sudske vlasti i policije bira na neposrednim izborima. Pa ko bude imao rezultate, ima novi mandat...
Mislim, laik sam za ove stvari, ali mislim da ovaj sistem ne funkcionise jer imamo bezmude tuzioce, bezmude komesare, bezmude sudije i svi su imenovani i kontrolisani od politike i stranaka. Odgovaraju sefovima stranaka, a ne narodu, a cesto interesi naroda i politicara nisu isti.
rahmanjin

#2234 Re: SDP

Post by rahmanjin »

quasar wrote: Bas tako. Iz tog razloga ja u svakom postu na ovoj temi stavljam do znanja da sam SDP-ov glasac i ako ih kritikujem to je zato sto mislim da "imam pravo" obzirom da sam im dao ono sto su od mene trazili, a sad ocekujem da pokazu sta mogu.
Naravno da treba biti realan i znati u kakvoj je banani ova zemlja i sta se sve mora poraditi da se samo zauzstavi propadanje prije nego se krene gore. Medjutim, imaju gresaka i na to treba ukazati. Dobronamjerna kritika je uvijek efikasnija od one druge. Kriminal je nesto cime su se morali pozabaviti odavno, ali na operativnom nivou, a ne na nivou radnih grupa i komisija. Poznato je da kad nesto ne zelis da rijesis - oformis komisiju. Promijenite zakon o izboru komesara, sudija i tuzilaca. Neka se vrh sudske vlasti i policije bira na neposrednim izborima. Pa ko bude imao rezultate, ima novi mandat...
Mislim, laik sam za ove stvari, ali mislim da ovaj sistem ne funkcionise jer imamo bezmude tuzioce, bezmude komesare, bezmude sudije i svi su imenovani i kontrolisani od politike i stranaka. Odgovaraju sefovima stranaka, a ne narodu, a cesto interesi naroda i politicara nisu isti.
Ma prvo neka sklone kerove sa sarajevskih ulica. Pa nema dana da nekog copor pasa ne napadne. Slobodno neka odu u Hitnu pomoc i neka se raspitaju. Katastrofa. Eto za ovo ne treba nikakav kompromis sa rusiteljima drzave, sa mrziteljima BiH... Gradnonacelnik je SDP-ovac, premijer SDP-ovac, nacelnici opstina Novi grad i Centar SDP-ovci.
quasar

#2235 Re: SDP

Post by quasar »

rahmanjin wrote: Ma prvo neka sklone kerove sa sarajevskih ulica. Pa nema dana da nekog copor pasa ne napadne. Slobodno neka odu u Hitnu pomoc i neka se raspitaju. Katastrofa. Eto za ovo ne treba nikakav kompromis sa rusiteljima drzave, sa mrziteljima BiH... Gradnonacelnik je SDP-ovac, premijer SDP-ovac, nacelnici opstina Novi grad i Centar SDP-ovci.
Ma dobro, shvatam da smeta. Meni ti psi ne smetaju, vecina ih je sterilizirana tako da uglavnom nisu agresivni. jasno mi je da ima dosta ljudi koji ih se boje ili osjecaju nelagodu, ali ukazao bih na problem rjesavanja tog pitanja.
Sta sa njima?
Uspavati? NE! Niposto.
Napraviti azil i skloniti ih. DA, ali kosta i konstantno ce odvlaciti novac. A novac je ovdje uvijek problem kad su slicni projekti u pitanju.
addem

#2236 Re: SDP

Post by addem »

SDP je napravio gresku ulazeci u koaliciju sa SDA. Sada ce SDP ispasti kriv za sve a SDA ce se ko nekad Stranka za BiH izvuci. :x
StupskaBitanga

#2237 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

addem wrote:SDP je napravio gresku ulazeci u koaliciju sa SDA. Sada ce SDP ispasti kriv za sve a SDA ce se ko nekad Stranka za BiH izvuci. :x
nažalost da
nisam mislio da cu ovo reci al bolje im je bilo da su usli sa sbbb
rahmanjin

#2238 Re: SDP

Post by rahmanjin »

quasar wrote:
rahmanjin wrote: Ma prvo neka sklone kerove sa sarajevskih ulica. Pa nema dana da nekog copor pasa ne napadne. Slobodno neka odu u Hitnu pomoc i neka se raspitaju. Katastrofa. Eto za ovo ne treba nikakav kompromis sa rusiteljima drzave, sa mrziteljima BiH... Gradnonacelnik je SDP-ovac, premijer SDP-ovac, nacelnici opstina Novi grad i Centar SDP-ovci.
Ma dobro, shvatam da smeta. Meni ti psi ne smetaju, vecina ih je sterilizirana tako da uglavnom nisu agresivni. jasno mi je da ima dosta ljudi koji ih se boje ili osjecaju nelagodu, ali ukazao bih na problem rjesavanja tog pitanja.
Sta sa njima?
Uspavati? NE! Niposto.
Napraviti azil i skloniti ih. DA, ali kosta i konstantno ce odvlaciti novac. A novac je ovdje uvijek problem kad su slicni projekti u pitanju.
Vjeruj mi me interesuje me kako ce rijesiti taj problem. Pa oni su na vlasti da rjesavaju probleme, a ne da kukaju. Ako ne znaju fino ostavke i neka kazu mi ne znamo kako cemo rijesiti taj problem. Ako ne mogu rijesiti ovo kako ce onda rijesiti problem nezaposlenosti, korupcije, lopovluka, i drugih bitnijih stvari.
rahmanjin

#2239 Re: SDP

Post by rahmanjin »

addem wrote:SDP je napravio gresku ulazeci u koaliciju sa SDA. Sada ce SDP ispasti kriv za sve a SDA ce se ko nekad Stranka za BiH izvuci. :x
Ako pogledas moje prijasnje postove ja to govorim od pocetka koalicije. Tihic je jako pametno odigrao, zadrzao je pozicije koje je imala SDA u prijasnjoj vlasti a svu odgovornost je prebacio na SDP.
Bosnolog

#2240 Re: SDP

Post by Bosnolog »

Control panel wrote:

Sekotklerikalna stranacka krimo stoka je upravo sanjala nesto poput Suljagiceve odluke da je iskoristi za satanizaciju SDP- poredeci ih sa Staljinizmom,crvenom komunistickom bandom,progoniteljima vjernika, bezboznickom mrakom kao odlicnu floskulu svojim glasacima i vjernicima u nedostatku vizije i brige o njima, prestavljajuci se kao njihovi istinski i jedini spasitelji..

Suljagic je posten i dobronamjeran momak koji je takode izgubio dosta blize rodbie u Srebrenici,ovu njegovu odluku su mu docekali na volej svi SDP-ofobi.Moras shvatiti da je nase drustvo podjeljeno i da vlada etnoklerikalna segregacija modernog doba koju etnostranacka mafija kao izgovor zastite etnoklerikalnih krda dvije decenije odrzava jer se se predstavljaju kao njihovi jedini i iskljucivi zastitnici.Pa kada Covic kaze da jedini ima pravo da zastupa Hrvate a iza HDZ dvije decenije stoji crkva i Puljic kojem dozvoljavaju da kaci krizeve po skolama i odvajaju djecu pe etnickoj i vjerskoj pripadnosti onda imas rezultate odrasle genercije koje gledamo u navijeckim hordama na ulicam zedni krvi u madusobnoj ulicnotribinskoj klaonici.Oni koji su trebali donijeti zakone i time sprijece nasilje cine godinama suprotno da upravo imaju svoja etnoklerikalna i netolerantna huligansko navijacka krda .

U Sumskom ausivcu je mnogo gore tamo su skole i javne institucije postale bogomolje a mrcnjacko huligansko fasisticko navijanje je dio navijackogog izliva po ugledu na fasivoda Dodika,.....

SDP je ove stvari trebao rjesavati u vrijeme stabilnijih politicko ekonomskih odnaosa kao dijela tranzicije i sekularizacije drustva jacanjem liberalnije i tolerantnije demokratizaciju u suradnji sa vjeskim zajednicama, jer je to naslijede koje je dobijeno dolaskom na vlast.Trebali su sjesti i objasniti da imaju i djecu ciji roditelji ne zele da im djeca posjecuju vjeronauku i da ce im uvesti alternativne predmete kako im djeca ne bi sjedila na hodnicima dok druga imaju vjeronauku.Treba uvazavati djecu koja zele da se edukuju o vjerama ili nekim drugim predmetom,

Ovi etnotorasi su to jedva docekali da cijelu stranku satanizuju i zbiju redove trazeci njegov linc kao je to bio Ceric najavio.SDP takode mora rascistiti sa komunizmom i uticajnim funkcionerima i clanovima stranke koji se drze komunistcke utopije,inace ce oni koji to budu forsirali uporpastiti sociajldemokratiju u BiH a sto bi morala biti temljena programanska vizije te stranke,

Slobda vjervanja je jedno od osnovnih prava svakog covjeka i stoga SDP ne bi smjela prema tim ljudima imati filtriran i selektiva pristup,inace ce izgubiti mnoge clanove vjernike i simpatizere koji u socijaldemokratiji i multivjerskom,kulturoloskom i svakom raznovrsnoscu drustva vide buducnost BiH,

Alternativa SDP-u su dalje etnopodjele i sukob etnovjerskog karaktera koji ce se desiti u BiH.

P.S.

(Obratiti paznju nakon 5:00" isto tako Tihic i sada radi i razmislja a u koaliciji je sa SDP-m)
Pogledajte sa sudenja Seselju gdje Tihic priznaje kako su trazili da Bosnajci muslimani glasaju za Karadzicev SDS tamo gdje su u manjini samo da SDP ne dobie glasove jer su imali zajednicki cilj unisiit SDP iako ce im ti isti SDS fasistii organizovati konc logore i masovno ih pobiti To im je i danas isti cilj tom istom sektogadu Tihicu i krimocmaru Bakiru mafijasu,....

SDA je najveca nesreca Bosnjaka a posebno nakon rata,bojim se da je SDP napravio kardinalnu gresku ulaskom u koaliciju sa tom izdajnickom i krimomafijaskom sektom koja je najveci neprijatelj uprvo onih koji im daju glasove.

I jos nestoali simbolicno ZASTO SE ZA DATUM VANREDNOG KONGRESA SDP IZABRAO 29 a nije 25.NOVEMBAR koji je dan Drzavnosti RBiH,ako nije mogao 25 Novembar zasto bas 29 Novembar. :?: jer ce to dusmani SDSP-a iskoristiti za satanizaciju SDP-a kao simbolicko zagovaranje rehabilitacije trece Tugoslavije i Komunizma

Zaista se pitam cija je to bila Yugonostalgicna podvala,ovo je jos jedan nepotreban autigol SDP-a koji ce zasjeniti taj isti kongres SDP-a ,. :roll:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2241 Re: SDP

Post by prljavi Hare »

I mene je SDP pomalo razočarao,sa SDA bar znaš na čemu si,kila kahve i kocke pred svake izbore! :D
quasar

#2242 Re: SDP

Post by quasar »

Bosnolog wrote:
I jos nestoali simbolicno ZASTO SE ZA DATUM VANREDNOG KONGRESA SDP IZABRAO 29 a nije 25.NOVEMBAR koji je dan Drzavnosti RBiH,ako nije mogao 25 Novembar zasto bas 29 Novembar. :?: jer ce to dusmani SDSP-a iskoristiti za satanizaciju SDP-a kao simbolicko zagovaranje rehabilitacije trece Tugoslavije i Komunizma

Zaista se pitam cija je to bila Yugonostalgicna podvala,ovo je jos jedan nepotreban autigol SDP-a koji ce zasjeniti taj isti kongres SDP-a ,. :roll:

Konges je 29. OKTOBRA.
Last edited by quasar on 09/10/2011 11:43, edited 1 time in total.
nosara

#2243 Re: SDP

Post by nosara »

quasar wrote:@bosnolog

Konges je 29. OKTOBRA.
:lol:
Azerty

#2244 Re: SDP

Post by Azerty »

ultima_palabra wrote:SDP je u zadnje vrijeme poprilično smanjio taj "jugoslovensko-komunistički imidž" što je dobro, bez obzira na moj pozitivan stav o toj državi... jednostavno, treba prestati živjeti u prošlosti.

Ostalo što zamjeraš članstvu SDP-a su manje-više osobine svih naroda na ovim prostorima... 50 godina planske ekonomije + 20 godina nekakve poluplanske, polutajkunske privrede ubije svaki oblik inicijative bilo za biznisom ili daljim obrazovanjem. Teško će ijedna stranka ili pojedinac promijeniti to.
Svakako nije tacno da su se odmakli od jugoslovenstva. Nije greska sto sam to napisao vec u prvoj poruci. To ti dokazuju i upisi ovih sljedbenika s supljim carsijskim "jaarraaaane ne moz'te vi ba okreciti sto su komunjare napravile". Sljedbenici SDP-a su jos uvjek izvan vremena. Jugosloveni u dusi i Bosna je samo "nuzno zlo". Et' mora se. Jos uvjek se u glavi motaju staze revolucije. Nikad necete naprijed s ljudima takvog mentalnog sklopa. Nikad

Jos uvjek se sjecam kad je Dodik poceo da zamjenjuje SDS a Lagumdzija sav ushicen od srece predstavljao to kao pobjedu socijaldemokratije. Cak je pricao da ce se uskoro ujediniti SDP i SNSD. Nes' ti intelekta i vizionara. Jugosloveni su samo nedovrseni Srbi i njihova najveca satisfakcija je da ih neki Milorad potapse po ramenu.

Pa sjetimo se price o entiteskom izbornom zakonu koji je omogucio isti ovaj SDP a danas je to jedna od najvecih kocnica politickog zivota u Bosni. A da ne pricamo o zadnjih godinu dan i ovom crikusu gdje se lijepe i lijevo i desno (Od SDA-HSP-Boljitak HDZ ....)

I ti ocekujes od takvih da urade bilo sto pozitivno?

No da ne duljim previse jer tako i tako ce ova zena-moderator da stavi ban. Cuj opomena jer napises da je neki politicar idiot. Koja smijurija. Ali istina malo ste se i popravili. Bio sam ja na ovome forumu i kad je tek uspostavljen. Bio je to boljsevizam nevidene vrste. Treba vremena do demokraticnosti jednog drustva. Dug je to proces.
rahmanjin

#2245 Re: SDP

Post by rahmanjin »

Azerty wrote:
ultima_palabra wrote:SDP je u zadnje vrijeme poprilično smanjio taj "jugoslovensko-komunistički imidž" što je dobro, bez obzira na moj pozitivan stav o toj državi... jednostavno, treba prestati živjeti u prošlosti.

Svakako nije tacno da su se odmakli od jugoslovenstva. Nije greska sto sam to napisao vec u prvoj poruci. To ti dokazuju i upisi ovih sljedbenika s supljim carsijskim "jaarraaaane ne moz'te vi ba okreciti sto su komunjare napravile". Sljedbenici SDP-a su jos uvjek izvan vremena. Jugosloveni u dusi i Bosna je samo "nuzno zlo". Et' mora se. Jos uvjek se u glavi motaju staze revolucije. Nikad necete naprijed s ljudima takvog mentalnog sklopa. Nikad

Jos uvjek se sjecam kad je Dodik poceo da zamjenjuje SDS a Lagumdzija sav ushicen od srece predstavljao to kao pobjedu socijaldemokratije. Cak je pricao da ce se uskoro ujediniti SDP i SNSD. Nes' ti intelekta i vizionara. Jugosloveni su samo nedovrseni Srbi i njihova najveca satisfakcija je da ih neki Milorad potapse po ramenu.

Pa sjetimo se price o entiteskom izbornom zakonu koji je omogucio isti ovaj SDP a danas je to jedna od najvecih kocnica politickog zivota u Bosni. A da ne pricamo o zadnjih godinu dan i ovom crikusu gdje se lijepe i lijevo i desno (Od SDA-HSP-Boljitak HDZ ....)

I ti ocekujes od takvih da urade bilo sto pozitivno?

No da ne duljim previse jer tako i tako ce ova zena-moderator da stavi ban. Cuj opomena jer napises da je neki politicar idiot. Koja smijurija. Ali istina malo ste se i popravili. Bio sam ja na ovome forumu i kad je tek uspostavljen. Bio je to boljsevizam nevidene vrste. Treba vremena do demokraticnosti jednog drustva. Dug je to proces.
Kkao si ti smijesan lik. Jesam rekao sam da tvoji ne mogu okreciti ono sto su komunisti napravili, i stojim iza toga to je cinjenica. Sta su ovi tvoji napravili ? Sve su zivo rasturili. Nemas industrije ni na mapi, poljoprivreda nula, samo imas trgovinu i sverc. Nisam jugonostalgicar to je bilo i proslo, moja drzava je BiH, ali ja gledam sta je ko uradio za razliku od tebe.
Ja sam jedan od najzescih kriticara ( na forumu ) ovakvog SDP-a, ako hoces pogledaj sta sam pisao i o ovoj koaliciji sa SDA i sa HSP. I za Lagumdziju sam sto puta napisao da je autokrata, da se okruzio poltronima, da je najveci "strucnjak" u BiH jer radi na jedno 5-6 mjesta i sve stigne ( ovo je ironija, ne znam hoces li skontati ), da postavlja samo podobne u vlast itd. Znaci, apsolutno kritikujem ove nebuloze i SDP-a i Lagumdzije.
A da sam ljevicar i socijaldemokrata po ubjeđenju e to jesam. Ali ovaj SDP niti je ljevicarski niti socijaldemokratski.
Hipatija

#2246 Re: SDP

Post by Hipatija »

rahmanjin wrote: Ma prvo neka sklone kerove sa sarajevskih ulica.
J...te kerovi! Poslije da možeš fino pisati: nisu ni zašta drugo sposobni već da budu šinteri!
Uostalom - to su SADA-ovski kerovi! Imate Šetu i nek pokaže svoje sposobnosti!
SDP se baš i ne miješa u tuđi posao!
To je prepušteno da uradi koalicioni partner (SDA), a valja se baviti medvjeđim brlozima!
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2247 Re: SDP

Post by prljavi Hare »

Hipatija wrote:
rahmanjin wrote: Ma prvo neka sklone kerove sa sarajevskih ulica.
J...te kerovi! Poslije da možeš fino pisati: nisu ni zašta drugo sposobni već da budu šinteri!
Uostalom - to su SADA-ovski kerovi! Imate Šetu i nek pokaže svoje sposobnosti!
SDP se baš i ne miješa u tuđi posao!
To je prepušteno da uradi koalicioni partner (SDA), a valja se baviti medvjeđim brlozima!
:lol: :lol: :lol:
Evo neka se predstavnik koalicionih partnera meni javi na PP,puna mahala škevrija,a samo se novi
pojavljuju:Pujdo,Ela,Čenga,Bobi,Brko,Baki,Lelica.....ima ih još dva vagona,ne znam svima imena! :D
Hipatija

#2248 Re: SDP

Post by Hipatija »

I, poslije se ispostavi da su to ljubimci Envera Kazaza?! Pustio ih s lanca!
manki

#2249 Re: SDP

Post by manki »

prljavi Hare wrote:I mene je SDP pomalo razočarao,sa SDA bar znaš na čemu si,kila kahve i kocke pred svake izbore! :D
HAHAHAHAHAH. :lol: :lol: :thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2250 Re: SDP

Post by PipiDugaDevetka »

manki wrote:
prljavi Hare wrote:I mene je SDP pomalo razočarao,sa SDA bar znaš na čemu si,kila kahve i kocke pred svake izbore! :D
HAHAHAHAHAH. :lol: :lol: :thumbup:
Moram priznati da je SDP i mene razočarao, ali još ima kredita da se popravi.

Dodikov popis stanovništva ću bojkotovati!
Post Reply