Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
_Alcatraz_

#2226 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

@_reds_ sada ces dobiti odgovor kao i ja:
Ne volem wrote:Alcatraz polako
imaš pitanja ko u priči
ili
Ne volem wrote:Alcatraz čovječe
Imam utisak da si sav našpanovan
Samo sipaš pitanja ko iz rukava
Odmori se malo
@golfiista Sto se tice problema sa dovrsetkom igmanske... dodjes fino u Kasindolsku ulicu, koja ima kantonalni znacaj i prometnija je od Igmanske, pa vidis kako opcina "otkupljuje" zemljiste i kako su trotoare sredili, pa su na sred trotoara stavljali bandere, a da bi isao trotoarom moras biti sposoban za slalom (prelazak s jedne strane ceste na drugu) kao Ivica Kostelic. Trotoari su na nekim mjestima siroki 30cm. Koja je budala prihvatila ispravnost onih radova ja ne znam.

Oni su dio Igmanske mogli da zavrse i asfaltiraju onako kako je. Problem opcine ilidza je sto oni znaju gdje sta treba da prodje, pa na osnovu toga daju svojim... dozvole za zemljiste i objekte, a onda pokusavaju to zemljiste da otkupe zbog ceste ili cega vec. Zar se to nije moglo kompenzovati u startu, ti meni komad zemlje ja tebi dozvolu? Svi bi MORALI pristati. Opet kriminal, jer se peru pare iz budzeta.
jon_jovi

#2227 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Što god radili Hrasnica ostaje rupetina
_Alcatraz_

#2228 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

cimburnaoko wrote: -uklanjanje svih nepropisno parkiranih vozila na teritoriji cijele opstine

-u vezi nebodera Tibra, javno objaviti svu dokumentaciju po kojoj je dodijeljena gradjevinska dozvola i onemoguciti daljnje davanje upotrebnih dozvola dok se ne sprovedu svi urbanisticko tehnicki uslovi dati u dozvoli ( izgradnja 2000 parking mjesta, i zelenih povrsina ) ,bilo bi dobro i kazniti sve koji su ucestvovali u izdavanju te dozvole jer je prekrseno jako puno zakona i od tih kazni i oduzete imovine isplatiti odstetu susjedma koji zive uz te objekte.
-i uz ovo jos ponesto sto nisam naveo a drugi misle da je bitno :thumbup:
Sto se tice parking interesuje me i ko je dao Brajlovicu dozvolu da mu ocrtaju parking mjesta ispred restorana. Ona je cesta prometnija od one pored holivuda, a auto na onaj parking ne moze da stane kako treba niti ako se popne na trotoar?

U vezi Tibra... to sto si napisao oko dokumentacije i dozvola nacelnik je prije mjesec dana i obecao, a sto se tice kazne umijesani su koliko i nacelnik toliko i ostala garnitura iz kantonalnog i drzavnog SDA vrha.

Problem je sto nacelnik u ovom preostalom mandatu izdaje razne dozvole i sve sto radi radice iz inata kako bi napravio sto vise problema opcini u buducnosti. Nastoji covjek da bude "poljoprivredni diktator". :lol:
fidoremilienko

#2229 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Ne volem wrote: MOST U BLAŽUJU KAO I PRIJE KOJU GODINU RADI FED DIR ZA CESTE JER JE TO MAGISTRALNI PUT U NJIHOVOJ NADLEŽNOSTI
Ne moze Federalna direkcija za ceste to da radi :) Oni mogu biti investitor, a izvodjac je firma iz Hercegovine, Hering!
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2230 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Admir_1984 »

golfiista wrote:Ništa Čenga nije dao nikome, pogotovu zemljište za izgradnju puta. Istina da jeste iselio iz Sokolovića, ali iz razloga što je napravio u Azićima poslovno-skladišni objekat. U toku je rješavanje imovinskih odnosa sa njim kao i sa ostalim vlasnicima zemljišta koje se nalazi između dva semafora.
Zemljište od kružnog toka u Hrasnici u pravcu Ilidže jeste državno ali su korisnici fizička lica tako da istim pripada pravo na naknadu ( radi se zaista o velikom novcu ), tako da ni to nije lagan zalogaj za Općinu.Izgradnja kružnog toka traje dugo, ali s obzirom , kako sam već spomenuo, da se radilo izmještanje korita, kao i velikog broja instalacija ( gl. gasovod, za Hrasnicu, gl. vodovod za Hrasnicu, elketro i telef. kablovi isl. ) gdje učestvuje i veliki broj komunalnih preduzeća čiji rad treba koordinirati ( o ažurnosti istih svi znamo ) stoga, po meni, vremenski faktor gradnje je sasvim opravdan.
Igmanska cesta jeste ostala nezavršena zbog neriješenih imovinskih odnosa, ali me i to ne čudi, jer je mnogo primjera u svijetu u dosta razviejnijim pravnim državama sa velikim pravnim misliocima gdje zbog neriješenih imovinskih odnosa zapne, stane ili se obustavi izgradnja, pa se mijenjaju cijeli projekti i sl.
Problem Gaje je jedan takav problem, i dok god se ne zadovolji ponuđenom izgradnja ceste će ostati tamo gdje jeste, ne što je bos ili gazda ili zaheban, jednostavno to zemljište je njegovo i čovjek ne razmišlja kao vešina ljudi, njemu je to babovina i svi zaboravljamo tu socijelnu i emotivnu komponentu. Da dođu kod vas i zatraže zemljište ili dvorište z atrotoar ili put pitanje je veliko kako bi se ponašali ( upravo ovo se radilo na Igmanskoj, otiđite i pogledajte koliko se ljudima uzimalo dvorišta i koliko su im blizu kuće sadašnjoj cesti ). Zato smatram da niko od vas nije kompetetan ni adekvatan sagovorinik na ovu temu.
Nesposobnost općinske vlasti ili Načelnika ili pak službenika u javnoj upravi na Ilidži nije ništa veća od ostalih organa upravljanja u BiH, stoga, analogno tome, većina forumaša od kojih dolaze kritike istima sa jedne ili pohvale sa druge strane, se uklapa u opšte sivilo naše zbilje, jer da je suprotno, svi zajedn bi trošili vrijeme na bar malo korisniej stvari koje bi doprinijele boljem sutra, a ne mlateći praznu slamu pokušavali drugima dokazati kako smo malo pametniji od svih ostalih zajedno.
Žao mi je što smo ovakvu temu sveli na ovo iznad, i žao mi je što su se pravi forumaši isključili iz iste.
jah, jadni gaja :(

a sda se dici i ponosi odbranom bosne, heroji ovo ono...a pola boraca im jedva kraj sa krajem sastavlja i tad se zanemaruje socijalna i emotivna komponenta :roll: , al kad je gajino zemljiste u pitanju koje nicemu ne sluzi godinama, niti on živi od njega...onda mu treba dati 5 vila i 10 duluma zemlje da se konacno smiluje i prestane kociti vishe od 15000 ljudi
fidoremilienko

#2231 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

I da, ovo oko otkupljivanja zemljista...Rece @golfista da se mijenjaju citavi projekti. Ma dajte ljudi, nemojmo biti djeca. Zna se kako se to radi. Ukoliko neko "koci" izgradnju saobracajnica ili bilo cega sto je u drzavnom interesu, prvo mu se ponudi cijena. Ukoliko on ne pristane, onda se na teren salje nezavisni sudski vjestak koji ce procijeniti zemljiste kao i objekte koji se, eventualno, na tom zemljistu nalaze. Dakle, tu se sve zna:

cijena zemljista u tom podrucju x povrsina
kuca x sve sto kuca sadrzi (cijene materijala se znaju, pa opleti)

Ako se sjecate, ista situacija je bila sa likom na Mostarskom raskrscu, onaj tip sto je imao skladiste. Hoce frajer da im talne cijeli plac, koji ima sigurno >3.000m2 :-) I na kraju, naravno, nista od toga, jer je drzava uzela onoliko koliko joj treba i za to platila obestecenje.

Druga stvar, ovi koji imaju love, gledao sam svojim ocima, ljudi kupe namjerno sumsko zemljiste (znaju da ce tu put da prodje) i pocnu da prave kuce ili sad vocke :-) Cija je to greska? Ko im je to dopustio? E takvima bih ja sve to sravnio sa zemljom i ne bi im dao ni feninga. Ciganska posla!
_Alcatraz_

#2232 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

fidoremilienko wrote:
Druga stvar, ovi koji imaju love, gledao sam svojim ocima, ljudi kupe namjerno sumsko zemljiste (znaju da ce tu put da prodje) i pocnu da prave kuce ili sad vocke :-) Cija je to greska? Ko im je to dopustio? E takvima bih ja sve to sravnio sa zemljom i ne bi im dao ni feninga. Ciganska posla!
Zaboravio si napomenuti, da tom novonastalom (poljoprivrednom) zemljistu ili objektima (stambenim i poslovnim) Opcina Ilidza regularno da sve moguce dozvole iako znaju da tim dijelom treba proci cesta. Tu niko ne grijesi nego se to planski radi i time olaksava budzet, a te pare su mogle biti iskoristene za druge stvari. Bogate se clanovi SDA organizacije. I onda se javi covjek i kaze da Cenga poklanja zemlju opcini. Na kraju ce biti da je onu zemlju u Velikoj aleji uvakufio.
fidoremilienko

#2233 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

_Alcatraz_ wrote:
fidoremilienko wrote:
Zaboravio si napomenuti, da tom novonastalom (poljoprivrednom) zemljistu ili objektima (stambenim i poslovnim) Opcina Ilidza regularno da sve moguce dozvole iako znaju da tim dijelom treba proci cesta. Tu niko ne grijesi nego se to planski radi i time olaksava budzet, a te pare su mogle biti iskoristene za druge stvari. Bogate se clanovi SDA organizacije. I onda se javi covjek i kaze da Cenga poklanja zemlju opcini. Na kraju ce biti da je onu zemlju u Velikoj aleji uvakufio.
Zaboravih to, dobro si me napomenuo... i onda nas forumas @ne volem brani i moguce i nemoguce. A sta ces, taj Cenga izgleda Veliki covjek. :D
_Reds_

#2235 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

golfiista wrote:Ništa Čenga nije dao nikome, pogotovu zemljište za izgradnju puta. Istina da jeste iselio iz Sokolovića, ali iz razloga što je napravio u Azićima poslovno-skladišni objekat. U toku je rješavanje imovinskih odnosa sa njim kao i sa ostalim vlasnicima zemljišta koje se nalazi između dva semafora.
Zemljište od kružnog toka u Hrasnici u pravcu Ilidže jeste državno ali su korisnici fizička lica tako da istim pripada pravo na naknadu ( radi se zaista o velikom novcu ), tako da ni to nije lagan zalogaj za Općinu.Izgradnja kružnog toka traje dugo, ali s obzirom , kako sam već spomenuo, da se radilo izmještanje korita, kao i velikog broja instalacija ( gl. gasovod, za Hrasnicu, gl. vodovod za Hrasnicu, elketro i telef. kablovi isl. ) gdje učestvuje i veliki broj komunalnih preduzeća čiji rad treba koordinirati ( o ažurnosti istih svi znamo ) stoga, po meni, vremenski faktor gradnje je sasvim opravdan.
Igmanska cesta jeste ostala nezavršena zbog neriješenih imovinskih odnosa, ali me i to ne čudi, jer je mnogo primjera u svijetu u dosta razviejnijim pravnim državama sa velikim pravnim misliocima gdje zbog neriješenih imovinskih odnosa zapne, stane ili se obustavi izgradnja, pa se mijenjaju cijeli projekti i sl.
Problem Gaje je jedan takav problem, i dok god se ne zadovolji ponuđenom izgradnja ceste će ostati tamo gdje jeste, ne što je bos ili gazda ili zaheban, jednostavno to zemljište je njegovo i čovjek ne razmišlja kao vešina ljudi, njemu je to babovina i svi zaboravljamo tu socijelnu i emotivnu komponentu. Da dođu kod vas i zatraže zemljište ili dvorište z atrotoar ili put pitanje je veliko kako bi se ponašali ( upravo ovo se radilo na Igmanskoj, otiđite i pogledajte koliko se ljudima uzimalo dvorišta i koliko su im blizu kuće sadašnjoj cesti ). Zato smatram da niko od vas nije kompetetan ni adekvatan sagovorinik na ovu temu.
Nesposobnost općinske vlasti ili Načelnika ili pak službenika u javnoj upravi na Ilidži nije ništa veća od ostalih organa upravljanja u BiH, stoga, analogno tome, većina forumaša od kojih dolaze kritike istima sa jedne ili pohvale sa druge strane, se uklapa u opšte sivilo naše zbilje, jer da je suprotno, svi zajedn bi trošili vrijeme na bar malo korisniej stvari koje bi doprinijele boljem sutra, a ne mlateći praznu slamu pokušavali drugima dokazati kako smo malo pametniji od svih ostalih zajedno.
Žao mi je što smo ovakvu temu sveli na ovo iznad, i žao mi je što su se pravi forumaši isključili iz iste.
I ti neki Senaidov pulen. Kako da ne. Eto u Igmanskoj cesti je bas problem samo gdje zive Memici i Botulje, eto u Hrasnickoj cesti je opet najveci problem gdje zive Memici. Pa kako jbg, gdje god neki problem tu i Memici.

Tema je svedena na konkretna pitanja, koja se tebi ocigledno nesviđaju i pokusavas ih opravdati kroz cisto bacanje magle.

Zemljiste drzavno, a korisnici fizicka lica, pa ko im dade da koriste zemlju na kojoj je planiran put, mora da sam ja ??

I cuj ti babovina, pa koliko je ulica i ulica, puteva i cesti u ovoj zemlji izgrađeno na necijoj babovini.
_Reds_

#2236 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

cimburnaoko wrote:Prijedlog kandidata za nacelnika
Za nacelnika bi trebalo postaviti nekoga ko ima odredjeni plan i program koji je realno ostvariv, da bude u sluzbi gradjana a ne u sluzbi odredjene partije i njenih i licnih interesa.
Plan i program treba da ima dinamiku i da se novopostavljeni nacelnik obaveze ukoliko ne ispuni plan za prvu godinu da ce dati neopozivu ostavku sa istekom prve godine svog mandata.
U plan prve godine treba staviti samo zavodjenje reda :
-uklanjanje svih nelegalno postavljenih basta na opstini Ilidza
-uklanjanje apsolutno svih prepreka sa pjesackih staza (reklama,stolova i stolica, itd)
-uklanjanje svih nepropisno parkiranih vozila na teritoriji cijele opstine
-zabrane koristenja javnih i opstinskih povrsina bez odobrenja i placanja (najvise se odnosi na hotele,restorane itd. koji po potrebi koriste i ogradjuju kako im treba).
-javna prezentacija budzeta opstine i svih primanja i rashoda.
-izvjestaj o broju zaposlenih u opstini sa pocetkom mandata i izjava nacelnika da nece povecavati broj zaposlenih
-omogucavanje pristupu svim informacijama sto je zakonom regulisano a ne sprovodi se, ( da bi se moglo vidjeti na koji je nacin neko naprimjer dobio zemljiste i dozvolu da napravi poslovni prostor u suprot svim odredbama)
-omoguciti legalizaciju objekata onima koji su napravili objekte a realno postoje mogucnosti da se takvi legalizuju i poslije toga sprovoditi svaku zabranu nelagalne gradnje i vrsiti rusenje ( do sada je praksa bila da valdajuca stranka obecava legalizaciju i na taj nacin prikuplja glasove od izbora do izbora i sracunato ne radi nista na tome )
-u vezi nebodera Tibra, javno objaviti svu dokumentaciju po kojoj je dodijeljena gradjevinska dozvola i onemoguciti daljnje davanje upotrebnih dozvola dok se ne sprovedu svi urbanisticko tehnicki uslovi dati u dozvoli ( izgradnja 2000 parking mjesta, i zelenih povrsina ) ,bilo bi dobro i kazniti sve koji su ucestvovali u izdavanju te dozvole jer je prekrseno jako puno zakona i od tih kazni i oduzete imovine isplatiti odstetu susjedma koji zive uz te objekte.
-i uz ovo jos ponesto sto nisam naveo a drugi misle da je bitno :thumbup:
Upotpunosti se slazem sa tobom. ALi SDA to nikad nije mogla provesti jer su ti isti bili njena glasacka baza.

AKo mene pitaš, šta bi ja uradio.

1. Povukao crtu, vidio sta se može legalizovati, šta, ne. I rekao sve sto bude izgrađeno bez dozvole od tog i tog dana, će odmah biti srušeno. Godinama se cuvaju ljudima papiri od kuca u ladicama namjerno.

2. Pokrenuo proces legalizacije, onoga sto se legalizovati moze, to bi donijelo dosta novca u opcinsku kasu.

3. Kreno sa izgradnjom ove Hrasnicke ceste iz smjera Hrasnice.

4. Koliko kosta i ta famozna pruga, nesto od odvih para od legalizacije nesto od tibrinih 2000 stanova, nesto od KS, nesto ako treba digao kredit, i poceo sa projektom zvanim "tramvaj zvani ceznja", za stanovnike ove 4 istocne mjesne zajednice.

5. Trazio da svako ko koristi vodu koja se pumpa na podrucuju ove Opcine placa bar 1KM po racunu na ime uzurpiranja ovih povrsina od strane visih nivoa. Te pare usmjerio pola u isplacivanje ljudima tog zemljista, pola u sport i kulturu.

6. Napravio kvalitet festival za mlade, lokacija Stojcevac, time bi promovisao i Opcinu, a i zajednica bi imala koristi. Kazu drzvanom ma neka je, kad svako moze jahati drzavno, moze i Opcina.

7. Pokrenuo projekat e-uprava, i time modernizovao izdavanje bilo kakvih dokumanata od strane Opcinske administracije.

8. Porusio kafice, bar ono sto su nelegalno uradili, objavio javni konkurs za idejno rijesnje centra Ilidze. Nastojao 4. gimnaziju prebaciti tamo pored Ganica, pomogucnosti i Graficku skolu.

9. Maksimalno smanjio broj dana, i potrebnih papira potencijalnim investitorima koji bi zeljeli ulagati na ovom podrucuju.

10. Poceo naplacivati i kuntu i pantu koristenje opcinske zemlje, i digao tarife za iste.

11. Krenuo u realizaciju projekta brendiranja Ilidze i Ilidzanskih ljepota, izradu zvanicih simbola i suvenira.

12. Svim ljudima dao priliku da iznesu svoje ideje za razvoj Opcine, kroz javni natjecaj, stim da bi se Opcina obavezala da bi najbolje ideje i realizovala, naravno ideje bi bile ogranicene sa kolicinom novcanih sredstava.

ITD ITD. I napominjem da sam ovo gore napisao kao obican gradjanin, koji nema clansku kartu niti jedna partije ni stranke.
jon_jovi

#2237 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

Te nelegalne dozvole je najviše izdavao Ćenanović. Odakle mu onoliki glasovi. Ha ja, ja tebi kroz prste progledam ti meni daš glas i hajme, ide.
_Reds_

#2238 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

_Alcatraz_ wrote:
fidoremilienko wrote:
Nemojte tako ljudi. To je Gajina BABOVINA. Vi ti nerazumijete, to nema cijenu, makar 15.000 umro, ne moze, to je njegova babovina, halo kontate li vi to, to su EMOCIJE.

Pa to je Gaja u ratu sam odbranio, i sad on ima pravo da handri koga hoce i kako hoce.

Znate kako to ide, ajde druze nacelnice, ja ce da idem sa cijenog do nedogled, ti ces imati 10 posto od svega, pa bolje i za tebe da dizemo cijenu 10x vecu od realne, i reci raji da prica okolo kako je to moja babbovina, i ne mogu to ja dati tek tako.
_Reds_

#2239 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Reds_ »

jon_jovi wrote:Te nelegalne dozvole je najviše izdavao Ćenanović. Odakle mu onoliki glasovi. Ha ja, ja tebi kroz prste progledam ti meni daš glas i hajme, ide.
Da se i ja jednom sa tobom slozim, sta li ce to da bude. To je radila SDA, na celu sa sadasnjim i proslim nacelnicima. Nikom nista nije rusila, nego jednostavo im kaze, hajd glasajte za nas, necemo vam rusiti, ako ne glasate, eto nas da rusimo, pa vi vidite.

P.S. I danas dan na hiljade i hiljade zahtjeva za legalizaciju godinama nakupljaju prasinu u ladicama po Opcini. I naravno SDA administraciji nije ni palo na pamet da jendom konacno pocnu rijesavati taj problem, a i zasto bi kad te ljude drze kao taoce.
Last edited by _Reds_ on 14/06/2012 14:13, edited 1 time in total.
fidoremilienko

#2240 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

_Reds_ wrote:
jon_jovi wrote:Te nelegalne dozvole je najviše izdavao Ćenanović. Odakle mu onoliki glasovi. Ha ja, ja tebi kroz prste progledam ti meni daš glas i hajme, ide.
Da se i ja jednom sa tobom slozim, sta li ce to da bude. To je radila SDA, na celu sa sadsnjim nacelnikom. Nikom nista nije rusila, nego jednostavo im kaze, hajd glasajte za nas, necemo vam rusiti, ako ne glasate, eto nas da rusimo, pa vi vidite.
U Osjeku je bila slicna situacija...gdje su SDA-ovci dolazili ljudima koji su tek napravili kuce i rekli im: "Glasajte za nas na izborima, dobit cete struju..." :-) A sve to radi legalizacije.
golfiista

#2241 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by golfiista »

_Reds_ wrote:
I ti neki Senaidov pulen. Kako da ne. Eto u Igmanskoj cesti je bas problem samo gdje zive Memici i Botulje, eto u Hrasnickoj cesti je opet najveci problem gdje zive Memici. Pa kako jbg, gdje god neki problem tu i Memici.

Tema je svedena na konkretna pitanja, koja se tebi ocigledno nesviđaju i pokusavas ih opravdati kroz cisto bacanje magle.

Zemljiste drzavno, a korisnici fizicka lica, pa ko im dade da koriste zemlju na kojoj je planiran put, mora da sam ja ??

I cuj ti babovina, pa koliko je ulica i ulica, puteva i cesti u ovoj zemlji izgrađeno na necijoj babovini.
e pa vidiš, zato nam je sve naopako kada svi hoćemo da smo najpametniji i da se u svew razumijemo. To zemljište jeste u državnoj svojini sa pravom korišćenja fizičkih lica, jer je pedesetuh godina prošlog stoljeća bilo u vlasništvu tih istih fizičkih lica da bi nacionalzacijom postalo državno a ffizička lica postali korisnici. Jedno od prava tih lica danas, je i pravo na naknadu u slucaju privođenja zemljišta krajnjoj namjeni itd.

Mnogo i mnogo je ulica napravljeno na nečijo babovini, nemoj biti bukvalan , samo govorim da iz njegove perspektive sa njegovim mentalnim sklopom ( takav ej kakv jeste ) nije bas tako sve crno i bijelo. Očekivao je građevinsku dozvolu na ostatku zemljišta ali je ne može dobiti ( još jedan dokaz da se građevinske ne izdaju tek tako, već isključivo kroz zakonom propisan postupak )...Trenutno mu se nudi zamjensko zemljište koje je nešto manje atraktivno u odnosu na njegovo i vjerovatno će se na tome završiti.

Eto konkretni odgovri, ako ima još samo pitaj, jer nisam primjetio više, jerovatno od viška šuplje priče koja ne donosi ničeg dobrog.
I nisam Senaidov pulen, mislim svojom glavom, i totalno sam apolitičan na čemu se duboko zahvaljujem dragom Bogu :)
jon_jovi

#2242 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by jon_jovi »

_Reds_ wrote:
Da se i ja jednom sa tobom slozim, sta li ce to da bude. To je radila SDA, na celu sa sadasnjim i proslim nacelnicima. Nikom nista nije rusila, nego jednostavo im kaze, hajd glasajte za nas, necemo vam rusiti, ako ne glasate, eto nas da rusimo, pa vi vidite.

P.S. I danas dan na hiljade i hiljade zahtjeva za legalizaciju godinama nakupljaju prasinu u ladicama po Opcini. I naravno SDA administraciji nije ni palo na pamet da jendom konacno pocnu rijesavati taj problem, a i zasto bi kad te ljude drze kao taoce.
Par čelnih ljudi u SDA. Članovi i simpatizeri SDA nemaju s tim ništa. Niko ovdje nije ni jednomslovom spomenuo načelnika za urbanizam, pomočnike načelnika za vodoprivredu, finansije... a svi oni rade ne zakonito.
FOČANSKI PROPISI

#2243 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by FOČANSKI PROPISI »

Admir_1984 wrote: a sda se dici i ponosi odbranom bosne, heroji ovo ono...a pola boraca im jedva kraj sa krajem sastavlja i tad se zanemaruje socijalna i emotivna komponenta :roll: , al kad je gajino zemljiste u pitanju koje nicemu ne sluzi godinama, niti on živi od njega...onda mu treba dati 5 vila i 10 duluma zemlje da se konacno smiluje i prestane kociti vishe od 15000 ljudi
To je svakako put za Hrasnicu (Šta će njima put ?)
FOČANSKI PROPISI

#2244 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Vidim brojne lopovluke,mahinacije,propuste...
Znači dolazi naše vrijeme!
FOČANSKI PROPISI

#2245 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Dok mi šupljiramo "lola" pravi kućicu prekoputa stajališta za fijaker.
fidoremilienko

#2246 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

FOČANSKI PROPISI wrote:Dok mi šupljiramo "lola" pravi kućicu prekoputa stajališta za fijaker.
jeko lola? :roll:
_Alcatraz_

#2247 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by _Alcatraz_ »

jon_jovi wrote:
_Reds_ wrote:

Par čelnih ljudi u SDA. Članovi i simpatizeri SDA nemaju s tim ništa. Niko ovdje nije ni jednomslovom spomenuo načelnika za urbanizam, pomočnike načelnika za vodoprivredu, finansije... a svi oni rade ne zakonito.
Stani malo... Pa niko nije njih izostavio. Oni su dio tima o njegovi pomocnici za sve kriminalne radnje. On ugovara i naredjuje, a oni su (vecinom) u talu sa njim i ispostuju naredjeno. gotovo svi su clanovi (pasivni) SDA.
Vojvoda ilidzanski

#2248 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Vojvoda ilidzanski »

Poruka za SDA: "Kroz svoje parole NAROD ZNA tjerate da u prošlost gledamo! A mi u nju ne gledamo, nego ona u nas gleda! Mi kažemo: U budućnost gledajte! Mi nju nikakvu i nigdje i nikako sa vama ne vidimo, niti vidimo da ona ikakvim okom u nas gleda a kamo li da nas vidi i o nama brine. Mi imamo sadašnjost u koju se ljudskim okom pogledati ne može. Mi isti od sumpora zrak na našoj Ilidži, koje skoro da više i nema, dišemo sa onima čije su oči, čije su ruke, čije su duše u našoj krvi ogrezle. Uzmite nam oči - ali ne učite nas više, ne šaljite nam više takve savjete, upute i komande! Možda i jeste, kako vi velite, prestao rat! Ali je nama, na našoj Ilidži, rat prestao malčice, dok se i sami, prekodana, varakamo da je tako, i da jeste prestao Čim se sumrak prvi javne, mi svoje kapije gvožđem mandalimo, da ne dođe i ne uđe onaj koji će pokrasti i ono malo što ste nam ostavili ili da ne pobije ono malo ljudi koji su vaše privatizacije preživjeli! Nego barem na tren jedan pogledajte gdje vam se u dušama, po knjigama zagubilo zrno istine i pravde. Ako u svom srcu barem jedno od pravde i istine zrno pronađete od dobra i bogatstva ilirsku dobru ljepoticu Ilidžu - Ilidži vratite!
fidoremilienko

#2249 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by fidoremilienko »

Vojvoda ilidzanski wrote:Poruka za SDA: "Kroz svoje parole NAROD ZNA tjerate da u prošlost gledamo! A mi u nju ne gledamo, nego ona u nas gleda! Mi kažemo: U budućnost gledajte! Mi nju nikakvu i nigdje i nikako sa vama ne vidimo, niti vidimo da ona ikakvim okom u nas gleda a kamo li da nas vidi i o nama brine. Mi imamo sadašnjost u koju se ljudskim okom pogledati ne može. Mi isti od sumpora zrak na našoj Ilidži, koje skoro da više i nema, dišemo sa onima čije su oči, čije su ruke, čije su duše u našoj krvi ogrezle. Uzmite nam oči - ali ne učite nas više, ne šaljite nam više takve savjete, upute i komande! Možda i jeste, kako vi velite, prestao rat! Ali je nama, na našoj Ilidži, rat prestao malčice, dok se i sami, prekodana, varakamo da je tako, i da jeste prestao Čim se sumrak prvi javne, mi svoje kapije gvožđem mandalimo, da ne dođe i ne uđe onaj koji će pokrasti i ono malo što ste nam ostavili ili da ne pobije ono malo ljudi koji su vaše privatizacije preživjeli! Nego barem na tren jedan pogledajte gdje vam se u dušama, po knjigama zagubilo zrno istine i pravde. Ako u svom srcu barem jedno od pravde i istine zrno pronađete od dobra i bogatstva ilirsku dobru ljepoticu Ilidžu - Ilidži vratite!
Sinanovicu jes' to ti?
Vojvoda ilidzanski

#2250 Re: Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!

Post by Vojvoda ilidzanski »

fidoremilienko wrote:
Vojvoda ilidzanski wrote:Poruka za SDA: "Kroz svoje parole NAROD ZNA tjerate da u prošlost gledamo! A mi u nju ne gledamo, nego ona u nas gleda! Mi kažemo: U budućnost gledajte! Mi nju nikakvu i nigdje i nikako sa vama ne vidimo, niti vidimo da ona ikakvim okom u nas gleda a kamo li da nas vidi i o nama brine. Mi imamo sadašnjost u koju se ljudskim okom pogledati ne može. Mi isti od sumpora zrak na našoj Ilidži, koje skoro da više i nema, dišemo sa onima čije su oči, čije su ruke, čije su duše u našoj krvi ogrezle. Uzmite nam oči - ali ne učite nas više, ne šaljite nam više takve savjete, upute i komande! Možda i jeste, kako vi velite, prestao rat! Ali je nama, na našoj Ilidži, rat prestao malčice, dok se i sami, prekodana, varakamo da je tako, i da jeste prestao Čim se sumrak prvi javne, mi svoje kapije gvožđem mandalimo, da ne dođe i ne uđe onaj koji će pokrasti i ono malo što ste nam ostavili ili da ne pobije ono malo ljudi koji su vaše privatizacije preživjeli! Nego barem na tren jedan pogledajte gdje vam se u dušama, po knjigama zagubilo zrno istine i pravde. Ako u svom srcu barem jedno od pravde i istine zrno pronađete od dobra i bogatstva ilirsku dobru ljepoticu Ilidžu - Ilidži vratite!
Sinanovicu jes' to ti?
Kod istog smo na zidu procitali :))
Locked