Barça-Madrid (Los Clásicos)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mrtva kokoš

#2226 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

ratata wrote:
Splinter wrote:ima li i jedan jedini trener, komentator ili sportska licnost na ovome svijetu da je izjavio nesto pozitivno
naspram one igre real madrida, samo jedan ?? :-)
to ne znam, ima sigurno, al nema nijedan na planeti koji moze da objasni kako "ta svemoguca Barsa" uputi prvi sut u okvir gola u 50 minuti Kupa Kralja :lol: :lol: :lol:
ja ne znam zbog cega se neko fata kupa smrada kada je jucerasnja utakmica 100X vaznija
od te utakmice, ali dobro mozda grijesim, nekome je kup smrada vazniji od lige prvaka...
i barca nije svemoguca ali je zasigurno najbolja ekipa koju smo gledali... 8-)
fixer

#2227 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

Entropio wrote:Koji ste vi kompleksaši. :lol:

0:2, u vašoj kući, uz vašu kukavičku igru, bez Iniesta, Abidala, Adriana, Maxwella i Bojana. Messijev slalom kroz vašu odbranu.

I ovi što se žale... samo se žale na crveni karton. A šta bi bilo da nije bio crveni? 0:0? I to je kao dobar rezultat za Madrid? Fakat ste smiješni.
Sta je vama bolje? Nemoj pitati nas. Sta vise volite? 0:0 ili 0:2? Samo ce ti se reci, a da nas uopce ne pitas...
bude

#2228 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by bude »

Pepe red sealed their fate, but Real Madrid and Jose Mourinho went too far with their negativity and ill-discipline
Lionel Messi undid 10-man Madrid, but it was the Whites' coach who handicapped his troops long before his makeshift midfielder was given his marching orders
Apr 27, 2011 11:15:00 PM
521 Share
1
Related Links
Teams

* Barcelona
* Real Madrid

Find the best odds and bet on the Champions League.

COMMENT
By Kris Voakes

Two pieces of Lionel Messi magic saw Barcelona claim a resounding 2-0 first-leg advantage over Real Madrid in the Champions League semi-final. Although the capital club will argue long and hard over the sending-off of Pepe which left them short-handed it is their coach Jose Mourinho who must take the blame for them not having taken the game to the Spanish champions.

There were flashpoints left, right and centre at the Bernabeu as temperamentally neither club did much for their reputations, and when Pepe saw red for being slightly late as he challenged for a bouncing ball with Dani Alves it seemed only a matter of time before Barca would break the deadlock. But never in the match, with 10 men or 11, did Real Madrid take control. That they lost could be partly blamed on the referee and/or the Portuguese defender-cum-midfielder. That they were second best throughout and were never going to win was the fault of Mourinho.

"That they lost could be partly blamed on the referee or Pepe. That they were never going to win was the fault of Mourinho."

The last two Clasicos had seen real progress from the Whites in their bid to close the gap on a Barcelona side who took them apart at Camp Nou back in November. But whereas in the home league fixture they had nothing to really play for other than regaining some respect, and in the Copa del Rey final they had the ability to play off the back foot, tonight they had to win. They had to take the initiative in order to travel to Catalunya next Tuesday with a meaningful lead.

Instead Mourinho let old habits die hard. This was not the performance of his Inter side at San Siro at this stage last season. This instead was the display of a team who had been sent out with too little positive intent. With a place in the most prized game in modern football at stake, the ‘Special One’ did nothing special. He did nothing positive. In the last two meetings against Barcelona it could be claimed that Madrid had made real progress, but that was completely negated in the way the home side approached their latest battle.
"At one point Ronaldo got so annoyed with how deep his team were defending he gesticulated wildly for them to help him out before standing sulking in the centre circle."

But for Messi’s late double this was a game which maintained the viewers’ attention for little more than the sporadic pushing and shoving. While Barca knocked the ball about like Barca do, Madrid did nothing to leave their own stamp on the game. At one point Cristiano Ronaldo got so annoyed with how deep his team were defending he gesticulated wildly for them to help him out as he chased lost causes up front.

He spent the next 30 seconds sulking in the centre circle. Mesut Ozil buzzed around and looked as though maybe he could be a difference-maker, but his reward was a spot on the bench for the second half. None of the home midfielders ever looked to really take the game on in the way that their opponents did. This was clearly part of the plan, but at no point did it look like working. It was only inevitable that ill-discipline followed.

As Mourinho prepared for the trip to Spain for last year’s final with Inter he pointed out to the assembled media who talked of his team’s negative style that “at San Siro, we smashed Barcelona with great football” and was met with nothing but agreeable nods of the head. Twelve months later and he can have no such response.

The king of the pragmatic victory took one step backward, but failed to take any forward. Messi’s majesty may have left Mourinho’s side with little to no hope of making it to Wembley, but next week the Portuguese coach will be sulking in the Camp Nou stands rather than running across its pitch. And while the merits of his expulsion are open to question, the sulking will be self-inflicted
ratata

#2229 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ratata »

Splinter wrote:
ratata wrote:
Splinter wrote:ima li i jedan jedini trener, komentator ili sportska licnost na ovome svijetu da je izjavio nesto pozitivno
to ne znam, ima sigurno, al nema nijedan na planeti koji moze da objasni kako "ta svemoguca Barsa" uputi prvi sut u okvir gola u 50 minuti Kupa Kralja :lol: :lol: :lol:
To moze da izjavi samo neko ko je poceo da prati fudbal od 2009.godine :wink:
fixer

#2230 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

ratata wrote:
Prvi sut u 50oj minuti i najbolja ekipa ikad :D
ultima_palabra

#2231 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Splinter wrote:
ratata wrote:
ja ne znam zbog cega se neko fata kupa smrada kada je jucerasnja utakmica 100X vaznija
od te utakmice, ali dobro mozda grijesim, nekome je kup smrada vazniji od lige prvaka...
Drug ti si nekad bio ok forumaš, ne znam šta ti je... da ti neko od familije ne igra za Barcu? :-)

Lakapo ba, ovo je samo igra, dešava se 2000 kilometara od nas... kakvog smrada, odakle ti pravo da kralja Španije tako nazivaš bez razloga... forumaše nazivaš nenormalnim :-) Smiri malo, oguli jabuku, otiđ u Dolinu večeras podržati Želju...
MrMaliJoe

#2232 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by MrMaliJoe »

ganjeta

#2233 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ganjeta »

fixer wrote:
ratata wrote:
Prvi sut u 50oj minuti i najbolja ekipa ikad :D
Vas dvojica ko mala djeca samo to ponavljate :lol:
Jake vam utjehe.
fixer

#2234 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

ganjeta wrote:
Jake vam utjehe.
Nije to slucano. Najbolja ekipa ikad ne moze biti tako nemocna u igri 11 na 11 :)
addem

#2235 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by addem »

Citav svijet se slaze da je Barca bolja. Nema komentatora koji hvali igru Reala. Pokusali su da prodju ubijajuci igru i na prevaru, igrajuci kukavicki na svom terenu (28% posjed lopte, Kaka i Benzema sjede na klupi i gledaju vratolomiju svog trenera). Za sve je kriv Murinjo sa svojom taktikom.
Charuga
Globalni moderator

#2236 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Charuga »

ek0 wrote:Dominacija mocnog Reala protiv slabasne Barcelone.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2237 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

fixer wrote:
Entropio wrote:Koji ste vi kompleksaši. :lol:

0:2, u vašoj kući, uz vašu kukavičku igru, bez Iniesta, Abidala, Adriana, Maxwella i Bojana. Messijev slalom kroz vašu odbranu.

I ovi što se žale... samo se žale na crveni karton. A šta bi bilo da nije bio crveni? 0:0? I to je kao dobar rezultat za Madrid? Fakat ste smiješni.
Sta je vama bolje? Nemoj pitati nas. Sta vise volite? 0:0 ili 0:2? Samo ce ti se reci, a da nas uopce ne pitas...
Mi se ne žalimo, vi se žalite, kao i uvijek.
TLFanaticos777

#2238 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by TLFanaticos777 »

Bezzeee se svadjate ....Barsa je bila bolja i sta sad ....progutaj i nastavi dalje ima jos jedno poluvrijeme da se igra....a i ko god prodje pasce od Manchestera na Wembley-ju tako da se bezzeee svadjate :D
:evil: :evil:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2239 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by JoseMujica »

seln wrote:
fixer wrote:
JoseMujica wrote:kako sve bajno izgleda kad dobar ugao kamere potrefiš ;-)

kažem opet evo ja pojma nemam o fudbalu a Gari Lineker i još trojica bivših engleskih reprezentativaca sinoć otvoreno i bez dlake na jeziku nazvaše igru Reala odvratnom.
Postoji li sankcija za odvratan, negledljiv fudbal?
Ne, naravno, Jeste za osudu, ali Italija je takvim fudbalom par puta uzela svjetsko prvenstvo.
tačno ne sporim ja i da taj način igre donosi rezultate, ali meni kao gledatelju je to užas za gledati. Sad mi je jedna od naj liga bundesliga, za gledati...zadnje dvije sezone nijemci igraju pravo lijep fudbal a npr. prije pet godina sam o njima imao isto mišljenje kao i o italijanima

Hebiga meni ni iz džepa ni u džep ko god da je pobjedio sinoć

a ima kazna za takav pristup igri...zove se Leo Messi :D

PS

sad nemam pojma đe je sve Lineker igrao, ali nije bio sam u studiju, čak je on najmanje pričao on ali ja sam jedino njega prepoznao, jer su ova trojica baš stariji neki likovi.
Last edited by JoseMujica on 28/04/2011 11:08, edited 1 time in total.
ganjeta

#2240 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ganjeta »

fixer wrote:
ganjeta wrote:
Jake vam utjehe.
Nije to slucano. Najbolja ekipa ikad ne moze biti tako nemocna u igri 11 na 11 :)
E pa jbg druga je stvar sto vi uvjek ocekujete petaka i slicne rezultate,pa kad se to ne desi vama cudno,ali polako bice opet porcija u revansu.
5 0 5

#2241 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by 5 0 5 »

"That they lost could be partly blamed on the referee or Pepe. That they were never going to win was the fault of Mourinho."

Que los árboles no impidan ver el bosque... de piernas
BARCA THREATEN ACTION OVER RANT
tcz

#2242 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by tcz »

0-2 hladno, ko gubi ima pravo da se ljuti

Nisam znao da je u Madridu tako hladno,proljece a -8

Kad je Real zadnji put pobjedio, sem ovo u produzetcima?
fixer

#2243 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by fixer »

ganjeta wrote:
E pa jbg druga je stvar sto vi uvjek ocekujete petaka i slicne rezultate,pa kad se to ne desi vama cudno,ali polako bice opet porcija u revansu.
Ne, krivo si shvatio. Dovoljno je da samo osutate. Ko prigovara ManU prvo poluvrijeme proti SCH?

Ja neke ne kontam. Treba se nadigravat sa ekipom u kojoj je vecina igraca toliko visoka da pruzenu loptu po zemlji primaju prsima... :-)
seln

#2244 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by seln »

JoseMujica wrote:
seln wrote: Ne, naravno, Jeste za osudu, ali Italija je takvim fudbalom par puta uzela svjetsko prvenstvo.
tačno ne sporim ja i da taj način igre donosi rezultate, ali meni kao gledatelju je to užas za gledati. Sad mi je jedna od naj liga bundesliga, za gledati...zadnje dvije sezone nijemci igraju pravo lijep fudbal a npr. prije pet godina sam o njima imao isto mišljenje kao i o italijanima

Hebiga meni ni iz džepa ni u džep ko god da je pobjedio sinoć

a ima kazna za takav pristup igri...zove se Leo Messi :D
Meni je taj pristup igri jos omrazeniji, ali mi ni tiki-kita ili kako se vec zove nije nista milija.
A Real sad jednostavno placa ceh za cinjenicu da kao trenera ima covjeka koji nikad nije igrao fudbal.
Uglavno, sinoc je izgubio samo fudbal. Gospoda milioneri ce vec dobiti svoje.
mrtva kokoš

#2245 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mrtva kokoš »

ultima_palabra wrote:
Splinter wrote:
ratata wrote:
Drug ti si nekad bio ok forumaš, ne znam šta ti je... da ti neko od familije ne igra za Barcu? :-)

Lakapo ba, ovo je samo igra, dešava se 2000 kilometara od nas... kakvog smrada, odakle ti pravo da kralja Španije tako nazivaš bez razloga... forumaše nazivaš nenormalnim :-) Smiri malo, oguli jabuku, otiđ u Dolinu večeras podržati Želju...
eto sad tamo nekom spanskom kralju trebamo dati 6 aprilsku nagradu. :-) uz zeljine utakmice nazalost ne mogu da uzivam kao uz ove barcelone. iako sam na sjeveru ne ispoljavam frustracije kao mnogobrojni pacenici pa moram ovdje na forumu, lakse mi je na realu i smorinju a i priznat ces bolje. :mrgreen:
i nemoj tih suptilnih izjava i pritisaka na sudije (citaj moderatore) nisam nikoga nazvao nenormalnim :mrgreen:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2246 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Entropio »

Image

:lol:
mO k3

#2247 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by mO k3 »

Entropio wrote:Image

:lol:
hahhahaha.... slika govori vise nego hiljadu rijeci
ultima_palabra

#2248 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by ultima_palabra »

Splinter wrote:eto sad tamo nekom spanskom kralju trebamo dati 6 aprilsku nagradu. uz zeljine utakmice nazalost ne mogu da uzivam kao uz ove barcelone. iako sam na sjeveru ne ispoljavam frustracije kao mnogobrojni pacenici pa moram ovdje na forumu, lakse mi je na realu i smorinju a i priznat ces bolje.
i nemoj tih suptilnih izjava i pritisaka na sudije (citaj moderatore) nisam nikoga nazvao nenormalnim
Nije to ništa bolje... ima i boljih stvari za ispoljavanje frustracija :dance: Samo se sjeti da to što napišeš neko i pročita... budi malo uviđavan jbg :D
Dialer

#2250 Re: Barça-Madrid (El Clásicos)

Post by Dialer »

Kompleksos :lol: :lol: :lol: :lol: nisu vise galaktisos sad su kompleksos de barcelona :lol: :lol: :lol:
Locked