Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrastov žižak
#2226 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
čovjek ima viziju. dosta je više diktature simetričnih formacija. Kako se zove ova formacija? Krezava?
- KPNCTNJAH
#2227 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovo ni na sokeru ne prolazi
- DonVito
#2228 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Dead Man Walking wrote:![]()
Jesi ono ti postavljao link kako je lik sa FM dobio posao negdje u Azerbejdzanu? Nisi ni ti daleko s tom formacijom i sastavom.
Miske za repku moze jos puno dati a Zahirovica na zadnjeg veznog sta cemo kad nam je to izgleda najbolje sto imamo.. 2 ruska liga
- luckylaka
#2229 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
A sta mislis ako Miske do Grkanadje neki klub pa prigra.Jos je rano govoriti o sastavu za GrckuP.S.Hoce li Hajrovic do tada moci na redovno odsustvo da vidi kako mu nesudjena reprezentacija vizira put za S.P.ja71 wrote:Svabe otjerase tako hladnokrvno bivseg kapitena Balacka....
Mada ja smatram da Miske u repki jos nije rekao sve.
Ima i 4. opcija: drzati ga (bez hamburgera) na klupi do 70 minute .
e onda kad popizdi kao protiv Bjelorusa pustiti gao kao sa lanca pa nek
i Grcima zabije jedan i to je to
-
Rob_Atl
#2230 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
6 februar je novi fifin termin, svi skoro nasli protivnika samo mi nismo, al' dobro tu je uvijek Iran ako zafali protivnik 
edit: na fifinoj stranici pise da igramo sa Slovencima, dakle potvrdjeno
edit: na fifinoj stranici pise da igramo sa Slovencima, dakle potvrdjeno
Last edited by Rob_Atl on 18/12/2012 07:44, edited 1 time in total.
- splend
#2231 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
miske bez kluba, bez treninga, bez ikakve trke na terenu, bez morala i bez jedne ruke za repku moze bit korisniji nego zahirovici, stevanovici, medunjanini, i slicni kad su u najboljoj formi. cuj da ga pape mozda i u utakmici ove genaracije ostavi na klupi
treba ga zamoliti da trenira samo negdje (mada mu to nije potrebno, zna on lopte i bez treninga). uostalom, nivo na kojem su stevanovic, zahirovic, ibricic, medunjanin, stilic - misketu je nepoznat.
zakljucak, bolje miske bez ikakve forme, kondicije i bez ikakvog kluba, nego gore nabrojani u najboljoj formi u zivotu koju mogu dostici. cuj neko bi misketa stavio na klupu da stevanovic ima mjesta
zakljucak, bolje miske bez ikakve forme, kondicije i bez ikakvog kluba, nego gore nabrojani u najboljoj formi u zivotu koju mogu dostici. cuj neko bi misketa stavio na klupu da stevanovic ima mjesta
- BHF_Manijak
#2232 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
"...A jedini problem mi je Misimovic. U zadnje vrijeme nema ga nigdje. Dobro bi bilo da ode i igra bilo gdje. Jednostavno, ovako vise ne ide..."
IZJAVA SAFET SUSIC
I sta si se kojeg djavola navadio vise na Stevanovica. Decko je za svoje godine odlican fudbaler i ima sve predispozicije da postane odlican igrac. Ima ono sto Zvjezdan nikad nece imati, brzinu. Daleko od toga da Miroslav ima Misimovicevu tehniku, ali pricas o decku ko da je Lazar Popovic.
Uostalom slicno si i za Zukanovica govorio pa zviz na labrnju sa svojom prognozom.
IZJAVA SAFET SUSIC
I sta si se kojeg djavola navadio vise na Stevanovica. Decko je za svoje godine odlican fudbaler i ima sve predispozicije da postane odlican igrac. Ima ono sto Zvjezdan nikad nece imati, brzinu. Daleko od toga da Miroslav ima Misimovicevu tehniku, ali pricas o decku ko da je Lazar Popovic.
Uostalom slicno si i za Zukanovica govorio pa zviz na labrnju sa svojom prognozom.
- ultima_palabra
#2233 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Eh i ti očekuješ od njega da zna kvalitete Stevanovića, Zukanovića i sličnih... pa polako, čovjek je tek Lulića apsolvirao 
- splend
#2234 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
eto zukanovic se pokazo u onoj tekmi kao puno bolje rijesenje od vranjesa, pandze, nadarevicaBHF_Manijak wrote:"...A jedini problem mi je Misimovic. U zadnje vrijeme nema ga nigdje. Dobro bi bilo da ode i igra bilo gdje. Jednostavno, ovako vise ne ide..."
IZJAVA SAFET SUSIC![]()
![]()
a te djecije fascinacije brzim igracima pricaj nekom drugom. tako si slicno govorio i za stilica, a i njemu sam se smijao, pa si se sada poklopio. necu da ulazim u diskusiju i da uopste poredim igraca koji je donio svom klubu titulu u bundesligi i igraca koji igra u raspaloj vojvodini. takva poredjenja bi se trebala zakonom kaznjavati.
- BHF_Manijak
#2235 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Stilic je imao svoju priliku, nije je iskoristio - vozdra. Misimovic bio najbolji asistent lige, bio jedan od najboljih igraca sampiosnkog Wolfsburga, sad ga nema ni na mapi u Dinamu i sta sad treba? Da kazem kako i dalje treba igrati po svaku cijenu u reprezentaciji? Doduse, adekvatne zamjene nema, ali sad da se zavaravam i da kazem kako je odlican iako nije 3 mjeseca utakmice odigro - ne pada mi napamet. Za Stevanovica cemo vidjeti, decko je odigrao na nivou sve utakmice u kojima je dobio priliku za reprezentaciju i sve dok je tako od mene ce imati pohvale, kad se ispostavi da je ubleha i da nije taj nivo (kao Stilic ili bilo koji drugi ala Mravac) onda cu to i reci. Ne znam sta tu nije jasno?
Za razliku od tebe ja ne glumi sveznajuceg i ne kritikujem unaprijed bilo koje igraca, kada pokaze na terenu kakav je onda ce i dobiti ocjenu. Bio to Stilic, Zukanovic, ili Dzeko, nebitno. Zavisno od uicinka bice i komentar.
Za razliku od tebe ja ne glumi sveznajuceg i ne kritikujem unaprijed bilo koje igraca, kada pokaze na terenu kakav je onda ce i dobiti ocjenu. Bio to Stilic, Zukanovic, ili Dzeko, nebitno. Zavisno od uicinka bice i komentar.
- DonVito
#2236 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Kako Haris Medunjanin (nas najbolji vezni igrac) nema svoju posebnu temu
Safet Pape Susic "Bez Harisa ne mogu zamisliti nas vezni red"
Safet Pape Susic "Bez Harisa ne mogu zamisliti nas vezni red"
- Artest
#2237 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
misimovic nije igrac wolfsburga ni prvi asistent BL. ovo je 2012. i misimovic se nakon wolfsburga potucao po klupi galate i dinama...
uskoro zavrsava u crvenoj zvezdi na partiji rekrativnog fudbala (recimo 2014.)...ako prethodno ne skokne do katara ili neke slicne egzoticne destinacije.... mada ne vjerujem, nepoznat je on za njih
misimovic se izgubi u velikim utakmicama...to je radio na vrhuncu forme, kamoli sada kad je jos vise izgubio na kondiciji i ne igra nigdje, a protiv grka nas ocekuje rudarska utakmica.... i sto je najvaznije, kad igra misimovic, pjanic je skrajnut na krilu...a na toj poziciji je koristan otprilike kao i s.n. u cityu...(niko normalan nece iznosit podatak da je briljiro protiv latvije i da je to dokaz kako moze igrati i na krilu)
prirodni igraci na prirodnim pozicijama...a od stevanovica, ja ne vidim boljeg na desnom krilu...uostalom, momak se i pokazao
ne ocekujem da to skonta neki smogovac koji ispaljuje corke, i koji je na nevidjeno pljuvao zukanovica kao da mu je poklo najrodjenije, ali ocekujem da pape razmisli o tome...jer na koncu, jedini ce on snosit posljedice...a ne vjerujem da ce imati neku satisfakciju sto ce mu se miske zahvalit na povjerenju , ukoliko izgubimo od grcke, a on (pape) postane najomrazenija osoba u drzavi...i vjerovatno ostane bez posla (bez sansi za plasman, svakako da)
uskoro zavrsava u crvenoj zvezdi na partiji rekrativnog fudbala (recimo 2014.)...ako prethodno ne skokne do katara ili neke slicne egzoticne destinacije.... mada ne vjerujem, nepoznat je on za njih
misimovic se izgubi u velikim utakmicama...to je radio na vrhuncu forme, kamoli sada kad je jos vise izgubio na kondiciji i ne igra nigdje, a protiv grka nas ocekuje rudarska utakmica.... i sto je najvaznije, kad igra misimovic, pjanic je skrajnut na krilu...a na toj poziciji je koristan otprilike kao i s.n. u cityu...(niko normalan nece iznosit podatak da je briljiro protiv latvije i da je to dokaz kako moze igrati i na krilu)
prirodni igraci na prirodnim pozicijama...a od stevanovica, ja ne vidim boljeg na desnom krilu...uostalom, momak se i pokazao
ne ocekujem da to skonta neki smogovac koji ispaljuje corke, i koji je na nevidjeno pljuvao zukanovica kao da mu je poklo najrodjenije, ali ocekujem da pape razmisli o tome...jer na koncu, jedini ce on snosit posljedice...a ne vjerujem da ce imati neku satisfakciju sto ce mu se miske zahvalit na povjerenju , ukoliko izgubimo od grcke, a on (pape) postane najomrazenija osoba u drzavi...i vjerovatno ostane bez posla (bez sansi za plasman, svakako da)
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#2238 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
"ODRASTAO SAM OVDJE I OSJEĆAM SE JAKO DOBRO"
Ermin Bičakčić izabrao njemačko državljanstvo
S. J. 18/12/2012 09:22:00
Ermin Bičakčić / vijesti.ba
Portal Goal.com objavio je intervju sa Erminom Bičakčićem, bivšim mladim bh. reprezentativcom, u kojem se jedno pitanje odnosi na njegovo državljanstvo.
Naime, novinar ovog uglednog portala pitao je našeg defanzivca šta je bilo presudno da izabere njemačko državljanstvo, na što je Bičakčić odgovorio:
"Odrastao sam ovdje i osjećam se jako dobro. Njemačkoj dugujem mnogo toga, te je to bilo presudno za mene. Neki ljudi loše pričaju o ovoj zemlji. Istina, nije sve savršeno, ali gdje jeste? Ja sam sretan u svakom pogledu kada je u pitanju život ovdje i mogu reći da je lijepo biti državljanin Njemačke."
- KPNCTNJAH
#2239 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Trebao mu je Pape davno naci stan u Sarajevu 
- DonVito
#2240 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa sam je Bičakčić najavio da će sad za vrijeme pauze doći u Sarajevo radi vađenja našeg pasoša.
Vidjećemo koliko ima istine u svemu tome
Vidjećemo koliko ima istine u svemu tome
- Logovan
#2241 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
E jebaji ga.
Šta reći osim da nastavljamo gubiti fudbalere....
-
ja71
#2242 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
vise ce biti da propustamo ih pridobiti.zlo87 wrote:E jebaji ga.Šta reći osim da nastavljamo gubiti fudbalere....
Bas sam gledao zadnje 2 utakmice Braunschweiga, bilo na Sport 1.
Tim koji je jesenji dio prvenstva zavrsio kao 1. na tabeli.
Tim koji je uz Union Berlin u 2. ligi primio najmanje golova.
A Bicakcic igra odbranu. Tek su mu 22 godine. Njegovo vrijeme tek dolazi.
Steta, Steta, Steta.
Bas sam ga zamisljao kao dugorocnu zamjenu za Spahu
Sad ce vjerovatno plejada pljuvackih komentara, kako ga nije stid, izdajica itd.
i kako je on trebao biti taj koji ce nama "doci na noge" (koji glup nacin izrazavanja)
Ali od toga nasa reprezentacija nece zaigrati bolje.
-
nihoniho
#2243 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Bicakcic, po njemackim zakonima, nema pravo na nas pasos . Sto bi inace trazili da ga se odrekne !?
E sada, ako neko misli da Njemci nece primijetiti ..
Sve su to ublehe da se ne bi radilo ono sto se moze uraditi. Npr, otici po Seferovica..
Sve su to ublehe da se ne bi radilo ono sto se moze uraditi. Npr, otici po Seferovica..
-
elcaliente
#2244 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Pa kakve veze ima sto je izabrao njemacko drzavljanstvo? Moze on kao sportista imati i njihovo i nase. A on sa svojom kvalitetom nikada nece zaigrati za Njemacku repku, tako da nikada nece ni biti izgubljen.
- DonVito
#2245 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ko ce otici po Seferovicanihoniho wrote:Bicakcic, po njemackim zakonima, nema pravo na nas pasos . Sto bi inace trazili da ga se odrekne !?
Uostalom zar BIH i Njemacka nemaju onaj sporz. oko dvojnog drz.
-
nihoniho
#2246 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ima vezee sto je izabrao njemacko drzavljanstvo jer sad' ne moze imati nase !
- splend
#2247 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
pa ti si prvi govorio da stilicu treba dat sansu, da je strasan igrac, te hoce ga PSV, te HSV, te gladbah, te bolton ovaj onaj, rastura u poljskoj ligi bla bla, i kudio si papeta kako da takvom igracu ne da sansu (a igra mu debeli miskeBHF_Manijak wrote:Stilic je imao svoju priliku, nije je iskoristio - vozdra. Misimovic bio najbolji asistent lige, bio jedan od najboljih igraca sampiosnkog Wolfsburga, sad ga nema ni na mapi u Dinamu i sta sad treba? Da kazem kako i dalje treba igrati po svaku cijenu u reprezentaciji? Doduse, adekvatne zamjene nema, ali sad da se zavaravam i da kazem kako je odlican iako nije 3 mjeseca utakmice odigro - ne pada mi napamet. Za Stevanovica cemo vidjeti, decko je odigrao na nivou sve utakmice u kojima je dobio priliku za reprezentaciju i sve dok je tako od mene ce imati pohvale, kad se ispostavi da je ubleha i da nije taj nivo (kao Stilic ili bilo koji drugi ala Mravac) onda cu to i reci. Ne znam sta tu nije jasno?
za stevanovica si dobro rekao, tek cemo da vidimo kakav je. to sto je brz apsolutno mu ne garantuje da u vojvodini ne zavrsi karijeru. odigrao je sve utakmice na nekom solidnom nivou, uopste nije odusevio. a ti, i ne samo ti, ga ovdje ukivate u zvijezde vec. ja sam rekao, da miske kakav god da je, ne smije bit zrtva taktike i ostat na klupi a da ovaj stevanovic ima prednost.
ti si izgleda sveznajuci, ti uvijek prognoziras nesto unaprijed. ja sam realan i govorim kako jest. nisam ja kriv sto zukanovic do 27 godine kuburi po belgiji, sto stilic u najboljim godinama igra po ukrajini, sto zahirovic sjedi u ruskom drugoligasu (usput i njega si falio ko ne znam ti sta poslije prve 2-3 tekme). mislim, i to je uspjeh, al ne onakav kakvog ga vi ovdje hocete da predstavite. od svakog igraca hocete da pravite dzeku, misketa, pajnica, vedu. e pa ne ide to tako...
uostalom, ovo sam ja napisao 1.8. 2011., kad su po tebi stilic i zahirovic bili vanserijski talenti.
a evo tvojih postova majstore :splend wrote:
stilic da uzme mjesto misketu u repkipa miske sa jednom nogom i jos 15 kila na sebi, je bolji od stilica. i ja sam mislio da ce nesto bit od njega, al izgleda da nece. steta. a zahirovic jeste odlican igrac, ali za premier ligu BiH. kakav crni majstor s loptom. zadnji vezni, koji ima prostora za napredak, valjda ce do 27 godine napredovati. ovakav, kakav je sada, zasluzuje da se nadje na spisku od 30 igraca ponekad.
a za tog golmana otelula, ili koga vec, pa ako je strasan golman tako, neka potpise za salke, pocne da brani tamo, odmah ce dobiti papetov poziv. i odmah je problem rijesen. nije pape deda mraz, da djeli pozive, na necije zelje. valjda ce te to jednom shvatiti
7.9.2011
koje je lopte Dzeko dobio?! jesi bio na tekmi?! Po 3-4 igraca nosi na ledjiam, umro ba vise frajer, ne moze disati Allahami, Msike izvodi aut on vise cucno koliko je umoran a ovdje se narodilo milnio pametnjakovica koji jednu utakmicu u sto godina pogledaju da kazu da je Dzeko karina! Aferim!
Papac beton, Pandza dobar(klasa za Mravca!), ali samo cu reci ADNAN ZAHIROVIC!!! GENIJALAC!!!
2.9.2011.
Zahirovic, uh kakvo nam je ovo otkrovljenje, hvala ti Grcka, hala Savezu koji organizova ovu prijateljsku, hvala povrijedjenim igracima kojih nije bilo pa je dobio priliku , momak strasan, pravi nasljednik Rahimica i ima priliku i za bolju karijeru od njega! neko rece srlja i ispada previse, mozda i jeste ali sve je to u zaru borbe i da se dokaze, no pozicija zadnjeg veznog je jedna od najodgovornijih u timu i tu treba mnooog iskustva, nadoci ce on ako Bog da
kako te fakat ne angazovase kao skauta
- and
#2248 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
čini mi se da je momak pozivan u mlađe selekcije reprezentacije i da je dolazio.zlo87 wrote:E jebaji ga.Šta reći osim da nastavljamo gubiti fudbalere....
ove priče oko državljanstva ne znam koliko su tačne.uglavnom momku je pokazano da se na njega računa,u međuvremenu je napredovao kao igrač i trebao bi se naći na sušićevom spisku.ostalo je do njega.za koga želi igrati,čije pasoše ima vidjećemo.
- Point.
#2249 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ovaj Bicakcic da je imalo pametan izabro bi BiH. Jer u nasoj reprezentaciji bi se za njega moglo naci mjesta, sad ce i Spaha u peMziju, dok ja mislim da on ima 0.01 sansu da zaigra za Elf, odnosno A selekciju. Mozda moze ko onaj isprdak Hajrovic desetak minuta u nekoj nevaznoj i to je to. Ako on osjeca da je duzan Njemackoj na neki nacin, postoje i drugi nacini da im se oduzi. Nadam se da nece ispasti glup ko onaj svicarski baja.
- BHF_Manijak
#2250 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Onim boldom sam si sebi odgovorio. Naravno da treba svima DATI SANSU koji svojim igrama skrenu paznju, a Stilic JESTE skrenuo paznju jer je u tom trenutku bio najbolji igrac Lecha, je li to tesko skontati? Ili si ti za to da SAMO pozivamo igrace iz LIGA PETICE?! Uh ja, pa nemamo ih dovoljno, izvini.splend wrote: pa ti si prvi govorio da stilicu treba dat sansu, da je strasan igrac, te hoce ga PSV, te HSV, te gladbah, te bolton ovaj onaj, rastura u poljskoj ligi bla bla, i kudio si papeta kako da takvom igracu ne da sansu (a igra mu debeli miske), a on samo sto nije postao igrac top klase. i tad sam ti govorio da je levat, da veze nema, da misketu nije do koljena, da se oni ne smiju uporedjivati, jer je to grijeh. na kraju se vidjelo ko je imao pravo
![]()
ti si izgleda sveznajuci, ti uvijek prognoziras nesto unaprijed. ja sam realan i govorim kako jest. nisam ja kriv sto zukanovic do 27 godine kuburi po belgiji, sto stilic u najboljim godinama igra po ukrajini, sto zahirovic sjedi u ruskom drugoligasu (usput i njega si falio ko ne znam ti sta poslije prve 2-3 tekme). mislim, i to je uspjeh, al ne onakav kakvog ga vi ovdje hocete da predstavite. od svakog igraca hocete da pravite dzeku, misketa, pajnica, vedu. e pa ne ide to tako...
uostalom, ovo sam ja napisao 1.8. 2011., kad su po tebi stilic i zahirovic bili vanserijski talenti.
Kad bi svi tako ograniceno razmisljati ko ti, reprezentacije bi se sastojale eventualno od nekih 12-13 imena, osatle ko jebe sto ne igraju po Realu, Bayernu, Unitedu itd...
Sto se bolda tice. Opet ti ponavljam, je li decko u tom trenutku bio odlican? Jeste! Ne kontam sta ti nije jasno??? Ovaj sad Zahirovic nije ni sjena onog decka sto je protiv Grka briljantno odigrao i nekoliko tekmi poslije toga, a to se vidi i u Nalchiku gdje odavno nije prvotimac. A ti sad kao lafo znalac pa to znao, ma kako da ne.
Pa prognoziro sam i ja da nece od Hulka nista biti, eno ga sad kuburi po Zenitu, pa me to ne cini znalem.
Ti ocigledno brkas sadasnjost sa potencijalom. Bilo koji talenat ili igrac ukoliko je TRENUTNO DOBAR i pruza dobre partije, zasluzuje da ga se proba i pozove, sto ne mora znaciti da ce za 5 godina biti mega zvijezda ili mozda hoce, nebitno, no svaki selektor prema trenutnoj formi bira igrace, ili bi bar tako trebao.
Zahirovic nekad bio dobar i perspektivan, danas kaska sa formom, treba ga na klupu. Prosto ko pasulj.
Ti kad shvatis da mi nemamo 9085923485384 igraca po ligama petice, da reprezentaciju MORAMO krpiti sa igracima iz Belgije, Austrije, Poljske, Rusije itd, bice ti lakse. Kad budemo imali po 5-6 igrac u Njemackoj, Engleskoj, Spaniji, tad cemo biti i redovni ucesnici prvenstava, dotad suti i gledaj.
A ako su kako ti kazes Mravac, Pandza ili Zukanovic u pet deka, koji te qrac onda tangira kojeg ce od njih pozvati?