Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Michun wrote:
mada, ja sam ipak pobornik ulja. na vlaznu kozu ulje i sve ok.
E vidiš ja sam taj savjet dobila i primjenila na sebi, ali uopšte nije odgovaralo mojem tijelu
pa dobro, i to je ok.
ne odgovara svima isto. i ne odgovara ti isto svaki dan. ja znam da uvece cesto mijenjam, jednu noc ulje argana, jednu jojoba, nekad krema...
semlaca wrote:Sve što me pecka, iritira, ostavlja lice užasno crvenim i par sati nakon upotrebe - smatram da šteti mojoj koži.
Realno ako bi je koristila svako 3 - 4 dana pola sedmice bi hodala crvena kao rak.
Nemam ništa protiv vaše čarobne kreme, samo sam iznijela svoje iskustvo - meni ne odgovara, kome odgovara neka kupuje i koristi.
Potpisujem.
Krema moze biti i organic, carobna i zlatna, a da ne odgovara nekome i nikada svima nece isto odgovarati, jer koza i djelovanje na istu od sastojaka proizvoda je kod svakoga razlicito.
I sto kaze semlaca, sve sto osjetim da mi smeta kozi i licu pogotovo, smatram da mi steti i to automatski prestanem koristiti.
Sto se tice celulita, ne koristim nista jer nista i ne pomaze osim pravilne prehrane i vjezbi, eventualno kavitacija, kome se da.
Od krema ugl. Niveino mlijeko, Hawaiian tropic maslac, Lush-ove sapune, drhtavce... to je to
Vise paznje posvecujem licu i kosi.
Da li znate ima li kupiti u našim apotekama neki melem za strije ( dok su još crvene) ?Znam da se ne mogu izbrisati ali barem mogu malo utjecati na njih..
meni je pomogla ova krema...imala sam vec strije ali ova krema ih je stvarno dosta ublazila, koristila sam je ima vec jedno 3-4 godine bas intenzivno svaki dan poslije tusiranja citavo jedno ljeto dok ovo pakovanje nisam potrosila.
Ima je kupiti u apoteci i kosta oko 15 KM. U dm-u ima isto od alverde mamagluck kao puter za tijelo protiv strija u trudnoci ne znam kakav je i da li djeluje mislim da je oko 10-tak KM.
Baby wrote:Da li znate ima li kupiti u našim apotekama neki melem za strije ( dok su još crvene) ?Znam da se ne mogu izbrisati ali barem mogu malo utjecati na njih..
inace sam jako sklona strijama a u trudnoci sam im dohakala sa kakao puterom, pojavila mi se samo jedna na pupku i izgledala kao srebrna nit, nje nema, a one stare (od prije trudnoce) su ostale
male_okice wrote:meni je pomogla ova krema...imala sam vec strije ali ova krema ih je stvarno dosta ublazila, koristila sam je ima vec jedno 3-4 godine bas intenzivno svaki dan poslije tusiranja citavo jedno ljeto dok ovo pakovanje nisam potrosila.
Ima je kupiti u apoteci i kosta oko 15 KM. U dm-u ima isto od alverde mamagluck kao puter za tijelo protiv strija u trudnoci ne znam kakav je i da li djeluje mislim da je oko 10-tak KM.
jel ima iko problem sa guljenjem stopala? pogotovo sad ljeti na bazenima i tako to :/ jel se to ikako moze smanjiti ublaziti nekim kremimama il bilo cim ako moze ? jer mi je fkt ruzno skoro sva koza sa stopala mi se ljeti oguli nenormalno
sto se tice vitamina to me vec ne bi iznenadilo jer ne volim da unosim vitamine u organizam pogotovo one u obliku tableta .. to mi se i prije pojavljivalo i prodje al nije bilo u ovolikoj mjeri ... uh nemoj da je gljivicna infekcija :O mene toga strah ahahah:D
pa gljivicna infekcija mislim da je vecinom popracena i svrabom i peckanjem ako to ne osjecas onda ne vjerujem da su gljivice a cak i ako jesu krema canesten u apoteci par puta namazes i to je to.
Kod stopala ja imam neku svoju uvrnutu teoriju oko toga a to je voda...puno se ljeti kupamo kvasimo itd...mislim da koza nema vremena ono da se lijepo obnovi plus npr sandale pa po asfaltu pa prasina ovo ono...u sustini treba ti hidratacija...ja svoje noge kompletno navecer namazem sa neutrogena mlijekom za tijelo...plus imas kupiti i vala bas specijalne kreme za stopala shollove su jako dobre ali su i poskupe. Balea je mozda alternativa. uglavnom i obicna nevenova most je dobra samo dobro posuiti noge i onda namazati pred spavanje da ne tancas po kuci sa masnim nogama
znate li neki dezodorans, stik koji nije ni antiperspirant ni antitranspirant?
nemam problema sa znojenjem, ali imam problema sa nalazenjem takvog
neki dan sam gledala i sve do i jednog stika koji sam pogledala su i antiperspirant i antitranspirant i prvi sastojak aluminij (niveu nisam gledala jer mi ne odgovara), vichy je isto antiperspirant, kao i eucerin, ne znam jedino jesu li i oni za osjetljivu kozu antiperspiranti, zaboravila sam na neutrogenu... cini mi se nemoguca misija pronaci neki normalan stik
Helou cure, nadam se da je ovo pravo mjesto za moje pitanje, najaktivnije ste na ovoj temi, pa zato.
Molim vas, ide li iko od vas na depilaciju toplim voskom, muka mi je vise od kozmeticarki koje ne znaju razliku izmedju toplog i hladnog voska, hladni je sve sto se zagrije pa se skida sa trakicama, to je onako odgovor koji samo dobila od dvije kozmeticarke kojima vjerujem znaci meni treba topli, vruci, kako god, vosak
mala Lana wrote:Helou cure, nadam se da je ovo pravo mjesto za moje pitanje, najaktivnije ste na ovoj temi, pa zato.
Molim vas, ide li iko od vas na depilaciju toplim voskom, muka mi je vise od kozmeticarki koje ne znaju razliku izmedju toplog i hladnog voska, hladni je sve sto se zagrije pa se skida sa trakicama, to je onako odgovor koji samo dobila od dvije kozmeticarke kojima vjerujem znaci meni treba topli, vruci, kako god, vosak
nije ti dobro rekla...topli vosak je vosak ugrijan i skinut trakicom. hladni je vec naljepljen na trakice kao recimo veet trakice i "ugrije" se kad se aplicira na kozu.
to je razlika.
mala Lana wrote:Helou cure, nadam se da je ovo pravo mjesto za moje pitanje, najaktivnije ste na ovoj temi, pa zato.
nije ti dobro rekla...topli vosak je vosak ugrijan i skinut trakicom. hladni je vec naljepljen na trakice kao recimo veet trakice i "ugrije" se kad se aplicira na kozu.
to je razlika.
Ja sad malo guglam, i nadjoh da je vruci vosak vosak koji se nanese na kozu spatulom, bude jako vruc, unda se maaalcice stvrdne, i povuce sa koze bez trakica, znaci sam, uzme se za ivicu voska... moguce da su te moje zeMske fulile. Uglavnom vidim da kod komsija (Srbija i Hrvatska) cak imaju u salonima razlicit cjenovnik za toplu i hladnu depilaciju... hvala na odgovoru u svakom sl. ako neko ima preporuku za dobar salon, neka se javi
enisa wrote:znate li neki dezodorans, stik koji nije ni antiperspirant ni antitranspirant?
neki dan sam gledala i sve do i jednog stika koji sam pogledala su i antiperspirant i antitranspirant i prvi sastojak aluminij (niveu nisam gledala jer mi ne odgovara), vichy je isto antiperspirant, kao i eucerin, ne znam jedino jesu li i oni za osjetljivu kozu antiperspiranti, zaboravila sam na neutrogenu... cini mi se nemoguca misija pronaci neki normalan stik
Ja koliko znam neutro roberts stik bijeli nema aluminiuma, takodjer ni alverde roll-onovi ! Ali nisam sigurna koliko drze na ovoj vrucini.
enisa wrote:znate li neki dezodorans, stik koji nije ni antiperspirant ni antitranspirant?
Ja koliko znam neutro roberts stik bijeli nema aluminiuma, takodjer ni alverde roll-onovi ! Ali nisam sigurna koliko drze na ovoj vrucini.
ah ja pomijesala neutrogenu i neutro roberts pogledat cu taj bijeli, hvala puno, ja gotovo da se i ne znojim pa mi ne treba nesto sto ce da drzi samo tek toliko da ga imam, ne mogu bez iceg
ima li alverde stik onako, ne volim roll-on, a nesto nisam obracala paznju na njihove proizvode
ako me sjecanje sluzi... ovaj isto nema Al
malizia profumo d'intesa
talco deodorant stick
za hladni i topli vosak.mala lana dobro su ti objasnili razliku. koliko sam uspjela da cujem, topli se vise uglavnom ne koristi (zene ga izbjegavaju, jer se topli koristi vise puta - tako meni rekla kozmeticarka i ona to ne radi). mene je to odbilo svakako pa sam nastavila hladnim - znaci teta grije one patrone aparaticem , maze meni na noge , otklanja trakom i baca traku. to je i dalje hladni
za ove stikove - pogledaj u loccitane 30tak KM je jedan. ili u DM - bili su alverde od nevena. i jedni i drugi bez aluminija - stikovi jesu , ali antiperspiranti nisu.