Gdje spavate na Sardinii? Ja kombiniram nesto za sesti mjesec, ali nikako se odluciti gdje smjestaj uzeti. Rentali bismo auto.klixoris wrote:Ove godine Corsica i Sardinija - motoromUsput se provozati i po Toscani
Spavanja vec rezervisana, samo jos da docekamo godisnji i
Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- Krizzia
#2226 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
- klixoris
#2227 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Idem kopnom do Livorna (trajekt za Korziku), odnosno Zagreb, Ljubljana, Padova, Bologna, od Bologne obicnom cestom kroz Toscanu do Livorna. Usput obici i Pisa-u, posto je odmah pored.exliberal-ex wrote:klixoris wrote:Ove godine Corsica i Sardinija - motoromUsput se provozati i po Toscani
Nevalja ti to
Ako smijem da pitam koji putem ides, mozda se I ja ispalim ako mi neiskrsne nista ludje...ja sam kontao korzika/sardinija/malta prije 2 godine al samo posjetio dio sicilije I maltu
sad nebi imao problema da uradim samo ova tri ostrva u septembru
Iz Livorna trajektom na Korziku (Bastia) pa zapadnom stranom otoka do Bonifacia, iz kojeg hvatam trajekt za Sardiniju, zapadnom stranom Sardinije skroz do Cagliarija, tu prelazak na istocnu stranu otoka i voznja do Olbia-e, tu hvatam trajekt nazad za Livorno i lagano pravac kuci
Na Sardiniji Alghero, Oristano, Cagliari, Olbia, s tim da nismo lovili smjestaje u sred gradica nego smo ciljali pored (manje guzve i cijene dosta povoljnije). Vecinu smo rezervisali preko AirBnb-a jer je bilo dosta povoljije u odnosu na Booking. Mi idemo u augustu, a to im je visoka sezona i skoro sve je vec rasprodano i rezervisano, bar smjestaji za neke normalne pare. Sesti mjesec vam je super, dosta lakse za naci povoljan i lijep smjestajKrizzia wrote: Gdje spavate na Sardinii? Ja kombiniram nesto za sesti mjesec, ali nikako se odluciti gdje smjestaj uzeti. Rentali bismo auto.
- Ramzess Veliki
#2228 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Joj sad vam zavidim ...exliberal-ex wrote:klixoris wrote:Ove godine Corsica i Sardinija - motoromUsput se provozati i po Toscani
Nevalja ti to
Ako smijem da pitam koji putem ides, mozda se I ja ispalim ako mi neiskrsne nista ludje...ja sam kontao korzika/sardinija/malta prije 2 godine al samo posjetio dio sicilije I maltu
- exliberal-ex
#2229 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ramzess Veliki wrote:Joj sad vam zavidim ...exliberal-ex wrote:klixoris wrote:Ove godine Corsica i Sardinija - motoromUsput se provozati i po Toscani
Nevalja ti to
taman kupi motor pa I ti...
ja ako budem isao auto cu rentat za siciliju I korziku...na malti ....mogu I scooter
ako budem isao tamo juzno ...I to ce biti u septembru...poslije feragosto ili kako se vec pise
- Connaisseur Karlin
#2230 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ex-liberal, ljubomorna sam, al' sad j emoj red da tamo odemRamzess Veliki wrote:Joj sad vam zavidim ...exliberal-ex wrote: Ako smijem da pitam koji putem ides, mozda se I ja ispalim ako mi neiskrsne nista ludje...ja sam kontao korzika/sardinija/malta prije 2 godine al samo posjetio dio sicilije I maltu
Ramzes, pa i ti si sad negdje daleko, pisi kako je
-
sekerbay
#2231 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bio par dana ubosni, dušu odmorio.
Obiso po evrope i odgovorno tvrdim da nigdje nije lijepo ko u bosni, tačnije tuzli
Obiso po evrope i odgovorno tvrdim da nigdje nije lijepo ko u bosni, tačnije tuzli
- Krizzia
#2232 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Slijecemo u Alghero, karte kupljene.klixoris wrote:]
Na Sardiniji Alghero, Oristano, Cagliari, Olbia, s tim da nismo lovili smjestaje u sred gradica nego smo ciljali pored (manje guzve i cijene dosta povoljnije). Vecinu smo rezervisali preko AirBnb-a jer je bilo dosta povoljije u odnosu na Booking. Mi idemo u augustu, a to im je visoka sezona i skoro sve je vec rasprodano i rezervisano, bar smjestaji za neke normalne pare. Sesti mjesec vam je super, dosta lakse za naci povoljan i lijep smjestaj
- exliberal-ex
#2233 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
J****se sad.....poceo sam da detaljnije istrazujem kako bi posjetio ova 3 ostrva......jel iko od vas renta auto....moze li se preci sa rentanim iz korzike na sardiniju i ostavit tamo (vjerovatno moze ssmo sto ce me lupit po novcaniku)....moram vidjet kako su povezani sa avio saobracajem...dal da idem na maltu prvo pa onda sardinija korzika ili obrnuto...... ah.....Krizzia wrote:Slijecemo u Alghero, karte kupljene.klixoris wrote:]
Na Sardiniji Alghero, Oristano, Cagliari, Olbia, s tim da nismo lovili smjestaje u sred gradica nego smo ciljali pored (manje guzve i cijene dosta povoljnije). Vecinu smo rezervisali preko AirBnb-a jer je bilo dosta povoljije u odnosu na Booking. Mi idemo u augustu, a to im je visoka sezona i skoro sve je vec rasprodano i rezervisano, bar smjestaji za neke normalne pare. Sesti mjesec vam je super, dosta lakse za naci povoljan i lijep smjestaj
- Connaisseur Karlin
#2234 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
exliberal-ex wrote: J****se sad.....poceo sam da detaljnije istrazujem kako bi posjetio ova 3 ostrva......jel iko od vas renta auto....moze li se preci sa rentanim iz korzike na sardiniju i ostavit tamo (vjerovatno moze ssmo sto ce me lupit po novcaniku)....moram vidjet kako su povezani sa avio saobracajem...dal da idem na maltu prvo pa onda sardinija korzika ili obrnuto...... ah.....

- exliberal-ex
#2235 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Connaisseur Karlin wrote:exliberal-ex wrote: J****se sad.....poceo sam da detaljnije istrazujem kako bi posjetio ova 3 ostrva......jel iko od vas renta auto....moze li se preci sa rentanim iz korzike na sardiniju i ostavit tamo (vjerovatno moze ssmo sto ce me lupit po novcaniku)....moram vidjet kako su povezani sa avio saobracajem...dal da idem na maltu prvo pa onda sardinija korzika ili obrnuto...... ah.....![]()
Zajebavas me malo...
znam da ima veza sa sicilije ali nemislim ici na siciliju, radije cu prebacit 7 dana po ostrvu...ima trajekt iz sicilije ( ide navece)
sad gledam ima ako letim sa air malta za 100 eura 2 karte do cagliari
ali volio bih sa brodom , morat cu malo potrazit...ima jos vremena ako budem isao
morat cu sjest pa napravit raspored ...ako budem krenuo sa malte onda cu se morat prebacit do barcelone da hvatam povratak ili genove
4 dana malta, 7 dana sicilija/korzika, 3 dana barcelona...3 sedmice...nebi to bilo lose
- Connaisseur Karlin
#2236 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
exliberal-ex wrote:Connaisseur Karlin wrote:
![]()
Zajebavas me malo...![]()
znam da ima veza sa sicilije ali nemislim ici na siciliju, radije cu prebacit 7 dana po ostrvu...ima trajekt iz sicilije ( ide navece)
sad gledam ima ako letim sa air malta za 100 eura 2 karte do cagliari
ali volio bih sa brodom , morat cu malo potrazit...ima jos vremena ako budem isao
morat cu sjest pa napravit raspored ...ako budem krenuo sa malte onda cu se morat prebacit do barcelone da hvatam povratak ili genove
4 dana malta, 7 dana sicilija/korzika, 3 dana barcelona...3 sedmice...nebi to bilo lose
hahahaha, aha, ma eto da dobijmo vizuelni dio plana
Trajekt sa Sicilije za Maltu ( 4 sata ili 2 sata bumpy ride inculded ) Malta ima dobre rute letenja, to nece biti problem
U Barecolni probaj zicaru
- Ramzess Veliki
#2237 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Preksinoc sam bio na poslovnoj veceri, pa nas nakon toga podizvodjac odveo na parti zatvorenog tipa.Connaisseur Karlin wrote:ex-liberal, ljubomorna sam, al' sad j emoj red da tamo odemRamzess Veliki wrote:Joj sad vam zavidim ...exliberal-ex wrote: Ako smijem da pitam koji putem ides, mozda se I ja ispalim ako mi neiskrsne nista ludje...ja sam kontao korzika/sardinija/malta prije 2 godine al samo posjetio dio sicilije I maltu
sad nebi imao problema da uradim samo ova tri ostrva u septembru![]()
Kako to ovdje izgleda ... dobijemo sobu sa disko rasvjetom, mikrofone za karaoke, udju djevojke, njih desetak, I izaberes koja ce ti praviti drustvo.
I onda cuganje, pjevanje, plesanje, djevojke se trude biti zabavne, I nakon toga razlaz. Nema seksa, nema barkanja. Provod na azijski nacin. Zensko drustvo poskupljuje cijenu piva.
- Vitezanin
#2238 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Studeni potok jučer.

- Connaisseur Karlin
#2239 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
daj nesto drugo, osim tih azijskih partijaRamzess Veliki wrote:Preksinoc sam bio na poslovnoj veceri, pa nas nakon toga podizvodjac odveo na parti zatvorenog tipa.Connaisseur Karlin wrote:
Kako to ovdje izgleda ... dobijemo sobu sa disko rasvjetom, mikrofone za karaoke, udju djevojke, njih desetak, I izaberes koja ce ti praviti drustvo.
I onda cuganje, pjevanje, plesanje, djevojke se trude biti zabavne, I nakon toga razlaz. Nema seksa, nema barkanja. Provod na azijski nacin. Zensko drustvo poskupljuje cijenu piva.
- mO k3
#2240 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bio sam na karibima , mediteranu i aziji kada bih poredao po redu isao biConnaisseur Karlin wrote: karibi su ok , mediteran je nesto nabolje na Zemlji
Azija
Karibi
Mediteran
- mO k3
#2241 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Jos imam 2-3 destinacije gdje zelim otici ,
New York
Tokio
Island
Maledivi, sejselen ili slinco
New York
Tokio
Island
Maledivi, sejselen ili slinco
- Connaisseur Karlin
#2242 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
supermO k3 wrote:Bio sam na karibima , mediteranu i aziji kada bih poredao po redu isao biConnaisseur Karlin wrote: karibi su ok , mediteran je nesto nabolje na Zemlji
Azija
Karibi
Mediteran
bitno je sve obici na Planeti
- GandalfSivi
#2243 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ja cu uzeti Zanzibar, a nisu ni Hawaii za odbacitiConnaisseur Karlin wrote:supermO k3 wrote:Bio sam na karibima , mediteranu i aziji kada bih poredao po redu isao biConnaisseur Karlin wrote: karibi su ok , mediteran je nesto nabolje na Zemlji
Azija
Karibi
Mediteranodlicno smo se podjelili sa prvim mjestom: tebi azija, ex-xeliberalcu karibi, a meni mediteran
![]()
![]()
bitno je sve obici na Planetitakodjer je bitno, gdje zivjeti duzi ili kraci period , jedna ili vise lokacija
- mO k3
#2244 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Jedan bivsi radni kolega je radio na novom zelenadu oko godina dana i kaze da mu je to bilo naj bolje vrijeme zivota ...
Gandalf proso si ti puno , takodje i carlin
....
Gandalf proso si ti puno , takodje i carlin
- exliberal-ex
#2245 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
nemoze tako...volim ja mediteran....karibi su za brckanja...mediteran je laganu voznju , istrazivanje starih gradova....Connaisseur Karlin wrote:supermO k3 wrote:Bio sam na karibima , mediteranu i aziji kada bih poredao po redu isao biConnaisseur Karlin wrote: karibi su ok , mediteran je nesto nabolje na Zemlji
Azija
Karibi
Mediteranodlicno smo se podjelili sa prvim mjestom: tebi azija, ex-xeliberalcu karibi, a meni mediteran
![]()
![]()
bitno je sve obici na Planetitakodjer je bitno, gdje zivjeti duzi ili kraci period , jedna ili vise lokacija
- Brkooo
- mO k3
#2247 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
aj gdje ovo??Brkooo wrote:
-
incognito071
#2248 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
TucepimO k3 wrote:aj gdje ovo??Brkooo wrote:
- Brkooo
- exliberal-ex
#2250 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Jel ovo kad te izbace sa broda ili si odsjeo negdje tu?..nevidim hotele..osim malih aviona jedino sa brodom doci ili plivajuci