Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Locked

FTV na osnovu dosadasnjeg rada zasluzuje 6KM

Da
101
37%
Ne
172
63%

Total votes: 273

abdulah_skretnicar

#2226 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by abdulah_skretnicar »

Meni je ovog komebe malo žao. Majke mi!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2227 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by KatarinaKosaca »

abdulah_skretnicar wrote:Meni je ovog komebe malo žao. Majke mi!
I meni :(
klixober

#2228 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by klixober »

abdulah_skretnicar wrote: 23:00
Stuttgart6: Boks meč: Felix Sturm - Ronald Hearns, prijenos

Glavni sadržaj u subotu navečer Naša mala klinika :lol: :lol:
Borba za svjetskog prvaka Adnana Ćatića ništa :?
Ne želim biti advokat FTV, ali ljudi se zamaraju manje bitnim stvarima. Čini mi se da priču o FTV forsiraju najviše novinari iz konkurentskih medija.
abdulah_skretnicar

#2229 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

komeba wrote:
abdulah_skretnicar wrote: 23:00
Stuttgart6: Boks meč: Felix Sturm - Ronald Hearns, prijenos

Glavni sadržaj u subotu navečer Naša mala klinika :lol: :lol:
Borba za svjetskog prvaka Adnana Ćatića ništa :?
Ne želim biti advokat FTV, ali ljudi se zamaraju manje bitnim stvarima. Čini mi se da priču o FTV forsiraju najviše novinari iz konkurentskih medija.

Pa jedina stvar koja je vrijedna u programskoj šemi cijele subote. Znači, pazi, u subotu, za televiziju najvažniji dan u sedmici kada većina ljudi vrijeme provodi gledajući TV, oni imaju 5 nekakvih trećerazrednih serija, prastaro smeće beverli hils, i odron od nadreality show i naše male klinika u UDARNOM TERMINU! Sad ti mene demantuj pa reci da se radi o serijama vrhunske produkcije i kvaliteta :lol:
abdulah_skretnicar

#2230 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

KatarinaKosaca wrote:

On se danima satra pokušavajući ubijediti nekog da je mlijeko u stvari ljubičasto, a mi govorimo da je bijelo samo zato što smo nacionalisti, klero-fašisti, rušitelji građanske BiH, što nam smeta sve što ima veze s SDP-om.... I kako da te srce ne zaboli za insana koji samog sebe tako ponižava. Evo vidiš maloprije, ja mu fino pokazah programsku šemu FTV-a za subotu, koja je tragikomična, ali on će i pored toga reći da je to najbolja televizija. Tuga :-?
madner

#2231 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

Da usporedimo sa semom Erste

16:29
Europamagazin
Moderation: Christine Emmerich

16:59
Tagesschau

17:03
ARD-Ratgeber: Technik
Moderation: Jo Hiller

17:32
Brisant
Boulevardmagazin

17:47
Das Wetter im Ersten
mit Claudia Kleinert

17:49
Tagesschau

18:00
Sportschau

3. Liga
Moderation: Gerhard Delling

18:29
Sportschau
Fußball-Bundesliga
Der 22. Spieltag

19:57
Glücksspirale
Moderation: Franziska Reichenbacher

20:00
Tagesschau

20:15
Donna Leon - Blutige Steine
Spielfilm Deutschland 2008

21:44
Ziehung der Lottozahlen
Übertragung der 6. Ausspielung
im Deutschen Lottoblock

21:50
Tagesthemen
Moderation: Tom Buhrow

22:09
Das Wetter im Ersten
mit Claudia Kleinert

22:13
Das Wort zum Sonntag
spricht Ulrich Haag,

Aachen22:18
Boxen im Ersten
Sportschau live:
Kampf im Supermittelgewicht

Abdulah, de ti nama reci koji javni emiter i gdje ima najcool semu :D
VjecitiStudent

#2232 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

komeba wrote:
VjecitiStudent wrote:
komeba wrote:od 2011. tek ima međunarodni kod.

Valjas gluposti, kakve veze imaju "Universal postal union" sa telefonima?

Ne razumijemo se očigledno, pročitaj Oslobođenje.
Izvalio si gore nesto, zasto bi neko drugi to pojasanjavao?
Kad znas prepoznati hajku na SDP u zraku, vodi i na tlu, valjda znas pojasniti i kakva se to tajanstvena urota naslucuje kroz dodjelu IMPC koda postanskom operateru u RS-u.
abdulah_skretnicar

#2233 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

madner wrote:Da usporedimo sa semom Erste

16:29
Europamagazin
Moderation: Christine Emmerich

16:59
Tagesschau

17:03
ARD-Ratgeber: Technik
Moderation: Jo Hiller

17:32
Brisant
Boulevardmagazin

17:47
Das Wetter im Ersten
mit Claudia Kleinert

17:49
Tagesschau

18:00
Sportschau

3. Liga
Moderation: Gerhard Delling

18:29
Sportschau
Fußball-Bundesliga
Der 22. Spieltag

19:57
Glücksspirale
Moderation: Franziska Reichenbacher

20:00
Tagesschau

20:15
Donna Leon - Blutige Steine
Spielfilm Deutschland 2008

21:44
Ziehung der Lottozahlen
Übertragung der 6. Ausspielung
im Deutschen Lottoblock

21:50
Tagesthemen
Moderation: Tom Buhrow

22:09
Das Wetter im Ersten
mit Claudia Kleinert

22:13
Das Wort zum Sonntag
spricht Ulrich Haag,

Aachen22:18
Boxen im Ersten
Sportschau live:
Kampf im Supermittelgewicht

Abdulah, de ti nama reci koji javni emiter i gdje ima najcool semu :D

U programu ARD-a vidimo uglavnom emisije domaće produkcije, uglavnom političke i sportske, a u 20 sati udarnom terminu ide njemački igrani film. To su sadržaji koje bi javni emiter i trebao emitirati. Na FTV-u imamo reprize repriza famozne Naše male klinike, Nadreality showa. Beverly hills i nekakva nepoznata smeća od serija. Stvarno, identičan im je program. Ma FTV razvuljuje :lol: :lol:
Corto Maltese

#2234 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

KatarinaKosaca wrote:
Meni nije.
madner

#2235 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

abdulah_skretnicar wrote:

U programu ARD-a vidimo uglavnom emisije domaće produkcije, uglavnom političke i sportske, a u 20 sati udarnom terminu ide njemački igrani film. To su sadržaji koje bi javni emiter i trebao emitirati. Na FTV-u imamo reprize repriza famozne Naše male klinike, Nadreality showa. Beverly hills i nekakva nepoznata smeća od serija. Stvarno, identičan im je program. Ma FTV razvuljuje :lol: :lol:
Ne nego su oba dosadna. Njemacki igrani film = :zzzz:

Jedino sto ih izvlaci jeste emisija o Bundesligi, koja je masno placena.
abdulah_skretnicar

#2236 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

:mrgreen:
madner wrote:
abdulah_skretnicar wrote:

Ne nego su oba dosadna. Njemacki igrani film = :zzzz:

Jedino sto ih izvlaci jeste emisija o Bundesligi, koja je masno placena.

A sad dolazimo do toga da je FTV ipak dosadna :mrgreen:. Ja ne bih rekao dosadna nego kritična.

A ARD radi ono što javna televizija i treba raditi, a to nije komercijalni program. Naravno da će meni kao Bosancu njihova domaća produkcija biti dosadna. No to se svejedno ne može ni u snu porediti za Našom malom klinikom u subotu navečer :mrgreen:
madner

#2237 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

Pa ako je zamjerka sto su dosadni mislim da mozemo zatvoriti temu :D

Navijaju za stranku dosadnih.
Corto Maltese

#2238 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

Ja im najviše zamijeram to što su ukinuli informativni program. Doduše, dječiji program im je beton, eto na primjer "60 Minuta" je za pohvaliti, ali ipak mislim da bi u tom terminu trebala biti emitovana neka ozbiljan informativna emisija. Kako će to riješiti, s obzirom da, odlukom uprave od kraja decembra, informativnog programa nema, ne znam.
Co0l

#2239 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Co0l »

Corto Maltese wrote:Ja im najviše zamijeram to što su ukinuli informativni program. Doduše, dječiji program im je beton, eto na primjer "60 Minuta" je za pohvaliti, ali ipak mislim da bi u tom terminu trebala biti emitovana neka ozbiljan informativna emisija. Kako će to riješiti, s obzirom da, odlukom uprave od kraja decembra, informativnog programa nema, ne znam.
De ne pljuj po SDP-u! :lol: :lol:
Alfa_Ze

#2240 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

FTV » Ponedjeljak 14.02.2011.
20:10 - 60 minuta, politički magazin
RTRS » Ponedjeljak 14.02.2011.
20:10 - PRESING politički tok šou
TV1 » Ponedjeljak 14.02.2011.
20:10 - FOKUS - Vehid Šehić, formiranje vlasti...
OBN » Ponedjeljak 14.02.2011.
21:25 - Telering / Gost: Valentin Inzko / Talk show
Dže ba zapelo ?? na ''60 minuta'' ili . . . ??
VjecitiStudent

#2241 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

Dok Bakir bude po 101 put u '60 minuta' bude gladio m..a Zlatku i Sulejmanu ili Fahri ili ko vec bude aktuelan za najnoviju koaliciju u Medija centru ide vrlo zanimljiva debata, koju nazalost necemo vidjeti na nasim televizijama za koje placamo pretplatu:
Javna debata: Novinarski integritet vs. patriotsko novinarstvo

14. februar 2011. / 18:00-23:00 / projekcija filma, razgovor i druženje u MCS klubu

U vrijeme kada je američka vojska vodila vojne akcije u Afganistanu i Iraku, a vlade „država saveznica“ pod pritiskom američke diplomatije preko noći izručivale navodne osumnjičenike za terorizam, savremeno novinarstvo našlo se pred velikim profesionalnim izazovom. Osim novinara i novinarki koji su pokušali izvještavati sa tenkova američke vojske i iz vladinih press soba, bilo je i profesonalnih integriteta koji su izvještavali nepatriotski, odgovorno, naspram interesa kapitala, državnih vlada i vojski. Njima posvećujemo drugu debatu Medijskog vremeplova.

Kako iz njihovih iskustava naučiti lekcije koje čekaju i bh. novinarsku zajednicu, razgovaramo u ponedjeljak, 14. februara u 18 sati u prostorijama Mediacentra, uz nešto izmijenjen sadržaj u odnosu na dosadašnja druženja ovakve vrste uz muzičke i video projekcije, razgovor s gostima i učešće publike.

Gosti i gošće ove javne debate su:

Carlotta Gall, britanska novinarka New York Timesa koja izvještava iz Afganistana i Pakistana
Timothy Golden, novinar sa dva Pulitzera, specijaliziran za izvještavanje o tretmanu američkih zatočenika osumnjičenih za terorizam
Mustafa Ait Idir, stanovnik Sarajeva koji je kao član tzv. „alžirske grupe“ iz BiH izručen u Gvantanamo

U 19:30 prikazujemo dokumentarni film Taxi to the Dark Side, dobitnik Oscara 2008. godine, koji govori o iskustvu učesnika naše debate od trenutka kada su otkrili priču o prvim zatočeničkim kampovima američke vojske. Kad su mu uručivali nagradu Američke filmske akademije, reditelj filma Alex Gibney posvetio ju je svojoj zemlji: „Pokrenimo ovu zemlju u pravom smjeru, odmaknimo se od njene mračne strane i vratimo se svjetlu”.

Moderatorica programa je Duška Jurišić, novinarka i autorica, a muzička urednica događaja je Amra Toska.
Srecom, za profesionalca se uvijek kruha nadje ...
Corto Maltese

#2242 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Corto Maltese »

VjecitiStudent wrote:Dok Bakir bude po 101 put u '60 minuta' bude gladio m..a Zlatku i Sulejmanu ili Fahri ili ko vec bude aktuelan za najnoviju koaliciju u Medija centru ide vrlo zanimljiva debata, koju nazalost necemo vidjeti na nasim televizijama za koje placamo pretplatu:

14. februar 2011. / 18:00-23:00 / projekcija filma, razgovor i druženje u MCS klubu

U vrijeme kada je američka vojska vodila vojne akcije u Afganistanu i Iraku, a vlade „država saveznica“ pod pritiskom američke diplomatije preko noći izručivale navodne osumnjičenike za terorizam, savremeno novinarstvo našlo se pred velikim profesionalnim izazovom. Osim novinara i novinarki koji su pokušali izvještavati sa tenkova američke vojske i iz vladinih press soba, bilo je i profesonalnih integriteta koji su izvještavali nepatriotski, odgovorno, naspram interesa kapitala, državnih vlada i vojski. Njima posvećujemo drugu debatu Medijskog vremeplova.

Kako iz njihovih iskustava naučiti lekcije koje čekaju i bh. novinarsku zajednicu, razgovaramo u ponedjeljak, 14. februara u 18 sati u prostorijama Mediacentra, uz nešto izmijenjen sadržaj u odnosu na dosadašnja druženja ovakve vrste uz muzičke i video projekcije, razgovor s gostima i učešće publike.

Gosti i gošće ove javne debate su:

Carlotta Gall, britanska novinarka New York Timesa koja izvještava iz Afganistana i Pakistana
Timothy Golden, novinar sa dva Pulitzera, specijaliziran za izvještavanje o tretmanu američkih zatočenika osumnjičenih za terorizam
Mustafa Ait Idir, stanovnik Sarajeva koji je kao član tzv. „alžirske grupe“ iz BiH izručen u Gvantanamo

U 19:30 prikazujemo dokumentarni film Taxi to the Dark Side, dobitnik Oscara 2008. godine, koji govori o iskustvu učesnika naše debate od trenutka kada su otkrili priču o prvim zatočeničkim kampovima američke vojske. Kad su mu uručivali nagradu Američke filmske akademije, reditelj filma Alex Gibney posvetio ju je svojoj zemlji: „Pokrenimo ovu zemlju u pravom smjeru, odmaknimo se od njene mračne strane i vratimo se svjetlu”.

Moderatorica programa je Duška Jurišić, novinarka i autorica, a muzička urednica događaja je Amra Toska.
:thumbup:
madner

#2243 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

Znaci NYT je primjer neutralnih novina? Mislite li da Republikanci isto misle o njima?
Alfa_Ze

#2244 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by Alfa_Ze »

FTV » Ponedjeljak 14.02.2011.
20:10 - 60 minuta, politički magazin
RTRS » Ponedjeljak 14.02.2011.
20:10 - PRESING politički tolk šou
TV1 » Ponedjeljak 14.02.2011.
20:10 - FOKUS - Vehid Šehić, formiranje vlasti...
OBN » Ponedjeljak 14.02.2011.
21:25 - Telering / Gost: Valentin Inzko / Talk show
Corto Maltese wrote:
VjecitiStudent wrote:Dok Bakir bude po 101 put u '60 minuta' bude gladio m..a Zlatku i Sulejmanu ili Fahri ili ko vec bude aktuelan za najnoviju koaliciju u Medija centru ide vrlo zanimljiva debata, koju nazalost necemo vidjeti na nasim televizijama za koje placamo pretplatu:

:thumbup:
i vi cete opet sjediti i gledati Bakira i ''60 minuta'' :D
Dže ba zapelo ??
je li do vas ili do ''60 minuta'' ??? :cry: :roll:
VjecitiStudent

#2245 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Znaci NYT je primjer neutralnih novina? Mislite li da Republikanci isto misle o njima?
Priznajem, nisu neutralni i profesionalni ko Avdo Avdic, Bakira da ne spominjem.
:-)
VjecitiStudent

#2246 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

Alfa_Ze wrote: i vi cete opet sjediti i gledati Bakira i ''60 minuta'' :D
Dže ba zapelo ??
Tita ti, odakle ti ovaj zakljucak?
madner

#2247 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
madner wrote:Znaci NYT je primjer neutralnih novina? Mislite li da Republikanci isto misle o njima?
Priznajem, nisu neutralni i profesionalni ko Avdo Avdic, Bakira da ne spominjem.
:-)
To nije pitanje, ja vas samo pitam da li mislite da NYT vazi za neutralnu novinu kod republikanaca :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2248 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by KatarinaKosaca »

Alfa_Ze wrote:i vi cete opet sjediti i gledati Bakira i ''60 minuta'' :D
Dže ba zapelo ??
K o za svoje pare. Naravno :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2249 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by plain vanilla »

Kad bi za ovu raspravu trebala uplatnica RTV takse, tema bi pusta bila :mrgreen:
VjecitiStudent

#2250 Re: Politicka pozadina FTV i 60 minuta

Post by VjecitiStudent »

madner wrote: To nije pitanje, ja vas samo pitam da li mislite da NYT vazi za neutralnu novinu kod republikanaca :D
Otvori posebnu temu o NYT pa cemo tamo raspravljati.
Locked