Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#2226 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

LaCici wrote:@_naida ako ces skidati boju moras biti spremna da ce ti se kosa ostetiti. Ja sam prije godinu dana izasla iz crne i jos uvijek mi se kosa nije oporavila, i to nisam blanskom nego nekom kremom za skidanje boje. Prvo sto nikako da postignem zeljenu boju, stalno imam narandzasti odsjaj, a drugo sto su vrhovi katastrofa bili, imala sam kosu do pola ledja i sad sam je morala na paz osisati da bih je koliko toliko oporavila. A jos i nikako da nadjem kako treba frizera koji ce to srediti, isla sam kod dosta njih medjutim niko ne zna da mi ukloni taj narandzasti odsjaj i da postigne jednaku boju.
@inspire_me i mene bas interesuje kako se ovo postize. Mislila sam da se moze peglom i kupim peglu medjutim nista, njom samo mozes dobiti lokne a ne i ovako blago prelomljenu kosu.
Nadam se da ce nam neko napisati ako zna kako ovo dobiti.
Sta god frizeri pricali skidac boje ima blansh i to jaci. E sad, ako je iskren/a pa ti kaze onda se razmislis. Za boju toplo preporucam da odes u talisman u malom bosmalu, imas ih na fb. Trazi amru da te farba.
Sto se tice prelamanja kose, moras puno pjene i laka za ovo koristiti i sutradan bude za pranja...moje iskustvo :)
alica.k

#2227 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by alica.k »

Rosebud_ wrote:Ma kaki kul, jos je i neravno, haj da je samo prekratko. Kontam bil isla sutra ovoj svojoj, da popravi sta se popravit da. Jos sam ja znala da je ova kojoj sam isla "po preporuci" bezveze, al nesto me ufatilo i morala sam otic. :D
Al et haj, nije mi prvi put ovo vako. Prije jedno 4-5 godina sam trazila da mi skroz skrati siske, jedva do cetvrtine cela dosle :lol:
ma samo ostavi, furaj se da je namjerno :D jel ti ostatak frizure odgovara takvim siskama?
Rosebud_

#2228 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Rosebud_ »

alica.k wrote:
Rosebud_ wrote:Ma kaki kul, jos je i neravno, haj da je samo prekratko. Kontam bil isla sutra ovoj svojoj, da popravi sta se popravit da. Jos sam ja znala da je ova kojoj sam isla "po preporuci" bezveze, al nesto me ufatilo i morala sam otic. :D
Al et haj, nije mi prvi put ovo vako. Prije jedno 4-5 godina sam trazila da mi skroz skrati siske, jedva do cetvrtine cela dosle :lol:
ma samo ostavi, furaj se da je namjerno :D jel ti ostatak frizure odgovara takvim siskama?
Evo ovako, samo smedje, krace, neravne i prekratke siske. Al inace, isto vako :D

Image
mumy

#2229 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by mumy »

meni su te kratke siske pravo kul kome stoji :D
Rosebud_

#2230 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Rosebud_ »

Hahaha, meni vala nikako, potanka mi kosa za taj eksperiment. Jos ja htjela malo obrve pustit da se rascupaju, da ih mogu kasnije fino pocupat. Sad mi valja letit i to sredjivat :D
radenska

#2231 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by radenska »

E to j najgore kad nesto znas da nece ispasti kako treba a opet to radis :D :D :D svima se desava...
alica.k

#2232 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by alica.k »

Rosebud_ wrote:Evo ovako, samo smedje, krace, neravne i prekratke siske. Al inace, isto vako :D

Image
ma hajde bogati, meni izgleda da nije uopste tolko lose, ak je ovak.
zamzija

#2233 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by zamzija »

ama šta se sekiraš šiške pravo brzo rastu, ja kad sam ih imala daaavno morala ih šišati svakih 15 dana da mi ne upadaju u oči i to me nerviralo, odustala sam brzo od njih :D
Tako da je najlakše popraviti ako ti šiške prekratko ošiša, ako ti smetaju samo razdjeljak sastrane i kači ih nekim cool šnalicama i narašćeš brzo ne brigaj :-D :)
Lounge Act

#2234 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lounge Act »

_naida wrote:Znaci to skidanje boje bi mi bas unistilo kosu? Znaci da se sada ofarbam tamno plavom? Mene nesto strah da mi ne ostane sareno i da mi se ne primi boja dobro, jer mi je kosa bas cudna sto se tice toga?

Hvala puno na savjetu!
ja sam isto bila crna (koristila sam uglavnom one kolor kreme koje se ispiru nakon 48 pranja) i htjela da tako skinem boju. prvo sam se par puta ofarbala u tamnu smedju i pocelo je fino da se ispire, nekako ravnomjerno, ali spor proces pa nadjem to tako da se moze skidati boja, neki lorealovi preparati i moja frizerka mi rekla da to ni pod razno ne radim, samo mogu upropastiti kosu, preporucila mi je da stavljam ehoton dok mi kosa ne izraste da izjednacim boju
inspire_me

#2235 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by inspire_me »

Loulou wrote:
LaCici wrote:@inspire_me i mene bas interesuje kako se ovo postize. Mislila sam da se moze peglom i kupim peglu medjutim nista, njom samo mozes dobiti lokne a ne i ovako blago prelomljenu kosu.
Može, na ovom principu:

Ovaj počinje na 3.minuti:
woow super lagana tehnika, bas cu probati :thumbup:

@Loulou muchas gracias :wink:
Michun

#2236 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Michun »

enisa wrote:
_naida wrote:Znaci to skidanje boje bi mi bas unistilo kosu? Znaci da se sada ofarbam tamno plavom? Mene nesto strah da mi ne ostane sareno i da mi se ne primi boja dobro, jer mi je kosa bas cudna sto se tice toga?

Hvala puno na savjetu!
ja sam isto bila crna (koristila sam uglavnom one kolor kreme koje se ispiru nakon 48 pranja) i htjela da tako skinem boju. prvo sam se par puta ofarbala u tamnu smedju i pocelo je fino da se ispire, nekako ravnomjerno, ali spor proces pa nadjem to tako da se moze skidati boja, neki lorealovi preparati i moja frizerka mi rekla da to ni pod razno ne radim, samo mogu upropastiti kosu, preporucila mi je da stavljam ehoton dok mi kosa ne izraste da izjednacim boju
veoma je "lako" da ti frizer farba izrastak u jednu boju a ofarbani ostatak u drugu.
pod navodnike sam stavila jer je lako ako frizer hoce i zna od koje ce boje nova kosa biti recimo srednje smedja i od koje ce ofarbana biti ista takva. problem je sto nece da se zezaju previse a ne mogu ovo vise naplatiti jer je farbanje u pitanju. al eto da znate da se moze
rinna0304

#2237 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

inspire_me wrote:
Loulou wrote:
LaCici wrote:@inspire_me i mene bas interesuje kako se ovo postize. Mislila sam da se moze peglom i kupim peglu medjutim nista, njom samo mozes dobiti lokne a ne i ovako blago prelomljenu kosu.
Može, na ovom principu:

Ovaj počinje na 3.minuti:
maloprije pokusala ovo i nije mi uspjelo piff :(
kad vec spominjete izlazak iz crne meni je ona crna schwarzkopf perfect mouse isprala se u skroz prirodnu smedju boju toliko da ni na jednom dijelu kose nemam crne farbe :S a farbala sam se prije toga 3 godine u crno i prosle godine u martu izlazila iz crne blansom ( neka blans krema u frizerskom uopce nema miris onog cistog blansa) i uopce mi nije unistilo puno kosu tj jest postala suha al nista vise nego sto je bila prije blansa... i od tad ev vec godinu dana samo mjenjam perfect mouse nijanse al mi je prvi put uspjelo da se neka crna farba ispere u boju prije nego sam se pocela farbati :D
LieToMe

#2238 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by LieToMe »

rinna0304 wrote: maloprije pokusala ovo i nije mi uspjelo piff :(
kad vec spominjete izlazak iz crne meni je ona crna schwarzkopf perfect mouse isprala se u skroz prirodnu smedju boju toliko da ni na jednom dijelu kose nemam crne farbe :S a farbala sam se prije toga 3 godine u crno i prosle godine u martu izlazila iz crne blansom ( neka blans krema u frizerskom uopce nema miris onog cistog blansa) i uopce mi nije unistilo puno kosu tj jest postala suha al nista vise nego sto je bila prije blansa... i od tad ev vec godinu dana samo mjenjam perfect mouse nijanse al mi je prvi put uspjelo da se neka crna farba ispere u boju prije nego sam se pocela farbati :D
sve zavisi kakva ti je podloga i koliko si dugo bila crna. ja sam tamno-smedja preko 10 godina (bar sam bila unazad godinu dana kad mi je poceo pravo svjetlili izrastak rasti) i moj jedini nacin za izlazak iz crne tj tamno-smedje kako bih presla na neku prirodniju nijansu smedje su mi bili gusti pramenovi koje sam uradila prije skoro 2 mjeseca.positgla sam efekt da mi je vecina kose smedja a crna mi sad dodje kao pramenovi. i definitivno potez godine. ispalo je super, svakim danom sve ljepse jer se pramenovi ispiraju.
meni su govorili da ce mi blans isusiti vec suhu kosu, unistiti...medjutim meni je kosa bolja nego ikad i sjajnija. ali ja imam inace dobar kvalitet kose koja je stvarno trpila sve i svasta. ja farbom nekom svjetlijom nikad ne bih mogla izaci iz tamne u neku svjetliju, ali to je samo do mene :D
rinna0304

#2239 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

LieToMe wrote:
sve zavisi kakva ti je podloga i koliko si dugo bila crna. ja sam tamno-smedja preko 10 godina (bar sam bila unazad godinu dana kad mi je poceo pravo svjetlili izrastak rasti) i moj jedini nacin za izlazak iz crne tj tamno-smedje kako bih presla na neku prirodniju nijansu smedje su mi bili gusti pramenovi koje sam uradila prije skoro 2 mjeseca.positgla sam efekt da mi je vecina kose smedja a crna mi sad dodje kao pramenovi. i definitivno potez godine. ispalo je super, svakim danom sve ljepse jer se pramenovi ispiraju.
meni su govorili da ce mi blans isusiti vec suhu kosu, unistiti...medjutim meni je kosa bolja nego ikad i sjajnija. ali ja imam inace dobar kvalitet kose koja je stvarno trpila sve i svasta. ja farbom nekom svjetlijom nikad ne bih mogla izaci iz tamne u neku svjetliju, ali to je samo do mene :D
ja sam se u crno farbala od 1og do 4 srednje i 2x izlazila iz crne jednom mi se unistila skroz kosa bukvalno spaljena i morala se vratiti u crno i nakon 2 god kad se oporavila opet izasla iz crne i ovaj put bila skroz okej :D i sad samo perfect mouse koristim iako bi volila da imaju jos malo vise nijansi al eto :D a inace mi je prirodna boja kose nesto hmm smedje crveno nemam pojma xD tamnija smedja xD
LieToMe

#2240 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by LieToMe »

rinna0304 wrote:
LieToMe wrote:
ja sam se u crno farbala od 1og do 4 srednje i 2x izlazila iz crne jednom mi se unistila skroz kosa bukvalno spaljena i morala se vratiti u crno i nakon 2 god kad se oporavila opet izasla iz crne i ovaj put bila skroz okej :D i sad samo perfect mouse koristim iako bi volila da imaju jos malo vise nijansi al eto :D a inace mi je prirodna boja kose nesto hmm smedje crveno nemam pojma xD tamnija smedja xD
i ja sam nekad u srednjoj iz crne presla u plavu, pa onda opet u crnu...ali nije svaka kosa ista i ne podnose svi sve isto. moja kosa recimo trpi sve i svasta samo malo teze postignem ono sto hocu (znaci nema ad hoc nego lagano i postepeno) ali opet bude na kraju sve ok. s obzirom da sam duzi period tamna i da nisam kosu farbala nicim svjetlijim od neke srednje smedje vec dekadu moj je proces malo skuplji i dugotrajniji ali vjerujem da ce mi se isplatiti na duze staze :D
Lady Saray

#2241 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lady Saray »

jel neka od vas koristila kerastase proizvode? gdje ih ima u sarajevu i kakve su cijene? tnx :D
Ductus Holedocus

#2242 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Ductus Holedocus »

ima li sanse da mini val ispravim,ikako,icim? :?
rinna0304

#2243 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

Ductus Holedocus wrote:ima li sanse da mini val ispravim,ikako,icim? :?
mozda onim trajnim ispravljanjem kose .. brazilsko ravnanje kose il kako se vec zove
Lounge Act

#2244 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lounge Act »

Michun wrote:
enisa wrote:

Hvala puno na savjetu!
veoma je "lako" da ti frizer farba izrastak u jednu boju a ofarbani ostatak u drugu.
pod navodnike sam stavila jer je lako ako frizer hoce i zna od koje ce boje nova kosa biti recimo srednje smedja i od koje ce ofarbana biti ista takva. problem je sto nece da se zezaju previse a ne mogu ovo vise naplatiti jer je farbanje u pitanju. al eto da znate da se moze

ma ja zelim da se potpuno prestanem farbat jer mi kosa i dalje opada, nije toliko strasno od kako koristim onaj zuti fitoval, ali i dalje dosta opada pa bih da probam da se rijesim sve te hemije
rinna0304

#2245 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by rinna0304 »

ma ja zelim da se potpuno prestanem farbat jer mi kosa i dalje opada, nije toliko strasno od kako koristim onaj zuti fitoval, ali i dalje dosta opada pa bih da probam da se rijesim sve te hemije[/quote]

probaj ove perfect mouse farbe nisu opce jake a vjeruj mi kad su moju kosu spasile koja je bukvalno bila za sisat do uha kako je bila unistena od svih cuda ... sad mi je skroz normalna boja da se ne moram vala nikadf vise farbati nemam izrastka uopce :D
Artemida84

#2246 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Artemida84 »

Lady Saray wrote:jel neka od vas koristila kerastase proizvode? gdje ih ima u sarajevu i kakve su cijene? tnx :D
Ja ih koristim i super su (kako kazu lijek za kosu). Koristim masku, regerator i šampon i sve mi je odlično ( inace imam kovrčavu kosu koja bude bas podatna i lijepo oblikovana). Oni su skuplji recimo šampon sam platila 65 KM (kod Šabića) a masku i regenerator sam dobila. Inace mislim da je njihove prozvode bolje kupovati on line ili negdje van zemlje jer jeftinije dodju. Pogledaj koje sve proizvode nude http://www.kerastase-usa.com/_en/_us/co ... /home.aspx
radenska

#2247 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by radenska »

evo ja se urpavo farbala. jedva cekam da isperem da vidim rezultat :D :D :D nisam mogla vise cekati
crvenkapica555

#2248 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by crvenkapica555 »

Curke, treba mi nešto podhitno za volumen kose. Kosa mi je jako tanka :( Šta predlažete? :-) Hvalaa :-D
Loulou

#2249 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Loulou »

enisa wrote:ma ja zelim da se potpuno prestanem farbat jer mi kosa i dalje opada, nije toliko strasno od kako koristim onaj zuti fitoval, ali i dalje dosta opada pa bih da probam da se rijesim sve te hemije
I ja bih se, na tvom mjestu, riješila sve te hemije i dala kosi šansu da se oporavi.
Preporučila bih
Image
važno je da prilikom svakog pranja masiraš tjeme nekoliko minuta i tako stimuliraš mikrocirkulaciju. Djeluje.
Ductus Holedocus wrote:ima li sanse da mini val ispravim,ikako,icim? :?
Ako ti je kosa "spržena" minivalom (na to si se žalila, ako se dobro sjećam), zadnja stvar koju želiš uraditi je tretirati je formaldehidom (brazilsko ravnanje kose).
Tebi bih preporučila
Image
Keune Care Line Reconstructor. Nije za ispravljanje kose, ali od "žice" napravi prihvatljiv "ukras na glavi".

Edit: Zaboravih dodati - kosu na kraju neke pola minute prati ("zalijevati") hladnom (ledenom) vodom i onda 10-tak min. držati zamotanu u ručniku.
Lounge Act

#2250 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, sav

Post by Lounge Act »

loulou, hvala puno :kiss: gdje mogu naci taj ducray sampon, ima li ga u apotekama?
Post Reply