IRAN
- dr.Gonzo
#2226 Re: IRAN
Mozes li nam staviti neki link odakle si pokupio te podatke?
-
bosanska senzacija
- psydelija
#2228 Re: IRAN
svim postovaocima (stare) iranske tradicije cestitam novruz iliti prvi dan nove godine! 
- psydelija
#2229 Re: IRAN
U dokumentarcu govore samo Iranci, prikazuju se scene iz Irana, svjedoce aktivisti koji su bili zlostavljani u pritvoru i majke ciju je djecu policija na smrt pretukla nakon izbora.[/size] Ocevici kazu da su se po izbornim kolona otvoreno pricalo za koga ce se glasati, da su ljudi masovno bili za Mousavija, da bi na kraju ogromna vecina glasova bila za Ahmadinejada. Iz nekih mjesta vise nego sto ima registrovanih stanovnika.dr.Gonzo wrote:[quote]
1. Određen broj ljudi jeste htjeo pomjene, to govori i činjenica da je reformator Mousavi osvojio preko 30% glasova na prošlim izborima ali ipak nedovoljno da bi nadmašio Ahmedinedžadovih 60+% osvojenih glasova.
2.Mousavi jeste dobio 30% glasova ali ipak nedovoljan broj glasova.
3.To da je režim pokrao izbore si čuo na tv-u i za tu tvrdnju nemaš ni jedan dokaz, osim praznih naglabanja onih koji žele kontrolu nad Iranom i Mousavija koji ne želi da prizna poraz.
4.Opet naglabanja...
5.Pobjedila je demokratija
Mora da je to sve CIA propaganda.[/quote]
....dobar si.
- dr.Gonzo
#2230 Re: IRAN
Ne kontam sta je smijesno, samo sam napisao sta su intervjuisani ljudi(Iranci) govorili u dokumentarcu koji sam postavio.
-
GOLFER
#2231 Re: IRAN
moze to i boljedr.Gonzo wrote:Ne kontam sta je smijesno, samo sam napisao sta su intervjuisani ljudi(Iranci) govorili u dokumentarcu koji sam postavio.
- psydelija
#2232 Re: IRAN
a, sta nije smesno... kako to ocevici? hoces reci da su kolektivno glasali za musavija i da su izbori sa njihove strane lazirani? koliko je meni poznato, i dole je glasanje tajno.dr.Gonzo wrote:Ne kontam sta je smijesno, samo sam napisao sta su intervjuisani ljudi(Iranci) govorili u dokumentarcu koji sam postavio.
salu na stranu, musavi jeste imao zavidan broj biraca, milionsku podrsku, ali je ipak fer i demokratski porazen... razlika izmedju musavija i ahmadinedzada je bila izmedju 13-14 miliona glasova, a, recimo izmedju gora i busa stotinjak glasova...
glasacko telo musavija je masa hasisara, hipika, nacionalne manjine sa zapada i jugoistoka zemlje, i procentualno uporedjivano sa ahmedinezadoma, jako mali broj iranaca... ne zanemarljiv je broj musavijevih simpatizera, ali jos uvek nedovoljan za veci rezultat... da najzad, i da musavi (nekada) dodje, drasticno se stanje u iranu promeniti nece.
- dr.Gonzo
#2234 Re: IRAN
Mogu ja ponoviti jos jednom ako treba - to o laziranju izbora nisam izmislio ja, nego u dokumentarcu govore Iranci koji su ucestvovali na tim izborima. Ja ne znam da li govore istinu, ali mi je tesko zamisliti da svi namjerno lazu jer rade za CIA-u, kao sto neki misle.a, sta nije smesno... kako to ocevici? hoces reci da su kolektivno glasali za musavija i da su izbori sa njihove strane lazirani? koliko je meni poznato, i dole je glasanje tajno.
-
mir-vama
#2235 Re: IRAN
koji to svi?Ko drzi medije znamo.Naravno da lazu.Ako ne znas dal govore istinu onda se raspitaj iz vise razlicitih izvora bar na netu imas tu mogicnost da cujes i neke druge osim jevromasonskih izvora pa saznaj prije nego i sam budes kooperator u sirenju lazi.dr.Gonzo wrote:Mogu ja ponoviti jos jednom ako treba - to o laziranju izbora nisam izmislio ja, nego u dokumentarcu govore Iranci koji su ucestvovali na tim izborima. Ja ne znam da li govore istinu, ali mi je tesko zamisliti da svi namjerno lazu jer rade za CIA-u, kao sto neki misle.a, sta nije smesno... kako to ocevici? hoces reci da su kolektivno glasali za musavija i da su izbori sa njihove strane lazirani? koliko je meni poznato, i dole je glasanje tajno.
-
Autobus
#2236 Re: IRAN
I Iran će na kraju završiti isto, jer prejaka je snaga medija i ljudske pasivnosti. Samo što će u Iranu biti mnogo više krvoprolića, možda i najviše nakon WWII.
-
mir-vama
#2237 Re: IRAN
e ako do toga dodje u Iranu znaj da je Mehdi a.s na vratimaAutobus wrote:I Iran će na kraju završiti isto, jer prejaka je snaga medija i ljudske pasivnosti. Samo što će u Iranu biti mnogo više krvoprolića, možda i najviše nakon WWII.
-
zonbirile
#2238 Re: IRAN
----------------------mir-vama wrote:e ako do toga dodje u Iranu znaj da je Mehdi a.s na vratimaAutobus wrote:I Iran će na kraju završiti isto, jer prejaka je snaga medija i ljudske pasivnosti. Samo što će u Iranu biti mnogo više krvoprolića, možda i najviše nakon WWII.
kuc,kuc ko je? Nema nikoga,a bogami ni u sjevernoj Africi da se qurći.
- psydelija
#2239 Re: IRAN
iran uspesno lansirao svemirsku letilicu: http://www.nskafe.net/news.asp?tip=0&cid=8&id=655491
ps: za one koji ne znaju, iran je pod nepravednim sankcijama vise od 30 godina!
-
jefferson
#2240 Re: IRAN
Kako to?psydelija wrote:iran uspesno lansirao svemirsku letilicu: http://www.nskafe.net/news.asp?tip=0&cid=8&id=655491
-
GOLFER
#2241 Re: IRAN
Jesul to pravednejefferson wrote:Kako to?psydelija wrote:iran uspesno lansirao svemirsku letilicu: http://www.nskafe.net/news.asp?tip=0&cid=8&id=655491
-
zonbirile
#2242 Re: IRAN
-------------------------------------jefferson wrote:Kako to?psydelija wrote:iran uspesno lansirao svemirsku letilicu: http://www.nskafe.net/news.asp?tip=0&cid=8&id=655491
taman toliko da je šetao čovjek po mjesecu,e da nije bilo sankcija đe bi oni bili.
- fidoremilienko
#2243 Re: IRAN
Možeš samo da zamisliš!zonbirile wrote:-------------------------------------jefferson wrote:Kako to?psydelija wrote:iran uspesno lansirao svemirsku letilicu: http://www.nskafe.net/news.asp?tip=0&cid=8&id=655491
taman toliko da je šetao čovjek po mjesecu,e da nije bilo sankcija đe bi oni bili.
-
zonbirile
#2244 Re: IRAN
samo naprijed veliko je sazvježđe
- fidoremilienko
#2245 Re: IRAN
stvarnozonbirile wrote:samo naprijed veliko je sazvježđe
- BarbaDue
#2246 Re: IRAN
Hvala Alahu i idu gore, dok ostali izgleda idu duboko dolje 
- arzuhal
#2247 Re: IRAN
Prof. Hafizović reče kako je Iran jedina zemlja koja još čuva obraz islamskog svijeta. Ima, sigurno, više razloga zašto je to rekao.
Meni jedna banalna stvar zaokupi misao: za razliku od svih arapskih kraljeva, emira i socijalističkih, revolucionarnih predsjednika i tih trica i kučina koji - nevezano za ekonomsko stanje u nekoj od tih zemalja i standard običnog svijeta (jer postoje razlike, naravno) - koji leže na milionima i milijardama, sa računima po svjetskim bankama, vilama, dvorcima, voznim i aero parkinzima, iranske vođe uopće ne uživaju u takvim bogatstvima. Ni ajatollah neki, ni predsjednici.
Meni jedna banalna stvar zaokupi misao: za razliku od svih arapskih kraljeva, emira i socijalističkih, revolucionarnih predsjednika i tih trica i kučina koji - nevezano za ekonomsko stanje u nekoj od tih zemalja i standard običnog svijeta (jer postoje razlike, naravno) - koji leže na milionima i milijardama, sa računima po svjetskim bankama, vilama, dvorcima, voznim i aero parkinzima, iranske vođe uopće ne uživaju u takvim bogatstvima. Ni ajatollah neki, ni predsjednici.
-
zonbirile
#2248 Re: IRAN
--------------------arzuhal wrote:Prof. Hafizović reče kako je Iran jedina zemlja koja još čuva obraz islamskog svijeta. Ima, sigurno, više razloga zašto je to rekao.
ja i? Pa bilo je takvih,a narod grcao u nepravdi i teroru sistema.
- fidoremilienko
#2249 Re: IRAN
A što ti zonbirle možeš biti dosadan i naporan...zonbirile wrote:--------------------arzuhal wrote:Prof. Hafizović reče kako je Iran jedina zemlja koja još čuva obraz islamskog svijeta. Ima, sigurno, više razloga zašto je to rekao.
ja i? Pa bilo je takvih,a narod grcao u nepravdi i teroru sistema.
-
zonbirile
#2250 Re: IRAN
pa upravo došao iz nesvjesti kad sam čuo za letjelicu i odmah da se javim.Je li ostala u našoj galaksiji?