BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
BRT

#2226 Re: MojaTv BH telecom

Post by BRT »

Je li jos iko ima problem da mu Gigaset ne prikazuje broj pozivatelja (CLIR) na Mojoj TV? Sa starim telefonom radi, sa Telecomovim Gigasetom ne.
Ken_M

#2227 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Ken_M »

ladyblue18 wrote: Pa naravno da mora biti u stanju, ali ja ipak kontam da bi trebali mozda imati malo razumijevanja, tek su poceli, popravit ce se valjda ovo stanje ubrzo. :roll:
Poceli su prije 2 mjeseca. Uostalom, opterecena je lokalna infrastruktura i to kod pojedinih. Uplink radi normalno.
Cinik

#2228 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Cinik »

Pa majku im boziju, nadavao sam im se desetine hiljada maraka i sta sam zasluzio. Da mi ping bude 390? Da ne mogu k'o covjek odigrati jednu kvejklajva, niti sam im trazio flet, niti mi treba. Internet iskljucivo koristim u edukativne svrhe, a ovi nasi sajber uhljupi sto su navalili da skidaju, da budu trendi, da se edukuju kroz razne hajdefinisn dokumentarce, a do juce su vjevericama guzice brisali i sada ja ISPASTAM, NI KRIV, NI DUZAN - strasno. Kao sto neko rece, nek' mi vrate limit, brzinu i odziv, a evo ovim neosurfasima, forumasima, pametnjakovicima, papucarima fletrejt pa neka skidaju do kraja zivota.
uhljug_s_koseva

#2229 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by uhljug_s_koseva »

Vratise nas u dial-up :roll: Predugo imaju ljudi razumjevanja za one lopove i poguzije,da ih oce stranci kupit,kako bi bilo fino.Koliko resursa imaju na raspolaganju,trebali bi nuditi bolju uslugu nego li Telemach(kojeg da nema,ne bi ovi nikad uveli flat).
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#2230 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by 1946 »

Polako ljudi, evo skinuo sam 48% interneta, jos 52 i onda će prodiHati :D
Ken_M

#2231 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Ken_M »

Cinik wrote:Pa majku im boziju, nadavao sam im se desetine hiljada maraka i sta sam zasluzio. Da mi ping bude 390? Da ne mogu k'o covjek odigrati jednu kvejklajva, niti sam im trazio flet, niti mi treba. Internet iskljucivo koristim u edukativne svrhe, a ovi nasi sajber uhljupi sto su navalili da skidaju, da budu trendi, da se edukuju kroz razne hajdefinisn dokumentarce, a do juce su vjevericama guzice brisali i sada ja ISPASTAM, NI KRIV, NI DUZAN - strasno. Kao sto neko rece, nek' mi vrate limit, brzinu i odziv, a evo ovim neosurfasima, forumasima, pametnjakovicima, papucarima fletrejt pa neka skidaju do kraja zivota.

Nisi posten. Nije ti niko kriv do providera koji ti nije obezbjedio QoS.
zateznistub

#2232 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zateznistub »

Cinik wrote:Pa majku im boziju, nadavao sam im se desetine hiljada maraka i sta sam zasluzio. Da mi ping bude 390? Da ne mogu k'o covjek odigrati jednu kvejklajva, niti sam im trazio flet, niti mi treba. Internet iskljucivo koristim u edukativne svrhe, a ovi nasi sajber uhljupi sto su navalili da skidaju, da budu trendi, da se edukuju kroz razne hajdefinisn dokumentarce, a do juce su vjevericama guzice brisali i sada ja ISPASTAM, NI KRIV, NI DUZAN - strasno. Kao sto neko rece, nek' mi vrate limit, brzinu i odziv, a evo ovim neosurfasima, forumasima, pametnjakovicima, papucarima fletrejt pa neka skidaju do kraja zivota.
Ti si bolan, u kurslusu sa samim sobom.
Skream

#2233 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Skream »

Ok, dajmo im par dana da se to sve slegne, a vala ja i nemam izbora, ali ovo su morali odraditi puno bolje. hu-ha!
kurty

#2234 Re: MojaTv BH telecom

Post by kurty »

BRT wrote:Je li jos iko ima problem da mu Gigaset ne prikazuje broj pozivatelja (CLIR) na Mojoj TV? Sa starim telefonom radi, sa Telecomovim Gigasetom ne.

meni je tako... nesto se treba postaviti u opcijama, sta ja znam... uglavnom na TVu vidim ko zove, bolje to nega na telefonu..
belafonte

#2235 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by belafonte »

Image

(8g) Prejako :oops:
paravan

#2236 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by paravan »

Skream wrote:Ok, dajmo im par dana da se to sve slegne, a vala ja i nemam izbora, ali ovo su morali odraditi puno bolje. hu-ha!
nek onda meni ne naplacuju tih par dana sto treba da se slegne :roll:

ha ja
paravan

#2237 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by paravan »

dupli post
lolcina

#2238 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by lolcina »

zateznistub wrote:

hahahahha bravo...kako sam se slatko samo nasmijo :D :D
evo jedna da se malo relax,pa ce valjda ovo doc na svoje...

http://www.youtube.com/watch?v=55s3T7VRQSc
1946

#2239 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by 1946 »

Dajte ljudi redom, prvo ja da skinem internet pa onda vi :D
Image
paravan

#2240 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by paravan »

lolcina wrote:
zateznistub wrote:

hahahahha bravo...kako sam se slatko samo nasmijo :D :D
evo jedna da se malo relax,pa ce valjda ovo doc na svoje...

http://www.youtube.com/watch?v=55s3T7VRQSc
kako bolan za relax kad mi treba 10min da otvori taj link xD
black

#2241 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by black »

Image
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2242 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by ladyblue18 »

ladyblue18 wrote:20 GB :roll:

Image

Forum sam jedva otvorila, a nista nije bolje ni sa ostalim stranicama. :cry:
Ovo je bilo odlicno kako je sada

Image

:D
madFlava

#2243 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by madFlava »

u cemu je fora,tolikih napada,pa vi bi odmah da vam je sve bajno i krasno s netom :) pustite malo prvi je dan,treba malo vremena da se uhoda u ovo sve,svi mi sto imamo adsl smo docekali flat ko novu godinu,90% nas je uzelo odmah danas da skida sve i svasta,ko da ce nestat,pa i ne moze bit krasno toliko.Koji smo mi papci :-?
i napomena treba resetovat modeme ;)

8g
Image
zilog

#2244 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

Preuranjeno je donositi zakljucke.

Istina je da se BHT-u obijaju o glavu ishitrene i pretjerane price o BIHnet stabilnosti, ali tek je prvi dan. Pravo stanje ce se vidjeti za 15-ak dana kada se raja malo zasite. Iako ce tada u download pohode krenuti drugi esalon gladnih, onih sto prije nisu cicali 1 KB od limita, to ce ipak dati pravu sliku.

Za testiranje brzine preporucujem:
frankfurt.speedtest.net
Ostali ili nemaju dovoljno kapaciteta, ili daju samo lokalni rezultat koji nema veze sa stvarnom brzinom interneta.
Testovi rano ujutro (6-7h) ce vam dati maksimalnu brzinu vase konekcije, a vecernji testovi (21-22h) ce pokazati stanje linkova vaseg ISP-a.
clicks

#2245 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by clicks »

sinoc poslije 12 sati sam igrao counter-strike i odjednom mi je poceo da blokira ( velik ping ) za one koji znaju o tome. otisao sam na speedtest i ping je bio oko 190 sto je za ne povjerovat jer je samo 5min ranije bio oko 30-40. na statusima sam vidio da se i drugim igracima odjednom povecao ping. pitao sam da li koriste ADSL i odgovorili su sa DA. danas sam pokusao da downloadujem neke stvari, ali gle cuda brzina mi je 2x manja nego sto je bila sve ove godine od kada koristim adsl 8G.

evo naprimjer skidam nesto sa microsoftovog servera koji vazi za jedan od najbrzih na svijetu.

datoteka je 1.9GB i skida je od 30-40kb/s a vrijeme preostalo varira od 10 do 20 sati. a prije je skidalo oko 150-200 kb/s i za jedan ili jedan 1/2 sat mi skine.

isto tako na igrici counter-strike ping mi je preko 200 dok je jucer i uopste bio oko 40-50.

dosao sam na zakljucak da od kada je pusten flat, sve je otislo u......
bh telecom ne moze napraviti normalnu mrezu u BiH, pa kako bi onda u vecim zemljama i sa vise korisnika.

samo bi pitao da li ce se ovo vratiti u normalu???
chsk

#2246 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by chsk »

Image

Na ovom speedtestu sve rega, ping 30, a ovamo u sustini 300ms, brzina na torrentu 120 kbps. Ne kapiram kako meni 10mbps a vama nije ni 1 skoro :-)

I meni isto na counteru ping 300-400, a sinoc je nekad bio normalan oko 20.
madFlava

#2247 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by madFlava »

funky_w4 wrote:sinoc poslije 12 sati sam igrao counter-strike i odjednom mi je poceo da blokira ( velik ping ) za one koji znaju o tome. otisao sam na speedtest i ping je bio oko 190 sto je za ne povjerovat jer je samo 5min ranije bio oko 30-40. na statusima sam vidio da se i drugim igracima odjednom povecao ping. pitao sam da li koriste ADSL i odgovorili su sa DA. danas sam pokusao da downloadujem neke stvari, ali gle cuda brzina mi je 2x manja nego sto je bila sve ove godine od kada koristim adsl 8G.

evo naprimjer skidam nesto sa microsoftovog servera koji vazi za jedan od najbrzih na svijetu.

datoteka je 1.9GB i skida je od 30-40kb/s a vrijeme preostalo varira od 10 do 20 sati. a prije je skidalo oko 150-200 kb/s i za jedan ili jedan 1/2 sat mi skine.

isto tako na igrici counter-strike ping mi je preko 200 dok je jucer i uopste bio oko 40-50.

dosao sam na zakljucak da od kada je pusten flat, sve je otislo u......
bh telecom ne moze napraviti normalnu mrezu u BiH, pa kako bi onda u vecim zemljama i sa vise korisnika.

samo bi pitao da li ce se ovo vratiti u normalu???
daj ba koji vam je klinac pa nije ebenih 20 sati proslo od pustanja flata i vi uzeli nesto se zalit :cry:
Teufik

#2248 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Teufik »

Pa stanite ba i njima je praznik.
Dobro je ovo,u toku sedmice ce sve doci na svoje.
Emir087

#2249 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Emir087 »

I ja imam problema sa brzinom...al svi se zalite a ja se smijem kladiti da 99% vas je stavilo bar dva tri filma,igrice isl. da se snimaju otkad je pusten flat...znam da su i na to trebali biti spremni al siguran sam da ce biti sve bolja i bolja brzina...kad sam mogao ovoliko cekati mogu jos par dana :wink:
1946

#2250 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by 1946 »

Ping? Šta je to?
Image :D
Locked