KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moderator: anex
-
balooon
#2227 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
pa hajde da se skupimo da im odemo za 3 dana..koliko nas ima ovdje..a gdje se skupiti.zavod ili vlada.trebali bi saznati prvo do koga je..neko ime i prezime ko je odgovoran.ja koliko sam shvatio na ovaj broj kad se zovne oni kazu da je do zavoda..
-
mumy
#2228 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
I ja sam za to da se organizujemo,ako nista da saznamo hoce li biti sta od ovoga ili nece.Sita sam ovog muljanja 
-
tanjaminja
#2229 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
A sta je sa idejom da se kontaktira klix ili neki drugi portal, da ljudi malo istraze, da se privuce paznja medija na tu temu?
Ni Avaz nije losa ideja. Neko ko ima dosta informacija bi trebao sastaviti kratki tekst i poslati ljudima da istraze.
Ni Avaz nije losa ideja. Neko ko ima dosta informacija bi trebao sastaviti kratki tekst i poslati ljudima da istraze.
-
girogiric2012
#2230 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ma treba kontaktirati bilo koga od medija,mozda i kantonalnu televizija zvati,ili se nekako organizovati...Ma nista zivo ne rade..
-
zlatni 1971
#2231 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Direktor Službe je Kamočaji, 77.godište, a ministar Rada itd. je Bandić 75.godište, pa skontajte koliko se pitaju njih dva stari skupa zajedno k'o jedan prosječan političar
Ja radije gledam horoskop neće li tamo bahnuti nešto u dijelu "Posao"
Ja radije gledam horoskop neće li tamo bahnuti nešto u dijelu "Posao"
-
girogiric2012
#2232 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Pa ako nisu u stanju da obavljaju svoj posao neka idu pa cemo postaviti covjeka koji je 46 godista da zavrsi ovaj posao. 
-
tanjaminja
#2233 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Moze li neko napisati osnovne informacije kako se sve ovo odvijalo, kada je konkurs izasao/zavrsio, koga ste sve zvali i sta vam je ko rekao (kratko). Sastaviti cu ja nesto i poslati...
-
balooon
#2234 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
a jel iko uspio saznati sta je sad konkretan problem?lista je navodno sastavljena u zavodu jos davno,sredstva odobrena prije 10 dana..jeli iko uspio dokuciti srz problema..sta je sad problem..ako su objaviti listu zlatne znacke,zasto je ova sad problem?
-
Carmela
#2235 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Ma samo medijima poslati, kad izadje na svim portalima i novinama, izbacit ce listu u orku od dva dana...mene je samo strah da sredstva nisu potrosena i da nas ne zavlace i prave budalama, jer se svi ovome nadamo i cekamo, a na kraju ako nista ne bude mi cemo ispastati najvise, nece zavod...
Kao u petak je zasjedao Uprvani koji je treba da pregleda spisak poslodavaca, znaci ove sedmice MORAJU izbaciti spisak, inace je sve laz bila sto su nam govorili...
Kao u petak je zasjedao Uprvani koji je treba da pregleda spisak poslodavaca, znaci ove sedmice MORAJU izbaciti spisak, inace je sve laz bila sto su nam govorili...
-
ispravan_put
#2236 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Mislim da sada nije problem sa parama, već se radi o nečemu drugom. To mislim jer su juče ili danas uplaćene sve stipendije za studente sa prosjekom ocjena iznad 9.0, a čekalo se 2,3 mjeseca na to. Kad su imali para da uplate stipendije, vjerovatno ima i novca za ovaj projekat pripravnika. S obzirom da je program za zlatne značke isto tako okončan, proizlazi da koči ministarstvo rada, socijalne politike... Svako priča neku drugu priču, a šta je od svega toga istina, ne znam...
-
bbianconero
#2237 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
evo vam jedna insajderska informacija....u petak na sjednici odbora, izbila je zustra rasprava oko liste poslodavaca, svako gura svoje, a nema mjesta za sve, ne znam tacno da li je upravni odbor i dao potpis na konacnu listu, nadam se da ipak jeste, a ta lista opet mora i na potpis vlade, ono prethodno je vlada odobrila mjere i sredstva, a mora odobriti i sam spisak poslodavaca....eto to su problemi, a ko zna kad ce biti rijeseni
-
Carmela
#2238 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Treba ovo u medije plasirati...ovo je cisto pravljenje budalama...
-
tanjaminja
#2239 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Evo izaslo na klixu, samo jedan mali mail i ljudi se raspitaju 
-
dezurni_ucenik
-
Carmela
-
girogiric2012
#2242 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Kad citas ovaj tekst covjek bi rekao kako je sve super
, jos molim te oni ulozili dodatne napore
..
-
Carmela
#2243 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Tekst je trebao biti malo napadacki, tipa zasto jos uvijek nije izasao spisak, a prije dva mjeseca je izasao konkurs, ali eto ako ih i ovo pokrene dobro je...
-
zeko2008
#2244 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Totalno se slazem sa forumasicom iznad. Dok mediji ne izvrse pritiska i dok malo ostriji tekst ne napisu oni se nece uozbiljiti.Carmela wrote:Tekst je trebao biti malo napadacki, tipa zasto jos uvijek nije izasao spisak, a prije dva mjeseca je izasao konkurs, ali eto ako ih i ovo pokrene dobro je...
-
gidra
#2245 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Evo raja traje sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, taman se završila tačka o kojoj se raspravljalo o uhljebljavanju stranačkih pulena u razne nadzorne i upravne odbore javnih preduzeća.
Nadam se da će naša sirotinjska tačka sada doći na red da se potpiše
Nadam se da će naša sirotinjska tačka sada doći na red da se potpiše
-
bbianconero
#2246 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
druze ja koliko sam upoznat, a poprilicno jesam, skupstina ne odlucuje o nasoj tacki, nego vlada kantona....a jos nemam pouzdanu informaciju da li je i sam upravni odbor zavoda da potpis na konacnu listu, jer je u petaj na njihovoj sjednici doslo do svadje
-
gidra
#2247 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da upravu si, lapsus. Ono od neki dan kad su odobrili dodatna sredstva je bila sjednica Vlade.bbianconero wrote:druze ja koliko sam upoznat, a poprilicno jesam, skupstina ne odlucuje o nasoj tacki, nego vlada kantona....a jos nemam pouzdanu informaciju da li je i sam upravni odbor zavoda da potpis na konacnu listu, jer je u petaj na njihovoj sjednici doslo do svadje
Kako god da iskoristim ovaj post i da im se sjetim ženskog dijela familije zbog odugovlačenja
-
bbianconero
#2248 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Da upravu si, lapsus. Ono od neki dan kad su odobrili dodatna sredstva je bila sjednica Vlade.
Kako god da iskoristim ovaj post i da im se sjetim ženskog dijela familije zbog odugovlačenja
[/quote]
a ne mogu da vjerujem, da juce izlazi clanak na klixu, u kojem su toliko nahvalili rad zavoda, pa ovo je za svaku osudu
a ne mogu da vjerujem, da juce izlazi clanak na klixu, u kojem su toliko nahvalili rad zavoda, pa ovo je za svaku osudu
-
Carmela
#2249 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
bbianconero wrote:Da upravu si, lapsus. Ono od neki dan kad su odobrili dodatna sredstva je bila sjednica Vlade.
a ne mogu da vjerujem, da juce izlazi clanak na klixu, u kojem su toliko nahvalili rad zavoda, pa ovo je za svaku osudu[/quote]
Zato je i clanak trebao biti drugaciji, ne da se nahvali rad zavoda, nego da se kritikuje sto je apsolutna istina...
-
girogiric2012
#2250 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE
Sadje na dnevniku TVSA bio prilog o javnom pozivu pripravnika,kazu kao sto je juce bilo na klixu da ce biti sve zavrseno do kraja juna ...