Sarajevo shopping

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mis mekinjas

#2226 Re: Sarajevo shoping

Post by Mis mekinjas »

hana_montana wrote:ma ja mislim da su tu samo oni obicni metalni,treba mi neki bolji plasticni :) da se ne razocaram pa bacim jaknu,mrzim te sitnice,detalje za koje s marsa vidis da su strano tijelo :roll:

i kakav je to fol s platnom..nikad cula, dal ko to radi ovdje tito dragi :?:

toliko sam ljuta da bih je sad frknula kroz prozor :-)
nešto ovako...
Image
ali nema metalnog dijela, već je odmah ovakav materijal, pa se provuče kroz ovo što nije puklo, e sad zavisi jel' pukao odmah dio na cifu... :roll:
hana_montana

#2227 Re: Sarajevo shoping

Post by hana_montana »

ne mogu da pronadjem neku sliku..sta god ukucam izleti mi natasa bekvalac :lol:

misko :) nista nije puklo samo mi je spao taj jedan isto piuncic

Image

evo ovakav kao ovaj prvi..znaci samo mi je spao taj plasticni dio iznad klizaca koji podsjeca na piuna u sahu :D

kontas na sta mislim :)
zamzija

#2228 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

Ponesi to što ti je puklo sa sobom i otiđi u papagajku ( one zgrade kod principovog mosta ), ima tamo radnja sa materijalima i s tim džidžama :)
također imaš to na otvorenoj pijaci Otoka ako nisi u centru :)
*mima*

#2229 Re: Sarajevo shoping

Post by *mima* »

hana_montana wrote:ne znam gdje da pitam :)

problem je..nova perjana jakna,pokvario se zip,ustvari spala ona plasticna,ne znam kako da je nazovem..eh ovo..

Image

ovo malo zlacano jedno sa strane...uglavnom ja je sacuvala :-D moze li se to ikako vratiti i kako :?: il gdje da nosim da mi to promjene i gdje ima kupiti boljih ferslusa :D

help..u depresiji sam,jakna nova,placena 300km :x

pitaj nekog tasnara na carsiji da ti vrati ako ako si sacuvala
alica.k

#2230 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

babyline wrote:
hana_montana wrote:ma ja mislim da su tu samo oni obicni metalni,treba mi neki bolji plasticni :) da se ne razocaram pa bacim jaknu,mrzim te sitnice,detalje za koje s marsa vidis da su strano tijelo :roll:

i kakav je to fol s platnom..nikad cula, dal ko to radi ovdje tito dragi :?:

toliko sam ljuta da bih je sad frknula kroz prozor :-)
300KM i ne mozes reklamirat?
sad ja to kontam.
ne znam sta da si uradila, slic na jakni treba izdrzat barem godinu dana maltretiranja. pogotovo jakna od 300KM - zato se i kupuju te stvari.
fino s racunom u prodavnicu i rijesi to (ak si sacuvala racun).
StupskaBitanga

#2231 Re: Sarajevo shoping

Post by StupskaBitanga »

ja neću da vrijeđam ničiju inteligenciju ali molim vas ovo
help..u depresiji sam,jakna nova,placena 300km
to je 150eura
Za 150 eura u Zagrebu ili Splitu možeš kupiti u najkvalitetnijem butiku a da nije Teranovva ili Tally Wejli
*mima*

#2232 Re: Sarajevo shoping

Post by *mima* »

:?
Mr. Brightside

#2233 Re: Sarajevo shoping

Post by Mr. Brightside »

StupskaBitanga wrote:ja neću da vrijeđam ničiju inteligenciju ali molim vas ovo
help..u depresiji sam,jakna nova,placena 300km
to je 150eura
Za 150 eura u Zagrebu ili Splitu možeš kupiti u najkvalitetnijem butiku a da nije Teranovva ili Tally Wejli
ne bih vrijeđam tvoju inteligeniju, ali molim te ovo
to je 3750 ceskih kruna
za 3750 czk u Pragu mozes kupiti 150 hamburgera u najkvalitetnijem fast foodu a da nije McD

:skoljka: :run:
StupskaBitanga

#2234 Re: Sarajevo shoping

Post by StupskaBitanga »

teranova i tajli vejli su smeće obično to sam se uvdio
i na to sam mislio
ovdje pojedini smatraju teranovu i tali vejli kao nekakve wow marke
I da zaista postoje bolji fas food od McD ali to nije tea ove priče
hana_montana

#2235 Re: Sarajevo shoping

Post by hana_montana »

zasto uvijek kad postavim pitanje i stavim cijenu necega svi pocnu komentarisati cijenu :? nije vas baaa niko nista pito,trosim kolko hocu i kad hocu i briga vas za to :D

draga bitango ti ne mozes vrijedjat moju inteligenciju jer ja se ovdje ne pravim pametna :-) i kupljena je u splitu :) i ne u butiku nego u markiranoj radnji,snizena i sta cemo sad :)

trenutno mi mrsko ici nazad al haj mozda mi to i bude razlog :D

a i bila je neka panika sa skidanjem pa malo i sebe krivim za nastali kurslus :D

vama zene hvala, sutra cu probat nesto od toga :)
Mis mekinjas

#2236 Re: Sarajevo shoping

Post by Mis mekinjas »

:D :D :D :D :D :D :D

volim pare trošiti na sebe....
:D
zamzija

#2237 Re: Sarajevo shoping

Post by zamzija »

hana montana : Ako si je nedavno kupila možeš je vratiti / reklamirati
U Hrvatskoj po zakonu možeš vratiti stvar u roku od mjesec dana. Tako da ako imaš račun ( mada znam ljude koji su reklamirali i bez računa ) možeš to vratiti ili zamijeniti... Oni su puno uslužniji i razumniji od naših prodavača :)
Ako možeš vratiti ili po nekom poslati da ti vrati to je super, ( ako imaš nekog u Splitu ) mada ako je na sniženju , pitanje je ima li broja.....
Možda je baš zbog tog felera bila na sniženju...
Ako si npr kupila u Zari u Splitu, možeš komotno zamijeniti u Zari u Zagrebu ( znam ljude koji su to radili bez problema )...
eto, samo neki prijedlozi... ( ili probaj u ovim radnjama sa džidžama naći taj dio pa napraviti )
radenska

#2238 Re: Sarajevo shoping

Post by radenska »

Ja cuvam racun od svega sto kupim i sto je malo kvalitetnije. Prosle godine kupila jaknu, isto je platila skoro 300 KM, dosla kuci a ona kopca sto veze kais oko struka nema malog federa koji je drzi na mjestu, i niko to nece da mi popravi. Ja fino s racunom sutradan, malo se svadjala i daju mi novu.
Isto i cipel, kupila dva puta i odlijepe se. Isla, svadjala se, prijetila da vise nikad nista necu kupiti, da je sramota sto prodaju i naravno da ce biti bolji i usluzniji. Pa kako u drugim zemljama, ako ti nesto odgovara automatski ti vrate pare i nikom nista.Kod nas je to aman zaman nemoguce.
Uostalom, kod nas je slabo sta orginal. Ja sam i parfeme prestala kupovati u Bih. Postojanost dva sata, poslije ko da ga nisam ni stavila a cijene katastrofda
alica.k

#2239 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

stvari koje su kupljene na snizenju se vrlo rijetko mogu naknadno reklamirati.
hana_montana

#2240 Re: Sarajevo shoping

Post by hana_montana »

imam racun :) eh sad..pa ne znam,cini mi se da je bila okej a i malo mi zao da je vratim :D

zvala sam neku raju tamo, mada mrzim ljude da peglam..pa cu vidjeti sta kazu :)
Mis mekinjas

#2241 Re: Sarajevo shoping

Post by Mis mekinjas »

Na žalost, sniženu robu ne možete vratiti :cry:
LaCici

#2242 Re: Sarajevo shoping

Post by LaCici »

alica.k wrote:stvari koje su kupljene na snizenju se vrlo rijetko mogu naknadno reklamirati.
Mogu, ako je fabricka greska, ja sam u Bati vratila cizme koje su bile 50% snizene, jer su za cijeli broj bile razlicite. Jeste da sam se svadjala sa njima, ali mislim da moraju vratiti ako je bas neka krupna greska.
*mima*

#2243 Re: Sarajevo shoping

Post by *mima* »

hana_montana wrote:zasto uvijek kad postavim pitanje i stavim cijenu necega svi pocnu komentarisati cijenu :? nije vas baaa niko nista pito,trosim kolko hocu i kad hocu i briga vas za to :D

draga bitango ti ne mozes vrijedjat moju inteligenciju jer ja se ovdje ne pravim pametna :-) i kupljena je u splitu :) i ne u butiku nego u markiranoj radnji,snizena i sta cemo sad :)

a i bila je neka panika sa skidanjem pa malo i sebe krivim za nastali kurslus :D

ma znala sam da je bila neka frka oko skidanja....... :D
Rimljanka

#2244 Re: Sarajevo shoping

Post by Rimljanka »

*mima* wrote:
hana_montana wrote:zasto uvijek kad postavim pitanje i stavim cijenu necega svi pocnu komentarisati cijenu :? nije vas baaa niko nista pito,trosim kolko hocu i kad hocu i briga vas za to :D

ma znala sam da je bila neka frka oko skidanja....... :D
ako je vrijedilo halali jaknu :)
alica.k

#2245 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

babyline wrote:
Mis mekinjas wrote:Na žalost, sniženu robu ne možete vratiti :cry:
mozda ko d nas ne, ali bi trebalo jer.. ako je greska u robi... to su trebali napisati da je zato snizeno...inace, za posteno placeno ocekujem da mogu reklamirati :x
obicno napisu da ne primaju naknadne reklamacije, nije to samo kod nas u becu je isto pisalo u zari...
alica.k

#2246 Re: Sarajevo shoping

Post by alica.k »

babyline wrote:hmm, kad je nesto sa fabrickom greskom mora da primi pa i u zari :x
zato to i napisu, da im odma kazes u prodavnici, i oni ti il ponude jos vece snizenje, ili uklone iz prodaje...kad odes kuci to je to.

ja inace nemam obicaj da vrsim inspekciju svega cega se dohvatim u prodavnici...recimo znam da neke cure svako dugme, svaki sav provjere. i stoput sam zazalila zbog te svoje nenavike.
Nadinka

#2247 Re: Sarajevo shoping

Post by Nadinka »

Jutro! Evo za danas lista odijela: http://malezensketeme.com/post/11518
hana_montana

#2248 Re: Sarajevo shoping

Post by hana_montana »

*mima* wrote: ma znala sam da je bila neka frka oko skidanja....... :D

hihihi :-D

rimljanka mozda i bih al eto ja poslah jaknu jutros nazad i javise mi da je zamjenjena jer kao reklamacija vazi 7 dana :) tako da cu morati vjezbat opet to skidanje :D
Rimljanka

#2249 Re: Sarajevo shoping

Post by Rimljanka »

hana_montana wrote:
*mima* wrote: ma znala sam da je bila neka frka oko skidanja....... :D

hihihi :-D

rimljanka mozda i bih al eto ja poslah jaknu jutros nazad i javise mi da je zamjenjena jer kao reklamacija vazi 7 dana :) tako da cu morati vjezbat opet to skidanje :D
E pa, slijedeci put laganije... Ili za svaki slucaj hodaj sa raskopcanom jaknom :-)

btw, bas mi je drago zbog jakne :)
Mr Hiccup

#2250 Re: Sarajevo shoping

Post by Mr Hiccup »

ne znam jel tema striktno vezana za odjecu, pa ne zamjerite sto cu pitati za hranu :D gdje kupiti usoljene incune u sa?

hvala.
Post Reply