kerima1 wrote:oticon ja kad sam tek vidila ovu sliku od vrtlara pomislila sma kuka nam osusene paprike tako mi izgledaju
Kad sam dao jednom prijatelju uzeo on noz i poceo strugati papriku.Kazem ja sta radis pa kaze da skinem ovo smedje.
Moderator: anex
kerima1 wrote:oticon ja kad sam tek vidila ovu sliku od vrtlara pomislila sma kuka nam osusene paprike tako mi izgledaju
Oticon wrote:Samo da se "tuspasim" za sjeme. Pišeš li ti šta sam ti sve tražilavrtlar wrote:
Ovo je slika paprike od prosle godine pa ako neko hoce sjeme pokusacu da posaljem inace kod prijatelja rodila nemoguce a ja mu dao sjeme pa sam rekao da ostavi koju papriku za sjeme.Inace paprika je dobra samo za salatu friska ne valja da se pece ili kuha.
kerima1 wrote:bih i ja koju sjemenku te paprike jer ako previse tako radja,a ne da se kuhat niti przit kud bih sa njima![]()
ja bih koju sjemenku i paradajza od vrtlara ako moRe
Potpisujem ovo.bizet wrote:zivot cine male stvari, a mene moja bastica ovih dana iznimno mnogo veseli
Zaradi džennet kod njega. Ja mojoj gledam da svaku udramim a i ona meni 2 puta više vrati.bizet wrote:ps. muz citao mu'min ovaj tvoj recept za sos i onako provuce mi kroz usi kako dobro zvuci, a posto mnogo voli sosove a prekjuce na pijaci vidimo da je gajba paradajza 4KM, mislim da cu pokusati napraviti sos po tvom receptu...zato unaprijed, nemoj da ti ostanem duzna te cevape na Bascarsiji, nije problem nama skoknuti do nje, a ti se javi kad budes u prolazu![]()
Eto one žene sa kojima je njihov muž zadovoljan same su sebi Džennet osigurale. Recept imaš, paradajz dolazi pa bujrum, ako ništa ćejfa radi.bizet wrote:i zanima me sta mudri Bugari veli za zene koje vole ugadjati svojim muzevima?...mozda ipak lakse zivjeti u neznanju
pa kojeg imas ako je dobra vrstavrtlar wrote:kerima1 wrote:bih i ja koju sjemenku te paprike jer ako previse tako radja,a ne da se kuhat niti przit kud bih sa njima![]()
ja bih koju sjemenku i paradajza od vrtlara ako moRe
Kojeg paradajza
hvala na cestitci i tebi sratan isto bio i tvojima.Allah razi olsun po bosanskiMu'min wrote:Svim muslimankama i muslimanima od srca Bajram šerif mubarek olsun ili po domaće "Bajram barećullah"
Ostim članovima sa ove teme, bujrum kome na baklavu.
Svako dobro i samo naprijed pozitivam u ovom temi.
Mu'min wrote:Svim muslimankama i muslimanima od srca Bajram šerif mubarek olsun ili po domaće "Bajram barećullah"
Ostim članovima sa ove teme, bujrum kome na baklavu.
Svako dobro i samo naprijed pozitivam u ovom temi.
ma kerimice, da sam doktor sad bi ti pomogla, no nisam...ja ti mila samo mogu zapjevati...a ko zna, mozda pjesma bude ljekovitakerima1 wrote: @bizet sam ti nemoj slusat "cojka kasnije enma doc nama kukat
flag wrote:Svima iz prve brazde, a koji Bajram bajramuju... Bajrambajroćula!
U zdravlju i rahatluku da još puno Bajrama dočekamo. Svima svaki hair želim.
bizet wrote:ma kerimice, da sam doktor sad bi ti pomogla, no nisam...ja ti mila samo mogu zapjevati...a ko zna, mozda pjesma bude ljekovitakerima1 wrote: @bizet sam ti nemoj slusat "cojka kasnije enma doc nama kukat
oticon, definisi poziv u bastu...da nas uposlis ili da rahatlucimo i odmaramo oci...hmm doduse sad poslije silnih kolaca ne bi nam skodilo malo raduckanja, moze i da nas uposlis na koji satak
kerima ce baklavu, a ja cu bastu (slikom)
mu'min, prije kupovine paradajza cu pronaci pasirku, nemaj brige
zijad_e, dobra basta
vrtlaru, uz te cudne paprike ja bi trazila uputstvo za upotrebu
zijad_e wrote:Bajram serif mubarek olsun. Evo nesto iz moje basce najvise ima volovsko srce, neki sitni i 2-3 loze krastavca. Sve sam iz sjemena sijao, ali sam kasno posijao oko 15.06, ali masalah dobro je sad za sad. [img]http://imageshack.us/photo/my-images/39/85451202.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/444/68241954.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/193/71645595.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/850/90140372.jpg/[/img]
Oticon wrote:Bajram Serif Mubarek Olsun svima koji slave... a oni koji ne slave bujrum na baklavu ili u bašču.
Prokužila je ona moj vrtlar u koju grupu ja i ti spadamo pa je tako oblikovala izjava da nas dvojica ostajemo pred vratima.vrtlar wrote:Oticon wrote:Bajram Serif Mubarek Olsun svima koji slave... a oni koji ne slave bujrum na baklavu ili u bašču.
Posto ja slavim znaci niti mogu u bastu niti na baklavu.
vrtlar wrote:Novi propisi od prvog vaze a tebe smo propustili zbog laka. Nije lako sa lakom raditi bastu.Oticon wrote:Dobro došla Ney The Ha!vrtlar wrote:
Neytheha pozdrav i dobro dosla eh da bi bila dio raje moras posaditi 10 chilija,10 paradajzOVA,i 20 paprika,30 mrkvi i nekoliko salata.
Vrtlar kako mene primiste u raju sa manje od 30 mrkvi, to mi kompenzirali sa viškom paradajza?![]()
![]()
zijad_e wrote:Pozdrav Vrtlaru i ostalim zaljubljenicima "Basce". Do sad sam bio na nekim hrvaskim forumima i dosta sam savjeta isprobao. Odavno nisam nista posijao pa mi se pruzila prilika da nesto eksperimentisem. Kao sto vidite moj se paradajz veze na zicu. A ispod paradajza je crna folija koja ubrzava rast mojih ljubimaca. Unutar ovog reda ima nekoliko krastavaca sa kojima sam prezadovoljan. Posto imam potok kraj kuce zalijevam kap po kap jednom sedmicno. Spricam po listu smjesu od koprive koja se kiseli u vodi 24h. A smjesa koja se kiseli nekoliko sedmica koristim kao gnjojivo. Kada dodjem sa posla Basta je ta koja me maksimalno opusta. Ja volim oko paradajza i paprika a zeni sam prepustio krompire i mrkvu. Rezultati su suvise uocljivi hahaha. E za sljedecu godinu planiram nabaviti plastenicno sjeme gdje stabljika paradajza daje po 10 kg paradajza, ima li ko informacija koje apoteke prodaju to sjeme. Ja sam cuo da je 1000 sjemenki oko 100 KM. Meni bi trebalo otprilike oko 100 sjemenki???
Ja bi samo ispostavio ovaj dio komentara.zijad_e wrote: Vjerovatno nije ukusan kao "Volovsko srce" ali je sav ujednacen i tvrd.