Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Janjicar

#2226 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Janjicar »

una_bo wrote:
Janjicar wrote:I ako su ga buhe bile okupirale uspio sam ih iskorinijeti Hvala Bogu

Kupi se prasak za baje za krompira ( prodaje se po 1KG)

Zaprasite psa (mora biti na otvorenom) i mjesto gdje se krece (avlija) , kucicu, oko kucice i ja Vam garantujem da ih nece biti vise :)

oko 7KM je 1KG tog praska

veoma efikasno
ima i ona ampula što se razblaži sa vodom, pa se cijela kuća popršće s tim :D i ponovo za 14 dana.
Ne znam da li je za vanjsku upotrebu ? :)
kakavdanakneiskustvu

#2227 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by kakavdanakneiskustvu »

šta raditi kad se cuko puno linja?
Bane555

#2228 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Bane555 »

a sta ces raditi nema tu pomoci svaki dan cetkanje i tjt.
Cholina_Lokica

#2229 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

kakavdanakneiskustvu wrote:šta raditi kad se cuko puno linja?
Cetkat, kupiti sjeme lana, pa stavljati svaki dan malo u hranu i ako imas mogucnost kupiti ulje lososa pa isto u hranu. Ja ulje narucujem iz Njemacke, i pokazalo se kao savrseno, pola litre kosta 10 eura
kakavdanakneiskustvu

#2230 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Cholina_Lokica wrote:
Cetkat, kupiti sjeme lana, pa stavljati svaki dan malo u hranu i ako imas mogucnost kupiti ulje lososa pa isto u hranu. Ja ulje narucujem iz Njemacke, i pokazalo se kao savrseno, pola litre kosta 10 eura

ok,hvala
pakica_

#2231 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

ja svojima ubacujem lan, maslinovo ulje i jednom u sedmici ili dvije zivo jaje s izmrvljenom korom i cakle se drama (dok ne legnu u prasinu :lol: ), a linjanje je za ocekivat s ovim vrucinama, pa se uhvati cetke i opleti hehe :)
takodjer, mozes kupiti biotin u ap'teci, i to im je kul :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2232 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila”
» Bane555

:-)
una_bo

#2233 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by una_bo »

Cholina_Lokica wrote:
obećanja pusta obećanja, nikad mi ulje nije stiglo iz Džrmani :D
Cholina_Lokica

#2234 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

una_bo wrote:
Cholina_Lokica wrote:
obećanja pusta obećanja, nikad mi ulje nije stiglo iz Džrmani :D
Znam :-? Fali i meni
una_bo

#2235 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by una_bo »

Cholina_Lokica wrote: Znam :-? Fali i meni
skontaćemo nešto :D
zlajapravaraja

#2236 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zlajapravaraja »

Ja zivim u Dzrmani i bas cesto cujem od drugih vlasnika da svojim psima daju nekakvo ulje protiv linjanja i da je to maltene 100%-na stvarcica, ali mi do sada bas i nije bilo potrebno (jer imam dobar usisivac :wink: :D ), pa nikako da zapamtim kako se zove...?
Cholina_Lokica

#2237 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

zlajapravaraja wrote:Ja zivim u Dzrmani i bas cesto cujem od drugih vlasnika da svojim psima daju nekakvo ulje protiv linjanja i da je to maltene 100%-na stvarcica, ali mi do sada bas i nije bilo potrebno (jer imam dobar usisivac :wink: :D ), pa nikako da zapamtim kako se zove...?
Ev oFo sam uzimala

Image

Imam i ja dobar usisivac, al dzaba :lol: Usisam komsinicu ispod, ali dlake nadjem :lol:
una_bo

#2238 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by una_bo »

još ja imam jednog koji se linja kao lud, a drugom se dlake zabodu u sve živo!
upomoć, neka nam neko pošalje ovo ulje!
Cholina_Lokica

#2239 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Da se razumijemo, ne ocekujte nigdje dlake, sa ovim je puno bolji kvalitet dlake, i linjanje je umanjeno :D
pakica_

#2240 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

oni dlaku zamijeniti moraju, htjeli vi to ili ne :D pogotovo pascadija s poddlakom :D taman da mu dajete ne znam ti sta, poddlaka MORA pootpadat :lol: ja sam se urahatila otkako sam svoje liferovala u avliju :lol:
al' u boksu gute dlaka, iako su najmanje vremena unutra.. jbg, mora se :D al' sam sad nalu iscesljala tol'ko do te mjere da je dosla k'o gujavica i manje joj sad otpadaju dlake, a s bastom nemam problema, ako ga redovno mahnem onom njegovom gumenom rukavicom i ocistim krpom :D
Cholina_Lokica

#2241 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

pakica_ wrote:oni dlaku zamijeniti moraju, htjeli vi to ili ne :D pogotovo pascadija s poddlakom :D taman da mu dajete ne znam ti sta, poddlaka MORA pootpadat :lol: ja sam se urahatila otkako sam svoje liferovala u avliju :lol:
al' u boksu gute dlaka, iako su najmanje vremena unutra.. jbg, mora se :D al' sam sad nalu iscesljala tol'ko do te mjere da je dosla k'o gujavica i manje joj sad otpadaju dlake, a s bastom nemam problema, ako ga redovno mahnem onom njegovom gumenom rukavicom i ocistim krpom :D
Zato I napisah da niko ko uzme ne ocekuje cudo, nekako sam navikla da ljudi kontaju ukinuce linjanje ili najjaca ona samo 2 puta fodisnje se linjaju ostalo jok hahahaha
Btw carliju mi poddlaka se vratila u po ljeta...
zvrk

#2242 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by zvrk »

bas se pitam sto je haski na slici ovog ulja :p

nama se kupanje pokazalo kao odlicna opcija skidanja suvisne podlake i svih onih tankih mrtvih dlaka koje ispadaju mjesecima

dobro kupanje, i onda cetkanje - kasnije znatno manje dlake ostane za ispadanje :D
febo_acm

#2243 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

Ljudi kako se riješiti lošeg zadaha kod paščeta :D
newklear

#2244 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by newklear »

Može li mi neko objasniti kako kod štenca njemačkog ovčara vidjeti da se radi o ''čistokrvnom''? Tip prodaje preko pik.ba pa me interesuje, evo i ako odem, na šta obratiti pažnju?
febo_acm

#2245 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by febo_acm »

newklear wrote:Može li mi neko objasniti kako kod štenca njemačkog ovčara vidjeti da se radi o ''čistokrvnom''? Tip prodaje preko pik .ba pa me interesuje, evo i ako odem, na šta obratiti pažnju?
To je jako teško ako se ne razumiješ u rasu. Ja ti mogu donekle olakšati, ali ništa ti ne garantuje 100%, čak ni 80% :D

1. Rodovnik - dokaz o porijeklu, roditeljima, praroditeljima, uzgajivaču... Ovo kad imaš najsigurniji si.
2. Otac i majka - da vidiš na licu mjesta roditelje.
3. Preporuka - možda i glavna stvar, ako imaš preporuke sve je lakše.

Štenci kad su mali mogu ličiti na ovčara, a kasnije može ispasti nešto treće.
Cholina_Lokica

#2246 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Zhìxin wrote:Ljudi kako se riješiti lošeg zadaha kod paščeta :D
Imas u pet shopovima cetkice za zube i paste ako mozes oprati, a imas i sprejeve koji djeluju kao pasta za zube, ja sam uzela nekekav oko 13km kosta i odlican je. Carliju je iz usta bilo k'o hala :-) Sad se nista ne osjeti, i kao da je malo i kamenca manje
Pasiflora

#2247 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

@Lokice, kako Carliju nanosis taj sprej? Ja sam kupila za moga srecu, ali on bjezi glavom bez obzira cim bilo sta prsne blizu, u ili oko njega! Nemam pojma kako da mu to nanesem... A stvarno je vec neophodno, naslage na ocnjacima su mu grozne!
Cholina_Lokica

#2248 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Cholina_Lokica »

Carli je malo "ogranicen" pas, da ne kazem glup :lol: Tako da ga uvijek na istu foru uhvatim, uzmem sprej u jednu ruku, drugom ga mazim, on odmah sve 4 sape u zrak da ga ceskam, i onda samo zadignem mu kozu na njusci i prsnem, nekad uspijem samo jednom, nekad i 2 puta :lol:
A i Carli se strasno boji svega sto prsce, i svaki put kad zavrsimo, pobjegne malo dalje od mene, sjedne, pokunji se, nabaci najtuzniju facu na svijetu i gleda me, samo sto me ne pita "zasto si mi to uradila, jadni ja" :lol:
pakica_

#2249 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by pakica_ »

Zhìxin wrote:
newklear wrote:Može li mi neko objasniti kako kod štenca njemačkog ovčara vidjeti da se radi o ''čistokrvnom''? Tip prodaje preko pik .ba pa me interesuje, evo i ako odem, na šta obratiti pažnju?
To je jako teško ako se ne razumiješ u rasu. Ja ti mogu donekle olakšati, ali ništa ti ne garantuje 100%, čak ni 80% :D

1. Rodovnik - dokaz o porijeklu, roditeljima, praroditeljima, uzgajivaču... Ovo kad imaš najsigurniji si.
2. Otac i majka - da vidiš na licu mjesta roditelje.
3. Preporuka - možda i glavna stvar, ako imaš preporuke sve je lakše.

Štenci kad su mali mogu ličiti na ovčara, a kasnije može ispasti nešto treće.
1) rodovnik- moze se nabavit rodovnik koje god hoces rase s kojim god hoces roditeljima, tako da nista od ove sigurnosti..
2) ko hoce da prevari, prevarit ce i dovest uredno dva ovcara, a ono kuja dala ko zna kome :lol:
3) to jeste glavna stvar.. ako je neko vec uzeo stene od tih ljudi i izraslo u ono sto zelis, slusaj te ljude koji imaju zdravog i pravog njemackog ovcara :D
meni oni pravo lice na avlijanere kad su mali.. jedini ker za kojeg nikad ne znam pogoditi sta je kad je stene (od ovih standardnih rasa s kojima se susrecem svakodnevno).. e kad mu se usi krenu dizat, onda mogu rec sta je, a do tad- cistokrvni avlijaner
Image
pa zar nije isti k'o kakav prevrtaner kontejnera :lol:

naj ti je bolje povesti nekoga ko barata s njemackim ovcarima, pa da ti oni pomognu, jer je stvarno kod njih jako tesko potrefit jesu l' 100% il' nisu :D
Pasiflora

#2250 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)

Post by Pasiflora »

Edit: za Lokicu
:lol: :lol: aaaaaaaaaa, dusa draga :kiss:
I kako onda? Druga strana nakon nekog vremena opet na trehu? Nista mu ne trljas, samo naspricas?
Ja sam cak mislila da ga malo pritisnem par dana dok se ne navikne... Vet mi je predlozio da kupim paste, a da ga u međuvremenu treniram da mu samo prstima polako masiram desni - on se jos uvije otima cim mu neko priđe njuskici... Vidjecu sta cu uraditi. Mozda pokusam taj tvoj fol.
Post Reply