Ne znam da li je za vanjsku upotrebu ?una_bo wrote:ima i ona ampula što se razblaži sa vodom, pa se cijela kuća popršće s timJanjicar wrote:I ako su ga buhe bile okupirale uspio sam ih iskorinijeti Hvala Bogu
Kupi se prasak za baje za krompira ( prodaje se po 1KG)
Zaprasite psa (mora biti na otvorenom) i mjesto gdje se krece (avlija) , kucicu, oko kucice i ja Vam garantujem da ih nece biti vise
oko 7KM je 1KG tog praska
veoma efikasnoi ponovo za 14 dana.
Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
- Janjicar
#2226 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
-
kakavdanakneiskustvu
#2227 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
šta raditi kad se cuko puno linja?
-
Bane555
#2228 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
a sta ces raditi nema tu pomoci svaki dan cetkanje i tjt.
- Cholina_Lokica
#2229 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Cetkat, kupiti sjeme lana, pa stavljati svaki dan malo u hranu i ako imas mogucnost kupiti ulje lososa pa isto u hranu. Ja ulje narucujem iz Njemacke, i pokazalo se kao savrseno, pola litre kosta 10 eurakakavdanakneiskustvu wrote:šta raditi kad se cuko puno linja?
-
kakavdanakneiskustvu
#2230 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Cholina_Lokica wrote:Cetkat, kupiti sjeme lana, pa stavljati svaki dan malo u hranu i ako imas mogucnost kupiti ulje lososa pa isto u hranu. Ja ulje narucujem iz Njemacke, i pokazalo se kao savrseno, pola litre kosta 10 eurakakavdanakneiskustvu wrote:šta raditi kad se cuko puno linja?
ok,hvala
-
pakica_
#2231 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ja svojima ubacujem lan, maslinovo ulje i jednom u sedmici ili dvije zivo jaje s izmrvljenom korom i cakle se drama (dok ne legnu u prasinu
), a linjanje je za ocekivat s ovim vrucinama, pa se uhvati cetke i opleti hehe 
takodjer, mozes kupiti biotin u ap'teci, i to im je kul
takodjer, mozes kupiti biotin u ap'teci, i to im je kul
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2232 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila”
» Bane555

» Bane555
- una_bo
#2233 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
obećanja pusta obećanja, nikad mi ulje nije stiglo iz DžrmaniCholina_Lokica wrote:Cetkat, kupiti sjeme lana, pa stavljati svaki dan malo u hranu i ako imas mogucnost kupiti ulje lososa pa isto u hranu. Ja ulje narucujem iz Njemacke, i pokazalo se kao savrseno, pola litre kosta 10 eurakakavdanakneiskustvu wrote:šta raditi kad se cuko puno linja?
- Cholina_Lokica
#2234 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Znamuna_bo wrote:obećanja pusta obećanja, nikad mi ulje nije stiglo iz DžrmaniCholina_Lokica wrote:Cetkat, kupiti sjeme lana, pa stavljati svaki dan malo u hranu i ako imas mogucnost kupiti ulje lososa pa isto u hranu. Ja ulje narucujem iz Njemacke, i pokazalo se kao savrseno, pola litre kosta 10 eurakakavdanakneiskustvu wrote:šta raditi kad se cuko puno linja?
- una_bo
#2235 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
skontaćemo neštoCholina_Lokica wrote: ZnamFali i meni
-
zlajapravaraja
#2236 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja zivim u Dzrmani i bas cesto cujem od drugih vlasnika da svojim psima daju nekakvo ulje protiv linjanja i da je to maltene 100%-na stvarcica, ali mi do sada bas i nije bilo potrebno (jer imam dobar usisivac
), pa nikako da zapamtim kako se zove...?
- Cholina_Lokica
#2237 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ev oFo sam uzimalazlajapravaraja wrote:Ja zivim u Dzrmani i bas cesto cujem od drugih vlasnika da svojim psima daju nekakvo ulje protiv linjanja i da je to maltene 100%-na stvarcica, ali mi do sada bas i nije bilo potrebno (jer imam dobar usisivac![]()
), pa nikako da zapamtim kako se zove...?

Imam i ja dobar usisivac, al dzaba
- una_bo
#2238 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
još ja imam jednog koji se linja kao lud, a drugom se dlake zabodu u sve živo!
upomoć, neka nam neko pošalje ovo ulje!
upomoć, neka nam neko pošalje ovo ulje!
- Cholina_Lokica
#2239 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Da se razumijemo, ne ocekujte nigdje dlake, sa ovim je puno bolji kvalitet dlake, i linjanje je umanjeno 
-
pakica_
#2240 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
oni dlaku zamijeniti moraju, htjeli vi to ili ne
pogotovo pascadija s poddlakom
taman da mu dajete ne znam ti sta, poddlaka MORA pootpadat
ja sam se urahatila otkako sam svoje liferovala u avliju
al' u boksu gute dlaka, iako su najmanje vremena unutra.. jbg, mora se
al' sam sad nalu iscesljala tol'ko do te mjere da je dosla k'o gujavica i manje joj sad otpadaju dlake, a s bastom nemam problema, ako ga redovno mahnem onom njegovom gumenom rukavicom i ocistim krpom 
al' u boksu gute dlaka, iako su najmanje vremena unutra.. jbg, mora se
- Cholina_Lokica
#2241 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Zato I napisah da niko ko uzme ne ocekuje cudo, nekako sam navikla da ljudi kontaju ukinuce linjanje ili najjaca ona samo 2 puta fodisnje se linjaju ostalo jok hahahahapakica_ wrote:oni dlaku zamijeniti moraju, htjeli vi to ili nepogotovo pascadija s poddlakom
taman da mu dajete ne znam ti sta, poddlaka MORA pootpadat
ja sam se urahatila otkako sam svoje liferovala u avliju
![]()
al' u boksu gute dlaka, iako su najmanje vremena unutra.. jbg, mora seal' sam sad nalu iscesljala tol'ko do te mjere da je dosla k'o gujavica i manje joj sad otpadaju dlake, a s bastom nemam problema, ako ga redovno mahnem onom njegovom gumenom rukavicom i ocistim krpom
Btw carliju mi poddlaka se vratila u po ljeta...
-
zvrk
#2242 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
bas se pitam sto je haski na slici ovog ulja :p
nama se kupanje pokazalo kao odlicna opcija skidanja suvisne podlake i svih onih tankih mrtvih dlaka koje ispadaju mjesecima
dobro kupanje, i onda cetkanje - kasnije znatno manje dlake ostane za ispadanje
nama se kupanje pokazalo kao odlicna opcija skidanja suvisne podlake i svih onih tankih mrtvih dlaka koje ispadaju mjesecima
dobro kupanje, i onda cetkanje - kasnije znatno manje dlake ostane za ispadanje
-
febo_acm
#2243 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ljudi kako se riješiti lošeg zadaha kod paščeta 
- newklear
#2244 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Može li mi neko objasniti kako kod štenca njemačkog ovčara vidjeti da se radi o ''čistokrvnom''? Tip prodaje preko pik.ba pa me interesuje, evo i ako odem, na šta obratiti pažnju?
-
febo_acm
#2245 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
To je jako teško ako se ne razumiješ u rasu. Ja ti mogu donekle olakšati, ali ništa ti ne garantuje 100%, čak ni 80%newklear wrote:Može li mi neko objasniti kako kod štenca njemačkog ovčara vidjeti da se radi o ''čistokrvnom''? Tip prodaje preko pik .ba pa me interesuje, evo i ako odem, na šta obratiti pažnju?
1. Rodovnik - dokaz o porijeklu, roditeljima, praroditeljima, uzgajivaču... Ovo kad imaš najsigurniji si.
2. Otac i majka - da vidiš na licu mjesta roditelje.
3. Preporuka - možda i glavna stvar, ako imaš preporuke sve je lakše.
Štenci kad su mali mogu ličiti na ovčara, a kasnije može ispasti nešto treće.
- Cholina_Lokica
#2246 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Imas u pet shopovima cetkice za zube i paste ako mozes oprati, a imas i sprejeve koji djeluju kao pasta za zube, ja sam uzela nekekav oko 13km kosta i odlican je. Carliju je iz usta bilo k'o halaZhìxin wrote:Ljudi kako se riješiti lošeg zadaha kod paščeta
- Pasiflora
#2247 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
@Lokice, kako Carliju nanosis taj sprej? Ja sam kupila za moga srecu, ali on bjezi glavom bez obzira cim bilo sta prsne blizu, u ili oko njega! Nemam pojma kako da mu to nanesem... A stvarno je vec neophodno, naslage na ocnjacima su mu grozne!
- Cholina_Lokica
#2248 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Carli je malo "ogranicen" pas, da ne kazem glup
Tako da ga uvijek na istu foru uhvatim, uzmem sprej u jednu ruku, drugom ga mazim, on odmah sve 4 sape u zrak da ga ceskam, i onda samo zadignem mu kozu na njusci i prsnem, nekad uspijem samo jednom, nekad i 2 puta
A i Carli se strasno boji svega sto prsce, i svaki put kad zavrsimo, pobjegne malo dalje od mene, sjedne, pokunji se, nabaci najtuzniju facu na svijetu i gleda me, samo sto me ne pita "zasto si mi to uradila, jadni ja"
A i Carli se strasno boji svega sto prsce, i svaki put kad zavrsimo, pobjegne malo dalje od mene, sjedne, pokunji se, nabaci najtuzniju facu na svijetu i gleda me, samo sto me ne pita "zasto si mi to uradila, jadni ja"
-
pakica_
#2249 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
1) rodovnik- moze se nabavit rodovnik koje god hoces rase s kojim god hoces roditeljima, tako da nista od ove sigurnosti..Zhìxin wrote:To je jako teško ako se ne razumiješ u rasu. Ja ti mogu donekle olakšati, ali ništa ti ne garantuje 100%, čak ni 80%newklear wrote:Može li mi neko objasniti kako kod štenca njemačkog ovčara vidjeti da se radi o ''čistokrvnom''? Tip prodaje preko pik .ba pa me interesuje, evo i ako odem, na šta obratiti pažnju?
1. Rodovnik - dokaz o porijeklu, roditeljima, praroditeljima, uzgajivaču... Ovo kad imaš najsigurniji si.
2. Otac i majka - da vidiš na licu mjesta roditelje.
3. Preporuka - možda i glavna stvar, ako imaš preporuke sve je lakše.
Štenci kad su mali mogu ličiti na ovčara, a kasnije može ispasti nešto treće.
2) ko hoce da prevari, prevarit ce i dovest uredno dva ovcara, a ono kuja dala ko zna kome
3) to jeste glavna stvar.. ako je neko vec uzeo stene od tih ljudi i izraslo u ono sto zelis, slusaj te ljude koji imaju zdravog i pravog njemackog ovcara
meni oni pravo lice na avlijanere kad su mali.. jedini ker za kojeg nikad ne znam pogoditi sta je kad je stene (od ovih standardnih rasa s kojima se susrecem svakodnevno).. e kad mu se usi krenu dizat, onda mogu rec sta je, a do tad- cistokrvni avlijaner
pa zar nije isti k'o kakav prevrtaner kontejnera
naj ti je bolje povesti nekoga ko barata s njemackim ovcarima, pa da ti oni pomognu, jer je stvarno kod njih jako tesko potrefit jesu l' 100% il' nisu
- Pasiflora
#2250 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Edit: za Lokicu
aaaaaaaaaa, dusa draga
I kako onda? Druga strana nakon nekog vremena opet na trehu? Nista mu ne trljas, samo naspricas?
Ja sam cak mislila da ga malo pritisnem par dana dok se ne navikne... Vet mi je predlozio da kupim paste, a da ga u međuvremenu treniram da mu samo prstima polako masiram desni - on se jos uvije otima cim mu neko priđe njuskici... Vidjecu sta cu uraditi. Mozda pokusam taj tvoj fol.
I kako onda? Druga strana nakon nekog vremena opet na trehu? Nista mu ne trljas, samo naspricas?
Ja sam cak mislila da ga malo pritisnem par dana dok se ne navikne... Vet mi je predlozio da kupim paste, a da ga u međuvremenu treniram da mu samo prstima polako masiram desni - on se jos uvije otima cim mu neko priđe njuskici... Vidjecu sta cu uraditi. Mozda pokusam taj tvoj fol.