Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
bosanski

#2226 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by bosanski »

sansun wrote:
Ma ko si ti molim te da ikome kao sto sam ja, sa podrucja RS-a, ista nudis? Ja sam RS-ovac (tako mi je pao grah) i ne pada mi napamet da svoju domovinu Bosnu izdam za bilo kakav interes.
Čuj RS-ovac :) , eto, da ti je hairli:) Da preciznije preformulišem rečenicu, neću ja tebi ništa nuditi već ćeš ti od mene traziti.
pa ti trazis od mene glas ili racunas samo na potporu od onih sto vas stane u autobus
1gorstak

#2227 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

sansun wrote:Bošnjački fildzan na neki način već i postoji, Srbe ne možemo natjerati da zive u centraliziranoj drzavi jer bi izgubili ono što su vec stekil ( mozemo mi kukati da je to genocidom steceno bilo, ali koga u svijetu boli k... za to), sada, ako mislite da će Srbi sa nama u BiH ostati ukoliko njih i njihov entitet budemo konstantno verbalno napadali ( ala silajdzic) onda uzrokujemo samo protuefekat te ih još vise udaljavamo od nas. Naravno, neće RS ostati unutar BiH ukoliko im budeomo i bratstvo i jedinstvo nudili, ostat će isključivo ukoliko budu interea imali. Ineres je prvenstveno materijalističko-ekonomke prirode i stoga sa na taj aspekt zivota trebamo više fokusirati.
Radonciceva kvislinska prica kojom se trazi kapitulaciju pred velikosrpstvom :)

Manji entitet ce ostati u okviru BiH ne zbog dobre volje Dodika, nego zato sto bi ponovni pokusaj ugrozavanja teritorijalnog integriteta drzave doveo do nestanka tog entiteta. Velikosrpsko vodjstvo bi zavrsilo u egzilu, u zatvoru ili pod zemljom i to je jedini razlog zbog kojeg ne smiju da otvoreno krenu u secesiju. Zato nemoj da prijetis jer je to blef kojeg su djeca od 12 godina procitala i koja se sada zezaju sa Dodikovim referendumom. Ustupaka velikosrpstvu nece biti i pritisci (iz Sarajeva, Vasingtona i Brisela) koji vode ka jacanju drzave ce se nastaviti. Dodik taj proces jacanja moze usporiti, zaustaviti ne moze, a ni to usporavanje ne moze dugo da traje, kada se isprazni kasa od privatizacije, idu krediti, a gdje su krediti, tu su i uslovljavanja.

Enjoy Bosnia and Herzegovina.
Bosnolog

#2228 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Bosnolog »

1gorstak wrote:
sansun wrote:Bošnjački fildzan na neki način već i postoji, Srbe ne možemo natjerati da zive u centraliziranoj drzavi jer bi izgubili ono što su vec stekil ( mozemo mi kukati da je to genocidom steceno bilo, ali koga u svijetu boli k... za to), sada, ako mislite da će Srbi sa nama u BiH ostati ukoliko njih i njihov entitet budemo konstantno verbalno napadali ( ala silajdzic) onda uzrokujemo samo protuefekat te ih još vise udaljavamo od nas. Naravno, neće RS ostati unutar BiH ukoliko im budeomo i bratstvo i jedinstvo nudili, ostat će isključivo ukoliko budu interea imali. Ineres je prvenstveno materijalističko-ekonomke prirode i stoga sa na taj aspekt zivota trebamo više fokusirati.
Radonciceva kvislinska prica kojom se trazi kapitulaciju pred velikosrpstvom :)

Manji entitet ce ostati u okviru BiH ne zbog dobre volje Dodika, nego zato sto bi ponovni pokusaj ugrozavanja teritorijalnog integriteta drzave doveo do nestanka tog entiteta. Velikosrpsko vodjstvo bi zavrsilo u egzilu, u zatvoru ili pod zemljom i to je jedini razlog zbog kojeg ne smiju da otvoreno krenu u secesiju. Zato nemoj da prijetis jer je to blef kojeg su djeca od 12 godina procitala i koja se sada zezaju sa Dodikovim referendumom. Ustupaka velikosrpstvu nece biti i pritisci (iz Sarajeva, Vasingtona i Brisela) koji vode ka jacanju drzave ce se nastaviti. Dodik taj proces jacanja moze usporiti, zaustaviti ne moze, a ni to usporavanje ne moze dugo da traje, kada se isprazni kasa od privatizacije, idu krediti, a gdje su krediti, tu su i uslovljavanja.

:thumbup:Bravo gorstak!

Neshvatljivo kakvih likova ovdje ima kao da se radi o ubacenim elementima KOS-a kao da citam Abdiceve istomisljenike kada su sa Karadicem i Milosevicem sklapali saveze u rusenju BiH,.....ako je ovo pristiup i pravdanje ponasanja Dodika i genocodne tvorevinen kako sansun iznosi onda smo u velikim problemima i zabludama onih koji ce gralasti sa Radocnica,prije nego glasaju morat ce dobro razmizliti kome daju glas,...da im taj glas indirektno ne iskopa ono sto Dodik otvoreno zagovara nestanak BiH ,.....Mi imamo izgleda stranku pete kolone na cijem celu je Radoncic koji je Miskovicevim sumnjivim i krvavim parma stecnih Milosevicevim agresorskm ratovima pljacke i otimacine prko Fahre isgradioo Miskoviceve nebodere po Sarajevu,....Neboderi su vlasnistvo onih ko je finansirao kredite,....Vao neshvatljivo kakvih pojedinaca ima ovdje,.....Opstanak drzave se ne smije mijeriti velicinom nebodera i uspjehom pojedinaca cije porijeklo novca moze da smrdi i da se za to proda drzava,....jer i taj neboder nestankom drzave gubi smisao svog postojanja a moze biti opasan mamaca naivnima,gladnima i razocaranima u dosadasnje etnokleptomansku vlast na celu sa SDA mamlazima,.....nemogu vjerovati pojedinim stavovima forumasa,sta su spremni pisati u odbranu Dodika i njihovog velikosrpskog fasizma nudeci nam Radoncica kao alternativu,sto je ocito najveca opasnost za BiH ,... :shock: :shock: :shock: :shock:
1gorstak

#2229 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

Fahrudin Radoncic o optuzbama protiv Dodika (1) : "Smatram lošim da mu se u Sarajevu ili u SIPA-i montiraju kriminal i korupcija. To Dodika neće privlačiti ka pravljenju zajedničke države, već naprotiv, samo će ga tjerati iz nje" ..... On je rekao da se boji scenarija u kojem se Dodik na svaki način pokušava planski izludeti korupcijskim dosjeima, kako bi, u strahu od eventualnog procesuiranja, pobegao u separatizam. "Od ovoga ne bi imali koristi ni Srbi, ni Bošnjaci, ni BiH. Koristi ne bi imali ni pojedini ekstremni velikohrvatski krugovi, čiji se prsti mogu prepoznati u taktici da BiH treba mudro srušiti na način da je to tobožnja posledica Dodikovih sukoba sa Sarajevom i OHR-om, odnosno, Bošnjacima koji su u svemu veliki operativci i navijači"

Fahrudin Radoncic o optuzbama protiv Dodika (2) : "Jasno je da se ovdje radi o namjerno izmišljenim optužbama protiv njega da bi ga Gregorijan gurnuo u separatizam"

Radoncic je toliko opsjednut odbranom Dodika da se gubi i ne zna vise koga da krivi za Dodikovo velikosrpsko divljanje. Juce Dodika pravda potezima Hrvata, danas potezima Gregoriana, sutra ce biti kriva Australija, samo je Dodik super. Saruman i Sauron, s telepatskom vezom izmedju tornjeva, a gdje zakaze telepatija, tu su Vlaisavljevici.
sansun

#2230 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

Velikosrpsko vodjstvo bi zavrsilo u egzilu, u zatvoru ili pod zemljom i to je jedini razlog zbog kojeg ne smiju da otvoreno krenu u secesiju.
A ko bi ga to pokopao? Isti oni koji su ga nakon Srebrenice pokopali? Ili da to ti nisi raju sa Bistrika pripremio, evo Doletu se već gaće tresu:) Toliko ste naivni da se i vukovi nad vama sazalijevaju.
sansun

#2231 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

...
1gorstak

#2232 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

sansun wrote:
Velikosrpsko vodjstvo bi zavrsilo u egzilu, u zatvoru ili pod zemljom i to je jedini razlog zbog kojeg ne smiju da otvoreno krenu u secesiju.
A ko bi ga to pokopao? Isti oni koji su ga nakon Srebrenice pokopali? Ili da to ti nisi raju sa Bistrika pripremio, evo Doletu se već gaće tresu:) Toliko ste naivni da se i vukovi nad vama sazalijevaju.
Pazi, ja uopste ne trazim izlaz u ratu, o ratu govorim u kondicionalu i ne bih da steknes dojam kako zelim rat. Ali, nisam ni prosli zelio pa se moralo ratovati protiv Milosevica i Karadzica, brojeci metke dok neprijatelj ima JNA arsenal. Pio sam vodu iz lokve i jeo list bukve i 'ebo mu ja mater ko kaze da je rat dobra stvar. Ali, isto tako, ja druge zemlje nemam i ako velikosrpski faktor krene u secesiju, ratovacemo.

Pritisci na neprijatelje drzave ce se nastaviti politickim sredstvima jer drzava mora poceti funkcionisati, uz njihovu promjenu kursa i prestanak zloupotreba mehanizma veta ili ogranicavanjem tog mehanizma zbog tih zloupotreba. To se pitanje zloupotreba entitetskog glasanja mora rijesiti da bi drustvo krenulo naprijed, jer ne moze se na jedan mig iz Laktasa kociti sve sto ima veze sa drzavom, pa nam onda stranci nematnu zastavu ili evo jos uvijek nemamo tekst himne.

Nego, posto si ti Fahrin advokat, kako objasnjavas kontradikciju iz mog prethodnog komentara ? Cak sam i obojio da ti je lakse.
and

#2233 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by and »

1gorstak wrote:Fahrudin Radoncic o optuzbama protiv Dodika (1) : "Smatram lošim da mu se u Sarajevu ili u SIPA-i montiraju kriminal i korupcija. To Dodika neće privlačiti ka pravljenju zajedničke države, već naprotiv, samo će ga tjerati iz nje" ..... On je rekao da se boji scenarija u kojem se Dodik na svaki način pokušava planski izludeti korupcijskim dosjeima, kako bi, u strahu od eventualnog procesuiranja, pobegao u separatizam. "Od ovoga ne bi imali koristi ni Srbi, ni Bošnjaci, ni BiH. Koristi ne bi imali ni pojedini ekstremni velikohrvatski krugovi, čiji se prsti mogu prepoznati u taktici da BiH treba mudro srušiti na način da je to tobožnja posledica Dodikovih sukoba sa Sarajevom i OHR-om, odnosno, Bošnjacima koji su u svemu veliki operativci i navijači"

Fahrudin Radoncic o optuzbama protiv Dodika (2) : "Jasno je da se ovdje radi o namjerno izmišljenim optužbama protiv njega da bi ga Gregorijan gurnuo u separatizam"

Radoncic je toliko opsjednut odbranom Dodika da se gubi i ne zna vise koga da krivi za Dodikovo velikosrpsko divljanje. Juce Dodika pravda potezima Hrvata, danas potezima Gregoriana, sutra ce biti kriva Australija, samo je Dodik super. Saruman i Sauron, s telepatskom vezom izmedju tornjeva, a gdje zakaze telepatija, tu su Vlaisavljevici.
izgleda imaju zajedničkog neprijatelja
1gorstak

#2234 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

inhibitor wrote:
1gorstak wrote: Pazi, ja uopste ne trazim izlaz u ratu, o ratu govorim u kondicionalu i ne bih da steknes dojam kako zelim rat.
A kondicional ti je, ako bude bilo sta sto mi se ne svidja ratovacemo. :P
:lol: :lol: :lol:
Netacno. Meni se ne svidja ova Dodikova retorika, ne svidja mi se ni opcija decenijskog iznurivanja kroz drzavne organe i lobiranje vani, ne svidja mi se ni divljanje cetnika po Manjaci a ni zloupotreba entitetskog glasanja pa ni ova eliminacija pridjeva "bosanski" iz naziva gradova. Ne svidja mi se puno toga ali niti jedno od nabrojanog ne opravdava rat. Pobuna je nesto drugo i opravdava pokusaj hapsenja organizatora pobune pa makar to i znacilo rat.
hercegovac_pravi

#2235 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by hercegovac_pravi »

sansun wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

4% sa tendencijom pada...

:zzzz: :zzzz:
harisson

#2236 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by harisson »

Vidim da neki ovdje stalno potenciraju kao neku podrsku Radoncica prema Dodiku ,ali sumnjam da tu ima ikakve istine..Budimo realni..
Ovo gore navedeno, i njihov naizgled slican stav prema Gregorianu, se ne moze okarakterisati kao tako nesto..

Evo sta Radoncic misli o Dodiku
..Poslusajte od 3:20-3:40
http://www.youtube.com/watch?v=ondW4Amr ... re=related
1gorstak

#2237 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

harisson wrote:Vidim da neki ovdje stalno potenciraju kao neku podrsku Radoncica prema Dodiku ,ali sumnjam da tu ima ikakve istine..Budimo realni...
Cuj ti sumnjas ? Zasto vjerovati svojim ocima kada mozes vjerovati svom instinktu . Sto se tice snimka ...

1. Fahrudin ignorise niz deklaracija i rezolucija u kojim se zloupotrebe entitetskog glasanja identificira kao kljucni problem koji koci razvoj drzave. Zasto bi Radoncic to ignorisao a krivicu svaljivao na Sarajevo ako nije Dodikov saveznik ?

2. Radoncic kaze da je Izetbegovic strpljivom saradnjom sa SDS-om uspio dobiti jedinstveme tablice i monetu, OS BiH, iako je sve to bilo mimo volje velikosrba a nametnuto pritiscima izvana. To sto je drzava dobila to troje nije rezultat saradnje sa velikosrbima kako to kvisling Radoncic pokusava predstaviti, nego rezultat pritisaka na te velikosrpske krugove. Da se islo na dogovor sa velikosrbima, ne bi imali ni tablice, ni pasos, ni granicnu policiju, ni UIO, ni SIPA-u, ni zastavu, ni himnu, itd itd itd. Zato je Radoncic opasan, jer tvrdi da ne treba pritiskati velikosrbe i da se sa njima treba dogovarati, iako svi znamo da za velikosrbe dogovor znaci definisanje modaliteta nase kapitulacije. Kvisling nego sta je...
sansun

#2238 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by sansun »

Zato je Radoncic opasan, jer tvrdi da ne treba pritiskati velikosrbe i da se sa njima treba dogovarati. Kreten.

Vidim da naše patriote oštre li oštre sablje, samo se vi igrajte sa nečim čime ne umijete rukovati....

Ovo je sada zadnje što ću na ovoj temi napisati,

Velikosrbe ćeš opametiti onda kada oni budu radili za tvoju firmu a ne ti za njihovu, kada jednog dana akobogda, onako gladni i bosi sa Pala siđu u Sarejevo pa uvide šta su Bosanci postigli dok su se šuteći isključivo kroz rad i disciplinu takmičili a šta oni dok su se u poznavanju historije velikosrpstva natjecali.

Naši protivnici če nas cijeniti isključivo ukoliko budemo sposobni i jaki na djelima a ne na jeziku. Na Dodikovu retoriku se ne treba verbalno obazirati već treba odgovarati radom i samo radom, i Haris je to uvidio, nazalost kasno. I kada Fahro na vlast bude dosao situacija sa Doletom će se sigurno pogoršati, jer će taj drvosječa izgubiti sugovornika u pljuvanju, a nakon toga i slušaoce. Ne brinite se vi za budućnost RS-a, EU i USA sigurno neće dozvoliti da se oni odvoje, i to ne zbog toga što nas Bošnjake toliko vole, već iz razloga što bi tada potpunu kontrolu nad nama izgubili. Ameri i evropljani nas ( potencijalne islamiste) upravo kroz zajednicke drzavne institucije ( uz pomoć Srba i Hrvata) u velikoj mjeri nadgledaju i kontrolisu ( laž je to da oni prizeljkuju nasu izolaciju), stoga, sto da se toga odreknu? A i u najgorem slucaju da se RS i de jure otcijepi, mislite li uistinu da bi nasim povratnicima tamo išta gore bilo neg sada? Mislite li da bi i sada ovdje iko prstom mrdnuo da ih tamo pocnu ubijati i masakrirati? Pa ako nismo reagovali nakon onih ubistava povratnika iz 96, 97, 98 god, dok smo još solidnu vojsku imali, kako sada da reagujemo? A ni Dodik to intimno sigurno ne zeli, jer bi tada na osnovu aeonomskih pokazatelja predizbornu kampaniju morao voditi. Ukoliko EU ide ka daljnjim integracijama, zbog čega se treba secesionizma bojati ako ćemo na kraju opet u istoj kući stanovati? Nešto kao suverenitet i patriotizam nisu sami sebi svrha, to su postrenesansni termini koji su inspirisali potcinjene narodie samo da se iz ropstva izbave, a danas su takvi termini i gledaista često samo prepreka za nešto sto je još vrijednije od zatvorenosti pod plaštom suverenosti, a to je međusobna suradnja zasnovana na obostranoj koristi. EU je čist dokaz toga da se vše isplati surađivati nego ratovati. Mi Bošnjaci nemamo nikakve alternative osim EU-a, mi njih ničim ne možemo ucjenjivati jer mi imamo više koristi od njih nego oni od nas, čak i da RS moramo prodati za to ( što je skorp pa nemoguće, kao što sam gore napomenuo), morat ćemo pristati na tu cijenu jer nam je na kraju bitniji Brisel od Banja Luke. A što se tamošnjih Bošnjaka tiče, sa ovakvom politikom kakva vlada u FbiH mislim da će prije oni sa RS-om u EU ući.

Pozdrav, a SBB-u želim mnogo sreće i uspjeha :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#2239 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by -LIBERO- »

1gorstak wrote:Fahrudin Radoncic o optuzbama protiv Dodika (1) : "Smatram lošim da mu se u Sarajevu ili u SIPA-i montiraju kriminal i korupcija. To Dodika neće privlačiti ka pravljenju zajedničke države, već naprotiv, samo će ga tjerati iz nje" ..... On je rekao da se boji scenarija u kojem se Dodik na svaki način pokušava planski izludeti korupcijskim dosjeima, kako bi, u strahu od eventualnog procesuiranja, pobegao u separatizam. "Od ovoga ne bi imali koristi ni Srbi, ni Bošnjaci, ni BiH. Koristi ne bi imali ni pojedini ekstremni velikohrvatski krugovi, čiji se prsti mogu prepoznati u taktici da BiH treba mudro srušiti na način da je to tobožnja posledica Dodikovih sukoba sa Sarajevom i OHR-om, odnosno, Bošnjacima koji su u svemu veliki operativci i navijači"

Odlicna geneza problema zvanog Radoncic.
Cisti primjer lobiste i interesdjije,ja bih se cak usudio reci i buduceg Babe br. 2.
Ovako je i on,svojevremeno,vazio kako nema veze ciji je i koji je kapital u pitanju i da je kapital najveci cilj u danasnjem svijetu,pa taman bio i Miskovicev i cijele te mafijasko-poslovne scene susjedne Srbije.

A ovako cvrsta i ustrajna odbrana Dodika ej sasvim jasna. Tal,ili ti "poslovni plan" na relaciji Miskovic,Dodik,Radoncic je i vise nego ocigledan.
Uz to jos treba dodati kriminaliziranog Dragana Covica,koji ce biti taj treci partner u toj fakticki vec postojecoj koaliciji,i sve je svima jasno.

Dodik-Covic-Radoncic..glas za bilo kojeg od njih trojice,tj. njihovih stranaka,je isto kao i glas za svakoga od njih trojice.

Samo politicki slijepi,ili usko interesno uvezani ljudi,nece ili ne zele to da vide. :thumbup:
1gorstak

#2240 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by 1gorstak »

sansun wrote:
Zato je Radoncic opasan, jer tvrdi da ne treba pritiskati velikosrbe i da se sa njima treba dogovarati. Kreten.
Vidim da naše patriote oštre li oštre sablje, samo se vi igrajte sa nečim čime ne umijete rukovati....
Vec sam ti rekao u jednom od prethodnih komentara, nemoj da prijetis. Velikosrpstvo je stjerano u cosak i sada mora da objasnjava zasto blokade drzave, i umjesto da se preko pritisaka na velikosrbe nastavi jacati drzavu (jer se to i do sada radilo pritiscima a ne dogovorom, posto dogovor sa faktorom koji stoji iza genocida nije moguc), ti i Radoncic prijetite, bacajuci pojas za spasavanje velikosrpstvu.
u najgorem slucaju da se RS i de jure otcijepi, mislite li uistinu da bi nasim povratnicima tamo išta gore bilo neg sada?
Klasicna kvislinska prica :) Ponovo, otcjepljenja nece biti, a ako bude pokusaja otcjepljenja, velikosrpsko vodjstvo ce zavrsiti u egzilu, u zatvoru ili pod zemljom. Otcjepljenje uopste nije jedna od opcija. Sto se tice jacanja drzave, to je neminovnost, ma koliko velikosrbi skicali i otimali se. A ici krmku niz dlaku zbog mira u kuci nije mudrost, to je kukavicluk, to samo odgadja rjesavanje problema. Problem zloupotreba entitetskog glasanja, crkve u dvoristu Fate Orlovic, nametanje samo srpskog identiteta kao jedinog sluzbenog na podrucju manjeg entiteta, nista od tog nece nestati ako ti odlucis da te probleme ignorises, kao sto Radoncic predlaze. Tako samo pomazes velikosrbima jer onaj ko se ne buni protiv nepravde, njemu se nepravdu i ne cini. A Radoncic hoce da se ne bunis, da podilazis Dodiku i da ne spominjes Fatu Orlovic kako ne bi uznemirio velikosrbe, Radoncic hoce da ukazivanje na nepravdu predstavi kao sirenje mrznje, da spominjanje velikosrpskih opstrukcija predstavi kao sarajevski radikalizam.

Pazi, Jevreji citavih 60 godina podsjecaju na ono sto im se desilo u Drugom svjetskom ratu, nije im problem niti ih je sramota reci da su zrtve i zbog tog zahtjevati da im svijet pruzi nekakav vid odstete. A mutavi Radoncic izadje medju Bosnjake i kaze im da Bosnjaci nisu zrtve i da se ne trebaju ponasati kao zrtve. Zasto to kaze ? Zato sto hoce da izjednaci strane, pogledaj omjer ubijenih civila i svako normalan ce uvidjeti da Bosnjaci jesu bili zrtve organizovane velikosrpske operacije koja je jednim dijelom i potvrdjena kao genocid. I umjesto da se na tom, kao Jevreji, gradi dalja borba protiv ideologa velikosrpstva, dolazi Radoncic i sa crnogorskim naglaskom Bosnjacima govori da se trebaju odreci tog statusa zrtve, da se trebaju odreci tog upornog podsjecanja na genocid, a zarad mira u kuci. Zamisli da neko Jevrejima 15 godina nakon genocida kaze "Vi bi trebali prevazici tu ulogu zrtve".

Kada takve gluposti valja neki od zapustenih likova koji stoje ispred granapa sa pivom u ruci, OK, budala covjek, sta's mu. Ali kada to radi neko ko je pred rat dosao u Sarajevo i ko se sada predstavlja za Mesiju, sve mirise na KOS.
citizen_Sa

#2241 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by citizen_Sa »

1gorstak wrote: Radonciceva kvislinska prica kojom se trazi kapitulaciju pred velikosrpstvom :)

U PRAVU SI U POTPUNOSTI...SLAZEM SE!!!
Realist-idealist

#2242 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by Realist-idealist »

Znači, ti sutra da granap otvoriš i prije nego što mušterij azeli nešto od tebe da kupi, ipitat ćeš ga odakle mu novac? Strateško partnerstvo se u kapitalističkim društvima bira na osnovu ekonomskog interesa a ne nacionalnog. Kada to budemo shvatili, onda ćemo napokon ljude na funkcije stavljati na osnovu svojih sposobnosti a ne ideološko - patriotskih uvjerenja.
Totalno naivno gledanje. Ne moze ti biti u interesu ono sto moze da te dugorocno pokopa a politika i ekonomija su jedan novcic sa dvije strane. Za ovu tvoju drugu tvrdnju, evo stavicu ti nekog cetnika koji je izvrstan ekonomista pa da vidis dokle ces doci sa njegovom strukom. Ni jedna zemlja, osim BiH i par neo-kolijaniziranih africkih zemalja, ne razmislja na taj nacin vec gleda svoj nacionalni interes.

Srbija je mnogo veći katil od Miškovića, znači, drzava treba imati ekonomske pa i kultorološke odnose sa Srbijom a privatnik radoncic sa miškovicem ne smije nikakve? Zivis u pogresnom vremenu.
Postoji razlika izmedju onoga sto se mora i onga sto se ne mora. Srbija je drzava i kao takva nametnuti partnrer Bosni i Hercegovini sto ne bi bilo sporno da se odrekla svoje ideologije i otplatila na pr. ratnu odstetu, priznala genocid isl. Ako moramo sa Srbijom ne moramo sa Miskovicem, ima i drugih biznismena.

Ne volim ni ja Srbiju, kao ni Hrvatsku, zahvaljujući njihovoj vanjskoj politici i fašističkom hegemonizmu sam i ja jedan on stotina hiljada prezivjelih bošnjaka koji je izgubio djetinjstvo, ali opet, sa njima moramo surađivati da bismo prezivjeli.
Moras na drzavnom nivou i mora se odluciti kada i koliko se saradjivati. Ovo sto se desava nije bilateralna saradnja izmedju bih i hrvatske i bih i srbije nego ekonomsko silovanje. Al opet to postoji razlika izmedju drzavnog i privatnog sektora.

Eto, CNN ti je objektivniji.
Glupost si izreko. Ja sam veliki pobornik al-jazeere al to ne znaci da treba da zatvorim oci na neke njihove propuste a jos manje zanci samo zato sto ih dobronamjerno kritikujem da podrzavam CNN. Logika ti je za deset. Isto tako ne mislim ni da je Avaz nekompetentan kolko neki pokusavaju da ga predstave al isto tako ne mozemo zanegirati da, kao i vecina novina u svijetu, ima svoje politicke agende koje nisu uvijek postene.

ovo ej najveca fula nasih politicara, i zbog toga sam se za Fahrin metod operdijelio, nista s emi ne pitamo sto se uredenja BiH tice, ovako ce biti dok se to amerima sviđa. Trebamo se fokusirati na ono gdje imamo ovlasti i gdje se mi pitamo, a to je ekonomija. Pričamo o ouređenju drzave a ne umijemo u centru grada ni ulice asfaltirati, na sve strane je smeće, ljudi sve više ostaju bez posla, jebo patriotizam onda ako mislis da je to nesto sto je samo sebi cilj.
Ti ocigledno ne uvidjas da se mi ne pitamo nigdje ni za sta, ni za politiku a jos manje za ekonomiju! Ne mozemo se mi fokusirati ni na pravljenje asfalta kada je STRUKTURALNO omogucena korupcija a jednom dezintegriranom i na silu razdvojenom ekonomskom prostoru ljudi ce vazda ostajati bez posla. Tako nek Radoncic ne prodaje maglu. On ne posjeduje ( a i ne moze posjedovati) jednu drzavnu viziju a samo od te drzavne ekonomske vizije zavise konacni rezultati jer ko sto rekoh, u ovakvom sistemu gdje jos uvijek postoje jake snage dezintegracije, sve sto se naspe u supalj lonac prosuce se.

PA da, a mi nismo ta sila, i stoga, fokusirajmo se na ono što ej u našoj moći.
To sto Radoncic prica opste nije u nasoj moci posebno ne na nacin kako on to vidi.

Nije sandzak na kraju svijeta, ne vjerujem da zbog istog porijekla sa njim imaš odmahi bolje informacije o njemu. Dzaba iskoristavas svoje porijeklo u cilju pokusaja blaćenja tvog zemljaka.
Nije samo na osnovu porijekla vec na osnovu saznanja koje to porijeklo donosi. Ne ocrnjujem ja Radoncica, mislim da se sam pobrinuo za to vec odavno.
zlatiborka

#2243 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by zlatiborka »

U danasjem listu "SAN" mi je zapalo za oko ovaj clanak, dosta se spominje Fahro, naravno kad se prica o mafiji on ne moze biti zaobidjen......
Istraga o duhanskom kartelu i u Sarajevu

Srbija i Crna Gora su na nogama otkako su na vidjelo dana počeli izlaziti detalji o poslovima duhanske mafije, a međunarodna istraga širi se i na BiH i, kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora, zahvata i pojedince iz Sarajeva. Dodatno uznemirenje pojedinih političkih moćnika i neformalnih centara moći izazvale su izjave Stanka Subotića Caneta iz Švicarske kojima je on razotkrio prljave poslove i aktere. Tome treba dodati i izjave koje je dao Ratko Knežević, a napose crnogorsko razotkrivanje veza, kanala i funkcionisanja duhanskog kartela čiji su se pipci duboko uvukli i u Sarajevo.

Crveni telefon

Prema informacijama do kojih je iz svojih izvora došao „San", Subotić i Knežević su, svaki za sebe, dali i potpisali izjave o onome što znaju - prvi u Ženevi, drugi u Londonu. Odmah nakon toga, zvanični Beograd je saopštio da je otvorio istragu, a među crnogorskim političarima zavladala je panika i odmah su pokrenuli svoje veze i otvorili „crvene telefone" koji su se već usijali. Naši izvori kažu da je premijer Crne Gore Milo Đukanović u posljednje vrijeme nekoliko puta u Sarajevo slao ljude od svog posebnog uvjerenja na tajne sastanke i dogovore. I prije nekoliko noći jedan njegov čovjek stigao je u Sarajevo, proveo na razgovoru nekoliko sati i odjurio natrag u Podgoricu. Đukanovićevoj sarajevskoj vezi predao je i jedan dokument, navodno detalje Subotićeve izjave koji je javno progovorio i odlučio da ide do kraja, ne štedeći nikoga iz duhanskog kartela, a javna je tajna da on zna sve do u najsitnije detalje.

Inače, u Italije u u toku sudski proces i na optuženičkoj klupi, pored ostalih je i Crnogorac Veselin Vesko Barović za kojeg se smatra da je jedan od šefova duhanskog kartela. On je preko Zijada Blekića, vlasnika Eurohausa, i Fahrudina Radončića, vlasnika „Avaza", jako prisutan u sarajevu i FBiH gdje je razgranao svoje privatne poslove. Barović je, pored ostalog, i suvlasnik „Vranice" čiji su radnici gradili Radončićev hotel i toranj u Sarajevu i nakon toga je ta firma propala, a radnici su štrajkom glađu došli do nešto novaca. Pare je obezbijedila Fabrika duhana Sarajevo kojom Barović, Blekić i Radončić uveliko drmaju. Važna je i činjenica da Fabrika duhana Sarajevo posluje sa „Futurom plus" koja je u vlasništvu Subotića, ali i sa „Rokšpedom" iz Podgorice o čemu će „San" uskoro objaviti i detalje.

Lažne markice

Treba reći da se Radončić i Subotić dobro poznaju. U Sarajevu se zna da je vlasnik „Avaza" nedavno bio u posjeti Mili Đukanoviću u Podgorici i da je sa sobom poveo i Senada Šahinpašića Šaju, a premijer Crne Gore je osigurao da nesmetanu pređu granicu. Dvojicu ortaka iz Sarajeva, uz Đukanovića, u Podgorici je dočekao i Stanko Subotić za kojim je Interpol raspisao međunarodnu potjernicu na zahtjev Srbije. Subotić je prije desetak dana javno saopštio da je Miroslavu Miškoviću iz Beograda, vlasniku firme „Delta", koji je s Radončićem osnovao zajedničku firmu u Sarajevu, dao 50 miliona eura za ulaganje u neke poslove i da je ovaj, kako bi izbjegao vraćanje tog novca, pokrenuo hajku protiv njega.

Prema izvorima „Sana", nedavno je u Sarajevo, po nalogu Mile Đukanovića, hitno došao i Mehmed Kolarević na tajne razgovore povodom izjava Subotića, ali i Kneževića. Kolarević je suprug Đukanovićeve sestre Ane. Također, često u Sarajevo, opet po zadatku, dođe i Aco Đukanović, brat crnogorskog premijera.

Stanko Subotić i Ratko Knežević, obojica bliski prijatelji Đukanovića, a ovaj drugi i njegov kum, već duže vremena su u sukobu. To je, navodno počelo kada je Đukanović otpisao Kneževića i okrenuo se Subotiću. Knežević je u oktobru prošle godine Đukanoviću poslao pismo kojim ga obavještava da mu Subotić prijeti smrću.

Na kraju, treba kazati da je Nebojša Medojević, predsjednik Pokreta za promjene, najjače crnogorske opozicione stranke, javno kazao da su Đukanovićevi ključni partneri u prljavim poslovima na Balkanu Stanko Subotić, Safet Kalić, Naser Keljmendi i Fahrudin Radončić. On je Tužilaštvu Crne Gore i američkim službama dao i dokaze o tome kako je Keljmendi, pod zaštitom crnogorske obavještajne službe koju kontroliše premijer te države, prenio ih BiH u Crnu Goru 500.000 eura. U svim ovim poslovima ulogu ima i Crnogorac Darko Šarić za kojim je Interpol raspisao crvenu potjernicu i koji je osumnjičen za krijumčarenje 2,7 tona kokaina iz Južne Amerike.

Prema izvorima našeg lista, u određenim sarajevskim krugovima unazad nekoliko dana zavladala je prava panika jer se saznalo da su strane obavještajne službe dobile informacije o tome gdje i kako su se štampale lažne akcizne markice za cigarete koje su krijumčarene. Ti tragovi, kako saznajemo, vode u Sarajevo.

D.D.

......mozda pravo u Fahrinu stampariju...... ???
_BaD_BoY

#2244 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _BaD_BoY »

[quote="zlatiborka"]U danasjem listu "SAN" mi je zapalo za oko ovaj clanak, dosta se spominje Fahro, naravno kad se prica o mafiji on ne moze biti zaobidjen......[quote]

a izvor ti je stvarno pouzdan :D mada to i nije daleko od istine javna je tajna u SBB savezu da je radoncic svima obecao po steku mallbora(poklon đukanovica SBB) i po 5 grama spida (poklon keljmendija clanovima SBB) :D tako da stranka prvenstveno racuna na populaciju koja se fiksa,o ona zauzima pozamasan broj u nasem drustvu :D
_BaD_BoY

#2245 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _BaD_BoY »

citizen_Sa wrote:
1gorstak wrote: Radonciceva kvislinska prica kojom se trazi kapitulaciju pred velikosrpstvom :)

ok..slazem se s tobom,znaci ocjepljenje je nemoguce..ali zasto onda sljedbenici crvenog mesije stalno pokusavaju sa tezom da ce dolaskom radoncica doci do raspada drzave :D a znamo i ja i ti da je to nemoguce..? :D lijepo da si ovo argumentovao pa et znaci u narednoj raspravi "crveni" se nece moci drzat ove teze jer to radoncic nije u mogucnosti izvest ..
ultima_palabra

#2246 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by ultima_palabra »

_BaD_BoY wrote:
zlatiborka wrote:U danasjem listu "SAN" mi je zapalo za oko ovaj clanak, dosta se spominje Fahro, naravno kad se prica o mafiji on ne moze biti zaobidjen......

a izvor ti je stvarno pouzdan :D mada to i nije daleko od istine javna je tajna u SBB savezu da je radoncic svima obecao po steku mallbora(poklon đukanovica SBB) i po 5 grama spida (poklon keljmendija clanovima SBB) :D tako da stranka prvenstveno racuna na populaciju koja se fiksa,o ona zauzima pozamasan broj u nasem drustvu :D
Da je se još sa Hilmom pomirit, da on donira po karton pivkane :-D
_BaD_BoY

#2247 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku

Post by _BaD_BoY »

Da je se još sa Hilmom pomirit, da on donira po karton pivkane :-D
to je vec druga etapa..za sad su prioritet cigare,i spid posto su resursi vec obezbjedjeni :D
Posjeta mljekari „Smajić“

Predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić i posjetio je mljekaru „Smajić“ u Ratkovićima kod Čelića gdje ga je vlasnik Mevludin Smajić upoznao sa načinom proizvodnje i plasiranjem proizvoda.

- Zadovoljstvo je bilo ugostiti predsjednika Radončića i njegove saradnike među kojim je bio i doktor Emir Kabil. Susret sam iskoristio da ih upoznam sa načinom rada koji, između ostalog podrazumijeva i saradnju sa preko 320 kooperanata - kazao je Smajić.

Dodajući da mljekara dnevno preradi oko 7.000 litara mlijeka, te da ima 25 proizvoda, a 35 artikala, odnosno da jedan proizvod pakuju na više načina u zavisnosti od tržišta.
evo ugovorio nam je fahro sa mevludinom i besplatno mlijeko :D od ovih 7000 dnevno proizvedenog mlijeka 3,500 litara ce biti donirano nasim clanovima :) a vi sad vidite sta propustate :D
_BaD_BoY

#2248 SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)

Post by _BaD_BoY »

S obzirom da stranka nema svoju temu mislim da je ok da bude pokrenuta..Tema ce prvenstveno da se bavi aktivnostima SBB stranke i stoga molim drage forumase da u sto manjoj mjeri u svojim raspravama izlaze iz okvira teme..dozvoljeno je komentarisanje svega i svacega u vezi stranke ali molim vas da se to na kraju ne svede na temu fahrudin radoncic jer tema o njemu vec ima..Prvenstveno je cilj da se upoznamo sa aktivnostima,radom stranke,nekim iskustvima i clanovima,a ne samo fahrudinom nego i ostalim u stranci..

P.S.znaci tema je stranka SBB... :!:

Četrnaest poslijeratnih godina izgubili smo u općem siromaštvu, beznađu, sunovratu ekonomije, političkim, frakcijskim, međunacionalnim i unutarnacionalnim tenzijama.

Dodatno ćemo izgubiti i još i narednu godinu do izbora u oktobru 2010.

Ako na tim izborima na vlasti ponovo ostanu dokazano nesposobni, izgubit ćemo još četiri godine naših života i budućnosti. To praktično znači da slijedećih pet godina u Bosni i Hercegovini neće biti boljitka, sreće i napretka, a da će siromaštvo i sukobi biti samo veći.

Jedan od načina da spasimo BiH kao jedinstvenu i multietničku državu jeste da se dominantno okrenemo ekonomiji i kažemo: KRIZA JE ŠANSA, A NE KATASTROFA!

1. Zato BiH treba postati najveće gradilište u regionu.

2. Povežimo Tuzlu, Bihać, Mostar i druga mjesta diljem BiH između sebe i sa Sarajevom, jer možemo graditi 1.200 kilometara autoputeva. Za prve dvije godine gradnje imamo novac i on se nalazi u dobiti državnog "Telecoma", koji se ne smije prodati strancima.

3. Gradimo i hidro i termo elektrane. To treba činiti "Elektroprivreda BiH" na čijem računu beskorisno i ekonomski neaktivirano leže stotine miliona KM. Niko ne smije prodati tu državnu kompaniju, niti se smiju bilo kome i za bilo kakav novac prodati koncesije na energetske resurse BiH. To je ravno veleizdaji, jer je u pitanju nešto što je vlasništvo i dobit budućih generacija, a ne samo ove!

4. Moramo pomoći našoj privredi, da 500.000 nezaposlenih što prije dobije šansu za posao. A, oni koji sada rade, a neredovno primaju plaće, počnu uredno dobijati svoj pošteno zarađeni novac. Mora se iznaći način da stotine hiljada socijalno i zdravstveno neosiguranih ljudi dobiju pravo na neophodnu ljekarsku zaštitu.

5. Moramo vratiti dostojanstvo našim braniteljima, penzionerima, poljoprivrednicima, studentima i mladima, koji ne vide perspektivu u ovakvoj zemlji.

6. Vratimo raseljene na njihova ognjišta i povežimo našu dijasporu sa BiH.

7. Vratimo struku i jednakopravnost među spolovima kao ključni kriterij.

8. Naprijed jačanju državnog suvereniteta i integracijama u NATO i Evropsku uniju. Učinimo sve što je do nas da se ukinu vize i prestane izolacija svih naših građana, a naročito Bošnjaka. Oni ne mogu dozvoliti da ih se denacionalizira kroz institut dvojnog državljanstva s kojim bi mogli slobodno putovati Evropom.

Recimo VELIKO STOP:

...rasprodaji državne imovine, korupciji, državnoj mafiji, konfliktima i autodestrukciji, političkim atacima na vjerske zajednice, a naročito na Islamsku zajednicu BiH...

...nesposobnim političarima i gledanju u retrovizor političke nesloge među pripadnicima najmnogobrojnijeg naroda u BiH. Narod koji je žrtva genocida nema pravo na to.

Izbornu pobjedu shvatamo kao potpisivanje ugovora sa narodom, gdje se preuzete obaveze u roku moraju izvršiti!!!

NOVA LICA - NOVA BIH!
_BaD_BoY

#2249 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)

Post by _BaD_BoY »

24. mart 2010. godine

Terzić razgovarao sa Vilfredom Martensom

Adnan Terzić danas se u ime Saveza za bolju budućnost BiH u Briselu sastao sa Vilfredom Martensom (Wilfried Martens), predsjednikom Evropske narodne stranke (EPP), grupacije stranaka koje trenutno imaju većinu u Evropskom parlamentu.

U prijateljskom razgovoru Terzić je Martensu predstavio programske ciljeve Saveza za bolju budućnost BiH. Na sastanku je bilo i riječi i o evropskoj perspektivi BiH kao i modalitetima kako da ona postane što izvjesnija. Predsjednik EPP-a Martens je pozvao SBB BiH, da nakon što održi stranački kongres, podnese aplikaciju za prijem u EPP, odnosno udruženje evropskih narodnih stranaka.

PRESS CENTAR SBB BiH
29. mart 2010. godine

Radončićev uvjet za sve koalicije povlačenje potpisa s Prudskog sporazuma

Danas su u prostorijama Saveza za bolju budućnost BiH razgovarali Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza, i Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH. Ovom prilikom izvršena je analiza dramatične ekonomske situacije u BiH te aktuelnog političkog stanja za koje je zajednički procijenjeno da nije dobro.

Također, razgovaralo se i o tome kako učiniti da nakon oktobra vlast u BiH bude efikasnija, a ukupni ekonomski i politički rezultat mnogo bolji nego dosad.

Radončić je naglasio da SBBBiH ne razmatra mogućost bilo kakvih koaliranja prije oktobarskih izbora, a nakon toga uvjet za sve eventualne koalicije bit će povlačenje potpisa s Prudskog sporazuma koji su stavili Čović, Dodik i Tihić, a koji, prema mišljenju SBBBiH, praktično znači podjelu BiH na četiri dijela u kojoj RS ostaje netaknuta.

Inače, i Dragan Čović je potencirao privrženost HDZ-a BiH cjelovitoj Bosni i Hercegovini, ali smatra da je položaj Hrvata u njoj neravnopravan i zalaže se za dogovor o unutrašnjoj reorganizaciji države, što neće ići na štetu nijednog od tri konstitutivna naroda.

Radončić i Čović su, inače, iskazali obostrani optimizam da je unutrašnji dogovor u BiH, nakon oktobra mnogo realniji i izvjesniji nego se to sada pokušava predstaviti u dijelu javnosti.

PRESS CENTAR SBB BiH
za sve one koje zanimaju programski ciljevi stranke mogu ih vidjeti na sledecem linku:
http://www.sbbbh.ba/images/stories/doku ... vi_sbb.pdf
Last edited by _BaD_BoY on 30/03/2010 12:49, edited 1 time in total.
Max Bunker

#2250 Re: SAVEZ ZA BOLJU BUDUCNOST BIH (SBBBIH)

Post by Max Bunker »

Ako si ti, tacnije tvoja (ne)pismenost ( a moze i sam nick "_BaD-BoY ) odraz i "refleksija" kadra i clanstva "SBB", hvala, al ne glasam za vas.
Post Reply