Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
skafiskafsnjak

#2226 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

U svakoj prodavnici ce ti reci da displej ne spada pod garanciju.

Ako se dvoumis izmedju te dvije radnje, onda fontele. Jedino zbog 2 godine garancije, nista vise.

Sve su ti to isti lopovi :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
saraf_osmica

#2227 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by saraf_osmica »

skafiskafsnjak wrote:U svakoj prodavnici ce ti reci da displej ne spada pod garanciju.

Ako se dvoumis izmedju te dvije radnje, onda fontele. Jedino zbog 2 godine garancije, nista vise.

Sve su ti to isti lopovi :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Svako će ti reći da display spada pod garanciju dok ne kupiš uređaj. Kad na istom ode display i odneseš na popravak, tada se prave idioti, kolutaju očima i prave se da neznaju šta govoriš ;)
skafiskafsnjak

#2228 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by skafiskafsnjak »

PA bitno je to da ga ne mozes popraviti u slucaju kvara.

Jbg ako hoces da budes dingospo do kraja, kupis u KimTecu :)

Ja sam tako S3 sebi uzeo ...
saraf_osmica

#2229 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by saraf_osmica »

skafiskafsnjak wrote:PA bitno je to da ga ne mozes popraviti u slucaju kvara.

KimTec za Samsung, Mobis za Nokia, ZTE i Huawei i Agram za HTC i onda si hadžija. Imaš kasko uz garanciju :D
PIMP-Meister-2000

#2230 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by PIMP-Meister-2000 »

saraf_osmica wrote:
skafiskafsnjak wrote:PA bitno je to da ga ne mozes popraviti u slucaju kvara.

KimTec za Samsung, Mobis za Nokia, ZTE i Huawei i Agram za HTC i onda si hadžija. Imaš kasko uz garanciju :D
Potpis, haveru se jednom pokvarila home tipka na s4, odnio u kimtec servis, zamijenili mu čitav display uključujući sa home tipkom, naravno uz garanciju nije ni feninga platio. ;)
EmiRem

#2231 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by EmiRem »

U Univerzalno sastavljaju mobitele iz dijelova i tako ih i uvoze. Naravno, dijelovi su uglavnom refurbished pa ih dobijaju jeftinije. Ovo sam sve čuo od više ljudi.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
mirche_

#2232 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by mirche_ »

Kupih u fonTele danas S4. Vidjeh da je na web stranii cijena 629.
Nazovem prvo radnju u BBI kaze 640, pa onda onu na čaršiji fino momak reče 630, s obzirom da mi je bio bliži BBI odem gore i uzmem mobitel po cijeni 630, jer smo pri samom dolasku naznačili da je 630. Pri stavljaju kartice u mob, prilaze druga mušterija i upita za cijenu, i oni rekoše 650. Dakle cijenu formiraju pri svom ćejfu, i izgledima da nekog nasamere za 10+ KM.

Garantni list 2g, nikakav fiskalni račun, i da - tek nakon obavljenje transkacije, naglasak je bio da displej ne ulazi pod garanciju i da nov košta 300 KM. Nije im valjda toliko krhak displej ? :?

S toga, kakvu zaštitu kupiti, tj. oklop, silikonsku dobih na poklon, planiram nešto naručiti preko ebay, vidim i ma u ponudi nekakvih hibrid oklopa :-?
basicm

#2233 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by basicm »

Ovo u prevodu znaci da ti nemas garanciju, ili po njihovom, garancija na software.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Ali_G

#2234 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ali_G »

Meni rekose da u slucaju kvara na displeju oni kao vrse ispitivanje da se utvrdi uzrok.
Mene je to zanimalo radi eventualne pojave mrtvih pixela, mrlja i slicnog. Sta na kraju pokaze analiza, ne znam

Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk
PIMP-Meister-2000

#2235 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by PIMP-Meister-2000 »

mirche_ wrote:Kupih u fonTele danas S4. Vidjeh da je na web stranii cijena 629.
Nazovem prvo radnju u BBI kaze 640, pa onda onu na čaršiji fino momak reče 630, s obzirom da mi je bio bliži BBI odem gore i uzmem mobitel po cijeni 630, jer smo pri samom dolasku naznačili da je 630. Pri stavljaju kartice u mob, prilaze druga mušterija i upita za cijenu, i oni rekoše 650. Dakle cijenu formiraju pri svom ćejfu, i izgledima da nekog nasamere za 10+ KM.

Garantni list 2g, nikakav fiskalni račun, i da - tek nakon obavljenje transkacije, naglasak je bio da displej ne ulazi pod garanciju i da nov košta 300 KM. Nije im valjda toliko krhak displej ? :?

S toga, kakvu zaštitu kupiti, tj. oklop, silikonsku dobih na poklon, planiram nešto naručiti preko ebay, vidim i ma u ponudi nekakvih hibrid oklopa :-?
Znači garancija ima ali kao da je nema! :mrgreen:
devito

#2236 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by devito »

PIMP-Meister-2000 wrote:
mirche_ wrote:Kupih u fonTele danas S4. Vidjeh da je na web stranii cijena 629.

Znači garancija ima ali kao da je nema! :mrgreen:
Displaj im je slaba tacka

Sent from my HTC One S using Tapatalk 2
sarajlija-x

#2237 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by sarajlija-x »

Zanima me ima li iko ikakva iskustva sa ovim Huawei y300 telefonima?
Trenutno se može naći nov za oko 150 km i po specifikacijama ne može se naći ni blizu neki drugi brand pa me interesuju bilo kakva pozitivna ili negativna iskustva ili neki savjet.
agent_zero

#2238 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by agent_zero »

I fontele je postao isto njesra kao i univerzalno. Posluju na potpuno istim principima i forama. Tako da tu nema razlike, uzmeš gdje je jeftinije.

Prije nekih 2 god. je bila drukčija priča kod fontelaša, sad su isti kao i ostali.
rinna0304

#2239 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by rinna0304 »

zelim da kupim HTC 601 danas sam obisla fontele, univerzalno, hustel i jos neki gdje prodaju telefone i ni u jednom nisu iste cijene :S svaka fontele radnja ima svoju cijenu a na netu pise 70 km jeftinije nego sto oni lupaju kad dodjes .. jel zna neko gdje da uzmem telefon da je orginalan i da oni ne saltaju cijene kako im se cefne i kako im se ko svidi ?
Ali_G

#2240 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Ali_G »

Samo im reci da je na internetu druga cijena. Ne bi trebalo biti problema.

Sent from my ASUS Transformer Pad TF300T using Tapatalk
zateznistub

#2241 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

rinna0304 wrote:zelim da kupim HTC 601 danas sam obisla fontele, univerzalno, hustel i jos neki gdje prodaju telefone i ni u jednom nisu iste cijene :S svaka fontele radnja ima svoju cijenu a na netu pise 70 km jeftinije nego sto oni lupaju kad dodjes .. jel zna neko gdje da uzmem telefon da je orginalan i da oni ne saltaju cijene kako im se cefne i kako im se ko svidi ?
Telecom operater kod kojeg koristis uslugu. Mozda je malo skuplji, ali ces sigurno dobiti NOV telefon sa sigurnom garancijom.
Sve ostale piljare nabavljaju telefone koji su ili prekucani sa mreze ili koristeni sa bezveznom garancijom (na software) i bez fiskalnog racuna.
Tiger 033

#2242 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Tiger 033 »

zateznistub wrote:Telecom operater kod kojeg koristis uslugu. Mozda je malo skuplji, ali ces sigurno dobiti NOV telefon sa sigurnom garancijom.Sve ostale piljare nabavljaju telefone koji su ili prekucani sa mreze ili koristeni sa bezveznom garancijom (na software) i bez fiskalnog racuna.
Opet ovaj "monter" i njegov BHgulukože ...malo skuplji :lol: npr.Lumia 820 kod GULIKOŽA 940 KM, ja malcu kupio u Univerzalno isti mobitel za 360KM ... kunem se radi ko doksa :izet: ja kod GULIKOŽA kupim Lumiju 520 non-stop neka sranja sa njim... toliko o "novim i pouzdanim" mobitelima kod telekoma
rinna0304

#2243 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by rinna0304 »

zateznistub wrote:
rinna0304 wrote:zelim da kupim HTC 601 danas sam obisla fontele, univerzalno, hustel i jos neki gdje prodaju telefone i ni u jednom nisu iste cijene :S svaka fontele radnja ima svoju cijenu a na netu pise 70 km jeftinije nego sto oni lupaju kad dodjes .. jel zna neko gdje da uzmem telefon da je orginalan i da oni ne saltaju cijene kako im se cefne i kako im se ko svidi ?
Telecom operater kod kojeg koristis uslugu. Mozda je malo skuplji, ali ces sigurno dobiti NOV telefon sa sigurnom garancijom.
Sve ostale piljare nabavljaju telefone koji su ili prekucani sa mreze ili koristeni sa bezveznom garancijom (na software) i bez fiskalnog racuna.
u bh telecomu bih najradje uzela al nemaju ovaj telefon :(
saraf_osmica

#2244 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by saraf_osmica »

Tiger imaš i na autopijaci još jeftinije a reference su im kao i kod Univerzalna. Zašto tu ne pogledaš?
bmw740i

#2245 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by bmw740i »

azdralovic wrote:
haker321 wrote:ja sam naletio na stranicu na netu http://www.pcc.ba i vidio dobra cijena, i zovnem i kupim,
nemam riječi, ali u životu nisam nikad bio uslužen ni u kafiću ni prodavnici ni u krevetu kao kada sam sa njima kontaktirao.
toliko profesionalno da je to nemoguće napisati i opisati.
nakon toga iskustva sam skontao da više volim dati 50-100 km više za takvu uslugu nego da me vozaju kao zadnjeg papka i majmuna iz univerzalnog i bhtelekoma i slicno.
Razumijem reklamu, ali napisati da te neko voza kao zadnjeg papka i majmuna u telecomu je u najmanju ruku smijesno...

i jos jedna stvar na stranici im stoji "Zato svaki naš mobitel možete kupiti po istoj cijeni kao i za gotovinu kreditnom karticom Unicredit, Intesa Sanpaolo, Raiffeisen Banaka, dobijete FISKALNI račun i garanciju od 1-2 godine." a onda kad otvoris ponudu vidis da imas cijene za gotovinu i za "druge nacine placanja" :D
Ja sam im juče bio mušterija za S4 na rate 700Km. Okrenuo sam naopako i Mostar i Sarajevo i za tu cjenu samo kod njih ima. Usluga je više nego na nivou, doduše telefon sam čekao da dođe danas, ali sve 5. Telefon me čekao upakovan bez otvaranja sa svim naljepnicama pisana garancija i ono što najviše cjenim fiskalni račun bez da sam ga pitao.
Tiger 033

#2246 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Tiger 033 »

saraf_osmica wrote:Tiger imaš i na autopijaci još jeftinije a reference su im kao i kod Univerzalna. Zašto tu ne pogledaš?
Kao sto si mogao procitati vec sam kupio ;-) NEmam potrebu da kupujem vise, a kad se odlucim ponovo... SIGURNO NEcu kupovati kod BHgulikoža :izet:
Tiger 033

#2247 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Tiger 033 »

zateznistub wrote:retarde ignorisi
Jarane ba NEma potrebe da se VRIJEĐAMO... ja kazem (pisem iz svog licnog iskustva) da NEma APSOLUTNO nikakve razlike u kvaliteti niti je "sigurnije" kupovati u telekomu ,samo je u telekomu puno,puno skuplje a radi se o ISTOM proizvodu...

sad ocekujem da se jave "duboko umni mozgovi" i "optuze" kako radim za Univerzano :izet:
zateznistub

#2248 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Tiger 033 wrote:
zateznistub wrote:retarde ignorisi
Jarane ba NEma potrebe da se VRIJEĐAMO... ja kazem (pisem iz svog licnog iskustva) da NEma APSOLUTNO nikakve razlike u kvaliteti niti je "sigurnije" kupovati u telekomu ,samo je u telekomu puno,puno skuplje a radi se o ISTOM proizvodu...

sad ocekujem da se jave "duboko umni mozgovi" i "optuze" kako radim za Univerzano :izet:
Da, nema potrebe da se vrijeđamo! Popusti sa onim "monter" i nema frke :roll:
a telefone kupuj gdje ti volja
Tiger 033

#2249 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by Tiger 033 »

zateznistub wrote: Popusti sa onim "monter" i nema frke
Sta ima lose sto sam ti napisao "monter" :?: naravo da cu kupovati za svoje novce gdje ja hocu i gdje mi je POVOLJNIJE... ali ti "NAVLACIS" raju da kupuje SKUPLJE pod izovorom "sigurnije" ...meJbi nekome nije "nista" razlika u cijeni 580KM a radi se ASOLUTNO o istom uređaju...onda OK
zateznistub

#2250 Re: Gdje u Sarajevu kupiti mobitel?

Post by zateznistub »

Tiger 033 wrote:
zateznistub wrote: Popusti sa onim "monter" i nema frke
Sta ima lose sto sam ti napisao "monter" :?: naravo da cu kupovati za svoje novce gdje ja hocu i gdje mi je POVOLJNIJE... ali ti "NAVLACIS" raju da kupuje SKUPLJE pod izovorom "sigurnije" ...meJbi nekome nije "nista" razlika u cijeni 580KM a radi se ASOLUTNO o istom uređaju...onda OK
Navlačim? :shooo:
Vidje li ti sta je odgovorila forumasica pod nickom @rinna0304?
Post Reply