NIN wrote:Da vidimo kako to izgleda kada zamjenimo mjesta tvoja dva iskaza:
nuraH wrote:
kao prvo ja nisam rekao da ce mi bilo sta biti oprosteno!!! vec sam rekao da ima nade za mene... a sad kako ce bit to niko ne zna!
a ti kao ateista koji negiras Njegovo postojanje - za tebe nema ni te NADE!
nuraH wrote:jedina granica koju ne smijem da predjem jeste da ''negiram postojanje Stvoritelja'' - to je u konceptu vjerovanja neoprostivo!
a za sve ostalo postoji nada - Stvoritelj je milostiv i prasta!
Sam si napisao da
jedini preduslov da mozda budes pocascen imaginarnim vjecnim zivotom jeste da bezpogovorno vjerujes u Njegovo postojanje, sto dalje implicira da bilo sta drugo da radio, osim, naravno, nedovodoti Njegovu egzistenciju u pitanje, ipak ostavlja nadu u dobar zavrsetak, pa cak i ciniti najvece zlocine koje mozes zamisliti. Bitno je samo vjerovati u Njegovo postojanje i nada je tu, nada da te On pocasti dzenetskim hurijama i nebesima gospodnjim. Za ostalo se uvijek mozes pokajati i traziti njegov oprost. Kako li je samo lijepo upakovan ovaj klanski model to je cudo jedno.
Nego, meni bas ne izgleda privlacno niti zanimljivo to bezpogovorno klimanje glavom i potiskivanje bilo kakvog vida sumnje duboko u podsvijest (jel' tako @manijak

). Ako je tebi takav zivot mio i vrh bivstvovanja onda bujrum, i neka je jer, na koncu, tvoj je. Bez mene k'o domina. Ja ipak vise volim da vidim i to
zasto je ruza crvena i
zasto ona mirise, a ti, drug moj, i dalje klimaj glavom.

bas si neki manipulator... ko da nisi ni procitao ovo sto sam napisao...
ti izgleda sam sa sobom raspravljas!!!
ti si sebi zamislio u svojoj glavi moje misljenje i moj stav i odgovaras na to!
a uopce nisi ni procitao sta sam napisao - ili pak jesi -
ali je tvoje srce zapecaceno - pa ti od toga nista ne ostaje u glavi i sve sto je protiv tvojih stavova i gledista
kategoricno odbacujes bez da imalo razmislis o tome - pripovijedas iskljucivost - tipicno za tvrdoglave i umisljene neznalice!
nigdje nisam spomenuo bilo kakve zlocine niti hurije niti bilo sta od toga sto si napisao...
''a za sve ostalo postoji nada - Stvoritelj je milostiv i prasta'' - fino sam objasnio gore sta sam mislio pod ovim!
al evo da bi mozda shvatio trebam izbaciti ovo: '''sve ostalo''
citam evo tvoje postove...
u odgovorima na svoja pitanja trazis neke argumente...
a sam ni na jedno tudje pitanje nisi dao niti odgovor niti argument... vec si i dalje pisao svoja razmisljanja i stavove,
koja nemaju dodirne tacke s postavljenim pitanjem!!!
s tobom ne vrijedi ni razgovarati a kamoli raspravljati!
nema veze sto si ateista... ipak postoji neka kultura i etika razgovora/raspravljanja.
saslusati pitanje i odgovoriti na njega - ako uopste imas odgovor,
a ne samo kategoricno ostajati pod svaku cijenu pri svom stavu i razmisljanju - i bez obzira na pitanja i rijeci druge strane, slijepo nastavljati izlagati
taj svoj stav i razmisljanje!