"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
piaf
#2226 Re: "Majstori" parkiranja
Ovo neki Crnogorac svratio malo
- Lady Saray
#2227 Re: "Majstori" parkiranja
to stoji ali nekad je prakticnije parkirat naprijed da ti je gepek dostupan kad dodjes s punim kolicima .. kamo srece da se toga sjetio onaj sto mi je auto sjebao provlaceci se s kolicima, al eto sjetim mu se ja familije redovno..Cholina_Lokica wrote: ne znaju se ljudi parkirati rikvercom vecinom
- Zvek
#2228 Re: "Majstori" parkiranja
Nase su table!piaf wrote:Ovo neki Crnogorac svratio malo
-
drekalica28
#2229 Re: "Majstori" parkiranja
Još da hoće i u Robotu sa ovim krenuti.maxell_sarajevo wrote:Haj sad pricajte kako policija ne radi svoj posao kako trebakokuz_sa wrote:Code: Select all
http://www.infobar.ba/kategorije/BARometar/zanimljivostiBAR/2010/12/Kazne_za_pogresno_parkiranje_u_BBI.php
-
krusty
#2230 Re: "Majstori" parkiranja
kad bi svi parkirali normalno unutar svog mjesta mogao bi svako prici sa kolicima i naprijed i nazadLady Saray wrote:to stoji ali nekad je prakticnije parkirat naprijed da ti je gepek dostupan kad dodjes s punim kolicima .. kamo srece da se toga sjetio onaj sto mi je auto sjebao provlaceci se s kolicima, al eto sjetim mu se ja familije redovno..Cholina_Lokica wrote: ne znaju se ljudi parkirati rikvercom vecinom
znas moderno je da se zaljepis sto vise onom autu ispred sebe... nema mi nista smjesnije kad vidim neko malo auto kad udje na ono parking mjesto toliko da ga i ne vidis, kontas slobodno i tek kad pridjes vidis da je strucnjak otisao toliko naprijed da je presao i na mjesto ispred svog
- Obuca9
#2231 Re: "Majstori" parkiranja
Mene samo zanima da li ovi majstori parkiranja (da ne kazem neku drugu riječ na "pa"), te ovi koji ih podržavaju i prilikom vožnje glavnom gradskom ulicom, također voze kroz dvije trake, pola auta u lijevoj, a pola u desnoj, da ih zaboga ne bi neko ogrebao, ako se krene prestrojiti, a ne pogleda fino u retrovizor?
-
Envy
- Control panel
#2233 Re: "Majstori" parkiranja
meni se cini da se upravo tako ponasaju. kod shopinga gdje stanujem imaju dvje trake. cim se neki vozaci nadju sami u ulici oni ne idu jednom trakom nego idu sredinom. ne kontam. i kada dodje krivina obavezno je sijecenje te krivine.hz__semir wrote:Mene samo zanima da li ovi majstori parkiranja (da ne kazem neku drugu riječ na "pa"), te ovi koji ih podržavaju i prilikom vožnje glavnom gradskom ulicom, također voze kroz dvije trake, pola auta u lijevoj, a pola u desnoj, da ih zaboga ne bi neko ogrebao, ako se krene prestrojiti, a ne pogleda fino u retrovizor?
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#2234 Re: "Majstori" parkiranja
Zamolio bih vrle grebatore auta kljucem, da se prije nego sto pocnu praviti sparke zbog "pogresnog parkiranja"
da se prvo uvjere da je auto pogresno parkirano. Naime sa zadnje desne strane se "NN lice zapucalo u auto"
udar je bio takav da je auto djelimicno zauzelo i susjedno parking mjesto.
Pored sve te muke, nasao se neki pametnjakovic koji je auto spazio sa
druge strane i "ostavio svoj umjetnicki potpis na cijeloj lijevoj strani".
Hvala "pametnjakovicu", vise stete si napravio kljucem, nego kreten za volanom u autu.
Ubuduce "obleti" oko auta. Hvala.
da se prvo uvjere da je auto pogresno parkirano. Naime sa zadnje desne strane se "NN lice zapucalo u auto"
udar je bio takav da je auto djelimicno zauzelo i susjedno parking mjesto.
Pored sve te muke, nasao se neki pametnjakovic koji je auto spazio sa
druge strane i "ostavio svoj umjetnicki potpis na cijeloj lijevoj strani".
Hvala "pametnjakovicu", vise stete si napravio kljucem, nego kreten za volanom u autu.
Ubuduce "obleti" oko auta. Hvala.
-
krusty
#2235 Re: "Majstori" parkiranja
e jbg sad, inace je ta cesta toliko bitna a jos vise prometna, mozda da je kategorisu kao brzu cestu sa 2 trake u jednom smjeru ?Control panel wrote: meni se cini da se upravo tako ponasaju. kod shopinga gdje stanujem imaju dvje trake. cim se neki vozaci nadju sami u ulici oni ne idu jednom trakom nego idu sredinom. ne kontam. i kada dodje krivina obavezno je sijecenje te krivine.
bolje bi im bilo da iscrtaju parking u jednoj traci jer su svi parkinzi pretrpani
- Control panel
#2236 Re: "Majstori" parkiranja
a sto mora ici sredinom. kad imaju dvije trake.krusty wrote:e jbg sad, inace je ta cesta toliko bitna a jos vise prometna, mozda da je kategorisu kao brzu cestu sa 2 trake u jednom smjeru ?Control panel wrote: meni se cini da se upravo tako ponasaju. kod shopinga gdje stanujem imaju dvje trake. cim se neki vozaci nadju sami u ulici oni ne idu jednom trakom nego idu sredinom. ne kontam. i kada dodje krivina obavezno je sijecenje te krivine.![]()
bolje bi im bilo da iscrtaju parking u jednoj traci jer su svi parkinzi pretrpani
- Lady Saray
#2237 Re: "Majstori" parkiranja
mozda je veliki fan merlina.. furaj mali sam sredinom..Control panel wrote:a sto mora ici sredinom. kad imaju dvije trake.krusty wrote:e jbg sad, inace je ta cesta toliko bitna a jos vise prometna, mozda da je kategorisu kao brzu cestu sa 2 trake u jednom smjeru ?Control panel wrote: meni se cini da se upravo tako ponasaju. kod shopinga gdje stanujem imaju dvje trake. cim se neki vozaci nadju sami u ulici oni ne idu jednom trakom nego idu sredinom. ne kontam. i kada dodje krivina obavezno je sijecenje te krivine.![]()
- johntra
#2238 Re: "Majstori" parkiranja
iskreno, i meni je glupost što se na Grbavici 1 i 2, desna traka ne koristi za parking, kao što je recimo slučaj na Alipašinom...onda bi se izbjegle situacije parkiranja seljaka po trotoaru i zelenim površinama (uvijek se sjetim one 190-ke), a i brzina bi se značajno smanjila...ista stvar se može koristiti i oko Trga Heroja...ako toga nema, onda je bolje te ceste pretvoriti u dvosmjerne ulice...
- Skyfox
#2239 Re: "Majstori" parkiranja
to bi bilo odlicno rijesenje jer ovako moram kruzit oko cijelog naselja da dodem do svoje zgrade...johntra wrote:iskreno, i meni je glupost što se na Grbavici 1 i 2, desna traka ne koristi za parking, kao što je recimo slučaj na Alipašinom...onda bi se izbjegle situacije parkiranja seljaka po trotoaru i zelenim površinama (uvijek se sjetim one 190-ke), a i brzina bi se značajno smanjila...ista stvar se može koristiti i oko Trga Heroja...ako toga nema, onda je bolje te ceste pretvoriti u dvosmjerne ulice...
- Control panel
#2240 Re: "Majstori" parkiranja
ne daju iz ministarstva, vec je trazeno.johntra wrote:iskreno, i meni je glupost što se na Grbavici 1 i 2, desna traka ne koristi za parking, kao što je recimo slučaj na Alipašinom...onda bi se izbjegle situacije parkiranja seljaka po trotoaru i zelenim površinama (uvijek se sjetim one 190-ke), a i brzina bi se značajno smanjila...ista stvar se može koristiti i oko Trga Heroja...ako toga nema, onda je bolje te ceste pretvoriti u dvosmjerne ulice...
-
vnm
#2241 Re: "Majstori" parkiranja
ne vjerujem da bi se izbjeglo parkiranje po trotoaru, ali bi se sigurno sporije vozilo kroz naselje.
- johntra
#2242 Re: "Majstori" parkiranja
uz peticije i potpisivanje od većine građana, to se vrlo lako može uraditi...podrška mjesne zajednice i slično..nema glupljeg pravila da tuda budu jednosmjerne...taj princip saobraćaja je bio organiziran prije 40 godina kada je bilo ukupno 100 auta u ovim naseljima...Control panel wrote:ne daju iz ministarstva, vec je trazeno.
- AmADin_gospo
#2243 Re: "Majstori" parkiranja
izvini jarane, ali ko kaže da svako mora da ima auto? automobil je pravo a nije obaveza.johntra wrote:iskreno, i meni je glupost što se na Grbavici 1 i 2, desna traka ne koristi za parking, kao što je recimo slučaj na Alipašinom...onda bi se izbjegle situacije parkiranja seljaka po trotoaru i zelenim površinama (uvijek se sjetim one 190-ke), a i brzina bi se značajno smanjila...ista stvar se može koristiti i oko Trga Heroja...ako toga nema, onda je bolje te ceste pretvoriti u dvosmjerne ulice...
zna se šta je parking a šta je ulica, mislim da je na ulici oko šopinga previše i 6 ležečih policajaca, još treba da se ulica blokira autima koji su parkirani sa strane... daj bože i da budu parkirani u liniju, ali uzimajuči u obzir par činjenica kao što je naš mentalitet, vozačko iskustvo, te sama činjenica da se na polaganju vozačkog ne polaže paralelno parkiranje, auta će biti svuda osim poredanih jedan za drugim, a da ne govorim što če ih pola viriti po pola metra-metar.
ja sam za 2 drota u šopingu, jedan da s radarom slika trkače, drugi da zaduži blokić i hemijsku pa da piše kazne, pa kom opanci kom obojci
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#2244 Re: "Majstori" parkiranja
Otkad to?AmADin_gospo wrote:te sama činjenica da se na polaganju vozačkog ne polaže paralelno parkiranje
- Neelix
#2245 Re: "Majstori" parkiranja
valjda od novog zakona. djevojka mi je polagala u decembru - samo parkiraju izmedju auta 
-
samo_ovaj_put
#2246 Re: "Majstori" parkiranja
prije pola godine,kad sam ja polagao,bilo je isto takoNeelix wrote:valjda od novog zakona. djevojka mi je polagala u decembru - samo parkiraju izmedju auta
u rikverc naravno,i to ima neki sablon,da ti neka linija dodje do necega i onda ga pocnes motati
- Obuca9
#2247 Re: "Majstori" parkiranja
Koji je to genijalac smislio, da izbaci paralelno parkiranje u situaciji, kada se 50% vozača koji trenutno imaju vozačku dozvolu ne zna parkirati paralelno 
- johntra
#2248 Re: "Majstori" parkiranja
pun centar takvih parkinga i to gdje je veća prometnost pješaka i automobila, pa nikada nije bilo većih problema, niti iko može tu razvijati neke abnormalne brzine..ljudi se normalno parkiraju i svi strpljivo čekaju da se taj isti uparkira..a i treba usporiti saobraćaj oko Grbavice, a to je jedan od boljih način, čak bolji od ležećih drotova....AmADin_gospo wrote:izvini jarane, ali ko kaže da svako mora da ima auto? automobil je pravo a nije obaveza.johntra wrote:iskreno, i meni je glupost što se na Grbavici 1 i 2, desna traka ne koristi za parking, kao što je recimo slučaj na Alipašinom...onda bi se izbjegle situacije parkiranja seljaka po trotoaru i zelenim površinama (uvijek se sjetim one 190-ke), a i brzina bi se značajno smanjila...ista stvar se može koristiti i oko Trga Heroja...ako toga nema, onda je bolje te ceste pretvoriti u dvosmjerne ulice...
zna se šta je parking a šta je ulica, mislim da je na ulici oko šopinga previše i 6 ležečih policajaca, još treba da se ulica blokira autima koji su parkirani sa strane... daj bože i da budu parkirani u liniju, ali uzimajuči u obzir par činjenica kao što je naš mentalitet, vozačko iskustvo, te sama činjenica da se na polaganju vozačkog ne polaže paralelno parkiranje, auta će biti svuda osim poredanih jedan za drugim, a da ne govorim što če ih pola viriti po pola metra-metar.
ja sam za 2 drota u šopingu, jedan da s radarom slika trkače, drugi da zaduži blokić i hemijsku pa da piše kazne, pa kom opanci kom obojci
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#2249 Re: "Majstori" parkiranja
Kakvi degenerici donose kod nas zakone Bože dragiNeelix wrote:valjda od novog zakona. djevojka mi je polagala u decembru - samo parkiraju izmedju auta
- quasar
#2250 Re: "Majstori" parkiranja
Podobni degenerici.1946 wrote:Kakvi degenerici donose kod nas zakone Bože dragiNeelix wrote:valjda od novog zakona. djevojka mi je polagala u decembru - samo parkiraju izmedju auta