Ja dobijo njeki dan autizam od inekcija, jaka gripa bilaVelkoski wrote:KOLIKO VI ZNATE LJUDI SA AUTIZMOM??????? Kakav crni autizam, postoji li više iko normalan na ovoj jebenoj planeti? Oduzimati djecu za nevakcinaciju, jedino rješenje izgleda
Zatvor i za promovisanje izbjegavanja vakcinisanja
VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Moderator: anex
- triconja
#2226 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
- Sanjarko
#2227 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Puna Zenicka bolnica djece sa komplikacijama, pa i upalama pluca.DaffyDuck wrote:http://nacija.hr/wp-content/uploads/201 ... ljenje.jpg
I zasto niko ne napise da je primafrna bolest preminule bebe bila upala pluca zbog koje je i bila hospitalizirana, te da je krzamak dobila za vrijeme hospitalizacije i usljed vec oslabljenog orzanizma preminula? Ono sto oni objasnjavaju kao "komplikacije respiratornih puteva"...
-
mirza_15
#2228 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ja ne mogu da vjerujem da ljudi gradnju kuće posvete građevincima, da auto odvuku automehaničaru, da elektroinstalacije radi električar, zgrade i mostove projektuje arhitekta, a kada je zdravlje djece u pitanju ne slušaju ljude koji su se za to školovali nego se prave pametni na svoju ruku. Može li automehaničar pogriješiti? Naravno da može. Ali opet ćeš sutra svog mezimca odvući istom ili drugom automehaničaru. Ali za dijete.... E tu je dobar i Facebook, sam svoj majstor i tako to.
- Ommadawn
#2229 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Autizam se dobija od vakcine???!!

Pa nije fakat čudo ko je u BiH na vlasti.
Pa nije fakat čudo ko je u BiH na vlasti.
-
Mogy87
#2230 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
A Population-Based Study of Measles, Mumps, and Rubella Vaccination and Autism
Kreesten Meldgaard Madsen, M.D., Anders Hviid, M.Sc., Mogens Vestergaard, M.D., Diana Schendel, Ph.D., et al.
Abstract
BACKGROUND
It has been suggested that vaccination against measles, mumps, and rubella (MMR) is a cause of autism.
METHODS
We conducted a retrospective cohort study of all children born in Denmark from January 1991 through December 1998. The cohort was selected on the basis of data from the Danish Civil Registration System, which assigns a unique identification number to every live-born infant and new resident in Denmark. MMR-vaccination status was obtained from the Danish National Board of Health. Information on the children's autism status was obtained from the Danish Psychiatric Central Register, which contains information on all diagnoses received by patients in psychiatric hospitals and outpatient clinics in Denmark. We obtained information on potential confounders from the Danish Medical Birth Registry, the National Hospital Registry, and Statistics Denmark.
RESULTS
Of the 537,303 children in the cohort (representing 2,129,864 person-years), 440,655 (82.0 percent) had received the MMR vaccine. We identified 316 children with a diagnosis of autistic disorder and 422 with a diagnosis of other autistic-spectrum disorders. After adjustment for potential confounders, the relative risk of autistic disorder in the group of vaccinated children, as compared with the unvaccinated group, was 0.92 (95 percent confidence interval, 0.68 to 1.24), and the relative risk of another autistic-spectrum disorder was 0.83 (95 percent confidence interval, 0.65 to 1.07). There was no association between the age at the time of vaccination, the time since vaccination, or the date of vaccination and the development of autistic disorder.
CONCLUSIONS
This study provides strong evidence against the hypothesis that MMR vaccination causes autism.
Kreesten Meldgaard Madsen, M.D., Anders Hviid, M.Sc., Mogens Vestergaard, M.D., Diana Schendel, Ph.D., et al.
Abstract
BACKGROUND
It has been suggested that vaccination against measles, mumps, and rubella (MMR) is a cause of autism.
METHODS
We conducted a retrospective cohort study of all children born in Denmark from January 1991 through December 1998. The cohort was selected on the basis of data from the Danish Civil Registration System, which assigns a unique identification number to every live-born infant and new resident in Denmark. MMR-vaccination status was obtained from the Danish National Board of Health. Information on the children's autism status was obtained from the Danish Psychiatric Central Register, which contains information on all diagnoses received by patients in psychiatric hospitals and outpatient clinics in Denmark. We obtained information on potential confounders from the Danish Medical Birth Registry, the National Hospital Registry, and Statistics Denmark.
RESULTS
Of the 537,303 children in the cohort (representing 2,129,864 person-years), 440,655 (82.0 percent) had received the MMR vaccine. We identified 316 children with a diagnosis of autistic disorder and 422 with a diagnosis of other autistic-spectrum disorders. After adjustment for potential confounders, the relative risk of autistic disorder in the group of vaccinated children, as compared with the unvaccinated group, was 0.92 (95 percent confidence interval, 0.68 to 1.24), and the relative risk of another autistic-spectrum disorder was 0.83 (95 percent confidence interval, 0.65 to 1.07). There was no association between the age at the time of vaccination, the time since vaccination, or the date of vaccination and the development of autistic disorder.
CONCLUSIONS
This study provides strong evidence against the hypothesis that MMR vaccination causes autism.
-
Mogy87
#2231 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Sta znaju Danci...na ovako malom uzorku od samo 500.000 ljudi 
- Ommadawn
#2232 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Uh, pa njih najviše ima kao Slobodnih Zidara, ‘ta ti je...Mogy87 wrote:Sta znaju Danci...na ovako malom uzorku od samo 500.000 ljudi
-
polacijela
#2233 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
I da otvore i analiziraju po jednu vakcinu iz svake serije, navedu sta se nalazi u njoj i u kojem omjeru, i da to sve odgovara deklaraciji proizvođača, to opet neće smanjiti učestalost nuspojava, jer su one neminovne, ne mogu se izbjeći i ne mogu se predvidjeti.S4mpion wrote:Samo za vaxx fanatike(mitomane i ljubitelje Jelene Karleuše) koji su se javljali na ovoj temi:
Očigledno ovi roditelji ne poznaju citate Jelene Karleuše, jer njen rad ne prate tako dobro kao vi.Samo 25 roditelja prošle godine se izjasnilo da će vakcinisati djecu u dodatno odobrenom roku od dva mjeseca, što su i ispoštovali uz dostavu nalaza o izvršenoj vakcinaciji. Za ostale roditelje službeni postupak je u toku. Roditelji koji su se odazvali pozivima ističu da je razlog odbijanja vakcinacije djece sumnja na kvalitet vakcina te bojazan od eventualnih posljedica.
Vezano za ovog imunologa i ideju da i u Hrvatskoj uvedu demokratsko pravo roditelja na odbijanje vakcine, po ugledu na Njemačku. Tamo je stepen vakcinacije od 95-99%. Čak i uz vjerovatnoću encefalitisa 1:3.000.000 i sve ostale nuspojave.
Kad nam stanje svijesti bude na nivou Nijemca, onda mogu prava kao u Njemačkoj.
-
Mogy87
#2234 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Zavjera na globalnom nivouOmmadawn wrote:Uh, pa njih najviše ima kao Slobodnih Zidara, ‘ta ti je...Mogy87 wrote:Sta znaju Danci...na ovako malom uzorku od samo 500.000 ljudi
- triconja
#2235 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Autizam u promilima, vise ce djece dobit skoliozu nego autizam.Mogy87 wrote:A Population-Based Study of Measles, Mumps, and Rubella Vaccination and Autism
Abstract
BACKGROUND
METHODS
RESULTS
CONCLUSIONS
Dje ono sto djeca masovno dobijaju autizam? Nije autizam kad se dijete usere u gace ili upisa u krevet, ha ja
- DaffyDuck
#2236 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ja, recimo, autizam nisam spomenula. Pricam o nekim drugim stvarima.Velkoski wrote:KOLIKO VI ZNATE LJUDI SA AUTIZMOM??????? Kakav crni autizam, postoji li više iko normalan na ovoj jebenoj planeti? Oduzimati djecu za nevakcinaciju, jedino rješenje izgleda
-
zdruzdjo
#2237 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ma ja ne znam sto se iko muci objasnjavajuci benifite ili lose strane vakcine, i ubjedjujuci narod u ista
Znaci, ok neces. Nema problema.
Osiguranje obavezno u skolu uvesti. Moje djete vakcinisano, osiguranje 5 km na godisnjem nivou(koliko i sada placam) necije djete nevakcinisano 500. Razlog? Pa veci si rizik po opstu sigurnost razreda.
Npr zbog zdravstvenih problema od svoje 5-te godine nisam smio vise dobito niti jednu vakcinu. Znam da mi ih nije puno ostalo. Jedna od njih je bila za zausnjake. Znam da sam kao djete bjezao od ljudi sa zausnjacima kao djavo od krsta. I kad si vakcinisan dobijes ti zausnjake ali ako nisi to se razbukta. I sad neko djete u razredu zbog zdravstvenog problema ne smije primiti vakcinu a onda dodje neka facebook/jelena pametnica cije djete nije vakcinisano i donese morbile ili sl i necije djete najebe totalno.
Dalje. Redovno zdravstveno osiguranje za nevakcinisane uvesti participaciju za sve. Od lijekova, pregleda, nalaza, bolnica...sve, sve sve...
Dalje nije ti djete vakcinisano a dobilo morbile, Placas puni iznos bolnickih troskova, lijecenja, smjestaja.....bez obzira kakvo osiguranje imao.
Nema problema dati mogucnost izbora. Svi mi imamo izbor za sve u zivotu. Neki izbori su jeftiniji neki su skuplji.
Ja imam izbor da na autu pritisnem gas i vozim 100 kroz grad. Kad napravim belaj vozeci tako, ode osiguranje pod oblake.
Ako me uhvati radar-ode vozacka, platim kaznu...i ja opet tako sutra mogu. Ali kosta.
E tako treba da kosta i sa zajebavanjem sa kolektivnom imunizacijom.
Znaci, ok neces. Nema problema.
Osiguranje obavezno u skolu uvesti. Moje djete vakcinisano, osiguranje 5 km na godisnjem nivou(koliko i sada placam) necije djete nevakcinisano 500. Razlog? Pa veci si rizik po opstu sigurnost razreda.
Npr zbog zdravstvenih problema od svoje 5-te godine nisam smio vise dobito niti jednu vakcinu. Znam da mi ih nije puno ostalo. Jedna od njih je bila za zausnjake. Znam da sam kao djete bjezao od ljudi sa zausnjacima kao djavo od krsta. I kad si vakcinisan dobijes ti zausnjake ali ako nisi to se razbukta. I sad neko djete u razredu zbog zdravstvenog problema ne smije primiti vakcinu a onda dodje neka facebook/jelena pametnica cije djete nije vakcinisano i donese morbile ili sl i necije djete najebe totalno.
Dalje. Redovno zdravstveno osiguranje za nevakcinisane uvesti participaciju za sve. Od lijekova, pregleda, nalaza, bolnica...sve, sve sve...
Dalje nije ti djete vakcinisano a dobilo morbile, Placas puni iznos bolnickih troskova, lijecenja, smjestaja.....bez obzira kakvo osiguranje imao.
Nema problema dati mogucnost izbora. Svi mi imamo izbor za sve u zivotu. Neki izbori su jeftiniji neki su skuplji.
Ja imam izbor da na autu pritisnem gas i vozim 100 kroz grad. Kad napravim belaj vozeci tako, ode osiguranje pod oblake.
Ako me uhvati radar-ode vozacka, platim kaznu...i ja opet tako sutra mogu. Ali kosta.
E tako treba da kosta i sa zajebavanjem sa kolektivnom imunizacijom.
-
Naslovnica
#2238 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
I ja sam pisao prije nekoliko stranica i nigdje nisam spomenuo autizam.DaffyDuck wrote:Ja, recimo, autizam nisam spomenula. Pricam o nekim drugim stvarima.Velkoski wrote:KOLIKO VI ZNATE LJUDI SA AUTIZMOM??????? Kakav crni autizam, postoji li više iko normalan na ovoj jebenoj planeti? Oduzimati djecu za nevakcinaciju, jedino rješenje izgleda
Lako je pisati gluposti da se treba oduzimati djecu, ići u zatvor za promovisanje izbjegavanja vakcinacije (ja sam samo iznio svoje lično iskustvo i mišljenje, a svako neka odluči za sebe), i sve to dokle god nemaš svoju do tada savršeno zdravu djecu koja su imala takve reakcije da smo nakon toga odlučili da ih više nećemo vakcinisati.
Život mog djeteta mi je važniji od ostatka čitavog svijeta i ne namjeravam ponovo rizikovati njihov život strepeći da li će upasti u onih 1:1000000 ili koliko god.
Ne, zaista, pišite i napadajte me koliko hoćete, ali smo mi odlučili. Jednom kada dođete u situaciju da nakon vakcine bespomoćno držite svoje dijete u rukama i ne znate da li će sutra biti živo ili ne, sve se promijeni.
Čitam na portalu isto kao i na forumu, uglavnom ista matrica 'napada' strane koja je skoro pa bezuvjetno za vakcine (spominju Karleušu, instagram i YT mame, itd), uz dijeljenje vrlo ružnih epiteta i uvreda koje su u rangu sektaške agresivnosti. Ne mogu se oteti utisku da je farmaceutska industrija itekako pokrenula lobiranje i kampanju vezano za ovu tematiku, što me nimalo ne čudi, velike su pare u pitanju.
Obzirom na državu u kojoj živimo, ja nikako ne mogu da vjerujem našem sistemu koji je korumpiran od vrha do dna. Od onog koji raspisuje tender, od onog ko skladišti i transportuje vakcine, do amaterskog i šarlatanskog osoblja u domovima zdravlja. Pisao samo o tome u mom dugačkom postu.
-
polacijela
#2239 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Farmaceutske firme baš zarađuju na vakcinama, cjelokupni program vakcinacije od rođenja do 14. godine košta ko paracetamol i brufen sirup u prvoj godini zivota.
-
Naslovnica
#2240 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Poređenje je apsolutno irelevantno jer ne kljukaju se sva djeca podjednako paracetamolima i brufenima, osim ako izneseš egzaktne pokazatelje. Očito da raspolažete ciframa, pa smatram da neće biti problem ovdje ih predočiti.polacijela wrote:Farmaceutske firme baš zarađuju na vakcinama, cjelokupni program vakcinacije od rođenja do 14. godine košta ko paracetamol i brufen sirup u prvoj godini zivota.
Na stranu to što uz većinu vakcina bude - uzmite vi panadol, paracetamol, dalsy...za svaki slučaj ako bude temperature.
Sve je to profit.
-
Mogy87
#2241 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ja razumijem da nesto sto je kontraindikacija za 1 od milion djece za roditelje kojim se desi je 100%. I to je grozno. Ali vjerovatnoca za smrt od morbila je 1:1000 tj. MNOGO izvjesnija. U 2017 je 110.000 djece umrlo od morbila, a vakcinom je sprijecena smrt preko 2 miliona ljudi. Igra statistike i velikih brojeva.Naslovnica wrote:I ja sam pisao prije nekoliko stranica i nigdje nisam spomenuo autizam.DaffyDuck wrote:Ja, recimo, autizam nisam spomenula. Pricam o nekim drugim stvarima.Velkoski wrote:KOLIKO VI ZNATE LJUDI SA AUTIZMOM??????? Kakav crni autizam, postoji li više iko normalan na ovoj jebenoj planeti? Oduzimati djecu za nevakcinaciju, jedino rješenje izgleda
Lako je pisati gluposti da se treba oduzimati djecu, ići u zatvor za promovisanje izbjegavanja vakcinacije (ja sam samo iznio svoje lično iskustvo i mišljenje, a svako neka odluči za sebe), i sve to dokle god nemaš svoju do tada savršeno zdravu djecu koja su imala takve reakcije da smo nakon toga odlučili da ih više nećemo vakcinisati.
Život mog djeteta mi je važniji od ostatka čitavog svijeta i ne namjeravam ponovo rizikovati njihov život strepeći da li će upasti u onih 1:1000000 ili koliko god.
Ne, zaista, pišite i napadajte me koliko hoćete, ali smo mi odlučili. Jednom kada dođete u situaciju da nakon vakcine bespomoćno držite svoje dijete u rukama i ne znate da li će sutra biti živo ili ne, sve se promijeni.
Čitam na portalu isto kao i na forumu, uglavnom ista matrica 'napada' strane koja je skoro pa bezuvjetno za vakcine (spominju Karleušu, instagram i YT mame, itd), uz dijeljenje vrlo ružnih epiteta i uvreda koje su u rangu sektaške agresivnosti. Ne mogu se oteti utisku da je farmaceutska industrija itekako pokrenula lobiranje i kampanju vezano za ovu tematiku, što me nimalo ne čudi, velike su pare u pitanju.
Obzirom na državu u kojoj živimo, ja nikako ne mogu da vjerujem našem sistemu koji je korumpiran od vrha do dna. Od onog koji raspisuje tender, od onog ko skladišti i transportuje vakcine, do amaterskog i šarlatanskog osoblja u domovima zdravlja. Pisao samo o tome u mom dugačkom postu.
-
zdruzdjo
#2242 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Naslovnica wrote:.......
Meni nikakoljudi nisu jasni u jednoj stvari. Ja koliko se sjecam, ljuti na svijet dolaze na nacinna koji vec dolaze.
Znaci nema neka fabrika koja nas pravi iste, nego smo razliciti.
E tako svako od nas ima drukciju reakciju prema necemu. Tako i vakcini.
Jebi ga uzimas woltaren cjeli zivot pa jednom se nesto uzburka pa bubrezi stanu. Brufen takodje. More djece ostalo gluho od streptomicina pa opet se koristi. Penicilin dobijas cjeli zivot pa jednog dana nesto eksplodira i spuca te sok. Sve ovo nije sablon, nego mogucnost. Mozda da mozda ne.
Ja sam cjeli zivot jeo tahan-halvu i volim je do bola a onda jednog dana u svojim tridesetim kad sam pojeo komadic dobijem neku zajebanu alergijsku reakciju gdje sam jedva ziv ostao.
Nikad se recimo niko ne zapita da li npr. MMR vakvina izreaguje sa nekom hemikalijom iz neke djecije hrane pa eksplodira. Sa nekim preparatom kojim se prska voce. Sa hlorom iz vode jer neko ima neku osjetljivost na isti, Bekutan kremom kojom se maze djete, nekinpreparat koji se nalazi u deterdzentu koji je bezopasan ali u dodiru sa necim iz vakcine se razbukta .......
Sve to su individualne stvari. Kako je kocka sa penicilinom, tako je i sa vakcinom, grozdjem, kiwi, domestos, omeksivac za rublje. Ali....TO JE SVIJET U KOJEM ZIVIMO.
-
Naslovnica
#2243 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
@Mogy87,
Sve jasno, apsolutno se slažem.
Vrijeđa me ovo spominjanje oduzimanja djece, zatvori, kazne, agresiva, ko mi ludi, a ono ni kučeta ni mačeta i prosipa neku priču šta bi oni radilo roditeljima.
Budalaštine.
Sve jasno, apsolutno se slažem.
Vrijeđa me ovo spominjanje oduzimanja djece, zatvori, kazne, agresiva, ko mi ludi, a ono ni kučeta ni mačeta i prosipa neku priču šta bi oni radilo roditeljima.
Budalaštine.
-
Naslovnica
#2244 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ne kontam, šta ti nije jasno?zdruzdjo wrote:Naslovnica wrote:.......
Meni nikakoljudi nisu jasni u jednoj stvari. Ja koliko se sjecam, ljuti na svijet dolaze na nacinna koji vec dolaze.
Znaci nema neka fabrika koja nas pravi iste, nego smo razliciti.
E tako svako od nas ima drukciju reakciju prema necemu. Tako i vakcini.
Jebi ga uzimas woltaren cjeli zivot pa jednom se nesto uzburka pa bubrezi stanu. Brufen takodje. More djece ostalo gluho od streptomicina pa opet se koristi. Penicilin dobijas cjeli zivot pa jednog dana nesto eksplodira i spuca te sok. Sve ovo nije sablon, nego mogucnost. Mozda da mozda ne.
Ja sam cjeli zivot jeo tahan-halvu i volim je do bola a onda jednog dana u svojim tridesetim kad sam pojeo komadic dobijem neku zajebanu alergijsku reakciju gdje sam jedva ziv ostao.
Nikad se recimo niko ne zapita da li npr. MMR vakvina izreaguje sa nekom hemikalijom iz neke djecije hrane pa eksplodira. Sa nekim preparatom kojim se prska voce. Sa hlorom iz vode jer neko ima neku osjetljivost na isti, Bekutan kremom kojom se maze djete, nekinpreparat koji se nalazi u deterdzentu koji je bezopasan ali u dodiru sa necim iz vakcine se razbukta .......
Sve to su individualne stvari. Kako je kocka sa penicilinom, tako je i sa vakcinom, grozdjem, kiwi, domestos, omeksivac za rublje. Ali....TO JE SVIJET U KOJEM ZIVIMO.
Što nakon svega što smo predeverali sa reakcijama na vakcinu ne želim više da se kockam sa životom svoje djece?!
-
polacijela
#2245 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Na internet stranici Agencije za lijekove BiH su podaci o prometu lijekova od 2017. godine i unazad.Naslovnica wrote:Poređenje je apsolutno irelevantno jer ne kljukaju se sva djeca podjednako paracetamolima i brufenima, osim ako izneseš egzaktne pokazatelje. Očito da raspolažete ciframa, pa smatram da neće biti problem ovdje ih predočiti.polacijela wrote:Farmaceutske firme baš zarađuju na vakcinama, cjelokupni program vakcinacije od rođenja do 14. godine košta ko paracetamol i brufen sirup u prvoj godini zivota.
Na stranu to što uz većinu vakcina bude - uzmite vi panadol, paracetamol, dalsy...za svaki slučaj ako bude temperature.
Sve je to profit.
http://www.almbih.gov.ba/dokumenti/publikacije/
Vakcine oko 6 miliona KM, kapi za nos 10 miliona, lijekovi za liječenje kašlja i prehlade 12 miliona (u to se ne ubrajaju antibiotici), brufen i paracetamol 10 miliona, lijekovi za liječenje povećane želučane kiseline 16 miliona, antibiotici 47 miliona, lijekovi za liječenje dijabetesa 62 miliona KM, za liječenje zloćudnih bolesti 75 miliona KM, za liječenje srčanih oboljenja 112 miliona.
Tako da su vakcine kap u moru, ako gledamo koliko farmaceutska industrija zaradi na njima.
Osim ako nećeš tvrditi da vakcine uzrokuju rak, dijabetes, hiperlipidemiju, srčane bolesti i da je program vakcinacije sračunat upravo da od svakog čovjeka napravi doživotnu mušteriju
-
moke_31
#2246 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Sjedište SZO za Evropu u Kopenhagenu, Danska?! Slučajnost ili neMogy87 wrote:Sta znaju Danci...na ovako malom uzorku od samo 500.000 ljudi
-
zdruzdjo
#2247 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ok hajdemo ovako.Naslovnica wrote: Ne kontam, šta ti nije jasno?
Što nakon svega što smo predeverali sa reakcijama na vakcinu ne želim više da se kockam sa životom svoje djece?!
Kupis kilu narandzi ili limuna djetetu na pijaci. Hajde protljaj rukom po kori pa pogledaj sta ti je ostalo na ruci. Dio toga je morao uci u pulpu.
Kupis jabuke. Opste poznata stvar je da su jabuke toliko tretirane pesticidima da su na granici jestivosti.
Kupis sok neki u prodavnici. Najskuplji. Pogledaj sastav. Mozda ti bude poznato 5 od 20 sastojaka u istom.
Itd....
Hajmo sad ovako. Npr. Kazes imas svoje sto uzgajas bez pesticida, prahova, klinci-palci... Ok a gdje je to raslo. Mislim pod kojim nebom. Sta je iz zraka padalo na zemlju iz koje raste?
Izadjes sa djetetom na planinu negdje da udahne have i uhvati sunca. Mozda ti je iznad glave ozonska rupa velicine drzave. Mozda su avioni naletili i ostavili more chem-trails sa ko zna kakvim sadrzajem.
Sta hocu reci u danasnjem vremenu SVE JE KOCKA. Ali bas sve. I nemoguce je izbjeci.
Mozda su i ove morbile posljedica nekog zagadjenja u KS. Vidjeli smo ovu zimu kako nam je bilo u par navrata. Nesto izreagovalo sa necim. Mozda ljepila kojima se veze pelet.....mozda.....
I ne mogu reci da treba da se kocka jos vise sa vakcinama ko odbija. Ali kocka je i dobijanje morbila. Ako mogu izbjeci veliku sansu da dobije djete morbile spram vrlo male sanse da dobije neku bolescuru kao eventualnu posljedicu vakcine, hmmmmm.
Rado. Moras se kockati. Tako ti je pa sad sam skontaj rizike. Ali samo nemoj da nekog treceg zaboli glava zbog tvoje kocke i uloga.
- triconja
#2248 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Mislim da je ovo sve dobro za razvoj medicine jer ce se vrsit eksperimenti (u narodu poznato ko eksperimentalna terapija) nad djecom koja dobiju razne bolesti koje su mogli vakcinacijom zaustavit.
-
Mogy87
#2249 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Imali smo, na zalost, 2000+ godina takvih eksperimenata. To je ono od desetero djece ostane petero.triconja wrote:Mislim da je ovo sve dobro za razvoj medicine jer ce se vrsit eksperimenti (u narodu poznato ko eksperimentalna terapija) nad djecom koja dobiju razne bolesti koje su mogli vakcinacijom zaustavit.
- van Basten
#2250 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Prvi slucaj autizma kao takvog opisan u strucnim knjigama 30ih proslog vijeka. Sigurno da je postojao i ranije ali trebalo je vremena da se prepozna kao takav, definise, odvoji...
Prve mrp vakcine uvedene 70ih proslog vijeka.
Prve mrp vakcine uvedene 70ih proslog vijeka.