FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Charuga
Globalni moderator

#2226 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Prije odlaska ekipe Zeljeznicara u Medjugorje
Osim otpisao Salkica, Sadikovica i Memisevica

Ako je suditi prema igri Zeljeznicara na pripremnoj utakmici protiv Famosa, navijaci ni naredne sezone nece imati previse prilika za radost. Menadzer i trener Amar Osim odlucio je da reducira spisak prvotimaca. Tako na pripreme u Medjugorje nisu krenuli Sadikovic, Memisevic i Salkic.
- Morali smo reducirati spisak, a ova trojica igraca nisu jedina koja ce moci potraziti drugi klub. U Medjugorju cemo odluciti koja ce to biti imena - govori Osim.
Sadikovicu je istekao ugovor, dok je Memisevicu ponudjena posudba u Zvijezdu iz Gradacca, sto igrac nije prihvatio. Salkic je prosle sezone igrao na posudbi u sarajevskoj Bosni, a navodno bi se mogao preseliti u Sloveniju.
Pitali smo trenera da li znaci da se ova trojica fudbalera ne uklapaju u koncepciju Zeljeznicara.
- Ma kakva koncepcija, mi nemamo koncepcije, vidjeli ste u Hrasnici. Imamo 22 igraca koja ne mogu pobijediti Famos - ljut je Osim.
U strucnom stabu jos ocekuju da celnici kluba osiguraju novac za pojacanja. Ugovore nisu potpisali ni Mesanovic, Mesic, Serdarevic i Kovacevic, koji treniraju sa ekipom.
O novim imenima stidljivo se govori, ali je jasno da ce, ako do pocetka Premijer lige ne bude novih, kvalitetnih imena, najavljene ambicije za plasman u Evropu biti skoro nemoguce ispuniti.

Z. S.

Danas protiv Igmana

Zeljeznicar ce danas u Medjugorju odigrati prijateljsku utakmicu protiv Igmana iz Konjica. Za subotu je dogovoren duel sa Capljinom, za ponedjeljak sa GOSK-om, a za srijedu sa Velezom.

AVAZ
elSaik

#2227 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Jel' jak ovaj Igman? :mrgreen:
Charuga
Globalni moderator

#2228 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

elSaik wrote:Jel' jak ovaj Igman? :mrgreen:
Jaci od Famosa .. :)

Nije izgleda problem koliko je jak onaj protiv kojeg mi igramo nego koliko moze tim koji izadje za nas .. Sta im je uradio na pripremama i sta im jos radi oni jedva hodaju .. Imam osjecaj ko da imaju dobro teske tegove na nogama .. J.bo ih je za sve ove godine sto su trckarali po terenu .. :) :)
nikad_izvini

#2229 Re: FK Zeljeznicar

Post by nikad_izvini »

Osim se kotarisao Sadikovića :D :-D Levat koji navodno igra poziciju lijevog beka, ne zna da centrira, ima mangupske kopačke i ne zna dodati loptu :thumbup: Čestitke, idemo dalje
strong69

#2230 Re: FK Zeljeznicar

Post by strong69 »

Plavih_11 wrote: Pitali smo trenera da li znaci da se ova trojica fudbalera ne uklapaju u koncepciju Zeljeznicara.
- Ma kakva koncepcija, mi nemamo koncepcije, vidjeli ste u Hrasnici. Imamo 22 igraca koja ne mogu pobijediti Famos - ljut je Osim.
U strucnom stabu jos ocekuju da celnici kluba osiguraju novac za pojacanja. Ugovore nisu potpisali ni Mesanovic, Mesic, Serdarevic i Kovacevic, koji treniraju sa ekipom.
:D :D :D NAvijac sam FKS ali svaka cast za ovo :thumbup:
Ovakav bi jedan nama trener trebao. Neka strepe za svoje mjesto. Sve mangupi umisljeni. Jedino ovako se s njima moze.
elSaik

#2231 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Ma upravu je čovjek 100%. Mislim, dragi su meni igrači naši, simpatični su, mogu popiti, ali, ruke na srcu, totalni su nogometni analfabeti.
Charuga
Globalni moderator

#2232 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

strong69 wrote:
Plavih_11 wrote: Pitali smo trenera da li znaci da se ova trojica fudbalera ne uklapaju u koncepciju Zeljeznicara.
:D :D :D NAvijac sam FKS ali svaka cast za ovo :thumbup:
Ovakav bi jedan nama trener trebao. Neka strepe za svoje mjesto. Sve mangupi umisljeni. Jedino ovako se s njima moze.
Ma covjek prica kao sto bi pricao svako ko prati Zelju. Bez upakivanja i lazi .. To je to ... Barem za sada ..
Charuga
Globalni moderator

#2233 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

ZELJEZNICAR Pripreme „Plavih“ za novu sezonu Premijer lige
Brazilac i Paragvajac stigli u Medjugorje

Strucni stab isprobat ce Juznoamerikance i odluciti hoce li ostati

Ekipi Zeljeznicara, koja se priprema u Medjugorju, prikljucilo se nekoliko igraca koji ce biti na probi, a strucni stab odlucit ce da li ce sa nekima od njih biti potpisani ugovori.
U cetvrtak su stigla dvojica Juznoamerikanaca, brazilski napadac Vinicijus Fernandez Macini de Sousa (Vinicius Fernandez Mazzini de Sousa) i veznjak iz Paragvaja Pablo Britez Arzamendija (Arzamendia).
Brazilac (25 godina) bio je nedavno u kombinaciji za prelazak u poljsku Vislu, a u karijeri je nastupao za Koritibu, Rio Klaro, Real Klube, Tupi i Kaldense, dok Paragvajac ima samo 19 godina i navodno je nastupao i za juniorsku reprezentaciju svoje zemlje.
Nekadasnji prvotimac Zelje Hadis Zubanovic bio je posrednik u dolasku igraca. Zubanovic bi u narednom periodu trebao obavljati duznost klupskog skauta.
- Nadam se da ce fudbaleri biti barem upola dobri kao informacije koje sam dobio. Strucni stab ce ih isprobati i donijeti odluku trebaju li ostati. Iskoristio sam neke svoje veze,
preporucili su mi ovu dvojicu igraca. Zelim pomoci Zeljeznicaru. U klubu se okupila ozbiljna ekipa, a sa menadzerom Amarom Osimom moze se odlicno saradjivati - kaze Zubanovic.
Pored ove dvojice igraca, u Medjugorju je na probi jos nekoliko igraca iz Srbije, Crne Gore, pa cak i iz Portugala.

Z.S.

AVAZ
playercina

#2234 Re: FK Zeljeznicar

Post by playercina »

I Igman bolji od Željezničara

Navijači ali i stručni stožer Željezničara u pripremnom periodu nemaju razloga za radost.
Nakon pobjede protiv Famosa momčad s Grbavice nastavila je s lošim rezultatima u pripremnim utakmicima. Posljednji u nizu plavi su doživjeli od Igmana (1:0) u okviru priprema s kojima su nastavili u Međugorju.

Amar Osim je osim nekolicine standardnih igrača priliku pružio potencijalnim pojačanjima ali nakon onog što su pokazali jasno de se ne može govoriti o pojačanjima. Petnaestak dana uoči početka prvenstva Osim nema jasnu sliku o momčadi koja bi u narednoj sezoni trebala konačno probuditi klub iz letargije u koju je zapao posljednjih godina.

http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=18906

:lol:
Fordas

#2235 Re: FK Zeljeznicar

Post by Fordas »

elSaik wrote:Jel' jak ovaj Igman? :mrgreen:

Kako za koga :D

:lol: :lol: :lol: :lol: Sorry, morao sam
elSaik

#2236 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

NK Čapljina 0:4 FK Željezničar

Napokon, hehehe. 8-)
Charuga
Globalni moderator

#2237 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

"Plavi" ubjedljiv protiv Čapljine
Golove za pobjedu od 4:0 postigli Mešanović 2, Bučan i Brajović...
19.07.2009. 09:15

Fudbaleri Željezničara su u sklopu priprema za predstojeću sezonu sinoć u Međugorju savladali drugoligaša Čapljinu sa 4:0. Golove za ubjedljivu pobjedu "Plavih" postigli su Mešanović 2, Bučan i Bajrović.

Tim s Grbavice nastupio je u sljedećem sastavu: Šehić, Čolić, Cocalić, Mešić, Radovanović, Bešlija, Bekrić, Muharemović, Serdarević, Mehić, Mešanović. Još su igrali: Mulalić, Šimić, Bučan, Svraka, Stanić, Bajrović, Bajić, Kovačević.

- Bila je to još jedna u nizu provjera gdje koristili sve igrače kojima raspolažemo. Postigli smo po dva pogotka u svakom poluvremenu. Tokom susreta padala je kiša, što je imalo utjecaja na kvalitet igre - rekao je Dino Đurbuzović, trener u strčnom štabu Željezničara.

"Plavi" će sutra odigrati utakmicu protiv prvoligaša GOŠK-a iz Gabele.

Stigao Brajović

Nemanja Brajović, fudbaler koji je nastupao za srbijanski Borac iz Čačka, priključio se jučer pripremama Željezničara u Međugorju i odmah je bio strijelac protiv Čapljine.

Ovaj napadač rođen je 23. januara 1988. godine, a stručni štab će u narednih nekoliko dana odlučiti hoće li ostati u taboru "Plavih".

Autor: A. Dr.
irac300

#2238 Re: FK Zeljeznicar

Post by irac300 »

Hajd', neka smo pobijedili, pa makar i drugoligasa! :-D Nego ova pojacanja me muce. Priblizava se pocetak lige, a jos se ne zna s kojim kadrom ce se raspologat!
Charuga
Globalni moderator

#2239 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

irac300 wrote:Hajd', neka smo pobijedili, pa makar i drugoligasa! :-D Nego ova pojacanja me muce. Priblizava se pocetak lige, a jos se ne zna s kojim kadrom ce se raspologat!
Pa valjda i Amara isto muci .. Sto cu se ja brinuti kad on prima platu za to ... 8-) .. A njemu ipak vjerujem za razliku od Sime i Demira ..
odvijac

#2240 Re: FK Zeljeznicar

Post by odvijac »

nesto se suska da ona dva srbina nee potpisati,steta onaj jedan na beku je zvijer,radovanovic mislim :D
Charuga
Globalni moderator

#2241 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

odvijac wrote:nesto se suska da ona dva srbina nee potpisati,steta onaj jedan na beku je zvijer,radovanovic mislim :D
A da valjaju nema sumnje da bi ih ostavio .. Ovako, ko ce znati kakvi su ..
Charuga
Globalni moderator

#2242 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Prijateljska utakmica Zeljeznicar-Olimpik igrat ce se 25.07. u 20:00 na stadionu Grbavica. Cijene karata su 2 KM za juznu i sjevernu tribinu te 5 KM za zapadnu tribinu.
Dwndler

#2243 Re: FK Zeljeznicar

Post by Dwndler »

Moze li mi neko reci kad pocinje nova sezona i koji je raspored utakmica.
Prosle godine su poceli negdje pocetkom avgusta,ako me pamcenje dobro sluzi.
Charuga
Globalni moderator

#2244 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Dwndler wrote:Moze li mi neko reci kad pocinje nova sezona i koji je raspored utakmica.
Prosle godine su poceli negdje pocetkom avgusta,ako me pamcenje dobro sluzi.
Prvenstvo pocinje 01.08.2009. a raspored mozes vidjeti ovde http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 97&start=0 ... :thumbup:
elSaik

#2245 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

NK Posusje 0:0 FK Željezničar
elSaik

#2246 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

slucajan

#2247 Re: FK Zeljeznicar

Post by slucajan »

Interesantan filmic :thumbup:

Mislim da bi 3,5% od Dzekinog transfera bio spas za komsije.

E sada druga stvar je ovo... Neki dan mi rece jedan prijatelj, inace navijac Zelje, koji prati svu situaciju u klubu i oko kluba, da Zeljo nema pravo na te pare i da se ostvari transfer. Jer je napunio 23 godine jos u martu ove godine.

Je li Zeljo prilikom prodaje Edina Dzeke napravio ugovor kojim ce dobiti od narednih transfera 3,5% ili se oslanja na pravilo UEFE koja daje 3,5% od ukupne odstete maticnom klubu svakog igraca (do 23 godine, koliko ja znam) prilikom njegovih narednih transfera?
veljaca

#2248 Re: FK Zeljeznicar

Post by veljaca »

slucajan wrote:

E sada druga stvar je ovo... Neki dan mi rece jedan prijatelj, inace navijac Zelje, koji prati svu situaciju u klubu i oko kluba, da Zeljo nema pravo na te pare i da se ostvari transfer. Jer je napunio 23 godine jos u martu ove godine.

Je li Zeljo prilikom prodaje Edina Dzeke napravio ugovor kojim ce dobiti od narednih transfera 3,5% ili se oslanja na pravilo UEFE koja daje 3,5% od ukupne odstete maticnom klubu svakog igraca (do 23 godine, koliko ja znam) prilikom njegovih narednih transfera?
Ma brini ti o vizama i pasosima ..... nemoj o FK Zeljeznicaru ....
Charuga
Globalni moderator

#2249 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

slucajan wrote:

Pravo na procenat od 3,5% u slucaju prodaje Dzeke Želji ima do kraja 2009. godine.
slucajan

#2250 Re: FK Zeljeznicar

Post by slucajan »

veljaca wrote:
slucajan wrote:

Ma brini ti o vizama i pasosima ..... nemoj o FK Zeljeznicaru ....
kakav lik :(
Post Reply