Cijene stanova All about

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Ambrozija

#2226 Re: Cijene stanova All about

Post by Ambrozija »

valter.ba wrote:Tu ti je cjena 4-5000 ne dolazi molim te ostani gdje jesi jer nemamo gdje ni sa sobom:)))) Svi bi u sa wtf :shock:
4-5000 :shock:
Vidjela sam stan u novogradnji na Breci (nisu Vrtovi sunca), odmah pored tih crvenih ciglanih zgrada, 50m2 - 116.000 KM i to bas lijep stan!
valter.ba

#2227 Re: Cijene stanova All about

Post by valter.ba »

Ambrozija wrote:
valter.ba wrote:Tu ti je cjena 4-5000 ne dolazi molim te ostani gdje jesi jer nemamo gdje ni sa sobom:)))) Svi bi u sa wtf :shock:
Vidjela sam stan u novogradnji na Breci (nisu Vrtovi sunca), odmah pored tih crvenih ciglanih zgrada, 50m2 - 116.000 KM i to bas lijep stan!
Plavušo pa zar ne vidiš da sam se šalio sa ovim što bi emigrirao u Sarajevo :lol: . Joj jutros sam ustao na ljevu nogu sorry svima :lol: .
otherside

#2228 Re: Cijene stanova All about

Post by otherside »

zna li neko da mi kaze kako na koji nacin agencije uzimaju proviziju kad posreduju prilikom rentanja stana?
i postoji li neki ugovor?
Comrad

#2229 Re: Cijene stanova All about

Post by Comrad »

Mislim da nema nidje ovoliko ksenofobije kao kod nas. Pa sta bi tek jbt da ste njemac, pa da vam se nastanilo stotine hiljada bosnja. Pa nemojte biti licemjeri jbt...zabranio bi nekome iz drugog grada da ti se doseli, a ti bi odmah pohrlio u drugu drzavu da imas priliku.

To su normalne kretnje stanovnistva. Svako ide tamo gdje mu je bolje i gdje ima posla. Cinjenica je da je najkvalitetniji zivot u Sarajevu, da su tu najvece sanse za pronalazak posla. To je tako. Hocemo da budemo metropola, al bogati nemoj da mi ko dolazi sa strane. Pogledajte malo evropske gradove i koliko tu raznolikosti ima. E sad sto mi nemamo sistem, koji ce nauciti sve ove koji dodju da se ponasaju u skladu sa nekim pravilima, jbg sami smo za to krivi, ne mozes ni imati sistem kad ni onih 50% sto tu zive godinama se ne znaju ponasat.

Nemam nista protiv ljudi koji su kulturni i koji dolaze u ovaj grad i pronalaze sebi prilike. Stavite se vi u poziciju tih ljudi, pa razmislite malo, da li bi otisli tamo gdje vam potencijalno moze biti bolje.
Ambrozija

#2230 Re: Cijene stanova All about

Post by Ambrozija »

valter.ba wrote:
Ambrozija wrote:
Plavušo pa zar ne vidiš da sam se šalio sa ovim što bi emigrirao u Sarajevo :lol: . Joj jutros sam ustao na ljevu nogu sorry svima :lol: .
hahaha...Bila sam sigurna da si mrtav ozbiljan :D
Ali nisi bas potpuno u krivu, na Breki, u tim zgradama, mozda i jeste najskuplji kvadrat u gradu...
zokozoka

#2231 Re: Cijene stanova All about

Post by zokozoka »

Najskuplji !!! Koliko sam shvatio iz ong stana od 50 kvadrata da je cijena kvadrate negdje oko 1100 eura.
A ako to je najskuplja cijena onda je Sarajevo dobro jeftinije i od Beograda i od Sarajeva. Ta cijena od 1100 eura i sama pozicija Breke (koliko sam ja shvatio) u odnosu na čitav grad Sarajevo da ne kažem đžaba, npr. kad bi pogledala da je takva ili slična pozicija da li u BG ili ZG skoro duplo skuplja.
bajker_boj

#2232 Re: Cijene stanova All about

Post by bajker_boj »

chuchumbamayumbe wrote:Koliko bi se sada po kvadratu moglo dobiti za renovirani stan, Alipašino polje, kod Fahdovke?!
Ovo i mene interesuje.
budva

#2233 Re: Cijene stanova All about

Post by budva »

bajker_boj wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Koliko bi se sada po kvadratu moglo dobiti za renovirani stan, Alipašino polje, kod Fahdovke?!
Ovo i mene interesuje.
Ne vise od 1700-1800
chuchumbamayumbe

#2234 Re: Cijene stanova All about

Post by chuchumbamayumbe »

budva wrote:
bajker_boj wrote:
Ovo i mene interesuje.
Ne vise od 1700-1800
Hvala na infu!
khmm...ja sam čuo da se ne može dobiti više od 1000km da je*e rak raka!?
budva

#2235 Re: Cijene stanova All about

Post by budva »

ja sam rekao otprilike cijenu za neki najbolji stan na a. polju, misleci na stan bez objektivne mane (spratnost, raspored, orjentacija) i da je stan luksuzno renoviran
beeri

#2236 Re: Cijene stanova All about

Post by beeri »

Koja je bolja lokacija ,Olimpijska ili Šip?
Takodje,jeli velika razlika u cijeni stanova u ova dva naselja?
Ambrozija

#2237 Re: Cijene stanova All about

Post by Ambrozija »

zokozoka wrote:Najskuplji !!! Koliko sam shvatio iz ong stana od 50 kvadrata da je cijena kvadrate negdje oko 1100 eura.
A ako to je najskuplja cijena onda je Sarajevo dobro jeftinije i od Beograda i od Sarajeva. Ta cijena od 1100 eura i sama pozicija Breke (koliko sam ja shvatio) u odnosu na čitav grad Sarajevo da ne kažem đžaba, npr. kad bi pogledala da je takva ili slična pozicija da li u BG ili ZG skoro duplo skuplja.
Govorim o crvenim i zutim zgradama od cigle...Taj drugi stan je u potpuno drugoj zgradi..jest da je apsurd, s obzirom da je to novogradnja i da je ista lokacija, ali tako je kako je... i usput, ogradila sam se kad sam u prethodnom postu napisala "MOZDA"...Ali, ipak mislim da cijene na Breki nerijetko dolaze do 3000 KM...A medju najskupljima je recimo u Immportane centru gdje cijena iznosi 4000 KM po m2, dok je novogradnja u ulici Kosevo za koju je investitor Raiffeisen bank, kvadrat cak 5000 KM...Ti stanovi su jos u izgradnji...
Alhemicarkaa

#2238 Re: Cijene stanova All about

Post by Alhemicarkaa »

zokozoka wrote:Najskuplji !!! Koliko sam shvatio iz ong stana od 50 kvadrata da je cijena kvadrate negdje oko 1100 eura.
Koliko sam ja primjetila skuplji su stanovi na Ciglanama od onih na Breki.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#2239 Re: Cijene stanova All about

Post by Entropio »

Meni nije jasno zašto su Ciglane toliko na cijeni? Lokacija je super, ali meni one zgrade izgledaju degutantno i ružno (nabacano, jedno na drugom...).
sabanss

#2240 Re: Cijene stanova All about

Post by sabanss »

Entropio wrote:Meni nije jasno zašto su Ciglane toliko na cijeni? Lokacija je super, ali meni one zgrade izgledaju degutantno i ružno (nabacano, jedno na drugom...).
Pa i nisu bas na cijeni. Mehremica trg jeste, tamo ljudi cjene i po 4000 KM kvadrat stana, ostatak se moze naci i upola jeftinije iako je i to puno para za ono sto se dobije...
Comrad

#2241 Re: Cijene stanova All about

Post by Comrad »

mogu oni cijenit i 10k i prodavat 20 godina, nema sanse za ciglane dobit 4 hiljade...
sabanss

#2242 Re: Cijene stanova All about

Post by sabanss »

Comrad wrote:mogu oni cijenit i 10k i prodavat 20 godina, nema sanse za ciglane dobit 4 hiljade...
Slazem se, ima novogradnje ispod trice na boljim lokacijama. Ja samo prenosim kako sam zapazio trazeci stanove :D
dinoo1898

#2243 Re: Cijene stanova All about

Post by dinoo1898 »

Ambrozija wrote:Ja sam razmisljala tu kupiti stan kad prodam ovaj, to mi se cini bas lijepom lokacijom....
Ili u Uniprometu...e sad, znam da se dosta pisalo o istom, ali me zanima koja je cijena stanova u Uniprometu i kakvi su zapravo stanovi...Negdje vidim da je od 1900 pa ide do 2500 KM po m2, ali navodno se sve moze dogovoriti s njima, pogotovo ako imate kes....sta mislite koliko bi me dosao stan od nekih 60m2 u toj zgradi?
Mojoj djevojci su roditelji kupili stan u Uniprometu nema 20 dana... 62 kvadrata je izaslo nesto vise od 120,000 (ne zaboravi da na novogradnju ne placas porez prilikom uknjizbe koji iznosi 5%) tako da se nekada bolje okrenuti novogradnji pogotovo ako su veci iznosi.
a mama joj je arhitekta i raspitivala se dosta o svemu, uglavnom da skratim zgrada (navodno) nije sekunde losa da je dobro uradjena, ali se meni licno ne svidja lokacija nekako mi ono kao industrijski dio dodje...

et pozz :D
dinoo1898

#2244 Re: Cijene stanova All about

Post by dinoo1898 »

zokozoka wrote:Pošto ne zivim u Sarajevu, a volio bih se nekad nastaniti. I tako zujeći po gradu svidilo mi se naselje Breka ( crvene i žute zgrade od fasadne cigle) pa me interesuje koliko košta kvadrat u tom naselju i kakava je perspektiva cijena u Sarajevu tj. hoćeli rasti ili padati u periodu od naredne dvije godine?

evo da se i ja ukljucim, nema ti tu puno mudrolije gdje se naseliti, koliko para toliko muzike samo moj savjet bi ti bio da trazis stan "u ravnici" znaci sto blize tramvajskoj liniji jer zimi bude snijega, leda i sl... i parking za auto moze biti problem u tim malo visinskim lokacijama.

znači što bliže čaršiji, što bliže tramvajskim sinama ti je logika neka...
ako vec gledas breku onda vjerovatno imas novce, mozda da pogledas na grbavici 1... ??

samo prijedlog, nista vise :D

a sto se tice cijena, citao sam da je ovo dno, da navodno vise nece padati cijene...
a ako uporedis cijene sada i prije 3 godine vidjet ces drasticnu razliku pogotovo na nekim lokacijama :)
zokozoka

#2245 Re: Cijene stanova All about

Post by zokozoka »

A po mom nekom ukusu prvenstveno mrzim da živim u rupi tj. da mi se pogled sa prozora prostire najdalje sedam do deset metara. Pa je logično da bih negdje na brdu, a i ako se ne varam neko mi je rekao da je nekad na prostoru gdje je Breka sada bili neki voćnjaci tako da ako je to istina meni više i ne treba.
mumy

#2246 Re: Cijene stanova All about

Post by mumy »

uzmes stan na 17 il 18,da vidis pogleda :D
Comrad

#2247 Re: Cijene stanova All about

Post by Comrad »

dinoo1898 wrote:
Ambrozija wrote:Ja sam razmisljala tu kupiti stan kad prodam ovaj, to mi se cini bas lijepom lokacijom....
Ili u Uniprometu...e sad, znam da se dosta pisalo o istom, ali me zanima koja je cijena stanova u Uniprometu i kakvi su zapravo stanovi...Negdje vidim da je od 1900 pa ide do 2500 KM po m2, ali navodno se sve moze dogovoriti s njima, pogotovo ako imate kes....sta mislite koliko bi me dosao stan od nekih 60m2 u toj zgradi?
Mojoj djevojci su roditelji kupili stan u Uniprometu nema 20 dana... 62 kvadrata je izaslo nesto vise od 120,000 (ne zaboravi da na novogradnju ne placas porez prilikom uknjizbe koji iznosi 5%) tako da se nekada bolje okrenuti novogradnji pogotovo ako su veci iznosi.
a mama joj je arhitekta i raspitivala se dosta o svemu, uglavnom da skratim zgrada (navodno) nije sekunde losa da je dobro uradjena, ali se meni licno ne svidja lokacija nekako mi ono kao industrijski dio dodje...

et pozz :D
16 spratova, po ulazima ima 4-5 stanova, i ulazi imaju samo jedan lift, tri lifta na cijelu zgradu. Pa neki neboderi na alipasinu imaju po tri lifta u jednom ulazu, a izgradjeni 75+ godine. Ne znam kakav je kvalitet gradnje, ali ako su na liftovima stedili, ne znam onda...
otherside

#2248 Re: Cijene stanova All about

Post by otherside »

otherside wrote:zna li neko da mi kaze kako na koji nacin agencije uzimaju proviziju kad posreduju prilikom rentanja stana?
i postoji li neki ugovor?
niko ne zna ili? :sad:
Comrad

#2249 Re: Cijene stanova All about

Post by Comrad »

:-) Pa nazovite i pitajte.

Ajd sto ces cekati na odgovor na forumu, ali sto ces dobit nepouzdanu informaciju, te ovako, te onako...otidji fino na google i trazi i zovi. :roll:
otherside

#2250 Re: Cijene stanova All about

Post by otherside »

Comrad wrote::-) Pa nazovite i pitajte.

Ajd sto ces cekati na odgovor na forumu, ali sto ces dobit nepouzdanu informaciju, te ovako, te onako...otidji fino na google i trazi i zovi. :roll:
ma kontam ovdje su upuceni ljudi a svakako se na forumu vecinom postavljaju pitanja na koja se moze dobiti odgovor nakon jednog tel.poziva :D
al' nejse... :-D
Post Reply