HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
manki

#2226 Re: HS kablovska

Post by manki »

Šta ima jos wrote:Enes uzvraca udarac sesti dio :D

HAHAHAHAHAHAHAHHAHAH, već ga vidim. :lol:
bosnierx

#2227 Re: HS kablovska

Post by bosnierx »

hoggarr wrote:
dzeno123 wrote:Citam u novinama da ce jos par kanala prebacit sa digitalne na kablovsku, pa sto ja placam ovih 45km, radi 2 kanala vise? :x
Potpisujem! Očito da čovjek u očaju ne zna šta radi, pa sada digitalnu seli na analognu. Umjesto da napreduje u razvijanju tehnologije on se vraća unazad. "Dalvi" receivere koje nam je uvalio ne zadovoljavaju ni "ŽNJ" standarde, koliko čujem uzimao ih je na kilo u Kini, a da je ova informacija tačna pokazuje i to što se nigdje na internetu ne mogu naći podaci o proizvođaču pomenutog receivera. Pored toga jedan dan nema pola kanala iz ponude, a drugog dana ni one druge, u pola programa promijeni kanal pa često umjesto B92 ubaci Pink, a da ne govorim za usputne kanale ono pusti ih na dan-dva, pa onda vječito crno. Čist neprofesionalizam!
U americi onaj reciver kosta 11 $ :D
bosnierx

#2228 Re: HS kablovska

Post by bosnierx »

Meni je najvise krivo sto nema SportKluba , juce nisam mogao da gledam Man City ...

Za desetak dana ja se prebacujem na Telemach , prvenstveno radi interneta i SportKluba...
rooky

#2229 Re: HS kablovska

Post by rooky »

Image novi hs internet klub
gaius

#2230 Re: HS kablovska

Post by gaius »

joj priloga i kuknjave na hemi.. hahahah

kaže "građani su ogorčeni".. hahaha

strašno sam ogorčen.. konkurencija je prava stvar.. :)
na kraju će nam još i plaćati da im gledamo kablovsku hahaha

milion puta ponavljaju: "bosansko-hercegovačka kablovska televizija hs i srbijanska kablovska televizija telemach" hahahaha
domaci.ba

#2231 Re: HS kablovska

Post by domaci.ba »

Lud i ponosan wrote:
gaius wrote:joj priloga i kuknjave na hemi.. hahahah

Neviđeni primitivizam i seljakluk koji sam i ocekivao, ali u ovolikoj mjeri nikako. Jadni su da jadnije ne moze biti.
I oni pricaju o nekom zakonu, proceduri, prevari, infrastrukturi,... Ne znam samo kako ih nije sramota. Sto se mene tice, neka propadnu, nista drugo i nisu zasluzili. Imali su dovoljno vremena da stvore mrezu lojalnih korisnika, a oni su suprotno od toga stvorili ogorcene i nezadovoljne korisnike i to im se sada upravo vraca.

Na kraju ce gdin Enes ili prodati HS (sto bi bila najbolja moguca varijanta), ili propasti i nastaviti se baviti izvornim zanimanjem: Stocarstvom i poljuprivredom.
Ja cekam da mi ugovor istekne,jedino da se neko cudo dogodi pa da ih ne ukinem. :x
shlauf

#2232 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Enesu je prvo zafalilo para kad su ukinuli inkasante da naplaćuju pretplatu pa mu nisu mogli ući u trag koliko zarađuje a sada nakon uvodjenja plaćanja preko banke ili pošte Poreska zna koliki mu je priliv novca za jedan mjesec.
Greška je najveća što nije ulagao u razvoj i ponudu TV kanala, aljkavost i bahatost zaposlenika. Bolje otići u sjedište firme i poslati ih u 3 PM nego se živcirati na telefonu jer ih nećete dobiti. Sam pao sam se ubio. Prije bih volio da ih Telemach kupi nego da dajem ponovo nekom operatoru lova za priključak. 2005. godine sam platio 179,oo KM za priključak na privatnu kuću.

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
shlauf

#2233 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Jah, inkasanti su tada zaradjivali ovako: po naplaćenom računu za internet 1,oo KM a za kablovsku 0,50 KM. Navečer kad dodje kući on sabere koliko je naplatio računa i zna koliko je taj dan zaradio on a koliko Enes.

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
zonbirile

#2234 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

shlauf wrote:Enesu je prvo zafalilo para kad su ukinuli inkasante da naplaćuju pretplatu pa mu nisu mogli ući u trag koliko zarađuje a sada nakon uvodjenja plaćanja preko banke ili pošte Poreska zna koliki mu je priliv novca za jedan mjesec.
Greška je najveća što nije ulagao u razvoj i ponudu TV kanala, aljkavost i bahatost zaposlenika. Bolje otići u sjedište firme i poslati ih u 3 PM nego se živcirati na telefonu jer ih nećete dobiti. Sam pao sam se ubio. Prije bih volio da ih Telemach kupi nego da dajem ponovo nekom operatoru lova za priključak. 2005. godine sam platio 179,oo KM za priključak na privatnu kuću.

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
--------------------------
zajebain Telemach uzima samo 1KM za priključak,a Esaga neki dan na Višnjiku 80KM.E moj Esaadeee.
hoggarr

#2235 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Lud i ponosan wrote:
gaius wrote:joj priloga i kuknjave na hemi.. hahahah

Neviđeni primitivizam i seljakluk koji sam i ocekivao, ali u ovolikoj mjeri nikako. Jadni su da jadnije ne moze biti.
I oni pricaju o nekom zakonu, proceduri, prevari, infrastrukturi,... Ne znam samo kako ih nije sramota. Sto se mene tice neka propadnu, nista drugo i nisu zasluzili. Imali su dovoljno vremena da stvore mrezu lojalnih korisnika, a oni su suprotno od toga stvorili ogorcene i nezadovoljne korisnike i to im se sada upravo vraca.

Na kraju ce gdin Enes ili prodati HS (sto bi bila najbolja moguca varijanta), ili propasti i nastaviti se baviti izvornim zanimanjem: Stocarstvom i poljuprivredom.
Nije za papka nista drugo, a evo do sada se zadrzao iskljucivo zahvaljujuci korumpiranoj vlasti, te manjku konkurencije koja je svjesno bjezala od naseg trzista.
Upravo to, čovjek nije imao pored sebe kvalifikovane ljude iz ove oblasti koji bi ga posavjetovali o strategiji razvijanja usluge. Sve do sada što je i uveo, uveo je po metodi "ho-ruk" (daj mi više para), pogledaj pored analogne koja je po meni jedina stabilna usluga (doduše u posljednje vrijeme, jer ranijih godina poukidao je gomilu kvalitetnih programa i sl.), digitalna je čista neozbiljnost, i nemoguće je upratiti, što zbog mijenjanja frekfencija, što zbog gašenja kanala i nekvalitetne opreme koju su nam uvalili (Set Top Box). Priča o internetu je posebna priča, trudio se da uvede što više korisnika u ovu uslugu, a nije razvijao infrastrukturu proporcionalno broju korisnika pa kada je najveća frekfencija internet saobraćaja iza 18 sati smanjuje propusnost da nebi iskočio glavni link, primjetili ste da u tom periodu šteka Youtube, da nešto skinete preko torrenta i pored 1000000 seedera je ne moguće.

Kasno je sada razvijati nešto što je u startu traljavo postavljeno, jer ovo što sada radi je presipanje iz šupljeg u prazno.
shlauf

#2236 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Image

Stručnjak HS-a na radnom mjestu. Ovako se mjenjaju frekvencije kanala :D

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
udrch

#2237 Re: HS kablovska

Post by udrch »

shlauf wrote:Image

Ti očito radiš za Telemach..više si dosadan sa ovim navijanjem..
Da je Enes seljačina jeste, da HS nije najbolji izbor i ptice na grani znaju..
Ali brate nisu ni toliko loši, iako imaju ubjedljivo najlošiji menadžment koji mora sve prvo ispolitizirati, pa onda uvesti neku novinu i poboljšanje..
Ja koristim HS od početka i osuđen sam na njega jer živim u privatnoj kući, ne u zgradi..
Nisam nikad imao problema ni sa kablovskom ni sa internetom, tako da ne znam šta se ovi stalno žale..
Nisam naravno zadovoljan šta dobijem za 11,5 kablovske pretplate, ali nisam ni nezadovoljan..
Internetom sam zadovoljan, jer nikad nemam problema..
Treba reći da je HS uradio i dobrih stvari, recimo uveo je kablovsku u moje naselje, godinu dana nakon što su počeli raditi, a ostali su mi se smijali kad bih ih pitao dali imaju namjeru da dovedu kablovsku televiziju u moje naselje, jer im se navodno ne isplati..
Ovdje upravo mislim na neke koji su sad članovi grupacije Telemach, ali i Logosoftovci..
Telemach je samo jedan u nizu, niti će nam sa njima biti osjetno bolje niti gore..
Vi ovdje zaboravljate da su oni kupili najveće ublehaške operatere u ovom gradu..
nellington

#2238 Re: HS kablovska

Post by nellington »

Ja ovako zamišljam Boška :lol:
shlauf

#2239 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

udrch wrote:

Ti očito radiš za Telemach..više si dosadan sa ovim navijanjem..
Da je Enes seljačina jeste, da HS nije najbolji izbor i ptice na grani znaju..
Ali brate nisu ni toliko loši, iako imaju ubjedljivo najlošiji menadžment koji mora sve prvo ispolitizirati, pa onda uvesti neku novinu i poboljšanje..
Ja koristim HS od početka i osuđen sam na njega jer živim u privatnoj kući, ne u zgradi..
Nisam nikad imao problema ni sa kablovskom ni sa internetom, tako da ne znam šta se ovi stalno žale..
Nisam naravno zadovoljan šta dobijem za 11,5 kablovske pretplate, ali nisam ni nezadovoljan..
Internetom sam zadovoljan, jer nikad nemam problema..
Treba reći da je HS uradio i dobrih stvari, recimo uveo je kablovsku u moje naselje, godinu dana nakon što su počeli raditi, a ostali su mi se smijali kad bih ih pitao dali imaju namjeru da dovedu kablovsku televiziju u moje naselje, jer im se navodno ne isplati..
Ovdje upravo mislim na neke koji su sad članovi grupacije Telemach, ali i Logosoftovci..
Telemach je samo jedan u nizu, niti će nam sa njima biti osjetno bolje niti gore..
Vi ovdje zaboravljate da su oni kupili najveće ublehaške operatere u ovom gradu..
Nisam uposlenik Telemach-a nego sam umirovljenik - penzioner. Zivim u privatnoj kuci i od ljeta gospodnjeg 2005. sam pretplatnik HS-a. Bio sam i godinu i pol na internetu ali zbog čestih iskakanja tj. preopterečenosti mreže (tako kažu njegovi stručnjaci) sam vratio modem i otkazao tu vrstu usluge. Koristim ADSL i zadovoljan sam. I ja čekam da mojom ulicom Telemach postavi šumu kablova pa ću opet izvagati koji mi je operator bolji. Ako bude Telemach onda bye bye HS-u. :bih:

Image

Aleeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
zonbirile

#2240 Re: HS kablovska

Post by zonbirile »

koji odron od firme,hajde što plače,laže po novinama,ali sada pred haustore postavlja nadzorne kamere pored Telemachovih.Pa gdje je bio do sada.
swirl

#2241 Re: HS kablovska

Post by swirl »

Je li istina da je HS pustio u ovaj obicni paket Fox Life i Fox Crime? Ja nisam trazila, ali kazu mi neka raja da su se njima pojavila ova dva programa.
nellington

#2242 Re: HS kablovska

Post by nellington »

swirl wrote:Je li istina da je HS pustio u ovaj obicni paket Fox Life i Fox Crime? Ja nisam trazila, ali kazu mi neka raja da su se njima pojavila ova dva programa.
Piše u njihovom letku da jesu pustili to dvoje - svakako ne gledam TV, pa ne mogu potvrditi :)
shlauf

#2243 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

swirl wrote:Je li istina da je HS pustio u ovaj obicni paket Fox Life i Fox Crime? Ja nisam trazila, ali kazu mi neka raja da su se njima pojavila ova dva programa.
Ima ih u analagnoj jos od prosle hefte. :dance:
swirl

#2244 Re: HS kablovska

Post by swirl »

shlauf wrote:
Ima ih u analagnoj jos od prosle hefte. :dance:
A ima li jos radio Bir, jer ako ga nema, to ce biti kraj svijeta???!!!!!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2245 Re: HS kablovska

Post by JoseMujica »

pustili su tri-četiri programa, između ostalih i ova dva Foxa....mi juče skenirali i našli te nove programe, međutim do jutros je već jedan nestao :-) ..kakava bijeda
shlauf

#2246 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

JoseMujica wrote:
pustili su tri-četiri programa, između ostalih i ova dva Foxa....mi juče skenirali i našli te nove programe, međutim do jutros je već jedan nestao :-) ..kakava bijeda
Osim 2 FOX-a šta su još pustili ???
plemba

#2247 Re: HS kablovska

Post by plemba »

nisu nista, samo 2 fox-a

ali nicim mi ne mogu nadomjestiti sport klub, samo da se zna :x :x :x
hary

#2248 Re: HS kablovska

Post by hary »

shlauf wrote:
JoseMujica wrote:
Osim 2 FOX-a šta su još pustili ???
Ja sam primijetio samo FOX-ove. Doduse nisam znao ni za onaj Disney,ali mozda je on od ranije. Cuo sam da ce ubaciti i MTV Adria, Zone nesto, a mozda i SyFy.
Kasno se budis, Enese :roll:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#2249 Re: HS kablovska

Post by JoseMujica »

Dizni je isto novi...i bio je još jedan...ne sjećam se sada....
shlauf

#2250 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Enes ako hoće da zadrži ove postojeće pretplatnike onda bi najbolje bi bilo da sve kanale strpa u analognu za 11,50 KM :D
Locked