Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

Dozer

#2226 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Dozer »

JThomas wrote: pravo dobra, povoljna, domaćinska kuća. samo nije to klasični ćevap, nego što kaže, kao leskovački uštipci i/ili gurmanska pljeskavica, sa umiješanim sirom i začinima.
Sad imaju i klasicne cevape, samo nije somun nego one njhove pogacice. Ali su odlicni svakako.
tempuser

#2227 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by tempuser »

Danas bio u Petici, cevapi solidni ali minijaturni i bas pogledam u jelovnik pise da je porcija 10 kom 200g mesa.
Generalno, klasicna cevabdzinica nestaje, u Petici, osim ne-cevabdzijske ponude tipa snicla, kotlet, pileci filet, mozes naruciti i sopsku salatu!?!!?! :-)
Zizi505

#2228 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Zizi505 »

Nijedna. Kada mi se jedu cevapi, odem do Travnika, a nekada i do Zenice.
high_volume

#2229 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by high_volume »

zizi505 wrote:Nijedna. Kada mi se jedu cevapi, odem do Travnika, a nekada i do Zenice.
Kad mi se jede ćevap, kupim u Hodžića mesnici na Čaršiji (preko puta Pošte) kilo (40 kom) za 9 KM, raspalim roštilj od uglja sa Pogorelice, Memine somune kupim, i uživam :D
zateznistub

#2230 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

zizi505 wrote:Nijedna. Kada mi se jedu cevapi, odem do Travnika, a nekada i do Zenice.
U Travniku sam tri puta od jednom pojeo ćevapčiće...
dječak sa šibicama

#2231 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Ovo postade "najgora cevabdzinica u Sarajevu" tema
Zizi505

#2232 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Zizi505 »

high_volume wrote:
Kad mi se jede ćevap, kupim u Hodžića mesnici na Čaršiji (preko puta Pošte) kilo (40 kom) za 9 KM, raspalim roštilj od uglja sa Pogorelice, Memine somune kupim, i uživam :D
Kupujem inače meso kod njega, međutim ćevapi i sudžukice su mu kiseli, tako da i on otpada kao opcija za dobar ćevap iz Sarajeva :mrgreen:

Kada pravim roštilj odem po ćevape, a usput i suhovinu i sudžuku, do Mesomix Smajic, u Docu na Lašvi.
Zizi505

#2233 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Zizi505 »

dječak sa šibicama wrote:Ovo postade "najgora cevabdzinica u Sarajevu" tema
Neka poprave kvalitet, pa će biti i manje loših komentara.

Sjetih se da sam zadnji put u Sarajevu pojela dobar ćevap u Libanskom restoranu, na Čaršiji, gdje je sada buregdžinica Oklagija. Čini mi se da su ga držali libanci. Poslije je neko naš preuzeo retoran i srozao kvalitet jela.
avetinja

#2234 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by avetinja »

Tačno ne znam gdje bih više jeo ćevape na čaršiji.
Kod Hodžića 2 sam prije stalno dolazio, ali kada mi je donio hladne ćevape, prestao sam. Ne idem ima više od 10 godina.
Hodžić 1 je bio dobar dok su ćevapi bili 9 KM. Nakon pojeftinjenja na 7 KM sam otišao prvi i zadnji put.
U Mrkvi sam se otrovao, tako da mi nije na listi.
Željo mi nije bio dobar ni prije 10 godina, a komentari drugih me ne ohrabruju da ponovo probam.
Petica mi je bila dobra, ali mi u zadnje vrijeme donose žilave ćevape, još manje nego prije, koji nisu sočni kao prije.
Specijal 1 je dobar. Jedini koji su zadržali kontinuitet.
Kastel je pristojan, mada je bio bolji prije.
MaxPayne

#2235 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by MaxPayne »

breuer wrote:Bagrem odličan!
slažem se,baš su sočni ćevapi
breuer

#2236 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by breuer »

MaxPayne wrote:
breuer wrote:Bagrem odličan!
slažem se,baš su sočni ćevapi
ma i ćevapi, ali jetra priča 7 jezika :thumbup:
Raigor Stonehoof

#2237 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Raigor Stonehoof »

tempuser wrote:Danas bio u Petici, cevapi solidni ali minijaturni i bas pogledam u jelovnik pise da je porcija 10 kom 200g mesa.
Generalno, klasicna cevabdzinica nestaje, u Petici, osim ne-cevabdzijske ponude tipa snicla, kotlet, pileci filet, mozes naruciti i sopsku salatu!?!!?! :-)
To je zato sto kod njih ne stavljaju brasno, soju i ko zna kakve "dodatke" da bi ih ucinili vecim.
Xavier1

#2238 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Xavier1 »

Ma skoro nikakve razlike nema. Cuj voziti do Travnika ili Zenice zbog cevapa. Ma hajde molim te.
JThomas

#2239 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

e mogli bi staviti malo više mesa da ih učine većim. tačno je to ali svejedno su premali.
Qler

#2240 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Qler »

I ovdje sve neki gurmani i experti :)

ja vala volim u Zelji pojesti cevape, merak mi... ovo zmaj, besko, nekad mrkva jer mi je blizu... su cisto obrok.. u Zelji mi je merak..
beco

#2241 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by beco »

Dozer wrote:
vjesticanametli wrote::lol: hocu ba haj iduce hefte
A ja?! :shock:
selma 83 wrote:na željezničkoj (Zmaj) nisu valjali ima i 3 godine, bez nekog sočnog ukusa, ali za Hrasno Zmaj sočni jesu. 5 ćev. količinski dovoljno da se zasitiš. meščini da su onako vazda bili. optički. e sad ... :-? piše: Emir
Na zeljeznickoj sam ih pojeo 3-4 puta. Ukusom bili dobri, sve ok, ali pola sata nakon jela - horor u stomaku. Crijeva se pocnu prevrtati, krcati, krkljati, i na kraju se napusem k'o balon. Hala tad obavezna... Ne znam sta stavljaju u njih, ali ne idem ni tamo vise, odavno.

Sad ako ih pojedem, to je ili Mrkva ili Petica. Kod Hodzica su mi vazda bili nekakvi mini i presuhi, pa ga nisam nikad gotivio...
Nista me od hrane fakat ne muči osim ovih ćevapa od Zmaja sa stanice. Po dan ipo ih osjetim nije to bol, nego ko kamenje u stomaku, kiselina, neki opor okus, isto kao ananas svjež kad jedeš, pa te ona kiselina izjeda. Mogao bi se zakleti da je puno sode bikarbone. Raja na poslu naruće pa i ja sa njima, ostalo u ponudi im nema ovaj efekat ali ćevapi :roll:

Ne znam kako su sarajevske ćevapdžije ovoliko skrenuli. Besko mi je onako ok. Imam želju porbati još ćevabdžinicu Jezero, dobre sam stvari o tim ćevapima ćuo.
melac

#2242 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by melac »

Ja ne znam je li do mene, ali meni u Veneri cevapi najbolji, jest da somun nije nesto.
Tamo Travnik i Zenica kod Beslica suu rangu Hodzica i Zelje, nista posebno, ali na glasu. Ovi u Travniku isto Zmaj udarili na kvantitet, a srozali kvalitet. Iako su dobri ako sam dobro gladan.
amar1994

#2243 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by amar1994 »

Qler wrote:I ovdje sve neki gurmani i experti :)

ja vala volim u Zelji pojesti cevape, merak mi... ovo zmaj, besko, nekad mrkva jer mi je blizu... su cisto obrok.. u Zelji mi je merak..
:D :thumbup:

meni ista stvar kod ferhatovica,dijelom sto su me ko malog vodili tu,a dijelom zbog ambijenta i narodnih nosnji,cevapi OK,izlgedaju mali al sam se najedem otprilike kao u zmaju Hrasno 8-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2244 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

nedavno sam jeo cevape u jezeru i bili su ok kao i uvijek .
mayab

#2245 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mayab »

melac wrote:Ja ne znam je li do mene, ali meni u Veneri cevapi najbolji, jest da somun nije nesto.
Tamo Travnik i Zenica kod Beslica suu rangu Hodzica i Zelje, nista posebno, ali na glasu. Ovi u Travniku isto Zmaj udarili na kvantitet, a srozali kvalitet. Iako su dobri ako sam dobro gladan.
:shock:

Hajde dobro, ukusi su različiti, ali ono u Veneri nema veze sa tim nekim "SARAJEVSKIM ĆEVAPIMA", imam osjećaj da stavljaju vegetu ili nešto slično, a to definitivno promjeni ukus, kad se zateknem poslom tu negdje u blizini pojedem ih jednom godišnje, jer nešto se mora ručati! :mrgreen:
Ali inače :run:
Dozer

#2246 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Dozer »

Qler wrote:I ovdje sve neki gurmani i experti :)

Zadnji put sam cevape u Zelji pojeo prije neke 3-4 godine, usput mi bilo, pa na brzaka... I od tada vise nisam. Bili suhi k'o barut, malecki, nije bilo vise od 120-130 g. mesa tu...

A sad ih najcesce spucam na kucnom rostilju ili kad odem u ribu, i to one telece od Mujanica iz Hrasnog. Perfektni.
stakasa

#2247 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by stakasa »

Dozer wrote:
JThomas wrote: pravo dobra, povoljna, domaćinska kuća. samo nije to klasični ćevap, nego što kaže, kao leskovački uštipci i/ili gurmanska pljeskavica, sa umiješanim sirom i začinima.
Sad imaju i klasicne cevape, samo nije somun nego one njhove pogacice. Ali su odlicni svakako.
Previse mi soseva na galeriji, odma mi se ne ide... Je li samo cevape narucujes tamo? I tako dobri?
Dozer

#2248 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Dozer »

Kakvih soseva na galeriji....? Mislis na ono iznad sanka? To je samo ukras ba :lol:

A jedem sve. I leskovacke ustipke, i cevape, i salate, i hamburgere. I sve je odlicno.
stakasa

#2249 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by stakasa »

Dozer wrote:Kakvih soseva na galeriji....? Mislis na ono iznad sanka? To je samo ukras ba :lol:

A jedem sve. I leskovacke ustipke, i cevape, i salate, i hamburgere. I sve je odlicno.
Uso im na stranicu jebo ga ti... Cuj iznad sanka :D Jok uso na vrata vidio ukras i izaso

http://www.casaelgitano.ba/galleria.html
sumirprimus

#2250 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by sumirprimus »

bode oci gore u anketi čevabdzinica
Post Reply