Biciklom kroz Sarajevo
- cappy_tempo
#2226 Re: Biciklom kroz Sarajevo
joj sunceta sto zdije
.gdje se danas pedala? 
- Dr.medicine
#2227 Re: Biciklom kroz Sarajevo
http://bicikli.unis.ba/index.php?page_id=14&biciklID=47
Hajde da mi Vi iskusni kažete šta mislite o ovom bikeu?
p.s. totalni početnik, nisam se vozikao ima 10 godina
, meni za pocetak dosta po gradu 
p.s. totalni početnik, nisam se vozikao ima 10 godina
- cappy_tempo
#2228 Re: Biciklom kroz Sarajevo
semlaca ba sto malom nisi krug dala? 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2229 Re: Biciklom kroz Sarajevo
meni jučer kapalo iz nosa dok sam vozo

-
amir79
#2230 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ne znam kolko kosta ovo biciklo, što je bitan faktor, ali po meni bez obzira na cijenu mislim da je lose na ovom biciklu prednja disk kočnica. Diskove na biciklima nizeg cjenovnog ranga treba izbjegavati jer ces imati puno problema s njima. V-brake (one standardne kočnice) koce cak bolje od ti mehanickih jeftinih diskova. A sto se tice samog bicikla, mozda ima i bolje za te pare, jos malo pogledaj, ima jos brendova, prodavnica....Dr.medicine wrote:http://bicikli.unis.ba/index.php?page_id=14&biciklID=47
p.s. totalni početnik, nisam se vozikao ima 10 godina![]()
![]()
![]()
![]()
Sretno!
- cappy_tempo
#2231 Re: Biciklom kroz Sarajevo
doktore pogledaj ovu temu http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic=1734.0
- Tranquilizer
#2232 Re: Biciklom kroz Sarajevo
imam jababyline wrote:ima li ko zainteresiran za ovu voznjicu.. sinanovici...Tranquilizer wrote:Dakle sa Bjelašnice, Babin dol nastaviš pravo pored hotela Maršal, furaš do Bjelih voda (tu popiješ vode obaveznosemlaca wrote:Znači i garmin bi mogao poslužiti. Ona Zelengora mi se pravo sviđa i Sinanovići, al nemam uopšte orjentaciju gdje se to nalazi.
Zelengora skontah gdje je, a još ne znam gdje su sinanovići.) i onda niz serpentine do Šabica, e na samom ulazu u Šabice skreceš desno i furaš do skretanja za Umoljane i mosta iznad kanjona Rakitnice, onda preko mosta i samo pravo preko Perviza, Tušila i eto te u Sinanovcima, od Sinanovica 800 metara prema sjeveru ti je Jezero Jelenjaca...eh sada to je lednicko jezero pa se nemoj iznenaditi ako ga nema u julu, mart - april je njegov domet jer se tada topi snjeg...eto valjda si skontao
- Tranquilizer
#2233 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Model / Ram / Vrsta biciklaDr.medicine wrote:http://bicikli.unis.ba/index.php?page_id=14&biciklID=47
![]()
![]()
![]()
Fighter (26") / Al 6061 / XC Hardtail
Suspenzija, Prednja / Zadnja
MD-735F (50mm) / Nema
Kočnice (Prednja/Zadnja): Meh.disk / V-brake
Promax DSK-320F / Promax TX115C
Točkovi: Obručevi / Nabe / Žice
Crosser X-PERT / KT steel nutted / 36xCroMo
Pogon: Kurble-zupčanik / Kaseta
Cyclone SP5-324P7 / Shimano MF-TZ07
Mjenjači: Prednji / Zadnji / Ručice
Shimano FD-TZ30 / SRAM 3.0 / Shimano SL-RS31-7
Dobro izgleda skroz, mene interesuje cijena iskreno ako je nešto puno preko onda je bolje uzeti onaj Polar Blizzard Man - 350 KM u Ciklocentru što cappy_tempo rece
sa tim da bi ja tražio da ima i zadnju suspenziju prije nego disk kocnice
- cappy_tempo
#2234 Re: Biciklom kroz Sarajevo
meni nisto sigurniji disc za 300KM nego zadnja suspenzija
. picis vilsom,a bajk na sve strane skripi
pogledaj i oglase, zna naletiti dobrih bajkova
pogledaj i oglase, zna naletiti dobrih bajkova
- Tranquilizer
#2235 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ma ja neko voli sigurnost a neko udobnost, ja sam ipak konformista

- citroen
#2236 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ma nidje veze,ja imam prednji disc na cross paralaxu,slican ovom fighteru,kupljen u unisu i nikakvih problema nema prilikom kocenja.Evo,vec dvije dvije godine vozim taj bike i nikakvih problema sa kocnicama.amir79 wrote:Ne znam kolko kosta ovo biciklo, što je bitan faktor, ali po meni bez obzira na cijenu mislim da je lose na ovom biciklu prednja disk kočnica. Diskove na biciklima nizeg cjenovnog ranga treba izbjegavati jer ces imati puno problema s njima. V-brake (one standardne kočnice) koce cak bolje od ti mehanickih jeftinih diskova. A sto se tice samog bicikla, mozda ima i bolje za te pare, jos malo pogledaj, ima jos brendova, prodavnica....Dr.medicine wrote:http://bicikli.unis.ba/index.php?page_id=14&biciklID=47
![]()
![]()
![]()
Sretno!
- cappy_tempo
#2237 Re: Biciklom kroz Sarajevo
http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic=1688.0
evo i ovdje se govori o bajku. imaju tu komentari o diskovima na "kineskim" biciklima
evo i ovdje se govori o bajku. imaju tu komentari o diskovima na "kineskim" biciklima
- citroen
#2238 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Mozda su polar i alpina kinezi,ali ovaj Unis nije.cappy_tempo wrote:http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic=1688.0
Last edited by citroen on 18/04/2011 13:53, edited 1 time in total.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2239 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Vezano za Sinanovice i Jelenjacu nemojte slucajno ispod Puzima (brdo-vrh) prolaziti, ima mina. Ima markacija za planinare, prodje se livadom Jelenjaca, onda se udjes desno u shumu, mandin potok se presijece par puta i izadje se gore na put koji vodi u Bjelimice (Luke), predivna priroda i super za relaksirajucu voznju biciklom, nema puno brda. E sada ne bih preporucio iz Sinanovica odma putem (zaobidjes Jelenjacu), jer stvarno ne znam kakve je situacija sa minama, ono ne bi trebalo da ih ima na makadamu, al ne preporucuje se ta dionica.
Najbolje vam je autom do kraja Sinanovica, uzmete bajk i preko Jelenjace do shume, tu malo bajk pored sebe, nekih 10min i kad gore izadjete na cestu ljepota puca na sve strane. Al mislim da je jos rano za tu turu, ima gore snijega hejbet, tamo juni-juli je fantazija
Najbolje vam je autom do kraja Sinanovica, uzmete bajk i preko Jelenjace do shume, tu malo bajk pored sebe, nekih 10min i kad gore izadjete na cestu ljepota puca na sve strane. Al mislim da je jos rano za tu turu, ima gore snijega hejbet, tamo juni-juli je fantazija
- Tranquilizer
#2240 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Admir_1984 wrote:Vezano za Sinanovice i Jelenjacu nemojte slucajno ispod Puzima (brdo-vrh) prolaziti, ima mina. Ima markacija za planinare, prodje se livadom Jelenjaca, onda se udjes desno u shumu, mandin potok se presijece par puta i izadje se gore na put koji vodi u Bjelimice (Luke), predivna priroda i super za relaksirajucu voznju biciklom, nema puno brda. E sada ne bih preporucio iz Sinanovica odma putem (zaobidjes Jelenjacu), jer stvarno ne znam kakve je situacija sa minama, ono ne bi trebalo da ih ima na makadamu, al ne preporucuje se ta dionica.
Daj ba Admire nemoj plašiti raju

Last edited by Tranquilizer on 18/04/2011 13:50, edited 2 times in total.
- Dr.medicine
#2241 Re: Biciklom kroz Sarajevo
hvala raja 
-
amir79
#2242 Re: Biciklom kroz Sarajevo
citroen wrote:amir79 wrote:Dr.medicine wrote:http://bicikli.unis.ba/index.php?page_id=14&biciklID=47
Ma nidje veze,ja imam prednji disc na cross paralaxu,slican ovom fighteru,kupljen u unisu i nikakvih problema nema prilikom kocenja.Evo,vec dvije dvije godine vozim taj bike i nikakvih problema sa kocnicama.
Drago mi je da nemas problema sa kočnicom, ali mehanicki diskovi ne koče nista bolje od V-brake, mozda cak i losije. A u pravilu je da je bicikl sa dikovima skuplji od onog bez diskova, u stvari dajes vise para a nista ne dobijas nista bolje ili cak losije.
- kurty
#2243 Re: Biciklom kroz Sarajevo
nisu svi mehanicki diskovi isti...niti su sve v-brake kocnice iste...amir79 wrote:
Drago mi je da nemas problema sa kočnicom, ali mehanicki diskovi ne koče nista bolje od V-brake, mozda cak i losije. A u pravilu je da je bicikl sa dikovima skuplji od onog bez diskova, u stvari dajes vise para a nista ne dobijas nista bolje ili cak losije.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#2244 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ja sam samo upozorio raju gdje su mine. na toj posljednjoj slici dole gdje su te stijene sa lijeve strane puta, tu se skrene prema jelenjaci
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2245 Re: Biciklom kroz Sarajevo
čuj mine
zamisli aktiviraš minu na biciklu
pa ne bih išao tamo

zamisli aktiviraš minu na biciklu
pa ne bih išao tamo
- chengaba
#2246 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Te mehaničke kočnice na UNIS-u su extra za Wilsonovo i te rute, ali za ozbiljnije brdo ja bih ipak v-brake vozio. A mehaničke kočnice znaju biti itekako dobro. Avidova BB7 koči k'o zmaj, neće te iznevjeriti, bolja od bruku hidrauličnih, jedino što moraš je cimati kako se pakne troše, al' hajd...
- cappy_tempo
#2247 Re: Biciklom kroz Sarajevo
pedalamo u kupovinu sjedistasemlaca wrote:Pozdrav biciklisti, pedalate li gdje danas?
@cappy Davala sam mu krug, al' mali nije bio raspoložen za vožnju, već samo za kontrolu bajka.
- kurty
#2248 Re: Biciklom kroz Sarajevo
cappy_tempo wrote:pedalamo u kupovinu sjedistasemlaca wrote:Pozdrav biciklisti, pedalate li gdje danas?
@cappy Davala sam mu krug, al' mali nije bio raspoložen za vožnju, već samo za kontrolu bajka..a vidim da je mali ruke na guzicu stavio i zagleda
. red je vala da kurtya ispostujemo oko one voznje
raja... nisam sad spreman za voznju...
prvo sto sam trenutno zaposlen, pa sam vikendima po cijeli dan u sarajevu... a drugo sto mi je neka zica na biciklu popustila, pa je trazim koja je pokvarena...
Elem, jesmo smremni da se orrganizujemo iza prvog maja... prvi sloboda vikend vecine nas i picimo...
- cappy_tempo
#2249 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ma jok,neki dan tek prodao ono svoje sosonsko
. prognoze vele toplo ali kise popodne
http://vreme.yubc.net/prognoza3dana.php ... 5&idf=7891
http://www.euroweather.net/english/forecast/city_LQSA
kurty bit ce vikenda da te napokon ispostujemo,lagano se valjda i kondicije nabacilo pa ce se manje biciklo gurati
http://vreme.yubc.net/prognoza3dana.php ... 5&idf=7891
http://www.euroweather.net/english/forecast/city_LQSA
kurty bit ce vikenda da te napokon ispostujemo,lagano se valjda i kondicije nabacilo pa ce se manje biciklo gurati
-
Eborg
#2250 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Mene svakog proljeća nervira ovo voženje na servis, trebam to ubrzo uraditi. OK, odvedem ga na proljetni servis, malo ga naulje, napumpaju gume i pritegnu kočnice i sve OK. Ali čim to uradim nakon par vožnji kočnice već počnu da popuštaju i do kraja sezone to ne liči ni na šta.
Treba li to prepustiti stručnjacima ili mogu kočnice i sam uraditi?
Treba li to prepustiti stručnjacima ili mogu kočnice i sam uraditi?